Gość: ER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:59 czy ktoś może wie czy to prawda że zamknięto zostało w Kamyku kopielisko"Borówka" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mola Re: Kamyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:08 bylam w sobotę i nic nie wskazywało na to, że mieliby zamknąć "Boróekę".Miłej kapieli, pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Kamyk IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 05.08.05, 15:01 no ok. ale od soboty troche czasu minlelo. znowu podobno za duze stezenie moczu w wodzie bylo i kapielicho zamkniete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: Kamyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:21 Ja byłam w środe i nie było zamkniete wrecz masa ludzi nawet jak na tak pochmurny dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Kamyk IP: *.czestochowa.agora.pl 05.08.05, 18:57 Sanepid odkrył zanieczyszczenia w Kamyku, ale kilka tygodni temu. Przez krótki czas kąpielisko było nieczynne, ale już działa. Oto tekst z Gazety z 30 lipca: SANEPID kontroluje i ostrzega Kąp się z głową Upał daje się wszystkim we znaki, ochłody często szukamy nad wodą. Nie wszędzie jednak kąpiel jest bezpieczna Wyniki ostatnich badań jakości wody przeprowadzanych przez wojewódzkiego inspektora sanitarnego w Katowicach wskazują, że bez ryzyka można się zanurzyć w kąpieliskach Bałtyk - Adriatyk w Częstochowie, stawach w Pająku (gm. Konopiska) i Posmyku w Kokotku, w kąpielisku w Koniecpolu i zbiorniku w Dzibicach. Czysto jest w Poraju oraz Kochcicach. Lepiej nie wchodzić do przepływającej przez Zawady Liswarty. Kąpiel jest również niewskazana w Warcie w Wąsoszu i Kulach oraz w zbiorniku retencyjnym w Pankach. Przez pewien czas zanieczyszczone było kąpielisko Borówka w Kamyku. Właściciel obiektu Adam Borowiecki jednak uspokaja: - Już wszystko jest w porządku, można się kąpać. Tę informację potwierdza sanepid w Kłobucku. - Woda z kąpieliska została pobrana do kontroli w poniedziałek - mówi Jadwiga Mesjasz. - Dotąd nie dotarła do nas informacja, że jest złej jakości. Bo gdyby tak było, już byśmy o tym wiedzieli. cw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khhhh... Re: Kamyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 19:02 Gość portalu: niki napisał(a): > W Kamyku są pyszne lody. To bardzo ciekawe co dzieco napisalo. Chodzi Ci o Kamyk czy Borowianke? A jeszcze dokladniej "consoni" (jesli to Borowianka) - co prawda jest znacznie tansze niz w Cz-wie, nawet z kosztami paliwa oplaca sie jechac. No ale te lody takie w 100% pyszne to nie sa. Do tego jesli ktos rozmawial z osobami mieszkajacymi obok lodziarni to wie, ze maja tam ciezkie zycie (podstawa to parkingi - nie wiem czy ktos chcialby znalezc sie w sytuacji takiej, ze z wlasnego podworka przez 2-3 godziny wyjechac nie moze bo jakis pajac na wjezdzie zaparkowal). Co nie oznacza, ze jestem przeciw tej lodziarni, ale wlasciciele powinni sie lepiej postarac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Kamyk IP: 212.160.108.* 14.08.05, 19:37 Zgadzam się. Usytuowanie jest kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domtui Re: Kamyk IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 14.08.05, 20:26 i kawa tez jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś