Dodaj do ulubionych

TIR-y pełna kultura :)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:29
Ciekawy jestem co sadzicie o TIRACH. Pełna kultura jak człowiek wjedzie na
drogę to musi uważać żeby go tir nie ztaranował.Czy zwróciliście uwagę jak
one przejeżdżają przez skrzyżowania? Na czerwonym bo to ich nie dotyczy.
Średnia prędko0ść ok 100km/h. Jak przejedzie taki z ładunkiem ok 30ton to
okna chcą wypaść z futryn.A jak dostanie się na lewy pas( a głównie tam
jeżdżą) to nie ma siły nie zjedzie chocbyś się wściekł.
Zastanawiam się czemu nikt z ty porządku nie zrobi?
Codziennie rano przejeżdzam skrzyżowanie z DK1 i myślę czy nie pojadę na
masce Tira w stronę Warszawy lub Katowic bo jakiś idiota nie ma ochoty
zatrzymać się na czerwonym a Policja stoi patrzy i nie reaguje. Mało tego
stoi fotoradar ale to i tak nie działa bo w praktyce go tam nie ma a jak jest
to chonorowo policja go pilnuje widac ich na kilometr ale chyba o to im
chodzi. Czysta paranoja. Ale to Polska właśnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 82.160.8.* 18.02.06, 19:57
      A zwróciłeś uwagi, że to samo miejsce (jezdnia) jest miejscem pracy zarówno
      drogówki, jak i TIR-owców?

No i czego ty chcesz, żeby koledzy, którzy w tym samym miejscu pracują robili
      sobie przykrości? A jak się taki z TIR-a wkurzy i staranuje zbyt wychylający się
      radiowóz. To może lepiej wojny nie wszczynać i skoncentrować się na
      właścicielach kaszlaków z rejstracjami SKL i SCZ? (Są jeszcze SMY-ki :D ). Na
      nich też można pokazywać umiejętności sprawdzania stanu technicznego "pojazdów"
      i stanu trzeźwości kierowcy na drogach. I jest co w raport wpisać.
    • Gość: gosc Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.pcz.czest.pl 18.02.06, 21:02
      Dzisiaj idiota jadący tirem ściął zakręt na wąskiej drodze w Mstowie i zabił
      człowieka. Byli też chyba ranni.
    • Gość: zona tirowca Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 82.160.8.* 18.02.06, 21:50
      Po pierwsze nie uogolniajcie, bo mysle, ze wsrod kierowcow samochodow osobowych
      jest znacznie wiecej idiotow, po drugie probowaliscie kiedys zatrzymac 30
      tonowego kolosa kilka metrow przed zmieniajacymi sie swiatlami? Nie? To
      sprobujcie i zycze powodzenia.

Kto nie zgrzeszyl niech pierwszy rzuci kamieniem.
      • Gość: toja69 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:52
        Wszedlem na te strony, bo mnie tytul zainteresowal. Jestem kierowca w transporcie miedzynarodowym. Zjezdzilem Europe od Hiszpani i Norwegi po Turcje i Kazachstan i to o takich jak ja mozna powiedziec, ze prowadzimy TIRy. My srednio rocznie nabijamy ok 150 000 km. My jezdzimy respektujac zasady bezpieczenstwa ruchu drogowego i kultury jazdy o jakiej Panowie Amatorzy nawet nie maja pojecia. Przykro mi, ale Wy nie wiecie co to znaczy TIR. TIR to nie jest stare wielkie przeladowane monstrum, "TIRem" moze byc np ZUK. O Waszym intelekcie przemilcze. sza...
        • Gość: Max Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 01:19
          Z tego co mi wiadomo to TIR to jest tzw.karnet do przewozu towarów z jednego urzędu celnego do drógiego.Na pojazdach które prowadzą ten transport jest umieszczona tabliczka z napisem TIR. czyli mam rozumieć,że założyciel tego posta miał na myśli pędzące przez skrzyżowania tabliczki z napisem TIR???Ludzie nauczcie sie mówić bo niewiecie jakie wy głupoty wygadujecie.To są pojazdy ciężarowe i tak one sie nazywały i będą nazywać dalej.To tak jakby o samochodach osobowych mówić że> jedzie dowód rejestracyjny< hahahahaa.Ale z tym co napisał o kierowcach SKL to sie zgadzam.To są wieśniaki i wogóle niewiem czemu ale najwięcej błędów chyba popełniają SKLowcy.. czyli ludzie ze Słonecznej KaLiforni >SKL.hahahahahahahah
      • dudi_82 Re: TIR-y pełna kultura :) 19.02.06, 02:11
        No ciekawych argumentów używają tutaj kierowcy TIRów. Szczególnie „zona
        tirowca”. Że niby nie tak łato zatrzymać auto ważące 30 ton. Zgadzam się – ale
        WSZYSTKICH kierowców obowiązują te same przepisy. Nie ważne czy jego auto waży
        1, 10 czy 30 ton. Nie potrafisz wyhamować przed skrzyżowaniem? To może nie
        próbuj przez nie przejeżdżać 100km/h tylko zwolnij do 50 sporo przed
        skrzyżowaniem. Wtedy nawet 30 ton uda się zatrzymać jeśli światło nagle zmieni
        się na czerwone. A jeśli nadal sądzisz że wyhamować się nie da to oddaj auto do
        mechanika bo widocznie hamulce coś nie halo. „Nie da się zahamować” – co to za
        argument?? Jak droga jest oblodzona i spowodujesz wypadek, to też policji
        powiesz, że się nie dało zahamować? A słyszałeś kiedyś o czymś takim, jak
        dostosowanie prędkości do panujących warunków? A może kierowców TIRów taka
        zasada nie obowiązuje? Jeśli tak, to proszę o wskazanie jakiegoś zapisu w
        kodeksie drogowym, który o tym mówi. Widzisz lód na drodze – zwalniasz. Widzisz
        skrzyżowanie – też zwalniasz bo światło w każdej chwili może zmienić kolor.
        Pomijam fakt nieufności do innych użytkowników drogi – o tym pewnie też nie
        słyszałeś!
        • Gość: m Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.prenet.pl 19.02.06, 10:50
          tylko od kiedy te swiatla zmieniaja sie tak nagle ?? przed czerwonym jest jeszcze chyba takie troche zoltawe, wiec nagle z zielonego nie ma czerwonego... wiec co to za tlumaczenie, ze sie swiatlo nagle zmienilo ?? nawet to jest smieszne...
        • Gość: JA Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 01:44
      • Gość: Virago Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 10:47
        Masz racje, nie powinno sie uogolniac. Masz racje, ciezko wyhamowac 30 ton.
        Ale ..
        no, wlasnie zawsze jest jakies ale. Po pierwsze przed czerwony swiatlem jest
        jeszcze zolte - ostrzegawcze. Ono jest wlasnie po to zeby kierowca byl
        wczesniej przygotowany na zmiane swiatla tylko u nas TIR-owcy (i nie tylko oni
        bo wsrod osobowek tez jest to powszechne) wlasnie wtedy jeszcze przyspieszaja
        zeby zdazyc i z tego powodu byla juz niejedna tragedia.
        to bylo "po pierwsze" a teraz po drugie. Przed skrzyzowaniami ustawiony jest
        znak ograniczenia predkosci do 70 a nieraz do jeszcze mniejszej predkosci.
        gdyby pan wladca 30 ton jechal z taka predkoscia uwierz mi , nie mial by
        problemu z wyhamowaniem przed zmieniajacym sie swiatlem.
        No ale podobno duzy moze wiecej :-/
      • Gość: bas Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:00
        Niech do skrzyżowania dojeżdża z mniejszą prędkością bo inaczej żono tirowca
        będziesz go widywać przez kratki
      • Gość: Koleś Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.ids.czest.pl 28.02.06, 11:09
        "....probowaliscie kiedys zatrzymac 30 tonowego kolosa kilka metrow przed
        zmieniajacymi sie swiatlami..."
        TY jakis inny chyba jesteś??? skoro ne możesz zatrzymać samochodu pzrez
        zmieniającym się światłem znaczy jedziesz za szybko. zastanów się co piszesz
        Kierowco z 3 świata. ehhh, 30-40 wtedy zdążysz, a i inni zdążą bo ichnie
        rozjedziesz, paranoja.
        • Gość: TEŻ KIEROWCA Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 195.116.1.* 05.03.06, 16:53
          Pozdrowionka dla TIRaków.........
          • Gość: . Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:32
            Sp... cieciu qrwa w dupe je..ny.
          • Gość: gohna18@wp.pl Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 00:14
            Hmmm ja tez pozdrawiam wszystkich tirowcow...zycze wam powodzonka i ile
            wyjazdow tyle powrotow chlopcy bajo :*
      • Gość: jefrey6 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 213.199.204.* 02.03.06, 19:49
        aha i jeszcze , wy qu--wa dupe zagrzejeta w biurze i za to wam placą a jak my
        nie pojedziemy to kasy niebędzie , a jak qu.. wy jezdzita 200 to my sie nie
        wypowiadamy tylko jak taki pujdzie na czolówke to my mamy zal do konca zycia ze
        mamy kogos na sumieniu wam wszystko wolno jak dojezdzam do swiatel to mam
        obliczoną dlugość a wy sie wpychacie bo wam sie spieszy jedźcie do niemiec tam
        zobaczycie jak sie jezdzi , no problem zapraszam do mnie!!! nacie nowego tira i
        jedzta dlugo na efekty czekac nie bede
        • Gość: Do buraka znitego Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:53
          a czy ty buraku w niemczech też pomykasz lewym pasem caly czas ?
          Chyba nie ?;) Tam nie jezdzisz jak burak
          • Gość: jefrey6 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 213.199.204.* 02.03.06, 20:04
            ja pomykam lewym pasem jak wyprzedzam ja nie mówie ze wszyscy tirowcy są swięci
            ale czasami prawy pas jest tak zniszczony ze nie da sie jechac (np:w kórniku
            przed poznaniem)
            • Gość: do jefrey6 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:19
              nie przejmuj się gadaniem tych baranów. najwięcej mają do powiedzenia ci,
              którzy właśnie zapieprzają po naszych drogach ile fabryka dała. pozostałych
              kierowców, a tym bardziej pieszych mają głęboko w d..!
    • Gość: zawa Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:25
      Ja rzuce tym kamieniem. Nie pędze jak wariatka przez wieś bo wiem że tam sa
      dzieci. Pytam więc czy kierowca tira musi jechać jak wariat z prędkością
      taką,że nie potrafi się zatrzymać na światłach? Czy jego przepisy nie dotyczą
      (50km/h w terenie zabudowanym). Czy musi załadować taki tonarz żeby nim rzucało
      po drodze jak Marka po piekle? A po trzecie jakie to jest usprawiedliwienie
      jeżeli wjedzie na czerwonym i zabije ludzi.
      Zapraszam do Bargłów pękają nam domy, sypią się szyby bo właśnie tacy kierowcy
      przez wieś jadą ponad 100km/h aby ominać inspekcję ruchu drogowego bo są
      przeładowani.Chcecie dowodów na ich głupotę proszę; W Nieradzie Tir uderzył w
      dom zatrzymał sie w sypialni. Kilka tygodni później inny potrącił dziewczynę
      straciła nogę. Ile pytam jeszcze ofiar musi cierpieć za nim ktoś dobierze sie
      im do tyłka.Nie ma poboczy, dziury na drogach i do tego TIRY a tam chodzą
      dzieci na nogach do szkoły i na przystanki autobusowe. Codziennie budzi mnie
      rumor trzęsących się mebli, spadaja naczynia z pułek jak długo jeszcze pytam?
      A tu czytam kto jest bez winy niech rzuci kamień- rzucam więc mam nadzieję że
      trafie w głowe może się w końcu opamiętają!
      • Gość: toja69 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:12
        Zawa'ie odpowiem, ze duza ciezarowka nie musi byc TIRem tak jak kazda stojaca na poboczu drogi nie jest q-rwa. Ludzie wykazujcie sie wieksza inteligencja. Czy juz wszyscy tak zPISieli? TIR to pojazd posiadajacy certyfikat celny.
        • kubiss Re: TIR-y chamstwo wrodzone i prymityw :( 18.02.06, 23:50
          Prosze prosze !
          Kierowca tira się odezwał :-)
          Smieszy mnie to przechwalanie się kilometrami i trasami jakie panowie
          cwierćinteligenci z tirów przerabiają .
          Czy myślisz może że tylko tacy jak ty robią dużo kilometrów a " osobówki "
          jeżdzą tylko po mieście i do kościoła ? Walić do was kamieniami to mało .
          Ja jakbym mógł to bym strzelał w opony durniom którzy przez miasto pomykają 100
          km/h . No i pretensje mają do czerwonych świateł i do "tych z osobówek" że nie
          wiedzą że tir nie zatrzymuje się tak prędko jak osobówka !
          A kto każe durniowi pomykać przez miasto gdzie jest coraz więcej .
          Przybywa TIRÓW , przybywa osobówek , ale NIE PRZYBYWA ANI KILOMETRA OBWODNICY
          MIEJSKIEJ CZY AUTOSTRADY ?

W Polsce jeżdzi się coraz trudniej i coraz gorzej , asfalty mają coraz więcej
          łat . To co się teraz wyprawia na drogach to jednym słowem TRAGEDIA !!!!!!!
          • Gość: gość Re: TIR-y chamstwo wrodzone i prymityw :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 00:14
            a czy kolega kubiss jeździł kiedykolwiek za kierownicą takiej zabawko o DMC
            ponad 3,5T?? jeśli nie to zapraszam i proponuje sie nie wypowiadać jak sie nie
            wie
            DZIĘKUJE I POZDRAWIAM KIEROWCÓW CIĘŻARÓWEK...SZEROKOŚCI
            • sir_harold_z_szaletu Re: TIR-y chamstwo wrodzone i prymityw :( 19.02.06, 01:02
              Panowie kierowcy dużych ciężarówek. Nie napisaliście ani jednego sensownego
              zdania, które usprawiedliwiłoby zbyt szybkie przemieszczanie się przeładowanych
              aut ciężarowych w terenach zabudowanych gdzie obowiązuje ograniczenie
              prędkości. Usprawiedliwienia dla łamania przepisów drogowych i powodowania
              przez to wypadków często kończących się śmiercią człowieka lub jego trwałym
              kalectwem NIE MA!!!!
              Czytam tu przechwałki o przejechanych kilometrach, o braku inteligencji całej
              reszty świata będącej w opozycji dla nagannych praktyk panów kierowców dużych
              ciężarówek. Jeśli ktoś tu upadł na głowę to tylko panowie TIROWCY którzy już
              zabrali głos.

Protestuję przeciwko jeżdzie TIRami na drogach gdzie obowiązuje zakaz jazdy dla
              takich pojazdów.
              Protestuję przeciwko nie przestrzeganiu przepisu OBOWIĄZKOWEJ przerwy na
              odpoczynek/sen po kilkugodzinnej jeździe. To naraża innych użytkowników dróg na
              zderzenie z TIRem prowadzonym przez przysypiającego kierowcę.
              Protestuję przewciwko jeżdzie z nadmierną prędkością w terenie zabudowanym i
              przejeżdżaniu przez skrzyżowania na czerwonych światłach.
              Protestuję przeciwko niszczeniu dróg przez przeładowane TIRy.

Wszystkim drogowym chamom mówię - przez wasze gnojkowate, brawurowe jazdy giną
              ludzie. Mniej pseudointelektualnego, anonimowego bredzenia na forach a więcej
              myślenia w drodze. Duży samochód to nie przedłużenie lichego wykrucha w
              rozporku. Zrozumcie to buraki.
              • lilusia7 Re: TIR-y chamstwo wrodzone i prymityw :( 19.02.06, 01:36
                W szalecie to można się tylko przemieszczać ze szczotą z kabiny do kabiny i do
                kibelka.Jeżli szaletowiec wypowiada się na temat ruchu drogowego to musi jakiś
                żart być lub paranoja.Jego miejsce jest w ruchu(posuwistym)
                szczota,ściera,wiadro i wiooo
                • sir_harold_z_szaletu Re: TIR-y chamstwo wrodzone i prymityw :( 19.02.06, 02:14
                  Żart? Pisałem bardzo poważnie i na temat. Paranoja najwidoczniej zagościła w
                  twojej głowie.
                  Masz bardzo tępy dowcip. Mój nick jest jaki jest i nic ci do tego głupiutka
                  babo. Taką mam fantazję i już. Nie znaczy to, że sprzątam szalety, tak więc
                  mała łap za ścierę i posprzątaj za mnie. Mam ciekawsze zajęcia.
                  Jeśli nie potrafisz pisać na temat to idź już spać.
            • Gość: Lehoo Re: TIR-y chamstwo wrodzone i prymityw :( IP: *.internet.v.pl 24.02.06, 09:12
              Co nie zmienia palancie faktu, że masz przestrzegać prawa drogowego. Amen
        • dudi_82 Re: TIR-y pełna kultura :) 19.02.06, 02:14
          Toya69 aleś się uczepił tego że ludzie źle używają słowa TIR. Musisz się wiedzą
          wykazać, tak? I nie przychodzi Ci do głowy, że ludzie na duże ciężarowe auta
          mówią "TIR" z przyzwyczajenia. Po prostu jak ktoś mówi "TIR" to pierwsze o czym
          człowiek pomyśli to ciągnik z naczepą a nie żuk. Tych, co w latach 80-tych i
          wcześniej na fiata 126p mówili „maluch” (czyli w czasach kiedy oficjalnie
          maluchem jeszcze nie był) też poprawiałeś?
          • Gość: toja69 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 09:10
            Gratuluje dobrego samopoczucia i wysokiego mniemania o sobie tym wszystkim co duze auto, albo inna kupe zlomu nazywaja TIRem i zycze wam przejechania chociaz 10 000 km za granica Polski. Tam PANSTWO wykazecie sie znajomoscia przepisow, kultura jazdy, znajomoscia jezykow i elokwencja. Z wlasnych spostrzezen wiem, ze tam wiekszosc PANSTWA NIETIROWCOW to "cieniasy".
            • sir_harold_z_szaletu Re: TIR-y pełna kultura :) 19.02.06, 10:21
              Pan się zaciął jak popsute CD i w kółko powtarza to samo nie dotykając
              problemu. Czepianie się używania przez zwykłych, szarych śmiertelników świętego
              dla pana słowa TIR jest mówiąc małostkowe i bez sensu. Wiadomo o jakie auta im
              chodzi.
              Co to za życzenia? Czy muszę przejechać 10 000 km, żeby przekonać się czy
              jestem kretynem, piratem drogowym, mordercą czy nie jestem??
              Tak się składa, że znam jednego TIRowca. Opowiadał mi conieco jak jego głupawi
              koledzy z firmy jeżdżą w dalekie trasy, jkie mają auta, ile ważą a ile powinny
              i dużo innych ciekawych rzeczy.
              Dobrego samopoczucia i wysokiego mniemania to pogatuluj pan sobie. Wystarczy
              przeczytać pan tu napłodził. Twórczość radosna bez argumentów, mowa trawa i nic
              więcej.
              Przestrzegajcie przepisów i kultury jazdy również w Polsce, skoro potraficie
              być tacy wspaniali za granicą.
            • dudi_82 Re: TIR-y pełna kultura :) 19.02.06, 11:57
              O dzizus! Ile razy jeszcze napiszesz co jest TIRem a co nim nie jest??
              Jesteśmy w Polsce i wątek dotyczy TIRów ... o przepraszam ... CIężARóWEK w
              Polsce. I zgadzam się - za granicą na drodze jesteś aniołek bo tam za
              przejechanie na czerwonym świetle albo ciągłą jazdę lewym pasem policja każe -
              nie to co u nas. Tam musisz uważać więc jak tylko wjedziesz do Polski musisz
              odreagować i Twoja „kultura na drodze” znika jak kamfora.
              P.S. Co do diabła ma wspólnego ten temat ze znajomością języków??
        • Gość: zawa Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 10:21
          A ja właśnie pisze o TIRach nie ciężarówkach mieszkam przy drodze wojewódzkiej
          którą tirowcy gnają na Śląsk i Wrocław zwłaszca po to aby ominąć kontrole i
          uwierzcie mi wiem czym się różni tir od ciężarówki.
          Problem jest w tym że kierowcy cięzarówek jeżdżą tu częsciej i wiedzą jaka jest
          to niebezpieczna droga a Tirowcy mają to gdzieś gnają ile fabryka dała i nie
          zdają sobie sprawy z zagrożenia jakie ze sobą niosą to tyle jeżeli chodzi o
          wyjaśnienie co do różnicy między Tirem a cięzarówką.
    • inna-bajka Same wydumane bzdury 19.02.06, 10:55
      Raz na jakiś czas jakiś mądrosek sobie założy taki wątek i cała banda innych
      mądrosków wypisuje tu swoje teorie powstały przy flaszce u szwagra.
      1. TIR-y jak wy to piszecie, mają ograniczniki i jadą najwyżej 90 km/h o tacho
      już nie wspomnę
      2. Idioci to sa w osobówkach, bo to one powodują wypadki i przejeżdzaja na
      czerwonym
      3. To, że aflalt mamy jaki mamy nie jest winą samochodów tylko drogowców.
      Prawie na całym świecie DMC to 40T i te same naciski na osie, w Stanach czy w
      Australii jeżdzą kolosy, które ważą dużo więcej. Ale tylko w Polsce mamy
      koleiny.
      • sir_harold_z_szaletu Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 11:00
        a ty u którego szwagra wczoraj byleś/byłaś?
        • kubiss Tirami jeżdzą głównie prymitywy z OHP 19.02.06, 11:52
          Co ty Bajko możesz wiedzieć o ograniczeniu prędkości do 90 km/h.
          Ograniczniki się odłącza i ciągnik pomyka ponad setkę :-)
          Jakbyś sobie pojeżdziła ze szwagrem przez tydzień w to może nie pisałabyś takich
          głupot o 90km/h .
          A te kolosy z Austalii o których piszesz to przestrzegają ograniczeń prędkości .
          W Austrii i w Niemczech też . W Polsce zbyt łatwo dostawało się kategorie C+E .
          Dlatego tak wiele prostaków-traktorzystów prowadzi ciężarówki nie zdając sobie
          sprawy z niebezpieczeństwa jakie sam powoduje . Byle głupek który ledwo skończył
          podstawówkę poszedł do wojska i w woju zrobił kategorię na ciężarówki . Teraz
          rżnie Pana jak to ciężko się zatrzymać przed czerwonym światłem jak się tnie
          nawet 90 km/h . Hahaha - Rozum traktorzysty z OHP ..... Kubiś
          • Gość: ja Re: Tirami jeżdzą głównie prymitywy z OHP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 01:46
            Po jakiej jestes szkole?
      • kubiss Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 12:07
        > 3. To, że aflalt mamy jaki mamy nie jest winą samochodów tylko drogowców.
        > Prawie na całym świecie DMC to 40T i te same naciski na osie, w Stanach czy w
        > Australii jeżdzą kolosy, które ważą dużo więcej. Ale tylko w Polsce mamy
        > koleiny.
        >>>>>CZY TO PRZEZ TE KOLEINY TIROWCY-TRAKTORZYŚCI MKNĄ PRZEZ MIASTO 100 km/h ????
        > 1. TIR-y jak wy to piszecie, mają ograniczniki i jadą najwyżej 90 km/h o tacho
        > już nie wspomnę
        >>>>>TACHOGRAFY SIE OSZUKUJE ALE O METODACH OSZUSTWA NIE BĘDĘ TUTAJ PISAŁ :-)
        > 2. Idioci to sa w osobówkach, bo to one powodują wypadki i przejeżdzaja na
        > czerwonym
        >>>>> W CIĄGU OSTATNICH DWÓCH LAT TWOI KOLEDZY TRAKTORZYŚCI ROZWALAJĄ SIĘ RÓWNIE
        CZĘSTO JAK OSOBÓWKI . NAJCZĘSĆIEJ JEDEN WJEŻDZA W DRUGIEGO Z POWODU JAK TO
        PISAŁAŚ KOLEIN -CZYLI NADMIERNEJ PRĘDKOŚCI .

17 lutego w Tychach traktorzysta tak hamował przed czerwonym światłem że na dwie
        godziny zablokował trzy pasy ruchu bo bidoka postawiło w poprzek drogi .
        To pewno też przez te holerne "osobówki" lub przez koleiny musiał tak gnać jak
        wariata potem nagle hamować :-)

Wiesz co Bajko ?! Myślałem że masz więcej oleju w głowie ..... Kubiś
        • inna-bajka Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 12:46
          Może porozmawiamy o Twoim dzieciństwie, bo widzę że coś mocno w Tobie siedzi.
          Jeśli dalej podejmę ten wątek razem z Tobą rozrośnie się do rozmiarów "Pana
          Tadeusza".
          • sir_harold_z_szaletu Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 12:59
            Kobito. Przestań bredzić i idź do szwagra na poprawiny. Facet wyjaśnił ci, że
            jesteś w lesie z całą twoją wiedzą w tym temacie, a twoje argumenty kupy się
            nie trzymają. Na konkretne argumenty odpowiadasz mu bredniami o szwagrach,
            wyjeżdżasz mu z tekstami o jego dzieciństwie i z "Panem Tadeuszem". Wyłazi z
            Ciebie jaśnie oświecony prymityw, bo jak już nie wiesz co napisać, to walisz
            gościa poniżej pasa serwując mu jakieś pseudointeligenckie gadki. Szczerze
            mówiąc - rozczarowujesz mnie.
            • inna-bajka Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 13:03
              Nie wiesz o co chodzi, to co sie wtrącasz prostaku.
              A jak nie rozumiesz tekstu, to poproś jakieś dziecko by ci zrobiło analizę.
              • sir_harold_z_szaletu Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 13:13
                Prostaku? I kto tu robi z siebie śmiecia? Uwielbiam takich jaśnie oświeconych
                anonimowych buraków. Zwłaszcza w spódnicy. Napisz może coś jeszcze. Wzruszyłem
                się.
                • inna-bajka Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 13:18
                  Wet za wet, nigdy nie zaczynam pierwsza, a jak ktoś zamiast argumentów zaczyna
                  bluzgać, nie pozostaje mu dłużna.
                  Nie wiesz o co chodzi nie trzymasz się wątku na niczym się nie znasz, piszesz
                  bzdury i obrażasz ludzi. Brawo. Może sobie stwórz własne forum, na którym
                  będziesz tylko ty, bo wszyscy inni to idioci.
                  • Gość: ndege Re: Same wydumane bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 13:22
                    mam wrażenie, ze oh bzdur nie pisze, ale to może tylko moja subiektywna opinia,
                    a jak chcecie sobie bluzgać, to proponuję jakis komunikator albo spoktanie
                    twarzą w twarz.
                  • sir_harold_z_szaletu Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 13:37
                    "Wet za wet, nigdy nie zaczynam pierwsza, a jak ktoś zamiast argumentów zaczyna
                    bluzgać, nie pozostaje mu dłużna.
                    Nie wiesz o co chodzi nie trzymasz się wątku na niczym się nie znasz, piszesz
                    bzdury i obrażasz ludzi. Brawo. Może sobie stwórz własne forum, na którym
                    będziesz tylko ty, bo wszyscy inni to idioci."

Nie zaczęłaś pierwsza. Fakt. Ja zacząłem, bo nie mogłem sobie odmówić
                    przyjemności upuszczenia ci odrobiny żółci z trzewiów przy okazji niedzielnego
                    obiadku. Mam wrażenie, że jesteś wielkim znawcą od wszystkiego co ciągle gdzieś
                    próbujesz udowodnić(nieskutecznie). Czy to ja mentorskim tonem udowadniam
                    wszystkim, że są idiotami? Często widzę taką taktykę w twoich wypowiedziach
                    mała, złośliwa istotko. Najczęściej dzieje się tak wtedy, kiedy nie masz już co
                    napisać. Nie założę swojego forum, bo tak ci się podoba. Zostanę tutaj.
                    Moim zdaniem uprawiasz bardzo żałosny sposób dyskusji. Każdy kto nie zgadza się
                    z tobą ma problemy w dzieciństwie, trzeba mu zrobić psychoanalizę itd.
                    To kto tutaj obraża ludzi?
                    Zniżę się do twojego poziomu i powiem wprost jak nazywa się twój sposób
                    komunikowania z ludźmi:

Gadanie dla gadania. Pierdzenie na czczo, co daje masę huku przy minimum treści.

Bez odbioru.
                    • inna-bajka Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 13:47
                      Prawdziwą klasę człowieka poznaje sie po tym jak traktuje innych ludzi.
                      Żal mi ludzi, którzy z taka łatwością potrafią innych nazwać idiotami.
                      Biedny, zakompleksiały koguciku.
                      I nie czepiaj się mojej rozmowy z Kubisem, bo nie wiesz o co chodzi.
                      • sir_harold_z_szaletu Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 13:51
                        Nie mów mi o szacunku do ludzi bo sama go nie posiadasz. Trochę twoich postów
                        juz przeczytałem. Czuć od nich na kilometry wielkie stężenie miłości
                        bliźniego...heh.

Idę na spacer, bo szkoda życia na rozmowy z takim zarozumialcem.
                        • inna-bajka Re: Same wydumane bzdury 19.02.06, 13:53
                          Pa ;-)
                        • kubiss Re: Same wydumane bajki 19.02.06, 15:15
                          Sir Harold !
                          Proponuję tobie trzymać fason i nie wdawać się w prymitywne słowne utarczki z
                          Panią Bajką . Utarczki prowokowane przez Bajkę są żywcem wzięte z konwersacji
                          kierowców traktorzystów przez CB radio .
                          Nasza Częstochowska Bajka wie co to prowadzenie ciężarówki bo ma szwagra .

No a po tobie Bajko nie spodziwałem się zejścia na tak niski poziom .
                          Tak nisko nie zeszła jeszcze żadna koleżanka z naszego FCzewa .
                          Na forum liczą się argumenty a nie słowne pyskówki jak na CB -Radio.
                          Ja sie już kiedyś o tym przekonałem :-) ..... Kubiś
                    • Gość: Cygan Re: Same wydumane bzdury IP: *.21.pl 19.02.06, 20:56
                      Zauważyłem że główny temat poszedł na boczek.A sprawa jest ciekawa z tego
                      względu natrafne uwagi.Pamiętajcie że kierowcy jak wszyscy z nas to ,,ludzie i
                      ludziska,,większość potrafi się odpowiednio zachować w kawiarni i na
                      drodze.Trzeba przyznać że są ,,szaleńcy,,którzy w sposób naganny prowadzą swoje
                      sprzęty ale większość jeżdzi rozsądnie i prawidłowo a sprawa dotyczy również
                      innych użytkowników drogi w nieco mniejszych pojazdach.Nie oceniajmy wszystkich
                      jednakowo!BAJO!!
      • Gość: Virago Re: Same wydumane bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:28
        bajki to ty piszesz .... ;-)
        Zeby zlikwidowac ograniczenie do 90-ki w Renault magnum wystarczy wyjac jeden
        bezpiecznik ;-)
        Co do pozostalych punktow zgadzanm sie polowicznie, tzn. idioci zdarzaja sie w
        kazdym srodowisku, a wina za stan drog lezy zarowno po stronie drogowcow
        odwalajacych fuszerki jak i po stronie przeladowanych ciezarowek.
        • kubiss Re: Same wydymane bzdury 19.02.06, 20:08
          Kierowcy autokarów turystycznych czy PKS nie pędzą przez miasto z taką prędkością.
          Głównie dlatego że pasażerowie mogą złożyć skargę i kierowca ma nieprzyjemności
          . Poza tym na kategorię D trzeba zdawać dodatkowy egzamin i oraz zaliczyć jazdy
          . Inaczej mówiąc trzeba do tego mieć predyspozycje . No i kategorii "D" na
          szczęscie w woju nie dawali za flaszkę tak jak na ciężarówki bo wojsko nie mogło
          jej dawać . Dlatego autokarów nie prowadzą przygłupy .
          Moim zdaniem w Polsce umiejętności i predyspozycje psychiczne i fizyczne do
          prowadzenia ciężarówek ma maksymalnie 20% kierowców na 100 % .
          Czyli 80 % to prawka robione w woju lub u kolesia instruktora .
          Z tego powodu Minister Transportu Rzeczypospolitej Polskiej powinien unieważnić
          wszystkim kategorie C+E , C robione przed 1995 rokiem i rozpisać nowe egzaminy
          i testy na te kategorie . Inaczej będzie coraz więcej ludzi niewinnie ginąć bo
          przeciążona ciężarówka pędząca 90 km/h nie wyhamuje na czerwonym świetle i
          zmiażdzy kilka samochodów lub co się zdarza coraz częściej najedzie koledze na
          tył naczepy . Wtedy miażdzone ciało sprawcy jest jak w maszynce do mięsa ! Krew
          tryska dookoła ..... Kubiś

Ps . Znam kierowcę ciężarówek który ma żółte papiery i jeżdzi Tirem w firmie
          spedycyjnej . Mówi że już jest zdrowy . Tylko czasem ma poważne lęki i depresje
          . A takich jak on jest jeszcze wielu
          • inna-bajka Re: Same wydymane bzdury 19.02.06, 20:31
            kubiss napisał:
            > Kierowcy autokarów turystycznych czy PKS nie pędzą przez miasto z taką
            > prędkością.
            I tu się mylisz, bo ilekroć jadę do Krakowa czy Wrocławia podczas wyjątkowo
            paskudnej pogody i prawie zawsze w nocy, staram się nie przekraczać 100-110,
            ale oprócz osobowych jedynymi debilami, którzy mnie mijają lewym to są właśnie
            autokary. Nie zdarzyło mi się by mnie wyprzedzał ciężarówka.
            > Głównie dlatego że pasażerowie mogą złożyć skargę i kierowca ma
            > nieprzyjemności
            Lol ;-))))))))))))))) Pasażerowie siedzą na fotelach i nie maja pojęcia ile on
            jedzie, co może liczą słupki przy drodze z zegarkiem w ręku.

> Dlatego autokarów nie prowadzą przygłupy .
            Tak to sobie poczytaj raporty warsztatów, bo prawie każdy z nich do świateł
            mając automatyczną skrzynię biegów dojeżdża na neutralu, a podczas gdy samochód
            się toczy nagle wrzucają Drive. Nie wspomnę już o ich alergii na retardery.

> Ps . Znam kierowcę ciężarówek który ma żółte papiery i jeżdzi Tirem w firmie
            > spedycyjnej . Mówi że już jest zdrowy . Tylko czasem ma poważne lęki i
            > depresje. A takich jak on jest jeszcze wielu

A ilu jest jeszcze takich jak Ty, którzy obrażaja ludzi i wkładaja do szufladek
            • Gość: Ka Re: Same wydymane bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:11
              Ty jestes niezle jebnieta jak w nocy podczas paskudnej pogody jedziesz z
              predkoscia 110 km/h... Jestes wielkim zagrozeniem na drodze i przestan pouczac
              innych ,bo sama jestes wariatka.
              • inna-bajka Re: Same wydymane bzdury 19.02.06, 21:32
                Licz się ze słowami wiejski ćwoku, który nie wie co to jest autostrada,
                na której jest ograniczenie do 130.
                • Gość: GG Re: Same wydymane bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:39
                  Nawt nie wiesz jak bardzo jesteś skompromitowana prosta i głupia kobieto
                  • inna-bajka Re: Same wydymane bzdury 19.02.06, 21:45
                    Z waszych zacietrzewionych ust i ograniczonych myśli, brzmi to jak prawdziwy
                    komplement.
                • Gość: Ka Re: Same wydymane bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:00
                  Dobrze wiem co to autostrada wielka damo polskich drog...Co z tego ze znaki
                  pokazuja ograniczenie do 130, jak sa fatalne warunki na drodze?Wtedy trzeba
                  uzyc mozgu i dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze.Ale dla
                  Ciebie to chyba za trudne...
            • sir_harold_z_szaletu Re: Same wydymane bzdury 20.02.06, 00:19
              Długo nie musiałem czekać. Już widzę epitety pod adresem postronnych. Jeśli
              jeszcze raz ośmielisz się zwracać mi uwagę w kwestii szacunku dla innych osób
              wyniucham cię po zapachu IP i utopię w brudnym szalecie.
            • Gość: Misiek Re: Same wydymane bzdury IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:59
              Ja pier.d.o.lę ale kobita,wdajecie się z nią w dyskuje a ona ma was gdzieś cały
              czas bijać na oślep i przytaczając argumenty podśmierdywujące szybkim i dość
              sprawnym używaniem googli w celu zdobycia cienia wiedzy na temat.
              Paniena po prostu leczy se kompleksy na forum,kolejna wariatka rozumiecie?
              I pewnie na dodatek szuka męża-księcia z bajki-który boski a i pokocha ją ze
              wszystkimi swoimi rozlicznymi wadami:)
              A kiedyś Inna Bajka zaimponowała mi stanowczością-teraz widzę że to po prostu
              przekora-liczy się efekt pozoru "iż to ja mam rację i nie chcę znać innej
              prawdy":). Niezłe jaja:)
              • inna-bajka Re: Same wydymane bzdury 20.02.06, 15:10
                Jeśli trudno jest ci zaakceptować kogoś kto wychodzi ponad przeciętną, a rozum
                nie może pojąć rzeczy niezwykłych, zapraszam do poczytania mojej wizytówki.
                Na swoje szczęście nie muszę pracować z maluczkimi, którzy nie słuchają i
                oceniają po płci.
                Nie pozwolę obrazać ludzi, których pracę znam, podobnie jak nigdy nie pozwolę
                mówić na mechaników lub innych ludzi spec zawodów robolami czy debilami.
                Szkoda, że forum Częstochowa to w połowie zwykłe pyskówki i obrazanie ludzi,
                którzy mają odmienne zdanie.
                Życzę więcej otwartości na innych w tych zaściankowych główkach.
                • Gość: złabajka Re: Same wydymane bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:25
                  Kobieto poniŻej przeciętnej!
                  W tym wątku kierowcy krytykują innych kierowców.
                  Osoby nie mające prawka chyba sie tutaj nie wypowiadają.
                  Życzę tobie abyś się wypowiadała w tematach o których masz pojęcie.
                  Bo w tym temacie coś wiesz tylko od szwagra.

Do garów baBo
      • Gość: Czara Re: Same wydumane bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 00:04
        Gorąco popieram i pozdrawiam :)))
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Same wydumane bzdury 22.02.06, 19:58
        inna-bajka napisała:
        > 3. To, że aflalt mamy jaki mamy nie jest winą samochodów tylko drogowców.
        > Prawie na całym świecie DMC to 40T i te same naciski na osie, w Stanach czy w
        > Australii jeżdzą kolosy, które ważą dużo więcej.

W Stanach generalnie DMC to 80 tys funtow, czyli 36T z hakiem i 17T na os, 32T
        na podwojna.
    • Gość: toja69 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 13:15
      Sir harold z szaletu pokazal, ze usiluje podniesc sie z pozycji lezacej w rynszztoku, alu poki co to tylko smrod rozsiewa i dlatego dyskusje na takim poziomie trzeba zakonczyc.
      • sir_harold_z_szaletu Re: TIR-y pełna kultura :) 19.02.06, 13:42
        Słusznie. Trzeba zakończyć. Nie chce mi się już słuchać godzinami zdartej płyty
        z wątpliwej klasy przebojem.
        Nie wiem łaskawco, czy wozisz swoim tirem nawóz ale wiatr wieje od twojej
        strony. :o)=

Bez odbioru.
    • Gość: TEŻ KIEROWCA Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 195.116.1.* 20.02.06, 12:29
      Czytam, czytam i czytam i nie wiem czy Śmiać się czy Płakać.
      Też jestem kierowcą "TIRa" i nie jest tak lekko jak myślicie. Na zachodzie każda zapiździała dziura , najmniejsza wieś ma Obwodnicę o której u nas w Polsce można Pomażyć itd, itd.
      To jest Temat WODA.
      Przeglądając statystyki wypadków ok 15% na 100 to kierowcy "TIRów", a gdzie ta RESZTA. Te 85%, kto to był Lotnicy, nie już wiem to KOSMICI.......
      Jeśli Ja mam Wyłącznik Tacho i dorwie Mnie Inspekcja i Udowodni że mam wyłączony to Bulę i to ładnie....... Tak że nie warta Skórka Wyprawki...
      Że mamy takie drogi to do kiego trzeba mieć pretensje, do nas TIRaków?????
      Nie, do Was Samych. Przecież tych do Góry to kto wybiera. My, my wszystcy...
      A zresztą Szkoda Pisać......
      JESZCZE NIKT SIĘ NIE URODZIŁ CO BY WSZYSTKIM DOGODZIŁ........
    • Gość: epk Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:55
      Popieram Twoje zdanie! Chwilami mam ochotę poprostu zlać kierowcę TIRa, jak
      małe dziecko! Dużo jeżdżę. Często spotykam się z różnymi sytuacjami. Większość
      ludzi nie zna zasady "nie szkodzić innym". Kierowcy TIRów przodują w łamaniu
      tej zasady. Prowadzenie takiego pojazdu powinno być czymś elitarnym! 99%
      spośród nich nie wie tak naprawdę, co robi. Jeśli rozpędza 30 ton + wagę
      samochodu i w nosie ma np. światła, to dlaczego nie można go zatrzymać i
      najzwyczajniej w świecie strzelić mu w nos!!!!!!!!!! O rrrrany....
    • Gość: wkurzony kierowca Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:24
      Ajajaj nie napisałem tego tematu abyście się mogli tu wyzywać od najgorszych.
      Temat jest ważny i aktualny. Chamstwa na codzień jest aż za dużo tu powinna być
      kultura pełna zresztą!!! Inna bajko bajki piszesz i daj sobie spokój. Te
      odzywki są kompletnie nie na poziomie chyba masz trochę inteligencji.
      Kierowcy trochę kultury nie róbcie na tym forum tego co na drodze zwłaszcza
      Tirowcy. Jacy wy biedni jesteście jak na was wszyscy sobaczą to może dajcie
      sobie spokój z pracą więcej ludzi pożyje dłużej na tym świecie.
      Popieram pomysł zweryfikowania praw jazdy to jest godne uwagi.
      Piszcie dalej swoje spostrzeżenia ale z kulturą godną wszystkich nie tirowców.
    • coolibeer21 Re: TIR-y pełna kultura :) 20.02.06, 22:43
      zobacz najpierw ile jest wypadkow z winy kierowcow osobowek i ciezarowek.
      Wyciagnij wnioski. Popatrz takze na kulture kierwocow osobowek. Gdyby nie
      jezdzili i nei wkurzali kierwocow ciezarowek nie wtryniali sie na 3ciego itpe
      to bylo by okej... taka cała polska
    • Gość: Czara Chyba żartujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 00:03
      To najmilsi i najlepiej jeżdzący kierowcy. Uważasz, ze jak jadą z ładunkiem "30
      tom" to łatwo jest im wycamowac, to nie osobówka. I dlatego czesto przejezdzaja
      na czerwonym. Poza tym postaraj sie ich zrozumieć, takim kolosem nie łatwo jest
      jeździć. Mój tata jest kierowća tir-a, i wiesz dlaczego zjezdzaja na lewy pas?
      Bo jak widza takich baranów, co zajeżdzaja im, to wtey zmawiaja sie z CB i
      blokują, dobrze robią. AAA i jeszcze jedno. Zadko kiedy przekraczają 90km/h.
      Maja tachografy, jesli wiesz co to jest.
    • Gość: xxx Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:48
      to oszolomy
      • Gość: Kierowca TIR Re: Świeże zdarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:03
        Dzisiaj 21-02-2006 około 9 rano na Gierkówce koło Radomska kierujący trzema
        ciężarówkami i jedną osobówką nie dostosowali prędkości do warunków
        drogowych(gęsta mgła)wskutek czego doszło do kolizji czterech
        pojazdów.Prawdopodobnie kierowcę osobówki odwieziono do szpitala.Natomiast
        "Profesjonalni kierowcy-tirowcy" skutecznie zablokowali Gierkówkę na trzy godziny.
        To tak z ostatniej chwili:)
        Opisałem to zdarzenie po to żeby obalić pisane tutaj głupoty że cięzarówki
        rzadko uczestniczą w wypadkach drogowych.
        • Gość: Ka Re: Świeże zdarzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:23
          Ale po co dostosowywac predkosc do warunkow jazdy skoro znaki pokazuja ze mozna
          jechac 130 hehehe..?to slowa innej bajki.
          • inna-bajka Re: Świeże zdarzenie 21.02.06, 19:40
            Najpierw sobie poczytaj jaka jest różnica między autostradą a drogą krajową.
            A na zjeździe do Radomska jest ograniczenie do 70 i fotoradar.
            • Gość: Pympyrympympym Re: Świeże zdarzenie IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:06
              Kobito,przestańże już się kompromitowac,oddaj królowi co królewskie...a sama
              zostań przy materii kobiecej.
              Ktoś tu pieknie napisał że spora grupa kierowców ciężarówek( to te właśnie
              czarne owce) to chłopoki ze wsi widzący jedyną możliwość wypłynięcia w wojsku i
              tamże robiąc prawko a potem przy skrajnie niskiej wartości kultury
              osobistej-gnają po naszych drogach.
              Dziś np. facet poleciał na czerwonym-gdyby nie fakt że znajoma się
              zagapiła-byłyby kłopoty.
              Zapewne kolo nie hamował "no bo jak?"-wg. Twojej zasady-nie da się to się cisnie
              z włączonymi wycieraczkami. I powiem Ci-gdybym tego gada gonił i
              zatrzymał-tukłbym jego głupim łbem o asfalt ile sił.
              No ale ty musisz ich bronić bo szwagier tirowiec. I twoja racja lepsza niźli
              inne Inna Prawdo.
              • inna-bajka Re: Świeże zdarzenie 21.02.06, 20:18
                Pozdrawiam Ciebie innych kierowców polonezów i Trucków jadacych lewym pasem.
                • Gość: Kierowca TIR Re: Świeże zdarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:29
                  > inna-bajka napisała:
                  > Pozdrawiam Ciebie innych kierowców polonezów i Trucków jadacych lewym pasem.

Pisz kobieto w tematach o których masz pojęcie
                  wychowanie dzieci,karmienie piersią,miesiączka itp.
                  O prowadzeniu ciężarówki nie wiesz nic.
                  O warunkach pracy też nic nie wiesz lub nie chcesz pisać.
                  Miej odrobinę kultury i zajdz z tematu o którym g...o wiesz.
                  • inna-bajka Re: Świeże zdarzenie 21.02.06, 20:36
                    No proszę, jak ty jesteś kierowcą tira, to ja świętym tureckim.
                    Nic nie wiesz o mnie i nie radzę zaczynać, bo możesz ciężko kwilić na następnej
                    kontroki
                  • inna-bajka Re: Świeże zdarzenie 21.02.06, 20:40
                    A i jeszcze jedno, choć od 4 pokoleń moja rodzina ma firme transportową i
                    samochody, na które ty sobie możesz tylko popatrzeć, to zawsze broniłam tej
                    grupy zawodowej, ale jak w każdej są proglodyci.
                    Jak cię czytam to mi się przypomina taki film "Walka o ogień" napewno nie
                    widziałeś, bo jesteś zajęty dłubaniem w nosie i piciem piwska przed telewizorem.
                    Wiele się niektóre osobniki nie rozwinęłu umysłowo od tamtych czasów.
                    • Gość: Virago Re: Świeże zdarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:01
                      > ...ale jak w każdej są proglodyci

Wez juz daj spokoj. Napisz mi co to jest "proglodyta" bo pewnie gdzies
                      uslyszalas i teraz fonetyke przelewasz na ekran z kiepskim skutkiem.
                      Widze ze orpcz szwagra, masz firme transportowa, no i jeszcze jakas
                      kontrolujaca tez :-) A ja nie jezdze TIR-em ani nawet zwykla ciezarowka, czego
                      wiec mam sie bac ??? Chyba tylko Twojej glupoty, bo rece opadaja jak sie czyta
                      co piszesz.
                      Wiem, sorry ze nie na temat, ale nie moglem sie powstrzymac.
                      • inna-bajka Re: Świeże zdarzenie 21.02.06, 21:10
                        Nie pisałam do ciebie, to co sie odzywasz ?
                        I co to jest "orpcz" ?
                        Miało być troglodyta, ale jak mogłes połapać skoro nawet nie wiesz w którym
                        kościele dzwoni.
                        • Gość: Virago Re: Świeże zdarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:12
                          jasne, a Ty masz tak grube palce ze zamiat "T" piszesz "P"
                    • sir_harold_z_szaletu Re: Świeże zdarzenie 21.02.06, 21:19
                      hahahahahaha

Proglodyci??? A co to takiego??? Chodziło ci z pewnością o TROGLODYTÓW nad
                      wyraz inteligentna i nieomylna istoto.

.... chyba, że chodziło ci....hahahaha o ....:

"proglotydy - zool. człony ciała większości tasiemców, mające identyczną budowę
                      anatomiczną, zawierające narządy płciowe męskie i żeńskie"

Masz takie człony w swojej firmie?? Teraz rozumiem tą zaciekłą obronę tej grupy
                      zawodowej. HEHEHEHE

Jesteś specem od wszystkiego - czyli z reguły nie rozumiesz tego co mówisz.
                      • Gość: Pympyrympympym Re: Świeże zdarzenie IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:26
                        Kobita uparła się i kuniec. Umysł zablokowany na jedyną,słuszną prawdę,
                        widać-chłop żywemu nie przepuści-drążyć będzie do upadłego-choćby czowiek skórę
                        z niej zerwał i powołał się na największych fachowców-szwagier ma kamaza więc
                        rację ma i basta.
                        • Gość: Kierowca TIR Re: Świeże zdarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:33
                          Pokaż Bajko szwagrowi to co tutaj piszesz.
                          Wtedy skompromitujesz się realnie.
                          Więcej już nie będę odpisywał na twoje posty i innym radzę to samo.
            • Gość: Kierowca TIR Re: Świeże zdarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:08
              Ktoś tutaj wcześniej napisał prawdę że w ostatnich latach przybyło cięzarówek.
              A co za tym idzie wzrosło natężenie ruchu ciężkich pojazdów,wzrosła konkurencja
              firm przewozowych spadła wartość firm transportowych.Wielu małych przewożników
              zatrudnia kierowców którzy przeładowani dwa razy ponad normę pracują po 16
              godzin dziennie często z amarną kasę.Dam przykład:zwykły chłop kupuje sobie dwie
              ciężarówki z naczepami zatrudnia młodych chłopaków którzy zap.... 16 godzin
              dziennie.Takich pracodawców byłych kierowców jest wielu.
              A kontrole tachografów czy inne to można sobie wsadzić w d..ę.
              W nocy inspekcja celna czy drogowa nie kontroluje.
              Jak zatrzyma czasem przelotna drogówka to jest luz.
              Powiem wam jeszcze że na 100 ciężarówek jadących na przykład w stronę Katowic
              tylko 20 jest Ok(sprawny tachograf,sprawny ogranicznik prędkości,dozwolone
              obciążenie,winieta,papiery na towar itp).
              Powiem tak!Zbyt łatwo i zbyt wiele osób może prowadzić ciężarówki.
              Na krajowych drogach brakuje stałych stanowisk kontrolnych podobnych do bramek
              wjazdowych na autostradzie.Takie stanowiska powinny być w wielu miejscach i
              powinny być kontrolowana co druga ciężarówka waga również !!! Nadwyżka
              kilogramów pownna być odstawiana do magazynów za które oczywiście płaci kierowca
              .Ja prowadzę ciężarówkę więc ja jestem odpowiedzialny !
              Po wprowadzeniu takich zaostrzeń momentalnie zaczełyby znikać firmy
              wiejskotransportowe tak jak już znikły stare Jelcze.
              Je wykończyła inspekcja i inne kontrole bo zatrzymywały gruchoty.
              Więc wiejskotransportowcy zaczęli kupować Scanie i Many.Takie co w nocy
              wyglądają ładnie.
              • inna-bajka Re: Świeże zdarzenie 21.02.06, 20:25
                Masz rację, ciężarówek jest coraz więcej. W jednym z artykułów w Samarze jest
                ranting kraków pod wzgledem ilości ciężarówek, w Europie wyprzedza nas tylko
                Francja i Niemcy, a wiemy wszyscy, że jeśli chodzi o mierną ilość dróg to chyba
                tylko Rumunia ma gorzej.
                Druga sprawa przed wejściem Polski do unii wiele firm zainwestowało w nowe
                samochody, ostatnie dwa lata przed 2005 r to prawdziwa hossa, tylko że wielu z
                nich się przeinwestowało i zaczynaja wyprzedawać by zaplacić raty leasingowe
                pozostałych.
                Nie twierdzę, że wszyscy sa święci, ale nie bede tolerować jak sie pisze o
                grupie zawodowej debile i stawia pod kreską i tej racji będę bronić.
                W maju jest ostateczny termin wejścia tachografu cyfrowego i zacznie się
                wszystko normalizować, mam nadzieję.
                • Gość: Pympyrympympym Re: Świeże zdarzenie IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:31
                  o,nie obrażajmy Rumunii,byłem,widziałem,choć gdzie niegdzie nie ma asfaltu to
                  tam gdzie jest-jest dobrej jakości a i kultura kierowców o niebo lepsza.
    • Gość: miszczu :P:P:P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:33
      jak mozna dzielic ludzi na kierowców tira i osobówek debile jeżdzą maluchami, mercedesami tirami też jeśli ktoś jest debilem to czy jeździ osobówką czy tirem stwarza takie samo zagrożenie na drodze...karzdy tak krytykuje spójrz na siebie i zobacz ile razy łamiesz przepisy na drodze...zacznij zmieniać siebie a dopiero potem innych kierowców
    • przyladek.dobrej.nadziei Jezdzilem w Stanach na 'TIR'ach 22.02.06, 20:02
      Kilku znajomych kierowcow wrocilo do Polski. Spytalem jednego dlaczego w Polsce
      nie jezdzi. Odpowiedzial: Chce zyc.

• Gość: black Re: Jezdzilem w Stanach na 'TIR'ach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:50
        Nie zamierzam bronić kierujących TIR-ami czy osobówkami. Niemniej jednak
        przepisy Ruchu Drogowego obowiązują wszystkich. Zarówno wśród jednych jak i
        drugich są oszołomy, które szarżują, popisują się i są olbrzymim zagrożeniem
        dla pozostałych użytkowników dróg, włącznie z pieszymi. Tak więc zapis, który
        mówi, że każdy kierujący ma obowiązek zwolnić przed skrzyżowaniem czy
        przejściem dla pieszych, dotyczy wszystkich. Ilu z Was stosuje się do tego
        przepisu? Tymczasem większość wiesza psy na kierowcach TIR-ów, tak jakby nikt z
        Was nie widział na codzień sposobu jazdy kierowców osobówek. Chociażby na
        terenie naszego miasta.
        • Gość: ... Re: Jezdzilem w Stanach na 'TIR'ach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:05
          Ale jazda... A może po prostu ktoś jeżdził poza granicami naszej ukochanej
          Ojczyzny (np. Włochy, Hiszpania...)i widział jak tam jeżdżą "TIRY"? Prawy pas,
          jeden za drugim,bez wyprzedzania, z dozwoloną prędkością. A u nas? odpowiedzcie
          sobie sami, panowie kierowcy, obojętnie czego...Bo to wasza kultura jazdy a nie
          tonaż pojazdu świadczą o was. Na forum widać to dość jasno.
    • Gość: SsMyK Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 14:26
      Ogólnie rzecz biorąc... sa kierowcy tirow którzy przestrzegaja zasad poprawnego
      zachowania na drodze i nie!!!..

prowadze auto osobowe od około 6 lat mam za soba jakies 130tys km po polsce i
      nie tylko ,nie raz złamałem przepis jak kazdy bo nie ma osoby która jezdzi w
      pełni przepisowo!!!

przechodzac do sedna sprawy:

jakies 4 dni temu stałem na swiatłach do tesco (ul.Jana Pawła),przede mną
      zapyziały maluch który ledwo co sie chyba zbierze spod tych swiateł,(pomyslałem
      sobie)

i wcale sie nie pomyliłem,ociezale zebrał sie na zielonym które swieciło jakies
      1-2 sek,przecinając nitkę w stronę katowic ,ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu od
      Katowic przed maską malacza przemkną z zawrotną prędkoscią TIR..:)

ciekawe jak bardzo były mieszane uczucia kierowcy malucha...
      gdybym stał pierwszy to wychodzac z załozenia ze skrzyzowane nalezy opuscić tak
      by umozliwic przejazd jak najwiekszej ilosci pojazdów,nie pisał bym dziś do
      was...

co wiecej nie wiem czy bym ZYŁ...

i dziekuję bogu ze ten malacz stał przede mną i sie uratował i przy okazji mnie.

• Gość: PeQ- Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:35
        Ehhh fajnie sie to czyta... ci kierowcy TIRow to jakas zakala ludzkosci
        norrrmalnie ;)

I to wszystko w swiecie tachografow, fotoradarow i ogranicznikow predkosci :)

Kazda ciezarowka ma tachograf ktory mozna skontrolowac jeszcze dlugo po odbytej
        podrozy i sprawdzic czy delikwent przekroczyl ta magiczna liczbe 100 :) Prawie
        kazdy nowy samochod ciezarowy ma ogranicznik do 96 km/h no ale i tak jezdza
        ponad 100 ;P wedlug was :D

Wedlug mnie poprostu przeraza was widok wyprzedzajacego kolosa ktory jedzie
        troche szybciej niz wy ale z uwagi na gabaryty i glosnosc silnika wydaje sie ze
        wlasnie bije rekord predkosci :) Zobaczcie nasza DK1 w miescie... co kilkaset
        metrow swiatla... a wy i tak twierdzicie ze TIRy jada ponad setka ;) Sorry to
        nie sa male samochody i nie maja takiej dynamiki zeby w 9 czy 10 sekud mknac
        ponad 100 na godzine ;)
        Zaraz pojawia sie fani teori spiskowych i wysnuja wniosek ze te kolosy sa po
        tuningu maja 50 turbosprezarek i setke robia w 5 sekund ;) Zreszta kto o
        zdrowych zmyslach rozbuja sie do 100ki wiedzac ze za kilkaset metrow bedzie
        korek i bedzie musial ostro hamowac co moze narazic na szwank jego ladunek ;)
    • Gość: kl kle Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 212.87.244.* 28.02.06, 09:40
      ty kretynie a ty jak jezdzisz
      • Gość: gosc Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 80.51.233.* 02.03.06, 12:22
        pozdrawiam wszystkich kierowców tir
        • Gość: Kierowca TIR Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:16
          Dzieki za pozdrowienia Qrwa
    • Gość: jefrey6 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: 213.199.204.* 02.03.06, 19:38
      O wy buraki !!! co pierdoły piszecie ze tir lata 100 przez miasto ja nawet na
      autostradzie tyle nie idzie bo mają kaganiec na 85 km/h,albo ze jezdzą tiry z
      30 tonami jak to sie nie oplaca bo jezdzą z 40 tonami , wy tylko wyzywacie ale
      jak my staniemy na jeden dzien to w sklepach bedzieta mieli gu...no i ze my
      jezdzimy na czerwonym??????!!!!!!3 osobuwy mi sie na napepe wpieprzyly bo nie
      chcial im sie zachamować
      • Gość: baba55 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:04
        taki jesteś mądry?! Jeżdżę codziennie wylotówką na Opole czyli Główna i
        Przejazdowa. I co ty palancie piszesz że masz ogranicznik?! Tylko w czym? Chyba
        w logicznym myśleniu! Jechałam za TIRem czyli ciągnikiem siodłowym z naczepą.
        Wiesz ile? Zapier.... 100 w terenie zabudowanym. I co ty na to mądralo? I nie
        tylko ten jeden .
        • Gość: HZ transportowiec Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:12
          Co ty qrwa wiesz o prowadzeniu ciezarówki???
          Myślisz że tak łatwo qrwa jest zatrzymać taki ciężki samochód???
          Jakbyś pszejechała takim autem 100 kilometrów to by ci sie odechciało qrwa!!!
          • Gość: baba55 Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:00
            HZ transportowiec. Bardzo kulturalna wypowiedż. Jaki styl jazdy takie
            słownictwo.Taki ciężki samochód nie jedzie sam. Raczej nie odechciałoby mi się
            po 100km. Dziwne jest to że np. na drogach po Niemcach jeżdzicie obłędnie
            przepisowo. Spokojnie jeden za drugim, prawy pas bez przekraczania prędkości,
            bez blokowania wszystkich pasów ruchu. No tak zapomniałam na naszej gierkówce
            jest parę pasów ruchu mniej niż tam. I nie ma tak grzecznej i spokojnej
            policji, ale za to konsekwentnej. Myślisz baranie że jak jeżdzisz ciężarówką to
            jesteś naj, naj ,naj na drodze?. Tylko ci się tak wydaje. Na drodze trzeba
            myśleć !!!!!!! Nie ważne czym się jedzie. Jeżdżąc po drogach na zachodzie tj.
            za Odrą i dalej odczuwam komfort i przyjemność jazdy. I przede wszystkim
            kultura jazdy. A na polskich drogach? Robiąc Czę-wa - Słubice jestem bardziej
            zmęczona niż Słubice np.Essen, Venlo itd. I co kulturalny TIR-owcu? Żeby
            zatrzymać taki ciężki sam. też trzeba myśleć! O tym jaka Ci potrzebna droga
            hamowania, czy leje deszcz czy pada śnieg. Za każdym razem jest inaczej, czy w
            lesie czy na otwartej przestrzeni.A wy TIR-owcy jeżdżąc po Polsce nie myślicie,
            tylko byle szybko i byle do przodu. A jak was gna właściciel firmy? Gdyby były
            pożądne związki zawodowe kierowców ogólnopolskie to nie mielibyście takiego
            przymusu jeżdżenia na okręta i jak najszybciej. A tak mamy to co mamy. Wyluzuj
            facet, jutro będzie lepiej.
            • Gość: jefrey6 do hz transportowiec IP: 213.199.204.* 04.03.06, 16:51
              ty jezdzisz w Hazecie??????????????????? ja tam 4 lata jezdzilem
    • Gość: wkurzony kierowca Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:30
      Czytam co wy tu ludzie piszecie i stwierdzm że.... jaki poziom inteligencji
      kierowcy TIR ow i innych ciężarówek przedstawiają swoją osobą to widać po ich
      wypowiedziach. Czy nie umiecie napisać logicznego zdania bez wyrazów typu
      q...wa, za... itp.
      Rzuciłem ten temat aby swobodnie mogli się tu ludzie wypowiadać a nie obrzucać
      takimi wyzwiskami. Trochę kultury chyba że nawet tego nie potraficie, no to co
      tu wymagać kultury na drodze!
      Pozatym co to za tłumaczenie że nie mogę się zatrzymać...,że firma tego
      wymaga...
      Jeżeli zabijesz baranie dziecku rodziców to też powiesz że firma wymaga?
      Myślę że cwaniaków udają tu ci kierowcy, którzy jeszcze nie spotkali się z
      sytuacją zagrożenia życia i to nie swojego tylko innego uczestnika ruchu na
      drodze. Jeżeli ktoś stanął na krawędzi to już takim cwaniakiem nie jest.
      Pozdrawiam wszystkich kierowców TIR ale tylko tych normalnych bo jest ich kilku
      nawet na tym forum.
      • Gość: abc Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:50
        Przewrócony tir blokował drogę
        05.03.2006 14:54
        Polski tir przewrócił się w niedzielę w Pogórzu (Śląskie) na drodze krajowej nr
        1 do przejścia granicznego z Republiką Czeską w Cieszynie-Boguszowicach. Nikomu
        nic się nie stało. Kierowca pojazdu był pijany.

Tir został już podniesiony i odtransportowany na pobliski parking. Przywrócono
        normalny ruch - poinformowali cieszyńscy policjanci.

- Na łuku drogi pojazd zarzuciło, zjechał na pobocze i przewrócił się częściowo
        tarasując pas drogi w jednym kierunku. Po sprawdzeniu trzeźwości kierowcy,
        okazało się, że ma około 2 prom. alkoholu w wydychanym powietrzu - powiedzieli
        policjanci z Cieszyna.
        • Gość: Gosc Re: TIR-y pełna kultura :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:56
          Przecież prowadzić TIRA nie jest łatwo.
          Nie łatwo zatrzymać nagle ciężki pojazd więc się wywalił qrwa.
          A dzień wcześniej chłopaki na parkingu robili imprezkę więc koleś popił za dużo
          i nie zdążył wytrzezwieć.Ciesz sie abc że nikogo qrwa nie zabił.
      • Gość: jarekjot o TIRach, osobówkach i użytkownikach forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:24
        Temat jest interesujący, ale niestety kultura niektórych zabierających głos...
        No właśnie... Zarówno po stronie kierowców TIRów, tudzież ciężarówek, jak i nie-
        TIRów, bywa na bardzo niskim poziomie... Uwagę zwraca poruszony na początku
        problem, który przeistoczył się w kłótnię, co jest TIRem, a co tylko
        ciężarówką. Problem zupełnie nieistotny, pisząc TIR, większość ludzi ma na
        myśli ciągnik siodłowy z naczepą, nie zagłębiając się w regulacje prawne, czy
        przysługuje mu tytuł TIRa. Poza tym, wyrazy TIR i ciężarówka, to w niewątpliwie
        synonimy. Uwagę zwraca także postawa Innej Bajki i jej komentarze typu "może
        porozmawiamy o Twoim dzieciństwie, bo widzę że coś mocno w Tobie siedzi",
        albo: "nie wiesz o co chodzi nie trzymasz się wątku na niczym się nie znasz,
        piszesz
        bzdury i obrażasz ludzi", dalej: "licz się ze słowami wiejski ćwoku". Moja
        wskazówka: bardzo pożądaną cechą jest prawdomówność, jeśli piszesz innym, by
        nie obrażali ludzi, sama ich nie obrażaj! Generalnie komentarze Innej Bajki
        są "śmiechu warte", nie zawierają argumentów, jedynie podsycają do utarczki
        słownej. Ze swojej strony proponuję nie odpowiadać na takie komentarze, a forum
        nie będzie tak zaśmiecone, czytając je, człowiek nie będzie
        musiał "przeskakiwać" bloki takich komentarzy. Nie na miejscu jest też
        obrażanie się nawzajem przez kierowców TIRów i osobówek, nazywanie
        się "burakami", "wieśniakami", uogólnianie, dyskryminowanie ze względu na
        poziom wykształcenia... Przecież człowiek wykształcony może być prostakiem,
        podczas gdy gość po OHPie może okazać się wartościowym człowiekiem. Zaraz
        pewnie napisze ktoś, że mam kompleksy czy coś... Proszę bardzo! Co do samego
        problemu: oczywiście nie są bez winy ani kierowcy osobówek, ani ciężarówek.
        Wszystkim zdarza się czasem łamać przepisy. Jednak usprawiedliwianie
        przekraczania szybkości brakiem autostrad, albo przejeżdżania skrzyżowania na
        czerwonym świetle jest po prostu śmieszne. Moje subiektywne odczucia są takie,
        że to na kierowców TIRów trzeba uważać dużo bardziej, że to oni częściej łamią
        przepisy i zdaje się, że nie zwracają uwagi na innych, jeżdżą lewym pasem,
        wyprzedzają w niebezpiecznych sytuacjach, zmieniają taranując mniejszych... Tak
        jak pisałem, kierowcy osobówek też nie są bez winy, ale mimo wszystko - z
        prędkości 90km/h łatwiej wyhamować jedną tonę, niż 40.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka