Dodaj do ulubionych

SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana

IP: 195.116.81.* 07.10.05, 14:18
Jestem zdegustowana! Wyjechałam na 2 lata z Cz-wy, wróciłam kilka miesięcy
temu. Jestem zdegustowana tym co sprzedaje się u nas w sklepach tzw. "tych z
wyższej półki" (z tego co pamiętam - jeszcze dwa lata temu w pasażach można
było coś kupić). Czterokrotnie przeszłam SEKĘ i całe Aleje, w poszukiwaniu
czegoś...zwyczajnego, ale z charakterem.... Zapomnijcie! W SECE i nie tylko
są rzeczy oklepane - obecnie wszędzie brąż (wiem...., wiem.... modny w tym
sezonie....), poprzyczepiane wszędzie cekiny, złote monetki (nie jestem aż
tak przeciwna cekinom, ale bez przesady). Do tego wszystkiego rzeczy, które
sprzadaje się w SECE są również dostępne na Placu Jacka (poszłam specjalnie
sprawdzić panujące i tam trendy), owszem - już nie tak "efektownie
wywieszone" ale te same! Oczywiście taniej.
Owszem otworzyło się kilka salonów Monnari, jest i Solar w Auchan, ale to już
(moim zdaniem) dla dojrzałych kobiet)
Ogólnie tandeta. Czas wyjeżdżać na zakupy do większych miast?
Obserwuj wątek
    • babeczkaa Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana 07.10.05, 15:37
      zdecydowanie tak a szkoda bo przecież nasi handlowcy tracą na tym :(
      pozdrawiam
      B.
      • Gość: zdegustowana Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: 195.116.81.* 07.10.05, 15:43
        Babeczkaa, fajnie że podzielasz mój pogląd.
        Już się zastanawiałam czy się nie stałam zbyt wybredna...
    • Gość: Moni Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: 82.160.21.* 07.10.05, 15:48
      Zgadzam się a jeszcze gorzej jest jak sie chce kupić jakiś względnie elegancki
      ciuch na jakąś specjalną okazje, porażka. Nie bywam za często w centrum i w
      ogóle nie lubie ubrań kupować. Ale to co było w Sece jeszcze rok temu a to co
      jest teraz to... szkoda gadać.
      Pozdrawiam
      • Gość: kaha Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: 195.116.81.* 07.10.05, 15:57
        Dodam od siebie jeszcze jedno spostrzeżenie,że z Biznes Centrum też wywiało
        kilka ciekawych butików. Teraz to zagłębie knajpkowe.
        No to piszcie: gdzie się ubieracie Częstochowianki?
        • Gość: Veilchien Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 18:56
          ..w Orsayu ostatnio coś spotykam fajnego i pasujacego na moją figurę, a nie na
          glizdy 45kg ...
    • Gość: Kasia Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:53
      zgadzam się co do tej kwestii. Ja czasami kupię coś w Monnari ( w sezonie
      letnim mieli fajne rzeczy niekonieczie dla dojrzałych pań), czasem w Jackpot&
      Cottonfield albo Simple ale generalnie na zakupy wybieram sie raz na pare
      miesiecy do Arkadii w Warszawie. Polecam- to najwieksze centrum handlowe w
      Europie wschodniej (podobno), są tam wszystkie ciekawe sklepy i aż żal że
      brakuje pieniędzy na większe zakupy... Czestochowa to zakupowe dno, jak widzę
      te kolejne sklepiki z wsiową tandetą o nazwie "Butik Paris" albo coś w tym
      stylu to ogarnia mnie świech i żal że potem widać te panny ubrane jak tirówki.
      Ale najgorsze sa panie w wieku balzakowskim, pomarańczowe od solarium i w
      tandetnych ubrankach z wielkimi dekoltami i krótkimi spódniczkami. oczywiscie
      do tego wysokie kozaczki, tleniony włos i duzo, duzo złota. blee...
    • Gość: MATKA Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:55
      Niestety macie rację....czekam z utęsknieniem na Galerię nad Wartą :)
      sama jeżdzę na zakupy do Katowic, galerii Łódzkej i galerii Kazimierz w
      Krakowie.
      Bo cóż nam pozostaje, śmiechu warte seka, pasaż, ohh lala, o gustach sie nie
      dyskutuje, ale to nie dla mnie.
      • Gość: kika Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:07
        Zgadzam się że w Częstochowie panuje ogólna tandeta jeżeli chodzi o ciuchy.
        Sama robie zakupy w Arkadi w Warszawie i o tyle jest korzystnie że tam zawsze
        można trafić na coś exstra i na dodatek w okazyjnej cenie. Bo tam w
        przeciwięstwie do naszej gminy, obniżki, okazje i wyprzedaże zaczynają
        zazwyczaj już na samym początku sezonu i są to prwawdziwe wyprzedaże.mam
        nadzieje że wiecie o czym mówie.
        • Gość: zdegustowana2 Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.prenet.pl 08.10.05, 11:41
          Noooo,nie ma co...Jajestem zdegustowana tym : "przeciwięstwie"
          hmmm
      • Gość: zdegustowana Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: 195.116.81.* 07.10.05, 19:42
        Wiecie coś więcej o Galerii na Warcie, kiedy otwierają i jakich sklepów się
        spodziewać? Czy może coś na wzór Arkadii Warszawskiej w miniaturze ?
        • Gość: xkx Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.org / *.cn.com.pl 08.10.05, 07:17
          Zapewne nigdy - bo o to sie juz nasi radni postaraja. Zreszta ja wierze w to co
          stoi a nie w to co jest w planach.
    • Gość: filip Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.man.czest.pl 07.10.05, 17:34
      Co dopiero mają powiedzieć faceci - dla nas nic nie ma w czestochowie !!
      • Gość: z Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: 195.116.81.* 07.10.05, 17:36
    • yo_soy_rubia Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana 07.10.05, 18:20
      Cóż, zawsze myśłałam, że aby ubrać się gustownie, stylowo, oryginalnie i
      niekoniecznie modnie(czytaj- nie jak wszyscy, którzy przeglądaja kolorowe
      pisemka) wystarczy pofantazjowac, zajrzeć do starej szafy, pouśmiechać sie do
      siebie w lustrze i...gotowe. Mnie chce się śmiać na widok "ozłoconych -
      ocekinionych-wyrózowionych" pań, które zakupiły swoje "cudeńka" w najdrozszych
      butikach, galeriach. Tam też mozna znaleźć wysokie kozaczki(sama takie lubię,
      ale -na litość(!)-nie do wszystkiego się je nosi) i różowo-majtkowe ciuszki
      (lubię róż, ale bez przesady- nie jestem cukierkiem, ani lalką Barbie).
      Gdybyście, drogie Panie, zechciały ruszyc głową i znaleźć własny styl, a nie
      kopiować swoje koleżanki, szefowe, przyjaciółki, idolki itp. itd. to nie byłoby
      tak smutno i monotonnie na ulicach.
      A tak poza tym, to chyba... nie mamy na co psioczyć.
      W każdym razie- ja jestem zadowolona...z siebie ;-)
      pozdrawiam
      niemodna (ale za to jakże oryginalna) Rubia ;-)
      • Gość: MW Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:42
        Prawda jest taka ze wszystkie jestescie pewnie paskudnbe i zazdroscicie
        tym"lalom"hahahahhaha
        • yo_soy_rubia Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana 07.10.05, 18:58
          Dziwiąmnie takie opinie pt. "pewnie wszystkie jesteście paskudne".
          A widziałeś chociaż jedną z nas? Hmmmm...Nie wiem jaka ja jestem, chociaz
          wydaje mi się, że nie aż taka znowu szkaradna, ale z kolei pewna jestem, że
          moje koleżanki-przedmówczynie to zadbane, fajne kobietki, skoro występują w
          takim wątku. Poza tym na naszych ulicach, w biurach, szkołach, sklepach spotyka
          się jednak więcej ładnych, pięknych, interesujących, albo chociaż miłych pań,
          więc... Więc o co chidzi?
          "-I o co tyle hałasu?
          -Nie wiem..."
          • lookas.prv.pl Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana 07.10.05, 23:56
            Rubio nie przejmuj się tym pustkiem :-) Zwykły prowokator i tchórz w dodatku..
            no ale koniec, nie będę się zniżał do jego poziomu.

Rubia to Miss i już. Mogę być gwarantem tego :-)

Rubia bądź sobą.

Pozdrawiam Ciebie i wszystkie forumowe kobiety :-)

• Gość: holka Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:17
      Niestety masz racje. Częstochowa jest baaaardzo uboga w sklepy z fajnymi
      ciuchami. Ale niestety nietylko takich sklepów brakuje; w Cz-wie nie ma też
      sklepu turystycznego z prawdziwego zdarzenia. Niedawno potrzeba kupienia
      dobrych butów zawiodła mnie do Krakowa. Drodzy częstochowscy handlowcy weźcie
      sobie to do serca!
    • lookas.prv.pl a moda męska? 07.10.05, 23:51
      ... to ostatnio (tzn. dzisiaj :-) ) z tego co widziałem po sklepach (ahh.. te 4
      godzinne okienko między wykładami..) to same hiphopowe i ziomalskie bluzy,
      koszulki etc. :-/ Wszystko robione na wzór tych amerykańskich hiphopowców...

Po prostu się zdołowałem.

Nie lubię hip hopu i nie chcę wyglądać jak "ziom".

Na szczeście facet nie ma wygórowanych upodobań - zawsze coś znajdzie :-)
      No i tak też się stało - na szczęście są sklepy, gdzie nie ma "ziomalskich"
      ciuchów i gdzie z głośników nie leci Peja i inne takie "artysty".

A jak już o modzie mowa.. to to co się dzieje na Vivie Polska to też mnie
      przeraża. To nie jest stacja muzyczna. To stacja hiphopowo - popowa - to nie ma
      za wiele wspólnego z muzyką. To nawet ja umiem sobie zmiksować 2 sample na
      kompie i puścić to jako "crazy frog"... rany.. gdzie ten świat zmierza.. kiedyś,
      żeby ktoś chciał słuchać to trzeba było się wykazać talentem muzycznym.. jakimiś
      umiejętnościami...

Ja tego nie popieram.. tej mody na hh i "landrynkowość" może i jestem outsider..
      ale mnie to pasuje :-)

• Gość: xx Re: a moda męska? IP: *.icis.pcz.pl 08.10.05, 13:10
        Pisze z pozycji mezczyzny:

Jakos tak sie dzieje ze moja zona potrafi wyszukac rozne bardzo fajne rzeczy w
        Czestochowskich sklepach - myszkujac po nich rzeczywiscei sporo.

Gdy potem pojedziemy do Warszawy tak na raczej krotko, to okazuje sie ze na
        szybko nie za bardzo znalezc cos ciekawszego niz u nas. Oczywiscie za rozsadna
        cene, bo w Warszawie sa rzeczywiscie super sklepy z moda meska, ale za
        kosmiczne ceny.

No ale ja juz jestem generalnie troche starszy :))

Troche starsze panie tez moga znalezc wiele ciekawych rzeczy w sklepach takich
        jak Deni Cler czy Hexaline. Z pewnoscia jednak wybor dla kobiet w najwiekszych
        miastach jest wiekszy - po prostu brakuje Galerii - takiej jak Galeria
        Nadwarcianska, o ktorej powstaniu tyle pisalismy.
    • Gość: xkx Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.org / *.cn.com.pl 08.10.05, 07:15
      W Czestochowie prakuje nie galerii handlowej a domu towarowego z prawdziwego
      zdarzenia kiedys cos pisano ze Merkury miał sie w os takiego przekształcic ale
      cos mi sie zdaje ze sprawa uchichła.
    • Gość: Kasia Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 11:00
      a może będą jakieś "normalne" sklepy w nowym DH na placu Europy? Ja w
      przyszłym tygodniu wybieram się do Arkadii. Już się cieszę!!!
    • Gość: wymagająca Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 11:14
      Ja również jestem zdegustowana. Na zakupy, jak kilka innych Pań z tego forum,
      jeżdżę do Warszawy do Galerii Mokotów. Jest tam zdecydowanie wiecej slepów niż
      w Arkadii. Polecam rówież w szczególności Stary Browar w Poznaniu
      (niepowtarzalne centrum), Plazę i Galerię Kazimierz w Krakowie, Galerię
      Dominikańską we Wrocławiu oraz (nie katujecie mnie za to:-) Mediolan!!!
      • Gość: marzena Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 12:53
        Ja tez uwazam ze w Czestochowie jest malo sklepow z fajnymi ciuchami a jak juz
        sa to sa baaaaardzo drogie na zakupy jezdze do Krakowa,Warszawy,Katowic itp
        nawet doliczajac droge w ta i spowrotem wychodzi taniej przykladowo za bluzke w
        Monnari tutaj zaplacilam 560zl a Krakowie ta sama bluzka kosztuje 290zl
        porownajcie same pozdr wszystkie panie oprocz MW :-)
    • Gość: killahbabe no oczywiście bo cze-wa to wieś......!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 17:11
      to kolejny dowód na to jak czewa jest "wiejska"......kupcy sprzedajacy w Sece
      kupują taki towar , który im schodzi....czyli "ryneczkowy" bo na takowy jest
      zapotrzebowanie w naszym mieście !!!!!! mode w Częstochowie dyktuje Tuszyn i
      tyle....
      • Gość: xx Re: no oczywiście bo cze-wa to wieś......!!!!!! IP: *.icis.pcz.pl 08.10.05, 19:00
        Sa tez inne sklepy - mam na mysli sieciowe - Vero Moda, Deni Cler, Hexaline,
        Caterina, Reserved itd.

A poza tym nie snobuj sie tak kolezanko - to niezdrowe :))
    • Gość: też zdegustowana Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:58
      Popieram.Jak mam iść w Częstochowie na zakupy to wiem że zmarnuję pół dnia i
      małoprawdopodobne że coś kupię. Wszędzie wkoło róż i tandeta a co z tymi którzy
      chcą się "normalnie" ubierać. Wyrosłam już z "ryneczkowych" ciuchów. Ostatnio
      przez 2 miesiące szukałam jakiegoś eleganckiego kostiumu, klasycznego nie
      pstrokatego i dziwacznego (w końcu się udało - ale ile zachodu).
      Postarajcie się panowie
    • Gość: Darek Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:10
      SEKA - sklep z górnej półki? coś nowego...
    • Gość: Pati Re: SEKA i nie tylko - jestem zdegustowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 14:08
      Ja też wróciłam do Częstochowy po roku mieszkania w innym mieście i dziwi mnie
      to, że większość twierdzi, że tylko u nas są brązy i róże. Szczerze mówiąc nie
      widzę dużej różnicy między ciuchami sprzedawanymi w innych miastach a u nas.
      Dodam, że 1,5 miesiąca byłam za granicą i tam też panuje ta sama kolorystyka co
      w Cz-wie.
      Jeśli ktoś chce wyglądać inaczej to zawsze coś wymyśli - ja np. prawie
      wszystkie ubrania przerabiam sobie sama (i nie tylko sobie) i jeszcze nie
      spotkałam takiego samego egzemplarza :))) POLECAM - jest przy tym
      dużo "zabawy", ale warto :))) A co do kolorów - to tak już jest, że raz ten
      jest modny a drugi raz tamten więc dobrze jest mieć kolorowe ciuszki, żeby nikt
      nas nie oskarżał o tandeciarstwo gdy np. ubieramy się od lat w brązy, róże czy
      zielenie ...
      Pozdrawiam - Pati.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka