anuszka28 14.07.06, 09:43 Co sądzicie o zwolnieniach na częstochowskich uczelniach na okres wakacji? no właśnie jestem jedną z nich i z czego ja mam żyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: uczelnie a częstochowie IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 14.07.06, 10:25 kolejna bzdura, nauczyciele też wyjadą na saksy, uczelnie będą przyjmować nieuków i nieudaczników, a rząd będzie się cieszył, że bezrobocie spada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dośka Re: uczelnie a częstochowie IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 14.07.06, 10:32 fakt, a Kaczyński wyśle wnuczkę za granicę,bo go stać tak jak Kwaśniewski córkę, zresztą jakby się rozejrzeć to ci na stołkach, nie posyłają swoich pociech do naszych uczelni, więc zlewają co się dzieje u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: uczelnie a częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:38 napisz o jakie zwolnienia ci chodzi??? napisz coś więcej na mój emeil marta147@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iwon_k_a82 Re: uczelnie a częstochowie 14.07.06, 13:42 Szkoda gadać. W tym mieście młodzi ludzie nie maja przyszłości, bo tak jak piszesz za co teraz żyć przez te kilka miesięcy do następnego roku akademickiego. Szkoda, że nikt z podejmujących takie decyzje nie zastanowi się w jakiej sytuacji stawia zwalniane osoby. PS. Czyżbyś była z AJD wydziału mat-przyr. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka28 Re: uczelnie a częstochowie 14.07.06, 14:01 widzę że problem nie jest tylko na mojej uczelni. Ja jestem z PCZ, tu też są takie praktyki! I jak ma być dobrze w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
aikonek moja rada... 14.07.06, 15:52 coz, wspolczuje i wiem co pisze, bo sam mialem 2 lata temu identyczna przygode. PCZ zafundowalo mi zwolnienie po 3 latach pracy miesiac po otwarciu przewodu doktorskiego (nikt tez wtedy nie mowil, ze to przerwa wakacyjna, ze moge wrocic itd). Moim rozwiazaniem problemu byla pelna mobilizacja i praca przez 20 godzin dziennie oraz swiadomosc, ze mam na utrzymaniu zone i malenka coreczke. Juz we wrzesniu, kiedy mialem okazje wrocic na uczelnie zrezygnowalem poniewaz moja wlasna firma przyniosla mi nie tylko pelna satysfakcje zawodowa, ale także przekraczajaca najsmielsze oczekiwania satysfakcje finansowa. Ale ja nie plakalem na forum - nie mialem na to czasu :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka28 Re: moja rada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:29 ale wcale nie płaczę!tylko zaznaczam problem no i mała róznica między nami ja nie jestem "biznesmenem", który dodatkowo załapał sie na uczelnię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darco Re: moja rada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:12 z posta kolegi - mysle, ze wiem o kogo chodzi - nie wynika, ze byl biznesmenem, ktory sie zalapal na uczelnie. Tylko zostal biznesmenem jak go uczelnia nie przytrzymala Odpowiedz Link Zgłoś