Dodaj do ulubionych

Śnieg topnieje

IP: 217.96.15.* 02.01.06, 08:31
To kpina-panowie ze sztabu nie uporali się z niczym . Wystarczy wyjechać za
tablice "Częstochowa" i od razu widać różnice , Wrona nie radzi sobie z
niczym w tym mieście, nie licząc układów z klerem w tym jest świetny.
Mam nadzieję że mieszkańcy Częstochowy zapamiętają sobie ten żałosny "sztab
kryzysowy" przynajmniej do następnych wyborów samożądowych
ps. priorytetem dla sztabu jest osiedle gdzie mieszka Wrona tam jest wylizane
do asfaltu.
Obserwuj wątek
    • inna-bajka Re: Śnieg topnieje 02.01.06, 09:22
      Mam nadzieję, że panu Wronie i jego kolesia z tego sztabu, wypałacone dietki
      staną w gardle. Cała Polska się z nas smieje.
      • Gość: xx Re: Śnieg topnieje IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 10:54
        Gratuluje politycznego zaangazowania w Nowym Roku :))
        • inna-bajka Re: Śnieg topnieje 02.01.06, 11:12
          Hmm, wierz mi, bardziej mnie to boli niż myślisz :-(
      • Gość: Mariusz Re: Śnieg topnieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:37
        Dzieki za info.
        Ale tu troche przesadzasz, byłem 31 w czwie i było tak samo jak w łodzi i innych
        maiastach po drodze. Moze to nie sprawa Wrony, ale firmy która tu odśnieza?
        Bedąc w czwie widziałem jak te pługi odśnieżające jezdziły po al. JP gdzie
        "dalo" sie juz jezdzic, ale nikt z tych kierowników nie wpadł na pomysł
        udroznienia bocznych ulic. Mnie sie wydaje ze nie od tego jest prezydent miasta
        aby pokazywac kierowcom pługów gdzie maja jezdzic. Powinien teraz rozliczyc
        publicznie ludzi, którzy byli odpowiedzialni za odsniezanie.
        • inna-bajka Re: Śnieg topnieje 02.01.06, 18:44
          Zapewniam, że granice byłego naszego woj. mozna poznac po drogach.
          31 w stronę Warszawy, jeden pas i tego samego dnia asfalt na Katowice pojawił
          się przed Siewierzem. Dziwne ?! ;-P
          Empirycznie wiem, że śnieg przestał padać w godzinach porannych 31.12.
          Zaczęłam odśnieżać podjazd do domy, swój samochód i dwa rodziców, skończyłam ok
          2 popołudniu, od tego czasu do dziś nie spadłani jeden płatek, a do pracy dzić
          AK jechałam jednym pasem.
    • dudi_82 Re: Śnieg topnieje 02.01.06, 09:35
      Z tego co wiem Wrona mieszka na północy. Też mieszkam na północy i uwierz mi, że
      do dzisiaj asfaltu nigdzie nie widać.
    • Gość: karolinka Re: Śnieg topnieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 09:41
      A wszystkie przystanki MPK ( sławetnego) przypominają tor przeszkód dla
      kandydatów do brygad specjalnych. Ulicą Krótką nie przejechał żaden pług,
      okoliczni mieszkańcy mieli reality show z udziałem zakopanych samochodów. A w
      piątek to w miarę jeżdziły tylko autobusy PKS.
    • Gość: TERAL Re: Śnieg topnieje IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 02.01.06, 09:59
      A wystarczyło dupę ruszyć na miasto w piątek o koło 9- 10 i zobaczyć co się
      dzieje na mieście - sprawdzić prognozy pogody i podjąć krótką decyzję, -
      wysłać na rogatki miasta tych oboboków policjantów i zakazać wjazdu do miasta
      TIROM!!!!! - udrożnić w tym czasie Jana Pawła, Okólickiego, Szajnowicza,
      Krzysztofa, Rocha, Jadwigi i Główną oraz wszystkie ulice w mieście gdzie
      przejeźdźają autobusy przegubowe ( szczególnie Ikarusy ). Bo miasto stanęło
      na skutek zakorkowania przez ciężarówki TIR i przegubowce z MPK. Jeśli
      ciężarówki stały w mieście - ślizgając się i nie mogąc ruszyć z miejsca oraz na
      wszystkich skrętach ( łamały się ), to mogły stać na rogatkach miasta nie
      powodując zakorkowania. Ale taką decyzję aby podjąć - to trzeba mieć
      orientację w tym co się dzieje na mieście , a nie w kościelnych alkowach i
      trzeba mieć po prostu - jaja. A sztab prezydenciunia razem z nim to
      lepi by zrobił biorąc łopaty w łapy i do odśnieżania.
    • Gość: kis Re: Śnieg topnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:01
      Nie rozśmieszajcie mnie z tym sztabem kryzysowym. I niby co on zrobił, bo czy
      by go powołano czy nie to i tak nic nie zrobiono. A po drugie, ja pamiętam jak
      byłem dzieckiem, że potrafiło napadać 2 razy tyle śniegu co teraz i nikt nie
      powoływał sztabów kryzysowych. Pusty śmiech mnie ogarnia. Panowie przy władzy,
      weźcie się wreszcie do jakiejś roboty bo tylko robicie wokół siebie szum
      medialny, a tak naprawdę nic nie robicie.
    • Gość: xtc Re: Śnieg topnieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:05
      kpina!!! nie widzialem na naszych ulicach ani jednej odsniezarki, po prostu NIC
      kpina, to samo na ulicach osiedlowych o ktore powinna dbac administracja
      HUTNIK, dzwonilem w piatek po południu ze nie da sie przejechac przez osiedlowe
      drogi, twierdzili ze oni caly czas odsniezaja! dzis jest poniedzialek i gdyby
      nie determinacja kierowcow to nadal drogi byly by nieprzezjezdne, ale mimo
      wszystko nadal NIKT nie odsniezyl osiedlowych drog!!!!
      • Gość: Arek Re: Śnieg topnieje IP: *.trustnet.pl 02.01.06, 14:39
        a jak mają odśnieżać kiedy wszędzie stoją samochody,pług nigdzie nie
        wjedzie,podjechał spychacz,zgarnął gdzie się dało i wrócił bo buraki stoją
        wszędzie,wczoraj jechałem Orkana,po obu stronach samochody,autobusy się nie mogą
        minąć,gdyby każdy sobie odgarnął miejsce parkingowe tak jak ja nie było by
        problemu,ale nie ,stnęli sobie pod klatkami ,czy na poboczu i narzekają,mieszkam
        na Zana,spychacz był już w sobotę i co z tego jak mógł odgarnąć tylko środek ,w
        piątek obserwowałem sobie jak palanciarstwo parkuje,żaden dupek nie wyszedł z
        samochodu,tylko wolał przez 15 minut 2 metry do przodu metr do tyłu,a wkońcu
        zostawił na środku,a wystarczyło nogą zgarnąć trochę sypkiego śniegu i wjechać
        na parking-mnie się udało bez problemu i nie narzekam i nawet się nie spociłem a
        cała operacja trwała 5 minut.Zamiast narzekać weźcie się za robotę,miasto nie ma
        tyle sprzętu żeby wszystkim dogodzić,a nawet jeśli chce coś zrobić to im nie dajecie
        • Gość: Mariusz Re: Śnieg topnieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:52
          Pozwole sobie na krytyke firmy która miała odśnieżać w czwie. Wiem ze tego
          rodzaju pługi (przerobione ze smieciarek) nie sa w stanie odśniezyć "wąskich
          gardeł", ale jesli ktos staje do przetargu na odsnieżanie i...go wygrywa,
          poinien sobie zdawac sprawe z komplikacji jakie moga wystapić w mieście. Jesli
          komuś braklo wyobraźni niech zmieni branze. Widzałem takie małe, sprytne,
          urządzenia nawet w Polsce, które sprawnie poruszją sie nawet po ścieżkach
          rowerowych.
      • Gość: szmul Re: Śnieg topnieje IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 16:30
        zgadzam sie w 100% hutnik dał ciała, ostatnie dni spedzilem u kumpla na
        dekabrystow - tam juz nastepnego dnia po wielkiej sniezycy plugi odsniezaly
        parkingi pod blokami, u mnie mimo ze jest to mozliwe do tej pory nic! dobrze ze
        chociaz lopate udalo mi sie dzisiaj kupic to sobie sam poradze :]
    • Gość: Berger Re: Śnieg topnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:21
      W sylwestra DK-1 była cała czarna, przepraszam, prawie
      cała czarna - tylko odcinek biegnący przez Częstochowę był zaśnieżony (ok.5cm
      śniegu). Osoby przejezdne mówią już na Cz-wę "największa wiocha w Polsce". Czyżby
      zima tak zaskoczyła drogowców, że wystarczyło im funduszy tylko na jeden dzień
      odśnieżania (piątek przed sylwestrem)? Najwyraźniej nikt odpowiedzialny za drogi
      w tym mieście nie wie, że zima trwa do marca.
    • Gość: blech Re: Śnieg topnieje IP: 195.116.81.* 02.01.06, 14:07
      Guzi prawda! Tam gdzie mieszka Wrona i Ja niestety jest wszystko zasypane ludzie
      niemaja gdzie parkowac samochody to pozostawiaja je na ulicach!! Chodników nie
      ma tylko wydeptane scieżki przez ludzi. Sprzedał Częstochowe i tyle !!!
      • malarz2 Taaaadzik topnieje :D 02.01.06, 14:20
        No i może nam ten bałwan stopnieje. :D
    • Gość: Ela Re: Śnieg topnieje IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 02.01.06, 17:19
      Chcę pochwalić spółdzielnię Parkitka po osiedlu cały czas jeżdzi pług i robi co
      może zeby można było dostać się do bloków.
    • Gość: Medalik Re: Śnieg topnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:56
      Mieszkam w Czwie od czterech lat, ponad czterdzieści lat, poza Czwą.
      Czegoś takiego jak w ostatnie dni nie widziałem nigdzie przez całe dotychczasowe
      życie, nawet "za komuny".
      Wszystkich ludzi odpowiedzialnych za całkowitą pogardę dla mieszkańców tego
      miasta wywaliłbym z urzędów na zbity ryj. Przy okazji następnych opadów śniegu
      mogliby sobie dorobić do "kuroniówki" odśnieżając ulice i chodniki.
      Ciekaw jestem, jak długo Częstochowianie będą pamiętać kto im zgotował taki
      błotnisto-śnieżny los...?
    • Gość: koles gowno a nie uporanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:33
      do tej pory jezdzi sie jak na biegunie sniegu tyle wszedzie ze sie nieda
      jezdzic a tak wogole to od kilku dni nie widzialem zadnego pluga na
      czestochowskich ulicach
      spowodowane jest to podobno brakiem pieniedzy w miejskiej kasie co za korwa
      kpiny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka