Dodaj do ulubionych

witam, wszystkich...

26.10.06, 12:32
jestem "nowa" miło sobie czytam was od kilku dni. dzięki waszym opiniom
wyrabiam sobie coraz precyzyjniejszą własną, na temat tego miasta, w którym
także jestem
"nowa" .tylko tutaj udało mi się znależć sensowny obiektywizm i dobrą
informację. pozdrawiam cieplutko.
Obserwuj wątek
    • retro_80 Re: witam, wszystkich... 26.10.06, 13:04
      Cześć i witaj na prowincji ;-)
      Tak sobie czytasz , wyrabiasz zdanie ... i co ?
      To była trafna decyzja, że zakotwiczyłaś w Częstochowie ?
      Napisz co jest ciekawego a co Cię denerwuje.

Pozdrawiam ,
      • logikaa Re: witam, wszystkich... 26.10.06, 13:59
        witam, witam... miasto z perspektywy dalekiej wydawało się bardziej przyjazne i
        otwarte...a jest jakie jest, samo życie, ech...
    • diabel_piszczalka Re: witam, wszystkich... 26.10.06, 13:06
      Witamy, witamy serdecznie ...:)
      • Gość: Iwona Re: witam, wszystkich... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 14:20
        I znów te piekne zdjęcia.pozdrawiam
    • marcelmilau Re: witam, wszystkich... 26.10.06, 14:39
      logikaa napisała:

> jestem "nowa" miło sobie czytam was od kilku dni. dzięki waszym opiniom
      > wyrabiam sobie coraz precyzyjniejszą własną, na temat tego miasta, w którym
      > także jestem
      > "nowa" .tylko tutaj udało mi się znależć sensowny obiektywizm i dobrą
      > informację. pozdrawiam cieplutko.

Hej
      Szczerze mówiąc ja wolałbym sobie wyrabiać opinię na tego miasta nie na
      podstawie anonimowego forum.
      Pozdr ;)
      • Gość: logikaa Re: witam, wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:00
        w takim razie poproszę o wskazówki co do lepszych żródel inforacji, a tak swoją
        drogą, to myślę, że tak mogę dowiedzieć się najwięcej. no bo np. kto mi powie
        gdzie tu maja dobrego fryzjera? co? albo gdzie zjeść dobrze można...a ploteczki
        i inne takie..bo plan miasta to sobie w okolicznym kiosku już zakupiłam...a tu
        żyć trzeba jak człowiek, a na ulicy pytać nie będę...
        • bizon77 Re: witam, wszystkich... 26.10.06, 15:22
          Pytaj się pytaj...
          Jak widzisz wszyscy posiadają konta na gazecie.pl i chętnie udzielą Ci
          informacji.

Wszystko w Twoich rękach i klawiaturze;-)
          • Gość: nieznajomy Re: witam, wszystkich... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:31
            czołem i również witam na prowincji ;)
        • marcelmilau Re: witam, wszystkich... 27.10.06, 00:31
          Gość portalu: logikaa napisał(a):

> w takim razie poproszę o wskazówki co do lepszych żródel inforacji, a tak
          swoją
          > drogą, to myślę, że tak mogę dowiedzieć się najwięcej. no bo np. kto mi powie
          > gdzie tu maja dobrego fryzjera? co? albo gdzie zjeść dobrze można...a
          ploteczki
          > i inne takie..bo plan miasta to sobie w okolicznym kiosku już zakupiłam...a tu
          > żyć trzeba jak człowiek, a na ulicy pytać nie będę...

Może masz rację:)...
          Wbrew wszystkim i wszystkiemu kocham to miasto czuję się tutaj dobrze.Można
          odkryć tutaj wiele dobrego.:)
          Dobranoc.
        • Gość: Jerzyk Re: witam, wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:37
          Pozdrawiam. Do tej pory logiki w tym mieście było niewiele.
    • segel Re: witam, wszystkich... 26.10.06, 16:23
      Witaj w Częstochowie.
      Czasem sobie narzekamy na forum, czasem się kłócimy - ale to jak w domu, żona narzeka na męża, że nie naprawił kranu, mężowi nie smakuje obiad, który ugotowała żona, a dzieci chciałyby nowy rower.
      Większość z nas lubi swoje miasto, bo tu jest pięknie.
      Przejdź się Alejami i popatrz na budynki, które przy nich stoją, niektóre po remontach wyglądaja pięknie, niektóre wypięknieją dopiero w przyszłym roku, jak się skończą trwające obecnie remonty.
      Idź na Jasną Górę i spojrzyj na miasto z Wałów, albo jeszcze lepiej z wieży. Przejdź się po parkach, idź nad Wartę na Mirowskiej i przejdź się nad rzeką.
      Wyjedź za miasto do Olsztyna, Biskupic, Złotego Potoku, pochodź po skałkch, jedź do Poraja nad zbiornik, albo do Mirowa nad Wartę.
      Trafiłaś w piękne miejsce, staraj się je poznać, może będziesz miała też szczęście trafić na ludzi z którymi się zaprzyjaźnisz.
      A jak będziesz chciała się dowiedzieć coś więcej, pytaj na forum, na pewno ktoś Ci odpowie.
      • j.p.sartre Re: witam, wszystkich... 26.10.06, 17:53
        Witaj!
        Miło mi!
        • Gość: ja Re: witam, wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:57
          Mnie takze witano niedawno , jest oky , rodzina jak rodzina ,, raz dobrze raz
          zle ,ogolnie jest fajnie .pozdrawiam Cie ,
    • anna.scott Re: witam, wszystkich... 26.10.06, 22:22
      Witam serdecznie. I dobranoc niestety.
      Idę do łóżka. Zaczyna mnie łamać infekcja.
      Dobranoc wszystkim. :)))
    • Gość: DU Re: witam, wszystkich... IP: *.dolsat.pl 27.10.06, 00:20
      Witam
      Ja sprowadziłem się do Częstochowy 5 lat temu, jak zacząłem studia. Tak wyszło i nic na to poradzić za bardzo nie mogłem. Przez długi okres czasu nie lubiłem tego miasta. Widziałem je jako szare, brudne i "kwadratowe", ale w końcu coś zaczęło się tutaj dziać. Nie jest pięknie, idealnie i nadal są te inne miejsca gdzie mógłbym się bez zastanowienia przenieść, ale nauczyłem się tolerować te wszystkie niedociągłości i muszę przyznać, że coraz bardziej mi się tu podoba. Myślę nawet, co może się wydać niektórym dziwne, że mógłbym tutaj osiąść (wiem, przerażające ;)). Póki co, przyjdzie mi posiedzieć tu jeszcze kilka latek. Zobaczymy co z tego wyniknie. Może ktoś wreszcie otworzy (dla mnie) jakiś konkretny lokal ;).

Pozdrawiam

1. Jestem zdecydowanym antyklerykałem, więc JG nie ma tu nic do rzeczy
      2. Nadal nie wybaczyłem Wronie za prochibicję :)
    • amerie1 Re: witam, wszystkich... 29.10.06, 13:39
      witaj:)duzo slonka w naszych skromnych progach.jak cos,mozesz na nas liczyc:)
      • jedenascie_minut Re: witam, wszystkich... 29.10.06, 14:31
        Jesli masz zyczenie moge słuzyc radą jesli chodzi o watek kulinarny i
        rozrywkowy w tym miescie. Masz jakies konkretne pytania pisz smialo.
    • Gość: logikaa Re: witam, wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 15:40
      ojoj...od razu się jakoś cieplej zrobiło dzięki wam... kochani jesteście...
      widzę, że takiego 'importu' jak ja, jest tu więcej...to dobrze bo wydawało mi
      się, że ludzie to stąd tylko wyjeżdżaja, a tu proszę,coraz milej...a do tego Ci
      co z dziada pradziada i takie tam, też w porządku...zostaję...
      • Gość: gosia Re: witam, wszystkich... IP: 195.116.125.* 02.11.06, 00:11
        a mozna wiedziec co cie tu przywialo? ja przyjechalam tu ponad 2 lata temu. do
        pracy. poznalam czestochowe, okolice, przezylam duzo fajnych, nawet pieknych
        chwil, ale pora ruszac dalej :) wszystkiego dobrego
        • Gość: ligika Re: witam, wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:36
          zkochałam się.
          • misiakilla Re: witam, wszystkich... 03.11.06, 11:38
            Witamy w dziurze Czestochowa
            Have Fun :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka