Dodaj do ulubionych

Lista położnych w Częstochowie!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 11:55
CZEŚĆ DZIEWCZYNY! OD JAKIEGOŚ CZASU TWORZYMY LISTĘ GINEKOLOGÓW W NASZYM
MIEŚCIE. A MOŻE BY TAK POWSTAŁA LISTA POŁOŻNYCH W CZĘSTOCHOWIE? CO O TYM
MYŚLICIE? JEŚLI CHCECIE PODZIELIĆ SIĘ WIEDZĄ NA TEN TEMAT, SERDECZNIE
ZAPRASZAM!
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.czestochowa.agora.pl 20.03.06, 11:57
      Nie wrzeszcz! Wyłącz sobie Caps Lock, bo pisanie dużymi literami jest
      nieeleganckie, oznacza krzyk, a poza tym ten tekst jest mniej czytelny.
      • Gość: ciekawa Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:00
        Przeprasza, że uraziłam Twoją "miłość" do języka polskiego!
        P.S.
        Poza tym forum miało być na inny temat!
        • uma76 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 20.03.06, 12:26
          to nie forum, tylko post ;-)))
          Chwastowska z Mickiewicza (ale to było 2 lata temu)
          • puma861 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 23.03.06, 13:33
            Monika Kołodziejczyk w szpitalu na 1000-leciu.Super babeczka
            • monmiz Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 23.03.06, 23:12
              Popieram...pani Monika jest rewelacyjna, była ze mna po cesarce całą noc...
              Polecam jeszcze pania Renatę Wieczorek, tez oczywiscie 1000-lecie, i pani
              Zosia...zapomniałam nazwisko, włosy spiete w kok, jak ktos wie, o której pani
              Zosi mówie podpowiedźcie nazwisko, złoty człowiek....
          • kreedka Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 27.04.06, 23:23
            Wszyscy mądrzy tylko nie na temat, jak ktos nie ma nic do powiedzienie to sie
            uczepi pisowni ....masakra
        • Gość: dzidziuś Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:49
          szkoda że taka cisza w temacie , bo nawet mnie to zainteresowało
          • Gość: lili Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:15
            podtrzymuję!
            • Gość: olo Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:35
              ile biorą do kieszeni?
              • Gość: bea Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:43
                Idź rodzić to się dowiesz.A jak zazdrościsz to zostań położną.
              • Gość: pas Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 23.03.06, 21:20
                Kochana do kieszeni biora tylko lekarze.Polozne odwalajq prace za nich ,i nic
                tego nie maja.Narzeczony poloznej.Pa
                • Gość: aa Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:04
                  jak położna odwala za lekarza całą robotę to może niech idzie na medycynę wtedy
                  nie będzie się czuła pokrzydzona
                  • las102 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 28.03.06, 21:09
                    A ty kim jestes? zona lekarza?
                  • las102 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 28.03.06, 21:11
                    Twoj maz piepszy sie z innymi lekarkami a inni pracuja
                    • Gość: aa Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:16
                      nie jestem żoną lekarza, co więcej nie pracuję w służbie zdrowia - TYLKO PO
                      PROSTU PRZESADY NIE LUBIĘ !!! a jak ktoś czuje się niedowartościowany w pracy
                      to jest tylko jedno wyjście niech ją zmieni, podniesie kompetencje itd, a nie
                      gada że za innych robotę odwala - ja wcale nie uważam żebym robotę za szefa
                      odwalała, chociaż pracuję u niego więc niejeden nawiedzony pewnie by tak
                      stwierdził
    • Gość: Anka Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:41
      Pani Gosia z 1000-lecia, prowadzi też szkołę rodzenia, tylko dzięki niej jakoś przetrwałam ten (niestety:()horror
      Pozdrawiam ją serdecznie
      • Gość: ania Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:53
        Proszę napiszcie coś o położnych na Parkitce - tam za 3 miesiące mam zamiar
        rodzić! Dzięki
        • Gość: lulka Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:36
          Właśnie wszyscy tylko piszą o 1000-leciu. Proszę napiszcie o Parkitce, jak tam
          się rodzi.
          • Gość: dzidziuś Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:34
            podbijam
            • Gość: i Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:16
              • Gość: aga Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:41
                Co z tą Parkitką! Kobitki co z Wami?
                • Gość: goosiaa3 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:36
                  Gdzies juz na tym forum byla mowa o wszystkich szpitalach co jak i gdzie. troche
                  poszperajcie a z tego co pamietam to od parkitki lepiej trzymac sie z daleka. Ja
                  rodze na poczatku czerwca i zdecyduje sie chyba na blachownie..bylam odwiedzic
                  ten szpital i przemila atmosfera, cisza, spokoj, oprowadzili mnie po sali
                  porodowej wszystko wytlumaczyli co i jak i mysle ze dobrze sie ta ludzmi zajmuja.
                  Z ciekawosci dowiedzialam sie ile ewentualnie kosztuje oplacenie poloznej to
                  patrzono na mnie jak na kosmite ze wogole takie rzeczy do glowy mi przychodza..
                  polozna zapewnila mnie ze caly czas przy mnie bedzie i ze nie mam sie co martwic
                  i ze one za to pensje otrzymuja wiec nie potrzeba im "doplacac"
                  • las102 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 28.03.06, 21:07
                    Z tego co wiem to polozne w Blachowni maja najnizsze zarobki.Kochana goosia3 nie
                    zaluj i podziekuj im jak nie z tej ziemi-przeciez jestes kosmitka.A tak wogole
                    moze bedziesz rodzic w kosmosie?Ale jestes kobieto naiwna.
                    • Gość: bzik Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 11:59
                      Jesteś bardzo naiwna. No przecież nie powiedzą Ci te położne ile masz dać, a
                      mówią,że nie biorą w każdym szpitalu. Prawda jest taka, że biorą wszędzie, ale
                      lepiej chyba dać, niż być później niemile potraktowaną i zaskoczoną!
                      • Gość: ala Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:47
                        Podbijam temat!
                        • Gość: nina67 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.man.czest.pl 30.03.06, 14:31
                          chcialabym serdecznie podziekowac poloznym ktore pracuja w szpitalu na
                          mickiewicza,za dobra opieke na sali porodowej jak i na oddziale.sa
                          wspaniale.pozdrawaim was goraco.
    • Gość: Larysa Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: 195.116.246.* 30.03.06, 18:04
      Rodziłam w grudniu na tysiącleciu.Położna-P.Ela poprostu wspaniała!!Choc
      przyznam,że po 12 godzinach porodu,jak ją zobaczyłam-
      wymalowana,wypachniona,wyczesana pomyślałam-o zgrozo-ta damesa będzie miała
      mnie w dupie.Pomyliłam się.Kobieta pomagała mi,tłumaczyła,nawet odwiedziła mnie
      po porodzie.Akcja zakończyła się po 16 godzinach cesarką.Ogólnie położne ( a
      najbardzie dwie p.Ele) to super kobitki. I nadmienię,że nic nie dałam przed
      porodem. Fakt, za przemiłą obsługę podziękowałąm włąśnie tym 2 paniom
      bombonierkami.
      Na marginesie P.Gosia, która prowadzi szkołę rodzenia nie uczestniczy w
      porodach..wykłada tylko teorię i zajmuje się papierkami.
      • Gość: Anka p. Gosia z 1000-lecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:43
        to ciekawe bo przy moim porodzie i u innych dziewczyn byla, nie wprowadzaj ludzi w błąd!
        • Gość: iza Położne z Parkitki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:18
          Co z nimi?
        • Gość: Larysa Re: p. Gosia z 1000-lecia IP: 195.116.246.* 31.03.06, 15:28
          To chyba rodziłaś 100 lat temu... albo miałaś pecha,że innych położnych nie
          było.
          • Gość: Anka Re: p. Gosia z 1000-lecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:52
            nie sto lat a dwa, a ty widze lubisz miec ostatnie slowo:D
      • Gość: mikito Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:51
        potwierdzam.wlasnie ta wyczesana i wymalowana p.Ela jest rewelacyjna
        polozna.byla ze mna od samego poczatku,wspierala i potrafila powiedziec dobre
        slowo
        • moniaa23 pani Ela - rewelacja!! 11.04.06, 15:31
          ja tez rodzilamz pania Elą (Zielińska). to naprawde polozna z prawdziwego
          zdazenia. zaopiekowala sie mna w najgorszych momentach, jak moj mąz nie mogl
          przy mnie siedziec.trzymala mnie za reke i ciagle dodawala otuchy. sama
          zawolala mojego męza na porodowke jak sie wszystko zaczelo. jest na serio
          godna polecenia. i przede wszystkim jest slowna . jak sie z nia umawiasz to
          mozesz byc pewna ze przyjedzie na twoj porod. pozdrwaiam pania Ele :)
    • Gość: a Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:15
      i klaps!:(
      • Gość: ca parkitka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:01
        ja rodziłam na Parkitce i absolutnie nie mogę powiedzieć złego słowa na szpital
        i opiekę. wszyscy latali przy mnie a nic nikomu nie płaciłam i na dodatek
        zaczęłam rodzić w sobotę o 21 godzinie, więc może w nie najlepszym momencie...
        Niestety nie pamiętam dokładnie ale chyba położna nazywała się Ciura ?? Była
        bardzo miła, fakt, że w końcu i tak musiałam mieć cc, ale to przecież nie z winy
        położnej czy lekarzy.. lekarzy gin. było 2 + anestezjolog i wrażenia mimo stresu
        bardzo pozytywne..
        • Gość: ? Re: parkitka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:30
          A jak nazywali się Ci lekarze?
          • Gość: ! Re: parkitka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:59
            ?
        • Gość: ca Re: parkitka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 12:53
          Korn i o ile się nie mylę to Oleksik. Mnie potraktowali zwyczajnie jak człowieka
          w potrzebie i za to jestem im wdzięczna
          • Gość: ? Re: parkitka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:31
            Dzięki za odpowiedź. Mam zamiar tam rodzić i dobrze wiedzieć.
          • Gość: koko Re: parkitka IP: 195.116.81.* 05.04.06, 15:48
            przestan plesc bzdury...korn to 7 lat temu kasował juz 500zl.......a teraz z
            tego co wiem to okolo 800zl........zona rodzila 4 miesiace temu to jestem w
            temacie......a polozna na parkitce to malo co ma do powoiedzenia............tam
            rzadzi ten co wzial kase...........pozdrawiam i miych porodow zycze.....oraz
            wspanialych dzieciaczkow
            • Gość: lili Re: parkitka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 17:51
              A kto odbierał poród twojej żony?
              • Gość: koko Re: parkitka IP: 195.116.81.* 06.04.06, 22:16
                O LEKARZA PYTASZ?
                • Gość: lili Re: parkitka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:22
                  tak,chodzi mi o lekarza:)
    • Gość: nina68 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.man.czest.pl 11.04.06, 13:16
      chcialabym bardzo serdecznie podziekowac 2 poloznym ktore mi bardzo pomogly
      przy porodzie. przygotowaly mnie tak ze prawie bezbolesnie urodzilam.sa bardzo
      mile i uczciwe.i wspolczuje im ze one wszytsko odwalaja za lekarzy to one
      powinny wiecej zarabiac niz oni.bo oni tylko przyjda zobacza , pochwala badz
      wyzwa.ale nie onich mowa. dziewczyny jestescie swietne. mam nadzije ze jak bede
      rodzic nastepne dziecko to tez trafie na te polozne co byly przy tym orodzie.
      pozdrawaim 2 polozne z mickiewicza.i zycze im wszystkiego najlepszego
    • Gość: gość Ten temat to prowokacja i plotkarstwo. IP: *.57.jawnet.pl 11.04.06, 13:36
      Ten temat to prowokacja, a autorka plotkara. Chce poplotkować o personelu. Skad
      sie tacy ludzie biora ?
      • Gość: nina68 Re: Ten temat to prowokacja i plotkarstwo. IP: *.man.czest.pl 11.04.06, 13:37
        dlaczego tak sadzisz aty co z choinki sie zerwales taka jest niestety prawda
      • Gość: ciekawa! Re: Ten temat to prowokacja i plotkarstwo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:06
        To nie jest prowokacja, a ja nie jestem plotkarą! Poszerzam swoją wiedzę na ten
        temat, bo właśnie staramy się o dzidziusia. :) Śmieszą mnie wypowiedzi Twojego
        rodzaju! Robisz to z braku zajęcia?
      • moniaa23 Re: Ten temat to prowokacja i plotkarstwo. 11.04.06, 15:34
        teraz to juz przesada. jak mozna posądzic o plotkarstwo kogos kto chce sie
        dowiedziec ktora polozna jest najlepsza. polozna to najwazniejsza osoba przy
        porodzie (nie jak kazdemu sie zdaje ze lekarz)wiec logiczne ze przyszle mamy
        chca wybrac tą nalepsza.
        • Gość: ja Re: Ten temat to prowokacja i plotkarstwo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:54
          kogo polecilibyscie na blachowni? p. ize?
    • tamara772 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 12.04.06, 12:24
      Pani Zielińska - jak umówi się na poród, to można mieć pewność, że przyjedzie -
      Małgorzata Pluta - super babeczka - opiekowała się mną po cesarce bardzo
      serdecznie i jedna taka wypachniona pielęgniarka - pomimo pozorów sosby "ja mam
      eszystko gdzieś" - baardzo pomocna... Polecam Tysiąclecie do rodzenia - i nie
      warto płacić lekarzom - za nich robotę wykonują położne!!
      • tamara772 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! 12.04.06, 12:27
        i jeszcze jedno: pan ordynator M. oddziału to straszny łapówkarz - przy
        wystąpieniu najbardziej błahych kłoptów (przed porodem) od razu zaprasza na
        prywatne konsultacje - "osobiste rozpatrzenie sprawy"
    • Gość: gosia Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:32
      Czy ktos zna renate wieczorek z tysiaclecia? jakie opinie macie o niej?
      • Gość: nina68 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.man.czest.pl 12.04.06, 20:46
        ja najlepiej sobie chwale 2 polozne z mickiewicza a a sa nimi pani malgosia i
        pani jadzia. pomagaja w potrzebie.zrownowarzone spokojne.itp. lekarz to tylko
        stanie przy porodzie pogada sobie tak ze az go szczeka boli a polozne odwalaj a
        za nich cala robote.a oni cholera biora kase za co si epytam za to ze stana?a
        polozne robia naprawde wszytsko.to one powinny wiecej odnich zarabiac i powinny
        byc dobrze tyolerowane. itp.kocham szpitam na mickiewicza
        • Gość: Michasia Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:46
          100 % racji!
          • Gość: nina68 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.man.czest.pl 05.05.06, 12:47
            dziekuje za potwierdzenie:)a kogo byscie jeszcze wytypowali z poloznych ktore
            pracuja na mickiewicza??????prosze o szczerosc bo to jest najwazniejsza zeby
            dziewczyny ktore beda rodzic w tym szpitalu zebyone wiedziulay i byly miej
            wiecej nastawione.pozdrawaim
            • Gość: lilka Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:26
              ja urodziłam dwoje dzieci syna na 1000-leciu a córkę na Mickiewicza wszystkim
              znajomym polecam 1000-lecie będe tam uczestniczyć w porodzie rodzinnym w
              lipcu (przywitam bratanka albo bratanice)
    • Gość: miki Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:34
      A ja słuyszałam że na 1000-leciu nie są za dobre warunki. Rodzące muszą isc pod
      prysznic przez cały korytarz po którym chodzi pełno odwiedzających. Trochę to
      krępuijące dla rodzącej, która w takiej chwili potrzebuje chyba spokoju nie a
      nie gapienia się innych ludzi. Na dodatek wiadomo jak ubrane są rodzące.
      Powinni to zmienic bo tak chyba nie powinno być nie.
      • Gość: fobia4 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:19
        FAktem jest że do prysznica trzeba trochę przejść ale nikt Cię nie zmusz żeby
        tam iść. Pozatym jak już rodzisz to nie widzisz tych wszystkich ludzi po prostu
        nie zwraca się na nich uwagi. Ja pamiętam z tych momentów tylko parę dziewczyn
        które leżały na oddziale które spotkałam właśnie w łazience. A muszę powiedzieć
        że trochę na tym korytarzu przbywałam. Człowiek jest w takim amoku że nic go
        nie obchodzi oprócz tego żeby już zobaczyć sowojego dzidziusia.

Co do położnych to ja rodziłam przy dwóch bardzo fajnych babeczkach ale
        niestety nie pomogę, bo nawet nie pamiętam jak się nazywają.
        • Gość: buba Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:13
          mam dwójke dzieci pierwsze rodziłam na mickiewicza straciłam kupe kasy którą
          zainkasowała położna Małgośia którj póżniej już nie widziałam.Drugie dziecko
          rodziłam na Parkitce dzięki pani doktor która w szóstym miesiącu z krwawieniem
          odesłała mni na Parkitke.Tam trafiłam na dr Zbigniewa strzelczaka i na
          wspaniałą panią położna p.Wożniak p. około 45lat bardzo pomocna i opiekuncza
          wspaniała osoba .Pozdrawiam.
    • Gość: Anna Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:50
      a co sądzicie o położnej z Mickiewicza p.Wali Świtycz??
      • Gość: Ab Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:43
        i wszyscy o tym poście zapomnieli a szkoda było ciekawie
        • Gość: zenusia Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:02
          Ja polecam szpital w Blachowni rodziłam i położne sa super a jesli chodzi o
          kaske to nie chca brac.
          • Gość: ja Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:33
            ?
            • Gość: nina68 Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: *.man.czest.pl 07.06.06, 21:49
              chvialabym sie dowiedziec ktore fajne sa polozne i pomocne.chodzi mi dokladnie
              o miskiewicza , blok porodowy.mozecie je wymineic.bardzo
              prosze.pozdrwaiam .pytam sie dlategoz e nei dlugo bede rodzici chce sie nastwic
              psychicznie.
      • Gość: pielegniarka Re: Lista położnych w Częstochowie!!! IP: 212.160.86.* 20.06.06, 15:30
        pani wala jest pielegniarką odzialową na noworodkach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka