Dodaj do ulubionych

Odcinek emerytury

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:13
Uświadomcie mnie , czy jak pokażę kontrolerowi w autobusie legitymację
emeryta wystawioną przez ZUS to będzie oznaczało ,że mam prawo do ulgowego
biletu? Bo w MPK twierdzą że nie, bo a nuż podejmę pracę, a legitymacji ZUS -
owi nie zwrócę i oszukam MPK na 0,50 gr.Tylko gdzie ta praca dla 65 latków-
śmiech i tyle...
Obserwuj wątek
    • Gość: babcia Re: Odcinek emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:09
      Twoj problem Dziadku tkwi nie w tym, ze trzeba pokazac odcinek emerytury tylko,
      że nie ma pracy dla 65 latków. A czy wiesz, że dla 20, 30, latków tez nie ma ?
      Więc ciesz sie tym co masz a nie probuj zabierac innym.
      • Gość: dziadek Re: Odcinek emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 19:07
        Własnie o to chodzi babciu ,że nie mam zamiaru już pracowac , bo ledwo zipię ,
        a wstydzę sie pokazywać kanarom kwoty., jaką mam po 35 latach uczciwej pracy i
        pytam, dlaczego nie wystarczy legitymacja z ZUSU stwierdzajaca,.że mam
        przyznaną emeryturę!
    • matisyahu Re: Odcinek emerytury 25.03.06, 17:01
      Moja mama miala ostatnio taka sytuacje, dostala mandat za brak odcinka i nawet
      nie pomoglo poinformowanie szanownego pana kanarka, ze od 2 miesiecy ZUS nie
      przysyla odcinkow.
      I cala sytuacja kosztowala nas kupe chodzenia i 10zl…”pozdrawiam” kanarka!!!!
      • Gość: emerytka Re: Odcinek emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 20:30
        zus nie przysyla odcinkow od pazdziernika 2005 !
        dalo 1 we wrzesniu ktory ma wystarczyc za wszystko ! / dla lekarza i mpk
        • Gość: xyz Re: Odcinek emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 23:26
          A jeśli kanar wam wypisze karę to kochani emeryci trzeba zaskarzyc ZUS do sadu
          za upokorzenie i okradanie itp. duzo tego jest, i skończa sie debilizmy w tym
          kraju
          • Gość: tyziek Re: Odcinek emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 08:01
            Po nowych przepisach sprawa wygląda dosyć jasno:

Emeryci/renciści którym rente/emeryture dostarcza się do domu przez poczte
            dostają odcinek renty, który muszą okazać przy kontroli. Co miesiąc musza mieć
            aktualny. Jeśli chcą, mogą zamazać kwotę jaką otrzymuja!!

Emeryci/renciści, którzy otrzymują emeryture/rente na konto bankowe, muszą przy
            kontroli okazać aktualny (comiesieczny) wydruk z banku, na którym bedzie
            zaznaczone ze jest to emerytura/renta. Kwota również moze byc zamazana.
            • Gość: babcia Re: Odcinek emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:21
              Życze Ci dziadku zdrowia, a poprzednik wyjasnil, że nie ma sie czego wstydzic,
              tylko zamalowac . Pozdrawiam babcia
            • Gość: do tyzka Re: Odcinek emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:14
              Wiesz to co piszesz, to jawne łamanie prawa o ochronie danych osobowych i
              konstytucji, powinien w to wkroczyć prokurator i wkroczy zapewniam cię, a to co
              się wyprawia w Polsce z ludźmi starymi -emerytami zakrawa na przestepstwo. Nikt
              nie ma prawa zagladac do odcinka o emeryturze jak i konta bankowego. A kanary
              to przezytek socjalizmu i głębokiej komuny, która upokarzała ludzi. Ci ludzie
              cięzko pracowali i zasłuzyli na spokojna starość (a i tak okradani sa przez
              państwo i mają niskie emerytury) dlatego nie wolno bawić się ich kosztem i
              straszyć. Bo jak emeryci nie beda jeżdzić autobusami miejskimi to kto???? ja na
              pewno nie, mam swój samochód a brudu i dziadostawa nie znoszę oraz
              niejednokrotnie smrodu nie tylko od pasażerów ale i od kierowców, a kanary
              strasznie śmierdza stęchłą wódą. Więc jak ni eemeryci to przewoźnikowi
              państwowemu grozi plajta. Ot!!! cała wasza madrość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka