Dodaj do ulubionych

Uciazliwy bilboarde swietlny

IP: *.21.pl 17.02.07, 07:14
wczoraj jadac ulica Wolnosci w strona dworca pkp,cos oslepilo i prawie sie
rozbilem.Niech ktos usunie ten pie...... reklame swietlna,bo ktos przez
nia zginie.
Obserwuj wątek
    • Gość: guderian Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 212.160.108.* 17.02.07, 08:03
      racja , co za debil toto umiescil
      • Gość: zniesmaczony Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 212.87.241.* 17.02.07, 08:42
        Wlasnie niech ktos to usunie bo zamiast patrzec na droge to ktos spojrzy w ta reklame no i bedzie tragedia.
    • Gość: monikaaa Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 80.54.168.* 17.02.07, 09:59
      popieram to, przeciez to moze spowodowac tyle wypadkow! ale madry polak po
      szkodzie...pewnie usuna to dopiero jak stanie sie jakas tragedia!
    • Gość: tenjeden Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 212.87.240.* 17.02.07, 10:37
      A może wystarczyło by usunąć akurat ten spot w którym następuje silny błysk.
      Ludzie po co odrazu usuwać całą tablice skoro wygląda dużo lepiej niż wypisany
      neonem "SPOŁEM" czy inne tego typu reklamy.
      • Gość: messi25 Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.man.czest.pl 17.02.07, 11:18
        fakt, troche oślepiające to jest, lecz musze przyznac, ze nie mam nic przeciw
        tej tablicy ale moze warto byłoby przeniesć ją na drugą stronę np. gdzies w
        okolice złotego rogu - równie widoczna dla przechodniów, a mniej uciążliwa dla
        kierowców. a poza tym nijak to pasuje do wystroju tej kamienicy w której miesci
        sie szkola jezykowa empik :/

reasumując :) tablica reklamowa -dobry pomysl, miejsce jej umieszczenia -
        zupełnie nietrafione.
        • Gość: HAHAHAHAHAHHAHAHA Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 89.174.23.* 23.03.07, 19:33
          Gość portalu: messi25 napisał(a):

> fakt, troche oślepiające to jest, lecz musze przyznac, ze nie mam nic przeciw
          > tej tablicy ale moze warto byłoby przeniesć ją na drugą stronę np. gdzies w
          > okolice złotego rogu - równie widoczna dla przechodniów, a mniej uciążliwa
          dla
          > kierowców. a poza tym nijak to pasuje do wystroju tej kamienicy w której
          miesci
          >
          > sie szkola jezykowa empik :/
          >
          > reasumując :) tablica reklamowa -dobry pomysl, miejsce jej umieszczenia -
          > zupełnie nietrafione.

HAHAHAH ale z Ciebie kretyn..jak ją niby maja przeniesc na złoty róg, skoro to
          jest bilbord Empiku...ONI NA TYM ZARABIAJA...nie kumasz tego? Skoro maja
          budynek w dobrym miejscu to to wykorzystuja...specjalnie dla CIebie zmienią
          lokalizacje na drugą stronę ulicy i jeszcze zaplacą wlascicielowi kamienicy, za
          wynajem sciany...Koles niezle mislisz;/
    • Gość: qwerty Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:47
      No cóż... złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy... Każdego dnia tamtędy
      jadę i jeszcze żadna reklama mi nie przeszkodziła. W każdym większym mieście są
      reklamy świetlne i jakoś kierowcy dają sobie radę. No ale my oczywiście musimy
      narzekać.
      A może by tak usnąć wszystkie przydrożne reklamy bo odwracają one uwagę
      kierowców?? No i przede wszystkim trzeba zasłonić słońce bo ono dopiero oślepia.
      • Gość: kamil Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 217.153.246.* 17.02.07, 14:44
        oj chyba masz jakiś interes w obronie tej tablicy :) .... musisz chyba przyznać,
        że w kilku momentach reklam następują jasne błyski, co z pewnością może być
        przeszkodą dla kierowców. Sam przyznam, że nawet idąc pieszo Alejami ta tablica
        działa na mnie dość denerwująco. Taka forma reklamy jest według mnie zbyt
        agresywna ...
        • Gość: qwerty Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:58
          wiesz... mnie też nie podoba się zbytnio ta reklama, ale mówić,że ona
          przeszkadza kierowcom bo oślepia to już chyba lekka przesada. A co mają
          powiedzieć kierowcy jeżdżący po tym placu??
          www.londyn.webd.pl/galeria/albums/userpics/10001/normal_31_27_13_web.jpg
          www.londyn.webd.pl/galeria/albums/userpics/10001/normal_31_27_5_web.jpg
          • dudi_82 Re: Uciazliwy bilboarde swietlny 17.02.07, 15:26
            Wczoraj stałem na światłach jadąc w stronę Północy. Myślałem, że alejami jedzie
            karetka czy coś bo nagle takie 3 silne błyski oświetliły całe skrzyżowanie.
            Chyba faktycznie nie najlepsze miejsce dla takich reklam.

qwerty - bilbordy z tych zdjęć chyba non stop świecą tak samo. Nie mrugają a
            więc nie oślepiają nagle.
            • Gość: xx Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.icis.pcz.pl 17.02.07, 15:32
              W Londynie to wszystko mruga na calego i zmienia sie zgodnie z zasadami
              reklamy - przeciez obraz zeby przyciagnac musi sie zmieniac - tam dopiero jest
              jazda - zapraszam wszystkich na Picadilly Circus, zeby przekonali sie na wlasne
              oczy. Toz to wielka metropolia, a nie Czestochowa :))
              Bilety lotnicze sa teraz takie tanie.

Ironizuje oczywiscie ale potwierdza sie moja diagnoza - sporo Czestochowian
              nade wszystko preferuje blogi, wiejski spokoj i zbytnie atrybuty miejskosci
              budza ich zdecydowany sprzeciw i chec jak najszybszego powrotu do natury.

Za duzo ruchu, swiatla - to nie dla nas Czestochowian :))
              • 42-200czestochowa kwiatek do kożucha 17.02.07, 16:08
                XX-ie , masz rację - dodaj tylko proszę, że :
                1. Ilość reklam świetlnych powoduje efekt przyzwyczajenia się kierowców;
                2. reklamy świetlne moga tworzyć feerie nadającą klimat miejscu, mogą też być
                krzykliwe i prostackie,(na przykładowej Picadilly nie rażą, na Chelsea są
                już przejawem złego gustu)
                3. Reklama ma to do siebie, że powinna stanowić nośnik informacji -intrygująca
                ale nie uciążliwa (vide nagłośnienie w Alejach :))

Piszę to, nie po to by z Tobą się sprzeczać. Uważam jednak, że temat jest
                ciekawy w kontekście chociażby przyszłościowej wizji Alei. Nadal brak jest
                jakiejś spójnej wizji naszego głównego deptaka; w moim odczuciu plastyk
                miejski powinien popracować nad wytycznymi w sprawie katalogu reklam
                dopuszczonych do użytku na ciągu alei. W przeciwnym wypadku czeka nas misz-
                masz. Wyobraź sobie stylowy deptak w III Alei i krzykliwe reklamy świetlne.
                Cały efekt stylowych latarni ulicznych zniweczony przez kicz reklamowy -
                Pomieszanie stylów.
                Kamienica Bata ma już określony styl, współbrzmi z nim frontonem nowo
                wyremontowanej kamienicy przy Al.NMP 24 (po przekątnej) i nagle na całkiem
                ciekawej elewacji Bata taki reklamowy "kwiatek do kożucha". Nawet neon Cinema
                City jakoś się wpisał w charakter miejsca - wskazana reklama moim zdaniem nie.

Mnie co prawda ta reklama nie oślepiła, ale mogę potwierdzić odczucie jednego
                z forumowiczów, że taki nagły błysk w czasie przejeżdżania przez skrzyżowanie
                wywołuje tylko jedną reakcję (zwłaszcza w ciągu dnia)... gwałtowny nacisk na
                pedał hamulca. Wieczorem ma to o tyle mniejsze znaczenie, ze jako kierujący
                musimy się liczyć z uciążliwym lśnieniem , rozbłyskami etc.
                Skutki tego mogą być opłakane; a wystarczyła by "tarcza reklamowa" na wzór tej
                na myjni przy skrzyżowaniu Szajnowicza z Al.Jana Pawła II - bardziej stonowana
                a przy tym wyrazista.

Może zanim zaczniemy być "światowo awangardowi" spróbujmy popracować nad
                elegancją i dobrym gustem :)

pozdrawiam
                42-200 Częstochowa.

PS. Oczywiście, że reklamodawca osiągnął swój cel :)
                Sądzę, że należy przy tej okazji powrócić do wałkowania tematu roli plastyka
                (nadzoru architektonicznego) przy kształtowaniu spójnego charakteru Alei
                również pod względem reklamowym
                • Gość: xx Re: kwiatek do kożucha IP: *.icis.pcz.pl 17.02.07, 16:16
                  To sa moje odczucia - nie pretenduje na wyrocznie.

Ale tysiac, milion razy mniej estetyczne sa Kwadraty i Plac Balcerowicza.

Jesli chodzi zas o reklame - zycie w miescie ma swoje prawa. Na Picadilly i u
                  nas te reklamy spelniaja te sama role - w Londynie wszyscy juz sie
                  przyzwyczaili, u nas nie. W Londynie jest ogromna i nikomu nie pzreszkzdza, u
                  nas malutka i pzreszkazda na potege. Pewnie roznica skali - wszystkiego ...

Pozdrawiam,
                  • 42-200czestochowa Re: kwiatek do kożucha 17.02.07, 17:08
                    Dzięki za odpowiedż.
                    Myślę, że nie ma sporu w kwestiach zasadniczych :).
                    I tych dotyczących Londynu i tych placu Balcerowicza- to oczywiste, że wiele
                    zmian Nas czeka - oby na dobre. Są strefy w Śródmieściu, gdzie można połączyć
                    nowe i stare; to kwestia czytelnej funkcji przypisanej miejscu. Dobrze jednak
                    byłoby aby charakter miejsc był wyrazisty. W moim odczuciu Aleje mają to
                    nieszczęście, że trudno jest wyodrębnić jakiś sensowny podział.
                    Architektonicznie jest to trudne do osiągnięcia, pozostaje sztuczne
                    przypisanie funkcji.
                    Dla mnie:
                    1. III Aleja -stylowy butik i deptak miejski
                    zalety
                    forma architektoniczna większości kamienic, oddawany do użytku pasaż dla
                    pieszych, ciepła dla oka bliskość tonącego w zieleni skweru przy Sienkiewiczu,
                    bliskość parków
                    wady
                    szpeci go Celia i wystrój zewnętrzny Don Kichota - miejmy nadzieję, że Centrum
                    Kongresowe jakoś ten ład przestrzenny przywróci.
                    2. Plac Biegańskiego - reprezentacyjno szyld Częstochowy
                    zalety:
                    Odremontowany Ratusz Miejski, Popówka, Muzeum, będące w tle odnowione
                    kamienice,nawiązujące architektonicznie do "miejskości podjasnogórskiego
                    grodu:), nie razą nawet "nowoczesne" narożne plomby budynków Orbisu i Empiku.
                    Ot, symbol miasta podlegającego zmiennym kolejom losu.
                    wady:
                    mimo bliskości pseudozielenca otaczającego kościół św.Jakuba - brak w tym
                    sercu Częstochowy zielenca i klimatycznej fontanny lub studni pozwalajacej
                    przysiąść, zadumać się nad dziejami. Obecna organizacja ruchu drogowego nie
                    sprzyja naturalnemu "amfitearalnemu" charakterowi miejsca, z którego
                    skorzystać może i twórca performence, i zespół ludowy czy wreszcie spęd
                    patriotyczno-okazjonalny.
                    3. II Aleja NMP - strefa handlowa
                    Zalety:
                    bliskość północno-południowej arterii komunikacyjnej miasta, rodzaj
                    małostylowej "nowoczesnej" zabudowy sprzyjającej łatwości adaptacyjnej lokali
                    handlowych, płynne przejście w mający podobny charakter drugiej części II Alei.
                    wady:
                    przemieszanie i poplątanie styli architektonicznych, zwłaszcza południowej
                    (wyraźnie starszej)pierzei alei, brak parkingów w otoczeniu sprzyjających
                    rozkwitowi handlu; ani tu miejsce na nowoczesne domy mody, biurowce,
                    sąsiadujące ulice Kilińskiego i Dąbrowskiego posiadają już swój wybitnie
                    usługowy charakter;

4. I Aleja NMP
                    Tu przyznaję, brakuje mi pomysłu.
                    Z jednej strony stylowa kamienica Frankego, wymagająca odnowienia elewacji;
                    łącznik w postaci "wiaduktu Bernharda" :)) i ...no właśnie.
                    Jaka byłaby funkcja tej części alei?. Architektonicznie zróżnocowana;
                    planowane sąsiedztwo pomerkuriańskiej Galerii, mającej nijaką wg.mnie (nie
                    nawiązującą do niczego) architekturę też jakoś nie ureguluje tej kwestii.
                    Nijaki styl dalszej częsci przyległej ulicy Wilsona, zaniedbana i niewyrazista
                    ulica Piłsudskiego; fasadowe (niewyraźne stylistycznie)plomby Seki stojące
                    naprzeciwko zabudowy południowej pierzei.
                    Według mnie I Aleja jest nijaka(nieczytelna) w swym charakterze.

W moim odczuciu należy wrócić do poważnej dyskusji na ten temat. Dyskusji nad
                    charakterem Śródmieścia. I dobrze się stało, że ów nieszczęsny baner reklamowy
                    "u Bata" pozwala zwrócić uwagę na ten problem.

pozdrawiam
    • Gość: Sancho Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 22.02.07, 21:57
      Tak naprawdę to mnie denerwuje tylko reklama Depo, zupełnie inaczej bym patrzył
      na ten bilbord gdyby na nim była wyświetlana reklama Don Kichota.

• Gość: ja Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.man.czest.pl 02.04.07, 22:17
        Czyzby to byla twoja konkurencja ???
    • Gość: Bogdan Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 22.02.07, 21:59
      Ja bym jednak nie chciał zeby na tej reklamie był spot reklamowy Don Kichota
      ponieważ tam ocgrona bije ludzi i to pobicie o którym mowa w artykule
      GW "Pobity w dyskotece" na 100 % było w Don Kichocie. Wiem bo pobity jest
      bratem mojego najlepszego kolegi !
      • Gość: do bogdana Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:47
        czlowieku daj sobie spokoj juz z tym ze to bylo w donie kazdy wie ze bylo to w
        depo ale chyba zalezy ci bardzo zeby te podejrzenia byly odwrocone od depo, no
        ale bys ograniczyl sie do publikacji na jednym watku a nie gdzie tylko pojawi
        sie watek don kichota tam musisz publikować swoje teorie.
        • Gość: Ula Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:37
          No ale Bogdan ma rację, bo wszyscy mówią że to było w Depo, a to tak naprawdę
          było w Don Kichocie. Trzeba otworzyć ludziom oczy który lokal w Częstochowie
          jest najbardziej niebezpieczny.
    • Gość: aga Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:35
      paskudny bilboard.Oślepia i przyciąga wzrok.Dla kierowców nie jest to zbyt
      bezpieczne.Niech go przeniosą w inne miejsce
    • Gość: marketer Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:09
      Proponuję docenić piękno outdooru, a nie złożeczyć na reklamodawcę.
      • Gość: misia Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 24.02.07, 15:06
        A ja musle ze ten bilbord to fajna rzecz:)powinny na nim byc wswietlane zdjecia
        wszystkich bramkazy a w szczegolnosci mojego ulubionego z portera:) boze jaki
        on slodki jest........
        • misiakilla Re: Uciazliwy bilboarde swietlny 24.02.07, 15:43
          Wyciac tylko reklame Remizy (czyt. Depo) i bedzie gitara
    • Gość: Michał Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:33
      Przez tę reklamę naprawdę ktoś może zginąć, zróbmy coś zanim będzie za późno !!!
      • Gość: misia Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 03.03.07, 17:41
        Czesc to znowu ja:) Wczoraj jechalam ze swoim pzyjacielem padal deszcz a ja w
        swoim autku mam slabe wycieraczki i znowu jeden wielki blysk i prawie
        potracilam dwoch policjantow:) NA PASACH!!! ale bylo by ich szkoda:) ludzie
        zrobcie cos z tym bilbordem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
        • Gość: Policjanci Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 07.03.07, 16:07
          Spokojnie misia widzielismy Cie z daleka.A w don kichocie bija ludzi.
          • Gość: Misia Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:05
            wiem czytalam w gazecie tylko redaktor sie pomylil i napisal,ze to bylo w depo
            a to bylo w donie
            • Gość: Rafał Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 20:54
              I stało się ! Dzisiaj po południu kierowca srebrnego VW Golfa potrącił na
              pasach starszą kobietę. Tłumaczył się że jego uwagę odwrócił błysk reklamy
              umieszczonej na budynku. Przemek założył temat już jakiś czas temu, ale
              oczywiscie nikt sie nie zainteresował że przez czyjąś głupotę ktoś może
              zginąć ! Ilu ludzi musi zostać potrąconych lub zabitych zeby ktoś wkońcu
              ściągnął tę pie..ną błyskającą reklamę ! Jestem pewny ze to tylko kwestia
              czasu jak znowu coś się stanie !
              • Gość: wIST Re: Uciazliwy bilboarde W CZESTOgrodku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 08:36
                sAM CZESTO PRZEJEZDZAM PRZEZ TO SKRZYZOWANIE I
                nawet nie-kierowca siedzacy obok reaguje nerwowo na ten idiotyczny blysk.
                Cholera, jak cos blyslo.......reakcja
                Niestety ktos kto wymyslil takie przejcie na reklamie to idiota.
                W przypadku wypadku i udowodnienia, ze jest to wskutek tego blysku mozna by
                TWORCE tego dziela pociagnac do odpowiedzialnosci.
                A ty Szanowny xx-ie latasz sobie tanimi liniami do Londynu i nie widzisz, ze
                wszystkie neonowe reklamy sa tam stonowane i nie robia slepoty kierowcom?
                A poza tym co za porownanie Czestogrodek z LONDYNEM???????

Jak sie chce byc swiatowym miastem trzeba miec swiatowa swiadomosc, z nie
                zasciankowe ambicje.
                U nas z jednej dziury w druga.

ZLIKWIDOWAC IDIOTYCZNE BLYSKI REKLAMY NATENTYCHMIAST ;-)) !!!!!!!!
                • Gość: sancho Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 14.03.07, 23:08
                  Dzisiaj spacerowalem sobie ze swoja dziewczyna prze "aleje" i co biedna
                  zapatrzyla sie w bilboard swietlny i prawie wpadla pod auto gdyby nie
                  Ja "bochater" zlapalem ja za reke i zciagnalem z pasow bo prawie weszla na
                  czerwonym!!!!!! ZROBMY COS Z TYM BILBOARDEM!!!!!!!!
                  • Gość: Krzysiu Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 14.03.07, 23:15
                    TAK!||||||||||||||| Ja tez tek tak mysle:)))))))))))))))))) Ostatni moja
                    dziewczyna prawie wpadla pod nadjezdzajacze auto!!!!!!!!!!!! ||||Z RUOBMY COS
                    Z TYM BILBORDEM!!!!!!!!!
                    • Gość: bb Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 23:29
                      A ja dzisaj ta reklame zauwazylem po raz pierwszy :| Mimo ze od dawna codziennie
                      tamtedy przechodze/przejezdzam. Nie wiem co Wam w niej przeszkadza? A moze teraz
                      wyswietlane jest co innego, bo zadnych 'blyskow' sie nie dopatrzylem.
                    • Gość: KAMIENICZNIK Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:57
                      no to w dłoń i do roboty
                    • misiakilla Re: Uciazliwy bilboard swietlny 15.03.07, 13:59
                      Gość portalu: Krzysiu napisał(a):

> TAK!||||||||||||||| Ja tez tek tak mysle:)))))))))))))))))) Ostatni moja
                      > dziewczyna prawie wpadla pod nadjezdzajacze auto!!!!!!!!!!!!

Jak sie zapatrzyla na Rafala flairujacego butelkami to dziewczyna zapomniala o
                      bozym swiecie ;)
                      • Gość: Marcin Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 21:33
                        Słyszałem że znowu kogoś potrącili przez tę reklamę. Znacie może szczegóły ?
                        • Gość: Pielgrzymka Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 19.03.07, 07:36
                          Szlismy z Warszawy pielgrzymka na Jasna Gore w alejach na wysokosci Cinema City
                          rozlegl sie oslepiajacy blysk,ktos krzyknal"to znak od Boga",nic
                          podobnego,oslepiajacy bilboard sprawil iz skrecilismy przez przypadek w lewo i
                          wyladowalismy pod DEPO,ludzie zaczeli sie niepokoic gdyz podobno ostatnio mialo
                          tu miejsce pobicie.Na szczescie przechodzacy obok przechodzien zdementowal te
                          pogloski i wyjasnil,ze pobicie mialo miejsce w Don Kichocie:-)
                          • Gość: he Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.apus-net.pl 19.03.07, 08:07
                            Do gościa z IP 195.117.19. Stary podajesz sie tu pod kilkoma nickami. Podajesz
                            sie za kobiete, za policjanta, piszesz do siebie glupoty na poziomie
                            podstawówki, masz rozum mrówki, łazisz do Depo, jestes wrogiem Don Kichota
                            (pewno wtłukli ci za prostactwo tam) nie podobają ci sie wprowadzane nowinki,
                            po co żeś sie narodził??????????
                            • Gość: Bogdan Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:01
                              Dobrze ze byłem wtedy pod Depo... Jak im powiedziałem ze to pobicie było w Don
                              Kichocie to pielgrzymka poszła ulicą Kopernika a później 7 kamienic, żeby nie
                              przechodzić obok Don Kichota nadrobili kilka kilometrów. Na miejscu mieli się
                              modlić w intencji tego chłopaka pobitego w Don Kichocie bo podobno jego stan
                              jest bardzo ciężki.
                            • Gość: do he Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 14:53
                              PIE..... SIE FRA.... HE HE HE
                              • Gość: Do he Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 23.03.07, 19:15
                                piszesz tak aby odrocic uwage od pobicia,ktore mialo miejsce w donie.Ludzie
                                chca znac prawde.W donie bija ludzi.
                                • Gość: Bogdan do "He" Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 11:27
                                  Zadzwoń do Radia Maryja i podyskutuj o tym z Ojcem Dyrektorem.

Link dla ciebie : www.radiomaryja.pl/

• Gość: Bogdan ogólnie Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 11:28
                                  Do dziś od pątników z Warszawy dostaję maile z podziękowaniami że nie musieli
                                  przechodzić obok dyskoteki gdzie ochroniarze za byle co katują ludzi !
                                  • Gość: he Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.apus-net.pl 25.03.07, 12:18
                                    Słuchaj śmierdzący kawałku stęchłego gówna za dużo śruty sie najadłeś? Nie dość
                                    że masz rozpięciokrotnienie jaźni podając sie za różne osoby rozmawiajac ze
                                    sobą to teraz korzystasz z innego IP bo cie rozszyfrowali. Raz piszesz
                                    bzdury czepiając sie bilbordu teraz przykleiłeś sie jakiejs dyskoteki - raz ją
                                    bronisz raz krytykujesz. Chcesz być śmieszny ale może tylko w swoim wąskim
                                    gronie pustaków z IQ -45. Idź do domu i połóż sie spokojnie w chlewie i nie
                                    wystawiaj nosa zza koryta bo śruty nie dostaniesz.

ps. Przyznam szczerze, że nie miałem pojęcia o istnieiu takiej strony jaką
                                    podałeś. Skąd ją masz? W opcjach internetowych pewno masz ją ustawioną jako
                                    strona główna.
                                    • Gość: Bogdan do "he" Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 25.03.07, 21:31
                                      Już po początku twojego tekstu widac że niestey masz IQ; -45 i jesteś osobą
                                      ograniczaoną i z każdym dniem twoje IQ spada. Ponadto podejrzewam że możesz
                                      mieć zespól Downa i dostałeś po łbie od bramkarzy w Don Kichocie. Od tej pory
                                      jąkasz sie i nie potrafisz sklecić dwóch składnych zdań, a przy okazji pewnie
                                      moczysz się do swojego łóżeczka w nocy podczas gdy słuchasz sobie radia Maryja.
                                      Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu ponieważ nie mam zamiaru zniżać się do
                                      poziomu bakterii. Pozdrawiam serdecznie !
    • Gość: iza Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.07, 21:23
      ipouo0u
      • Gość: Fajna Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 08:57
        A mnie najbardziej podoba się w reklamie MIREK z Candidusa. Sporo chyba prezes
        mu zapłacił za udostępnienie wizerunku. A jeśli nic, to niech się domaga Super
        premi. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka