Dodaj do ulubionych

Budowa pomnika Papież kolejny Skandal

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:06
W tym tygodniu do szkół w Częstochowie dotarło pismo wzywające do zbiórki
funduszy na pomnik , każdy nauczuciel miał obowiązek zapoznaci rodziców na
zebraniu i,, poprości ,, o wpłaty. Wiadomo jak wygląda taka propozycja w
szkole jest dobrowolna , ale wypada by nasza szkoła wypadł jak najlepiej
zaznaczyła pani Dyrektor oczywiście nie oficjalnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:10
      I CO W TYM JEST SKANDALICZNEGO ??????????????
      • Gość: ??? MEDALIKI to złotówy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:11
        wyjaśnij ten sens skandalu ??????
        bo ja tego nie rozumiem
        • Gość: Janosik Re: MEDALIKI to złotówy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:53
          juz wyjasniam;
          skandalem jest budowanie kolejnego pomnika kiedy jest tyle osób, które
          potrzebują pomocy! głodne dzieci, wielodzietne rodziny, którym brak pieniędzy na
          najpilniejsze potrzeby, ludzie którym brakuje na lekarstwa... można by tak
          wyliczać w nieskończoność. Przecież papież nauczał aby pomagać bliźnim... jutro
          mamy do tego wspaniałą okazję : Dzień Papieski... więc jak ktoś by _NAPRAWDĘ_
          chciał zrobić dobrą rzecz to _prosze_ wlasnie przekazac pieniążki na biedną
          uzdolnioną młodzież!
          P.S. Ktoś kto mysli że dajac pieniążki na pomnik robi dobry uczynek myli*.

* - w dobie obecnej sytuacji materialnej wiekszosci Polakow...
          • Gość: ??? Janosik tani populista !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:15
            Janosiku caly czas puszczas puste slogany. Z posty natomiast wynika, ze
            skandalem jest fakt koniecznosci zlozenia sie na ow pomnik.
            > potrzebują pomocy! głodne dzieci, wielodzietne rodziny, którym brak pieniędzy n
            > a
            > najpilniejsze potrzeby, ludzie którym brakuje na lekarstwa... można by tak
            > wyliczać w nieskończoność. Przecież papież nauczał aby pomagać bliźnim... jutro
            > mamy do tego wspaniałą okazję : Dzień Papieski... więc jak ktoś by _NAPRAWDĘ_
            piekne slowa, ktory wyprodukowales wiele wielu watkach zaiesciles jestes tanim
            populista a co uczyniles by walczyc z ta bieda. W jaki sposob ty pomagasz
            pasozycie ???????
            • Gość: Janosik Re: Janosik tani populista !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:19
              a skąd wiesz co robie dla potrzebujących??
              nic o mnie nie wiesz; ja widze natomiast że brak Ci sensownym argumentów, więc
              mnie obrażasz nazywając mnie pasożytem, ale ja Ci wybaczam;
        • Gość: kotek Re: MEDALIKI to złotówy IP: *.trustnet.pl 15.10.05, 22:57
          a szkoda ze nie rozumiesz to znaczy ze nie myslisz a czemu to sznowny Pan
          Prezydent sam nie porozprowadza cegiełek a każe to robic nauczycielom to
          karygodne przy takim zubnozeniu spoleczenstwa nalezy zebrac pieniadze na zakup
          zywnosci i odziezy na zime dla biednych dzieci a nie kolejny pomnik ktory to
          Pan Prezydent chce pozostawic po sobie
          • Gość: Yorik Masz zepsutą klawiaturę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.10.05, 01:36
            że piszesz bez interpunkcji?
        • ja_corka SKANDAL!!! 15.10.05, 22:59
          Ciekawe czy jest zgoda na taka zbiorke wyzszych wladz.
          Przeciez szkoly sa ponoc swieckie.........chyba ze sie cos zmienilo?
          Kto podpisal takie pismo???????
          W zyciu nie pozwole dac 10 groszy moim wnukom na ten pomnik.
          Dzieci dostaja darmowe obiady w szkolach, bo niektorych nie stac na jedzenie a
          jakis ograniczony pisze takie pismo !!!!
          potem beda statystyki, tabelki i pewnie jeszcze na lamach prasy
          podziekowania gratulacje

LUDZIEEEEE

W JAKICH CZASACH MY ZYJEMY!!!!

moze zrobmy referendum??????

Czyzby znowu haslo

NIC O NAS BEZ NAS

to tylko fatamorgana?

Kto stoi za tym pismem?????

NIe dla pomnikow !!!!!
          • Gość: Mefisto Re: SKANDAL!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:06
            Ale Ty jesteś (biiiiiiippp) ja_córka. Nie chesz to nie dawaj i odwal się od
            innych. chcesz dawać kase na biedne dzieci? Klikaj chocby dziennie w pajacyka.
            Ile razy to zrobilaś? Pieprzysz w kolko o głlupotach i robisz - pod siebie :|
            • ja_corka Re: SKANDAL!!! 15.10.05, 23:15
              MEFISTO
              Ty jestes......nie powiem'

Chcesz to dawaj i odwal sie od innych.
              Chcesz dawac kase na Pomnik lec po cegielki
              a nie zmuszaj dzieci do wydawania pieniedzy na pomnik.

Angazowanie dzieci w taka akcje to idiotyzm.
              Dzieci to nie jest przedmiot do ustawiania.
              Zaraz beda na religiach zbiorki a kto nie da to zaraz pod kreske!!!

Ludzie .............to juz cios ponizej pasa !!!

"DOBRZE CZASY CZASTOCHOWY - BIS"
              • kubiss WSTYD dla Polski 15.10.05, 23:20
                Ja doskonale pamiętam te NIBY DOBROWOLNE składki na ZSMP - [ ZWIĄZEK
                SOCJALISTYCZNEJ MŁODZIEŻY POLSKIEJ ] . I niezmiernie dziwi mnie fakt że w wolnym
                kraju stosuje się te komunistyczne " Dobrowolne metody " zbiórki funduszy na ten
                " Szczytny cel " . Czy w Polsce trzeba zawsze kogoś czcić i stawiać pomniki ?
                Przecież te pomniki też napewno też kiedyś rozwalą tak jak niedawno rozwalono
                czerwone.
                Dawniej wyrażało się szacunek pomnikom Lenina , żołnierzom radzieckim ,
                Generałowi Świerczewskiemu i innym komuchom . A dzisiaj KONIECZNIE TRZEBA CZCIĆ
                INNĄ NOWĄ SŁUSZNĄ ORIENTACJĘ . Zbiórkę pieniędzy wśród uczniów uważam za skandal
                i hańbę ..... Kubiś
                • kubiss Re: WSTYD dla Polski 15.10.05, 23:26
                  Wcześniej jeszcze przed niszczeniem pomników " Czerwonych " zniszczono pomnik Cara
                  Mikołaja który był przed Jasną Górą .
                  Prababcia mówiła mojej babci że ten pomnik był Cudownym dziełem sztuki .
                  Miał również właściwości lecznicze . Leczył z urazów rosyjskojęzyczne DEWOTKI
                  hahahaha .....:-)

To oczywiście żart .
                  • ja_corka Re: WSTYD dla Polski 15.10.05, 23:37
                  • Gość: X W pełni zgadzam się z Janosikiem. Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:43
                    Szanuję osobę papieża, chociaż jestem ateistą ten człowiek byłdla mnie kimś
                    więcej niż tylko głową kościoła. On nikogo nie odtrącał. Ale zmieniam temat.
                    Jest to skandal, skandalem jest budowa kolejnego pomnika papieża. Ludzie to
                    idiotyzm!! Nie mówię że papież nie zasługuje na pomnik ale ma ich już setki,
                    stawianych mu za życia. Te wszystkie pieniądze zbierane w szkołach, sklepach,
                    czy przez Radio Maryja lepiej przeznać na głodne dzieci, czy szpitale a nie na
                    kolejny kawałek kamienia. Niech pomysłodawca akcji idzie do głodnych dzieci i
                    powie im żeby się najadły pomnikiem. Odwołam się jeszcze raz do osoby papieża.
                    Jak myślicie? Czy wolałby on zobaczyć swój enty pomnik, czy wolałby żeby
                    przenaczyć te pieniądze na jakiś słuszny, społeczny cel. Odpowiedź jest chyba
                    oczywista.
                    Żadna przesada nie jest dobra
                  • ja_corka Re: WSTYD I DLA PAPIEZA 15.10.05, 23:43
                    ktory w naukach na pierwszy plan wynosil dobro czlowieka zywego.
                    nikt NIE CHCE POSTEPOWAC wedlug nauk tego czlowieka.

Jego spuscizna uderza w mur zadufanych wladcow, ktorzy chca Go usiwtnic
                    pomnikiem, ktorego On wcale nie chce i NIE

• Gość: Janosik Nieprawda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:12
                      Wstydzić to się muszą ludzie którzy nie zrozumieli nauki papieża i teraz rzucają
                      "dziwne" pomysły aby budować n-ty pomnik... a przecież przekazywanie pieniążków
                      na szlachetne cele (np. dokarmianie dzieci) to również można określić
                      "stawianiem pomnika papieżowi", i wszyscy byliby szczęśliwi!
                  • Gość: POKÓJ Re: 16 PAŻDZIERNIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 08:35
                    W Dniu Radości "Mamy Papieża Polaka " proszę o szacunek dla każdego inaczej
                    myślącego. Na Jasnej Górze w Częstochowie podkreślam w Częstochowie jest
                    wspaniały pomnik Jana Pawła II. To tak niedaleko. Nie ilością pomników
                    wyrażajmy szacunek do Jego Świętej Pamięci. 16 pażdziernika niech zapadnie w
                    naszej pamięci,jako Dzień Szczególny.
                • Gość: ???????? Kubiss IDIOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:18
                  Kubis wiesz, że piszesz przedmiotow o zmarłym Papieżu ???
                  > INNĄ NOWĄ SŁUSZNĄ ORIENTACJĘ
                  rzeczywiście gó..arze nie mają żadnych autorytetów. Za maturę się brać a nie
                  siedzieć przy necie !!! Wyparcowania pisać !!!
                  • Gość: JOOO Re: Kubiss IDIOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 01:27
                    ???????????????????= IDIOT
                    Dla ciebie autorytet to kamienny monument
                    Gratuluje
                    • Gość: ??? ????????? JOOO ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 14:45
                      nie, Papież i pamięć o nim
                      Gratuluje błyskotliwości
                      • Gość: Gosc Do głupka ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 16:39

Papież sam niejednokrotnie wyrażał się krytycznie co do czczenia jego posążków.
                        Widać że ci którzy chcą tego posążku mają słowa Papieża Jana Pawła w d...e .
                        Najwięcej z tego co mówił JP2 trafiało tych ludzi którzy mieli do niego
                        umiarkowany stosunek.Do fanatyków , klakierów , dewotek i innych dewiantów nic
                        nie dotarło z tego co Papież nauczał.
                        To wielki wstyd mieć takiego Wielkiego Nauczyciela i nic go nie rozumieć!!!!!!!!!!
                        • harry1983 Re: Do głupka ??????????? 16.10.05, 17:13
                          Właśnie oglądam teleexpress - było o dniu Papieskim.
                          Przytoczono tam słowa Jana Pawła II :
                          "Nie budujcie mi pomników, zróbcie coś pożytecznego dla ludzi"

I niech to wystarczy za komentarz dla tych, którzy za wszelką cenę chcą postawić mu pomnik nie oglądając się na nich.
                        • Gość: ???? Re: Do głupka ??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 23:55
                          Papież też nauczał miłości i wzajemnego szanowania dotarło to do ciebie gościu ????
          • harry1983 Re: SKANDAL!!! 16.10.05, 03:56
            Córka nie przejmuj się - Ty, Ja , Kubiss, Janosik i paru innych na tym forum już niedługo spłonie na stosie podczas publicznej egzekucji na placu bieganskiego - przyjedzie święta inkwizycja z Torunia z samym tadeuszem na czele, pojego prawicy stanie nasz lokalny tadeusz, a po lewicy pewnie prałat henryk j.

Za nim murem staną dewoty, które są bez grzechu i pierwsze rzucą kamień.

Potem odczytają nam wyrok - "w imieniu świętej inkwizycji za szerzenie poglądów heretyckich skazuję was, dzieci szatana na śmierć na stosie".

A potem ktoś rzuci pochodnie, i spłoniemy.

A miasto stanie się czarne, i wielebnie nam panujący tedeusz będzie mógl stawiać pomniki na każdym rogu...

Ale oni ciągle tam będą - Ci, których mózgi nie dały się wyprać czarnej mafii... i będą walczyć do końca.

I tym jakże miłym akcentem zakończę te brednie na dziś, bo tego pomysłu mi się nawet komentować nie chce....
            • Gość: Krzychu Re: SKANDAL!!! IP: *.bis / 212.244.80.* 16.10.05, 09:24
              harry1983 napisał:

> Potem odczytają nam wyrok - "w imieniu świętej inkwizycji....
              >

Teraz ta "zasłużona" jednostka bojowa KK nazywa sie Kongregacja d/s Wiary.
              Ratzinger, zanim został papieżem, był jej szefem.
    • Gość: . Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 08:24
      Mam nadzieje, ze moj dyrektor bedzie mial na tyle honoru, ze w ogole tego pisma
      nie przeczyta radzie. Co drugie dziecko czeka na pomoc materialna (stypendia
      etc.), darmowe obiady ... Tymczasem Pan Wrona likwiduje wszystkie swietlice tak,
      ze dzieci dojezdzajace czekaja na dworcu czasem po 2 godziny na autobus,
      tymczasem oczekuje, ze te same dzieci wespra jego kolejny absurdalny pomysl
      budowy pomnika! Prosze aby Tadeusz i jego kolo Wzajemnej Adoracji wykonywali
      zbiorke wlasnorecznie! Niech jak chca chodza od drzwi do drzwi, zaczepiaja ludzi
      na ulicy! A na pewno niech zostawia dzieci w spokoju! I co to za pomysl zeby
      przekazac informacje o tym na zebraniach rodzicom! Wstyd! Maja wazniejsze
      wydatki! Podreczniki, przybory, pomoce naukowe itd.! Lepiej zeby te pare zl
      odkladali na wycieczke swoich pociech, a nie przekazywali na zachcianki kilku
      nawiedzonych. Prezydent pewnie dosknale wie, ze pomysl budowy pomnika nie ma
      akceptacji spolecznej ale brnie w glupocie dalej.

Aha ... zapomnialem mam odmienne poglady od najwiekszych krzykaczy wiec pewnie
      jestem Zaplutym Czerwonym Karlem Reakcji.

PS. Niech mi ktos wyjasni zwiazek autorytetu JP II z kolejnym pomnikiem?
      • Gość: ZZZ Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 08:41
        Przeczytajcie wypowiedż osoby, która podpisała się "Pokój" On wie co pisze !!!
      • Gość: olo Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.man.czest.pl 16.10.05, 09:02
        zgadzam sie z Toba uwazam ze pan Wrona wraz ze swoja Swita sam niech zafunduje
        pomnik ze swich miesiecznych dochodow.PanieWrona moze lepiej zebrac pieniadze
        na zajecia pozalekcyjne np.SKSy za ktore Pan nie placi NASZ PAPIEZ tak lubil
        sport
      • olo9999 Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal 16.10.05, 09:20
        zgadzam sie z Toba uwazam ze pan Wrona wraz ze swoja Swita sam niech zafunduje
        pomnik ze swojej pensji .A pieniadze publiczne ktore tak chetnie wydaje na
        zbozne cele niech przeznaczy lepiej na zajecia pozalekcyjne dla mlodziezy np.
        SKSy za ktore od trzech lat nie placi a NASZ PAPIEZ TAK BARDZO KOCHAL MLODZIEZ
        I SPORT
        • Gość: Czesław Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.man.czest.pl 16.10.05, 09:54
          A tak z ciekawości to gdzie miałby stanąć ten 2 pomnik ?
          Po co nam kolejny pomnik Jana Pawła II ?
          Jeden już mamy - bardzo ładny - i chyba wystarczy .
          W Częstochowie nic się nie zmienia tylko pomniki na placach .
          • Gość: jacek Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.czestochowa.agora.pl 16.10.05, 11:05
            Decyzja o budowie pomnika zapadła już latem. Ma powstać na placu Daszyńskiego.
            • ja_corka kolejny Skandal 16.10.05, 11:34
              tak i to ma stanac na miejscu po zwalonym pomniku Armii Radzieckiej.
              Papez sie przekreci w grobie.

A inkwizycji ja sie nie boje. Za paredziesiat lat beda potem nam stawiac
              pomniki jako realnie myslacym.

Wydaje mi sie ze powinno byc referendum

"DOBRE CZASY CZESTOCHOWY - BIS"
            • Gość: Czesław Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.man.czest.pl 16.10.05, 11:38
              Skoro decyzja już zapadła to już PO PTOKACH - jak się mówi :)
              Pozostaje mieć nadzieje że bedzie wyróżniał się od innych pomników Jana Pawła
              II i jakoś wkomponuje się w krajobraz .
              • Gość: ??????? Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 11:58
                Jesteście wszyscy idiotami i głupkami skoro pomniki wam przeszkadzają.
                Mnie pomników brakuje.
                • iwonnkaa Re: Do ??????????????????..........! 16.10.05, 13:42
                  To sie odlej..........z gipsu najlepiej............
                • Gość: krasnal Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 18:29
                  To sobie postaw krasnal ogrodowego za własne pieniądze ale nie nazywaj kogoś
                  kto nie chce bulić pieniedzy na jakiś pomnik nawet (JPII) idiotą.
              • iwonnkaa Re: Wymuszanie, powinno być karalne............ 16.10.05, 12:04
                Jak można, takie wymuszanie, nazwać datkiem dobrowolnym??????????
                Toż to klasy komunijne , będą psychologicznie podprowadzane na lekcjach religii,
                kto da wiecej ..........
                To wstyd i hańba....................
                Jak można tak podstępnie i podle działać.........
                swiństwo i wrzód na ciele braci szkolnej............
                I to w dobie gdzie odzież ciepłą trzeba, dopiero majatki poszły na książki i
                dodatki np bloki ,kredki............
                Jak Wam nauczyciele nie wstyd............
                Ja bym się sprzeciwiła głośno i wyrażnie..............
                Jezu , nie mam słów...............
                Ukłony dla trzeżwo myślących.........
                Ruda
                • Gość: Angela Re: Wymuszanie, powinno być karalne............ IP: *.flatpla.net 16.10.05, 13:10
                  Wniosek - w Częstochowie jest już tak dobrze, że nie ma na co wydawać kasy
                  tylko na kolejne pomniki. Drogi mamy cudne, wiadukty wyremontowane, szkoły i
                  przedszkola odnowione, biedy nie ma, cud-miód. Oto Polska właśnie. Zastaw się a
                  postaw się, tylko szkoda panie Wrona, że za cudze pieniądze chce się swoją
                  sławę budować.
                  • mundo.v Re: Wymuszanie, powinno być karalne............ 17.10.05, 05:14
                    Gość portalu: Angela napisał(a):

> Wniosek - w Częstochowie jest już tak dobrze, że nie ma na co wydawać kasy
                    > tylko na kolejne pomniki. Drogi mamy cudne, wiadukty wyremontowane, szkoły i
                    > przedszkola odnowione, biedy nie ma, cud-miód. Oto Polska właśnie. Zastaw się
                    a postaw się, tylko szkoda panie Wrona, że za cudze pieniądze chce się swoją
                    > sławę budować.

Zapomnialas dodac o bibliotekach miejskich i szkolnych domach kultury i
                    podobnych. Kiedys fundowano szpitale, ochronki dla dzieci i rozne takie
                    pierdoly. Potem wymuszano cegielki na odbudowe i ...pomniki komunizmu jak ten w
                    Sosnowcu od Czynu Rewolucyjnego za Gomulki.
                    Wraca Nowe.....
                  • Gość: Marcyś A ja proponuję zmianę lokalizacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 13:08
                    Jan Paweł II będzie w naszej pamieci obecny zawsze. Sam zbudował sobie
                    horacjański pomnik, sposób na nieśmiertelność. Jednak skoro my maluczcy
                    postanowiliśmy postawić mu pomnik fizycznie, proszę o umieszczenie go tam gdzie
                    będzie najbardziej potrzebny, wsród najbardziej potrzebujacych. Proponuje ulicę
                    Małą przy skrzyżowaniu z Ogrodowa, lub ewentualnie bliżej centrum, może na
                    Galibardiego. Także Raków jest pełen placów na których można ustawić pomnik.
                    Postawmy pomnik tam, wsród najbliższych Wielkiemu Polakowi. Chyba że
                    realizujemy egoistyczne cele zaspokojenia własnej powierzchownej pobożności...
                • Gość: dn Re: Wymuszanie, powinno być karalne............ IP: *.prenet.pl 16.10.05, 21:42
                  toteż MYŚLĄCY nauczyciele chowają to pismo do szuflady,
                  wstyd by im było odczytać to rodzicom, gdy ogranicza się dożywianie, czas pracy
                  świetlic itd
    • Gość: uczen "Spieprzać dziady" z tą zbiórką ze szkół. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 16:05
      Parafrazując Lecha Kaczyńskiego - kandydata na prezydenta IV RP.
      • Gość: rak 50 to sprawa dla prokuratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 17:25
        jeżeli to prawda z tymi cegiełkami w szkole to sprawą powinien zajac się
        prokurator. To jest bandytyzm -wymuszanie od dzieci pieniedzy , to jest
        bandytyzm komitetu budowy pomnika
        i prez.Wrony jako zwierzchnika szkół -niereagującego na takie wyłudzenia
        pieniędzy od małych dzieci! / a może sam bierze udział w tych -wyłudzeniach pod
        presją?.

- jeżeli nieprawda to forum.rozsiewajacy takie niusy powinien ponieść
        karę

Prokuraturę wzywamy do zajecia stanowiska.
        • Gość: lucek Re: to sprawa dla prokuratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:22
          co dalej z cegiełkami na pomnik JPII w szkołach? - co dalej
          p.Wrona?,społeczny komitet budowy pomnika?
          • Gość: OKO Re: to sprawa dla prokuratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 07:28
            wszedzie to samo.........
            epiemia jakas czy co?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=30526159&v=2&s=0
    • Gość: Mariusz Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 21.10.05, 11:49
      Czy nie za dużo pomników Papieża w Cz-wie? Jeden na Jasnej Górze, drugi przed
      kościołem św. Jadwigi Śląskiej na Wypalankach, trzeci w Archikatedrze, że nie
      wspomnę o licznych tablicach. Na pewno Papież wolałby, aby wspomóc
      potrzebujących niż budować kolejny pomnik.
      • Gość: Vest Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 13:57
        • Gość: &&&&&&&&&&&& Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 17:11
          co za pierdoły pop...ch.
          pomnikom nie!
          i i nie wciskajcie tych"pomników" tam gdzie nie jest ich miejsce
          - miejsce by wrony,kaczki,skwaśnione wodopany ,..., srały i wytyczały
          rydzykową drogę ku przybytkowi kierowanemu przez wychowanka hitlerjugend .
          ksywa benedykt
          • Gość: ****************** Re: Budowa pomnika Papież kolejny Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:51
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka