Dodaj do ulubionych

Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny"

• Gość: Bóg Jasna Góra może nas pocałować w d***!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 10:30
      Fanatycy uciszcie się nikt was tu nie chce oszołomy~!
    • Gość: jola Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.02.06, 10:32
      należy ukarać wydawców i zakazać druku tego numeru obojętnie czy darmowego czy nie, gdyby ktoś na okładce wydrukował żonę ,córkę lub matkę oskarżonego (osobę bardzo bliską) z komentarzem bardzo obraźliwym(nie będę pisać przykładów) to jestem ciekawa czy wtedy też zdanie redaktora byłoby takie samo jak teraz?
      • Gość: wata Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 08.02.06, 12:59
        szanowna katoliczko jolanto, powiedz mi w ktorym miejscu okładki Machiny
        znajdują się obrażające ciebie komentarze
    • Gość: furry Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.chello.pl 08.02.06, 10:36
      hehe, reklamę robią po prostu kolegom.

a machina nie przestała wychodzić na skutek spisku katolików. coraz słabsza
      była, kiedyś też czytałem, ale... zresztą co tu pisać :-(

• Gość: Katolik Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.chello.pl 08.02.06, 10:44
      Wara od "Machiny" zakłamana psia bando.
      Religia tak, ale bez gróźb, bo obraża to mój katolicyzm, że jakiś chory ze
      wścieku i nieopanowany zakonnik grozi zamieszkami i mordami jak okładka pisma mu
      nie będzie pasiła. Ubóstwo, skromność, uczynność, no ku...
      • Gość: LOT Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:47
        Taki z ciebie katolik, jak z koziej d### trąbka.
        • pandada Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 12:56
          A kim ty jesteś heretyku, aby oceniać kto jest katolikiem, a kto nie?
          • Gość: wata Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 08.02.06, 13:04
            jak widze, że ktoś jest falszywym, zaklamanym czlowiekiem na kazdym kroku
            podkladajacym siwnie innym to od razu widaomo ze to katolik
    • Gość: ania i super wlasnie zamowilam Machine IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 08.02.06, 10:52
      gdyby nie ten protest nie wiedzialabym ze Machina wraca.
    • Gość: melan darmowa reklama IP: *.os1.kn.pl 08.02.06, 10:52
      o to chodizlo. darm,owy rozglos. Kościol zrobiliby najlepiej zalatwiajac sprawe
      po cichu. za wrogow powinno sie modlic.
    • Gość: jacek skoro Rzeczpospolita.. IP: *.softlab.gda.pl 08.02.06, 10:56
      Skoro Rzeczpospolita może przedrukowywać karykatury Mahometa, to dlaczego inna
      gazeta nie może wykorzystać elementów obrazu stanowiącego część relikwi innego
      narodu. A poza tym na obrazie Madonna ma blizne taką jak na obrazie jasnogóskik,
      a nie twarz Matki Boskiej a to jest pewna subtelna różnica.
    • Gość: do redakcji Gdzie jest REDAKCJA GW w Cz-wie?? Dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:01
      nikt nie reaguje na lżenie z religii???
      • Gość: do redakcji Re: Gdzie jest REDAKCJA GW w Cz-wie?? Dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:02
        gazeta wybiórcza jest antyrasistowska, kiedy dotyczy to "narodu wybranego"
        • Gość: jao A nie można było po prostu użyć do tego podobizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:06
          Piekarskiej ,Środy,Jarugi dwojga imion,albo chociażby znikającego z firmamentu Durczoka.Tylko czepiać się do polskiej świętości.
          • cobynie Re: A nie można było po prostu użyć do tego podob 08.02.06, 11:12
            Gość portalu: jao napisał(a):

> Piekarskiej ,Środy,Jarugi dwojga imion,albo chociażby znikającego z firmamentu
            > Durczoka.Tylko czepiać się do polskiej świętości.

Jaka tam ona polska.
          • Gość: zygzag Re: A nie można było po prostu użyć do tego podob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:58
            MB Piekarska to już się nadaje? :]

-
        • cobynie Re: Gdzie jest REDAKCJA GW w Cz-wie?? Dlaczego 08.02.06, 11:07
          O jaki rasiźmie piszesz?
      • Gość: MEDALIKORZ RED.GW w Cz-wie-Al.NAJŚWIĘTSZE MARII PANNY !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:27
        Bo Marya jest NOJSWIENTSA!!!!!!!!!!!!!!!!
        A wy wszystkie pacany bedzieta sie smarzyc w PIEKLE!!!!!
    • Gość: Ja Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: 81.210.16.* 08.02.06, 11:11
      Jestem przeciw NIETOLERANCJI wyrazanej na stronie www.tolerancja.net i dlatego
      prosze wszystkich, którzy mnie popierają o wysyłanie maili z protestem
      przeciwko postawie tam reprezentowanej na adres mailowy zamieszczony na tej
      stronie: bojkotpointgroup@interia.pl <bojkotpointgroup@interia.pl>.
      Dziekuje jednoczesnie tej stronie za pokazanie szkalowanego obrazu. Jest bardzo
      ładny. Podoba mi sie!!! I nie uraża moich uczuć religijnych!
    • annau1 Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 11:13
      Idiotyzm ,moja mamusia przywiozla mi z Lichenia cudowna wode ,w plastikowym
      pojemniku - figurce Matki Boskiej ...wystarczylo ukrecic jej glowe i juz mozna
      bylo sie uswiecac ,co wy na to katolicy od 7 bolesci? :):):):)
      • gazetunia Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 11:21
        Głowę to należało ukręcic tobie jak tylko się pokazała u ujscia pochwy twojej
        mamusi
        • rs_gazeta_forum Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 11:49
          Dlatego proponujesz taki sposób, bo już nie podpada pod aborcję, co, serdeńko?
        • Gość: wata Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 08.02.06, 13:07
          > Głowę to należało ukręcic tobie jak tylko się pokazała u ujscia pochwy twojej
          > mamusi

Az bije od ciebie miłoscia do bliźniego...
          Ale wlasciwie czego mozna sie spodziewac po Polaku-katoliku.
          • gazetunia Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 15:22
            Wata, ty nie jesteś moim bliznim, co najwyżej bluzniercą, blizni nie pouczają w
            co wolno mi wierzyć i co czcić, blizni nie wyśmiawają sie z katolików. Jakbyś
            chodził do szkoły może byś to zrozumiał. Zrozumiesz i bez nauki, jak kiedyś
            zachorujesz na nieuleczalną chorobę, wtedy będziesz mądrzejszy.
    • Gość: Prawdziwy Katolik Kupujemy "Machine"! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.06, 11:15
      Zamiast niemego protestu ktory i tak nic nie da, proponuje wszystkim wyznawcom kosciola a takze tym ktorzy szanuja uczucia innych aby jak tylko to pismo zacznie wychodzic wykupywac z kioskow jak najszybciej cale jego naklady! W ten sposob inni nie beda mogli go czytac! Uwazam, ze pomysl jest super i juz odkladam pieniadze na te akcje. Najwyzej w niedziele nie dam na tace ale wydaje mi sie, ze moje pieniadze jeszcze bardziej przysluza sie w ten sposob slusznej sprawie. A wiec kupujemy "Machine" jak tylko zacznie wychodzic!
      • Gość: MEDALIKORZ KUPTA SE MACHINE CZASU!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:29
        i zobaczta jak PRZENOJŚWENTSA bedzie rzondzić w naszyj POLSCE juz w XXX wieku!
    • Gość: aaaaaa7 Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.agora.pl 08.02.06, 11:16
      a ja uwazam ze to swietne odzwierciedlenie tego kim jest Madonna, jako
      piosenkaraka, to ikona popkultury, dla niektorych tak samo wazna lub nawet
      wazniejsza od Matki Boskiej... Moj Boze, Madonna iiosenskarka tez ma wielu
      swoich "wyznawcow" na calym swiecie i o co sie tu oburzac? znak czasu, ot co...

niepokoi mnie cale to zamieszanie
      nieuchronnie nasz kraj zmierza ku upadkowi
      zaczyna sie powolny gwalt na naszej wolnosci
      • cobynie Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 11:36
        Gość portalu: aaaaaa7 napisał(a):

> a ja uwazam ze to swietne odzwierciedlenie tego kim jest Madonna, jako
        > piosenkaraka, to ikona popkultury, dla niektorych tak samo wazna lub nawet
        > wazniejsza od Matki Boskiej... Moj Boze, Madonna iiosenskarka tez ma wielu
        > swoich "wyznawcow" na calym swiecie i o co sie tu oburzac? znak czasu, ot co...
        >
        > niepokoi mnie cale to zamieszanie
        > nieuchronnie nasz kraj zmierza ku upadkowi
        > zaczyna sie powolny gwalt na naszej wolnosci

O, i to jest głos rozsądku ujmujący całą sprawe we właściwe słowa.
    • titta A mnie obraza kult obrazu! 08.02.06, 11:18
      "Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie!
      Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie
      wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią!
      Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój
      Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym" (Ex 20;2-5)
      Przeciez Maryja byla zwyklym czlowiekiem. Wyjatkowym i wybranym - ale to NIE
      czyni z niej Boga.
      Czemu balwochwalstwo sie tak swietnie pleni od wiekow na lonie kosciola?

• Gość: omnipotentny Re: A mnie obraza kult obrazu! IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 13:05
        Przeciez Maryja byla zwyklym czlowiekiem. Wyjatkowym i wybranym - ale to NIE
        > czyni z niej Boga.
        > Czemu balwochwalstwo sie tak swietnie pleni od wiekow na lonie kosciola?

Nie używaj pojęć, których znaczenia nie pojmujesz. A nie pojmujesz znaczenia
        słowa bałwochwalstwo. Poza tym twoje wypociny to oczywiste brednie. Nikt nie
        uważa Matki Boskiej za Boga. pzdr
        • Gość: titta Re: A mnie obraza kult obrazu! IP: *.botany.gu.se 08.02.06, 16:48
          Panu wszechmocnemu radzila bym zajrzec do slownika zanim sie kogos zacznie o
          brak znajomosci slow posadzac. Czy same okreslenia "cudowny obraz" i tlumy
          przezd nim nie swiadcza o balwochwalstwie?
          Por.: Bałwochwalstwo, idolatria (łac. z gr. służba bóstwu) – oddawanie czci
          przedmiotom wyobrażającym bóstwa.
          Proponowala bym rowniez sprawdzenie znaczenia slowa "bog" bo widze ze z tym tez
          ciezko.
          • Gość: omnipotentny Re: A mnie obraza kult obrazu! IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 21:35
            '''Por.: Bałwochwalstwo, idolatria (łac. z gr. służba bóstwu) – oddawanie czci
            przedmiotom wyobrażającym bóstwa.'''

Ta zapewne skopiowana skądś definicja jest poprawna, natomiast nie znajduje
            zastosowania w twoim przypadku. Matka Boska nie jest bóstwem. Tak więc dalej
            trwasz w błędzie.
    • rtluk Brawo, nastepnie nalezy dobrac sie do Kaminskiego 08.02.06, 11:22
      .. za jego akcje profanowania 'Ryngrafu' wreczanego znanym mordercom
      (Pinochet)!!!
    • Gość: Kacper A wy bałwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:23
      A wy bałwany z jasnej góry przestańcie z tego świętego jakby nie było miejsca
      robić miejsce spoktań co bardziej prominentnych działaczy rządowych, biznesmenów
      i innego elementu ... ! Wzywam was OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!
      • gazetunia Re: A wy bałwany 08.02.06, 11:24
        Kacper przecież ty sam jesteś bałwanen
    • Gość: Zenon A czemu nie pokazali Madonny jako Fatimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:28
      A czemu nie pokazali Madonny jako Fatimy - żony proroka Mahometa.
      Nad symbolami chrześcijańskimi łatwo się pastwić. Spróbowaliby tak nadepnąć na
      odcisk arabusom, to by im biuro spalili.
      Każdy idzie na łatwiznę !
      • cobynie Re: A czemu nie pokazali Madonny jako Fatimy 08.02.06, 11:41
        Gość portalu: Zenon napisał(a):

> A czemu nie pokazali Madonny jako Fatimy - żony proroka Mahometa.
        > Nad symbolami chrześcijańskimi łatwo się pastwić. Spróbowaliby tak nadepnąć na
        > odcisk arabusom, to by im biuro spalili.
        > Każdy idzie na łatwiznę !

Ależ właśnie pewna polska gazeta zamieściła karykatury "proroka" i nikt jeuj
        biura nie spalił. Inna dał madonne na okładkę i luz nie widzę sprzeczności ani
        związków. Kto i nad czym się pastwi?
      • Gość: hihihi Re: A czemu nie pokazali Madonny jako Fatimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:41
        Madonna swego czasu chciała, żeby papież ochrzcił jej córkę, te Lourdes :P
      • pandada Re: A czemu nie pokazali Madonny jako Fatimy 08.02.06, 13:00
        Pokaż jakiś czczony przez muzułmanów wizerunek Fatimy

Ładna mi łatwizna. Przecież katole za to posądach ciągaj, a te kary wymierzają
    • Gość: chrześcijanin Prześladowanie chrześcijan trwa nadal !!! IP: 213.25.14.* 08.02.06, 11:39
      • piwi77 Re: Prześladowanie chrześcijan trwa nadal !!! 08.02.06, 11:49
        Czy ma to byc sygnal do wojen krzyzowych, a moze do wyrokow smierci na stosie?
        Glupcze! Zadnemu chrzescijaninowi nie stala sie krzywda. Nikt nie zostal nawet
        zadrasniety. O czym ty mowisz?!
    • Gość: trevik Inkwizycja? IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.06, 11:41
      Chyba czlowieku zartujesz. W tych czasach w ktorych my zyjemy mozna zasadzic o
      wielkie odszkodowania, jesli ktos uzyje czyjegos zarejestrowanego znaku
      handlowego, czy czyjegos dziela w celu podniesienia sprzedazy i wiekszosci sie
      to wydaje fair, jesli jednak ktos uzyje do tego celu symbolu kultu religijnego
      to okazuje sie, ze oburzenie jest nie na miejscu. Puknijcie sie w czaszke,

T.
      • pandada Re: Inkwizycja? 08.02.06, 13:03
        Prawa autorskie zdaje się wygasły. POdobnie jak to Mona Lisy, wykorzystywanej na setki sposobów
    • jerzy.kosecki Re: jestem zaskoczony liczbą 08.02.06, 11:45
      forumowiczów, którzy bagatelizują to, moim zdaniem, skandaliczne wydarzenie !
      Wiem że dla Polaków wizerunek NMP ("Cudowny Obraz" z JG) ma szczególne
      znaczenie. Wielu Polaków nosiło ryngraf na piersi i z Nim umierało. Tę
      niefrasobliwośc można tłumaczyć niewiedzą (prostactwem ?) części młodych
      Polaków. Nie jestem katolikiem, ale opowiadam się po stronie tych których to
      naduzycie bulwersuje!
      • totalna_apokalipsa Re: jestem zaskoczony liczbą 08.02.06, 11:50
        Swoja drogą zastanów się . Ryngrafy były zrobione z mocnej stali , nie raz nie
        dawa zatrzaymaly ciecie, czy kulę . I własnei dlatego tę dodatkową ochronę
        nosiło się na piersiach. Czy nie widzisz nonsensu stosowania ryngrafu przez
        wyznawcę religii, która mówi o miłości bliżneigo , zatem potepia już samo
        pomyslenie o wojnie, a co dopiero udzial w niej?
    • Gość: Kaczor Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.sympatico.ca 08.02.06, 11:47
      Duren jestes.
    • mielis Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 11:48
      Czy szaty ze mnienioną twarzą są obrazą kultu????
    • Gość: Yozi Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.devs.futuro.pl 08.02.06, 11:48
      Profanacją uczuć religijnych dla mnie są wystąpienia "tatusia" Rydzyka,
      Jankowskiego i zachowanie Glempa. Czy nikt nie zgłosi tego do prokuratury? Oj,
      pseudo katolicy - czepiacie się obrazków a na żywo macie dowody profanacji
      wiary.
    • ksiaze.ciemnogrodu Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 11:50
      pismo stojące na progu bankructwa próbuje sie ratować skandalem w nadzieji na
      przypłynięcie większej gotówki...jeśli tak to sąd powinien odebrać ten zysk i
      przeznaczyć na cele dobroczynne a tym samym powinno to przyspieszyć zamknięcie
      pisma i aresztowanie jej redaktorów. Dość znieważania symboli religinych tość
      pomiatania tym co dla nas wierzących jest nacenniejsze! Dość mieszania z blotem
      wszystkiego co niesie z zsobą pozytywną wartość!Mam nadzieje ze ci obrazoburcy
      poniosa srogą kare iże będzie działac odstraszajaco na ich potencjalnych
      naśladowców
      • piwi77 Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 12:25
        ksiaze.ciemnogrodu napisał:

> Dość znieważania symboli religinych tość
        > pomiatania tym co dla nas wierzących jest nacenniejsze!

Uwazaj, bo wkroczyles na grunt herezji. Najcenniejsze to powinien byc Bog i
        Trojca swieta, a nie jakis obraz, chocby przedstawial swiete wizerunki.
      • henryk.log Dość mieszania z błotem wszystkiego..Gałęski! ;-( 12.02.06, 10:14
        oszolom.z.radia.maryja vel ksiaze.ciemnogrodu napisał:

zostałem radnym
        oszolom.z.radia.maryja 02.07.2005 22:55
        gość po prostu wykitował a ja wszedłem na jego miejsce bo sposród przegranych
        miałem największe poparcie
    • Gość: jaroszy RELIGIE TO NONSENS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:52
      Jedyne wojny-konflikty cywilizacyjne jakie wybuchają, mają zawsze podloże
      religijne: byla Jugoslawia, Afganistan, Irak etc. Religie nie prowadzą do
      dobrego, do ktorego zostały powolane, prowadzą do zła, ktore mialy zwalczać. I
      dlatego : rozwiązać religie!
      • piwi77 Re: RELIGIE TO NONSENS 08.02.06, 11:56
        Dokladnie! Dodam, ze najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, ze wszystkie
        religie zostaly wymyslone przez ludzi. Zadna z nich nie ma pochodzenia
        boskiego. W owe pochodzenie trzeba bowiem "wierzyc" bo jest nie do
        udowodnienia. A skoro zostaly wymyslone przez ludzi, to chyba normalne, ze
        sluza wylacznie ludzkim celom...
        • mg2005 Re: RELIGIE TO NONSENS 08.02.06, 12:36
          piwi77 napisał:

> Dokladnie! Dodam, ze najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, ze wszystkie
          > religie zostaly wymyslone przez ludzi. Zadna z nich nie ma pochodzenia
          > boskiego. W owe pochodzenie trzeba bowiem "wierzyc" bo jest nie do
          > udowodnienia. A skoro zostaly wymyslone przez ludzi, to chyba normalne, ze
          > sluza wylacznie ludzkim celom...

A czy 'do udowodnienia ' są Twoje twierdzenia?... Spróbuj...))))
          • piwi77 Re: RELIGIE TO NONSENS 08.02.06, 13:27
            mg2005 napisał:

> A czy 'do udowodnienia ' są Twoje twierdzenia?... Spróbuj...))))

To religie twierdza rzeczy "dziwne" i jezeli ktos, to raczej one powinny je
            udowodnic. Jezeli o mnie chodzi, nie musza tego robic. Ale nie moze byc tak, ze
            religie maja racje bo nie mozna udowodnic, ze nie maja racji.
        • Gość: omnipotentny Re: RELIGIE TO NONSENS IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 13:12
          > Dokladnie! Dodam, ze najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, ze wszystkie
          > religie zostaly wymyslone przez ludzi. Zadna z nich nie ma pochodzenia
          > boskiego. W owe pochodzenie trzeba bowiem "wierzyc" bo jest nie do
          > udowodnienia. A skoro zostaly wymyslone przez ludzi, to chyba normalne, ze
          > sluza wylacznie ludzkim celom

Nie mam zbyt wiele czasu, by w sposób wyczerpujący obnażyć twoją głupotę
          wynikającą z tej wypowiedzi, ale pisząc skrótowo - mylisz pojęcia: religia,
          wiara. poza tym masz braki w podstawowej wiedzy historycznej. ogólnie twój post
          jest częściowo nonsensowny, a częściowo po prostu idiotyczny
          • piwi77 Re: RELIGIE TO NONSENS 08.02.06, 13:31
            Wiem, ze moj post jest kontrowersyjny i po cichu liczylem na dyskusje. Nic
            takiego sie nie stalo. Jedynie atak ad personam.
            • Gość: omnipotentny Re: RELIGIE TO NONSENS IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 13:37
              to właśnie lubię
              pzdr
          • Gość: zygzag Re: RELIGIE TO NONSENS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:38
            > ogólnie twój post
            jest częściowo nonsensowny, a częściowo po prostu idiotyczny

No to żeś się natłumaczył. :]
      • Gość: sex karzełek a co z sexem sakralnym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:51
        własnie a co z sexem sakralnym? to też chcesz rozwiązać !
        wal gruchę!
    • piwi77 Ja mysle, ze Paulinom nie tyle chodzi o obraz 08.02.06, 11:52
      ile, na obecnej fali podobnych wydarzen, chca po prostu zaistniec medialnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka