Gość: Dia IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 21:06 mam prośbe .....moglibyście uświadomić człowieczka spoza Częstochowy ,gdzie są tutaj antykwariaty ..no i ewentualnie ,który z nich jest najlepszy :)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamajca Re: antykwariaty 12.11.02, 21:10 na ulicy Kopernika ( naprzeciwko dworca PKP ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dia Re: antykwariaty IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 21:18 Dziekuje za odpowiedz ...a istnieje też podobno gdzieś w głownej Aleji(?) w starej kamienicy....prawda czy nie?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
fsh Re: antykwariaty 12.11.02, 22:09 jest antykwariat przy placu Daszynskiego w bramie (po lewej stronie patrzac na Jasna Gore). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlRahim Re: antykwariaty IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 19:44 TAk ten na Placu daszyńskiego polecam ( bibliofil sie nazywa)- koleś zna sie na rzeczy, ma całkiem przystępne ceny, ma nawet komiksy :-) co się rzadko spotyka i jest o całe niebo milszy w obejściu od pana z Kopernika --> :-(. Poza tym swego czasu był antykwariat w bramie przed dworcem PKS - małe białe drzwi po lewej stronie bramy - sprzedaje pan który dawno dawno temu udzielał się na wałach dwernickiego ( kto pamieta tamte czasy książki z walizki?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: antykwariaty IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 16:33 Gość portalu: AlRahim napisał(a): > TAk ten na Placu daszyńskiego polecam ( bibliofil sie nazywa)- koleś zna sie > na rzeczy, ma całkiem przystępne ceny, ma nawet komiksy :-) co się rzadko > spotyka i jest o całe niebo milszy w obejściu od pana z Kopernika --> :-(. Hehe widzisz ja sie do "Bibliofila" wybralem to ... nie trafilem. Teraz wiem, ze mi sie strony alei pomylily :D > się na wałach dwernickiego ( kto pamieta tamte czasy książki z walizki?) ale to nie tylko na walach, przed Megasamem, na Promenadzie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: antykwariaty IP: proxy / *.vf.shawcable.net 15.11.02, 02:23 Gość portalu: AlRahim napisał(a): > TAk ten na Placu daszyńskiego polecam ( bibliofil sie nazywa)- koleś zna sie > na rzeczy, ma całkiem przystępne ceny, ma nawet komiksy :-) co się rzadko > spotyka i jest o całe niebo milszy w obejściu od pana z Kopernika --> :-(. > Poza tym swego czasu był antykwariat w bramie przed dworcem PKS - małe białe > drzwi po lewej stronie bramy - sprzedaje pan który dawno dawno temu udzielał > się na wałach dwernickiego ( kto pamieta tamte czasy książki z walizki?) A ktos z Was pamieta gdzie byl starozytny" antykwariat w Alejach??? A co do tego pana z Kopernika, to kiedys sobie dosc mile pogadalismy o starych ksiazkach. Najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlRahim Re: antykwariaty IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.11.02, 20:35 w Alejach były dwa antykwariaty - za Wałami dwernickiego - tam gdzie teraz optyk i za światłami po lewej stronie idąc w kierunku Jasnej góry - który masz na myśli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dia Re: antykwariaty IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 16.11.02, 21:49 W końcu miałam okazje być w Częstochowie...i zawędrowałam najpierw na plac Daszyśkiego i musze powiedzieć,że jestem zachwycona ...zarówno antykwariatem jako miejscem (ahhhhhhhhh tyle ksiązeczek ,można sobie podejśc ,dotknąć,swobodnie poogladać ) no i Ci dwaj przesympatyczni panowie... nie dość ,ze znają sie na rzeczy ,to jeszcze tak sympatycznie zagadują:))))) Dotarłam jeszcze na ulice Kopernika...troszke tam brakowało mi miejsca,takiego swobodnego "szperania" i "wnikania" w półki....a pan chyba zna sie na rzeczy ,ale nie wydał mi sie zbyt miły ,moze troszke zbyt nachalny ....niestety na pozostałe antykwariaty zabrakło mi czasu ,ale wszysto przed mna ......:))) Odpowiedz Link Zgłoś