Gość: wydział paszportów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 06:49 od kiedy w Urzędzie Miasta jest wydział paszportów???!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 80.48.49.* 17.07.07, 07:30 "Główny inspektor pracy zaapelował nawet do pracodawców, by pomogli swoim podwładnym podczas fali upałów" No i co z tego skoro moj pracodawca ma to w d..ie kupil 6-cio paka wody mineralnej i nie pozwolil jej ruszac bo to na wypadek kontroli... Kazdy w firmie sam drepcze do sklepu a temperatura w pomieszczeniach pod dachem w taka pogode to zawsze minimum 33 stopnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:26 Niestety taka jest prawda. Pracodawcy się nie boją. Ciekawe czy ktoś weźmie się do roboty i zaczną się kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPK Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.flatpla.net 17.07.07, 08:32 Kierowca/motorniczy w kabinie ma ponad 40 stopni. Czy mozna odmowic pracy ?! Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.wojewodzki Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 13:07 czy w Pl da sie kupic KLIMATYZAToRY? Gość portalu: MPK napisał(a): > Kierowca/motorniczy w kabinie ma ponad 40 stopni. Czy mozna odmowic pracy ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowon Socjalizm "GW" - wszystko się należy... IP: *.chello.pl 17.07.07, 15:32 Gdyby było normalnie, to nic się "nie należy". Nikt nie zmusza do pracy. Wszystko powinno być uregulowane w przepisach. Żaden pracodawca nie odmówi szklanki wody w czasie pracy to oczywiste i nie co powoływać się na "prawo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:58 > czy w Pl da sie kupic KLIMATYZAToRY? Głupie pytanie! Oczywiście, że się da! Mam taki w domu- przyjemne 24 stopnie, a na termometrze za oknem 40. Klimatyzator kupiłem jeszcze zimą za śmieszne pieniądze. Teraz są 2-3 razy droższe. Mądry Polak PRZED szkodą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.icpnet.pl 17.07.07, 20:12 Największa głupota, mam klime to najlpiej obniżyć o 15 stopni, grypa gwarantowana, "mądry polaku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranger Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 65.197.200.* 17.07.07, 21:31 Gość portalu: nick napisał(a): > Największa głupota, mam klime to najlpiej obniżyć o 15 stopni, grypa > gwarantowana, "mądry polaku" A ja pracyje w Caligornii na zewnatrz jest ok 40 st, w biurze ok 22. I tak ma byc. Nikt nie ma grypy. Nie rozumiem dziwnych polskich przesadow zwiazanych z klimatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: California & Florida IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 17.07.07, 22:08 "Ranger" ma racje... dodam tylko, ze na Florydzie jest podobnie, tzn. na dworze jest duzo mniej przyjemnie niz w Polsce (nie tylko upalnie ale i wilgotnosc powietrza przekraczajaca 85%, tzw. "heat index" jest bardzo wysoki!), a klimatyzacja w budynku, w ktorym pracuje ustawiona na ok. +22.0 - 22.5 C. P.S. A wode kupuje sobie sam - pracodawca nic nie "daje"! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman krwiopijcy niech nie będą anonimowi 17.07.07, 15:18 to także nie miejcie litości - publikujcie dane firmy [nazwa i adres] i dane kierownika [imię i nazwisko oraz adres] krwiopijcy niech nie będą anonimowi Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.wojewodzki Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 13:07 a gdzie tak jest? Gość portalu: Gosc napisał(a): > "Główny inspektor pracy zaapelował nawet do pracodawców, by pomogli swoim > podwładnym podczas fali upałów" > > No i co z tego skoro moj pracodawca ma to w d..ie kupil 6-cio paka wody > mineralnej i nie pozwolil jej ruszac bo to na wypadek kontroli... Kazdy w firmi > e > sam drepcze do sklepu a temperatura w pomieszczeniach pod dachem w taka pogode > to zawsze minimum 33 stopnie... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman dorobił się na wodzie któr ukradł pracownikom 17.07.07, 15:29 facet i instytucja której płacimy duże pieniądze za to by egzekwowali właściwe warunki pracy - prosi pracodawców jego inspektorom nie chce się w gorące dni wyjśc z klimatyzowanego biura aby sprawdzic czy pracownicy dostali wodę i ile a to jest najprostrza rzecz - własciciel [firma] ma rachunek za jeden sześciopak i ne może udownic że dostarczyła praciownikom wodę do picia - no to łup najwyższy mandat i nakaz postawienia wody [niewykonał może y sprawdzi np za 10 minut to wniosek do Sądu 24 godzinnego - prosty przepis proste i szybkie postępowanie] i następnego dnia ponownie aż do skutku i oszywiście listy takim krwiopijcow - publiczne listy [niech wiem że mój sąsiad dorobił się na wodzie która ukradł swoim pracownikom] Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 15:12 Zaczynam, po wielu różnych firmach doceniać to, że mam szefa. który zapewnia nam wodę i soki nawet zimą, dziś przywiózł lody i piwko. Ale w biurze mamy 32 stopnie i jesteśmy jednak zmęczone. Pozdro dla forumowiczów od dziewczyn z logistyki. Spedycja też się dołącza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:01 Piwko? Zdaje się że na picie alkoholu w miejscu pracy też są paragrafy. A na rozpijanie pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igla Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.ingram.com.pl 17.07.07, 16:03 Jestem pracodawcą.Wcale nie jest tak , że jestem pijawką.Wody mineralnej u mnie w firmie jest pod dostatkiem.Zamówieniami zajmują się pracownicy i oni pilnują , żeby im wody nie brakowało. Mam jedną uwagę. Czy wiecie że zakupu wody nie można zaliczyc do kosztów prowadzenia firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 16:05 no i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 80.50.243.* 17.07.07, 16:37 no jasne, najłatwiej powiedzieć co mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 16:42 ano to z tego, że bez pracowników firma nie pociągnie a woda mineralna raczej firmy nie zrujnuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igla Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.ingram.com.pl 17.07.07, 16:37 To z tego ,że są dwie strony medalu.A jak Ci żle sfrustrowany człowieczku to otwórz swoją firmę i pokaż co potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:38 Pracodawcy to stado pijaw bez żadnych ludzkich uczuć a pracownik jest dla niego niżej w hierarchii od jego pupilka pieska lub kotka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLO Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:47 GDZIE TY PRACUJESZ, ŻE MASZ TAKIEGO PRACODWACĘ? TRZEBA SIĘ SZANOWAĆ I NIE ROBIĆ NA ZŁODZIEJI, JA MAM BARDZO SPOKO SZEFA. WSZYSTKO, DOSŁOWNIE WSZYSTKO MOŻNA Z NIM ZAŁATWIĆ I SIĘ DOGADAĆ W KAŻDYM TEMACIE. GDZIE WY PRACUJECIE, ŻE TAK JOJCZYCIE NA SWOICH PRZEŁOŻONYCH? Odpowiedz Link Zgłoś
peterus1 Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 16:28 Kto cię tam trzyma? Czas poszukać nowej pracy... a niech ten cwaniak sobie radzi bez pracowników (tj. zmieni drastycznie podejście albo bankrutuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:57 Wkurzony ale Ty głupi jesteś.... weź uważaj na swoim paleciaku żebyś towaru nie zgubił :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 89.174.23.* 17.07.07, 10:30 >Przy pracach na dworze przy temperaturze ponad 30 stopni nie wolno zatrudniać >małoletnich (16-18 lat). Tak, to proponuję nasłac PIP na Telepizzę i Zycie Czestochowskie. "Zycie" naddto zatrudnia dzieci ponizej 16 roku zycia! Wczoraj za ratuszem w pelnym sloncu staly dzieci ok. 10 lat i wciskaly ludziom gazety;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:56 Jeszcze raz się potwierdza,że pracownik to tania siła robocza i nie trzeba się z nim liczyć.Prawo sobie a życie sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.wojewodzki Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 13:07 to starszne...gdzi jest inspekcja pracy > >Przy pracach na dworze przy temperaturze ponad 30 stopni nie wolno zatrudn > iać > >małoletnich (16-18 lat). > > Tak, to proponuję nasłac PIP na Telepizzę i Zycie Czestochowskie. "Zycie" > naddto zatrudnia dzieci ponizej 16 roku zycia! Wczoraj za ratuszem w pelnym > sloncu staly dzieci ok. 10 lat i wciskaly ludziom gazety;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 wreszcei ciepło 17.07.07, 15:07 Jezu, wreszcie się ciepło zaczęło, a wy już o strasznych upałach, dali byście spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:12 wszystko to prawda... handluję wodą i dystrybutorami i widzę jak lekceważąco pracodawcy podchodzą do tego problemu... woda dla pracownika jest ostatnim tematem w firmach... nie wiem czy to jest kwestia ceny ( butla 18,9L za 11 złotych i dzierżawa dystrybutora za 1 zł miesięcznie to chyba nie tak duży wydatek) ale moze się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camparis Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:01 Ciekawe ... We Wrocławiu oferują najtańszy pakiet - 2 butle za 69 złotych. Więc nie dziw się, że wielu pracodawców woli kupić wodę w baniakach po 5L w makro czy innym hipermarkecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obieżyświat Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 82.211.198.* 18.07.07, 01:06 A w Danii są takie fajne schładziarki do wody podłączone do kranu. Tyle że tu można pić wodę prosto z kranu. Ale w Polsce w wielu miejscach też można. Jeśli woda jest z ujęcia głębinowego a nie z rzeki czy jeziora to kranówke można pić bez problemu. Odpada problem z kupowaniem mineralnej. Pozdrawiam Obieżyświat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.07, 15:14 Jedyny rzeczywisty oddźwięk tego halo to montaż klimy w urzędach i skrócony czas pracy tychże. Tak było w zaszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
el_che Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 15:18 "Co pokazują termometry w słońcu, lepiej nawet nie myśleć." Jaka ocene z fizyki mial autor tego artykulu tez lepiej nie myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:07 A ja akurat należę do tych których obowiązkiem jest ratowanie ludzi. Pracuję w pogotowiu ratunkowym i jeżdżę w karetce. Mnie nikt się nie pyta czy jest mi gorąco w nie klimatyzowanej karetce w której bez przerwy spędzam 12 godzin. Na dodatek nie wolno mi zdjąć służbowego ubrania i zamienić np. na krótkie spodenki. Nie wspomnę już że u mnie również pracują ludzie starsi (np po 50-ce) którym takie upały dokuczają szczególnie. Nie wspomnę również że pracujemy za marne 1300 zł. I czy nas ktoś żałuje w takie upały ? Czy mamy jakieś przywileje ? NIEEEEEE !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 18.07.07, 08:57 Mnie nikt się nie pyta czy jest mi > gorąco w nie klimatyzowanej karetce w której bez przerwy spędzam 12 godzin. Jakim cudem??? Nie zjeżdżacie z pacjentami do bazy tylko upychacie ich pod sufit? Odpowiedz Link Zgłoś
arkajzerek Szukasz ochłody? 17.07.07, 15:28 www.eyeopener.pl/eo/main.php?module=picture&lang=pl&click=1&pager=0&gallery_id=39&from=17 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_feu Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 15:36 A to istnieje cos takiego jak "ludzka przyzwitosc" w pracy badz poza nia? Ludzka przyzwoitosc polega na tym ograbic drugiego człowieka z czego sie da, np z pensji, jesli mozna zaoszczedzic to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman dorobił się na wodzie którą ukradł swoim pracownik 17.07.07, 15:37 dorobił się na wodzie którą ukradł swoim pracownikom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dorobił się na wodzie którą ukradł swoim prac IP: *.cn.com.pl 17.07.07, 15:53 Kontrola to podstawa aby się cokolowiek zmienił !! Jeśli nie będzie kontroli a co za tym idzie mandatów - pracodawcy nie będą się przejmować. Pozdrowienia dla wszystkich rozpływających się w pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ormo Re: dorobił się na wodzie którą ukradł swoim prac IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 16:32 Pozdrowienia dla wszystkich udających pracę pracowników piszacych na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:03 Jeśli szef ma w dupie pracowników, to pracownicy mają w dupie szefa i pracę. Wzajemność jest zasadą zasad, kolego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie??? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 17.07.07, 22:13 Czy teraz to juz zawsze w Polsce jest zima zbyt chlodno, a w lecie zbyt goraco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek We Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 17.07.07, 16:27 We wrocławiu w największe upały w Rynku rozwijane sa węże strażackie i co kilkanascie metrów sa takie jakby podlewacze do trawy ale tryskające wodą na znacznie większy zasięg, mozna przejść sie pod taką chmurką wodnego pyłu, na pare minut niesamowita ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghostpl Na budowie IP: 217.153.169.* 17.07.07, 17:23 robie na budowie i gdyby nie to ze kazdy pracownik kupuje sobie napoje to ciezko by bylo wytrzymac. Praca w nagrzanym pomieszczeniu lub na dachu to nic przyjemnego, ale czasy sa takie, ze przyjdzie majster do robotnika i powie: to co pan zrobil to malo prosze sobie odjac 3 godziny do wyplaty, niestety tyakie sa czasy i podkreslam ze sie pracuje a nie sciemnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:43 bez obrazy zmien firme, kilka lat temu faktycznie za upomnienie sie o podstawowe moje prawa (czyli np wode) moglbym wyleciec z pracy. Teraz wystarczy ze sie glupio usmiechnie i mnie juz tam nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X Musisz być wyjątkowo kiepskim budowlańcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:07 Bo akurat w tej branży jest rynek pracownika jak nigdzie indziej. No chyba, że pracujesz na czarno zagranicą, to wtedy faktycznie nie podskoczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Właśnie zrobiłem biegiem 6 km 17.07.07, 18:12 Ledwo się spociłem. Proszę dołożyć do pieca, bo zimno. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Uważaj, bo zamiast patman będzie padłman :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:08 Take torturowanie swojego organizmu jest fajne do czasu. Znam to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exit Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:50 a u nas soki+woda w nieograniczonej ilosci, klimatyzacja dziala w calym biurze, a po pracy basen za free. chyba po prostu dobrze trafilem i kazdemu zycze takiego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek amerykanski Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 18.07.07, 01:34 pracowalem w phoenix arizona w zeszlym roku w temperaturze 49C.cienia nie bylo,wiaterek parzyl,klima w aucie wysiadla.i co.... zyje ,nic mi sie nie stalo,troche mocniej sie opalilem.nie narzekajcie na 30C ,to naprawde niewiele.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś