Dodaj do ulubionych

Gracie na giełdzie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:01
Ciekaw jestem ilu częstochowian gra na giełdzie i w jakie akcje spółek
najchętniej inwestują.Jeśli sa tacy to proszę o podzielenie się swoim
doświadczeniem,bo ja właśnie staję przed dylematem czy zacząć grać czy
nie.Proszę również o opinię najlepszego domu maklerskiego w Częstochowie.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • morning.calm Re: Gracie na giełdzie? 19.11.06, 21:05
      Od osmiu miesiecy. Jest dobrze, wklad pomnozylem czterokrotnie. Wszystko
      praktycznie na MNI.
      Polecam bossa.pl :)
      • Gość: gracz Re: Gracie na giełdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:23
        czy jeszcze ktoś gra?
        • Gość: byłygracz Re: Gracie na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:26
          Bawiłem sie fiutkami, ale przerżnąłem do spodu :)
          Polecam gorąco amatorom mocnych wrażeń.
    • Gość: Arty Re: Gracie na giełdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.06, 17:33
      Mam 23 lata w ciagu roku podwoilem swoj kapital. Jezeli chodzi o rachunek
      maklerski podzielam zdanie morninga. BOŚ ma najlepsza oferte ja mam rachynek
      internetowy korzysci: nie place za prowadzenie, prowizje sa o polowe mniejsze
      niz tradycyjnie, oszczedzam czas bo nie musze z domu wychodzic a pozatym obluga
      tego rachunku jest łatwa. Ostatnio gralem na Censtalu, MCI i skyerope oplacilo
      sie. Pozdrawiam
    • Gość: antyhanys Re: Gracie na giełdzie? IP: *.prenet.pl 20.11.06, 17:39
      Chcecie zarobic to wsiadajcie do ekspressu o nazwie POLNORD ja w nim siedze od
      sierpnia 22zł obecnie mamy 73zł do konca roku powyzej 140zł ja czekam na 200-
      250zł(prawdopodobnie do wiosny) i opuszczam pokład na jakis czas :)
      • Gość: Arty Re: Gracie na giełdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.06, 17:43
        Musze przyznac ze ta spolka mi zaimponowala wczesniej zaluje ze jej wtedy nie
        kupilem
        • Gość: anyhanys Re: Gracie na giełdzie? IP: *.prenet.pl 20.11.06, 17:47
          Arty jesli zarobek okolo 100% do konca roku jest dla Ciebie nie do pogardzenia
          to pakuj sie jutro PKC w Polnord bo szoda kolejnych 10-15% zarobku az sie
          zdecydujesz mielismy korekte i wlasnie dzisiaj nadszedl jej kreskolejnaw
          okolicach 140zl : )
          • jacoobs Re: Gracie na giełdzie? 21.11.06, 11:49
            Skąd masaz takie informacje. Też mam Polnord, ale nie sądze zeby poszli tak
            wysoko, chociaż przyznaję nie płakałbym z tego powodu.
            Podzielisz się źródłami.
            Pozdrawiam
    • Gość: gracz Re: Gracie na giełdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:56
      A jak jest z rozliczaniem sie z Urzędem Skarbowym?Macie jakieś już
      doświadczenia,dużo kasy zabierają?Dzięki za swoje wypowiedzi.
      • Gość: Arty Re: Gracie na giełdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.06, 18:55
        Biuro maklerskie wysyla Ci po kazdym roku pit ktory musisz rozliczy jak kazdy
        inny. Jezeli chodzi o podatek to jest to 19% od dochodu. Swoja droga to
        zatanawiam sie czy w innych krajach tez maja podatek od gieldy ??
    • dudi_82 Re: Gracie na giełdzie? 20.11.06, 19:05
      Zainteresowała mnie wasza rozmowa i przeglądam stronkę bossa. Czy dobrze
      rozumiem, że żeby w ogóle zacząć muszę mieć na wstępie 5000zł? To jest jakaś
      kaucja zwrotna czy jak to jest? Pytania dla was pewnie lamerskie więc proszę o
      wyrozumiałość;)
    • Gość: gracz Re: Gracie na giełdzie? IP: *.eranet.pl 20.11.06, 20:22
      Witam, gram od 5 miesięcy i jestem 20% do przodu. Postanowiłem zdywersyfikować
      swoje działania i tak: zainwestowałem trochę w surowce, trochę informatykę,
      budownictwo i inne. Kiedy coś spada to i tak nie na wszystkich spółkach. Mam
      rachunek w mBanku jest wygodnie, ale mogło by być wygodniej :-)

Miałem "cynk" na Getin i się potwierdził, miałem też cynk na PGiNG ale na razie
      się nie sprawdza - może jak cena gazu skoczy.

Miałem Baumę, sprzedałem za wcześnie bo po 54, a teraz jest po 140 :->

Pozdrawiam i życzę udanych transakcji.
      • Gość: Triss Re: Gracie na giełdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:14
        A na skrzypcach nie gracie??
      • Gość: Arty Re: Gracie na giełdzie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.11.06, 10:51
        mBank ma dosc skromna oferte jezeli chodzi o rachunki. Warto zainteresowac sie
        bankami. Jezeli chodzi o te 5000 na poczatek to sa to pieniadze za ktore
        inwestujesz. Ja poczatkowo nie wplacilem tyle i tez bylo dobrze nikt nie robil
        problemow.
        • Gość: driver Re: Gracie na giełdzie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.06, 11:26
          ja musze minimalnie inwestowac albo jednorazowo 2000 Euro, albo minimumalnie 50
          Euro miesiecznie.Robie i tak i tak- ale oczywiscie w wiekszych sumach.
          Wyszedlem juz terz przez niecaly rok okolo 60% do przodu
          • Gość: driver Re: Gracie na giełdzie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.06, 11:33
            china focus fund - na tym zarobilem najlepiej. Ale nie bede gral madrali.We
            wszystkim pomaga mi starszy kuzyn, ktory mieszka w Niemczech juz kupe
            lat.Skonczyl tutaj studia i zajmuje sie tym juz dlugo, zarabiajac dobrze i
            radzac rodzinie i krewnym za darmo.
            • Gość: lolek Re: Gracie na giełdzie? IP: *.prio139.trustnet.pl 21.11.06, 15:42
              Ponoc Liceum Traugutt sie tym interesuje,jakies kolko inwestycyjne jest
              uczestniczy ktos??
              • Gość: x Re: Traugutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:32
                W Trauguttcie podobno uczy teraz profesor Napieralski, który kiedyś pracował w
                Katoliku. 10 lat temu wprowadzał nas w świat giełdy i finansów. Dzięki niemu
                wybrałem ciekawy zawód i znalazłem wspaniałą pracę. To był strzał w dziesiątkę,
                a wiadomości wtedy zdobyte przydają mi się do dzisiaj. Jak fajnie było na niego
                trafić, zawdzięczam mu moją karierę

Grających pozdrawia dawny częstochowianin
    • j.p.sartre Re: Gracie na giełdzie? 21.11.06, 16:42
      Ja też od paru miesięcy... :)
    • diabel_piszczalka Re: Gracie na giełdzie? 21.11.06, 16:48
      Korzystacie z analizy technicznej?
      • j.p.sartre Re: Gracie na giełdzie? 21.11.06, 16:58
        No pewnie!
        I fundamentalnej także...
        • Gość: gracz Re: Gracie na giełdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:08
          I jak idzie?
          • morning.calm Re: Gracie na giełdzie? 21.11.06, 21:59
            Ostatnio tez zaczalem sie bawic walutami. Tylko, ze to jest bardziej
            stresujace:) Ale i mozna sporo wyciagnac. Wiecej na www.marketiva.com, daja
            chyba 5dolarow na starcie + 1mln na "gre wirtualna".
    • adrian_borys Re: Gracie na giełdzie? 21.11.06, 21:57
      duzo gazet, fundamenty i technika. podstawa to www.parkiet.com

dla nowych mam kiepskie informacje, kto w ciagu ostatnich miesiecy zarobil ok
      20% naprawde nie ma sie czym chwalic. w przypadku bessy rynek zmiecie go z
      parkietu. Rynek kazdego nauczy pokory. Ale trzymam kciuki i mam nadzieje, ze
      Was to dotyczyc nie bedzie. Powodzenia.
    • Gość: aa Re: Gracie na giełdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:56
      moze znow sprobowac kiedys gralem i to nawet z niezlym efektem ale teraz to
      juz pare lat minelo . podawajcie jakies fajne stronki biur ktore nie biora
      duzych prowizji za rachunek gieldowy
      • Gość: gracz Re: Gracie na giełdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 15:26
        I jak Wam poszło w ostatnim tygodniu na giełdzie?Jesteście do przodu?Jakie
        przewidywania na nadchodzący tydzień.Spodziewacie się ajkiegoś dużego skoku do
        góry, którejś spółki?Ja dopiero co zacząłem,na początku zainwestowałem w bioton.
        Jeśli możecie to powiedzcie coś o pp (prawo poboru).Na czym to polega,kiedy
        jest co wtedy trzeba robić?Dzięki i pozdrawiam!
        • morning.calm Re: Gracie na giełdzie? 26.11.06, 17:42
          Nie sadze zeby cos poszlo jakos wybitnie do gory. Poczekam sobie spokojnie na
          "efekt lutego" i wtedy cos sie pomysli. Nie ma sensu szalec.
          • Gość: nowy gracz Re: Gracie na giełdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:31
            Mam takie pytanie i bardzo prosilbym o w miare szybką odpowiedź jesli to
            mozliwe.Powiedźcie mi kupiłem akcje jednej firmy i sprzedam teraz ze stratą, a
            później znów kupię i do końca roku nie będe już sprzedawał, czy w związku z tym
            będe płacił jakiś podatek w tym roku, skoro sprzedałem ze stratą?Prosze o
            odpowiedź.
            Pozdrawiam!
            • adrian_borys Re: Gracie na giełdzie? 27.11.06, 22:23
              z tego co napisałeś wynika, że nic nie płacisz. Nie płacisz podatku od
              niezrealizowanych zysków...
              Ale rozliczyć się musisz (nawet stratę) i jeśli w przyszłym roku zarobisz to
              zapłacisz mniejszy podatek.

pozdrawiam
              • Gość: niezorientowany Re: Gracie na giełdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 16:21
                dlaczego Hutmen spadł tak gwałtownie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka