IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:53
CO SĄDZICIE O MARKECIE OBI ? JESTEM STAŁA KLIENTKA TEGO MARKETU I ZASTANAWIAM
SIE CO SIE STAŁO ZE OBSŁUGA NA NIEKTÓRYCH DZIAŁACH JEST KOSZMARNA?
Obserwuj wątek
    • Gość: yhy Re: OBI IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:56
      nie tylko w obi tak jest. np w media markt tez jest podobnie. na niczym sie nie
      znaja ci ludzie...
      • Gość: bacteria Re: OBI IP: *.pl / *.di-com.pl 01.07.06, 23:06
        tak już niestety jest... człowiek się sam na wszystkim musi znać
        Umiesz liczyć - licz na siebie
    • Gość: dgres Re: OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:27
      jedyna obsługa jaka mi sie podoba to w Castoramie, zawsze są chętni do pomocy. A prakiker, obi to juz totalna olewka zwłaszcza w niedziele gdy nie ma szefostwa! A w media to chyba maja narzucone "porady" co kupić! Jak pytałem o aparat cyfro polecili mi koszmarnego pentaxa za 700 bo mieli go w nadstanie (czyt. cały regał), że niby super. Nie bede sie rozpisywał, ale NIE PYTAJCIE OBSŁUGI CO POLECA!!!
    • Gość: xx Re: OBI IP: 80.54.171.* 02.07.06, 22:33
      Nieprawda.Castorama jest jeszcze gorsza od OBI .Tam się niczego nie doprosisz.
      • andrzej.sawa Re: OBI 02.07.06, 22:38
        Parę razy kupowałem i w zależności od działu jedni są lepsi lub drudzy.
    • Gość: Tomek Re: OBI IP: *.57.jawnet.pl 02.07.06, 23:06
      Może z OBI kwiat personelu wyjechal pracowac za granicą. Czy szanowna autorka
      postu na to nie wpadła ? Paszport każdy w domu ma.
      • Gość: plasterblaster Re: OBI IP: 80.54.172.* 02.07.06, 23:12
        To jest wina złego zarządzania
        ryba się psuje od głowy
        • Gość: bywalec Re: OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:20
          w castoramie na narzędziach czy drewnie sie nie doprosisz nikogo ,to samo na
          płytkach,wiecznie zaganiani z paleciakami ze nie mają czasu niczego na nie
          wrzucić, co do obi to szkoda gadac, tam tylko na drewnie jest dobra obsluga a
          reszta to wstyd .W praktikerze same stare baby ktore nic nie wiedza i wysyłają
          od iwana do pogana, w media jak sie nie douczysz sam to sprzedadza ci to co
          szef kazał. W spozywkach o obsludze nie ma mowy, moze za wyjątkiem sladowych
          ilosci w makro ale na miernym poziomie sa tam te hostessy. Oj szkoda ,ze nie ma
          tutaj leroy merlin ....
      • Gość: bobek Re: OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:02
        a może im sie nie chce pracowac bo zamało zarabiają?może brak im motywacji do
        pracy?itp
        • retro_80 Re: OBI 03.07.06, 13:07
          Wogóle nie rozumiem jak mozna napisać "a może im sie nie chce pracowac bo zamało
          zarabiają " ?? Skoro ktos sie godzi na pracę za taką płacę to niech pracuje
          alebo sie zwolni robiąc miejsce dla innych. Bo jeśli w jednym sklepie spotkasz
          sprzedawcę chętnego do pomocy a kilka regałów dalej faceta,który nawet nie ma
          ochoty Ci odpowiedzeć to coś jest nie tak ze sprzedawcą. Przecież nie zatrudniał
          sie po to aby pokazywać swoje miny i psuć humor klientom.
          A wracając do tematu : zdecydowanie wolę Castoramę. Kupowałem tam wiele rzeczy.
          W Obi też trafić można na miłego pracownika ale wielokrotnie cena na regale nie
          była zgodna z ceną nabitą na kasie( oczywiśie wieksza )
          A co do "doradzania" przez sprzedawców towaru z nadwyżek to jednak warto przed
          zakupem czegokolwiek wyrobić sobie własne zdanie czytając prasę lub internet.

• Gość: zainteresowana Re: OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:05
        Chciała bym sie dowiedziec jak wogóle sie pracuje w obi.Jakie sa zarobki
        atmosfera m miejscu pracy ,jesten osobą szukajacą pracy i zastanawiałam sie nad
        złożeniem papierów do obi ale najpierw chciałabym sie cos o tej pracy
        dowiedziec. Z góry wielkie dzięki
    • Gość: Tomek Re: OBI IP: *.57.jawnet.pl 02.07.06, 23:37
      Byłem kiedys z ojcem w hurtowni z artykułami wodno kanalizacyjnymi gdzie
      obsługiwała PIĘKNA brunetka (chyba rodzina własciciela) co się znała na towarze.
      Z moim ojcem gadała jak równy z równym, a ja tylko słuchałem i nic nie
      rozumiałem. Takich placówek juz teraz nia ma. Markety wykończyły. Zobacznie na
      ogłoszenia w gazetach "market taki a taki zatrudni sprzedawce - stolarza,
      hydraulika, tokarza, ślusarza...". A gdzie młody ma popraktykowac jak u nas już
      przemysłu nie ma ?
      • Gość: plasterblster Re: OBI IP: 80.54.172.* 03.07.06, 00:15
        W normalnym kraju jest miejsce dla wszystkich
        dla dużych i dla małych
        wtedy jest konkurencja
        Ktoś tu wspomniał że sprzedawca polecił aparat którego było dużo na stanie
        sprzedawca zawsze będzie się kierował albo subiektywną oceną stosunku jakość do
        ceny, albo będzie forsował produkt na którego sprzedaży mu zależy i tyczy się
        to wszystkich sklepów bez wyjątku.Przecież chyba o to chodzi w
        biznesie.Sprzedawca którego potraktujesz po chamsku wpuści Cię na minę jak nie
        tym to innym razem (czasem wystarczy że przemilczy jakiś aspekt), a to nie jest
        kłamstwo. Więc Ludzie więcej pokory i szacunku dla drugiego człowieka.
    • Gość: Sylwia Re: OBI IP: 87.239.176.* 03.07.06, 13:07
      odpowiedz jest prosta; mianowicie brak odpowiedniego wynagrodzenia , zle
      traktowanie przez kadre kierowniczą, ciagle trafiający sie niedouczeni ludzie
      ktorzy nawet kleju do butow nie potrafią sami sobie kupic tylko potrzebują
      pomocy, oraz klienci ktorzy zamiast poszukac towaru na polce podchodza do
      pracownika jak do wszechwiedzacej informacji.Po pewnym czasie każdy mialby
      dosyc tego ...
    • Gość: Kędziorek Re: OBI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:28
      Mam dwoje znajomych pracujących w OBI. Nie dziwcie się że obsługa tam jest
      niezbyt chętna do pomocy, większość z nich po prostu nie ma siły. Zatrudnieni
      jako doradcy muszą wyładowywać towar, układać, biegać i ciątać i jeszcze w
      międzyzasie doradzać klientom. Jak ktoś jest od wszystkiego to jest do
      niczego-taka prawda, nie da się robić dobrze tylu rzeczy na raz. Do tego
      zarabiali tam 500-700zł góra a teraz poobcinali im etaty na 3/4 i zarabiają
      grosze. Łatwo powiedzieć-to niech się zwolnią, mają rodziny na utrzymaniu a o
      inną pracę teraz trudno, bo pracodawcy mają coraz większe prawa i nic sobie z
      pracownika nie robią. Co do polecania towaru to mówią to co im kazą, a jeśli
      któryś pracownik doradzi szczerze i zostanie na tym złapany to wylatuje. Takie
      są realia.
      • Gość: xyz Re: OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:09
        retro 80 chciałbym widzieć jak ty byś doginał i suszył zęby do klientów za 600 PLN
        • Gość: poc Re: OBI IP: *.prenet.pl 03.07.06, 15:19
          wy pieprzone gamonie, sami się przyjmijcie do marketu i sie obsłużcie i wam
          podobnych glonojadów. zobaczycie jaka to radocha. a markety to sklepy
          samoobsługowe, a ich pracownicy to nie kelnerzy
          • Gość: Norbi Re: OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 17:10
            A co sie stało z ciatseczkeami fornetti. Pracowały tam fajne 2 laski.Jesli ktos
            ma na nie namiary niech da znac.
            • Gość: Norbi Re: OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 17:14
              j.w.
              • Gość: Norbi Re: OBI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:54
                j.w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka