Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 00:44 przecież to zaskrońce :-) informacje.tivi.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pako Re: Inwazja ignorancji IP: 82.160.8.* 27.08.05, 07:15 Zaskroniec to gatunek węża podlegający w Polsce ochronie. Całkowicie nieszkodliwy. Uczą o tym w każdej podstawówce. Uczą też jak go rozpoznać. Ucza o jego zwyczajach. No uczą, i co z tego? Czyżby działkowcy nie chodzili do szkoły? Czy bezpośredni kontakt z przyrodą niczego ich nie nauczył? A może to reporter GW przez odpowiedni dobór słów miesz ludziom w puszkach? Na bezrybiu i rak ryba, jak mówią. Na działce i wąż żmija. Dzięki naszej "mądrości" stajemy sie coraz bardziej osamotnionym gatunkiem na tej planecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Inwazja ignorancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:12 ten człowiek z TOP powinien być pod ochroną !jak mu zakręcę tego zaskrońca na szyję, tylko czy przeżyje? Pełno tego jest w okolicy , a jak On taki ochrońca to nich je poprzenosi na biuście swojej żony czy swojego dziecka ! wiem co to zaskroniec lecz moje dziecko i żona nie chcą go widzieć na ogrodzie! mam dosyć "och i ach" , które mogą doprowadzić do np.zawału wrazliwe osoby! ja będę winien bo na moim ogrodzie zgodnie z wola p. z TOP?! nie nie nie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Inwazja ignorancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:14 krokodyle też sa pod ochroną i życzę miłego bliskiego spotkania nad Wartą np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łykendowy to forma kampanii wyborczej samoobrony... IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:50 wąż w domu i zagrodzie = samozadowolenie posiadaczy ziemskich /POD/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss.... Re: to forma kampanii wyborczej samoobrony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:04 A co w temacie inwazji węży ogrodowych ?????????? Widziałem kilka takich ... były zielone, miały z 15 metrów i z pyska lała im się woda (tak mi się wydaje). Co robić!!!!!!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x2x Re: Inwazja węży na ogródki działkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:13 no to mamy bardzo duży problem, bo węże widziałem w Olsztynie, Poraju, Masłońskich a to znaczy że są wszędzie tam gdzie zaskorońce tam też żmuje więc nie bagatelizujmy tego problemu, moi znajomi mieszkaja w lesie i też teraz mają ten problem?????i co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Inwazja węży na ogródki działkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 09:51 Problem nie jest tak banalny jak z wierzchu wygląda. Fakt, zaskrońce nie są jadowite, ale np: niszczą uprawy działkowe. Jeżeli Instytut tak bardzo chce je chronić to niech wynajmie jakąś firmę odławiającą węże a nie straszy prokuraturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Inwazja węży na ogródki działkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:43 Niszczą uprawy????????????????? A w jaki sposób?????????? zżerają ogórki i pomidory?????? Zadeptują swoimi nogami uprawy ????????????????? czy zawiązują się parami na ścieżce od palika do palika , żeby działkowicz się zachaczył i padł na glebę????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee snake's attack !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:05 snake plissken is back .... ------------------------------------- ten wie, kto wie o co chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: snake's attack !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:07 dzisiaj ten gad ukąsił mojego syna na naszej lesnej działce , do cholery mam tego dosyć,jak tak dalej będzie bedę zabijać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: Inwazja węży na ogródki działkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 15:30 ludzie co wy za bzdety gadacie zostawcie te biedne gady w spokoju !! ona wam nic nie zrobia macie fobie i dlatego sie boicie ich !! a czy ktos z was dotykał weza?? no własnie !! jak ich nie bedziecie dotykac to wam krzywdy nie zrobią!! Odpowiedz Link Zgłoś