Gość: Krystyna IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 18:50 Gdzie w Cz-wie można zafarbować na czarno białe spodnie ?, i ile to kosztuje ? Dzięki z góry za rady :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mustina Re: Farbowanie ciuchów - gdzie 19.03.07, 20:56 No ja też bym poprosiła o pomoc w tej sprawie! Pomóżcie ludzie, jeśli wiecie, gdzie można w Cz-wie ufarbować ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.prenet.pl 19.03.07, 21:12 To i ja się podłączę - gdzie ufarbować zamszową kurtkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagi Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: 212.160.86.* 19.03.07, 21:40 niedaleko starej Billi tam byla farbiarnia,tam na rogu jest apteka albo byla i tam obok, jest plac z pomnikiem,napiszcie jak znajdzieciemale pare lat temu była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda nigdzie w Czewie nie ufarbujecie, wiem z autopsji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:30 Pozostaje samemu farbka kupic i eksperymentowac.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara PS..... IP: *.prenet.pl 20.03.07, 13:37 Niestety numer na Nowowiejskiego nie odpowiada - informacja gospodarcza podaje numery farbiarni wykonujących tylko hurtowe usługi. Z przefarbowaniem skóry czy zamszu nie ma problemu. Pozostaje farbowanie ubrań domowym przemysłem - polecam farbowanie w pralce - mnie się udało przefarbować szaro-bury płaszczyk dla dziecka, choć był z dodatkiem jakiegoś plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:42 Ja polecam samodzielne farbowanie. Niby nie kazdy material sie da ale ja probowalam juz na kiku rzeczach i wyszlo ok. Wystarczy kupic barwnik ( na starym rynku za jakies 3 moze 4 zł). Tam jest opisany sposob postepowania. Cala gama kolorow do wyboru. A po ufarbowaniu (polega to na gotowaniu w garnku) polecam plukanie w zimnej wodzie z octem dla zatrzymania koloru. JA jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.cn.com.pl 20.03.07, 13:50 Kiedys była farbialnia na Nowowiejskiego obok apteki - na przeciwko pałacu ślubów, była także koło stadionu na ul. Limamnowskiego. Jak jest teraz - trzeba by zweryfikować. Jeśli to sprawdzisz miło by było jak bys zostawiła wiadomośc na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mustina Re: Farbowanie ciuchów - gdzie 20.03.07, 15:20 Farbiarnia na Nowowiejskiego już nie działa. Nie wiem, jak z tą na Limanowskiego, ale nie ma jej nigdzie w spisie, więc pewnie też już nie istnieje. Zostaje nam chyba faktycznie metoda domowa. Tylko jak tu do gotującej się wody wrzucić lnianą spódnicę??? Zrobi się mini... ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 09:52 hej mam pytanko- gdzie znajduje sie ten sklep na starym rynku? chcialabym kupic barwnik do ubran.. prosze o pomoc! dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.katedralna.trustnet.pl 07.08.07, 17:21 Farby do ubrań można kupić w sklepie z farbami przy placu Daszyńskiego, na przeciwko szaletów miejskich.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś