Gość: syla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:36 szukam dobrej szkoły językowej z włoskim czy ktoś może polecić gdzie najlepiej uczą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Frantic Re: język włoski w Cz-wie IP: *.pools.arcor-ip.net 06.09.06, 13:46 Nie moge niestety polecic szkoly (choc z pewnoscia gdzieniegdzie moga dobrze uczyc). Polecam jednak "wlasna szkole" czyli zakup kompletu naukowego kaset ( wydatek rzedu 300 - 400 zl. Najszybsza forma nauki z bardzo istotna mozliwoscia cwiczenia wymowy. p.s. Niestety ta metoda wymaga duzej samodyscypliny ktorej w naszym kraju prawie sie nie uswiadcza (wersja pesymistyczna). Na szczescie jest coraz wiecej ludzi rozumiejacych ze spelnic w zyciu mozna sie tylko poswieceniami (wersja optymistyczna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: język włoski w Cz-wie IP: 195.189.52.* 06.09.06, 14:52 Jśli chodzi o szkoły w których uczą języka włoskiego to w Częstochowie jest ich mało.Ja chodziłem na początku do Empiku ale niestety duża liczba osób w grupie miała wpływ na wyniki w nauce. W zeszłym roku chodziłem do Akademickiego Centrum Lingwistycznego (byłem w grupie kilkuosobowej )i wreszcie przyszły efekty, lektorka maiła więcej czasu ,aby poświęcic każdemu z kursantów, a cenowo ta szkoła jest o wiele pzrystępniejsza od empiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: język włoski w Cz-wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:05 podaj adres szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: język włoski w Cz-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:06 a co myslicie o takiej szkole Girasole , czy ktoś z was był tam , podobne małe grupki i dobry lektor! Ratujcie bo muszę zacząć się uczyc jesli chcę dalej pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: język włoski w Cz-wie IP: 195.189.52.* 06.09.06, 16:20 Akademickie Centrum Lingwistyczne jest na Wolności 11 po stronie linii tramwajowej, między megasamem a dworcem pkp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italiano Re: język włoski w Cz-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:16 a kto z was maił zajecia z chyba tak sie nazywa panem Bartnikiem, jaki jest jakie opinie, czy warto sie u niego uczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś