Gość: XXX IP: *.hcz.com.pl 22.08.05, 09:12 Proszę o radę u którego ortodonty można założyć w miarę tanio aparat stały na zęby. Jezcze jedno pytanie , czy założenie aparatu jest refundowane ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Aparat stały na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:59 Z tego co się orientuje, aparaty stałe nie są refundowane przez NFZ. Refundowane są aparaty ruchome jednak tylko u dzieci, które nie ukończyły chyba 13 lat (lub 14, coś koło tego). Co do ortodonty, to nie wiem który jest w miarę dobry, Ci których znam zajmują się tylko aparatami ruchomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: 22.08.05, 10:40 Guru częstochowskich ortodontów jest dr Myrda i u niego polecam założenie aparatu. Koszt to ok. 1600 zł za jeden łuk plus comiesięczne wizyty za 100 zł każda. Natomiast NIE polecam gabinetu na Parkitce i pani doktor Styczeń, która zasadniczo ma gdzieś pacjenta i jego uzębienie, a wszystkim zajmuje się pani asystentka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Aparat stały na zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:37 Ja polecam panią w Denttechu - na przeciwko sądu. Lecze się u niej od jakiegoś czasu i też były pacjent mnie do niej skierował. Założenie aparatu to 1500 zł. A każda następna wizyta ze zmianą drutu 100 zł. Później jest taniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aparatka Myrda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:50 Jak mi dr Myrda zakładał aparat na górną szczękę to mnie to kosztowało 1300 zł, a każda wizyta 0d 30 do 50 zł, a czsami nawet 0zł, jak nic takiego nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: Myrda 22.08.05, 15:11 j au myrsy jakies 3 lata temu placilam 1800 za jeden aparat a wizyty roznie w zaleznosci co robi. od 30 (najczesciej) do 60. ale teraz z perspektywy czasu zastanawiam sie czy polecilabym go. Odpowiedz Link Zgłoś