majka307 19.04.06, 14:09 Gdzie można się o taki dowiedzieć. Podono organizaowane są nad morzem przez ZHP. Szkoła dziecka/gimnazjum/ nic nie umiała doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hildr Re: obóz letni z ZHP. IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 19.04.06, 15:05 Niestety w sprawie obozów ZHP Ci nie pomogę, ale polecam obozy ZHR, można się o nie dowiadywać w Kurii Biskupiej (III Aleja) :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jatubylam Re: obóz letni z ZHP. 19.04.06, 15:17 Na dobry start Hufiec ZHP Czestochowa: czestochowa.zhp.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęki Hufiec ZHP jest przy ul. Wilsona 34 IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 19.04.06, 15:56 Wilsona 34 albo coś koło tego numeru. Najłatwiej jest go znaleźć idąc od strony Jana Pawła. Zobaczymy zieloną tabliczkę nad bramą i należy wejść w podwórko, po prawej stronie jest wejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Hm tak ale trzeba wiedzieć z kim!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 18:23 Z ZHP jak najbardziej. Lecz jak wszystko ma swoje minusy. Ważne jest z kim sie dziecko wysyła czy osoba w tym przypadku Drużynowy, Komendant czy inni funkcyjni mają ikre do zabawy z dziecmi itd.... Wiem o czym pisze powiedzą ci napewno że kadra jest wykwalifikowana bo jest ale to nie łączy się z super opieką i organizacją zabaw i wolnego czasu twojego dziecka. Popytaj wśród znajomych czy nie wysyłali kogoś na kolonie czy obóz z ZHP w ten sposób unikniesz straty kasy i nie zadowlolenia swojego dzieciaczka. Jeszcze jedno dawniej to co było organizowane było obezem i tak się zresztą nazywało kadra była super mało kiedy można się było sparzyć na takiej kadrze i każdy obóz organizowany przez ZHP był niezapomnianą przygodą (teraz z tym jest różnie), teraz to wszystko to kolonie mające mało wspólnego z harcerstwem ale takie są poprostu wymagania rynku. Moja rada to popytaj wśród znajomych ja polecam ale też wiem z kim był przez ZHP nie wysłał. Pozdrowionka PS. A zapomniałem ja co roku wysyłam moje dziecko na kolonie (obóz) z ZHP ale wiem z kim i gdzie bo jestem starym harcerzem i wiele takich obozów w życiu zaliczyłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majka307 obóz letni z ZHP. 20.04.06, 07:39 Dzięki za informację. Popytam na Wilsona. Może coś mnie zainteresuje Odpowiedz Link Zgłoś