kowalma 14.11.05, 22:05 Robson juz dostał panorame z wieżowca na północy... Zaraz na www sie powinna pojawic :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lookas.prv.pl Re: Powstała panorama Częstochowy 14.11.05, 22:40 Gratulacje! :-) ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:43 Już są dwie nowe :) Na www.czestochowa.ws. Kowal - dzięki za materiał :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Powstała panorama Częstochowy 14.11.05, 23:08 Gratulacje dla Robsona... :) Należą mu się wielkie brawa, bo to kawał dobrej roboty... :) Oczywsicie strona Czestchowa Wczoraj i Dziś tez jest godna polecenia... Nie zapominajmy o niej... Ja oczywiscie zapraszam na nasza o stadionie www.stadionckm.com - tam jest panorama remontowanego stadionu na głównej oraz w dziale "Czestochowa" dwie dotychczasowe panoramy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.org / *.org 14.11.05, 23:10 Szkoda ze wyborczajak zwykle nie napisala calej prawdy kto prowadzi www.czestochowa.ws, moze kiedys sie naucza :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:09 witam. mam problem z instalacją quick time'a, ściągam wersje qt dla wszystkich rodzajów windowsa, a przy probie instalacji okazuje sie, ze aby go zainstalowac nalezy miec win 2000 lub xp i instalacja sie nie odbywa. ja mam niestety 98 first edition. wie ktos jak sobie z tym poradzic? (oczywiscie bez zmiany systemu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.org / *.org 18.11.05, 01:43 polecam stronke www.codecguide.com/i zakladke QuickTime Alternative Version 1.54: - Media Player Classic [version 6.4.8.6] - QuickTime Codecs [version 6.5.2.10] - QuickTime plugin for Internet Explorer - QuickTime plugin for Opera/Mozilla/Netscape - Extra plugins for QuickTime - QuickTime DirectShow filter Works on Windows 98/ME/2000/XP. nie powinno byc problemow :] Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Powstała panorama Częstochowy 14.11.05, 23:37 Jeśli mówicie o tej widocznej z wieży Jasnej Góry to muszę powiedzieć, ze umknęły mu przynajmniej ze dwie ulice - ciekawe czy zauważyliście gdzie ;) Widać taki przeskok przy łączeniu zdjęć i niewidać tego co tam powinno być :) Ale pomysł mi się podoba :) Ja bym proponował te niedoróbki poporawiać i będzie git :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.org / *.org 15.11.05, 01:10 harry ok, ale teraz jest taka pogoda ze nie oplaca sie nic juz robic, predzej na wiosne. Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Powstała panorama Częstochowy 15.11.05, 06:04 Proponuję poszukać, gdzie są łączone zdjęcia i których ulic brakuje, ciekawe, czy ktoś zauważy. To może być niezła zabawa dla uważnych. A swoją drogą panorama jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Powstała panorama Częstochowy 17.11.05, 17:39 No i nikt nie znalazł, a brakuje Waszyngtona i Szymanowskiego. Ale i tak świetnie się ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 07:43 > Jeśli mówicie o tej widocznej z wieży Jasnej Góry to muszę powiedzieć, ze umknę > ły mu przynajmniej ze dwie ulice - ciekawe czy zauważyliście gdzie ;) Sam jestem ciekaw które. Napisz. > Widać taki przeskok przy łączeniu zdjęć i niewidać tego co tam powinno być :) Wydaje mi się, że przeskok widać w jednym miejscu i do tego w zupełnie nieistotnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:58 Faktycznie brakuje okolic 2 ulic. Mozna powiedziec, ze na ujeciu glownym. Ale i tak mnie sie bardzo podoba. Bardziej niz te poprzednie, ktore np. nie maja 360 st. i zdjecia sa robione w gorszej rozdzielczosci. Wg mnie kawal dobrej roboty. Oby tak dalej (mam nadzieje, ze na tym nie poprzestaniesz). Ps. Ci, ktorzy wyzywaja, ze im sie nie podoba moze sproboja pomoc np. 8 megapixelowym aparatem albo sprzetem aby obrobic tak duze zdjecia co? Wyzywac to kazdy potrafi... Swoja droga Robson moze jak zatrudni Cie UM to bedziesz mial szanse pobawic sie takim cackiem, z tego co pamietam jakis taki aparcik (chyba 7 Mpix) tam mieli. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: Powstała panorama Częstochowy 15.11.05, 08:17 super, gratulacje dla Robsona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.dienste.wien.at 15.11.05, 12:54 witaj De Niro! gratuluje i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max lyons Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 23:14 Ladne, zwlaszcza jesli chodzi o niebo dobrze sobie poradziles (stadion), z reguly z tym najwieksze problemy sa z powodu roznic w balansie bieli, odcieniach i jasnosci mimo focenia na M i ustalonym WB. Miejsca zszyc widac sporadycznie. Jaki to byl programik, ktorego uzyles do zszycia? Dotychczas robilem tylko pano w 2D, PTAssemblerem, do ok. 220 stopni (nie prezentuje sie to tak okazale jak qvtr - bo tak sie to chyba nazywa?). Przy 7mpx rozdzielczosc bylaby na pewno swietna, ale w 20 zdjeciach ostateczna panoramka troche by zajela - ladnych pare MB(pliki temp w czasie przetwarzania poszlyby pewnie w pare GB :) milego zszywania Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Powstała panorama Częstochowy 17.11.05, 00:59 Panie i Panowie, ja broń Boże nie wyzywam, tylko zauważyłem pewien szczegół i postanowiłem poinformować o tym autora ;) Pomysł jest bardzo ciekawy i bardzo mi się podoba - a tych ulic nie ma w mojej okolicy, dlatego mi się od razu rzuciło to w oczy :) Dla ciekawych - po prawej stronie alei ;) więcej nie powiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 07:46 Mówisz o tym błędzie co jest na błoniach? No zdarza się, inaczej by budynki do siebie nie pasowały, chyba że piszesz o czymś innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max lyons Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 14:24 Napisz prosze pare slow odpowiedzi na moje wysilku powyzej :] pozdrawiam max lyons Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:55 > Napisz prosze pare slow odpowiedzi na moje wysilku powyzej :] wolę na priv ;) podaj adres. Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Powstała panorama Częstochowy 17.11.05, 16:26 Czy koleś o pseudo =R= i Robson to ta sama osoba ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= (Robson) Re: Powstała panorama Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:09 Tak. Przyzwyczaiłem się do =R=, ale dziwnie się to wymawia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Powstała panorama Częstochowy 19.11.05, 22:43 Gość portalu: =R= (Robson) napisał(a): > Tak. Przyzwyczaiłem się do =R=, ale dziwnie się to wymawia ;) No jak juz wiadomo czego nie ma to nie muszę pisać ;) Ale robota świetna ;) Jak byś robił takie coś na wiosnę to pamietaj o tych dwóch uliczkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Strona nie działa :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:56 Panoramę widziałam tylko 1 raz. Od kilku dni strony nie da się wysietlić... Szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Strona nie działa :) IP: *.piast.ds.uj.edu.pl / 195.150.224.* 19.11.05, 19:38 Ano mi też nie chce się otworzyć panorama choć kilka dni temu było wszystko ok :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Strona nie działa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:34 Działa cały czas pod www.czestochowa.ws Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nate Re: Strona nie działa :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:38 niestety nie cały czas. wczoraj nie działała, a dzisiaj dopiero kolo poludnia zauwazyłem ze jest ok. ale wazne ze jest. kawał dobrej roboty ps. przy widoku z wieży widok w pionie mógłby byc troszke wiekszy w pionie, tak zeby wrzosowiak i błeszno było widac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nate Re: Strona nie działa :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:40 > ps. przy widoku z wieży widok w pionie mógłby byc troszke wiekszy w pionie, tak zeby wrzosowiak i błeszno było widac :-) taaa, polska język trudna język hehehe :D w pionie, zeby wątpliwości ze o pion chodzi w pionie, wiec to w pionie podkreślam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Strona nie działa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:07 Może gdybym miał lepszy sprzęt... zdjęcia i tak były już trochę nieostre i widoczność była średnia. Może na wiosnę wyjdzie lepsza panorama. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Strona nie działa :) IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 21.11.05, 16:20 Wyjdzie wyjdzie.... ale o tym ciii :)pamietaj ze to ma byc niespodzianka :] Odpowiedz Link Zgłoś