Dodaj do ulubionych

wesele bez wodki - super artykul! :)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 08:46
www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3742159.html?as=2&ias=5&startsz=x
Obserwuj wątek
    • Gość: dim Re: wesele bez wodki - super artykul! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 08:49
      zagłosuj na temat wesela bez wódki na sronie częstochowskiego serwisu weselnego
      www.naszewesele.czest.pl
    • Gość: dim Re: wesele bez wodki - super artykul! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:10
      up
      • leandrao Re: wesele bez wodki - super artykul! :) 29.11.06, 12:16
        Niezłe świry. To na zasadzie podobnego zboczenia jak z wegetarianami i ich
        niejedzeniem mięsa.
        Jasne, na pewno od tego, że ktoś się napije wódki czy wina na weselu od razu
        zostanie alkoholikiem.
        Gdzie się rodzą tacy ludzie ze swoimi idiotycznymi pomysłami?
    • Gość: xxx Re: wesele bez wodki - super artykul! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 12:25
      To tak, jak sex bez wkładania i ruchow "posuwisto - powrotnych" !!
      ale jaja !!!
      • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: wesele bez wodki - super artykul! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 14:03
        Z seksem to jest pewnie u nich tak jak z tą wódka na weselu
        2 razy w życiu i z tego maja dwójkę dzieci

Ale przecież takie świry, wbrew pozorom, też są społeczeństwu potrzebni :)))))))
        • leandrao Re: wesele bez wodki - super artykul! :) 29.11.06, 14:24
          Najlepsza tam jest jedna laska. To jej wypowiedź mniej więcej:
          "Ciotki mojego męża mamy z głowy, nie musimy ich odwiedzac i kultywować
          wiejskich tradycji obżarstwa i pijaństwa."

Więc ja może w temacie organizacji lub nie wesela się wypowiem.

Nie ma się zatem co dziwić, że rodzina upada skoro relacje stricte rodzinne ma
          się w dupie bo tak wygodniej.
          Kochana, powiedzieć, że masz z głowy ciotki to byś mogła jakbyś wprost im
          powiedziała: mam was w dupci drogie ciocie i drodzy wujkowie. A podchodząc do
          tematu w taki sposób, oni sami się na was wypięli. I wcale się nie dziwię, też
          miałbym gdzieś kogos z takim podejściem do świata.
          Akurat ciocie i wujkowie prezentują zdrowe podejście do tematu. Wesele ma być i
          koniec.
          Szczerze mówiąc interesuje mnie sprawa dlaczego dzisiaj wiele młodych osób nie
          organizuje wesela, które nieodłącznie od wieków było polską tradycją.
          Odpowiedzi jest kilka:

1. Gołodupce (brak kasy uniemożliwia zorganizowanie przyjęcia, które generalnie
          robi się raz w roku). Sorry do restauracji to ja mogę iść w tygodniu, wesele
          jest raz w życiu i powinno być z pompą.

2. Dziwaki (nie lubią imprez i swoje własne wesele traktują jako kolejną z
          nudnych imprez, na które z zasady nie chodzą, przy okazji usprawiedliwają
          nieorganizowanie wesela tym, że to nie dla cioć, wujków i inne blablabzdetyzmy.)

3. Wszystkomającygdzieś (to taki typ ludzi, którzy wszystko i wszystkich mają w
          pewnej części ciała, nic zatem dziwnego, że wypinają się również na własną
          rodzinę skoro na codzień mają gdzieś znajomych czy kolegów).

4. Tak zwani kosmopolici (najeździli się po różnych dżunglach,bantustanach,
          pustyniach i uważają, że najważniejsza jest symbolika. Hmmm, może, ale raczej w
          amazońskiej dżungli względnie w plemieniu Apaczów, ale nie w XXI wieku w
          cywilizowanej Europie).

Tak to mniej więcej wygląda.
          Sorry, ale dla mnie ktoś kto uzasadnia nieorganizowanie swojego wesela jakimiś
          osobliwymi głupotami jest po prostu zwykłym dziwakiem, więc niech łaskawie nie
          molestuje społeczeństwa swoimi wynurzeniami.
          • Gość: christinn Re: wesele bez wodki - super artykul! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:58
            Fajne bzdury ten artykulik - co to ma w ogole znaczyc ze na weselu nie ma ani
            krzty alkoholu? No chwileczke, przeciez goscie daja prezent czesto bardzo
            obfity finansowo i co? W zamian mloda para nie liczy sie z upodobaniami gosci i
            maltretuje ich woda mineralna?! No bez jajec. Moze w kolku oazowym taki numer
            przejdzie ale na pewno nie miedzy cywilizowanymi ludzmi.
            • Gość: dim wódka na weselu za i przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 23:26
              zagłosuj na www.naszewesele.czest.pl
              • Gość: expertum credere p ................................. ........ IP: *.mysmart.ie 30.11.06, 00:44
                "Władysław Zązel, góral z Dębna Podhalańskiego. - Mnie już w domu tatuś ucył:
                "Choćby syćka pili, ty nie pij. Nie patrz na dziadów, co nie mają ani szkół, ani
                porządnej gazdówki""

- wszystko na ten temat ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka