Dodaj do ulubionych

MPK-jaja z pasażerów-linia 16

IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 14:55
Zaplanowałem dziś odwiedzenie dwóch cmentarzy-Raków i Kule,z czego "dzięki"
MPK udało mi się zaliczyć tylko ten pierwszy.Po pobycie na rakowskim
cmentarzu wsiadłem w autobus 27 aby następnie obok Patrii przesiąść się na
autobus 16 i dojechać pod sam cmentarz Kule.Obok hotelu Patria wysiadłem o
godz.11.34,spoglądam na przystanku na rozkład jazdy linii 16 na niedziele i
święta-świetnie,ma być w/g rozkładu autobus 16 o godz.11.52/ na rozkładzie z
dopiską L czyli że kursuje tylko 01 listopada./Ja i jeszcze kilku innych
pasażerów z ekwipunkiem typu chryzantemy,znicze oczekujemy na ten
autobus.Mija godzina 11.55,12.00.12.05- mimo kwadransu opóźnienia autobusu
jak nie ma tak nie ma a przecież miał to być wyjątkowy kurs który w/g
rozkładu jeździ tylko 01 listopada właśnie.Nic to w/g rozkładu następna 16-ka
ma być o 12.09.Wychodząc z założenia,że autobus wypadł z kursu/?-przecież
jest to dodatkowy specjalny autobus/,czekamy na ten o 12.09.Czekamy do 12.34
i ten drugi także się nie zjawił.Nie muszę mówić o reakcji takich jak ja
oczekujących paszżerów.Po co więc wiszą bzdurne,niezgodne z prawdą rozkłady
jazdy informujące tym bardziej błędnie o autobusach w tym szczególnym
dniu.Zadzwoniłem z komórki do dyspozytorki MPK,która była zdziwiona moją
informacją,gdyż w/g niej wszystkie 16-ki wyjechały rano na trasę.Tym
sposobem,jako że po 13-tej musiałem być w domu nie odwiedziłem dzisiaj
cmentarza Kule.Pozdrowienia dla MPK...
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzychu Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.bis / 212.244.80.* 01.11.05, 15:07
      Pozdrów lepiej tych co swoimi samochodami chcieli prawie wjechać na sam
      cmentarz. Tak sie starali, że całkowicie zatarasowali przejazd dla autobusów.
      Nawet Policja była bezradna.
      • Gość: usiek Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 15:15
        Ja znowóż chciałem odjechać z pod cmentarza z Rocha autobusem 29, który miał być
        o godz. 13.40, ale po 25 min czekania poszedłem na sąsiedni przystanek i
        wsiadłem w 12. Bo ileż to można czekać !!!!!!!!!
        • t3d1 Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 01.11.05, 16:01
          Dokladnie co moze zrobic MPK oni wyposcili kierowcow i to nie ich wina ze nie
          moga dojechac na przystanek o czasie :( Idac na cmentarz Kule od promenady
          (mostu) w strone cmentarza stoi rzad samochodow i tak z ciekawosci idac
          patrzalem na rejestracje i co stwierdzialem dochodzac do bramy ?? Ze
          Częstochowianie to smierdzacy lenie ktorym nie chce sie kupic biletu za 2zl i
          podjechac autobusem ! Wiadomo ze im wiecej ludzi tak zrobi to bedzie mniejszy
          ruch na drodze ale po co lepiej cisnac sie autem i stac w korq po 1,5h !! a
          wracajac do tego rzedu atu patrzac na rejestracje widzialem tylko kilka z poza
          Częstochowy (1- Krakow, 2- Katowice, 1- Wroclaw, 1- Szczecin, 1 Poznan) szok jak
          dla mnie !!
          • Gość: samochodziarz Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 17:13
            Po to mam samochód żeby nim jeździć a nie cisnąc sie w brudnym i zapyziałym mpk. Taniej mnie wyniosła benzyna i 3 osoby w aucie a nie w ciasnym autobusie.
            • Gość: JednoPiwo Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: 212.87.240.* 01.11.05, 17:37
              Dobra, tez mam po to samochod, ale potrafilem stanąć pod cmentarzem komunalnym
              na lisincu na parkingu który był PUSTY. W tym czasie większosc kierowców stała
              na ulicy tak ze autobusy łącznie ze mną przy powrocie byly zablokowone przez 10
              minut.
              • Gość: henryczek Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.com / *.strefa.com 01.11.05, 17:59
                znam ludzi którzy z ulicy mireckiego na rakowie na cmentarz rakowski jechali autem-to jakiś km, i często sama droga przez cmentarz jest jeszcze dłuzsza
                opamiętajcie sie ludzie

:]
                • Gość: samochodziarz Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:53
                  A ja będe jeździł tak jak będe chciał. Ja jestem kierowcą i to mój samochód
                  • Gość: xx Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.icis.pcz.pl 01.11.05, 20:30
                    Mam maly rozumek i jeszcze sie tym chwale :))
          • Gość: lunch Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 08:11
            A ja przez wiele lat obserwowałem korki przy cmentarzu Kule wzdłuż ulicy
            Fieldorfa i byłem pewien, że znikną po otwarciu drugiej jezdni i nie zniknęły.
            Ale chyba udało mi się zaobserwować, co jest ich przyczyną. Niedzielni
            kierowcy, dla których zaparkowanie, bądź wycofanie z tego miejsca parkingowego
            to przysłowiowy śmiertelny skok dziadka przez zapałkę. Któregoś roku stałem
            autobusem 16 dziesięć minut, podczas gdy pewien dziadzio usiłował wykonać
            manewr skrętu w prawo i naciśnięcia hamulca.
            Tak to jest, jak ktoś ma furę i poza wyjazdami do sąsiedniej wioski po chleb
            korzysta z niej raz na rok.
        • Gość: darek Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:31
          petla na fieldorfa byla tak zablokowana ze 29 odjechalo z 40 minutowym
          opoznieniem co ciekawe byla policja tylko nie mogli dac sobie rady.pozdrawiam
          pana z bialego mercedesa.
      • Gość: medalik Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:16
        taaaaa 100 metrow fieldorfa nila jechalem 20 minut z zegarkiem w reku.pretensje
        mam do siebie bo moglem przyjechac tramwajem i dalej z buta.
    • Gość: tomek Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=31303639
      • Gość: kasiaa Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.trustnet.pl 01.11.05, 20:05
        ale jakby wszyscy przezucili sie na autobusy i pozostawili swoje samochody to
        do autobusow nie dalo by sie wsiasc... i tak zle i tak nie dobrze:P
        • Gość: Miki Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:56
          Jak mam reklamówke zniczy i chryzantem w donicy to żadnym autobusem KTÓRY MOŻE
          NIE POJEDZIE ALBO SIE SPÓŻNI nie bede jechać.
        • Gość: lunch Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 08:21
          No właśnie, bo MPK na 1-listopadowych kursach oszczędza i to ostro. Gdyby
          dostosowywali je do prawdziwych potoków i do tego jeszcze uwzględnili korki, to
          dodatkowych autobusów wyjeżdżałoby o wiele więcej. W wielu dużych miastach (np.
          Warszawie) podróżowanie we Wszystkich Świętych jest bardzo łatwe, bo ludzie
          rezygnują z prywatnych samochodów, ale w zamian dostają kilkanaście linii
          cmentarnych kursujących co 3-5 minut. A u nas jest z roku na rok coraz gorzej.
          Dodatkowe tramwaje były aż... trzy, czyli właściwie równie dobrze mogłoby ich
          nie być, a jeszcze w roku 1991 było ich 10. W konsekwencji w godzinach
          porannych mieliśmy wczoraj średnią częstotliwość 9 minut (częstotliwość
          podstawowa 13 min. i tramwaje dodatkowe co 26 minut), podczas gdy w 1991 10
          dodatkowych tramwajów zapewniło częstotliwość 3,5 minuty. Drobna różnica...
          Dodatkowe "dwunastki" są tylko dwie, choć struktura rozkładu wskazywałaby na
          trzy (w miejscu tej trzeciej robi się luka) i identycznie jest na 26. Na 29
          dali dodatkowy autobus (oznaczając do "D" - bez komentarza), ale zabrali go z
          linii 16 (jakby takim wielkim kosztem było uruchomienie przez jeden dzień w
          roku jednego więcej). W efekcie "szesnastki" są tylko trzy, a jeszcze w 2001
          roku było ich pięć.
          A wszystko to na zasadzie zrobienia propagandy, jakie to my wspaniałe dodatkowe
          autobusy wysyłają. W rzeczywistości gó.. wysyłają, bo mają to gdzieś.

A niedługo wigilia Bożego Narodzenia i Sylwester - wtedy też dają niezły popis,
          jak choćby dodatkowe tramwaje nocne do odwiezienia ludzi z "pasterki", które
          zjeżdżają do zajezdni o godzinie 1:15. Wychodzisz z kościoła o 1:30, a na
          trasie z czterech tramwajów został już tylko jeden i jedzie raz na 70 minut.
          Dobre, naprawdę dobre.
    • Gość: lunch Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 08:07
      Odpowiedź dla Ciebie będzie taka sama jak tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=31303639&a=31322441
      bo taki sam mądry jesteś.

Swoją drogą, skoro od lat wiadomo, że 1 listopada utrzymanie rozkładów jazdy
      tych kilku linii jest fizycznie niemożliwe, wypadałoby nie prezentować
      rozkładów specjalnych kursów w rozkładach na przystankach (tak, jak było do
      roku 1997). Niepotrzebnie tylko zamęt wprowadzają w rozkładach niedzielnych.
      Wstyd przed przyjezdnymi. Nigdy nie zapomnę miny kolegi z warszawy jak zobaczył
      rozkład 17 na przystanku - pełno kursów w niedziele, a co przy drugim "L". Ręce
      opadają. W dodatku jeszcze przy tych kursach linii 29 z "L" jest "D - krótki
      niskopodłogowy", a to już jest czysty debilizm, bo wiadomo, że obsługuje
      przegubowy ikarus. No a na 15 i 16 nie raczyli (poza ogłoszeniem w prasie)
      umieścić na rozkładzie informacji, że 1 listopada nie wjeżdżają na Rolniczą.
      • Gość: kszyszek Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:34
        Oj i tu się Rafale mylisz, bo była informacja na stronie MPK:
        www.mpk.czest.pl/aktualnosci.html - wiadomość z dn. 25.10.2005r.
        • Gość: kszyszek Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 18:00
          No i kupa ... zdjęli już, więc raczej nie zobaczysz tej informacji lunch :]
          • Gość: do luncha Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 18:56
            lunch wydajesz sie byc na tym forum najwiekszym znawca komunikacji miejskiej a w rzeczywistoscie jestes tylko zwyklym burakiem ktory chce zablysnac . Czy nie myslales np. o przyjeciu do tej firmy ? na pewno uzdrilbys cala ta sytuacje . A byc moze oni odrzucili twoja oferte i wystepujesz tak nikczemnie wobec MPK?
            • Gość: lunch Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.05, 07:49
              Ja jestem tylko zwykłym pasażerem i nigdzie nie twierdziłem, że jestem
              jakimkolwiek specjalistą. Praca w tej wspaniałej firmie mnie nie interesuje, bo
              źle wpływałby na mnie poziom towarzystwa. Oferty więc żadnej nie składałem,
              jedynie próbowałem - jak wielu tu obecnych - czasem wystąpić z jakimś
              wnioskiem, ale odpowiedzi były tak głupie, że brak słów.
              Więc scyzoryk mi się otwiera w kieszeni, gdy muszę korzystać z ich usług, albo
              gdy przeglądam genialne rozkłady jazdy.
          • Gość: lunch Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.05, 07:44
            Czytałem.
        • Gość: lunch Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.05, 07:44
          Nie, nie mylę się, tylko się nieprecyzyjnie wyraziłem. Właśnie ten komunikat
          miałem na myśli pisząc "poza ogłoszeniem w prasie".

A mi chodzi o to, dlaczego do cholery tej informacji nie ma na rozkładach jazdy.
    • Gość: Kierowca Re: MPK-jaja z pasażerów-linia 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:49
      Dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka