Dodaj do ulubionych

Praca w Czechach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 10:08
Czy ktos z forumowiczow pracowal kiedys u naszych poludniowych sasiadow?
Jezeli tak to chcialbym sie dowiedziec czegos o zarobkach, zyciu i czy ogolnie
warto wybrac sie na rok do pracy do Czech.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm Re: Praca w Czechach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 10:14
      Znajomy pracuje w Skodzie,zadna rewelacja,okolo 1800 zl na lape,hotel za
      darmo ,wyzywienie na swoj koszt.Moim zdaniem nie ma sensu tam jechac za takie
      pieniadze.
      • Gość: Lider Re: Praca w Czechach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 10:18
        Wlasnie widzialem kilka ofert z podobnym wynagrodzeniem. Z tym ze Czechy sa
        blisko domu a tu wciaz mnie moze wku zgarnac wiec czeka mnie wyjazd. Mysle
        jeszcze nad Holandia bo w Angli juz bylem i nie chce wracac.
        • Gość: janek Re: Praca w Czechach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 10:49
          byłem na budowie jako cieśla zorobki 2500 na łape z nadgodzinami więcej ,do tego można coś przywiez alkohol słodycze . dzisiaj to już nie rarytasy no ale zawsze. na zachodzie na pewno zarobisz więcej jak masz okazje to lepiej wyjechać na zachód
          • mon-ikka Re: Praca w Czechach 05.04.13, 12:05
            A może lepiej własny biznes?

Korzyści wiele, choćby np.:
            - wysoka chłonność rynku czeskiego zważywszy na znaczący poziom rozwoju kraju, pomimo mniejszego obszaru gospodarczego;
            - znacznie mniej zbiurokratyzowane środowisko do prowadzenia działalności, a także często i spore oszczędności odnośnie obciążeń podatkowych oraz administracyjnych zważywszy na prosty system podatkowy;
            - łatwość oraz dostępność uzyskiwania pozwoleń oraz koncesji – dzięki elastycznym przepisom prawa czeskiego;
            - większa wyrozumiałość w kontekście kar i mandatów skarbowych.

Zainteresowanych tematem odsyłam na stronę: www.business-czechy.pl/pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka