Dodaj do ulubionych

Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc...

• Gość: pracuś Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.centertel.pl 20.06.07, 23:59
      pracuję w tej firmie od kilku miesiecy , widzę jak często łamie się tam
      prz4episy BHP . Byłem na szkoleniu osoba prowadzaca szkolenie nie ma pojęcia o
      realiach jak wyglada praca na hali , organizacja pracy .
      dzisoiaj zwróciłem uwage jakiemuś krawaciarzowi że to nie jest zgodne z
      przepoisami i zagraża nie tylko mojemu zdrowiu ale tez i jakoęci produkcji

facet nie zwrócił nawet na to uwagi kiedy zapytałem o kogos z BHP ,
      powiedziałem że dalej nie bede pracował .
      Facecik poszedł do liderki i cos tam rozmawiali pokazywał w moja stronę
      na koniec dniówki dowiedziałem sie że jutro chyba na tejn lini nie bede
      pracował , jezeli pójde na inna to po jutrze w necie bedzie kilka zdjęć -
      wykonane telefonem ale wsio jest widoczne ,

np pracownik obsługujący maszyne z rychomymi elementami stoi tyłem , plecami do
      ciagu komunikacyjnego po którym jeżdża wózki , a w wąskim przejściu jeszcze
      przesuwają skrzynki , przechodzą piesi , normalny ruch
      jedynym zabezpieczeniem pracownika jest ...żólta linia na posadzce

mam inne kwiatuszki
      razem kilkadziesiąd mega nagranego filmu .

zakscie o którym wspomniałem na początku tez mam ale już w drugiej fazie kiedy
      poprosiłem o wizyte BHP , jak sie domyslacie nie praszyszedł nikt .

• Gość: 07 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 06:56
        na jakiej linii pracujesz?
        • Gość: dan Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 21.06.07, 10:17
          strajk w TRW ??? az mi sie nie chce wierzyc... 26.06 ?? czy to prawda ??
          • Gość: rolnicza Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 10:59
            skad takie wiadomosci???napiszcie czy to prawda.
            • Gość: taralala Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.241.* 21.06.07, 12:05
              tez nie wiem czy to prawda z tym strajkiem ale jak cos to chetnie
              przystapie...:)niektorzy sie boja bo kredyty maja.....pozdrawiam
              • Gość: rolnicza Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 14:22
                ja tez mam kredyty ...i co z tego,brakuje mi zeby je spłacac.
                • Gość: smogul Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 21:44
                  strajku na razie nie bedzie to tak sie nie da w tym kraju najpierw trzeba
                  spełnic wszystkie warunki strajk to końcowy krok wszystko musi byc zgodnie z
                  prawem ale strajk nie jest wykluczony pozdrawiam wszystkich tych którzy
                  przejrzeli na oczy
                  • Gość: grzegrzółek Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 22.06.07, 14:47
                    do boju!!! łaczę się zwami jako gość zryty czterema latami spędzonymi w tym syfie :)
                    • Gość: worker Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:11
                      będzie strajk i to w tym tygodniu zresztą sami sie przekonacie
                      • Gość: bibi Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:36
                        No dobra ale niby jak on ma przebiegać (ten strajk). Ludzie chcą się podobno
                        przygotować.
      • Gość: zadowolona Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.116.81.154.tvksmp.pl 12.08.09, 23:00
        naprawde fascynujace
    • Gość: suwnicowy Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.centertel.pl 23.06.07, 03:58
      w TRW pracownicy Workera traktowani sa jak smieci , liderzy zapychaja nimi
      dziury , niektórzy pracują kazdrgo dnia na innej linii w innym składzie
      co na to szefowie tej firmy ?

Niemieckie biuro prasowe twierdzi ze to n ie jest mozliwe . Czyżby ?
      • Gość: ja Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.07, 06:56
        strajk ostrzegawczy-2godziny
        • Gość: gośc a Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.241.* 25.06.07, 07:33
          kiedy będzie ten strajk
          • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.241.* 25.06.07, 07:40
            nie wszyscy są zapisani do związkow ,jest nas za mało
            • Gość: ja Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.07, 16:18
              jest juz nas wystarczajaco duzo.podobno 27 czerwca.z tym ze ja uwierze jak
              zobacze.
              • Gość: samiec Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:24
                Strajk nie odbędzie się. Gdyby odbył się na tym etapie negocjacji firma
                obciążyła by osoby odpowiedzialne kosztami. Nie piszcie bzdur na forum tylko
                rozmawiajcie z przewodniczącym.
                • Gość: prawdziwy xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:51
                  Gość portalu: samiec napisał(a):

> Strajk nie odbędzie się. Gdyby odbył się na tym etapie negocjacji firma
                  > obciążyła by osoby odpowiedzialne kosztami. Nie piszcie bzdur na forum tylko
                  > rozmawiajcie z przewodniczącym.

Dokładnie !!!
            • Gość: prawdziwy xxx Nie podszywaj się pode mnie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:50
              Na tym forum tylko ja używam tego podpisy "xxx" nie chcę być kojarzony w ten sposób
              • Gość: ja Re: Nie podszywaj się pode mnie !!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.07, 21:01
                to ciekawe co robi 'plan strajku'(?)

tak jak pisałam wczesniej uwierze jak zobacze ale wiem jedno jesli teraz nie
                bedzie to tylko kwestia czasu...
              • Gość: misiek a propo pracy w TRW IP: 89.101.106.* 25.06.07, 21:04
                moim zdaniem komu nie pasuje w TRW to powinien sobie poszukac innej pracy.JA
                tak zrobilem(pracowalem 4 lata) i wcale tego nie zaluje!wiem ze na produkcji
                jest bardzo ciezko a liderowi i kierownikowi ciagle malo i malo!!!!!!!!!!!
                pozdrawiam
                • Gość: misiek podwyzki IP: 89.101.106.* 25.06.07, 21:09
                  podwyzki beda dostaniecie po 30 zl i bedzie ok. jak co roku!!!!!!!!
                  • Gość: YYYYYYY Re: podwyzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:27
                    misiek co ty tam jeszcze robisz ZWALNIAJ SIE I NIE MAC WODY jesli jestes
                    pracownikiem to wiesz ze nie ma takiej kwoty podwyzki a my pracownicy BEDZIEMY
                    WALCZYC O SWOJE
                    • Gość: misiek Re: podwyzki IP: 89.101.106.* 26.06.07, 00:02
                      chyba mnie gosciu nie zrozumiales ja juz sie zwolnilem i nie mace wody bo taka
                      jest prawda dostaniesz gora 50 zl.POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: xxx jedno trochę niewygodne pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 05:12
                    Nic specjalnie nie mam do mojego zakładu ale w kwesti podwyżek to czegos tutaj nie rozumiem, skoro zakład zadeklarował się dać podwyżkę już na początku roku w kwocie 4,5% pensji brutto, a po ostatnich wydażeniach w sejmie gdzie zadecydowano o zmniejszeniu składki rentowej do docelowego 4,5% w 2007 roku z 13% (6,5% pracodawca+6,5%pracownik docelowo 3% i 1,5%) to w takim razie nasza podwyżka powinna wynosić w STYCZNIU 8,5% to w takim razie zakład jeszcze zyska a nie straci na naszych podwyzkach, no chyba że na styczeń też są przewidziane podwyżki, i jak to stare przysłowie mówi "i wilk syty i owca cała" przy oczywiście niewiedzy części pracowników (zakład będzie mógł mówić że podwyżke dał więc o co chodzi a że ta podwyżka się nam należała to już inna historia)

1840zł x 8.5% = 156zł a więc gra warta jest świeczki
                    • Gość: bibi Re: jedno trochę niewygodne pytanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:44
                      Nic kurde nie rozumiem z tych procentów. Ale pan przewodniczący pewnie ma
                      zaprzyjaźnionych doradców, którzy znają się na rzeczy i potrafi użyć mocnych
                      argumentów.
                    • Gość: LOLEK Re: jedno trochę niewygodne pytanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:51
                      Wydaje mi się, że 10 % to minimum jakie związki powinny utargować. Poprzednia
                      ,,podwyżka,, była żenująca, wiele osób jej nie dostało bez sensownego
                      uzasadnienia. Każdy przeciętny człowiek choruje 2-3 razy w roku i to nie powinno
                      być podstawą do braku podwyżki po całym roku ciężkiej pracy!!!
                      Nie odpuszczajcie. POWODZENIA.
                      • anusiak34 Re: jedno trochę niewygodne pytanie? 26.06.07, 16:02
                        Jak wynika z badań przeprowadzonych przez Hewitt Associates, polski Microsoft
                        jest najlepszym pracodawcą w naszej części Europy. W badaniu „Najlepsi
                        pracodawcy w Europie Środkowo-Wschodniej” wzięło udział ponad 90 tys.
                        ankietowanych, reprezentujących 504 firmy z 10 krajów.
                        ,,Badanie pokazało, że rynek pracy w naszym regionie staje się przede
                        wszystkim rynkiem pracownika. Dla zarządzających firmami PRIORYTETEM STAłO SIę
                        POZYSKIWANIE, MOTYWOWANIE i UTRZYMANIE PRACOWNIKA.
                        Polscy pracownicy okazali się najbardziej niezadowoloną grupą spośród
                        wszystkich dziesięciu krajów. Niżej niż inni oceniliśmy: możliwość
                        samorealizacji, szkoleń, poziom świadczeń i uznanie ze strony przełożonych.
                        Natomiast pracodawcy ocenili nas najlepiej, jeśli chodzi o lojalność,
                        zrozumienie oczekiwań przełożonych i radzenie sobie ze stresem.,,
                        Źródło: Gazeta Wyborcza
                        No cóż, widać w TRW stosuje się metody motywacji nie z tej epoki.
                      • Gość: xxx Re: jedno trochę niewygodne pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:27
                        Gość portalu: LOLEK napisał(a):

> Wydaje mi się, że 10 % to minimum jakie związki powinny utargować. Poprzednia
                        > ,,podwyżka,, była żenująca, wiele osób jej nie dostało bez sensownego

Zrozumcie związki w tym wypadku nie muszą się o nic targować poza oczywiście lipcową podwyzką, a więc nie mieszajcie w to związki, strajki etc...:)
                    • Gość: xxx Kurcze przepraszam!!! pomyliłem się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:25
                      W takich zakładach jak TRW po dzisiejszej lekturze pewnego artykułu w pewnej gazecie, wychodzi na to że podwyzka spowodowana zmniejszeniem składek rentowych powinna być nadana właściwie z urzędu juz w następnej pensji i pracodawca nie powinien nawet o tym wspomniec słowa (chodzi o to ze pracodawcy to pikuś co zrobi z tymi pieniędzmi, czy da je na składke rentową czy pracownikom w każdym razie pieniądze te musza trafić do pracowników, w małych zakładach to już pewnie pracodawca zagarnie wszystko dla siebie), a podwyzka nadana przez zakład jako wynagrodzenie za ciężką;) pracę jest swoja drogą. a więc teoretycznie z początkiem roku 2008 nasze pensje powinny wzrosnąć o 8,5% w stosunku do pensji brutto z czerwca tego roku.
                      Tyle że jest w tej chwili pewien problem:) oczywiście ustawa ta ugrzęzła przy zatwierdzeniu w senacie i jak to się wszystko skończy nikt nie wie:) no chyba że pielęgniarki spuszczą z tonu bo w PiSie pojawił sie pomysł tego typu żeby składki rentowe zagospodarować na podwyzki dla pielęgniarek:D i kółko sie zamyka:)

Reasumując:) jeśli ktoś miał teraz stawkę np te 1840zł to w styczeniu 2008 jego stawka powinna wzrosnąć do około 1990zł nie wliczając w to tej podwyżki 4,5% z lipca tego roku, wychodzi na to że pracodawca musi nam dać te pieniądze jeśl oczywiście ustawa przejdzie i raczej takiemu koncernowi jak TRW to rybka.

Pewnie o czymś zapomniałem :)!
    • Gość: Artur Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 27.06.07, 20:37
      trw to bagno kto madry to ucieka jak najdalej.
      • Gość: Realista robol Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 89.174.23.* 27.06.07, 22:04
        Słyszałem ,że TIRy już czekają ,żeby przyjechać i zabrać linie produkcyjne na wschód .Przecież nie od parady budują zakłady TRW w Moskwie , Chinach i na Ukrainie ,a w Rumuni stoji już podobno nowa pusta hala .... . Kilka lat temu strajkowali w TRW we Francji , Włoszech i Hiszpanii . Kto zgadnie jak to się skończyło ? Ja pitolę , gdzie kilka tysięcy ludzi znajdzie lepszą pracę ,jakie kwalifikacje posiadamy , co potrafimy , jaki fach mamy w rękach ? Wy młodzi , może jeszcze coś zrobicie ,ale ludzie po 40 , których jest większość mogą dużo stracić , więc róbcie sobie te szczeniackie wygłupy ze strajkiem sami .
        • Gość: ON Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:08
          Ty robol jesli uwazasz ze TRW wybuduje sobie nowa hale tylko po to zeby stala to
          wierz mi ze jestes w duzym bledzie. I nie chrzan mi tu o 40-latkach. Bo
          wszystkich nie zwolnia. A po drugie jesli lubisz byc kukielka to powodzenia.
          Jesli nie dadza min 10% podwyzki to trzeba strajkowac!!!
          • Gość: smogul Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 15:12
            robol własnie przez takich jak ty robią z nami co chcą trzeba o swoje walczyc
            jak cie zwolnią to idz do radia na łowce talentów zycie jest brutalne albo my
            ich albo oni nas a jesli chodzi o przeniesienie zakładów na wschód to i tak to
            kiedys nastąpi i my nie bedziemy mieli nic do powiedzenia
            • marianek20 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 28.06.07, 15:55
              Wszystko to tylko gadanie.
              Tutaj trzeba interweniowac. Juz prawie lipiec a tu jak nic sie nie działo tak
              sie nie dzieje. Tylko daty sie zmieniają tego zekomego strajku. Niech
              przewodnicczący wychodzi i mowi konkretną date i jedziemy z nimi jak z furą
              gnoju. ZŁODZIEJAMI!
              • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 16:12
                przeciez mówił?to nic nie wiesz?
                • Gość: paula Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 89.174.23.* 28.06.07, 16:55
                  mam pytanuie czy sa przyjecia do gommy lub trw? zalezy mi konkretnie na pracy na
                  sezon a jesli tak to gdzie skladac papiery? bo przez workservis nie zloze bo to
                  zlodzieje. z gory wielkie dzieki:)za odpowiedz
                  • Gość: pracus Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 18:24
                    do trw przez workera
                    • Gość: Pracownik TRW Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 29.06.07, 21:51
                      A..O ..Sam się zwolni szyderco .grabieżco a obiecuję CI 2000tys pracowników
                      krzyknie HURA Hura hura odszedł WIZIONER ha ha ha ?????????????????????????????????
                  • Gość: Pracownik TRW Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 29.06.07, 21:42
                    Masz racie jak CI odpowiada praca za 800 Zl miesiecznie to zapraszam dużo
                    pracowników firmy WORK odchodzi z tego bagna za taka sumke 800 to na pewno
                    znajdziesz prace i to nie w systemie 4 brygadowym .
                • Gość: xxx Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:06
                  A my na Legionów mamy lepiej, a zresztą pensje od 2008 roku wzrosną o8,5% a do tego podwyżka wyniesie 4,5 % co daje całkiem niezłą kwote jak na robotników bez kwalifikacji. A więc wyglada na to że najniższa stawka na legionów będzie wynosić w styczniu 2008 około 1700zł
                  A powiedzcie mi jedno dzisiaj po zkaładzie na legionów rozniosła się fama że wy na rolniczej dostaniecie 6,5%, czy to prawda?
                  • Gość: pracownik Re: Czcze gadanie IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 19:55
                    nieprawda 2,2% do 4,5%
                    • Gość: gość Re: Czcze gadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 07:26
                      Jaki strajk,wam to sie już we łbach poprzewracało.Do strajku to namawiają
                      pieniacze dla których jest to pierwsza poważna praca w życiu,jak wam tak bardzo
                      zle to sie pozwalniajcie i idzcie do prywaciarzy lesery zobaczymy co po
                      przepracowaniu kilku miesięcy powiecie.Jeżeli tak mało płaci TRW to po co się
                      męczycie obiboki,na zachód wypad.
                      • Gość: kuklux Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 12:16
                        haha - "zwolnijcie sie a nie strajkujcie" , hahaha niech zgadne - lider albo
                        pracownik biurowy z trojka,czworka albo i lepiej z przodu, co? trzesiecie
                        troche portami jak sie o strajku zaczelo mowic "w kuluarach" bo gdziez byscie
                        znalezli taka fuche za taka kase jak w trw, wiec sie nie dziwcie ze Ci co maja
                        polowe/jedna trzecia/ (albo i mniej) tego co Wy, ze zaczynaja sie burzyc;
                        pracownika na produkcji czas jest wykorzystany na maxa, wyciskacie z niego ile
                        tylko sie da, sami przechadzacie sie albo gnijecie przy kompach ze niby tacy
                        zapracowani hahaha ,bylem na kilku szkoleniach w roznych dzialach wiec wiem jak
                        wyglada "praca" w biurach tej firmy, lol
                        • crazy_banana Re: Czcze gadanie 29.06.07, 13:37
                          "sami przechadzacie sie albo gnijecie przy kompach ze niby tacy zapracowani
                          hahaha ,bylem na kilku szkoleniach w roznych dzialach wiec wiem jak
                          wyglada "praca" w biurach tej firmy, lol"

nie wiem czy zrozumiesz, ale sprobuj - nie trzeba robic lopata, skladac cos,
                          walic mlotkiem zeby pracowac i wykonywac rozne ciezkie zadania. Wyobraz sobie,
                          ze poza graniem i przegladania internetu komputer sluzy takze do pracy. Jest na
                          nim zainstalowane wiele programow, do ktorych przecietny czlowiek nie
                          wiedzialby jak sie zabrac i po co to w ogole jest.

Jesli myslisz ze gdy siedzimy przy komputerze jest rownoznaczne z obijaniem to
                          szkoda mi slow bo i tak nie zmienisz zdania bo tacy jak ty maja klapki na
                          oczach i uszach i zadne argumenty do nich nie docieraja.

Co do "przechadzania sie" - jak mamy sie dostac do innego biura, laboratorium,
                          sali konferencyjnej itp. Teleportowac sie nie potrafimy - wybacz nam o panie!
                          To ze idac ze soba zamienimy kilka slow lub sie usmiechamy swiadczy o swietnej
                          atmosferze w pracy np. brak podp$%^&$# sie nawzajem i obgadywania na forum tak
                          jak robi to niestety duza czesc ludzi z produkcji. Zal mi bardzo tych
                          normalnych i pracowitych, ktorzy musza z toba codziennie przebywac.

Goniace terminy i powazne coraz to nowsze problemy do rozwiazania,
                          niezaplanowane nadgodziny i stres to cos czego nie mozesz zauwazyc przez klapki
                          o ktorych wspomnialem. Ty wychodzisz jak wszyscy po rownych 8h rowno z
                          dzwonkiem i biegniecie taranujac wszystko, aby czasem nie byc w pracy dluzej
                          niz minute. Po pracy wracasz do domu i myslisz o d... Maryny a my nie raz
                          myslimy co na drugi dzien w pracy zrobic, jak rozwiazac problem.

Nie raz cos sie instaluje, program jest uruchomiony itp. co powoduje ze przez
                          chwile nie mozna i nie ma sensu nic robic, od razu widac spojrzenia co
                          niektorych przez szybe jak to "sie obijamy"

Wszystkich pracownikow produkcji, ktorzy nie maja klapek na oczach i ciezko
                          pracuja bardzo szczerze i goraco pozdrawiam.

Moglbym tu dogryzc piszac o kilku sprawach, ale nie to bylo moim zadaniem
                          odpowiadajac na post goscia o nicku wskazujacym na Mlodziez Wszechpolska i
                          rasistow :) czyli 'kuklux' Tylko 'klan' zapomnial biedak dopisac
                          • Gość: Wkurzony Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:57
                            To panie lub pani crazy_banana zaproszą pana lub panią napewno na produkcję...Skoro tak strasznie jest w biurze czyż nie lepiej odbębnić owe 8h i dalej mysleć o dupie Maryny niż myśleć nad jakimis "strasznymi technologicznymi problemami"?Przecież od tego może się mózg zlasować nieprawdaż? :D:P
                            • Gość: pracownicaaaaa Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 12:59
                              do Pana/Pani crazy_banana w 100% zgadzam sie z przedmowca. Skoro tak zle jest w
                              biurach to czemu nie pojdziesz na produkcje?? A co do waszego obijania sie
                              przed kompami raz malam tka zabawna sytuacje gdzie musialam wejsc do jednego z
                              owych biur gdzie wszyscy ciezko pracuja. bez chwili wytchnienia. to co ujrzaly
                              moje oczy po wejsci tam bylo niesamowite. Siedzial sobie pan kierowniczek i
                              gral w krecika. Fakt to moze byc meczace gdzy pierwsza plansze przechodzi sie
                              przez 8 godzin i w domu mysli sie o tom "co zle zrobilem ze utknolem na
                              pierwszym lewelu"! A to ze my z proukcji wychodzimy po 8 godzinach to nie
                              zawsze tak jest. nieraz slyszalam od lidera lbo ktos zostanie dobrowolnie na 12
                              albo sam sobie wybiore. I w tedy niemozesz sie odezwac ze ci niepasuje czy cos
                              tkiego... poprostu musisz dybac te 12 godzin czy tego chcesz czy nie. a potem
                              lider oswiadcza godziny do odbioru a nie do zaplaty...
                              • Gość: Wkurzony Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 13:12
                                Pracownico ty nie wiesz o co w tym wszystkim chodzi.To sie dzieje tak:Oni cos instalują i jak to się instaluje to siedzą i grają piją kawkę itp. Jak juz się skończy instalować to się okazuje że zostało zainstalowane źle i trzeba to instalować od nowa a godzinki lecą buahahaha
                              • Gość: zasso Re: Czcze gadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 18:00
                                mozesz wierzyc lub nie, ale w Twoich tzw."biurach" tez nie zawsze ma godziny do
                                zaplaty. Czesto sie zdarzają do odbioru i to nie w całości tylko np. max. dwie
                                na dzień. Jak chcesz też pracować w "biurze" to złóż papiery, gdzie będzie nazwa
                                ukończonej uczelni, kursy angielskiego itd. do działu kadr i czekaj na odpowiedź.

zasso
                            • Gość: pracownik Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:15
                              "technologiczny problem"??? Takie rzeczy rozwiązuje operator urządzenia lub
                              technolog kierowany słowami operatora. Biurowcy częściej widziani są na kawie
                              niż przy komputerze. Wchodząc kiedyś do biura usłyszałam rozmowe: jak to
                              smakowały kraby we Francij i była ładna pogoda" To rzeczywiście ważne dla
                              poprawy technologi firmy. Nikt mi nie powie że martwicie się o pracownika
                              szczególnie że cały czas oszczędzacie tylko na nas. Gdzie wasz wkład? Lepiej
                              dokręcać śrube zielonym małpeczką!
                        • Gość: gość Re: Czcze gadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:03
                          Mylisz sie kolego że lider lub pracownik biurowy,zwykły pracownik z linii
                          produkcyjnej.Pracowałam w kilku firmach,a także u wujka i takiego wyzysku jak u
                          prywaciarzy nigdzie nie ma 12-14h za marną kasę,więc szanuję to co
                          mam,oczywiscie że chciałabym zarabiac więcej,ale cieszę się że mam wypłate na
                          czas,nie zalegam z opłatami i mam co do ganka wrzucic i nakarmić dzieci.Ty
                          pewnie masz to gdzieś bo mamusia i tatuś jeść dadzą i dach nad głową też a kaske
                          wydajesz na panienki.
                          • Gość: a to ja Re: Czcze gadanie IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 14:40
                            a ja uważam ze pracy sie nie da zważyć.ale ja mam porównanie.pracowałam i w
                            biurze i na produkcji.niebo a ziemia...bez słów
                            • Gość: Wkurzony Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:00
                              Jasne że w biurze jest dużo lepiej i płace są o wiele wyższe to jest wiadome i jasne jak słońce :) Pozdrawiam
                          • Gość: Wkurzony Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:55
                            Hehe zaprzeczasz sama sobie bo najpierw piszesz że się tym co chcą protestować we łbach poprzewracało a za chwilkę piszesz że chciałabyś zarabiać wiecej...Więc co?Niech inni protestują a ja tylko potem przyjdę po podwyżkę bo mi też się należy :D:P ciekawa filozofia nie powiem...Zresztą tobie podwyżka nie należy sie bo jak widać jesteś zadowolona z obecnej płacy ale nie broń innym tego że chcą zarabiać więcej...
                            • Gość: xxx Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:45
                              A ja tam poprostu piszę że czy to bedzie praca biurowa czy fizyczna to ma swoją wartość i swoje zmęczenie:), na lini jest przekopane w sęsie fizycznym człowiek po dniówce jest bez sił na dodatkową fuchę:) ale praca umysłowa też jest ciężka tylko że bardziej dla umysłu (wcale nie jest wesoło słuchac szumu kompa przez 8-12 godzin no i to gapienie się w ten monitor też jest przegięte, w głowie dalej chuczy po pracy).
                              I powiem wam że crazy banana ma rację, pomimo że jestem pracownikiem fizycznym wiem że jakaś część pracowników biurowych ma przekopane, sam na szkoleniach byłem i doświadczyłem trochę tych słodkości;).

A zresztą "wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma"
                              • Gość: a to ja Re: Czcze gadanie IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 22:15
                                Gość portalu: xxx napisał(a):

ale praca umysłowa też jest cięż
                                > ka tylko że bardziej dla umysłu (wcale nie jest wesoło słuchac szumu kompa
                                prze
                                > z 8-12 godzin no i to gapienie się w ten monitor też jest przegięte, w głowie
                                d
                                > alej chuczy po pracy).

ja powiem tak:wolałabym słuchac szumu kompa niz szumu maszyn a praca fizyczna
                                a psychiczna to dwie rozne rzeczy tylko że zauwaz ze na produkcji wykonujesz
                                prace i fizyczna i psychiczna i odpowiedzialna i stresujaca.

• Gość: xxx Re: Czcze gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:14
                                  heh:) praca umysłowa na produkcji:P, sam pracuję na produkcji i jestem w pełni zaprogramowanym automatem:) który może zamknąć oczy i pracować, a wiesz ile rzeczy przemyslałem stojąc przy różnego rodzaju maszynach i nikt nigdy mi nie powiedział że puściłem braka czy jakiś błąd krytyczny, wszystko zależy od sposobu organizacji pracy, ja robie swoje znam doskonale moje prawa i obowiązki i się stosuje a jak cos komuś się nie podoba (lider, wiodący) to niech znajdzie sobie lepszego pracownika, ja jestem na prawie i niech nie podskakują bo poprostu pujdę do kierownika;). To naprawdę działa:D
                                  Poprostu robię swoje czy jako zwykły pracownik czy zastępując wiodącego i tego samego wymagam od współpracowników czy ludzi którzy mną rządzą.
                                  A jak sobie nie potraficie pracy zorganizować i sracie w gaty przed jakąś śmieszną wiodącą która ma manie wyższości to juz jest wasz problem.

Poprostu za długo pracowałem na lini i wiem że tam sie poprostu za wiele nie mysli (kiedyś w myślech sobie tłumaczyłem na angielski każde usłyszane zdanie:P, tak swoją droga to bardzo dobra metoda utrwalania języka obcego)
                                  • Gość: pracownik Re: Czcze gadanie IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 10:58
                                    Gość portalu: xxx napisał(a):

> Poprostu za długo pracowałem na lini i wiem że tam sie poprostu za wiele nie
                                    my
                                    > sli

moze ty nie myslisz mów o sobie ja wiem ze tam trzeba myslec co sie robi bo
                                    chwila nieuwagi i juz jest brak .trzeba myslec nie wiem co ty robisz i jaka
                                    prace wykonujesz moze jestes na rozrywaniu ale tam tez mozna zrobic braka.przy
                                    głupiej zmianie nici tez trzeba myslec.
      • Gość: ............... Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.241.* 30.06.07, 11:11
        gosc xxx napisał tak:

Nic specjalnie nie mam do mojego zakładu ale w kwesti podwyżek to czegos tutaj
        nie rozumiem, skoro zakład zadeklarował się dać
        podwyżkę już na początku roku w kwocie 4,5% pensji brutto, a po ostatnich
        wydażeniach w sejmie gdzie zadecydowano o zmniejszeniu
        składki rentowej do docelowego 4,5% w 2007 roku z 13% (6,5% pracodawca+6,5%
        pracownik docelowo 3% i 1,5%) to w takim razie nasza
        podwyżka powinna wynosić w STYCZNIU 8,5% to w takim razie zakład jeszcze zyska
        a nie straci na naszych podwyzkach, no chyba że
        na styczeń też są przewidziane podwyżki, i jak to stare przysłowie mówi "i wilk
        syty i owca cała" przy oczywiście niewiedzy
        części pracowników (zakład będzie mógł mówić że podwyżke dał więc o co chodzi a
        że ta podwyżka się nam należała to już inna
        historia)

PROSZĘ WYTŁUMACZ TO NIECO JASNIEJ BO NIE BARDZO ORIENTUJĘ SIĘ W TYCH
        PROCENTACH JESLI MOZESZ TO ILE POWINNA WYNOSIC PODWYZKA W TYM ROKU PROCENT? 4,5
        PLUS ODZYSKANE PROCENTY ZE SKLADEK RENTOWYCH ? CZY JAK?
        • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:17
          przecztytaj to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=61789342&a=64895603
          nie chce mi się to kolejny raz tłumaczyć:)
    • Gość: koziolek matolek Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.pcz.pl 01.07.07, 07:47
      podwyzka tyczy sie naszej pensji brutto, np. zarabiamy 2500 podwyzka 10% to 250
      czyli bedziemy zarabiac 2750 brutto , a obizka skladek to zupelnie cos innego,
      np zarabiamy 2500 brutto a netto dostajemy 1500 a po obnizce dostaniemy 1600.
      czyli trw w zaden sposob nie moze nas oszukac. poprostu podwyzka tyczy sie kwoty
      brutto i powinnismy dostac podwyzke od tej keoty , a ile wyplaca nam netto to
      sprawa nasza,
      pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 09:32
        dokładnie
    • Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 09:37
      Tak nawiasem mówiąc TRW musi być nieźle zdesperowane by obklejać autobusy reklamami swojej nędznej firemki :D Cóż to sie stało..?Brakło niewolników i głupich,którzy by chcieli u was pracować...?Niedługo państwo z biur zakasa rękawy i do szycia i składania pójdzie :D
      • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:02
        oj "wkurzony" przestań pieprzyć głupoty:), niepodoba ci się to się zwolnij, ale rzeczywiście poziom umiejętności nowych pracowników się zmniejszył a normy pozostały na tym samym poziomie, nie wiem ale chyba zrezygnowano z testów czy coś, dlatego że coraz gorsze za przeproszeniem niemoty trafiają do TRW (jeszcze 3-4 lata temu nie mieli by najmniejszych szans na dostanie się). A liderzy wymagają tak samo jak dawniej, bycie wiodącym lini złożonej w połowie z TRWiaków a w połowie z nowych workerów to ostatni kawałek chleba:).
        • Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:59
          Z czego mam się zwalniać jak ja tam nie pracuje :D ale znam stamtąd wiele osób co sie przewinęło przez ten "raj na ziemi" no i połowa już się zwolniła a połowa z pozostałej połowy zrobi to lada moment ;) Miłego życia w błogostanie...
        • Gość: Pracownik TRW Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 01.07.07, 17:08
          Nie gadaj głupot pochwal się Arturowi jle potraficie przesiedziec na stolowce
          Liderzy niektórzy z was to niezle lenie i obiboki pracuje troche lat i dobrze
          poznalem was bo z nie jednym pracowalem przypomnijcie sobie czasy jak na nockach
          bywaly imprezki mistrzów produkcji za parawanikiem sobie siedzieliscie .A teraz
          boice sie Artura jak ognia , no i oczwiscie jego psa gonczego.
          • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:40
            ???????:0 nie wiem o co ci chodzi, odpowiedź zupełnie nie na temat:o
        • Gość: Pracownik TRW Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 01.07.07, 17:15
          NIch sie Artur z Piotrem zwolni jak ich nie bylo to jeszcze jakos dalo sie
          pracowac .Na pewno 2500 pracowników krzyknie bardzo dobrze .ha ha ???????????????
      • Gość: ZENON Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.man.czest.pl 02.07.07, 08:30
        Tak czytam te wszystkie wypowiedzi wasze i stwierdzam ze macie racje cała prawda
        TRW. SZKODA GADAC . Ale prawdy nieda sie ukryc . Trzeba coś z tym zrobic tak
        dalej byc nie moze. Albo bedzie lepiej albo hale trzeba zburzyc przynajmniej ten
        szkielet który narazie stoii. Bo po co to budowac dla kogo . Niby dla ludzi a
        traktuja nas jak zwierzeta .
        • Gość: zawiedziony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.centertel.pl 02.07.07, 12:01
          tak ZENON biją nas i trzymają na siłe, he he he....
        • crazy_banana Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 02.07.07, 12:04
          Moj post nie mial na celu narzekania na moja prace, tylko pokazania niektorym
          madralom, ze to nie jest odpoczynek tylko rowniez ciezka praca tyle, ze nie
          fizyczna.
          Zdecydowanie wole sie rozwijac umyslowo i intelektualnie w pracy bo fizycznie
          wole podczas uprawiania sportu i zdecydowanie po pracy.

Ciekawe jest to ze najbardziej narzekaja ci ktorzy pisza ze juz tu nie pracuja.
          Jesli by takiej osobie bylo teraz lepiej to by nie myslala o starej pracy i
          obsmarowywaniu TRW. Widocznie zal jej cos sciska ze wyladowala z deszczu pod
          rynne...
          • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:49
            No bo w sumie gdzie się w cze-wie znajdzie prace fizyczną gościówka (gościu) po zawodówce zarobi 1800zł. Teraz są przyjęcia na kolei dla młodych inżynierów tylko wiecie że oferuja im pensje na sam początek w wysokości 900zł na raczkę, nic dodac nic ująć. A jeśli chodzi o pracę w biurach to jest całkowicie inny charakter, nie da się tego porównać (w sęsie kto więcej zrobi), poprostu główka pracuje a ciało odpoczywa, a fizyczna wiadomo... ciało pracuje a główka odpoczywa.
            Chociaż bywają stanowiska w biurze gdzie żeczywiście wiele się nie robi nawet umysłowo, ale bedę sprawiedliwy i powiem że na niektórych liniach też jest leżycho, nie bez powodu niektóre linie sa nazywane przez pracowników "liniami przedemerytalnymi":)
            • Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:55
              Kto zarabia 1800?na produkcji zarabiaja głównie po 1400-1500 chyba że ktoś tam pracuje już z 10 lat to może i ma 1800 choć wątpię...
              • Gość: xxx do wkurzonego:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:13
                jak to kto tyle zarabia ja pracuję na legionów juz czwarty rok i mam stawke 1840zł a ci co są przyjmowani mają 1510zł wystarczy że przychaczą sobotke jedną i podstawa na konto wpada.
                Nie wiem jak tam na rolniczej

A i zapewniam cię że tyłka liderce nie lizałem, tylko potrafiłem jej co niektóre rzeczy wytknąć:), ja poprostu robię co do mnie należy (trzymam sie przepisów) i olewam to całe bagienko:) i nnym cały czas to samo radzę ale jakoś to do nich nie dociera!
                • Gość: Wkurzony Re: do wkurzonego:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 07:41
                  No ja właśnie pisałem o Rolniczej.Na Legionów nie wiem jak jest bo nie znam nikogo stamtąd ale pewnie tak jak piszesz że faktycznie te 1800 mają.Pozdrawiam
          • Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:54
            Niedługo nie będzie miał kto na ciebie robić pani lub panie z biura...Bo wszyscy stamtąd uciekną :D A co do tych którzy odeszli z TRW to się nie bój radzą sobie całkiem nieźle ;)
          • Gość: Kasia Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.man.czest.pl 03.07.07, 07:05
            Czytam to i stwierdzam ze ci z biura gdzies bardzo bronia tego Trw. Mam wrażenie
            ze cos tu jest nie tak. Moge sie domyslac ze chyba ci co taka kase biorą to nic
            szczególnego nie robią bo jak z taka determinacja mozna bronic pracy . SADZE ZE
            TO JEST CHYBA POPROSTU łATWA KASA.PANIE PIOTROWSKI NIECH PAN SOBIE TO PRZEMYSLI
            I MOżE IM SIE TRZEBA DOBRAC DO "DUPY"
            • Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 07:42
              Powinnaś raczej apelować o to do Ogińskiego z tego co mi wiadomo,bo Piotrowski się zajmuje tylko produkcją a nie biurem...Pozdrawiam
          • ana_6 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 21.08.09, 02:56
            trw;/
    • Gość: lalunia:D Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:34
      A ile zarabia lider w TRW????
    • Gość: Poinformowany Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:50
      Słyszeliście??Te kilka osób co wyjeżdżają do Chin uczyć Chińczyków szyć to po nauczeniu tamtejszych ludzi całą produkcję mają tam przenieść bo Chińczycy są mniej wymagający co do zarobków a w Cz-wie zakład zlikwidować.
      • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.07, 10:16
        ale brednie,dajcie juz spokój.bo te ploty sa coraz śmieszniejsze.
        • Gość: Menel Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:16
          Jakie sa niby najlatwiejsze linie?np: na Rolniczej?
          • Gość: ON Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:27
            Wg Mnie najgorsze linie to poduchy dla pasazerow czolowe. Sam je robie i
            slyszalem od wielu ludzi, ktorzy juz robili na kilku liniach to samo. Ale moze
            sie myle.
            Jesli chodzi o pracownikow biurowych i "wiekszosc" liderow to bronia roboty i
            unikaja tematu strajkow, ale co sie dziwicie. Jakby tak niedaj Boze zamkneli
            zaklad to gdzie Oni taka fuche znajda?!
            Piszac "wiekszosc" liderow mialem na mysli tych wszystkich, ktorzy tylko chodza
            i placza ze malo, ze kierownik ich wyzywa i takie tam. Sam widzialem kilku
            liderow, ktorzy przychodza na linie i pomagaja zrobic pracownikom norme. Ale
            tych jest naprawde malo.

A moze zrobimy jakas ankiete na temat najgorszego lidera? Oczywiscie z
            uzasadnieniem.
            • Gość: b-52 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 80.54.171.* 03.07.07, 16:38
              My tu sobie gadu-gadu jak to niedobrze jest ,a tutaj zaczynają nam linie
              zabierac...
              • Gość: gks Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 217.96.15.* 04.07.07, 09:34
                Wiesz może o które linie chodzi...?
            • Gość: Seba Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.man.czest.pl 03.07.07, 21:20
              podoba mi sie ten pomysł.NAJGORSZY LIDER TO: ANDRZEJ PTAK PONIEWAZ JEST TO
              CZLOWIEK BEZ KULTURY PROWADZACY MOBING NA SWEJ LINI.KTO U NIEGO ROBI TEN WIE CO
              ON TAK NAPRAWDE WYPRAWIA.
              DZIEKI NARA.
              • Gość: Menel Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:28
                W sumie to nie wiem czy jest sens pisac tych najgorszych liderow...bo to moze
                miec odwrotny skutek-tzw: Kapo-Liderzy jeszcze dostana podwyzki za swoj
                stosunek do pracownikow-a zbyt miętcy liderzy moga byc zamienieni liniami z
                tymi gorszymi:/

Ale musze przyznac ze z tego co sie orientuje to na Headbagach sa spoko
                liderzy, przynajmniej czytajac narzekania pracownikow na innych liderow.
              • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.241.* 03.07.07, 23:17
                Pewnie, że to dobry pomysł aby klasyfikować lidderów. Fakt niektórzy z nich
                bardzo bronią pracy, bo poza TRW niestety sobie nie poradzą. Dorobiło się stołka
                za dobrych czasów i dzisiaj j...e się ludzi, z którymi się kiedyś pracowało, a
                liderem zostało dzięki kablowaniu i innym rzeczom o których nie warto mówić. Są
                na szczęście liderzy, którzy poza TRW też by sobie świetnie poradzili, bo w
                przeciwieństwie do wielu innych nie mają pustych łbów, a takich wsród liderów
                nie brakuje. Często mamy do czynienia z przypadkami, że pracownik pracujący na
                linii ma większą wiedzę od swojego lidera i z powodzeniem poradziłby sobie z
                prowadzeniem produkcji na danej lnii, ale tacy ludzie nie dostają szansy, bo są
                zbyt cenni dla produkcji i takich TRw niestety traci i nto z dnia na dzień, bo
                nikt ambitny nie pozwoli sobie, żeby jakiś tuman nim pomiatał, a do tego
                decydował ile ma dostać podwyżki, kiedy urlop itp.
                • Gość: grzegrzółkek Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 04.07.07, 00:32
                  nic dodać nic ująć :)
                  • Gość: ON Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:30
                    Dokladnie tak jak wyzej. Smiac mi sie kiedys chcialo jak moja liderka
                    dowiedziala, ze mam mgr-a. Ja zwykly pracownik na lini. A ona wielka p. Lider
                    niestety nie. To trzeba go troche naprostowac bo jeszcze Mnie bedzie chcial
                    wygryzc buhahahah
                    • Gość: angol Do: ON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:21
                      Skoro masz magistra i pracujesz na produkcji, to odpowiedź nasuwa się sama.
                      Wstydził byś się przyznawać.
                      Odpowiedz po co skończyłeś szkołę???? Po to żeby użalać się iż wszyscy którzy
                      siedzą wyżej awansowali poprzez znajomości???????? Żenada !!!!!
                      Ukończenie studiów to żaden problem (zwłaszcza w Częstochowie), potem trzeba się
                      umieć przebić, czego Ty zupełnie nie potrafisz.

Na marginesie dodam iż jestem pracownikiem produkcyjnym. Sytuacja w TRW mi się
                      nie podoba, ale nie mam zamiaru gadać takich bzdur jak wymieniony w tytule ON.
                    • Gość: zadowolona Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.116.81.154.tvksmp.pl 12.08.09, 23:08
                      zalosne... widac ze magistra albo dostales bo tatus byl jakims
                      dyrektorem uczelni albo miales tam kogos i niechciales sie teraz do
                      tego przyznac albo (bardziej prawdopodobne) jestes taka c... ze
                      jedyne co mozesz zrobic ze swoim magistrem to sie nim podetrzec!
                      nieudacznik
              • Gość: on Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:02
                Przepraszam a co wy chcecie od ptakspoko misiek .
      • Gość: szczesliwy Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 195.175.37.* 04.07.07, 18:42
        Pare dni temu skonczyla mi sie umowa i z milutka checia nie zamierzam jej
        odnawiac :) Mam dosyc patrzenia na idiotow, ktorzy dorwali sie do drobnych
        pieniedzy z pensji i uwazaja sie za bogów. Dosyc sciamniania, zalatwiania za
        plecami i ogolnie pierd~1. Ciesze sie, ze tam pracowalem bo nie wiedzial bym, ze
        taki smietnik w ogole moze istniec! Pracownicy zatrudnieni po znajomosci nawet
        nie potrafia sie poprawnie wyslawiac. Na tyle co widzialem moge powiedziec, ze
        jakby dyrektorzy byli Niemcami albo Anglikami to takiego syfu na pewno by nie
        bylo. Ale jak kazdy Polak, ktory dorwie sie do korytka odpycha innych ;)

szczesliwy
      • Gość: ja wiem swoje Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 04.07.07, 18:58
        BZDURY PISZESZ "POINFORMOWANY" TRW SZANGCHAJ MA 4-RY RAZTY WIęCEJ pracowników
        niż TRW Częstochowa nie dajcie się ponieść Piotrowskiemu i Ogińskiemu
        poczytajcie to!!!! niech wiedzą że ludzie mają dosć tego wyzysku i poniżania
        piotrowski zrobił swoje piotrowski musi odejsć!!!!

Solidarność" w tyskiej fabryce Fiata domaga się, by minimalna pensja wzrosła o
        sto procent! Płace mają dorównywać tym we włoskich fabrykach koncernu.
        Związkowcy stawiają sprawę jasno: skończył się czas podwyżek po sto, dwieście
        złotych. Chcą, aby minimalna gwarantowana płaca w fabryce podskoczyła do 2,8
        tys. zł brutto, a więc o sto procent! Doświadczeni robotnicy mają zarabiać 4-5
        tys. zł, czyli 80 proc. więcej niż teraz. To jak do tej pory najwyższe żądania
        podwyżek w polskiej motoryzacji.

Lista z postulatami trafiła już do zarządu Fiata Auto Poland oraz centrali firmy
        w Turynie. - Są możliwe do spełnienia. Fabryka ma tak dużo zamówień, że podwyżki
        uszczupliłyby zysk zaledwie o 15 proc. - przekonuje Rajmund Pollak,
        wiceprzewodniczący "Solidarności" w Fiacie. Dodaje, że płace w Tychach mają
        dorównać tym we włoskich fabrykach koncernu, gdzie wynoszą około 1,3 tys. euro.
        - To i tak połowę mniej niż zarabia robotnik w Niemczech - mówi związkowiec.

Ale to nie koniec. "Solidarność" chce też, aby dodatek za nadgodziny nadliczbowe
        wzrósł do 150 proc. oraz domaga się uśrednienia premii wakacyjnej dla wszystkich
        pracowników. Dziś dawny fundusz socjalny, tzw. wczasy po gruszą, uzależniony
        jest od zarobków i stanowiska. - Robotnik dostaje raz w roku niewiele ponad 1000
        zł, a kierownik kilka tysięcy - mówi Pollak i dodaje, że premia ma wynieść 3,3
        tys. zł dla wszystkich.

"Solidarność" do 13 lipca chce spotkać się z całym kierownictwem Fiata Auto
        Poland. Jeżeli postulat nie zostanie spełniony, związek zapowiada wejście w spór
        zbiorowy oraz pikiety. W ostateczności ma dojść do strajku, ale całkiem innego
        niż do tej pory. Związek nie zamierza organizować go na własną rękę, ale
        porozumieć się z centralami w innych krajach, gdzie również robotnicy domagają
        się podwyżek. - Będziemy dążyć do strajku globalnego, by na jeden dzień stanęły
        wszystkie fabryki Fiata na świecie - nie ukrywają związkowcy.

Wiadomo już, że "Solidarność" nie da się przekonać argumentami o trudnej
        sytuacji finansowej Fiata. Zamówień na nowego Fiata 500 jest tak dużo, że
        koncern zaproponował pracownikom skrócenie trzytygodniowej przerwy wakacyjnej
        (to przerwa technologiczna, m.in. na remonty). W zamian chce zapłacić
        ekstrastawki. - Za tydzień mamy zarobić tyle, ile za cały miesiąc - zdradza
        jeden z pracowników.

- Auta sprzedają się jak ciepłe bułeczki, więc pracodawca wymaga dużej
        wydajności. Będzie musiał jednak za nią dobrze zapłacić. Fiat musi wreszcie
        zrozumieć, że rynek pracy w Polsce zmienił się - nie ukrywają związkowcy.

Bogusław Cieślar, rzecznik prasowy Fiata Auto Poland zapewnia, że dyrekcja
        koncernu dokładnie rozważy postulaty "Solidarności". Unika jednak deklaracji,
        czy pracownicy dostaną kolejne podwyżki. - Będziemy o tym rozmawiać - mówi Cieślar.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
        • Gość: xxx A co się stanie jak nie podpiszę angażu ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:03
          .... bo poprostu uznam że jest za mały, co mogą mi zrobić za to:)???

Nie mogę sie doszukać w prawie pracy informacji w tej sprawie, no i jak to zostanie odebrane przez kierownika, czy za przeproszeniem wezwie na dywanik liderkę czy mnie

• Gość: NZZS podziekowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 07:20
          Bardo serdecznie chciałbym podziękować "derektorom" na Rolniczej za
          zmobilizowanie i zachęcenie pracowników do zapisywania się do związków
          zawodowych. To przecież dzięki nim liczba członków związków wzrosła o ponad
          500%. Na prawdę świetny wynik, gratuluje!
          • Gość: NSZZ Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 17:02
            ŻEBY nie było zdziwienia w NSZZ jak pan Sławek nic nie zdziała w podwyszkach
            to będzie lipa ze związków jak się szubko zapisali tak szybko sie wypiszą.
            • Gość: smogul Re: Czekamy IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 19:06
              juz zdziałal tylko trzeba zapytqac co a nie gadac po próznicy
            • Gość: pracownik Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:33
              zarząd TRW Polska postanowił od 01. lipca 2007 r. zwiększyć o 4,5 % fundusz płac
              zasadniczych w zakładach poduszek powietrznych i pasów bezpieczeństwa.

Jednocześnie przypominamy, że podwyżka funduszu płac zasadniczych o 4,5 % nie
              oznacza, że wynagrodzenie zasadnicze każdego pracownika wzrośnie o 4,5 %.

Wzrost indywidualnych wynagrodzeń zasadniczych może być zróżnicowany i będzie
              zależeć od oceny pracownika.

No i gdzie to 7,5 % ??? pier...lenie !
              • Gość: on Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:35
                no to teraz się 500 osób wypisze ze zwiazków i pozamiatane, sprawy nie było
              • Gość: składacz Re: Czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:40
                Ludzie różnie dostali, niektórzy 5 %, niektórzy 1 % albo jeszcze
                inaczej...Jakby nie patrzeć to i tak wszystko grosze
              • Gość: smogul Re: Czekamy IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 19:18
                najbardziej denerwuje mnie głupota ludzi którzy nic nie wiedzą gadaja głupoty
                rozmowy z dyrekcją trwają i dopiero wtedy bedzie wiadomo czy cos da sie
                osiagnac czy nie
                • Gość: ja Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:35
                  Gdyby miało się cokolwiek zmienić, to pismo od Kozieła nie zostałoby wysłane.
                  Teraz to już nie ma odwrotu.
                  • Gość: re Re: Czekamy IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 12:27
                    widzisz jakie masz pojecie o tym co piszesz własnie o to chodzi ze sami niczego
                    nam nie dadza trzeba z nimi o to powalczyc pismo zostało wysłane a ty co
                    myslałes ze dadza ci wieksza podwyzke bo co bo sie wystraszyli przestan
                    przeciez to normalne ze beda robic wszystko zeby wyjsc na swoje kapitalista nic
                    od siebie nie da dopóki nie musi wiec nie ma co załamywac rąk no chyba ze 50pln
                    podwyzki to wszystko o czym marzysz
                    • Gość: Andrzej Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:04
                      no to weź se zrób "białe miasteczko" i walcz
                      • Gość: re Re: Czekamy IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 15:07
                        no własnie takich baranów jak ty tam trzeba
                        • Gość: Andrzej Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:32
                          jak wam tak źle w kapitaliźmie to się kopnijcie do Chin albo na Kubę ze swoimi
                          czerwonymi legitymacjami
                          • Gość: Wkurzony Re: Czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 16:37
                            Do Andrzeja: Widać że niezły popłoch w biurze się robi i pod tyłkami się pali...Jesteś tego klasycznym przykładem :D
                            • Gość: rusti Re: Czekamy IP: 80.54.171.* 13.07.07, 16:59
                              człowieku, a gdzie Twój rozwój? pyszczysz sie, bełkoczesz ,wkurzasz sie a gdzie
                              jestes? co osiagnąłes? innych tak łatwo obrażac? To Twoje zycie i jesli CI tak
                              zle to zmien je na lepsze - zacznij od zmiany pracy wyjdzie CI to naprawde na
                              zdrowie.
                              • Gość: Wkurzony Re: Czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:29
                                Już dawno zmieniłem pracę pajacu :) A w życiu jest mi świetnie a ty jak widać nie popisujesz się zbytnio intelygencją :D
                                • Gość: halinka Re: Czekamy IP: *.pureserver.info 14.07.07, 11:59
                                  to cos taki wkurzony?. Zajmij sie swoją robotą a nie pisz bzdur... inteligencie
                                  od siedmiu bolesci
                                  • Gość: Andrzej Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:08
                                    Wkurzony ma jakieś problemy z osobowością, robi z siebie psychologa a bredzi bez
                                    sensu. Był od dziecka ofermą i taki zostanie. Lepiej by sprzedał kompa i kupił
                                    se trochę żarcia - wszyscy by coś zyskali
                              • Gość: Wkurzony Re: Czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:31
                                Jeszcze jedno:Siedź sobie dalej w tych Niemczech jak ci tam dobrze "rozwinięty człowieku" :D Mi jest dobrze w Polsce i nie narzekam
                              • Gość: Wkurzony Re: Czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:34
                                Och sorki z "północy" szanowny pan lub pani jest...Zwracam honor a już myślałem że piszę z inżynierem pracującym w Niemczech :P:D
                                • Gość: pani Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 21:55
                                  No nie panowie dosyć tego. zdaje mi się, że to forum miało służyć do innych
                                  celów niż wzajemne obrażanie. Ponarzekajcie sobie lepiej ten kierat, czy na
                                  liderów skur..., zresztą tego też już się nie da czytać. Mieliśmy wymieniać się
                                  opiniami na różne tematy, a czyta się tylko :,,ten jest inteligentniejszy od
                                  tamtego, albo ci w biurze to tamto i siamto,,.Piszmy z sensem - TO LUDZIE
                                  CZYTAJą ! (jeśli im starcza cierpliwości). Pewnie teraz jakiś mądrala napisze
                                  jak ci się nie podoba to nie czytaj i spier..., ale ja lubię wiedzieć co się w
                                  zakładzie dzieje.
                                  • Gość: Andrzej Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:04
                                    Wkurzony, ty umiesz coś jeszcze poza jęczeniem. Zrób coś z sobą zamiast ślęczeć
                                    na necie
                                    • Gość: normalny Re: Czekamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:50
                                      Raczej widzę że to ty matołku cały czas jęczysz.Idź się przewietrz na dwór bo siedzenie przy kompie ci szkodzi.
                    • Gość: halinka Re: Czekamy IP: *.pureserver.info 13.07.07, 16:10
                      jestem ciekawa jak wyglada sytuacja w innych czestochowskich firmach - brembo,
                      gommie stradomiu w porownaniu z tym 'strasznym' zakladem na rolniczej??
                      • Gość: Wkurzony Re: Czekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 16:39
                        Po twojej wypowiedzi widać ze za przeproszeniem G...o wiesz o sytuacji w tamtych zakładach a próbujesz wybielać TRW w odniesienu do czego...?Wiesz...Paranoję się leczy :D
                        • Gość: halinka Re: Czekamy IP: *.pureserver.info 13.07.07, 16:48
                          no to wytłumacz mądralo te rożnice... bo jak dotąd to słysze tylko bełkot
    • Gość: gutekkk Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:18
      Czy to prawda, że nie przedłużyli umowy z osobami które zapisały się do
      związku?
      • Gość: Kurde Ludzie!!! Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 14:26
        kolejna plota.kiedy zaczniecie myslec o sobie,jak ma byc w tym zakładzie dobrze
        jak trzesiecie dupami.nie narzekajcie wiec.pasuja wam stawki wiec pracujcie bo
        boicie sie własnego cienia i zrobia z wami co zechca,wy przez tydzien
        ponarzekacie i wam przejdzie.umowy moga nie przedłuzyc z róznych powodów a nie
        z tego ze ktos sie zapisał,moze ktos czesto chorował?bo to główna przyczyna gdy
        nie przedłuzaja umów.
        • Gość: smogul Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 15:03
          w tej chwili zakład nie moze przedstawic angazy do podpisania bo w swietle
          prawa byłoby to nielegalne poniewaz zwiazek zawodowy nie wyraził zgody na taka
          podwyzke płacy i jest w sporze z zakładem dopóki nie wynegocjuja jakiegos
          porozumienia nie mozna przedstawiac angazy wiec nie farmazoncie tylko
          zasiegnijcie jezyka u zrodła czyli u przewodniczacego zwiazku a poza tym za
          przynależnosc do zwiazku zawodowego nie mozna byc zwolnionym strach ma wielkie
          oczy a oni na tym bazuja pozdrawiam sławka jeziorowskiego w kupie siła!!!!!
    • Gość: gutekkk Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:25
      Zwolnić nie ale nie przedłużyć umowy mogą z byle powodu.
      • Gość: trw Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 15:53
        powód jakis musi byc.jejku gdzie ja pracuje.
        • Gość: ;) Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:34
          w syfie !
    • Gość: Piotrowski Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:47
      Każdy kto weźmie udział w ewentualnym strajku zostanie dyscyplinarnie zwolniony w trybie natychmiastowym!!!Nie ma i nie będzie miejsca w zakładzie dla obiboków leserów i różnej maści prowokatorów!!!Z chamstwem i konfidenctwem będziemy walczyć takimi samymi metodami!!!To jest przestroga dla tych którzy myślą iż zdezorganizują pracę na produkcji.Nie dopuszczę do tego!!!
      • Gość: xxl Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 11:10
        Sytuacja pracownika w czasie strajku - udział pracownika w strajku legalnym nie
        stanowi naruszenia obowiązków pracowniczych i zachowuje on prawo do świadczeń z
        ubezpieczenia społecznego oraz uprawnień ze stosunku pracy za wyjątkiem prawa do
        wynagrodzenia. Okres takiej przerwy wlicza się także do okresu zatrudnienia.
        Ponadto organizacja może utworzyć fundusz strajkowy, a także pracodawca w
        porozumieniu kończącym strajk może przyznać pracownikom prawo do wynagrodzenia
        za okres strajku.
        • Gość: trw Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 13:55
          hehehe dobre, ale z tego co mi wiadomo nie mozna za to zwolnic tym bardziej
          dyscyplinarnie gdyby tak było to wiele zakładów w których przeprowadzono strajk
          juz by nie istniało bo nie miałby kto pracowac.
          • Gość: dw Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 14:57
            przecież to wpuszczanie w kanal nie wierz że piotrowski wypowiadałby sie na
            forum mimo wszystko troche inteligencji i ogłady ten pan ma -no chyba że sie
            mylę a poza tym za strajk jesli jest legalny nie moznapracownika zwolnic
            • Gość: robolek do "dw". IP: 212.160.86.* 06.07.07, 22:49
              he he ty wierzysz ze Piotrowski jest "inteligentny" no co ty... jakby był to by
              go "po prostu Artur" nie wziął za swojego "BULTERIERA" przecież piotrus
              wykonuje polecenia arturka co do joty.....
              a dziś podobno arturek sie wściekał u piotrusia jak nie wiem co...hi hi grunt
              się pali pod nogami !!!!!!!
              NA TACZKI Z NIMI NA TACZKI!!!!!
              • Gość: Dariusz M. Re: do "dw". IP: 89.174.23.* 07.07.07, 13:23
                Oświadczam ,że w poniedziałek złożę doniesienie do prokuratury o popełnionym przestępstwie ,publicznego oczerniania i ubliżania osobie prywatnej .
                Wierzcie mi,że są sposoby na tchórzy ,którzy myśląc ,że są anonimowi i bezkarnie uliżają innym ludziom.

PS
                Jeden z drugim nie zastanowią się,że mogą robić krzywdę rodzinie ,krewnym, znajomym osby , której ubliżają .

Co wy potraficie ? Klikać myszką , naciskać klawisze i guziki od maszyn automatycznech ? Co osiągneliście ? Co sobą reprezentujecie ? Kto was szanuje ? Jaką macie wiedzę i kwalifikacje ?
                Odpowiedzcie sobie na te pytania zanim coś znowu napiszecie .

Precz z pieniactwem i bezpodsawnymi pomówieniami .
                Pozdrowienia dla Piotra .

Darek
                • Gość: sutil Re: do "dw". IP: 80.54.171.* 07.07.07, 14:14
                  100% racji. Nie znam Czlowieka ale to co tu sie dzieje to wola o pomste do
                  nieba. Niepodoba się to zwolnijcie sie i szukajcie pracy magistrzy od 7 bolesci.
                • Gość: Wkurzony Re: do "dw". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 06:41
                  Aleś się zacietrzewił gościu jakby było o co :D Kto tu tego gościa niby oczerniał...?Jesteś jakimś biurowym pieskiem i szczekasz w obronie swojego "Pana"...Szczekaj szczekaj póki możesz ciekawe jak długo to potrwa jak wszyscy "niewolnicy" pracujący na wasze tłsute biurowe dupska zwieją z zakładu? :D Trzeba będzie samemu zakasać rękawy i iść na produkcję i tzw. "normę" wyrobić.Sam jestem ciekaw ile zrobicie <lol2>
                  • Gość: pracownica Re: do "dw". IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.07, 06:53
                    a może ktoś by sobie zadał pytanie "dlaczego tak się dzieje?dlaczego pracownicy
                    tak sie wypowiadają?"
                  • Gość: Darek M. Re: do "dw". IP: 89.174.23.* 08.07.07, 10:15
                    "wkurzony" teraz odpal paierosa i zetrzyj ten płyn z klawiatury ,bo jak zaschnie będziesz musiał kupić nową , a jak pisałeś wcześniej z kaską krucho !

prostaku
                    • Gość: Wkurzony Re: do "dw". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 10:54
                      Prostak to cię spłodził łosiu...Możesz mi co najwyżej na pędzel skoczyć ale na pieszczote i przyjemność to trzeba sobie zasłużyć maleńki...Idź wylizać swojemu "Panu" pędzelek bo tego potrzebuje :D
                      PS. A co do mojej kaski się nie martw mam się całkiem nieźle i nie dzięki twojej głupiej firmie do której bym w życiu nie poszedł pracować, szczególnie z takim osobnikiem jak ty czy twój szef <lol2>
                      • Gość: anonim Re: do "dw". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 19:38
                        Powiem tylko jedno taka osoba jak pan P.P. powinna się znaleźć w każdym
                        szpitalu, pozwalniać połowę personelu, a z resztą zrobić porządek. Wtedy dopiero
                        walczyć o podwyżki OBIBOKI!
                        • Gość: mucha Re: do "dw". IP: *.man.czest.pl 08.07.07, 19:51
                          i ciebie oczywiscie
                      • Gość: Darek M. Re: do "dw". IP: 89.174.23.* 08.07.07, 21:11
                        nerwy ?hi hi hi hi .
                        • Gość: anonim Re: do "dw". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:26
                          No co? dobry jest gościu. Pewnie długo tu nie popracuje bo mają na niego chrapkę
                          inne rozwijające się firmy. Jak Go ktoś podkupi, to się nie zdziwię.
                        • Gość: takijeden Re: do "dw". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 09:18
                          Dariusz M. - M jak "mięczak" buahahaha
                        • Gość: Wkurzony Re: do "dw". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 16:34
                          Do Darek M. : Co żeś tak zamilkł gościu...?W piętki poszło i nawet nie stać na ripostę...?Ach jaka szkoda ;) Prawda jest taka że robicie boczkami i trzęsiecie się ze strachu bo niewolników braknie niedługo i trzeba będzie poszukać innej pracy być może fizycznej a nie płaszczenie dupeczki w foteliku :D:D:D
                • Gość: robolek do "Dariusz M" IP: 212.160.86.* 08.07.07, 23:06
                  A donoś sobie donoś....
                  tylko ciekaw jestem jak udowodnisz o którego Piotrowskiego chodziło i o którego
                  Artura......
                  POWODZENIA!!!!!!
                  ps.
                  no jeśli jesteś taki "prawy i sprawiedliwy" i nie "tchórzliwy" to dlaczego się
                  nie podpisałeś imieniem i nazwiskiem????
                  KAPUś I DONOSICIEL czy tak by było dobrze?????
                • Gość: chętny Re: do "dw". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:05
                  Złożyłeś to doniesienie do prokuratury?Bo kupiłem sobie kajdanki żeby nie fatygować nikogo z policji lub prokuratury...?Czy jaj ci brakło malutki buahahaha? :D chcesz zatańczyć to zatańczmy.
      • Gość: Pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 12.07.07, 09:48
        Ha HA HA Sam sie zwolni 2500 pracowników bedzie zadowolonych zabierz Artura bo
        to wszystko jego TY po prostu wykonujesz polecenia swego Pana ,ja wiem ze to
        wszystko co robisz to wina Artura Wizionera , który chcę stworzyc swój prywatny
        Zaklad.
    • Gość: nana Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.man.czest.pl 09.07.07, 16:44
      Kazdy tylko narzeka i nic z tym nie zrobi...nie to co ja wlasnie dzisiaj sie
      zwolnilam bo dla mnie to byla meczarnia...kazdy tylko chodzil i sie madrowala
      ty zap...jak mrowka i to za jakie pieniadze..ehm...
      • Gość: w.... Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 16:03
        Komu nie pasuje to droga wolna .Narzekacie a przecież droga wolna nikt tam
        nikogo nie trzyma !
        • Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 16:32
          No i wielu już powiedziało "droga wolna spadamy stąd" a będzie ich jeszcze więcej :D
          • Gość: Menel Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:01
            Ja juz dokladnie miesiac temu-takie male swieto- uwolnilem sie od systemu 4
            brygadowego.Nie jestem moze taki krytyczny jak inni moi koledzy i z forum i z
            bylej pracy, bo przez Workera(ups przepraszam IG Worker :) ) wyplata byla na
            czas i czasem mozna bylo 1000 wyciagnac, blisko do pracy mialem...no tyle ze, z
            nauka bardzo ciezko pogodzic, ciagle odsypiasz, ciezko zaplanowac cokolwiek po
            pracy(jakies zajecia, kursy, treningi) bo zawsze kilka zajec opuscisz.Mam
            nadzieje teraz to nadrobic.

Bardzo zle by sie stalo, gdyby TRW wyprowadzilo sie z Czestochowy-co nie
            zmienia faktu ze stawki przez agencje pracy tymczasowej powinny byc wyzsze:)
    • Gość: Krzychu Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:48
      Macie jakies swoje kandydatki??
      • Gość: lol Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.pcz.pl 10.07.07, 23:48
        jedna taka blondi z lat zmiana b na rolniczej...
        • Gość: bolo Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 00:11
          Ma na imię Kasia
        • Gość: zadowolona Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.116.81.154.tvksmp.pl 12.08.09, 23:12
          boze... albo nieroby i marudy albo ogiery... przysli pracowac na
          wakacje i robia ranking "najlepsza dupa w trw"...
      • Gość: anonom Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:14
        nie wiem czy najładniejsze, ale na pewno najfajniejsze to są na zmianie D (lat)
        • Gość: on Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:04
          wiesz ja jestem ze zmiany D i kilka się znajdzie ale na zmianie B są fajniejsze
          • Gość: anonim Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:19
            a właśnie że na D ! :-)
            • Gość: ON Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:09
              No Ania z D jest fajna :D
              • Gość: JO Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:29
                Jaka Ania?
                • Gość: p Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:45
                  Na legionow tez sa ladne kobietki
                  Niektore nawet bardzo. Nie wiem z ktorych zmian, bo pracuje od 8-16 i czekam tak
                  sobie co pare tygodni na te fajne kobitki;)
                  • Gość: lol Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.pcz.pl 13.07.07, 02:01
                    na legionow jest fajna asia w zoltym kolniezyku. z tatuazem:P
                    • grzegrzolek Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... 13.07.07, 22:34
                      co z tego że fajne, skoro wali stodołą na kilometr? nie brzydziłbyś się takiej
                      dotknąć co śmierdzi krowim plackiem? a większośc to kościelec albo świnta anna
                      niestety, zero poziomu intelektualnego..
                      • Gość: lol Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.pcz.pl 13.07.07, 23:55
                        grzegrzolek...dla mnie ty prezentujesz zerowy poziom intelektualny. mysle ze nie
                        to skad ktos jest a co soba reprezentuje jest miara czlowieka. ty myslisz innymi
                        kategoriami - myslisz kategoriami pseudo intelektualisty z MIASTA czestochowy, a
                        moze spojz na wlasne buty czy sloma nie wystaje. jezeli nawet ktos mowi z innym
                        akcentem lub inaczej sie ubiera to nie znaczy ze jest gorszy. zastanow sie nad
                        tym ,zanim napiszesz cos glupiego
                        • Gość: ktos Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.56.inds.pl 14.07.07, 22:10
                          Ladna jest ta czarnulka z b zmiany ewa stawiam na nia
                          • Gość: gosc Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:15
                            Jaka Ewa?Na jakiej linii pracuje?
                            • Gość: ktos Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.56.inds.pl 14.07.07, 22:16
                              na rolniczej na mercedesie
              • Gość: lll Re: Dziewczyny w TRW najfajniejsze sa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:27
                skad z legionow czy z rolniczej
    • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:54
      Widzę że towarzystwo z biura nieźle spanikowane pisze na forum.Dobrze dobrze się dzieje ;)
      • Gość: Andrzej Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 16:04
        Ja piernicze, już wstałeś? Przeczytaj sobie swoje posty i zobacz kto panikuje.
        Na początku mnie śmieszyły twoje wypowiedzi, ale zrobiły się już żałosne.
        Wczytaj się dobrze to zrozumiesz jaka z ciebie oferma. W domu i w pracy nie masz
        nic do gadania to tu się będziesz wywnętrzał? Robisz tylko z siebie pożywkę dla
        innych.
        Zmień sobie nicka bo z normalnymi to ty niewiele masz wspólnego.
        • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:14
          Idź się umyj bo biurem od ciebie śmierdzi :)
        • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:17
          Poza tym Andrzejku nie wywnętrzaj się tak i nie panikuj bo ci jakaś żyłka pęknie i koncern straci takiego wartościowego pracownika i propagandystę w jednym :D
          • Gość: Andrzej Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:50
            Chłopino, czy twoje obie szare komórki są w stanie zrozumieć, że na produkcji są
            normalni ludzie, którzy nie muszą oczerniać pracodawcy? Pewnie nie zauważyłeś,
            ale na temat zakładu nie napisałem ani jednego słowa (ani złego ani dobrego).
            Irytuje mnie tylko, że wokół są takie buce jak ty. Na szczęście umiem się
            dogadać z ludźmi, z którymi pracuję. Ty masz na to inny sposób - myślisz, że jak
            kogoś zmieszasz z błotem (anonimowo oczywiście) to jesteś lepszy. A niby w czym?
            I nie przypisuj mi słów które tu nie padły ofermo bo nic sobą nie
            reprezentujesz. Piszesz, że niby biurowi panikują, a co tu niby takiego
            napisałeś cieciu czym warto by się przejmować? Może jakiś cytat? Każesz mi
            spadać z forum , a twierdzisz, że tu nie pracujesz. Zastanów się nad sobą.
            Wegetuj sobie dalej i pluj jadem, a i tak zostaniesz ofermą.
            • Gość: xxx Ratujmy Darfur !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:19
              a nie wyzywajmy się od najgorszych na tym forum, jakoś inne zakłady nie roztrząsają swoich problemów na forum cze-wa
              • Gość: Andrzej Re: Ratujmy Darfur !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:35
                Aż miło coś rozsądnego przeczytać.....
                • Gość: normalny Re: Ratujmy Darfur !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:43
                  No ktoś rozsądny w przeciweństwie do ciebie pajacu :) Sam uczestniczysz w pyskówkach łajzo a świętego zgrywasz ;)
            • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:42
              To czemu odpowiadasz "ofermie" ćwoku biurowy???Idź spać bo ci się w główce pomieszało od upału lub od "ciężkiej" pracy jaką wykonujesz?Przecież granie na kompie w biurze w pasjansa czy sapera czy innego zwalonego krecika wyczerpuje intelektualnie ciebie na tyle że nic w tym twoim ptasim móżdżku nie zostaje...Idź naprawdę spać lub na spacer dotlenić mózg bo ci się w nim procesorek przepalił :D
            • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:52
              cmoknij mnie Andrzejku w pompkę.Słyszałem od twojego szefuncia że jesteś w tym dobry ;)
              • Gość: Andrzej Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 00:03
                a ja słyszałem od twojej starej, że jesteś beznadziejny... i co pajacu
                • Gość: eska Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.241.* 15.07.07, 07:25
                  hehehehehe buhahahaa hihihihihłehłehłe :-D ;-D
                  • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 08:15
                    Ale inteligentna wypowiedź no no pewnie kolega lub koleżanka Andrzejka z biura...Też cię palcem robili tak jak jego? :D
                • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 08:14
                  A ja od twojej starej że jesteś kretyn i co debilu?PS. Podobno twoja stara ma ksywkę "kobra" Tir-owcy tak mówią buahahaha
                • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 08:25
                  Poza tym łosiu tak jak mnie nazwałeś "oferma" by cię kupiła i sprzedała 10 razy i ciekawe kto by się okazał ofermą :D Myślisz że jak cię mamusia do biura czy tatuś wkręcili to żeś świat zwojował?Jeszcze takim jak ty się woda do uszków naleje...Nie będziesz miał niewolników którzy będą na ciebie robić już niedługo...:)
                  • Gość: Andrzej Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 14:15
                    Jasne, że to ty jesteś ofermą, tylko się pienisz a nic nie zrobisz. Poza tym
                    jesteś brzydki i masz małego sisiora. A z Cobrą to pudło - strzelaj dalej
                    • Gość: xxx klikajcie na pajacyka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 15:12
                      w lewym górnym rogu forum jest, tam pod logowaniem:)
                    • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 21:31
                      Strzeliłem w dyche tępoto ale przyznaj się dobrze twoja mamusia ciągnie druta? :)
                      • Gość: Andrzej Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 21:13
                        Ofermo, jak ktoś z takim małym fiutkiem może cokolwiek powiedzieć o ciągnięciu
                        druta, lepiej poczytaj co o tobie w kiblach piszą.
                        P.S. Dwie rady:
                        - nie odpisuj do mnie moimi tekstami, wysil się i coś wymyśl
                        - postaraj się odpisywać jednym postem bo krzyczy z ciebie desperacka bezradność
                        zresztą czego się tu spodziewać po takiej ofermie....
                        • Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:06
                          Ku.. i ty i ten tzw. "normalny" jesteście kretynami ale ty go bijesz na głowę...Nonono niesamowity poziom kultury i wogóle prezentują pracownicy biura tylko pozazdrościć :D
                  • Gość: halinka Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.pureserver.info 15.07.07, 18:36
                    Czy Ty cierpisz na rozdwojenie jazni?? raz wkurzony raz normalny? pracujesz
                    gdzie indziej i jest CI tak wspaniale to przestan czlowieczku oczerniac ludzi.
                    Taki chojrak ale anonimowo. Mały zakompleksiony czlowieczek.
                    • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 21:33
                      A ty głupia cipko umiesz czytać IP? Gdzie ja jestem tzw. "Wkurzonym"?Liderka nie umie czytać :D ale za to umie stawiać pałkę ;) to jest dobre w tej firmie :)
                  • Gość: herman Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.ccc.de 15.07.07, 18:53
                    twoj ojciec był chomikiem ,a matka śmierdzi stęchłymi jagodami cieciu
                    • Gość: Andrzej Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:37
                      Herman? Czyżby trzecie wcielenie?
                      • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 21:35
                        Tak ty jesteś trzecim wcieleniem...Debilizmu :D Andrzejku mamusia krzyczy byś szedł spać więc idź...:D
                        • Gość: herman Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.ccc.de 15.07.07, 21:43
                          oo ćwok wrócił.. interneta ci włączyli?
                          • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:00
                            Andrzejek to raczej jest twoje "wcielenie"? :D
                            • grzegrzolek Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 16.07.07, 03:23
                              srisiakilli gul skacze bo jest inny wątek do kłamliwego artykułu i nie może
                              usunąć :))

ale teraz wszystko jasne dlaczego usuwają wątki o trw - płacą redakcji, bo
                              takich kłamstw jak w tym artykule sami by nie wymyślili, jakaś menda z biura
                              pewno podsunęła i autoryzowała :))))
                              • Gość: eska Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.87.241.* 16.07.07, 08:44
                                Pewnie chodzi o ten wątek....forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                f=55&w=60924591&a=60924591&v=2&wv.x=0 hehehehh buuhahahahahah
                                • grzegrzolek Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 16.07.07, 14:16
                                  dokładnie chodzi o ten wątek ślepcze

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=65949004
    • Gość: normalny Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:41
      " Koleżanki i Koledzy - Pracownicy TRW Polska

Związek Zawodowy działający w TRW Polska planuje w dniach 12 - 21 lipca przeprowadzić na terenie zakładu poduszek powietrznych i zakładu pasów bezpieczeństwa referendum strajkowe.

W związku z tym pragniemy zwrócić Waszą uwagę na możliwe konsekwencje przerwania produkcji w naszych zakładach:

- Podważenie zaufania klientów do TRW Polska jako wiarygodnego dostawcy poduszek powietrznych i pasów bezpieczeństwa

- Zatrzymanie produkcji samochodó u klienta i konieczność zapłaty olbrzymich kar umownych

- Obniżenie lub wstrzymanie wypłaty miesięcznej premii produkcyjnej oraz nagrody rocznej w wyniku strat materialnych poniesionych przez TRW Polska wskutek wstrzymania produkcji i niedostarczania wyrobów klienta

- Możliwość zażądania przez klientów wycofania produckji z Częstochowy

- Zagrożenie dla kontynuacji rozwoju firmy

- Zagrożenie dla utrzymania wszystkich dotychczasowych stanowisk pracy

Przez 17 lat wspólnie tworzyliśmy siłę i znaczenie naszej firmy.Podejmujmy rozsądne decyzje w poczuciu odpowiedzialności za zakłady,nasze stanowiska pracy oraz przyszłóść nas i naszych rodzin.

Dyrekcja TRW Polska

//czema002\DATA\HR\REL\Informacja do pracowników_11.07.2007.doc "

To jest oryginalna treść pisma z dyrekcji TRW do pracowników,które pokazała mi moja znajoma.Kiedy to przeczytałem pierwszy raz myślałem że się posikam ze śmiechu :D Wygląda na to,że dyrekcja woli faktycznie płacić olbrzymie kary itp. zamiast dać konkretną podwyżkę pracownikom co by z pewnością było o wiele bardziej opłacalne dla zakładu niż płacenie tychże kar.Poza tym podpunkt trzeci to jawny szantaż dowodzący temu iż w kierownictwie i wśród "biurw" zapanowała niezła panika...Jeśli te tępaki myślą że na dłuższą metę mogą dalej szantażować pracowników producji to się grubo mylą.Może zabierzecie też im bony świąteczne?Ciekawe jak poodbieracie wszystkie ulgi i premie to kto będzie wtedy chciał w tym waszym grajdole zostać i na was pracować lenie...?Zwrot "Koleżanki i Koledzy" buahaha koń by się uśmial z tego.Od kiedy to ludzi z produkcji traktujecie jako swoich kolegów i koleżanki???Bo z tego co słyszałem to dla was "wykształciuchów" z biura ludzie na produkcji to plebs,chamstwo i niewykształcone "bydło"??Ja bym nie chciał by ktoś taki jak wy gdybym tam pracował nazywał mnie swoim "kolegą".W moim przekonaniu pismo to dowodzi totalnej desperacji dyrekcji co mnie bardzo cieszy :)
      • Gość: pracująca Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:46
        Pismo od dyrekcij utwierdziło tylko przekonanie o panice na stołkach jednak
        jest za duża obawa o zwolnienia żeby doszło do strajku. wszyscy chcą zarabiać
        więcej . nasze płace w porównaniu do zachodnich fili firmy to grosze ale czy
        jedyny żywiciel rodziny "stanie z transparentem"?? Drakońskie normy , nacisk i
        niestety mobbing są na porządku dziennym w firmie. Każdy boi się o prace jednak
        uderzające są przywileje wobec niektórych.

• Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:04
      Do Andrzeja: Słuchaj pomiocie przeczytałem wszystkie paszkwile jakie żeś na mnie tutaj nabazgrał i nie będę z tobą debilu polemizował bo nie jesteś tego wart :D Nie zniżę się do konwersacji z takim debilem.PS. Kmiocie wróciłeś z biura to morda w kubeł i spać bo koncernik i twój szefik nie będą mieli z ciebie pożytku wszo...
    • Gość: wykształcony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:42
      Wy z produkcji jesteście zwykłymi chamami którym sie w dupach poprzewracało.Zarabiacie bardzo dobrze jak na Częstochowę i jeżeli wam się w TRW nie podoba to wypad do prywaciarza pracować za 800 zł.Pan dyrektor z prowodyrami ewentualnego strajku powinien zrobić porządek bo o dobre imie firmy trzeba dbać.No ale do tego trzeba mieć trochę oleju w głowie,którego jak widać ludzie z produkcji nie posiadają.
      • Gość: K re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:59
        pracuje w trw na produkcji i nie narzekam. Fakt ze trzeba sie nap*** ale zarobki
        jak na czestochowe, jak juz powiedzial moj przedmowca wcale nie sa zle, zreszta
        w czestochowie w ogole ciezko o prace a cos robic trzeba wiec ciesze sie ze jest
        to trw i mam ogromna nadzieje ze tak zostanie...
        • Gość: olusiup Re: do K IP: 212.87.241.* 18.07.07, 23:40
          Ciekawa jestem ile zarabiasz i jaką pracę wykonujesz... Bo ja ogólnie na pensje
          nie narzekam zwłaszcza jak mam dużo nadgodzin:> ale nadgarstki już mi
          wysiadają, kolana i kostki również.
          • Gość: pepe Re: do K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:45
            do ,,olusiup,,
            To chyba nie o to chodzi, żeby być zadowolonym z pensji po nadludzkim wysiłku,
            pracując 12 godzin w 40 stopniowym upale, nie mogąc liczyć na jakiś dodatkowy
            odpoczynek z racji upału i zmęczenia. Jak Ci strzeli nadgarstek (pewnie
            stębnówka)to możesz być pewna, że nie dostaniesz podwyżki choćbyś kilka lat
            wstecz nie była na zwolnieniu. Tak się ludziom dziękuje w tym zakładzie. Smutne
            ale prawdziwe.
      • aamp Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 17.07.07, 07:42

rozumiem ,że gdyby TRW było w Gołdapi ,to na tamtejsze warunki super pensją
        byłoby 900 zł,a we Wrocławiu 3000
        • Gość: K Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:44
          Pewnie tak. Pielegniarki strajkowaly i dostaly podwyzke? Nie! Choc powinny i
          pracownicy produkcji tez powinni ale pewnie starajk da tyle ze strajkujacy
          straca prace nawet za te pare zlotych albo po prostu przeniosa zaklad, pewnie w
          takiej goldapi chetnie pracowaliby za nasze pensje:)
          • Gość: bolo Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:09
            DO K. NIE PĘKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Kris Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:30
        A ja mam taki pomysł:
        Niedawno była przeprowadzana rekrutacja do pracy Trw w Chinach I jeśli nasza
        szanowna Dyrekcja nie chce dawać podwyżek i nie pasują jej pracownicy którzy
        zapominają sie o podwyżki to właśnie maja świetna okazje tam wyjechać tam na
        pewno nikt sie nie będzie wam upominał o podwyżki. A ty @"Wykształcony" zamknij
        ryj i nie ubliżaj ciężko pracującym ludziom
        • Gość: Pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 18.07.07, 22:50
          Ty wykształcony .Szkoda ze nie widziales jak Artur pił wczorajszego dnia
          darmowe napoje ze stołowki ,przecierz maja TYMBARKI w buteleczkach ,pewnie mu
          sie zaby zalegna ,Ciesz mnie ze ludzie sie obudzili Z fabryki marzen .Artur jak
          chce niech sobie strasz przeniesieniem zakładu .Nikt sie z produkcji tego nie
          boji .Pracy w Częstochowie coraz wiecej .Niemcy powiedziel zazadowi trw W
          Częstochowie ze sobie niedadza rady w zarzadzaniu tak duzymi zasobami ludzkimi
          ,Artur chcial udowodnic ze bedzie inaczej.
          • Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 18.07.07, 23:01
            Zabiore zakład do Chin .
            • Gość: ON Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:43
              Albo mi sie wydaje albo WYKSZTALOCONY boi sie o strate cieplej posadki. A jak
              tak zamknal fabryke to co On bedzie robil? Przeciez on umie tylko chodzic na
              gore na stolowke i pierdoly w gabinecie popychac.
              • Gość: Kris Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:45
                Oj boi sie boi i kilku innych darmozjadów też bo jak zmieni sie władza to
                poleci troszkę pociotków którzy nic nie umieja robić prócz "pływania" na
                czyichś plecach. Tak sobie myślę ze jeśli ludzie teraz nie pokażą ze potrafią
                stanowi jedność to obecne władze zrobią z nimi co będą chciały i tak prawdę
                mówiąc będą sobie winni Sam nie jestem pracownikiem linii co prawda ale trzymam
                kciuki bo to co dzieje sie od jakiegoś czasu w tym zakładzie jest karygodne !!!
                LUDZIE PRZYSTEPUJIE DO REFERENDUM !!!
                • Gość: 123 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 80.54.171.* 21.07.07, 09:09
                  cel szczytny ale raczej nie ma szans zeby referendum było ważne. Potrzeba ponad
                  2000 głosów. na rolniczej jest niecałe 2100 pracowników + 300-400 pozostałych.
                  obecnie glosowalo zaledwie 800-900 osob....
    • Gość: Wkurzony Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:39
      My już to wiemy ale mi sensacja :D
    • Gość: xxx pytanie do legionistów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:13
      od jakiegos czasu krąży plotka że ponoć Pan Gorzelak ma zrezygnować, no i jeśli by zrezygnował to by oznaczało pogorszenie się warunków płacowych na legionów.
      A już nie daj Boże gdyby dyrektorem produkcji został Pan rozdarciuch, najchętniej widziałbym na tym stanowisku Pana Karola
      • Gość: szyderca Re: pytanie do legionistów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:17
        Niech sobie Piotrowskiego i Ogińskiego zabiorą w diabły :D Oni zrobią na Legionów "raj" ;)
        • Gość: xxx Re: pytanie do legionistów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:26
          Gość portalu: szyderca napisał(a):

> Niech sobie Piotrowskiego i Ogińskiego zabiorą w diabły :D Oni zrobią na Legion
          > ów "raj" ;)

Nie dziękujemy za taką darowiznę:), mało to "piekła" na ziemi;)
          • Gość: xxx Re: pytanie do legionistów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 22:51
            j.w ???
    • Gość: szyderca Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:37
      Podobno dyro płaszczy swoje tłuste dupsko nad morzem? :D
      • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:39
        pomyliłem się co do ciebie:(
        • Gość: szyderca Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:42
          Czemu?Przecież tylko zadałem pytanie?Nie wydaje ci sie że w tak gorący okres w zakładzie gdzie strajk wisi w powietrzu jego miejsce jest na zakładzie być a nie na urlopie...?
          • Gość: Jle pracy Artur Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 20.07.07, 22:43
            Pracodawca:

DOSPEL SP. Z O. O.

Typ ogłoszenia:
            Ogłoszenie graficzne
            Miejscowość:
            Częstochowa, śląskie Poland
            Data zamieszczenia:
            2007-07-16
            Szczegóły ofert
            Opis:

DOSPEL Sp. z o.o. zatrudni pracowników na stanowisko
            Pracownik Produkcji
            Od kandydatów oczekujemy:
            wykształcenie minimum zasadnicze zawodowe
            umiejętność sprawnego posługiwania się elektronarzędziami i urządzeniami
            pneumatycznymi
            sprawność manualna
            dokładność, pracowitość
            Oferujemy:
            pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie
            możliwość podnoszenia kwalifikacji zawodowych
            BRAK OGRANICZEŃ WIEKOWYCH
            Aplikacje (CV i list motywacyjny) i zgodę na przetwarzanie danych osobowych, z
            dopiskiem Pracownik Produkcji-Montaż, prosimy zostawić na ochronie
            przy ulicy Leśnej 156 w Częstochowie
            lub przesyłać na adres e-mail:
            m.wolski@
            • Gość: praca Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 20.07.07, 22:46

Agencja Pracy Tymczasowej Gi Worker, zatrudniająca pracowników
              dla międzynarodowego koncernu TRW - światowego lidera branży komponentów
              samochodowych, poszukuje kandydatów na stanowiska:
              PRACOWNIK DZIAŁU WSPARCIA PRODUKCJI
              Nasze oczekiwania:
              wykształcenie minimum średnie techniczne (mile widziane wyższe techniczne)
              znajomość rysunku technicznego
              dodatkowym atutem będzie doświadczenie podobnym stanowisku
              OPERATOR WÓZKA WIDŁOWEGO
              Nasze oczekiwania:
              uprawnienia do obsługi wózków widłowych
              Oferujemy:
              doskonałe warunki pracy na terenie TRW Polska w Częstochowie
              atrakcyjne wynagrodzenie
              Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie dokumentów aplikacyjnych na adres:
              Worker Sp. z o.o. Oddział Częstochowa
              Ul. Dąbrowskiego 7; 42-200 Częstochowa
              tel. 034 3726361

24343993
              • Gość: xxxxxxxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 20.07.07, 22:49
                Jakie dobre zarobki 800zł to dużo .artur czym chcesz przyciagnac nowych
                pracowników ,bo dla mnie to jest smiech.
                • Gość: ble do Artura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 22:45
                  Kurcze na początku gościa nawet szanowałem ale po tym co ostatnio gość sobą
                  reprezentuje to normalnie brak mi słów.
                • Gość: ex worker Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:13
                  cyt."Oferujemy:
                  doskonałe warunki pracy na terenie TRW Polska w Częstochowie"
                  A TO DOBRE W ŻYCIU SIE JESZCZE TAK NIE UŚMIAŁEM HAHAHAHAHA
                  • Gość: o jakie zarobki Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 23.07.07, 23:42
                    ogłoszenia

. PAP | Press Service Monitoring Mediów
                    Pensja z ogłoszenia

ilustracje biznesowe dostarcza theta
                    Polskie firmy zaczęły podawać zarobki w ogłoszeniach rekrutacyjnych. Efekt?
                    Nareszcie zaczęli zgłaszać się chętni do pracy - pisze "Metro". Właściciel małej
                    firmy transportowej Jacek Tarczyński od przeszło czterech miesięcy chciał
                    zatrudnić trzech kierowców. Nikt nie odpowiadał na oferty o pracę. W końcu do"
                    ogłoszenia dopisał: "Zapłacę 4,5 tys. zł miesięcznie na rękę". - To był strzał w
                    dziesiątkę, bo ściągnął ludzi do firmy. Chętnych było tak dużo, że po południu
                    wysiadła mi bateria w telefonie komórkowym - opowiada. Ogłoszeń z konkretnymi
                    ofertami zarobków pojawia się w prasie coraz więcej. Allcass Direct, który szuka
                    kierowców dla dużych międzynarodowych firm transportowych, podaje w
                    ogłoszeniu:"..5.5 ts. zł netto plus dodatkowe premie płacone w terminie".Pensje
                    podaje się nawet w ogłoszeniach dla sprzedawców. - Trzeba coś zmienić w
                    ogłoszeniach, bo naprawdę ciężko znaleźć dziś dobrego pracownika - uważa Stefan
                    Pieką, który w anonsie o zatrudnieniu pracownika na stoisku mięsno-wędliniarskim
                    dopisał: "2 tys. brutto". - A żeby to się udało, trzeba wyjść do ludzi z
                    konkretami - uważa. Skuteczność tej metody potwierdza Jan Widak, który przez
                    kilka miesięcy bezskutecznie poszukiwał czterech sprzedawców. - Kiedy dodałem,
                    że zarabia się 2,5 tys. zł brutto, zadzwoniło ponad stu chętnych, a drugie tyle
                    przysłało mi swoje CV. W ten sposób ja zyskałem nowych pracowników, a oni
                    konkretną pracę za oczekiwane pieniądze - mówi gazecie.
                  • Gość: Pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 23.07.07, 23:48
                    A dyrekcia TRW POLSKA co powie, ze na poczatek daje Zarobic nowemu
                    pracownikowi 800 Zł a po 3 miesiącach 1000.Czym tu zachęcic nowego pracownika
                    Artur to jest smiech. Z biednych ludzi.
                    • Gość: bolo Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:56
                      Zachęcają za to Niemcy.
                      Niemiecki rynek pracy zaczyna się otwierać,oni cenią sobie polskiego
                      pracownika.Może TRW w Niemczech? -znacie jakieś adresy,strony??
                      • Gość: klm Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:47
                        bolo, sehe mal das an: www.karriere.trw.de/wms/trw_hr/index.php
                        • Gość: Bo Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 17:12
                          Pawel ? :]
                          • Gość: klm Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 17:42
                            Marcin ?
                            :)
                            • Gość: fgh Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 18:55
                              byłem na okresie próbnym(5 dni) i po tych 5 dniach zapierduchy wcale nie mam
                              ochoty wracać do trw(rolnicza).Spróbuję jeszcze na legionów ale cudów się eni
                              spodziewam..w każdym razie na rolniczej moja noga już nie postanie z wielu
                              powodów:
                              - śmiesznie niskie zarobki dla pracowników workera(za 5 dniową szkółkę mam
                              dostać 200 zł..lol)
                              - niemiła atmosfera(spotkałem się góra z 2-3 osobami z którymi mozna normalnie
                              pogadać..reszta to jacyś pracoholicy,większość osób po zawodówce,każdy patrzy
                              jak by cię tu podpie..ć..jak nie wyrabiasz to każą ci iść do lidera co wiąże
                              sie z wywaleniem)
                              - rygor(jest 20 minut przerwy..w 19 wszyscy wychodzą jakby do 20 nie mogli
                              dotrwać)
                              - monotonia pracy i hałas
                              - zawalone szatnie..w dodatku cały czas jedzie potem i niemytymi skarpetkami
                              - trzeba ciąle pilnować swoich rzeczy bo jak zapomnisz o czymś to potem węruje
                              to na śmietnik i nupagadi
                              - długi okres awansu na pracownika trw(ok kilkunastu miesięcy..a wtym czasie
                              pracujesz za 5 zł z groszami)
                              - na szkoleniu opowiadają że nie ma norm..a w rzeczywistości są
                              • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 21:19
                                masz rację spróbuj na legionów, zapraszam na biznes pierwszy:)
                              • Gość: xyz Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 195.205.202.* 24.08.07, 17:49
                                to niestety ŚWIĘTA PRAWDA!!!!!!!!!!!!!
    • xena36 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... 28.07.07, 21:38
      tak siedzę i czytam te wasze opowieści dziwnej treści i dziwie się
      strasznie.pracuje w firmie TRW już kilka ładnych lat i wiem że nie jest w niej
      różowo,bywało dużo lepiej ale wiem że lesery i donosiciele maja tam leżycho.
      • Gość: klm Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 22:34
        w jakim dziale pracujesz ?
        • Gość: lll Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:25
          a co tam ciekawego slychac na legionow ?kiedys tam pracowalem

• Gość: Mike Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.cn.com.pl 01.08.07, 17:36
      Witam
      Jak wyglądaja kwalifikacje do pracy w TRW ?? Prosze o odpowiedz powazne osoby a
      nie skandalizujace watkami erotycznymi itp. jak to czytalem wczesniej.
      Interesowala mnie by praca w centrum inzynieryjnym, jestem po politechnice, w
      jakim stopniu nalezy znac jezyk angielski aby sie dostac ??

Pozdrawiam.
      • Gość: składacz Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 19:10
        Mike może po prostu złóż podanie ? Bo tu znając życie raczej niczego się nie
        dowiesz. Pozdro
      • Gość: francuz Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:26
        Biegle angielski i francuski to norma
        • Gość: xxx Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:49
          zgadzam się, angielski perfect (słownictwo specjalistyczne), a jako drugi język to zależnie od działu francuski lub niemiecki też perfect, jeśli skończyłeś politechnikę z przeciętną średnią np4.3 to szans pewnie miec niebędziesz, no chyba że jestes fachowcem w ściśle określonej dziedzinie, ale na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko wyjdzie jeśli cię zaproszą?:)

kierunekczestochowa.pl zakładka oferty pracy

500 postów:)
          • Gość: francuz Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:46
            No no patrzą na średnią ocen ze studiów.Znałem mnóstwo ludzi którzy mieli średnią ok. 5.0 a umieli dużo mniej od tych którzy mieli 3.5-4.Fajne kryterium przyjmowania widze :D;)
            • Gość: xxx do francuza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:34
              czytaj ze zrozumieniem:), napisałem że jesli jesteś bardzodobry to i tak przejdziesz nie zważając na oceny:)
              • Gość: francuz Re: do francuza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:52
                Ale ja zrozumiałem i doskonale wiem że w biurze pracują w 80% pocioty nie mające zielonego pojęcia co robią...A te 20% na nich pracuje :D
                • Gość: xxx Re: do francuza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 20:12
                  dokładnie !!! trafiłeś w centrum sedna:D
    • Gość: Menel Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 21:37
      Za 20 dni robczych w miesiacu to bedzie jakies 850 zl
    • Gość: Pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 02.08.07, 22:49
      Super płaca lepszej nie znajdziesz za 800 hahahahah

• Gość: bibi Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:16
      Pan Zbyszek - spoko.Wiadomo jak każdy lider wymaga, ale nie jest wulgarny jak co
      poniektórzy można się z gościem dogadać.
      • Gość: Mike Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.cn.com.pl 03.08.07, 17:03
        Dzieki za odpowiedz, papierow raczej nie zloze poniewaz nasluchalem sie mnostwo
        negatywnych opini na temat TRW; poza tym znajomosc 2 jezykow i to biegle to
        chyba jakis zart :) Apropo srednia ze studiow mam okolo 4, angielski znam dosc
        dobrze i wlasnie od niedawna pracuje w firmie '...' :) za 4,5 netto za miesiac.
        Ale przynajmniej wiem dlaczego do TRW ciagle szukaja pracownokow hehe, chyba im
        sie grono znajomych skonczylo i teraz szukaja naprawde specjalistów :) Ostatnio
        rozmawialem z kolega ktory byl na rozmowie w TRW to co opowiadal podciagalo pod
        rekrutacje na agenta UB. Straszna firma. Ale takie sa polskie realia. Smutne
        ale prawdziwe.
        • Gość: mimbla Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 89.174.23.* 04.08.07, 12:43
          świetnie a ja wlasnie tam mam isc do pracy:/ ale mnie znajomy powiedzial ze ma
          8.78 na godzine a nie 4.5 zl
          • Gość: Spec Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:35
            Zmien znajomych z konfidentow na normalnych ludzi:)
    • Gość: robolek Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 212.160.86.* 04.08.07, 22:40
      Widzisz panie dyrektorze nawet TOYOTA ugięła się pod presją wyzyskiwanych
      pracowników którzy odważyli się zaprotestować...
      ta sama TOYOTA która ma pan zwykle cytować podczas swoich tyrad do liderów
      produkcji
      ta sama TOYOTA która stosuje zasady opisane w książce która pan lansuje ("droga
      toyoty")
      ta sama która ma wielomilionowe zyski ....
      a pan co na to?
      pozostanie nieugięty?
      będzie pan prowadził do automatyzacji produkcji?
      weź pan pod uwagę że małp pan nie zatrudni do obsługi klawiatury do automatów,
      musisz pan niestety zapłacić za robotę ale panu to nie w smak
      nie spodoba się to pańskim pryncypałom
      co innego pan zapewniał
      co innego pan obiecywał
      i co teraz?
      wywalą pana na bruk?
      powinien pan poczuć smak bezrobocia i to tak długo żeby poznał pan to co poznali
      ci którzy przyszli do TRW z nadzieją na dobrze płatna prace po latach doznawanej
      biedy a dostali nędzne ochłapy od "łaskawie panującej dyrekcji"
      z zapewnieniem że "dajemy wam pracę" (czytaj) wyssiemy z was wszystko a potem
      wywalimy na bruk
      niestety dla pana a dobrze dla nas nadchodzą dobre czasy dla zwykłych robotników
      nareszcie musicie nas szanować bo najzwyczajniej w świecie SZANUJ PRACOWNIKA
      SWEGO BO NIE DOSTANIESZ INNEGO!!!!!!
      a jak sie pan nie zgodzisz na podwyżki- strajk a wie pan doskonale co Amerykanie
      robią jak dyrekcja dopuści do strajku..
      WYWALAJą STARA I WSTAWIAJą NOWA.......HEHEHEHEHEHEEE
      • Gość: ktoś Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: 80.54.171.* 05.08.07, 08:27
        Stary ale amerykanie nie będą mieli kogo dać na miejsce dyrektora. Ciesz sie
        sie że dyrektor ma tyle energii bo zakład dzieki temu sie rozwija. Słyszałam że
        kierownika z laboratorium szukali pól roku!!!. Także teraz cieżko o dobrą ekipę
        • Gość: pracownik Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:08
          A-cha, jedno pytanko, dlaczego po tylu latach nagle komuś przeszkodziła kawa dla
          pracowników na stołówce ? Po kilku godzinach człowiek ma ochotę na prawdziwą,
          parzoną kawę, żeby dać sobie kopa i wytrzymać do końca zmiany, a tu d..a, lura z
          automatu z jakimiś chemikaliami. SYF! DZIęKUJEMY.
          • Gość: luzak Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.07, 22:32
            Wydajność 30 proc, płace kilka proc.
            przeczytajcie sobie klikajac na link
            biznes.interia.pl/news/place-wzrosly-o-kilka-proc,949193
            • grzegrzolek [...] 06.08.07, 03:54
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: robalek2 Re: Watki pracownicze typu TRW, GOMMA etc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 23:12
            popieram!!!! kawa parzona tzw. po Turecku! nie jest wcale gorsza od rozpuszczalnej i podawana jest w ielu restauracjach na calym swiecie , picie tej ze kawy nie swiadczy o zlym guscie czy smaku , poprosze troszke tolerancji dla samkoszy tej ze kawy. Prosze o przywrocenie nam kawy pazonej jets dla nas chwila relaksu jka i rowniez sila napedowa do pracy . dziekuje za zignorowanie moich wypocin i tak watpie ze ktos sie przejmi tym co mamy do powiedzenia .pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka