Dodaj do ulubionych

Farbowanie ciuchów - gdzie

IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 18:50
Gdzie w Cz-wie można zafarbować na czarno białe spodnie ?, i ile to kosztuje ?
Dzięki z góry za rady :-)
Obserwuj wątek
    • mustina Re: Farbowanie ciuchów - gdzie 19.03.07, 20:56
      No ja też bym poprosiła o pomoc w tej sprawie! Pomóżcie ludzie, jeśli wiecie,
      gdzie można w Cz-wie ufarbować ubrania.
      • Gość: mara Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.prenet.pl 19.03.07, 21:12
        To i ja się podłączę - gdzie ufarbować zamszową kurtkę ?
        • Gość: gagi Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: 212.160.86.* 19.03.07, 21:40
          niedaleko starej Billi tam byla farbiarnia,tam na rogu jest apteka albo byla i
          tam obok, jest plac z pomnikiem,napiszcie jak znajdzieciemale pare lat temu
          była
          • Gość: Ruda nigdzie w Czewie nie ufarbujecie, wiem z autopsji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:30
            Pozostaje samemu farbka kupic i eksperymentowac.Powodzenia.
            • Gość: mara a może jednak ? IP: *.prenet.pl 20.03.07, 13:17
              tinyurl.com/2flmcs
              • Gość: mara PS..... IP: *.prenet.pl 20.03.07, 13:37
                Niestety numer na Nowowiejskiego nie odpowiada - informacja gospodarcza podaje
                numery farbiarni wykonujących tylko hurtowe usługi. Z przefarbowaniem skóry czy
                zamszu nie ma problemu.
                Pozostaje farbowanie ubrań domowym przemysłem - polecam farbowanie w pralce -
                mnie się udało przefarbować szaro-bury płaszczyk dla dziecka, choć był z
                dodatkiem jakiegoś plastiku.
    • Gość: Ona Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:42
      Ja polecam samodzielne farbowanie. Niby nie kazdy material sie da ale ja
      probowalam juz na kiku rzeczach i wyszlo ok. Wystarczy kupic barwnik ( na starym
      rynku za jakies 3 moze 4 zł). Tam jest opisany sposob postepowania. Cala gama
      kolorow do wyboru. A po ufarbowaniu (polega to na gotowaniu w garnku) polecam
      plukanie w zimnej wodzie z octem dla zatrzymania koloru. JA jestem bardzo
      zadowolona.
      • Gość: xx Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.cn.com.pl 20.03.07, 13:50
        Kiedys była farbialnia na Nowowiejskiego obok apteki - na przeciwko pałacu
        ślubów, była także koło stadionu na ul. Limamnowskiego. Jak jest teraz - trzeba
        by zweryfikować. Jeśli to sprawdzisz miło by było jak bys zostawiła wiadomośc na
        forum. Pozdrawiam.
    • mustina Re: Farbowanie ciuchów - gdzie 20.03.07, 15:20
      Farbiarnia na Nowowiejskiego już nie działa. Nie wiem, jak z tą na
      Limanowskiego, ale nie ma jej nigdzie w spisie, więc pewnie też już nie
      istnieje. Zostaje nam chyba faktycznie metoda domowa. Tylko jak tu do gotującej
      się wody wrzucić lnianą spódnicę??? Zrobi się mini... ;) Pozdrawiam :)
      • Gość: k Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 09:52
        hej mam pytanko- gdzie znajduje sie ten sklep na starym rynku?
        chcialabym kupic barwnik do ubran.. prosze o pomoc! dzieki
        • Gość: kobietka Re: Farbowanie ciuchów - gdzie IP: *.katedralna.trustnet.pl 07.08.07, 17:21
          Farby do ubrań można kupić w sklepie z farbami przy placu
          Daszyńskiego, na przeciwko szaletów miejskich.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka