Dodaj do ulubionych

Bezrobocie ??? Fikcja !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:05
Od 3 tygodni moja firma poszukuje do pracy listonoszy. 1200 zł "na rękę".
Normalna rejestracja, oplacany ZUS. Zero odzewu. Dramat. Jeśli ktos jest
zainteresowany prosze przyslac CV na adres: czestochowa@inpost.pl Prosze podac
numer telefonu, abym mógł zadzwonic !!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:09
      Zgłoś się z ofertą pracy do Klub Pracy ul. Szymanowskiego 15 (budynek PUP).
      • Gość: zatopek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:11
        Wiem, jutro tam ruszam !! ale dzieki za podpowiedz.
        • Gość: ewa Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:14
          Gazeta Pośrednik ul. Wolności 20/22 (bud. MEDYK) - nieodpłatnie
          • Gość: zatopek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:16
            w posredniku tez juz dawalem. lepszy odzew jest z wyborczej.
    • henryczek-czewa Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! 05.12.06, 22:13
      masz racje praca jest, ale za jakie pieniądze? 1200 może jest niezłą kwotą, podwarunkiem że chcesz wiecznie żyćz rodzicami, nie mieć żony i dzieci, kredytu na samochód i mieszkanie

druga sprawa to zwyżka aboslwentów uczelni wyższych - praktycznie wszyscy teraz robią studia a później wymagają od życia nie wiadomo cvzego, a zasady ustala przecież rynek pracy

bardzo dobrze że co raz mniej ludzi godzi sie pracować za śmieszne stawki, a wtedy praca stanie się bardziej doceniana

aha, nie wiedziałem twojego ogłoszenia na portalach o prace?mam powierzać swoje dane osobowe pierwszej lepszej osobie z forum?
      • Gość: zatopek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:16
        Znajdz w poniedzialkowej wyborczej. Ukazuje sie co tydzien od jakiegos miesiaca,
        a poza tym jest na www.praca.gazeta.pl wez sobie slowo kluczowe listonosz i
        znajdziesz
        pozdrawiam
        • Gość: ? Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.com 05.12.06, 22:23
          zatopku, czy do tej pracy potrzebne jest prawo jazdy?
          • Gość: zatopek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:24
            Nie koniecznie. dostalbys rejon, gdzie nie jest potrzebne prawo jazdy
        • Gość: bezrobotna Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: 195.116.125.* 05.12.06, 22:24
          a czy kobitki tez moga byc?
          • Gość: zatopek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:25
            Kobiety rowniez moga, jednak uprzedzam, ze czasem trzeba kilka a nawet
            kilkanascie kilogramow na plecach przeniesc.
            • Gość: ? Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.com 05.12.06, 22:27
              zeby pozniej sie nie okazalo ze kilkadziesiąt jak to na poczcie:]
              • Gość: zatopek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:30
                Nie. Kilkadziesiat na pewno nie bedzie. zapewniam.
                • Gość: ? Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.com 05.12.06, 22:33
                  zajrzałem na www.inpost.pl Czy planujecie otwarcie jakiegos punktu obsługi klienta w czewie i zatrudnienie tam również? Czy tez poszukujecie tylko listonoszy
                  • Gość: zatopek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:37
                    Punkty obslugi klienta sa juz dzialajacymi, np. sklepami, punktami kasowymi,
                    agencjami bankowymi itp. Nie bedziemy otwierac wlasnych POKów (Punktow obslugi
                    klienta) a przynajmniej na razie. Poszukujemy tylko listonoszy
                    • Gość: ? Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.com 05.12.06, 22:39
                      ok, dzięki za info, zastanowie sie
                    • Gość: bartek pytanie do zatopka IP: *.bosbank.pl 07.12.06, 08:40
                      witam - mam pytanie czy przyjmiesz do pracy takze osoby w wieku 54 lata - moj
                      znajomy szuka od kilku miesiecy normalnej pracy - na razie pracuje w trw ale
                      zatrudniony jest przez workera - wiec sily fizycznej i chęci do pracy mu nie
                      brakuje
                      pozdrawiam
                      bartek
      • Gość: ciekawy Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 06:15
        Czyli to, że zgodziłem się pracować za 550 zł netto za 5dni w tygodniu po 12
        godzin powinno uwłaczać mojej godności?
        Wolałem pracować za takie pieniądze niż skamleć, że pracy nie ma.
        • corec Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! 08.12.06, 12:26
          Jeśli satysfakcjonuje Cie praca za 550 zł to jej nie zmieniaj !
          Ja mogę Ci zaproponować lepsze warunki .
          Jeśli jesteś zainteresowany napisz corec@gazeta.pl
          • Gość: ciekawy Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:36
            To nie chodzi o satysfakcje tylko robienie czegoś zamiast narzekanie :)
            Dzieki za ofertę, ale obecnie mam dobra pracę za 2400 zł ;) a w tym miesiącu z
            premiami itd wyszło mi 2950 zł :] ale na to trzeba zapracować i zodbywać po
            trochu doświadczenia zaczynając od dołua nie od razu liczyć na coś takiego.
        • Gość: marcin_r Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.21.pl 08.12.06, 20:30
          Psujesz rynek pracy i nie masz szacunku dla samego siebie. W pewien sposób
          uwłacza godności, z taką kasą nie da się nic zrobić, to jak praca za miskę ryżu.
          • Gość: marcin_r Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.21.pl 08.12.06, 20:33
            Poza tym pracujesz w nadgodzinach, a nie masz za nie płacone. Tragedia przez
            baaardzo wielkie T. Poczytaj kodeks pracy, nie musisz kupować, są na necie w
            postaci plików pdf.
            • Gość: ciekawy Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:34
              Pamiętaj, że nikt Cię nie zmusza, ale nie mów że nie ma pracy dlatego, że Ci
              nie odpowiada wypłata.
    • asiek_00 Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! 06.12.06, 12:52
      A ja jestem zainteresowana.Tylko poproszę o więcej szczegółów.Pozdrawiam
      Asia mój e-mail asiaczest@vp.pl
    • Gość: tomek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:19
      Ta oferta jeszcze aktualna? Jesli tak to jestem zainteresowany.
    • Gość: up Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:13
      up
      • Gość: zatopek Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:41
        oferta jest nadal aktualna, wszelkie pytania na maila czestochowa@inpost.pl
        Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o przesyłanie ofert CV+list
        motywacyjny na powyższy adres
        Pozdrawiam
    • Gość: ja Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:33
      Byłam u Was, kazaliscie załozyc własna firme...Sorry, ale i tak od 1 stycznia
      taka wspopraca byłaby niemożliwa...Pozdrawiam, mam juz wlasna firme :)
      • Gość: ja do Zatopka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:42
        Zatopek - to jak to jest? Trzeba działalność rejestrować? Mozesz potwierdzić?
        • ka-8 Re: do Zatopka 08.12.06, 13:02
          ...jezeli chca zeby zalozyc dzialalnosc to pewnie jeszcze samemu placic ZUS z
          tych 1200PLN? Pfffff.... ale biznes. Juz widze te tlumy walace aby sie zatrudnic. :D
    • Gość: Sigma Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 13:36
      A czy to prawda, że trzeba mieć WŁASNY SAMOCHÓD (pewnie firma zwraca tylko za paliwo...). W takim układzie do tej pracy będzie się dopłacać.
      • Gość: ja Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 15:45
        No cóż - kolejny wyzyskiwacz, ale to normalne w tym kraju. Jeleni szukaj sobie w
        lesie.
        • Gość: no no Zatopek się zatopił i byłoby nawet śmiesznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 16:07
          ... gdyby nie zawiedzione nadzieje kilku osób.
          • Gość: ! Re: Zatopek się zatopił i byłoby nawet śmiesznie. IP: 212.87.241.* 08.12.06, 18:12
            Nie bądźcie naiwni ! Kto wam da w tym mieście lekką rączką 1200 zł.?Musiał być
            haczyk no i był ! W dodatku nie jeden , tylko więcej.Nawet w mieście cudów
            takich cudów nie ma!
    • Gość: ;-) Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: 212.160.250.* 08.12.06, 23:06
      Szanowny? zatopku,
      będąc bardzo naiwną, nadałam list pilnie mający być w Stolicy przez coś co
      nazywa się "INPOST". Poczta strajkowała a zależało mi na czasie. List nadałam
      24 listopada, doszedł wczoraj, czyli 7 grudnia.
      Zatopku drogi, kto tu kłamie? Ty o tych listonoszach, czy Twoja firma, która
      twierdzi, że jest doskonała?
      PS. Twoja firma zajmuje się też śmieceniem, czyli roznoszenie niechcianych
      druków bezadresowych. Na mojej bramie mam nalepkę, że nie chcę takich druków,
      jest to nalepka zatwierdzona przez Zrzeszenie Marketingu Bezpośredniego czy
      jakoś tak, jestem też zgłoszona na listę Robinsona, mam nadzieję, że wiesz o
      czym mówię. Jeżeli jeszcze raz zobaczę ulotki marketów na mojej posesji lub w
      skrzynce pocztowej wystąpię z prywatnym oskarżeniem przeciwko firmie INTEGER o
      naruszenie prywatności.
      Weź to zatopku pod uwagę. Nie opowiadaj też bzdur o braku chętnych do pracy lecz
      podaj PRAWDZIWE wymagania, czyli np. otwarcie własnej działaności itp.
      • Gość: :P Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.com 08.12.06, 23:38
        no to jak jest w końcu z tą działalnością? ja nic takiego na rozmowie nie uszłyszałem, słyszałem o umowie zlecenie i ewentualnie pozniej o prace?

zatopku, daj sobie spokój z tymi głupotami, które wpojono ci na treningach merkatingowych/menadżerskich i powiedz ludziom jasno jak przedstawia sie sprawa, a nie zabieraj im czas i nadzieje

trudno mi jakos uwierzyc ze oferując prace za 1200 na reke w ramach "rejestracji i opłacanego zusu" w tym miescie nie znajdujesz chętnych
        • Gość: ktos Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:57
          kur... juz mi sie zygac chce jak czytam te wasze bzdury !!! firma daje prace ,
          za pieniadze takie sobie ale w porownaniu z innymi calkiem niezle to wychodzi
          ... zatrudniaja juz kilkadziesiat osob, a w u nas w tym zabitym dechami kraju
          jak zwykle cos nie pasuje ..... a bo slonce za wysoko, a bo ptaki za nisko
          lataja, wypowiadasz sie na temat na ktory nie masz zielonego pojecia i od razu
          negujesz !!! idz na rozmowe dowiedz sie wszystkiego i wtedy wyraz opinie na
          forum ....
          • Gość: wtajemniczony Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:34
            heh wiem, że każdy z was od razu chciałby 2000 na ręke, służbowy samochód,
            paliwo i komorka bez ograniczeń...ale teraz troche logiki...firma wchodzi na
            rynek, próbuje się rozwinąć i nawet w dobrą strone to "idzie" ale do licha jak
            taka firma może od razu płacic takie pensje?? przecież tylko człowiek
            ograniczony może wołać od firmy więcej, która dopiero co wchodzi na rynek i
            nawet porządnie na tym nie zarabia ;[ 1200zeta to jest bardzo dobre
            wynagrodzenie jak na czestochowskie warunki. A samochodu wcale nie trzeba mieć.
            Czy ten kto to napisał uwaza że każdy listonosz poczty ma swoj samochod, którym
            rozwozi listy?? buahaha

pozdrawiam
            • Gość: ja Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:43
              No tak, tylko przeczytaj wszystko, a dopiero wtedy zabieraj głos! Zgadzam się,
              że 1200 to nieźle jak na początek, ale musisz rejestrować działalność, a co się
              z tym wiąże - płacić ZUS i inne pierdoły, i to z tych właśnie 1200 zł. Policz
              więc sobie, ile Ci zostaje z tych właśnie 1200 zł.
              • Gość: wtajemniczony Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:56
                Nie wiem kto Ci takich pierdół naopowiadał, prawda jest taka, że w przypadku gdy
                będzie potrzeba założenia własnej działalności to firma opłaca ZUS! czyli płaci
                tyle,ze po opłaceniu zusu i tak listonosz wychodzi 1200 na reke, wiec nie
                piszcie bzdur,
                pozdrawiam
                • Gość: :P Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.com 11.12.06, 20:52
                  łatwo Ci mówić "nie piszcie bzdur", ale kto ludziom tych bzdur naopowiadał?
                  poczynając od ogłoszenia na gazeta.pl gdzie nie ma ani słowa o działalności. Zamiast wytłumaczyć od razu o co chodzi robi sie wielką tajemnice a to juz wzbudza nieufność kandydatów

traktujcie ludzi poważnie to i oni będą poważnie podchodzić do sprawy
                  • Gość: :P Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.com 11.12.06, 20:54
                    cała prawda za forum praca forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=52328123 :

<Czy Was też trafia, jak widzicie takie ogłoszenia? :

W związku z dynamicznym rozwojem naszej firmy (jakiej?) szukamy...

Dla naszego klienta, międzynarodowej korporacji (jakiej?) szukamy...
                    (popisowy numer wszelkich agencji pośrednictwa)

Duża firma z wieloletnią tradycją (jaka?) zatrudni...

Oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie (dla jednego to jest 2000, dla innego
                    10000zł)

Jaki sens ma taka zabawa w ciuciubabkę? Dlaczego potencjalny przyszły
                    pracowniknie ma prawa wiedziec,gdzie wysyła swoje CV? Dla mnie to jest to
                    jakiś chory zwyczaj i nie mam pojęcia, czemu może służyć. Rozumiem, jeśli pod
                    taką ściemą ukrywa się Eniro lub Biedronka ;), ale często takie chwyty
                    stosują, wydawać by się mogło, poważne firmy.

Może by tak w odpowiedzi na te, jakże wiele mmówiące, jasne i konkretne
                    oferty wysyłać odpowiedzi o terści "nazywam się x, mam dobre wykształcenie,
                    pracowałam w różnych firmach na różnych stanowiskach, znam jeden język i
                    chciałbym u Państwa dużo zarabiać" ???>
                    • Gość: to Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:48
                      To je dobre! Od jutra wysyłam takie spreparowane cv do tych tajemniczych firm hehe
                • Gość: ja Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:18
                  Skoro firma opłaca ZUS i inne świadczenia, to po co w takim razie zakładać
                  własną działalność? Haczyk gdzieś jest, tylko nie wiadomo gdzie...
    • Gość: angrusz Re: Bezrobocie ??? Fikcja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:15
      Ale wśród nauczycieli sa i bezrobotni . Aby załapać się na kilka godzin , moze
      etat to trzeba w kilku szkołach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka