Gość: rob IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 12:54 mam kochaną żonę Ecię napiszcie o swoich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klarav Re: Kochamy żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 13:10 dzien dobry:)ja nie mam zony,ba,nawet nigdy zona nie bylam,ale pewnie kiedys bede(y-yyyy....pewnie.....hihiihih)i chcialam tylko powiedziec,ze bardzo milo czytac takie watki.pozdowienia dla Elci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "a JA" Re: Kochamy żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:28 noo taak,trawa po drugiej stronie ogródka zawsze jest bardziej zielona,hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxmasz racje Re: Kochamy żony IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 19:03 masz racje kochajmy je ja swoja anke kocham bardzo i swoją dwójke dzieciaków to jest moje życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katsumoto Re: Kochamy żony IP: 80.54.170.* 18.04.07, 19:53 A ja kocham swoją Asię już blisko ćwierć wieku i wiem, że nie znalazłbym mądrzejszej i piękniejszej Żony dla siebie choćbym szukał kolejne 100 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Kochamy żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:06 A ja kocham moją Dagmarkę, bo jest najlepszą żoną na świecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: Kochamy żony 18.04.07, 20:14 bo dagmarki to w ogóle najlepsze są .... nie tylko żony :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Kochamy żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:17 Hmmm nie wiem jakie są inne Dagmarki, wiem jaka jest moja żona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonka Re: Kochamy żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 22:53 a ja jestem żoną i wiem,że mój mąż też mnie kocha,a ja jego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a JA Re: Kochamy żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 23:46 kocham żony moich kumpli. Naprawdę są WSPANIALE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "a JA" Re: Kochamy żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:29 nooo taaak,trawa po drugiej stronie płotu zawsze jest bardziej zielona,hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
tj9meh Re: Kochamy żony 19.04.07, 20:32 "Być może dla swiata jest tylko człowiekiem,ale dla rodziny jest całym światem" To o mojej ukochanej żonie EDYCIE :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal K Re: Kochamy żony IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.07, 22:06 kocham moją Agusię Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_1977 Re: Kochamy żony 20.04.07, 20:59 ciekawe skąd mamy tyle zdrad, skoro nasi mężowie tak baaaaaaardzo nas wszystkie kochają.... pozdrawiam kochających mężów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kochamy żony IP: 83.2.140.* 20.04.07, 09:24 Własne żony się zawsze kocha, a inne się ............. Takie jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazdrosny Re: Kochamy żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:09 Hej wszystkim. Ja wam naprawdę bardzo zazdroszczę, zazdroszczę że macie kogo kochać. Ja niestety nie kocham swojej żony, już chyba nie. Kochałem ją bardzo, choć nie wiedziałem o tym - teraz wiem że tak było - wiem bo już jej niekocham. Zyczę wam szczęścia w miłości ! Abyście nigdy nie musieli zastanawiać się ile będziecie jeszcze razem, czy kiedyś jeszcze znajdziecie kogoś kto nie będzie dla was obojętny. Pielęgnujcie wasze uczucia - starajcie się nim będzie za puźno... a tym, co hołdują zdradzie.... - życzę samotności. żeby ten, kogo zdradzacie zostawił was wtedy gdy będzie wam potrzebny, żeby nie miał was kto wziąć za rękę, podać szklanki wody - miłego dnia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Re: Kochamy żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:12 Stary! Jak się coś mówi, to dobrze jest najpierw pomyśleć. I pisanie podlega takim samym regułom. Piszesz, że teraz już wiesz, że kochałeś swoją żonę, bo już jej nie kochasz. Ciekawa argumentacja, ale niech będzie. Tylko zdanie wcześniej piszesz, że CHYBA nie kochasz już swej żony, czyli, że może jeszcze kochasz. No to jak kochasz, to z tego ma wynikać , że nie kochałeś ??? Pomieszanie z poplątaniem. Chcesz porąbać ludziom w głowach na obraz i podobieństwo swoje. Przy takiej precyzji przekazywania informacji, Kolumb nigdy by nie dopłynął do Ameryki. Wprawdzie nie jestem ekspertem od ortografii, ale "późno" byłoby ładniej. I w końcu, po cholerę tu nawijasz tu o zdradzie, porąbały Ci się wątki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilo Re: Kochamy żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 20:09 kolego Logik ! Widzę że starasz się błysnąć elokwencją czepiając się mało istotnych szczegółów wyrwanych z kontekstu wypowiedzi. Po pierwsze : Życie i miłość to nie logika, dywagacje na temat prawdy i fałszu w tej płaszczyźnie nie mają zastosowania. Możesz sobie napisać że jeśli A kocha B i B kocha C to A nie kocha C i nie będziesz wiedział co prawdą a co fałszem jest - więc odpuść sobie prawa logiki. 2. Ludzie to skomplikowane istoty i nie potrzeba nikomu "porąbywać w głowie", a gdybyśmy nie mogli wyrażać swoich opinii - to poco forum, po co pismo, po co język, mowa ?? 3. Co do Kolumba... - gdyby miał precyzyjne informacje to by do Indii płyną a nie do ameryki - niewiedza i niepewność również napędzają ten świat ! 4. Ortografia - nie każdy ma opcje "autokorekty" (jak ja np. ) - ale tu masz rację. 5. Przeczytaj sobie uważnie poprzednie wypowiedzi - może wtedy zrozumiesz - al mnie wypowiedź ta jest zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolego Kilo Re: Kolego Kilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:24 Co do moich chęci, to chciałbym, aby to co ktoś mówi znaczyło w normalnym przekazie to samo dla Ciebie, dla mnie i większości innych ludzi. Można oczywiście domyślać się i tłumaczyć kogoś , że chciał powiedzieć co innego niż powiedział, tylko wtedy będzie to wypowiedź tłumaczącego, niekoniecznie zgodna z intencjami mówcy. Co do czepiania się mało istotnych szczegółów - uczepiłem sie dokładnie najistotniejszej rzeczy w jego wypowiedzi, czyli jego uczuciem do żony. Przeczytaj jeszcze raz uważnie - to są dwa zdania ( co tu wyrywać z kontekstu ). To, że kochał swoją żonę, facet wie dlatego, bo już jej nie kocha ( czy tak nie pisze ? ). Ale wcześniej wyraźnie pisze, że CHYBA już jej nie kocha. We wszystkich, znanych mi, interpretacjach języka mówionego i pisanego, oznacza to, że obie możliwości są jednakowo prawdopodobne. To albo komuś nie chce się przeznaczyć dodatkowe dwie minuty na pisanie, albo robi to celowo, żeby później ktoś inny miał więcej pola do interpretacji. Co do ortografii, to wyraźnie napisałem, że byłoby ładniej, ale nie robię z tego powodu problemów. Jak ktoś mi napisze coś mądrego nieortograficznie, to w ogóle nie zwracam na to uwagi. Co do Kolumba - jakikolwiek postęp, również duchowy, możliwy jest dzięki wykorzystaniu informacji pochodzących od ludzi, którzy wcześniej o jakimś problemie myśleli i to przekazali. I naprawdę dobrze byłoby, gdyby ten przekaz był zrozumiały i zgodny z intencjami przekazującego . W tym układzie odpuszczę już fragment o zdradzie - niech będzie, że ten motyw tak silnie przewijał się w wątku, że nie można było o nim nie wspomnieć. Ja tego nie dostrzegam, ale niech tak będzie. Co do reszty nie odpuszczę :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilo Re: Kolego Kilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:02 Sprobuj spojrzeć na świat nie czarne-białe, nie 0-1, nie prawda-fałsz - jest więcej barw, stanów pośrednich - czy potrafimy powiedzieć np. ile cm ma osoba wysoka ? - nie ! - tak samo uczucie - możesz powiedzieć że tego dnia, o tej godzinie przestałem kogoś kochać - też nie ! Rozumiem twój punkt widzenia, ale nie można stosować go do uczuć. (sam się o tym przekonałem - ale to inna baśń). Sam również pojmuje świat "matematycznie" - ale nie zgodzę się aby stwierdzenie "chyba" w tym przypadku rozpatrywać jako 50%. Zdanie "Nie, chyba nie" to raczej zabieg literacki - to jak nie spalenie za sobą mostu, możliwości wycofania się. Życie chyba nie doświadczyło cię pod uczuciowym kątem na tyle aby to zaakceptować. PS - cenię sobie logikę, głównie za to, że w najprzyjemniejszych i w najgorszych chwilach życia można sobie ją w d... wsadzić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: Kolego Kilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:22 Bingo:) Podsumowanie bezbłędne :) I zwróć uwagę, że bezboleśnie :))) Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsukM Re: Kolego Kilo IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.07, 15:45 MASZ U MNIE OGROMNEGO PLUSA>MILEGO DNIA CI żYCZę. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kochamy żony 21.04.07, 10:39 ...odkrycie ameryki prze kolumba, było czystym przypadkiem a nie celowym i zaplanowanym działaniem [.taka mała dygresja] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyśka Re: Kochamy żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:28 A ja kocham swojego Męża Andrzejka najbardziej na świecie i wiem że on też świata po za mną i naszą Córeńką nie widzi i za 6 dni minie dokładnie 5 lat jak powiedzieliśmy sobie ''Tak''!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Kochamy żony 21.04.07, 19:46 Wiesz, też to słyszałem. Wybrał sie podobno na ryby, ale ponieważ nie brały, to płynął coraz dalej :). O to Ci chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Kochamy żony 21.04.07, 22:42 wysyłam Ci świetny klip, jak może wyglądać EURO2012 na naszych stadionach:) Odpowiedz Link Zgłoś