Dodaj do ulubionych

Śwaidectwo o niekaralności

IP: *.trustnet.pl 19.06.07, 11:37
Mam do was pytanie. Gdzie można uzyskać świadectwo o niekaralności potrzebne
do pracy za granicą i jakie są z tym zwiazane koszty?Prosze pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Śwaidectwo o niekaralności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:57
      Jeśli chodzi ci o Oświadczenie o niekaralności to idź do sądu, w sklepiku dadzą
      wniosek takiego oświadczenia, wypełnij i idź do kasy po znaczki za 50 zł,
      następnie wróć się do okienka na parterze i złóż papierek. W ciagu kilku min.
      powinny wydać.
    • Gość: Gosia Re: Śwaidectwo o niekaralności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:39
      Tak jak napisała poprzedniczka, w Sądzie , koszt 50zł. Potem musisz jednak
      chyba je przetłumaczyć na język docelowy: w zalezności od języka od 30-50zł
      • kasia.81 Re: Śwaidectwo o niekaralności 19.06.07, 17:18
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Tak jak napisała poprzedniczka, w Sądzie , koszt 50zł. Potem musisz jednak
        > chyba je przetłumaczyć na język docelowy: w zalezności od języka od 30-50zł

No i ważne jest tylko przez okreslony czas, teraz chyba tylko pół roku, ale
        lepiej sprawdzić w przepisach.
        naprawdę wydają od reki, a mnie się wydawało, że przynajmniej dwa tygodnie
        trzeba poczekać???????
        • Gość: ad Re: Śwaidectwo o niekaralności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 17:53
          Czeka się jeżeli zostawiasz wniosek w okienku. Im przekazanie tego pisma
          z parteru na pierwsze piętro zajmuje właśnie do 14 dni. Jeśli sama zaś
          zaniesiesz go do odpowiedniego pokoju, to sprawa jest załatwiana od ręki.
          Bardzo miła pani, sprawdzi twoje dane w systemie i odpowienio ostępluje
          zaświadczenie. Przynajmniej w moim przypadku tak to się odbyło.

• Gość: icco Re: Śwaidectwo o niekaralności IP: 195.117.70.* 19.06.07, 21:41
            Nie wydaje mi się, kupuje się znaczek w kasach wypełnia formularz zakupiony przy
            wejsciu (50gr) i podstemplowują od razu w okienku.
            • Gość: ad Re: Śwaidectwo o niekaralności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:06
              Gość portalu: icco napisał(a):

> Nie wydaje mi się, kupuje się znaczek w kasach wypełnia formularz zakupiony prz
              > y
              > wejsciu (50gr) i podstemplowują od razu w okienku.

Jeśli wiesz lepiej niż ja, jak uzyskałem to zaświadczenie to gratuluje Ci tej wiedzy.
    • Gość: ,,, Re: Śwaidectwo o niekaralności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 19:13
      to do pracy za granicą trzeba mieć zaświadczenie o niekaralności ????
      • diabel_piszczalka Re: Śwaidectwo o niekaralności 19.06.07, 21:42
        Zdarza się, że pracodawca wymaga.
      • Gość: ja Re: Śwaidectwo o niekaralności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:54
        Znaczków skarbowych juz chyba nie ma, teraz jest opłata skarbowa na konto lub w
        kasie na miejscu. U mnie w urzedzie przynajmniej tak jest, nie wiem jak w sądzie.
        • barone Re: Śwaidectwo o niekaralności 20.06.07, 18:17
          Skarbowych nie ma, ale w sądzie płaci się opłatę sądową, a nie skarbową.
          Znaczki opłaty sądowej są chyba dalej w użyciu.
          • Gość: ja Re: Śwaidectwo o niekaralności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:23
            No fakt - w sądach jest opłata sądowa. Dawniej (do konca zeszłego roku) były
            znaczki skarbowe w urzędach, obecnie (nowa ustawa weszła w życie 1 stycznia)
            jest tzw. opłata skarbowa, którą nie wnosi się już w znaczkach, tylko na
            kwitariusz albo na rachunek bankowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka