Gość: przemek IP: *.21.pl 17.02.07, 07:14 wczoraj jadac ulica Wolnosci w strona dworca pkp,cos oslepilo i prawie sie rozbilem.Niech ktos usunie ten pie...... reklame swietlna,bo ktos przez nia zginie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guderian Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 212.160.108.* 17.02.07, 08:03 racja , co za debil toto umiescil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 212.87.241.* 17.02.07, 08:42 Wlasnie niech ktos to usunie bo zamiast patrzec na droge to ktos spojrzy w ta reklame no i bedzie tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaaa Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 80.54.168.* 17.02.07, 09:59 popieram to, przeciez to moze spowodowac tyle wypadkow! ale madry polak po szkodzie...pewnie usuna to dopiero jak stanie sie jakas tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenjeden Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 212.87.240.* 17.02.07, 10:37 A może wystarczyło by usunąć akurat ten spot w którym następuje silny błysk. Ludzie po co odrazu usuwać całą tablice skoro wygląda dużo lepiej niż wypisany neonem "SPOŁEM" czy inne tego typu reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messi25 Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.man.czest.pl 17.02.07, 11:18 fakt, troche oślepiające to jest, lecz musze przyznac, ze nie mam nic przeciw tej tablicy ale moze warto byłoby przeniesć ją na drugą stronę np. gdzies w okolice złotego rogu - równie widoczna dla przechodniów, a mniej uciążliwa dla kierowców. a poza tym nijak to pasuje do wystroju tej kamienicy w której miesci sie szkola jezykowa empik :/ reasumując :) tablica reklamowa -dobry pomysl, miejsce jej umieszczenia - zupełnie nietrafione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHAHAHAHHAHAHA Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 89.174.23.* 23.03.07, 19:33 Gość portalu: messi25 napisał(a): > fakt, troche oślepiające to jest, lecz musze przyznac, ze nie mam nic przeciw > tej tablicy ale moze warto byłoby przeniesć ją na drugą stronę np. gdzies w > okolice złotego rogu - równie widoczna dla przechodniów, a mniej uciążliwa dla > kierowców. a poza tym nijak to pasuje do wystroju tej kamienicy w której miesci > > sie szkola jezykowa empik :/ > > reasumując :) tablica reklamowa -dobry pomysl, miejsce jej umieszczenia - > zupełnie nietrafione. HAHAHAH ale z Ciebie kretyn..jak ją niby maja przeniesc na złoty róg, skoro to jest bilbord Empiku...ONI NA TYM ZARABIAJA...nie kumasz tego? Skoro maja budynek w dobrym miejscu to to wykorzystuja...specjalnie dla CIebie zmienią lokalizacje na drugą stronę ulicy i jeszcze zaplacą wlascicielowi kamienicy, za wynajem sciany...Koles niezle mislisz;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:47 No cóż... złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy... Każdego dnia tamtędy jadę i jeszcze żadna reklama mi nie przeszkodziła. W każdym większym mieście są reklamy świetlne i jakoś kierowcy dają sobie radę. No ale my oczywiście musimy narzekać. A może by tak usnąć wszystkie przydrożne reklamy bo odwracają one uwagę kierowców?? No i przede wszystkim trzeba zasłonić słońce bo ono dopiero oślepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 217.153.246.* 17.02.07, 14:44 oj chyba masz jakiś interes w obronie tej tablicy :) .... musisz chyba przyznać, że w kilku momentach reklam następują jasne błyski, co z pewnością może być przeszkodą dla kierowców. Sam przyznam, że nawet idąc pieszo Alejami ta tablica działa na mnie dość denerwująco. Taka forma reklamy jest według mnie zbyt agresywna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:58 wiesz... mnie też nie podoba się zbytnio ta reklama, ale mówić,że ona przeszkadza kierowcom bo oślepia to już chyba lekka przesada. A co mają powiedzieć kierowcy jeżdżący po tym placu?? www.londyn.webd.pl/galeria/albums/userpics/10001/normal_31_27_13_web.jpg www.londyn.webd.pl/galeria/albums/userpics/10001/normal_31_27_5_web.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Uciazliwy bilboarde swietlny 17.02.07, 15:26 Wczoraj stałem na światłach jadąc w stronę Północy. Myślałem, że alejami jedzie karetka czy coś bo nagle takie 3 silne błyski oświetliły całe skrzyżowanie. Chyba faktycznie nie najlepsze miejsce dla takich reklam. qwerty - bilbordy z tych zdjęć chyba non stop świecą tak samo. Nie mrugają a więc nie oślepiają nagle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.icis.pcz.pl 17.02.07, 15:32 W Londynie to wszystko mruga na calego i zmienia sie zgodnie z zasadami reklamy - przeciez obraz zeby przyciagnac musi sie zmieniac - tam dopiero jest jazda - zapraszam wszystkich na Picadilly Circus, zeby przekonali sie na wlasne oczy. Toz to wielka metropolia, a nie Czestochowa :)) Bilety lotnicze sa teraz takie tanie. Ironizuje oczywiscie ale potwierdza sie moja diagnoza - sporo Czestochowian nade wszystko preferuje blogi, wiejski spokoj i zbytnie atrybuty miejskosci budza ich zdecydowany sprzeciw i chec jak najszybszego powrotu do natury. Za duzo ruchu, swiatla - to nie dla nas Czestochowian :)) Odpowiedz Link Zgłoś
42-200czestochowa kwiatek do kożucha 17.02.07, 16:08 XX-ie , masz rację - dodaj tylko proszę, że : 1. Ilość reklam świetlnych powoduje efekt przyzwyczajenia się kierowców; 2. reklamy świetlne moga tworzyć feerie nadającą klimat miejscu, mogą też być krzykliwe i prostackie,(na przykładowej Picadilly nie rażą, na Chelsea są już przejawem złego gustu) 3. Reklama ma to do siebie, że powinna stanowić nośnik informacji -intrygująca ale nie uciążliwa (vide nagłośnienie w Alejach :)) Piszę to, nie po to by z Tobą się sprzeczać. Uważam jednak, że temat jest ciekawy w kontekście chociażby przyszłościowej wizji Alei. Nadal brak jest jakiejś spójnej wizji naszego głównego deptaka; w moim odczuciu plastyk miejski powinien popracować nad wytycznymi w sprawie katalogu reklam dopuszczonych do użytku na ciągu alei. W przeciwnym wypadku czeka nas misz- masz. Wyobraź sobie stylowy deptak w III Alei i krzykliwe reklamy świetlne. Cały efekt stylowych latarni ulicznych zniweczony przez kicz reklamowy - Pomieszanie stylów. Kamienica Bata ma już określony styl, współbrzmi z nim frontonem nowo wyremontowanej kamienicy przy Al.NMP 24 (po przekątnej) i nagle na całkiem ciekawej elewacji Bata taki reklamowy "kwiatek do kożucha". Nawet neon Cinema City jakoś się wpisał w charakter miejsca - wskazana reklama moim zdaniem nie. Mnie co prawda ta reklama nie oślepiła, ale mogę potwierdzić odczucie jednego z forumowiczów, że taki nagły błysk w czasie przejeżdżania przez skrzyżowanie wywołuje tylko jedną reakcję (zwłaszcza w ciągu dnia)... gwałtowny nacisk na pedał hamulca. Wieczorem ma to o tyle mniejsze znaczenie, ze jako kierujący musimy się liczyć z uciążliwym lśnieniem , rozbłyskami etc. Skutki tego mogą być opłakane; a wystarczyła by "tarcza reklamowa" na wzór tej na myjni przy skrzyżowaniu Szajnowicza z Al.Jana Pawła II - bardziej stonowana a przy tym wyrazista. Może zanim zaczniemy być "światowo awangardowi" spróbujmy popracować nad elegancją i dobrym gustem :) pozdrawiam 42-200 Częstochowa. PS. Oczywiście, że reklamodawca osiągnął swój cel :) Sądzę, że należy przy tej okazji powrócić do wałkowania tematu roli plastyka (nadzoru architektonicznego) przy kształtowaniu spójnego charakteru Alei również pod względem reklamowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: kwiatek do kożucha IP: *.icis.pcz.pl 17.02.07, 16:16 To sa moje odczucia - nie pretenduje na wyrocznie. Ale tysiac, milion razy mniej estetyczne sa Kwadraty i Plac Balcerowicza. Jesli chodzi zas o reklame - zycie w miescie ma swoje prawa. Na Picadilly i u nas te reklamy spelniaja te sama role - w Londynie wszyscy juz sie przyzwyczaili, u nas nie. W Londynie jest ogromna i nikomu nie pzreszkzdza, u nas malutka i pzreszkazda na potege. Pewnie roznica skali - wszystkiego ... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
42-200czestochowa Re: kwiatek do kożucha 17.02.07, 17:08 Dzięki za odpowiedż. Myślę, że nie ma sporu w kwestiach zasadniczych :). I tych dotyczących Londynu i tych placu Balcerowicza- to oczywiste, że wiele zmian Nas czeka - oby na dobre. Są strefy w Śródmieściu, gdzie można połączyć nowe i stare; to kwestia czytelnej funkcji przypisanej miejscu. Dobrze jednak byłoby aby charakter miejsc był wyrazisty. W moim odczuciu Aleje mają to nieszczęście, że trudno jest wyodrębnić jakiś sensowny podział. Architektonicznie jest to trudne do osiągnięcia, pozostaje sztuczne przypisanie funkcji. Dla mnie: 1. III Aleja -stylowy butik i deptak miejski zalety forma architektoniczna większości kamienic, oddawany do użytku pasaż dla pieszych, ciepła dla oka bliskość tonącego w zieleni skweru przy Sienkiewiczu, bliskość parków wady szpeci go Celia i wystrój zewnętrzny Don Kichota - miejmy nadzieję, że Centrum Kongresowe jakoś ten ład przestrzenny przywróci. 2. Plac Biegańskiego - reprezentacyjno szyld Częstochowy zalety: Odremontowany Ratusz Miejski, Popówka, Muzeum, będące w tle odnowione kamienice,nawiązujące architektonicznie do "miejskości podjasnogórskiego grodu:), nie razą nawet "nowoczesne" narożne plomby budynków Orbisu i Empiku. Ot, symbol miasta podlegającego zmiennym kolejom losu. wady: mimo bliskości pseudozielenca otaczającego kościół św.Jakuba - brak w tym sercu Częstochowy zielenca i klimatycznej fontanny lub studni pozwalajacej przysiąść, zadumać się nad dziejami. Obecna organizacja ruchu drogowego nie sprzyja naturalnemu "amfitearalnemu" charakterowi miejsca, z którego skorzystać może i twórca performence, i zespół ludowy czy wreszcie spęd patriotyczno-okazjonalny. 3. II Aleja NMP - strefa handlowa Zalety: bliskość północno-południowej arterii komunikacyjnej miasta, rodzaj małostylowej "nowoczesnej" zabudowy sprzyjającej łatwości adaptacyjnej lokali handlowych, płynne przejście w mający podobny charakter drugiej części II Alei. wady: przemieszanie i poplątanie styli architektonicznych, zwłaszcza południowej (wyraźnie starszej)pierzei alei, brak parkingów w otoczeniu sprzyjających rozkwitowi handlu; ani tu miejsce na nowoczesne domy mody, biurowce, sąsiadujące ulice Kilińskiego i Dąbrowskiego posiadają już swój wybitnie usługowy charakter; 4. I Aleja NMP Tu przyznaję, brakuje mi pomysłu. Z jednej strony stylowa kamienica Frankego, wymagająca odnowienia elewacji; łącznik w postaci "wiaduktu Bernharda" :)) i ...no właśnie. Jaka byłaby funkcja tej części alei?. Architektonicznie zróżnocowana; planowane sąsiedztwo pomerkuriańskiej Galerii, mającej nijaką wg.mnie (nie nawiązującą do niczego) architekturę też jakoś nie ureguluje tej kwestii. Nijaki styl dalszej częsci przyległej ulicy Wilsona, zaniedbana i niewyrazista ulica Piłsudskiego; fasadowe (niewyraźne stylistycznie)plomby Seki stojące naprzeciwko zabudowy południowej pierzei. Według mnie I Aleja jest nijaka(nieczytelna) w swym charakterze. W moim odczuciu należy wrócić do poważnej dyskusji na ten temat. Dyskusji nad charakterem Śródmieścia. I dobrze się stało, że ów nieszczęsny baner reklamowy "u Bata" pozwala zwrócić uwagę na ten problem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sancho Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 22.02.07, 21:57 Tak naprawdę to mnie denerwuje tylko reklama Depo, zupełnie inaczej bym patrzył na ten bilbord gdyby na nim była wyświetlana reklama Don Kichota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.man.czest.pl 02.04.07, 22:17 Czyzby to byla twoja konkurencja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 22.02.07, 21:59 Ja bym jednak nie chciał zeby na tej reklamie był spot reklamowy Don Kichota ponieważ tam ocgrona bije ludzi i to pobicie o którym mowa w artykule GW "Pobity w dyskotece" na 100 % było w Don Kichocie. Wiem bo pobity jest bratem mojego najlepszego kolegi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bogdana Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:47 czlowieku daj sobie spokoj juz z tym ze to bylo w donie kazdy wie ze bylo to w depo ale chyba zalezy ci bardzo zeby te podejrzenia byly odwrocone od depo, no ale bys ograniczyl sie do publikacji na jednym watku a nie gdzie tylko pojawi sie watek don kichota tam musisz publikować swoje teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:37 No ale Bogdan ma rację, bo wszyscy mówią że to było w Depo, a to tak naprawdę było w Don Kichocie. Trzeba otworzyć ludziom oczy który lokal w Częstochowie jest najbardziej niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:35 paskudny bilboard.Oślepia i przyciąga wzrok.Dla kierowców nie jest to zbyt bezpieczne.Niech go przeniosą w inne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marketer Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:09 Proponuję docenić piękno outdooru, a nie złożeczyć na reklamodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 24.02.07, 15:06 A ja musle ze ten bilbord to fajna rzecz:)powinny na nim byc wswietlane zdjecia wszystkich bramkazy a w szczegolnosci mojego ulubionego z portera:) boze jaki on slodki jest........ Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Uciazliwy bilboarde swietlny 24.02.07, 15:43 Wyciac tylko reklame Remizy (czyt. Depo) i bedzie gitara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:33 Przez tę reklamę naprawdę ktoś może zginąć, zróbmy coś zanim będzie za późno !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 03.03.07, 17:41 Czesc to znowu ja:) Wczoraj jechalam ze swoim pzyjacielem padal deszcz a ja w swoim autku mam slabe wycieraczki i znowu jeden wielki blysk i prawie potracilam dwoch policjantow:) NA PASACH!!! ale bylo by ich szkoda:) ludzie zrobcie cos z tym bilbordem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policjanci Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: 195.117.19.* 07.03.07, 16:07 Spokojnie misia widzielismy Cie z daleka.A w don kichocie bija ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:05 wiem czytalam w gazecie tylko redaktor sie pomylil i napisal,ze to bylo w depo a to bylo w donie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 20:54 I stało się ! Dzisiaj po południu kierowca srebrnego VW Golfa potrącił na pasach starszą kobietę. Tłumaczył się że jego uwagę odwrócił błysk reklamy umieszczonej na budynku. Przemek założył temat już jakiś czas temu, ale oczywiscie nikt sie nie zainteresował że przez czyjąś głupotę ktoś może zginąć ! Ilu ludzi musi zostać potrąconych lub zabitych zeby ktoś wkońcu ściągnął tę pie..ną błyskającą reklamę ! Jestem pewny ze to tylko kwestia czasu jak znowu coś się stanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wIST Re: Uciazliwy bilboarde W CZESTOgrodku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 08:36 sAM CZESTO PRZEJEZDZAM PRZEZ TO SKRZYZOWANIE I nawet nie-kierowca siedzacy obok reaguje nerwowo na ten idiotyczny blysk. Cholera, jak cos blyslo.......reakcja Niestety ktos kto wymyslil takie przejcie na reklamie to idiota. W przypadku wypadku i udowodnienia, ze jest to wskutek tego blysku mozna by TWORCE tego dziela pociagnac do odpowiedzialnosci. A ty Szanowny xx-ie latasz sobie tanimi liniami do Londynu i nie widzisz, ze wszystkie neonowe reklamy sa tam stonowane i nie robia slepoty kierowcom? A poza tym co za porownanie Czestogrodek z LONDYNEM??????? Jak sie chce byc swiatowym miastem trzeba miec swiatowa swiadomosc, z nie zasciankowe ambicje. U nas z jednej dziury w druga. ZLIKWIDOWAC IDIOTYCZNE BLYSKI REKLAMY NATENTYCHMIAST ;-)) !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sancho Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 14.03.07, 23:08 Dzisiaj spacerowalem sobie ze swoja dziewczyna prze "aleje" i co biedna zapatrzyla sie w bilboard swietlny i prawie wpadla pod auto gdyby nie Ja "bochater" zlapalem ja za reke i zciagnalem z pasow bo prawie weszla na czerwonym!!!!!! ZROBMY COS Z TYM BILBOARDEM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiu Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 14.03.07, 23:15 TAK!||||||||||||||| Ja tez tek tak mysle:)))))))))))))))))) Ostatni moja dziewczyna prawie wpadla pod nadjezdzajacze auto!!!!!!!!!!!! ||||Z RUOBMY COS Z TYM BILBORDEM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 23:29 A ja dzisaj ta reklame zauwazylem po raz pierwszy :| Mimo ze od dawna codziennie tamtedy przechodze/przejezdzam. Nie wiem co Wam w niej przeszkadza? A moze teraz wyswietlane jest co innego, bo zadnych 'blyskow' sie nie dopatrzylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIENICZNIK Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:57 no to w dłoń i do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Uciazliwy bilboard swietlny 15.03.07, 13:59 Gość portalu: Krzysiu napisał(a): > TAK!||||||||||||||| Ja tez tek tak mysle:)))))))))))))))))) Ostatni moja > dziewczyna prawie wpadla pod nadjezdzajacze auto!!!!!!!!!!!! Jak sie zapatrzyla na Rafala flairujacego butelkami to dziewczyna zapomniala o bozym swiecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 21:33 Słyszałem że znowu kogoś potrącili przez tę reklamę. Znacie może szczegóły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielgrzymka Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 19.03.07, 07:36 Szlismy z Warszawy pielgrzymka na Jasna Gore w alejach na wysokosci Cinema City rozlegl sie oslepiajacy blysk,ktos krzyknal"to znak od Boga",nic podobnego,oslepiajacy bilboard sprawil iz skrecilismy przez przypadek w lewo i wyladowalismy pod DEPO,ludzie zaczeli sie niepokoic gdyz podobno ostatnio mialo tu miejsce pobicie.Na szczescie przechodzacy obok przechodzien zdementowal te pogloski i wyjasnil,ze pobicie mialo miejsce w Don Kichocie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.apus-net.pl 19.03.07, 08:07 Do gościa z IP 195.117.19. Stary podajesz sie tu pod kilkoma nickami. Podajesz sie za kobiete, za policjanta, piszesz do siebie glupoty na poziomie podstawówki, masz rozum mrówki, łazisz do Depo, jestes wrogiem Don Kichota (pewno wtłukli ci za prostactwo tam) nie podobają ci sie wprowadzane nowinki, po co żeś sie narodził?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:01 Dobrze ze byłem wtedy pod Depo... Jak im powiedziałem ze to pobicie było w Don Kichocie to pielgrzymka poszła ulicą Kopernika a później 7 kamienic, żeby nie przechodzić obok Don Kichota nadrobili kilka kilometrów. Na miejscu mieli się modlić w intencji tego chłopaka pobitego w Don Kichocie bo podobno jego stan jest bardzo ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do he Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 14:53 PIE..... SIE FRA.... HE HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do he Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 23.03.07, 19:15 piszesz tak aby odrocic uwage od pobicia,ktore mialo miejsce w donie.Ludzie chca znac prawde.W donie bija ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan do "He" Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 11:27 Zadzwoń do Radia Maryja i podyskutuj o tym z Ojcem Dyrektorem. Link dla ciebie : www.radiomaryja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan ogólnie Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 11:28 Do dziś od pątników z Warszawy dostaję maile z podziękowaniami że nie musieli przechodzić obok dyskoteki gdzie ochroniarze za byle co katują ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: *.apus-net.pl 25.03.07, 12:18 Słuchaj śmierdzący kawałku stęchłego gówna za dużo śruty sie najadłeś? Nie dość że masz rozpięciokrotnienie jaźni podając sie za różne osoby rozmawiajac ze sobą to teraz korzystasz z innego IP bo cie rozszyfrowali. Raz piszesz bzdury czepiając sie bilbordu teraz przykleiłeś sie jakiejs dyskoteki - raz ją bronisz raz krytykujesz. Chcesz być śmieszny ale może tylko w swoim wąskim gronie pustaków z IQ -45. Idź do domu i połóż sie spokojnie w chlewie i nie wystawiaj nosa zza koryta bo śruty nie dostaniesz. ps. Przyznam szczerze, że nie miałem pojęcia o istnieiu takiej strony jaką podałeś. Skąd ją masz? W opcjach internetowych pewno masz ją ustawioną jako strona główna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan do "he" Re: Uciazliwy bilboard swietlny IP: 195.117.19.* 25.03.07, 21:31 Już po początku twojego tekstu widac że niestey masz IQ; -45 i jesteś osobą ograniczaoną i z każdym dniem twoje IQ spada. Ponadto podejrzewam że możesz mieć zespól Downa i dostałeś po łbie od bramkarzy w Don Kichocie. Od tej pory jąkasz sie i nie potrafisz sklecić dwóch składnych zdań, a przy okazji pewnie moczysz się do swojego łóżeczka w nocy podczas gdy słuchasz sobie radia Maryja. Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu ponieważ nie mam zamiaru zniżać się do poziomu bakterii. Pozdrawiam serdecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.07, 21:23 ipouo0u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajna Re: Uciazliwy bilboarde swietlny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 08:57 A mnie najbardziej podoba się w reklamie MIREK z Candidusa. Sporo chyba prezes mu zapłacił za udostępnienie wizerunku. A jeśli nic, to niech się domaga Super premi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś