Dodaj do ulubionych

Aparat stały na zęby

IP: *.hcz.com.pl 22.08.05, 09:12
Proszę o radę u którego ortodonty można założyć w miarę tanio aparat stały na
zęby.
Jezcze jedno pytanie , czy założenie aparatu jest refundowane ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Aparat stały na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:59
      Z tego co się orientuje, aparaty stałe nie są refundowane przez NFZ.
      Refundowane są aparaty ruchome jednak tylko u dzieci, które nie ukończyły chyba
      13 lat (lub 14, coś koło tego).
      Co do ortodonty, to nie wiem który jest w miarę dobry, Ci których znam zajmują
      się tylko aparatami ruchomymi.
      • Gość: XXX Re: Aparat stały na zęby IP: *.hcz.com.pl 22.08.05, 10:01
        dziękuję
        • dzika_rzeka Re: 22.08.05, 10:40
          Guru częstochowskich ortodontów jest dr Myrda i u niego polecam założenie
          aparatu. Koszt to ok. 1600 zł za jeden łuk plus comiesięczne wizyty za 100 zł
          każda.
          Natomiast NIE polecam gabinetu na Parkitce i pani doktor Styczeń, która
          zasadniczo ma gdzieś pacjenta i jego uzębienie, a wszystkim zajmuje się pani
          asystentka.
    • Gość: M Re: Aparat stały na zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:37
      Ja polecam panią w Denttechu - na przeciwko sądu. Lecze się u niej od jakiegoś
      czasu i też były pacjent mnie do niej skierował.

Założenie aparatu to 1500 zł. A każda następna wizyta ze zmianą drutu 100 zł.
      Później jest taniej :)
    • Gość: aparatka Myrda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:50
      Jak mi dr Myrda zakładał aparat na górną szczękę to mnie to kosztowało 1300 zł,
      a każda wizyta 0d 30 do 50 zł, a czsami nawet 0zł, jak nic takiego nie robił.
      • ewazak3 Re: Myrda 22.08.05, 15:11
        j au myrsy jakies 3 lata temu placilam 1800 za jeden aparat a wizyty roznie w
        zaleznosci co robi. od 30 (najczesciej) do 60. ale teraz z perspektywy czasu
        zastanawiam sie czy polecilabym go.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka