Dodaj do ulubionych

burmistrz Blachowni

IP: 212.87.241.* 27.10.06, 08:45
Ludu mój ludu burmistrz Blachowni mgr Cecylia Ż. znowu kandyduje. Pytam się,
a po co?
4 lata i dziękujemy.

Cecylia Ż. w swoim programie czaruje ludzi
1. Kontynuacja dialogu społecznego z mieszkańcami stowarzyszeniami czy
wspólnotami mieszkaniowymi.

Kom.
Chyba ktoś ze mnie robi idiotę. Przez 4 lata nie było dialogu społecznego,
wyrzucała ludzi z pracy, przegrywała potem z nimi sprawy sądowe. Sekretarka,
wiceburmistrz czy dyrektor zakładu komunalnego. Taki to był dialog pani
burmistrz z ludźmi?

2. Poprawa bezpieczeństwa mieszkańców i ich mienia, prowadzenie skutecznej
walki z wandalizmem m.in. poprzez zainstalowanie systemu monitorującego

Kom.
Pytam się co ta pani, o której najczęściej czytałem w prasie częstochowskiej
w kontekście spraw sądowych, zrobiła dla bezpieczeństwa mieszkańców Blachowni
przez 4 lata. Nic. Chuligani robili co chcieli a najlepiej widać to było po
sobotnich dyskotekach. Wiaty szklane potłuczone, gazony powywracane w
najlepszym przypadku pomalowane a pani obiecuje poprawę bezpieczeństwa?
Śmiech na sali.

3. Budowa przyjaznego atrakcyjnego i bezpiecznego placu zabaw.
Kom.
Ta obietnica wyborcza rozgrzała mnie do białości. Bowiem jeszcze wiosną tego
roku p. burmistrz nakazała likwidację kilku piaskownic dla dzieci, były
protesty ludzi, po czym pani Cecylia Ż. tłumaczyła, że to same wspólnoty
mieszkaniowe tego chciały. To już jest bezczelność.

4. Naprawa chodników dróg.
Kom.
Co pani Cecylia Ż. robiła przez 4 lata? Ktoś może odpowiedzieć chodziła po
sądach.
I ma racje.

5. Rozwój bazy sportowej.
Kom.
Mam nadzieję, że pani Cecylia Ż. nie będzie już rządzić Blachownią a jeśli
znów ludzi o mami to pytam się co znaczy rozwój bazy sportowej. Skoro na
nowym stadionie nie mogą grać piłkarze. Blachownia ma 3 boiska za to dzieci w
szkołach lekcje WF spędzają na ćwiczeniach na korytarzach.

6. Uregulowanie własności jeziora.
Kom.
Co pani ta chce regulować skoro zbiornik jest skarbu państwa, a gminy czy
powiatu nawet nie stać na naprawę śluzy. Mydlenie oczu ludziom i to zakażoną
wodą ze stawu. Przez 4 lata nie można się kąpać bo syf jest w jeziorze. A
pani Cecylia Ż. obiecuje gruszki na wierzbie.

7. Realizacja budowy budynku komunalnego dla ludzi dotkniętych przez los.
Kom.
Pani Cecylia Ż. na postawienie budynku socjalnego miała 4 lata i jakoś nic
nie zbudowała. A teraz tak bardzo się martwi o mieszkańców w trudnej sytuacji
materialnej. Za co pani wybuduje skoro zarżnęła miasto kredytami. Przed
wyborami wzięła 8 mln zł. Do bezpiecznej granicy kredytowej miasto brakuje 20
tys. zł. Pani Cecylia Ż. w myśl zasady pomnie choćby potop.

Apel
Mieszkańcy Blachowni nie dajcie się nabrać na takie obietnice. Pani burmistrz
chce doczekać emerytury i spłacić kilka spraw sądowych. Dziwię się radzie
miasta, że po wyroku sądowym , współpracowali z panią Cecylią Ż., a może im
się to opłaciło. Ktoś się w końcu musiał zgodzić na te wyższe diety radnych.
Prawda? Nie wierzycie wejdźcie na strony internetowej miasta Blachowni w BIP
znajdzie wiele informacji i uchwał, ale o podwyższeniu diet jakoś się
zapodziała uchwała
Jeśli zamierzacie głosować to na burmistrza wybierzcie kogoś kto będzie
musiał pracować nie myśląc o emeryturze.

Pozdrawiam

PS Zachęcam do wyrażania opinii na temat pani burmistrz Blachowni Cecylii Ż.

Obserwuj wątek
    • Gość: sobek Jakoś zapomniałeś w tym gąszczu retoryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 09:19
      o kilku drobnych sprawach, np. o redukcji etatów w urzędzie gminy o ponad 20 %,
      w sąsiedniej Cz-wie w tym samym okresie przybyło 25% urzędników.
      A co z finansami, w sposób znaczący zmniejszyło się zadłużenie gminy i wychodzi
      ona na prostą.
      Poza tym jeżeli masz konkretnego kandydata na myśli to kogo ?
      Niech się pochwali swoim programem.
      • Gość: Nurni Flowenol Re: Jakoś zapomniałeś w tym gąszczu retoryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 12:06
        A jakie to ma przełożenie na efektywność pracy urzędników, jakie wychodzenie na
        prostą? Chyba że uwarzasz że brak pracy nad miastem w ciągu 4 lat to jest to za
        co powinniśmy być wdzięczni burmistrzowi?
        Ja nie mam swojego kandydata, większość będazie taka sama jak obecnu burmisztrz.
    • Gość: Nurni Flowenol Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 12:02
      Ja również chciałbym podzielić sie swoimi spostrzeżeniami nt. miasta, i nie
      jestem kandydatem na burmistzra czy radnego.

Pierwszy punkt to zwykła nowomowa ( z Orwella)
      2 W weekendy polcja w nocy stoi zazwyczaj na parkingu koło U. Stanu Cywilnego,
      chyba pilnują Urzędu Miasta może jest tam coś na podobieństwo szfay Lesiaka???
      A najwięcej chulganerii idzie do pewnego lokal;u na Starówce i po drodze robi
      to robią kibole Legii gdy ta przegra mecz. Przejść tamtędy bez zaczepki to
      prawdziwa sztuka!!!
      3 4 lata nie było mowy o tym, a gazecie wydawanej przez U.M. rok temu wyliczano
      jakia to drogia inwestycja, bo muszą być normy itd. itd.
      4 Zero komentarza, jedyna akcja dotycząca dróg to postawienie rok temu zimą
      czegoś co przypominał betonowe kwietniki na Bankowej I Kubowicza I to miało
      polepszyć bezpieczeństwo!
      5 Wyremontowano piękny stadion, a kto go będzie utrzymywał, bo będą na to
      potrzebne spore pieniądzea U.M. ma duże kredyty. "Nie jest sztuką wybudować
      kościuł, sztuką jest by tam zamieszkał Bóg"
      6 Jezioro można zostawić tak jak jes, trzeba sprywatyzowć OsiR, kolejną
      przechowywalnię.
    • Gość: Gosia Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 13:36
      Kontynuacja dialogu z mieszkańcami wygląda tak, że Pani Burmistrz przypomniała
      sobie o mieszkańcach gminy jakoś tak na 3 tygodnie przed wyborami, chociaż była
      zapraszana wcześniej. Ten dialog polega na zasypaniu słuchaczy liczbami, o
      których większość i tak nie ma zielonego pojęcia. A jak już ktoś zada jakieś
      konkretne pytanie, to i tak nie mam szansy na konkretną odpowiedź.
      Poprawa bezpieczeńtwa? Śmieszne, zważywszy na to, że sama przyznała, że nie
      może się dogadać z policją drogową (jakby jakies dogadywanie tu było
      potrzebne). To co ma zamiar zrobić z tymi bandytami? Samą ich łapać?
      Jeśli chodzi o place zabaw, to podejrzewam, że Pani ma zamiar "pojechać" na
      akcji Danonki. Chwali się, że jej znajomi założyli po 100 kont, ale nie potrafi
      powiedzieć, jakie Blachownia ma teraz szanse w glosowaniu.
      Innymi słowy. Nie takiego burmistrza się spodziewałam głosując na nią 4 lata
      temu. Mam nadzieję, że teraz zagłosuję mądrzej.
      • Gość: ilona Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:30
        Ale jaja - kandudatka karana startuje na burmistrza.Cecylka odejdź i nie
        kompromituj się.A do emerytury doczekaj na zasiłku przedemerytalnym.
        • vinona67 Re: burmistrz Blachowni 27.10.06, 21:24
          4 lata temu kiedy kandydowała obiecywała, że nie zlikwiduje żadnej szkoły. Na
          spotkaniu z mieszkańcami Cisia zachwalała szkołę, że taka dobra, dobrze kształci
          itp, wtórowali jej co niektórzy. Kiedy wygrała pierwsze co zrobiła to
          postanowiła zlikwidować szkołę, a ci co jej wtórowali na spotkaniu nie chcieli
          sie wpisac nawet na listę w obronie szkoły. Dzisiaj szkoła działa jako
          Stowarzyszenie, taka to była pomoc dla szkoły.
          • Gość: JJ Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 00:25
            Ja też głosowałem na obecną Panią Burmistrz. Mój kontakt z Blachownią ogranicza
            się do tego, że tutaj śpię, pracuję w domu,kupuję kilka razy w tygodniu chleb i
            raz w tygodniu coś w "Plusie". Kilka razy w tygodniu wyprowadzam psa i po nim
            sprzątam. Ponieważ obserwuję tutejsze środowisko od ponad 27 lat pozwoliłem
            sobie w hasło "Przywróćmy świetność Blachowni" nie uwierzyć i się nie
            zawiodłem. Z pracy Urzędu Miasta też jestem zadowolony. To obok Starostwa
            Powiatowego jeden z kilku normalnych Urzedów jakie znam. Każdy papier wymyślony
            przez sejmowych przygłupów a wydawany w UM do tej pory załatwiałem bez
            problemów. Nawet tępota czy zwykły idiotyzm niektórych radnych w najmniejszym
            stopniu mi nie wadzi. Są to po prostu ludzie, których interesuje tylko wysokość
            diety. Poziomem intelektualnym nie ustępują zresztą Radzie pobliskiego powiatu
            miejskiego. Niestety jest to normalna cena demokracji. Oddanego na Panią
            Burmistrz głosu nie żałuję ponieważ z perspektywy czasu uważam Ją za osobę
            rozumną, a to jest rzecz ważna. Dla zabawy czytam obecne ulotki kandydatów na
            Burmistrza czy radnego RM. Są pełne humoru i wprost poetyckiej wyobraźni.
            Dzięki nim przekonałem się, że moja ulubiona gazeta "NIE" jest za mało śmieszna
            Zawierają obietnice, których nie da się spełnć z całego szeregu powodów: po
            pierwsze są nierealne....Gdy ktoś zarzuca Pani Burmistrz,że zrobiła zbyt mało
            to niech się zastanowi czy lepiej, że zrobiła za mało czy też lepiej byłoby
            gdyby zrobiła jakieś idiotyzmy( np. wsiadanie do autobusów na terenie Gminy
            przez wywietrznik) . Jeśli będzie to możliwe to zagłosuję na obecną Panią
            Burmistrz ponownie.
            • Gość: osa Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:34
              Celinko nie pisz na siebie takich pochwał.Lepiej juz przestań pajacować.To co
              zrobiłaś to kazdy wie.Ocena - dwója.Nie głosuję na ciebi i nikt z mojej
              rodziny.Mam nadzieję,że nie będziesz startowała,Celko.
              • jerzyk46 Re: burmistrz Blachowni 29.10.06, 15:08
                Mam ma imię Jerzyk. Podpis się zmienił ponieważ się zalogowałem. Ale Celinka
                też brzmi sympatycznie. Pozdrawiam serdecznie. Szanuję Tych, którzy wyrażają
                opinię różniącą się od mojej. Patentu na nieomylność nie posiadam i dlatego
                nigdzie nie kandyduję.
                • Gość: IGREK Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:44
                  Podbijam
                  • Gość: IKS Re: burmistrz Blachowni IP: 83.2.100.* 10.11.06, 10:09
                    I ja
            • Gość: do JJ Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 16:06
              Jestem emerytem.Ale jeszcze w życiu nie widziałem,żeby ktoś sprzątał po swoim
              psie oczywiście na ulicy nie w swoim domu.Nie piszcie obłudy,dośc propagandy
              bo to śmieszy.
    • Gość: jacekbadora Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:46
      problem polega na tym, że patrząc całkiem z boku, można dojść do następującego
      wniosku; Blachownia nie ma szczęścia do burmistrzów a i kandydaci na to
      stanowisko pozostawiają wiele do życzenia! szkoda wielka szkoda
      • Gość: gość Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:11
        Panie Jacku!Wiecej pokory.
    • Gość: ... Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:35
      kogo proponujecie i dlaczego??
      • Gość: Gosia Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:00
        No coż wyboru wielkiego raczej nie ma :( Celinka wypadła z gry, jest Kożuch
        (moim zdaniem lelum polelum, rozmawiałam z nim kiedyś nawet osobiście, średnie
        wrażenie), Lara (niczego o człowieku nie wiem), Walaszczyk ( zdecydowanie nie)
        i Nowak ze swoim co najmniej dziwnym hasłem "Stawiam na Zdziśka Nowaka@. Z tych
        czterech kandydatów chyba najbardziej jestem skłonna głosować na Zdzicha.
        Przynajmniej jako dość młody facet wydaje się wiedzieć, jak ruszyć do przodu.
        Studiował politologię, więc teoretyczne podstawy ma. Czy jest uczciwy tego nie
        wiem, ale chyba w miarę kompetentny. Nie jest to wybór idealny, ale z czworga
        złego :)
        • Gość: xxx Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 11:35
          A może jednak lepiej przyjrzeć się Panu A.Lara.. w końcu mieszka w Blachowni
          więc wie co trzeba w pierwszej kolejności tutaj zrobić a Pan Z.Nowak chyba tu
          nie mieszka... więc co on może wiedzieć..
          • Gość: Gosia Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:25
            Z pewnością się przyjrzę p. Lara, choćby z ciekawości :)
            A Nowak mieszka na granicy Blachowni, więc chyba wie, co się dzieje po drugiej
            stronie ulicy. Wydaje mi się, że to też w pewien sposób może być zaletą, gdyż
            nie będzie faworyzował, żadnej z dzielnic lub wiosek. Do tej pory było niestety
            tak, że gdzie mieszkał burmistrz lub jego rodzina, tam robiona była droga.
            Reszta gminy nie miała za to szans na inwestycje.
            To, że nie mieszkam w Częstochowie, tylko na terenie gminy Blachownia, nie
            powoduje, że nic o częstochowie nie wiem :)
            POzdrawiam serdecznie!
            • Gość: xxx Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:43
              No tak... tutaj masz rację. może rzeczywiście inne dzielnice Blachowni zyskają
              jeżeli ktoś chłodnym okiem spojrzy na zaniedbania w co niektórych rejonach :/
        • Gość: simon Z p. Żak to nie wiadomo jeszcze jak będzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 13:54
          A trzeba przyznać, że kobieta ma praktyczne podstawy i to udowodniła
          zmniejszając zadłużenie Blachowni,zatrudnienie w UM i wprowadzając porządki.
          A że charakterek trudny i rogaty to fakt ale wazeliniarze rządzili w
          poprzednich latach, z wiadomym skutkiem.
          • gatmar Re: Z p. Żak to nie wiadomo jeszcze jak będzie. 05.11.06, 14:32
            Chłopie, zastanów się co Ty piszesz?!
            Jaki dług zmniejszyła?
            Jakie porządki zaprowadziła?
            Co Ty, z Ameryki przyjechałeś??
          • Gość: Jerzyk Re: Z p. Żak to nie wiadomo jeszcze jak będzie. IP: 217.153.246.* 08.11.06, 16:26
            Gdyby się dało zmniejszyć liczbę Radnych o 2/3 to byłaby pełnia szczęścia. A i
            oszczędności znaczne. Szkoda,że nie należy to do kompetencji Burmistrza. Mnie
            praca obecnych urzędników nie przeszkadza.
            • Gość: GG Re: Z p. Żak to nie wiadomo jeszcze jak będzie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:45
              Polecam lekturę: www.rio.katowice.bip.net.pl/?a=659
              Znajdziecie tu conieco o P.Żak
              • Gość: Artur Re: Z p. Żak to nie wiadomo jeszcze jak będzie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:25
                Że ja tego nie wiedziałem na jej spotkaniu wyborczym, kiedy jeszcze kandydowała:)
        • Gość: Woj Re: burmistrz Blachowni IP: 83.16.17.* 06.11.06, 22:51
          Wydaje mi się, ze Nowak to bedzie własciwy wybór. Przynajmniej ja na niego
          zagłosuję. Ciągle tylko sie gada o tym, by dać szanse mlodym, trzeba wreszcie
          przejść do czynów. A w dodatku kompetentny - czego chcieć wiecej? Myślę, ze
          zasługuje na szansę.
          • Gość: aaa Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:41
            dla mnie najlepszy jest WALASZCZYK
            • Gość: Artur Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:20
              Chyba w jedzeniu.
          • Gość: xyz Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:51
            a co Nowak ma wspolnego z blacownia.cale zycie mieszkal w Czestochowie,czerwony
            pajak.
            • Gość: Artur Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:24
              Całe szczęście, że nie ma za wiele wspólnego z Blachownią.
              Przynajmniej nie ma tam za wielu szwagrów:)
              A poważnie.
              Moim zdaniem właśnie potrzebny jest ktoś spoza grajdołu!
              • Gość: Abba Re: burmistrz Blachowni IP: 83.16.17.* 08.11.06, 22:35
                Masz racje - gość zna się na rzeczy i jest nadzieja,że porządek będzie. A nie
                kumoterstwo!
            • Gość: Borys Re: burmistrz Blachowni IP: 83.16.17.* 08.11.06, 22:37
              A teraz mieszka 2 metry od Blachowni.. I nie przesadzaj z tym czerwonym
              pająkiem. Jest kompetentny i ma przygotowanie. Zna się na rzeczy.
    • Gość: ... Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 09:56
      up
      • Gość: bbb Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 15:56
        To żart.
        • Gość: pasek Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:47
          Blachownia potrzebuje fachowca nie politykiera, kogoś kto będzie kontynuował
          wychodzenie z zapaści, zapoczątkowane przez p.Żak.
          • Gość: ja Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:52
            jeżeli chodzi o pana Lare to kompletnie nie nadaje sie na burmistrza(widziałem go na żywo nawet porządnie wysłowic sie nie umie)
            następny kozuch ktoś trafnie go nazwał " lelum polelum" a pozatym już kiedyś był
            Zostaje nowak (mieszka w częstochowie) i walaszczyk. I na kogo tu głosować??
            JA nie wiem
          • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:29
            > Blachownia potrzebuje fachowca nie politykiera, kogoś kto będzie kontynuował
            > wychodzenie z zapaści, zapoczątkowane przez p.Żak.

Panu paskowi gratulujemy poczucia chumoru!
            • Gość: pasek Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:37
              Informuję, że tylko przytaczam ogólnodostępne informacje finansowe i kropka.
              • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:50
                Jakiś szczegół z tych "ogólnodostępnych informacji??
                I publikator poproszę:)
                • hopek890 Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. 08.11.06, 18:22
                  Cecylko nie zmniejszyła zadłużenia gminy jeszce je powiększyła
                  Zmieniło się za to procentowo kiedyś budżet był mały to zadłużenie procentowo było duże, a że a ostatnich latach budżet znacznie wzrósł to i procent zadłużenia gminu z stosunku do budżetu zmalał. Ale to tylko procentowo. Bo w PLN gmina ma wieksze zadłużenie niż 4 lata temu.
                  Cecylka zamiast odejść z honorem z wyborów to cały czas się sadzi w poniedziałek odbyła sie sprawa bo zaskarżyła gminna komisje wyborczą że ja skreśliła a sąd i tak to oddalił. A jej kandydaci na radnych wciąż wieszaja plakaty z wizerunkiem pani burmistrz. Ładnie wyglądają pod jej zdjęciem.buhaha
          • Gość: Aga Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: 83.16.17.* 08.11.06, 22:41
            I dlatego ja zagłosuje na Nowaka.Ma szanse wygrać, bo z kim nie rozmawiam, to na
            niego głosuje.Wszyscy maja juz dosyc tych naszych obiecywaczy.
            • Gość: mieszkanka B Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:31
              A kto to jest ten Nowak? Szczerze powiem to tylko wiem coś o Walaszczyku, kto to
              jest i co robi, że był radnym w Cisiu i jaki ma plan. Pana Nowaka nie znam, a
              widzę ze chyba wszystko rozegra sie pomiedzy tymi dwoma panami. Moze jakies
              wiadomosci o p. Nowaku ktos ma.
              • gatmar Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. 09.11.06, 14:02
                Był sekretarzem Powiatu Częstochowskiego, Rzecznikiem Prasowym Starostwa oraz
                Redaktorem Naczelnym kwartalnika "Powiat Częstochowski".
                A jakie kwalifikacje mają kontrkandydaci??
              • Gość: FALA Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:09
                Tak naprawdę to zasłużony komuszek.Pracował w starostwie ale dla Blachowni nie
                zrobił kompletnie NIC!Wtedy najważniejsze były dla niego Kłomnice.Znany też ze
                sławetnego wyjazdu do Niemiec ,kiedy to jego kolega partyjny ,,w
                pomroczności"wpadł wposlizg i złamał sobie ,,conieco'.
                • Gość: gość Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:15
                  PRECZ Z KOMUNA!!!!
                • gatmar Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. 09.11.06, 15:03
                  Przecież nie mówię, że jest idealny.
                  Jeżeli któryś jest lepszy, to piszcie!
                  • Gość: Młody wyborca Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:45
                    To pozostaje chyba Walaszczyk, sama nie wiem, ten taki ten owaki, a wybrać trzeba.
                    • gatmar Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. 09.11.06, 15:51
                      No dobra, ale kto on jest ten Walaszczyk?
                      Co on umie, co robił?
                      Tylko nie piszcie, że był radnym Blachowni, bo to kiepska rekomendacja!
                      • Gość: ja Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:17
                        Walaszszyk był radnym przez dwie kadencje to może nie wiele ale jedak jest to już dość duże doświadczenia. W 2 kadencji czyli tej co sie konczy był przewodniczacym Rady Miasta co świadczy że umie zarządzać. Dobrze mu to wychodziło. Nie łatwo jest zarządzac całą radą. Prowadził równiez przez wiele lat dobrze prosperujący sklep. To kolejny +. rzeczowy, inteligenty, zna sie na rzeczy. Jest poprostu najlepszym kandydatem na burmistrza.

Tak na marginesie zauważyłem że pani Zak powaznie zainwestowałą w słupy ogłoszeniowe. Dużo ich ostatnio pojawiło sie na Blachowni i okolicach
                        • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:30
                          Radny dwóch kadencji w Blachowni, to dla mnie rekomendacja negatywna.
                          Do tego Przewodniczący Rady, która była cały czas "na pasku" pani Burmistrz!
                          To rzeczywiście może być "gwarant" kontynuacji linii pani Burmistrz!
                          Właściciel sklepu?
                          W Łojkach mamy kilku właścicieli, ale żaden z nich nie kandyduje.
                          A wykształcenie jakieś on ma??
                          Bo jakoś nic się o tym nie pisze?
                          Akademie jakoweś kończył?
                          A jako radny i Przewodniczący rady może się pochwalić jakimiś projektami uchwał,
                          zdaniami odrębnymi, czymkolwiek???
                          Może jakieś pomysły chociaż miał, bo że jakikolwiek wdrożony został to też nie
                          słyszałem?
                          • hopek890 Re: Walaszczyk 09.11.06, 17:50
                            Gość portalu: Artur napisał(a):

> Radny dwóch kadencji w Blachowni, to dla mnie rekomendacja negatywna.

no pewnie bo lepiej taki co wogóle nigdy nie miał styczności z samorządem i gminą np taki pan Lara co on wie o pracy w gminie

> Do tego Przewodniczący Rady, która była cały czas "na pasku" pani Burmistrz!
                            > To rzeczywiście może być "gwarant" kontynuacji linii pani Burmistrz

Co mógł zrobić że pani Żak była zawsze przeciwna pomysłom pana walszczyka nawet trafnym. Gmina przecież musi jakos funkcjonować. Następnie

> Właściciel sklepu?
                            > W Łojkach mamy kilku właścicieli, ale żaden z nich nie kandyduje.

to nie chodzi o to że ma sklep tylko że prowadzi interes który donosi zysk.
                            Podobnie trzeba uczynić z gminą na poczatek trzeba spłacić długi a dobiero potem może gimna sie rozwijac w szybkim tempie

> A wykształcenie jakieś on ma??
                            > Bo jakoś nic się o tym nie pisze?
                            > Akademie jakoweś kończył?

tu wszystko na jego temat pisze: www.miroslaw-walaszczyk.info/ i nawet dużo więcej

>A jako radny i Przewodniczący rady może się pochwalić jakimiś projektami uchwał
                            > zdaniami odrębnymi, czymkolwiek???
                            > Może jakieś pomysły chociaż miał, bo że jakikolwiek wdrożony został to też nie
                            > słyszałem?

Na każdej sesji uchwala sie po kilkanoście uchwał i rozporzadzeń co chyba o tym nie wiesz. A po zatym nie przypisuje on sobie konkretnych ustaw bo musi to uchwalis wiekszość radnych!! I przypisuje sie to całej radzie a nie konkretnym osobom.

chyba wystarczająco odpowiedziałem na twoje zarzuty

• Gość: Gosia Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:07
                              Szkoda tylko, że ta strona się nie otwiera :(
                              A p. burmistrz ciągle powtarzała, ze nic nie może zrobić, bojej Rada nie
                              pozwala. Tutaj słyszę, że Rada chciała czegoś dokonać, ale p. burmistrz wiązała
                              im ręce. To jak było naprawdę? Podejrzewam, że panowała ogólna niechęć do
                              jakiejkolwiek współpracy i żadne rozsądne pomysły nie przeszły na
                              zasadzie "nie, bo nie". Dlatego wolę głosować na kogoś, kto jest zdolny do
                              jakiegoś kompromisu i potrafi współpracować z różnymi ludźmi. Koniec ze starymi
                              układami!
                            • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:12
                              > no pewnie bo lepiej taki co wogóle nigdy nie miał styczności z samorządem i gmi
                              > ną np taki pan Lara co on wie o pracy w gminie

Lepiej taki co miał, na przykład Nowak!

> Co mógł zrobić że pani Żak była zawsze przeciwna pomysłom pana walszczyka nawet
                              > trafnym. Gmina przecież musi jakos funkcjonować.

A jakiś ślad po tych pomysłach został?
                              Czy nie opuściły one umysłu Przewodniczącego Rady?

> to nie chodzi o to że ma sklep tylko że prowadzi interes który donosi zysk.
                              > Podobnie trzeba uczynić z gminą na poczatek trzeba spłacić długi a dobiero pote
                              > m może gimna sie rozwijac w szybkim tempie

Jak prosperował interes to można sprawdzić w oświadczeniu majątkowym.

> > A wykształcenie jakieś on ma??
                              > > Bo jakoś nic się o tym nie pisze?
                              > > Akademie jakoweś kończył?
                              >
                              > tu wszystko na jego temat pisze: www.miroslaw-walaszczyk.info/ i nawet dużo wię
                              > cej

Chętnie sprawdzę, jak się strona otworzy, bo ani w Eksplorerze, ani w FireFox-ie
                              mi nie chodzi.

> Na każdej sesji uchwala sie po kilkanoście uchwał i rozporzadzeń co chyba o tym
                              > nie wiesz. A po zatym nie przypisuje on sobie konkretnych ustaw bo musi to uc
                              > hwalis wiekszość radnych!! I przypisuje sie to całej radzie a nie konkretnym os
                              > obom.

POWALA mnie siła Twoich argumentów!
                              Pewnie, że się uchwala, te podsunięte przez panią Burmistrz.
                              "Nie przypisuje się?"
                              Niech się pochwali jakąś inicjatywą!

I jeszcze mała troska.
                              Burmistrza Blachowni czeka dużo ciężkiej pracy, a pan Walaszczyk jest rencistą.
                              Czy podoła, skoro ma kłopoty zdrowotne??

Ooo!
                              Strona się otwarła!
                              Zaraz poczytam, ale doradzam przenieś na szybszy serwer:)
                            • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:46
                              > A wykształcenie jakieś on ma??
                              > > Bo jakoś nic się o tym nie pisze?
                              > > Akademie jakoweś kończył?
                              >
                              > tu wszystko na jego temat pisze: www.miroslaw-walaszczyk.info/ i nawet dużo wię
                              > cej

Przeglądałem dość dokładnie, ale nie znalazłem:(
                            • Gość: Nimesil Re: Walaszczyk IP: *.krus.gov.pl 10.11.06, 14:44
                              Jeszcze trzeba dodać, że Pan Lara swoje pierwsze kontakty ze społeczeństwem
                              miał podczas pracy na stacji benzynowej na ul. Jagielońskiej w Czestochowie
                              • Gość: V Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:59
                                To widać, że ma bogate doświadczenie w laniu ........ benzyny.
                        • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:43
                          Nie wiem, czy ten prowadzony przez niego sklep dobrze prosperował, bo z
                          oświadczenia majątkowego to nie wynika.
                          Natomiast widać z niego, że głównym źródłem utrzymania w roku 2005 była dieta.
                          Zachęcam do lektury:
                          www.blachownia.bip.info.pl/dokument.php?iddok=474&idmp=14&r=o
                          • Gość: KK Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:06
                            Jeżeli Pan Artur by się trochę orientował to by wiedział, że Pan Mirosław
                            musiał zrezygnować z prowadzenia działalności w momencie wyboru na
                            przewodniczącego rady.
                            • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:27
                              Ominął procedury.
                              Przepisał interes na żonę i jest radnym.
                              A rozdzielność majątkową mają?:)
                        • Gość: ... Re: Walaszczyk IP: 212.87.241.* 09.11.06, 18:00
                          Nieoszukujmy sie jesli ktos prowadzi sklep to nie ma na nic czasu!!co ona sobą
                          reprezentuje?? Bo mnie sie wydaje ze totalna wioche!!
                          • Gość: GG Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:39
                            Ktoś pisał, że www.miroslaw-walaszczyk.info nie otwiera się. Sprawdziłem działa.
                            • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:31
                              Otwarło się, ale informacji o wykształceniu kandydata na Burmistrza nie znalazłem.
                              O karierze zawodowej też.
                              Dziwne, bo o kandydatach na radnych jest.
                              Niewiele, ale jest:)
                              • Gość: KK Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:08
                                Jak byłby to zły kandydat to nie poparłyby go cztery największe partie centro-
                                prawicowe. Żadna z nich nie wystawiła kandydata na burmistrza. Takie poparcie
                                nie daje się na "piękne oczy".
                                • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:23
                                  Jakoś nie słyszałem nic o tym poparciu i bardzo dziwne mi się wydaje, że
                                  popierają go partie konkurujące ze sobą.
                                  A ma może to poparcie na piśmie i zgodę na używanie logo tych partii??
                                  • Gość: ja Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:31
                                    walaszczyk ma poparcie tych parti i stowarzyszeń na papierze jak nie wierzysz!!
                                    • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.eranet.pl 10.11.06, 22:27
                                      > walaszczyk ma poparcie tych parti i stowarzyszeń na papierze jak nie wierzysz!!

Pewnie, że nie wierzę!
                                      Może jakiś skanik na stronkę:)
                                  • Gość: MW Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:26
                                    Poparcie jest oficjalne i na piśmie.
                                    • Gość: Artur Re: Walaszczyk IP: *.eranet.pl 10.11.06, 22:13
                                      Ot, ciekawostka przyrodnicza.
                                      • Gość: KK Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:01
                                        Dokumenty poparcia są na stronie:
                                        www.miroslaw-walaszczyk.info/index.htm
                                        • Gość: PIT Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 00:09
                                          Niezłe brednie są powypisywane na tej stronie. Burmistrz z średnim
                                          wykształceniem, ale kicha. A ośmioletnie doświadczenie to za mało. Do rządzenia
                                          gminami trzeba wybierać wykształconych obytych w świecie managerów, żeby,
                                          chociaż fundusze unijne potrafił pozyskać. Gość pisze, że jest z poza układu, a
                                          jest przewodniczącym rady. To, co radni wybrali go na złość, dla jaj? To jako
                                          przewodniczący rady nic nie zrobił to, teraz zrobi. Program tego komitetu to
                                          same ogólniki. Na kolanie w 15 minut można to napisać. Poparcie ma wszystkich
                                          partii prawicowych. Przyjechał skubany w teczce z Warszawy.
                                          Na szczęście gość nie mam żadnych szans.

• Gość: V Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 02:39
                                            Nie znasz kandydata a pierdoły wciskasz. Znam wielu po studiach wyższych a
                                            intelektem nie błyszczą. Sporo jest takich wyprodukowanych magistrów i
                                            inżynierów. Szczególnie po kierunkach ekonomicznych. Wiele firm splajtowało jak
                                            zaczęli swoje teorie wprowadzać. Mieliśmy już prawnika, który nie znał się na
                                            podstawowych przepisach i robił głupoty. Poparcie dla Walaszczyka wynikło z
                                            tego, że został zauważony przez te partie jako jedyny kandydat, który może
                                            realizować demokratyczne przemiany w naszej gminie. Nie bez powodu odwiedzali
                                            go tacy ludzie jak wice wojewoda oraz obecny eurodeputowany J.Buzek. Dla
                                            bylekogo by nie przyjechali. Piszesz, że nie ma dla niego kto pisać o pieniądze
                                            unijne. Odpowiem: jako jedyny kandydat ma największą grupę osób, które już
                                            piszą z powodzeniem projekty (oczywiście są to projekty stowarzyszeń bo za te
                                            gminne była odpowiedzialna administracja burmistrza). Wizyta Buzka była z tym
                                            związana,ponieważ zauważył tą działalność. Dla wiadomości Buzek jest
                                            przewodniczącym komisji w europarlamencie, która dzieli olbrzymimi funduszami
                                            dla krajów wspólnoty.
                                            Za Walaszczykiem stoi kilkanaście osób z różnych stowarzyszeń, które szkoliły
                                            się i szkolą w pisaniu projektów. Odośnie programu - jest on poparty dokładną
                                            analizą. Nie rzuca się w nim obietnic na wiatr typu oczyszczę staw, zrobię
                                            wszystkie drogi, a wszyscy w Blachowni będą mieli pracę. Za każdym z tych
                                            punktów kryją się konkretne działania. Są one poparte planem zasobów i potrzeb,
                                            który został stworzony dla naszej gminy przez komitet. Co do stanowiska
                                            przewodniczącego rady - został wybrany bo radni z różnych opcji mieli do niego
                                            zaufanie i wiedzieli, że jest dobrym organizatorem. Swoją postawą doprowadził
                                            do tego, że partie, które są do siebie w opozycji stwierdziły wspólnie, że jest
                                            to jedyny godny zaufania kandydat z naszego terenu i nie wystawiły swoich
                                            kandydatur.
                                            • Gość: PanXYZ Re: Walaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 14:39
                                              Ale ludzie po nocach bzdury piszą :-)
                                  • Gość: KK Re: Walaszczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:01
                                    Dokumenty potwierdzające poparcie są na stronie
                      • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:17
                        Trzeba było chodzić na spotkania kandydatów.
                        Każdy z nich przeprowadził ich kilka i czekał na pytania mieszkańców.
                        Zainteresowanie było nikłe.
                        • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:28
                          Rodowód Zdziśka:
                          www.pkw.gov.pl/wybory/2001//240000/SSSS28/sjg2_kd25163o.html
                          • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:32
                            A to jego kandydat to powiatu:
                            Krzysztof Adam Matyjaszczyk, Koalicyjny Komitet Wyborczy SLD + SDPL + PD + UP
                            Lewica i Demokraci
                            • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:41
                              Przepraszam to kandydat na prezydenta Cz-wy
                              • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:49
                                Nie wiele się pomyliłem bo Majorczyk to też SLD!!!
                                miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35277,1076944.html
                                • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:51
                                  Wybory 2006
                                  Lista nr 6 - SLD+SDPL+PD+UP Lewica i Demokraci

1. Majorczyk Zbigniew Andrzej, 49 lat, Blachownia (SLD)

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35277,3714124.html?as=2&ias=21&startsz=x
                                  • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:52
                                    Ludzie nie dajcie się oszukać. Głosując na Nowaka nie tylko nie zlikwidujecie
                                    układów, ale wprowadzicie do naszego samorządu całą czerwoną pajęczynę !!!!!!!
                                    • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 01:13
                                      A to stronka zasłużonych absolwentów TZN. Jest tam niejaki Zdzisław Nowak,
                                      którego zasługą jest przynależność do SLD:
                                      www.tzn.ids.czest.pl/index.php?co=roczniki&test=znani
                                      • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 01:22
                                        W ostatnich wyborach do sejmu "Człowiek spoza układów" też startował z listy SLD
                                        miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35269,2925876.html
                                        • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 01:26
                                          Polecam również artykuł, w którym Zdzisiek chciał powrotu do Częstochowy ulicy
                                          imienia Armii Ludowej:
                                          miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,994079.html
                                          W Częstochowie się nie udało to może w Blachowni wyjdzie.
                                          • Gość: Jerzyk Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:31
                                            Pochodzę z ulicy Armii Ludowej w Częstochowie. Piotr Gadzinowski z "NIE" także.
                                            Czy to taka zła nazwa. W Blachowni też kiedyś była taka ulica.
                                        • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:00
                                          W wyborach do Sejmu w 2001 i ja startowałem jako jego kontrkandydat, z listy
                                          Unii Wolności.
                                          I co z tego wynika?
                                          Nie zmienia to faktu, że z ubiegających się jest najodpowiedniejszy.
                                          I tyle.
                                    • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:54
                                      Powalająca siła argumentów!
                                      Według Ciebie lepiej wybrać emeryta albo rencistę?
                                      • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:40
                                        Wszystkim kandydatom wiele brakuje do emerytury.
                                        • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:24
                                          A niektórzy jej nigdy nie dostaną, bo emeryturę trzeba sobie wypracować!
                                      • Gość: Jerzyk Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:34
                                        Emeryta raczej nie należy wybierać. Rencistę to co innego. Jest młodszy i może
                                        liczyć na cudowne uzdrowienie przez ZUS.
                                • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:50
                                  Ale coś z tego wynika, bo nie mogę złapać?
                        • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:47
                          Byłem.
                          Zero zainteresowania.
                          A ile się głupot nasłuchałem!
                          A w wykonaniu pani Cecylii to i bezczelnych kłamstw.
                          Ona t ma tupet!
                • Gość: RED Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: 83.16.17.* 09.11.06, 21:44
                  Dlaczego kłamiesz? Nowaka nie było wtedy w Niemczech.Był bardzo dobrym
                  sekretarzem powiatu-praktycznie stworzył jego podwaliny, a z tymi Kłomnicami coś
                  Ci sie pomyliło.. To nie On.. Jeśli nie znasz prawdy - nie zabieraj
                  głosu!Komuszek? Myśle, ze w samorządzie poglady polityczne nie mają
                  znaczenia.Ale jeśli nie masz innych argumentów..
                  • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:08
                    Poglądy nie poglądy, ale sztab kolegów z SLD zredukowanych przez PIS czeka na
                    odpowiednie stołki i ciepłe posadki. Takie pochodzenie zoobowiązuje.
                    • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:22
                      Wypraszam sobie!
                      Nigdy nie miałem z SLD nic wspólnego.
                      Moje poglądy są dalekie od lewicowych
                      I nie czekam na ciepłą posadkę, bo potrafię zarobić na utrzymanie (w
                      przeciwieństwie (...)).
                      Ale popieram Pana Zdziśka, bo z dostępnych jest najlepszy.
                      I kandyduję z jego komitetu.
                      • Gość: V Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:41
                        Jest takie przysłowie:
                        "Kto z kim przystaje takim się staje".
                        • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:25
                          Nie widzę związku?
                • Gość: RED Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: 83.16.17.* 09.11.06, 21:52
                  I jeszcze jedno. Jeśli chcesz sie przekonać, czy dobrze pracował na rzecz CAłEGO
                  powiatu - pogadaj z pracownikami Starostwa. Praktycznie nikt złego słowa na
                  Nowaka nie powie.Jest kompetentny i chyba to Cie tak bardzo denerwuje, co? I
                  najwazniejsze: jemu sie chce! Nie usiadzie w fotelu i nie powie "nie da sie..".
                  Łatwo to sprawdzić. Moze lepiej to zrobić, niż puszczać fałszywe informacje?
                  • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:23
                    Pan Zdzisiu Nowak na spotkaniu w SP 1 oficjalnie się przyznał, że ułożył się
                    już z Cecylią Żak. Obiecał jej nawet stanowisko wice burmistrza. Jeżeli ktoś
                    jeszcze uwierzy w te rozbijanie starych układów niespełna rozumu. Nowak mimo,
                    że młody to stara gwardia komunistyczna. Przesiąknięty do szpiku kości
                    doktryną. Od szkoły średniej, gdzie jak się okazuje był już przewodniczącym
                    ZSMP, wpajane miał założenia komunizmu. Chcecie rozgrywki polityczne przenieść
                    do naszej gminy!!! Jak ktoś ma takie głębokie korzenie w SLD-owskim układzie to
                    musi postępować tak jak reszta tego towarzystwa. Tak jak pisałem na stanowiska
                    w naszym urzędzie czeka już cała ekipa partyjnych kolesi, którzy stracili
                    posady po PIS-owskich redukcjach. A dlczego dogadał się z Cecylią? Ta Pani od
                    początku nie ukrywała swoich lewicowych korzeni.
                    • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:35
                      Bzdura!
                      Słyszałem coś wręcz przeciwnego.
                      Podobno "agituje się" elektorat pani Cecylii na rzecz pana Walaszczyka.
                      I wcale mnie to nie dziwi.
                      W końcu 4 lata współpracy robią swoje.
                      Ktoś tu napisał "Z jakim przestajesz ...":)
                      A wiadomo, wspólne przeżycia bardzo zbliżają:)
                      • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:29
                        Trzeba było być na spotkaniu Nowaka !!!!
                        A co do Walaszczyka polecam stronę
                        www.miroslaw-walaszczyk.info
                        Tam uzyskacie odpowiedź na te pomówienia.
                        • Gość: Artur Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.eranet.pl 10.11.06, 22:14
                          Jakie pomówienia?
                          Konkretnie??
                        • Gość: hopek890 Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 08:54
                          dzisiaj wszystko sie roztrzygnie kto z nazej 4 przejdzie do drugiej tury
                      • Gość: KK Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:04
                        Walaszczyk nie proponuje stanowiska Żakowej a Nowak tak!
                        Polecam wizytę na www.miroslaw-walaszczyk.info/index.htm
                    • Gość: RED Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: 83.16.17.* 10.11.06, 16:02
                      I po co kłamiesz? Lepiej było przyjść na to spotkanie i posłuchać o czym Nowak
                      mówił, a nie takie dyrdymały wypisywać.. Nie byłeś obecny, to nie wypowiadaj
                      sie.A może celowo oszukujesz? Oj-kłamczuszek..Nieładnie..
                    • Gość: Jerzyk Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:37
                      To znaczy, że w poprzednich wyborach dobrze głosowałem.
                  • Gość: V Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:43
                    Ksywę masz właściwą - CZERWONY !
                    Nic dziwnego, że popierasz swego.
                    • Gość: RED Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: 83.16.17.* 10.11.06, 15:55
                      Argumentów brakło?
                      • Gość: stefan Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:06
                        Czerwoni górą, bardzo przykre !!!
                        • Gość: Woj Re: Zdzisiu Nowak, mody a już z doświadczeniem. IP: 83.16.17.* 11.11.06, 00:15
                          Człowieku! Z Twoja polityka to idź do sejmu! Nie mieszaj jej do naszej gminy!
                          Tutaj chodzi o dobrego fachowca i według mnie Nowak jest najlepszy. Niewazne czy
                          czarny czy czerwony.. Może być biały, byleby był dobry!
    • Gość: . Re: burmistrz Blachowni IP: 212.87.241.* 09.11.06, 20:16
      .
      • Gość: xyz Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:47
        P: 212.87.241.* czy to nie jest IP Zdzicha Nowaka
        • Gość: RED Re: burmistrz Blachowni IP: 83.16.17.* 09.11.06, 22:08
          Nie.
          • Gość: GG Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:35
            Jeżeli chodzi o człowieka spoza układów to zaraz po skończeniu TZN-u pobiegł
            zapisać się do PZPR-u. Studiował ale oczywiście politologię jedynie słuszną w
            tamtym okresie. Następne stadia rozwoju to SDRP i w końcu SLD. A obecnie jak
            słyszałem za poparcie Celki w wyborach obiecał jej stanowisko wice. I to jest
            ten człowiek, który będzie "rozbijał układy". Kandydatem do sejmu też był z
            ramienia czerwonych. Będąc z-cą naczelnika powiatu raczej Blachowni się nie
            przysłużył. Jeżeli chcecie powrotu Cecyli to polecam.
            • Gość: KK Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:47
              • Gość: ??? Czy p. W. nie zagłuszał przypadkiem gdy był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:55
                piękny , szczupły i młody Radia Wolna Europa ?
                • Gość: Monia Re: Czy p. W. nie zagłuszał przypadkiem gdy był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:38
                  Pan Walaszczyk przez te dwie kadencje był radnym wsi Cisie, dzięki jego
                  zaangarzowaniu, chodziłam na zebrania to wiem dzisiaj zakładają nam wodociąg,po
                  tylu latach bo poprzednie władze miały to gdzieś, a i ta się nie paliła do tego
                  zbytnio. Szkoda tylko, że p. burmistrz nie postarała się, aby na ten cel środki
                  były z Unii tak jak to robią inne gminy. Pomagał też przy tworzeniu
                  Stowarzyszenia wsi Cisie, dzieki czemu szkoła istnieje, bo p.Ż. chciała ją zaraz
                  po swoim wyborze zlikwidować. Sklep prosperuje b.dobrze, a obecnie prowadzi go
                  jego zona i córka, bo on nie ma na to czasu. Myślę, że to dobry kandydat, nigdy
                  nie zostawia pytania bez odpowiedzi. Pan Lara nie znam go, ale czytałam pewną
                  wypowiedż osoby która była na jego spotkaniu, to nie bardzo się on orientuje w
                  wielu sprawach, powiedział że się dopiero uczy.To jak on ma zamiar się uczyć to
                  ja mu dziękuję, p. Nowak? sekretarz znajomo brzmi i za to też dziękuję, p.
                  Kozuch juz był i nie bardzo się przysłużył bynajmniej ja nic nie wiem, a p.
                  Walaszczyk startuje pierwszy raz i uważam go za dobrego kandydata, nie dlatego
                  że wiem kto to jest, ale dlatego, ze umie gospodaroawać finansami ma pomysły i
                  chce wiele zmienic na korzyść, przede wszystkim chce korzystać z pieniedzy Unii
                  jak wszystkie gospodarne gminy.Rencistą jest nie od dzisiaj, a jakoś funkcjonuje
                  i w niczym mu to nie przeszkadza, a jakie ma wykształacenie nie wiem, czasami ci
                  z wykształcenie sa głupsi od tych bez. Moze warto dac mu szanse.
                  • Gość: Monia ReBurmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:45

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=51759744
                  • Gość: Artur Re: Czy p. W. nie zagłuszał przypadkiem gdy był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:27
                    > a jakie ma wykształacenie nie wiem, czasami c
                    > i
                    > z wykształcenie sa głupsi od tych bez. Moze warto dac mu szanse.
                    Może i czasami są, ale czy to powód żeby głosować na kogoś bez przygotowania?
                    • Gość: V Re: Czy p. W. nie zagłuszał przypadkiem gdy był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:05
                      Odpowiedź na stronie
                  • Gość: Rety Re: Czy p. W. nie zagłuszał przypadkiem gdy był IP: *.eranet.pl 10.11.06, 22:42
                    >p. Nowak? sekretarz znajomo brzmi i za to też dziękuję.
                    -Jesteś zaślepiona i nie rozumiesz ani nie znasz struktury organizacyjnej
                    urzędów i nawet w UM Blachowni jest stanowisko Sekretarza Urzędu czy ci się to
                    podoba czy nie.
                    Przejrzyj na oczki.
                    >umie gospodaroawać finansami ma pomysły i chce wiele zmienic na korzyść,
                    przede wszystkim chce korzystać z pieniedzy Unii jak wszystkie gospodarne gminy.
                    -Jako Przewodniczacemu Rady można mu zarzucić grzech zaniechania wprowadzenia
                    zmian w Blachowni i korzystania z pieniędzy unijnych. Jeśli niewiele zrobił
                    przez dwie kadencje to nie niewiele zrobi dla Blachowni jako Burmistrz. Szanse
                    już miał.Trzeba dać szanse innym, młodszym.
                    • Gość: Monia Re: Czy p. W. nie zagłuszał przypadkiem gdy był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:05
                      Dobrze wiem co znaczy Sekretarz w tych czasach mądrosku, to była aluzja dlatego
                      tak napisałam!!!!
            • Gość: Jerzyk Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:41
              Oj była ta PZPR sympatyczną Partią. Dobrze zrobił, że pobiegł się zapisać. Ja
              to tylko podreptałem.
      • Gość: oczko Tylko Zdzisiu Nowak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:50
        Dla naszego dobra.
        • Gość: Monia Re Burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:52
          Przecież Walaszczyk ma doswiadczenie i zna sie na rzeczy. A jakie wyksztalcenie
          ma obecna burmistrz? Czy wiaze sie ono z zarzadzaniem itp? Zauwaz ze ludzie
          ktorzy prowadza swoje interesy czyli firmy zebysmy sie dobrze zrozumieli, te ich
          firmy dobrze dzialaja, przynosza zyski, sa prezni, zatrudniaja ludzi,
          wlascicielami czesto sa ludzie ktorzy np. skonczyl politechnike, ale mial
          pojecie o szyciu i otworzyl zaklad krawiecki, dzis jego firma szyje na eksport i
          jest bardzo duza, wiem bo znam taka osobe. Druga osoba cale zycie pracowala na
          panstwowym nie bedac osoba zarzadzajaca, ale majaca jakies konkretne
          wyksztalcenie w tym kierunku, nie ma doswiadczenia w kierowaniu i zarzadzaniu i
          nagle staruje w wyborach(daje tylko przyklad) To kto ma wieksze pojecie o
          gospodarowaniu? Ten co prowadzil swoj biznes tak ze przynosi mu duze zyski, czy
          ten co na panstwowym nie martwil sie niczym, bo i tak pensje dostanie. To sa
          teoretycy, a nam potrzebni sa ludzie z praktyka, ktorzy wiedza jak robic zeby
          zarobic i zeby cos przynosilo zyski.
          • Gość: Artur Re: Re Burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:06
            Jakie duże zyski?
            Z oświadczenia majątkowego to nie wynika.
            Bo jak są duże zyski, to i majątek się posiada, samochód, oszczędności jakieś...
            A pan Walaszczyk żyje z renty i diety.
            Czyli jak by nie patrzeć na koszt podatnika od lat.
            Przyzwyczaił się chłopisko.

Ja nie chcę żeby był Burmistrzem gminy, w której mieszkam!!!
            Apeluję o rozsądek!!!
            • Gość: Monia Re: Re Burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:35
              Przecież sklep prowadzi jego żona, to, co miał pisać w swoim zeznaniu
              majątkowym? Dochody żony? Przecież ona ma swoje a on swoje. Logiczne chyba?
              Temat uważam za zamknięty, kto wygra to wygra, zobaczymy, co zdziałają i
              porozmawiamy wtedy. Pozdrawiam
              • Gość: Artur Re: Re Burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:34
                > Temat uważam za zamknięty, kto wygra to wygra, zobaczymy, co zdziałają i
                > porozmawiamy wtedy. Pozdrawiam

Ja już tak czekam od 16 lat.
                I co jeden to gorszy.
                Bardzo się boję, żeby tendencja się nie utrzymała.
                Dlatego ust mi nikt nie zamknie.
                Pozdrawiam!
    • Gość: akt Re: burmistrz Blachowni Napewno nie Cecylka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:52
      O cecylce w prptokple RIO :
      "Przyczyną nieprawidłowości był brak właściwego zorganizowania systemu kontroli
      wewnętrznej przez p. Cecylię Żak – Burmistrza Miasta i Gminy Blachownia"

I wiele innych ciekawych poczytajcie ten protokół jest świetny można zobaczyć
      kto najbardziej skorzystal na działaniach Pani Burmistrz
    • Gość: ahl trafne pomysły pana Walaszczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:20
      Ktoś pisze :
      "Co mógł zrobić że pani Żak była zawsze przeciwna pomysłom pana walszczyka
      nawet trafnym".
      Gratulacje zdarzały się nawet trafne pomysły, brawo !
      • Gość: V Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:25
        To daje do myślenia.....
        • Gość: JA Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:39
          Wczoraj na spotkaniu wyborczym -kandydat na burmistrza Blachowni -Zdzisław
          Nowak potwierdził,że jeśli wygra wybory to zatrudni na v-ce C.Żak.To przerasta
          ludzkie pojęcie.PARANOJA!!!
          • Gość: Dementi Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:40
            Nie byłem na tym spotkaniu, ale telefonowałem do niego przed chwilą.
            Absolutnie zaprzeczył.
            I nie wydaje mi się to prawdopodobne.
            Natomiast niewykluczone, że dogadają się po wyborach były Burmistrz i były
            Przewodniczący Rady!
            Każdy może sam ocenić, co jest bardziej prawdopodobne.
            • Gość: RED Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:51
              A ja słyszałem że jeżeli chodzi o v-ce burmistrzostwo pani Żak to słyszałem że pani burmistrz mówi wszystkim żeby głosowali na zdzicha bo wtedy zostanie właśnie v-ce burmistrzem.
              Cerwone komuchy!!
              • Gość: RED Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: 83.16.17.* 10.11.06, 18:51
                Nie stać Cie człowieku nawet na własnego nicka? Taki cienki jesteś? I płaca Ci
                za wypisywanie tych kłamstw? A - to przepraszam.. Na szyi masz taka żyłkę - jak
                sie tak podniecasz to uważaj na nią! Bo jak ona Ci trzaśnie, to po tobie..
                • Gość: haha Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:07
                  Odezwał się komuszek
                  • Gość: Woj Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: 83.16.17.* 11.11.06, 00:18
                    I merytoryki brakło.
                • Gość: stefan Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:34
                  RED Ty kłamczuszku, Ty masz za to kilka nicków, popatrz na swoje IP.
                  • Gość: RED Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: 83.16.17.* 11.11.06, 00:19
                    No mam, bo sie pluskwy pode mnie podszywaja..
              • Gość: Artur Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.eranet.pl 10.11.06, 22:18
                Pani Burmistrz mówi wiele głupot.
                Tym nie należy się sugerować!
              • Gość: Pol Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.eranet.pl 10.11.06, 22:47
                Z najnowszych wieści wynika, że Cecylia Żak przechodzi na emeryturę i jej
                kandydatura nie wchodzi w grę.
            • Gość: KK Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:31
              Są świadkowie na ten układ NOWAK-ŻAK.
              Wstyd wam teraz za taką propozycję współpracy!!!!!
              A co do Mirka to odpowiada na takie bzdurne pomówienia:
              www.miroslaw-walaszczyk.info
              • Gość: V Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:35
                To kopia ze strony www.miroslaw-walaszczyk.info oświadczenia wydanego
                przez Mirosława Walaszczyka:

Oświadczam, że nigdy nie negocjowałem i nie będę negocjował z P. Burmistrz ani
                z żadnym kandydatem na burmistrza w sprawach obsadzania stanowisk
                samorządowych. W tej sprawie nie będzie żadnych kompromisów.
                Partie, które popierają moją kandydaturę na Burmistrza Blachowni
                [Platforma Obywatelska, Prawo i Sprawiedliwość, Polskie Stronnictwo Ludowe,
                Liga Polskich Rodzin] i moja osoba są gwarantem demokratycznych i przejrzystych
                reform w Blachowni.
                Oświadczam, że nigdy nie będę negocjował z lewicą a w szczególności z SLD.

• vinona67 Burmistrz Blachowni 10.11.06, 18:10
                  Może lepiej odpowiedzieć niż cicho siedzieć. Przecież startuje na ważne
                  stanowisko i musi jakos się bronic przed bzdurnymi pomówieniami. A ci co go
                  znają wiedzą jaki jest, ale inni nie więc musi chyba im jakoś to powiedzieć.
                  Wydał oświadczenie i dobrze.
                • Gość: Artur Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.eranet.pl 10.11.06, 22:22
                  Może ktoś się nabierze!
                • Gość: Jerzyk Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:46
                  Chociaż jeden dał mi do zrozumienia, że mojego głosu nie potrzebuje. Nie
                  zagłosuję na P. Walaszczyka, ale twierdzę, że na szacunek zasługuje.
              • Gość: Woj Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: 83.16.17.* 10.11.06, 18:53
                Ty chyba z PiS-u jesteś, bo tylko układy tropisz.. Hihi.. Dawaj tych świadków!
                • Gość: Kazimierz Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: 212.160.86.* 10.11.06, 19:29
                  osobiście byłam na wyżej wspomnianym spotkaniu podczas którego rzekomo Pan Nowak
                  miał powiedzieć o układzie z Panią Żak.. Nic takiego nie miało miejsca! Pan
                  Nowak nigdy nie wspomnial o takim wydarzeniu. Jest to jedno wielkie kłamstwo,
                  które wymyslił jeden z przeciwników Pana Zdzisława.
                • Gość: Kazimierz Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: 212.160.86.* 10.11.06, 19:30
                  osobiście byłem na wyżej wspomnianym spotkaniu podczas którego rzekomo Pan Nowak
                  miał powiedzieć o układzie z Panią Żak.. Nic takiego nie miało miejsca! Pan
                  Nowak nigdy nie wspomnial o takim wydarzeniu. Jest to jedno wielkie kłamstwo,
                  które wymyslił jeden z przeciwników Pana Zdzisława.
                  • Gość: Woj Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: 83.16.17.* 10.11.06, 19:33
                    No wreszcie ktoś rozsądny.. Ja też byłem i nic takiego z ust Nowaka nie padło!
              • Gość: Pol Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak IP: *.eranet.pl 10.11.06, 23:02
                Musiałeś tych świadków widzieć we śnie, ale koszmar.
          • janior88 Re: Burmistrz Nowak = Wice Burmistrz Żak 11.11.06, 11:11
            Byłem na tyma spotkaniu wyborczym i nic takeigo nie potwiedził.Autorem tego
            wpisu jest z pewnością pan Cesarz który to poruszyl ten temat na zebraniu. Pan
            Zdzisiek zapytany czy wice burmistrzem bedzie pani Żak odpowiedzial ze nie wie
            czy wogóle bedzie sprawowana funkcja wice burmistrza bo naszą gminę na to nie
            stać.Odpowiedzial ze jezeli juz to w duzej mierze rradni zdecyduja kto obejmie
            to stanowisko.
    • Gość: ... Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:12
      którą kolwiek zakładke otwieram ze strony Walaszyka i ciagle ERROR!! :/:/:/
      • Gość: KK Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:14
        Otwiera się!
        Chwilowo nie było ale widzę, że pojawiły się nowe rzeczy.
        • Gość: KK Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:19
          Dla tych, którzy mówią o domniemanej współpracy Walaszczyka z Żakową!
          Odsyłam do ostatnich Wiadości z Ratusza. Jest tam uchwała wprowadzona przez
          radnych i między innymi Mirosława Walaszczyka. Uchwała mówi o naruszeniu
          dyscypliny budżetowej przez burmistrza. Pani burmistrz, jej ekipa oraz radni ją
          popierający próbowali całą sprawę ukryć. Dzięki poparciu jakie ma Mirosław
          Walaszczyk cała sprawa otrzymała dalszy bieg.
      • Gość: Woj Re: burmistrz Blachowni IP: 83.16.17.* 11.11.06, 00:21
        Bo to ERROR jest..
        • Gość: CISZA CIisza wyborcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 00:24
          CISZA WYBORCZA !!!!
          CISZA WYBORCZA !!!!
          CISZA WYBORCZA !!!!
          CISZA WYBORCZA !!!!
    • Gość: Stefan Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:16
      Prześledźcie IP: 83.16.17.* ostatnio wypowiada się pod nim RED, poprzednio wiele
      innych innych nicków. Mnie się wydaje, że to zawsze ta sama osoba Zdzisiek Nowak
      !!! Myślę, że się nie mylę.
      • Gość: KK Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:20
        Ja też tak myślę
        • Gość: stefan Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:23
          Poprzednio pod tym IP. pisali: " Woj, Abba, Borys, Aga ". Dziwne, prawda ?
          • Gość: stefan Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:29
            Gdzie jest RED i Ci pozostali, czyżby cisza wyborcza, czy szukają innego dojścia
            do netu?
            • Gość: PIT Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 00:17

Cały czas są Stefanie. Niezłe brednie są powypisywane na tej stronie
              Walaszczyka. Burmistrz z średnim wykształceniem, ale kicha. A ośmioletnie
              doświadczenie to za mało. Do rządzenia gminami trzeba wybierać wykształconych
              obytych w świecie managerów, żeby, chociaż fundusze unijne potrafił pozyskać.
              Gość pisze, że jest z poza układu, a jest przewodniczącym rady. To, co radni
              wybrali go na złość, dla jaj? To jako przewodniczący rady nic nie zrobił to,
              teraz zrobi. Program tego komitetu to same ogólniki. Na kolanie w 15 minut można
              to napisać. Poparcie ma wszystkich partii prawicowych. Przyjechał skubany w
              teczce z Warszawy.
              Na szczęście gość nie mam żadnych szans.
              • Gość: Pan XYZ Pan W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 00:23
                Chodzi po wsi plota, że to pan W. skumał się z panią Ż. i jak Pan W. wygra to
                pani Ż. będzie vice.
                • Gość: gość Re: Pan W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 02:34
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  BZDURA !!!!!!!!!!
                  • Gość: Pan XYZ Re: Pan W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 14:26
                    Nie taka BZDURA !!!! . Przez 4 lata współpracowali.
      • Gość: RED Re: burmistrz Blachowni IP: 83.16.17.* 11.11.06, 00:24
        Mój Ty Sherlocku! Mylisz sie jednak.. Zapytaj jakiegos informatyka - on Ci to powie.
        • Gość: Szzzzzzzaaaaa..... Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 02:49
          • Gość: PIT Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 10:28
            Ale cyrk. Pojawił się Z.N. i wszyscy się go boją. Dokopie staremu układowi jak
            nic. Widać chłop wie, o czym mówi. Już konkurencja się boji, zaczynają kampanię
            opartą na plotkach i pomówieniach.
        • Gość: stefan Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 17:49
          RED napisał:> Mój Ty Sherlocku! Mylisz sie jednak. Zapytaj jakiegos informatyka
          - on Ci to powie.

Masz rację, to tak jak 2+2=5. Zapytaj jakiegoś matematyka - on Ci to powie.
      • Gość: PIT Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 15:53
        Stefan masz manię prześladowczą! Idź w poniedziałek do lekarza!
        Bo jescze Ci się nasili!
        • Gość: Jerzyk Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 16:51
          A wlaśnie nie nasili się lecz przejdzie. Jeśli nie 13 to na pewno 27. Ale na
          pewno w poniedziałek.
        • Gość: stefan Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 17:51
          PIT napisał:Stefan masz manię prześladowczą! Idź w poniedziałek do lekarza!
          Bo jescze Ci się nasili!

ja być może mam manię prześladowczą, ale Ty występujesz w kilku osobach, to jest
          dopiero cud....
          • Gość: RED Re: burmistrz Blachowni IP: 83.16.17.* 11.11.06, 19:07
            Tylko nie pisz, ze w trzech..
            • Gość: stefan Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:31
              Komuch raczej nie może być w trzech, chociaż może by chciał....
              • Gość: RED Re: burmistrz Blachowni IP: 83.16.17.* 12.11.06, 10:45
                A dlaczego? Ty tez masz takie plebejskie pojecie o komunistach?
    • Gość: tutejszy Nowak masz nasze poparcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 14:52
    • Gość: Artur Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:26
      Pan Walaszczyk bladziunio w Łojkach wypadł.
      A takie miał poparcie ponad podziałami:)
      "Cztery największe partie":)
      • Gość: kandydat Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:13
        A jak blachownia głosowała do powiatu ???
        • Gość: Monia Re: burmistrz Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:46
          A tak głosowali, że nikogo nie znali, słyszałam jak jeden facet mówił do
          drugiego po wyjściu z lokalu wyborczego:
          -Ty ja na tej wielkiej niebieskiej liście to nie wiedziałem kogo wybrć.
          - A myślisz że ja wiedziałem, poczytałem i jeden miał takie fajne imie to go
          skreśliłem.
          Widzisz tak ludzie głosowali, a jak mieli głosować? Na chybił trafił i taką
          później mamy władze.
      • Gość: ja Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:56
        Gość portalu: Artur napisał(a):

> Pan Walaszczyk bladziunio w Łojkach wypadł.
        > A takie miał poparcie ponad podziałami:)
        > "Cztery największe partie":)

to powiedz ile głosów dokłądnie miał.
        • Gość: ja Re: burmistrz Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:00
          i jak byś mógł napisac artur w nowym wątku tj
          Blachownia po wyborach bo ten wątek staje sie już za długi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka