Dodaj do ulubionych

Poseł Maniura ma dość Sejmu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:57
Byłoby bardzo dobrze gdyby poseł Maniura kandydował na prezydenta
Częstochowy, to człowiek odpowiedzialny, kulturalny i działajacy a nie
gadajacy bez sensu. Kiedy był burmistrzem woźnik służył swoim wyborcom
doskonale. Kilka razy miałem kontakt z Panem Maniura i bardzo byłem zdziwiony
że do wielu wójtów musiałem się umawiać, czekać wiele dni a do Maniury mogłem
wejść od razu, współpraca z nim to czysta przyjemność, a co najważniejsze za
jego czasów kiedy byl wójtem Woźnik zrobił bardzo duzo dla swojego regionu co
procentuje do dzisiaj. Dlatego panie Maniura liczę że zdecyduje sie pan na
kandydaturę prazydenta miasta Częstochowy, moje poparcie już pan ma
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.sanetja.pl 19.04.06, 20:05
      Właśnie! Edward Maniura na prezydenta Częstochowy!!!
      Co za ujmująca skromność!!! Tak tylko Ślązacy potrafią...

Cyt.: "Poseł zaniemówił, a po dłuższej chwili odpowiadział. - A to mnie pani
      zaskoczyła. Nie myślałem o tym. Jest tylu innych kandydatów w waszym wspaniałym
      grodzie. Nie mógłbym rządzić w stolicy duchowej Polski."
      • rysiek_z_klanu_taxielwer Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu 19.04.06, 20:27
        Tak tylko taki inteligentny przystojniak z wąsikiem , facet z jajami z tytanu
        mógłby dobrze rządzić tym miastem;)))
      • Gość: Haper Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:35
        "w waszym grodzie" i to powinno wystarczyć za cały komentaż.Jak można sprawować
        władzę w mieście, z którym się nie identyfikuje. Przykład ex.prezydenta Marasa,
        który w samożądzie wojewódzkim skutecznie blokuje wszelkie działania władz
        Częstochowy jest wyraźny. Poza tym "politycy" Lublinieccy mentalnie związani są
        ze Śląskiem a nie z Częstochową.W jaki więc sposób mieli by zrobić coś dobrego
        dla Miasta?
        • Gość: lubliniczanin Maniura na Prezydenta !!! IP: *.sanetja.pl 19.04.06, 22:41
          Gość portalu: Haper napisał(a):
          > Poza tym "politycy" Lublinieccy mentalnie związani są
          > ze Śląskiem a nie z Częstochową...

Tak! Ale co to jest za mentalność!!!
          Po utworzeniu byłego woj. częstochowskiego Lubliniec najechali fachowcy z
          Częstochowy, za Prezydenta Maniury byłaby okazja do rewanżu!!! Tylko zróbcie
          coś z tą drogą od Gnaszyna do Częstochowy...
          ;-)))
          • Gość: xx Re: Maniura na Prezydenta !!! IP: *.icis.pcz.pl 20.04.06, 14:41
            Ta droga bedzie remontowana - wszystko po kolei :)) Teraz jest remont do granic
            Czestochowy.
          • Gość: Piotrek Re: Maniura na Prezydenta !!! IP: *.brama.prenet.pl 20.04.06, 19:10
            A skąd w Lublińcu wzięlibyscie tych fachowców? Z tego domu bez klamek?
    • politykier5 Częstochowa potrzebuje gospodarza. 19.04.06, 23:10
      Prezydent Częstochowy ma być przede wszystkim dobrym gospodarzem a nie wozić
      sie po świecie i być cały czas w rozjazdach. Nam trzeba gospodarza. Może być
      Ślązak bo ślązacy to dobrzy gospodarze
      • henryczek-czewa Re: Częstochowa potrzebuje gospodarza. 19.04.06, 23:35
        jakoś nie zauważyłem tych zalet posła Maniury, gdy oprowadzał moją wycieczke po sejmie
    • Gość: pamietliwy próbne baloniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:36
      towarzysze z PO: poseł Maniura odrywał kawały od województwa częstochowskiego.
      Jest przeciwny powstaniu takiego województwa. Czegóż więc mógłby szukać w
      Częstochowie oprócz Doroty Steinhagen?
    • Gość: ww Dorotka nie lubi prezydenta W.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 00:14
      zawsze podejrzewałem że Dorotka nie lubi prezydenta W., ale żeby tak obcesowo
      szukac kogoś kto da satysfakcję?
    • sandra_z_lublinca Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu 20.04.06, 06:43
      Wy to byście wszystko chcieli!!! Zapomnijcie o tym! Częstochowa nie interesuje
      Maniury, on jest nasz i będzie naszym burmistrzem! Nie macie najmniejszych szans
      • Gość: abz Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:18
        Lubię kawały, ale dobre. Maniura na Prezydenta- toż to jajo beretowe. Żaden
        gospodarz, żaden poseł - tylko po prostu lubi zmiany, podróże (zdecydowanie
        więcej niż Tadzio)- to i ponownie spróbuje samorządu. Ja bym sie go bał ponownie
        w Wożnikach, a Lublińcowi już współczuję.
        A ci z Częstochowy, którzy chwalą Maniurę i proponują mu prezydenturę, niech się
        już przenoszą do Lublińca, bo Cz-wy nie są warci. Ani sami siebie, bo niejeden z
        was tu piszących lepiej nadawałby sie na prezydenta niż ci, których tu chwalicie
        lub krytykujecie.
        • Gość: marcyś Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:42
          Nie wiem skąd tyle jadu i bezzasadnych zarzutów wobec Pana Maniury. Wystarczy
          popatrzeć jak głosują na niego ludzie z Woźnik czy Lublińca. Ślązacy nie oddają
          swoich głosów za darmo. A skąd pomysł odejścia z Sejmu? Właśnie przez owe "jajo
          beretowe" jakim jest PiS które uniemożliwia sensowne wykorzystanie energii w
          pracy dla Polski. Tak więc znając Pana Maniurę zazdroszczę Lublińcowi. Mam
          nadzieję że Częstochowa też kiedys bedzie miała dobrego gospodarza. Człowieka
          który zapewni rozwój inwestycji a nie tylko medialne igrzyska.
    • Gość: Go Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: 80.50.86.* 20.04.06, 09:37
    • Gość: Gość z Cz-wy Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: 80.50.86.* 20.04.06, 09:41
      Maniura oprezydentem Cz-wy to chba kawał jak z Cz-wy do Paryża.Przecież to
      wyjątkowy intrygant,który tylko usatwia swoich ludzi ustawia wybory a nic
      jeszcze nie pkazał jako poeseł lub burmistrz Wożnik. Tylko lata po kraju i za
      granicę za nasze pieniądze.
    • Gość: sympatyk Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: 80.50.86.* 20.04.06, 10:45
      Ludzie czy wyście się szaleju napili,maniura na prezydenta Cz-wy to
      paranoja.Przecież on by CzEstochowe przeniósł do Lublińca . To nie on ma dosyć
      sejmu tylko jego koledzy z PO maja go dosyć.
      • Gość: olo Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: 80.51.116.* 20.04.06, 14:43
        on był kandydatem platformy na ministra transportu i budownictwa
        • Gość: abz Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:25
          Oj olo, gdybyś choć trochę więcej czytał ( wystarczy choć stron internetowych)-
          to byś wiedzial, że on nigdy nie był kandydatem na żadnego ministra, i nie ma
          go też w gabinecie cieni PO
          • Gość: olo Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: 80.51.116.* 20.04.06, 17:27
            Był kandydatem na ministra t & b, trzeba było oglądac TV, ciągle o tym mówili,
            w gabinecie cieni on nie chciał być
      • Gość: marcyś Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:06
        Panie Go, Gościu, Sympatyku bo po IP domniemuję że jest Pan jedną osobą. Proszę
        sobie oszczędzić niewytrawnych uwag. Pana argumenty nie wpisują sie w kanon
        rzeczowej dyskusji a jedynie stanowią argumentację charakterystyczną dla
        PZPRowskiego i PGRowskiego kacyka który wprost z blokady dróg próbuje wchodzić
        na salony. Taki współczesny Jakub Szela choć o istnieniu takiej postaci pewnie
        ma Pan mgliste pojęcie. Pozdrawiam bez złośliwości.
    • Gość: PRAWICOWIEC Powstało w Cz-wie POrozumienie Samorzadowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:04
      W Częstochowie powstało nowe porozumienie samorzadowe "Wspólnota Samorzadowa"
      skupiajaca ludzi z prawicy. Mam nadzieje ze Ci ludzie reprezentujący nową
      jakość w polityce zrobia cos dobrego dla miasta!!!
      Panie Prezydencie Tadeuszu - wyrasta nowa konkurencja, jakby nie patrzeć silna
      konkurencja, bedaca w stanie odebrac duząąąąąą część Pańskiego elektoratu

Chłopaki trzymajcie się !!!!
      • Gość: vcb Re: Powstało w Cz-wie POrozumienie Samorzadowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:14
        haha :) ale żart. Wspolnota samorzadowa. W sumie zdobedziecie 50 głosów, bo ci co duzo krzycza uzyskuja mierne wyniki :) Faktycznie wielka konkurencja :) Kolejne żłobasy do koryta :) a wspolnota tadka jest co najmniej mierna.
    • Gość: xyz Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:02
      a ten Olo i Marcyś to jakieś ciemniaki i przydupasy Maniury.
      • Gość: marcyś Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 08:54
        Ciemniak i przydupas. Dobre. A może jeszcze w papę dajesz?
    • Gość: wiera Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu IP: *.34.pl / 80.51.236.* 20.04.06, 21:41
      oddałem swój głos na Pana Maniure w wyborach parlamentarnych ponieważ mam do
      niego zaufanie i chce aby walczył w sejmie o wazne sprawy - rezygnacja z tej
      funkcji to bedzie oznaka lekceważenia wyborców. Dla mnie to zły pomysł
      • jackom1 Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu 21.04.06, 00:56
        Nie rozumiem oburzenia ludzi, którzy brutalnie atakują posła Maniurę za pomysł,
        aby kandydował na prezydenta Cz-wy, który nie jest jego pomysłem. Gdy był
        burmistrzem Woźnik na początku lat 90-tych, był w Woźnikach ład, porządek i
        widoczne inwestycje, obecnie nie można tego powiedzieć, mimo jakby się zdawało
        większych możliwości. Nie zgadzam się również z opinią,że przez rezygnację z
        funkcji posła zlekceważy swoich wyborców. Wręcz przeciwnie, uważam że jest
        wielką odwagą potrafić zrezygnować z ciepłej posadki na Wiejskiej i
        bezproduktywnego siedzenia w ławach sejmowych przez następne 3 lata.
        • detroit Re: Poseł Maniura ma dość Sejmu 21.04.06, 09:45
          Zgadzam sie z "wierą" ludzie wybrali Maniurę na posła, więc niech teraz nie zawiedzie swoich wyborców i realizuje sie właśnie w sejmie.Nie ważne czy w rządzie czy w opozycji. Nie może być tak, że gdy posłowi się znudzi to zabiera zabawki i ucieka do samorządu. Niestety nie każda partia może rządzić, a całe PO nie może sie z tym pogodzić i tak jak Maniura zaczynają robic uniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka