Dodaj do ulubionych

Pracodawco, pomóż pracownikom w upały

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 06:49
od kiedy w Urzędzie Miasta jest wydział paszportów???!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 80.48.49.* 17.07.07, 07:30
      "Główny inspektor pracy zaapelował nawet do pracodawców, by pomogli swoim
      podwładnym podczas fali upałów"

No i co z tego skoro moj pracodawca ma to w d..ie kupil 6-cio paka wody
      mineralnej i nie pozwolil jej ruszac bo to na wypadek kontroli... Kazdy w firmie
      sam drepcze do sklepu a temperatura w pomieszczeniach pod dachem w taka pogode
      to zawsze minimum 33 stopnie...
      • Gość: on Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:26
        Niestety taka jest prawda. Pracodawcy się nie boją. Ciekawe czy ktoś weźmie się
        do roboty i zaczną się kontrole.
        • Gość: MPK Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.flatpla.net 17.07.07, 08:32
          Kierowca/motorniczy w kabinie ma ponad 40 stopni. Czy mozna odmowic pracy ?!
          • jakub.wojewodzki Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 13:07
            czy w Pl da sie kupic KLIMATYZAToRY?

Gość portalu: MPK napisał(a):

> Kierowca/motorniczy w kabinie ma ponad 40 stopni. Czy mozna odmowic pracy ?!
            • Gość: nowon Socjalizm "GW" - wszystko się należy... IP: *.chello.pl 17.07.07, 15:32
              Gdyby było normalnie, to nic się "nie należy". Nikt nie zmusza do pracy.
              Wszystko powinno być uregulowane w przepisach. Żaden pracodawca nie odmówi
              szklanki wody w czasie pracy to oczywiste i nie co powoływać się na "prawo".
            • Gość: warszawski cwaniak Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:58
              > czy w Pl da sie kupic KLIMATYZAToRY?

Głupie pytanie! Oczywiście, że się da! Mam taki w domu- przyjemne 24 stopnie, a
              na termometrze za oknem 40. Klimatyzator kupiłem jeszcze zimą za śmieszne
              pieniądze. Teraz są 2-3 razy droższe. Mądry Polak PRZED szkodą :)
              • Gość: nick Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.icpnet.pl 17.07.07, 20:12
                Największa głupota, mam klime to najlpiej obniżyć o 15 stopni, grypa
                gwarantowana, "mądry polaku"
                • Gość: Ranger Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 65.197.200.* 17.07.07, 21:31

Gość portalu: nick napisał(a):

> Największa głupota, mam klime to najlpiej obniżyć o 15 stopni, grypa
                  > gwarantowana, "mądry polaku"

A ja pracyje w Caligornii na zewnatrz jest ok 40 st, w biurze ok 22. I tak ma
                  byc. Nikt nie ma grypy.
                  Nie rozumiem dziwnych polskich przesadow zwiazanych z klimatyzacja.
                  • Gość: Kacze Bajdy Re: California & Florida IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 17.07.07, 22:08
                    "Ranger" ma racje... dodam tylko, ze na Florydzie jest podobnie, tzn.
                    na dworze jest duzo mniej przyjemnie niz w Polsce (nie tylko upalnie
                    ale i wilgotnosc powietrza przekraczajaca 85%, tzw. "heat index" jest
                    bardzo wysoki!), a klimatyzacja w budynku, w ktorym pracuje
                    ustawiona na ok. +22.0 - 22.5 C.
                    P.S. A wode kupuje sobie sam - pracodawca nic nie "daje"!
        • jkredman krwiopijcy niech nie będą anonimowi 17.07.07, 15:18
          to także nie miejcie litości - publikujcie dane firmy [nazwa i adres] i dane
          kierownika [imię i nazwisko oraz adres]
          krwiopijcy niech nie będą anonimowi
        a gdzie tak jest?

Gość portalu: Gosc napisał(a):

> "Główny inspektor pracy zaapelował nawet do pracodawców, by pomogli swoim
        > podwładnym podczas fali upałów"
        >
        > No i co z tego skoro moj pracodawca ma to w d..ie kupil 6-cio paka wody
        > mineralnej i nie pozwolil jej ruszac bo to na wypadek kontroli... Kazdy w firmi
        > e
        > sam drepcze do sklepu a temperatura w pomieszczeniach pod dachem w taka pogode
        > to zawsze minimum 33 stopnie...
        • jkredman dorobił się na wodzie któr ukradł pracownikom 17.07.07, 15:29
          facet i instytucja której płacimy duże pieniądze za to by egzekwowali właściwe
          warunki pracy - prosi pracodawców
          jego inspektorom nie chce się w gorące dni wyjśc z klimatyzowanego biura aby
          sprawdzic czy pracownicy dostali wodę i ile
          a to jest najprostrza rzecz - własciciel [firma] ma rachunek za jeden sześciopak
          i ne może udownic że dostarczyła praciownikom wodę do picia - no to łup
          najwyższy mandat i nakaz postawienia wody [niewykonał może y sprawdzi np za 10
          minut to wniosek do Sądu 24 godzinnego - prosty przepis proste i szybkie
          postępowanie] i następnego dnia ponownie aż do skutku
          i oszywiście listy takim krwiopijcow - publiczne listy [niech wiem że mój sąsiad
          dorobił się na wodzie która ukradł swoim pracownikom]
      • gulcia77 Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 15:12
        Zaczynam, po wielu różnych firmach doceniać to, że mam szefa. który zapewnia nam
        wodę i soki nawet zimą, dziś przywiózł lody i piwko. Ale w biurze mamy 32
        stopnie i jesteśmy jednak zmęczone. Pozdro dla forumowiczów od dziewczyn z
        logistyki. Spedycja też się dołącza!
        • Gość: warszawski cwaniak Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:01
          Piwko? Zdaje się że na picie alkoholu w miejscu pracy też są paragrafy. A na
          rozpijanie pracowników?
      • Gość: igla Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.ingram.com.pl 17.07.07, 16:03
        Jestem pracodawcą.Wcale nie jest tak , że jestem pijawką.Wody mineralnej u mnie
        w firmie jest pod dostatkiem.Zamówieniami zajmują się pracownicy i oni
        pilnują , żeby im wody nie brakowało. Mam jedną uwagę. Czy wiecie że zakupu
        wody nie można zaliczyc do kosztów prowadzenia firmy?
        • gulcia77 Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 16:05
          no i co z tego?
          • Gość: h Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 80.50.243.* 17.07.07, 16:37
            no jasne, najłatwiej powiedzieć co mnie to obchodzi.
            • gulcia77 Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 16:42
              ano to z tego, że bez pracowników firma nie pociągnie a woda mineralna raczej
              firmy nie zrujnuje!!!
          • Gość: igla Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.ingram.com.pl 17.07.07, 16:37
            To z tego ,że są dwie strony medalu.A jak Ci żle sfrustrowany człowieczku to
            otwórz swoją firmę i pokaż co potrafisz.
    • Gość: Wkurzony Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:38
      Pracodawcy to stado pijaw bez żadnych ludzkich uczuć a pracownik jest dla niego niżej w hierarchii od jego pupilka pieska lub kotka...
      • Gość: LOLO Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:47
        GDZIE TY PRACUJESZ, ŻE MASZ TAKIEGO PRACODWACĘ? TRZEBA SIĘ SZANOWAĆ I NIE ROBIĆ
        NA ZŁODZIEJI, JA MAM BARDZO SPOKO SZEFA. WSZYSTKO, DOSŁOWNIE WSZYSTKO MOŻNA Z
        NIM ZAŁATWIĆ I SIĘ DOGADAĆ W KAŻDYM TEMACIE. GDZIE WY PRACUJECIE, ŻE TAK
        JOJCZYCIE NA SWOICH PRZEŁOŻONYCH?
      • peterus1 Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 16:28
        Kto cię tam trzyma? Czas poszukać nowej pracy... a niech ten cwaniak sobie radzi bez pracowników (tj. zmieni drastycznie podejście albo bankrutuje).
      • Gość: anty Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:57
        Wkurzony ale Ty głupi jesteś.... weź uważaj na swoim paleciaku żebyś towaru nie
        zgubił :)
    • Gość: Paolo Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 89.174.23.* 17.07.07, 10:30
      >Przy pracach na dworze przy temperaturze ponad 30 stopni nie wolno zatrudniać
      >małoletnich (16-18 lat).

Tak, to proponuję nasłac PIP na Telepizzę i Zycie Czestochowskie. "Zycie"
      naddto zatrudnia dzieci ponizej 16 roku zycia! Wczoraj za ratuszem w pelnym
      sloncu staly dzieci ok. 10 lat i wciskaly ludziom gazety;/
      • Gość: Aneta Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:56
        Jeszcze raz się potwierdza,że pracownik to tania siła robocza i nie trzeba się z
        nim liczyć.Prawo sobie a życie sobie...
        to starszne...gdzi jest inspekcja pracy

> >Przy pracach na dworze przy temperaturze ponad 30 stopni nie wolno zatrudn
        > iać
        > >małoletnich (16-18 lat).
        >
        > Tak, to proponuję nasłac PIP na Telepizzę i Zycie Czestochowskie. "Zycie"
        > naddto zatrudnia dzieci ponizej 16 roku zycia! Wczoraj za ratuszem w pelnym
        > sloncu staly dzieci ok. 10 lat i wciskaly ludziom gazety;/
    • kedrok1 wreszcei ciepło 17.07.07, 15:07
      Jezu, wreszcie się ciepło zaczęło, a wy już o strasznych upałach, dali byście spokój
    • Gość: artur Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:12
      wszystko to prawda... handluję wodą i dystrybutorami i widzę jak lekceważąco
      pracodawcy podchodzą do tego problemu... woda dla pracownika jest ostatnim
      tematem w firmach... nie wiem czy to jest kwestia ceny ( butla 18,9L za 11
      złotych i dzierżawa dystrybutora za 1 zł miesięcznie to chyba nie tak duży
      wydatek) ale moze się mylę...
      • Gość: Camparis Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:01
        Ciekawe ...
        We Wrocławiu oferują najtańszy pakiet - 2 butle za 69 złotych.
        Więc nie dziw się, że wielu pracodawców woli kupić wodę w baniakach po 5L w
        makro czy innym hipermarkecie
        • Gość: Obieżyświat Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: 82.211.198.* 18.07.07, 01:06
          A w Danii są takie fajne schładziarki do wody podłączone do kranu. Tyle że tu
          można pić wodę prosto z kranu. Ale w Polsce w wielu miejscach też można. Jeśli
          woda jest z ujęcia głębinowego a nie z rzeki czy jeziora to kranówke można pić
          bez problemu. Odpada problem z kupowaniem mineralnej.

Pozdrawiam
          Obieżyświat
    • Gość: Mira Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.07, 15:14
      Jedyny rzeczywisty oddźwięk tego halo to montaż klimy w urzędach i skrócony czas
      pracy tychże. Tak było w zaszłym roku.
    • el_che Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 15:18
      "Co pokazują termometry w słońcu, lepiej nawet nie myśleć."

Jaka ocene z fizyki mial autor tego artykulu tez lepiej nie myslec.
      • Gość: gonzo Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:07
        A ja akurat należę do tych których obowiązkiem jest ratowanie ludzi. Pracuję w
        pogotowiu ratunkowym i jeżdżę w karetce. Mnie nikt się nie pyta czy jest mi
        gorąco w nie klimatyzowanej karetce w której bez przerwy spędzam 12 godzin. Na
        dodatek nie wolno mi zdjąć służbowego ubrania i zamienić np. na krótkie
        spodenki. Nie wspomnę już że u mnie również pracują ludzie starsi (np po 50-ce)
        którym takie upały dokuczają szczególnie. Nie wspomnę również że pracujemy za
        marne 1300 zł. I czy nas ktoś żałuje w takie upały ? Czy mamy jakieś przywileje
        ? NIEEEEEE !!!!!!
        • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 18.07.07, 08:57
          Mnie nikt się nie pyta czy jest mi
          > gorąco w nie klimatyzowanej karetce w której bez przerwy spędzam 12 godzin.

Jakim cudem??? Nie zjeżdżacie z pacjentami do bazy tylko upychacie ich pod sufit?
    • arkajzerek Szukasz ochłody? 17.07.07, 15:28
      www.eyeopener.pl/eo/main.php?module=picture&lang=pl&click=1&pager=0&gallery_id=39&from=17
    • hrabina_feu Pracodawco, pomóż pracownikom w upały 17.07.07, 15:36
      A to istnieje cos takiego jak "ludzka przyzwitosc" w pracy badz poza nia? Ludzka
      przyzwoitosc polega na tym ograbic drugiego człowieka z czego sie da, np z
      pensji, jesli mozna zaoszczedzic to czemu nie?
    • jkredman dorobił się na wodzie którą ukradł swoim pracownik 17.07.07, 15:37
      dorobił się na wodzie którą ukradł swoim pracownikom
      • Gość: xxx Re: dorobił się na wodzie którą ukradł swoim prac IP: *.cn.com.pl 17.07.07, 15:53
        Kontrola to podstawa aby się cokolowiek zmienił !! Jeśli nie będzie kontroli a
        co za tym idzie mandatów - pracodawcy nie będą się przejmować.
        Pozdrowienia dla wszystkich rozpływających się w pracy :)
        • Gość: ormo Re: dorobił się na wodzie którą ukradł swoim prac IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 16:32
          Pozdrowienia dla wszystkich udających pracę pracowników piszacych na tym forum
          • Gość: warszawski cwaniak Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:03
            Jeśli szef ma w dupie pracowników, to pracownicy mają w dupie szefa i pracę.
            Wzajemność jest zasadą zasad, kolego :)
            • Gość: Kacze Bajdy Re: Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie??? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 17.07.07, 22:13
              Czy teraz to juz zawsze w Polsce jest zima zbyt chlodno, a w lecie zbyt goraco?
    • Gość: Jonek We Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 17.07.07, 16:27
      We wrocławiu w największe upały w Rynku rozwijane sa węże strażackie i co
      kilkanascie metrów sa takie jakby podlewacze do trawy ale tryskające wodą na
      znacznie większy zasięg, mozna przejść sie pod taką chmurką wodnego pyłu, na
      pare minut niesamowita ulga.
      • Gość: ghostpl Na budowie IP: 217.153.169.* 17.07.07, 17:23
        robie na budowie i gdyby nie to ze kazdy pracownik kupuje sobie napoje to ciezko
        by bylo wytrzymac. Praca w nagrzanym pomieszczeniu lub na dachu to nic
        przyjemnego, ale czasy sa takie, ze przyjdzie majster do robotnika i powie: to
        co pan zrobil to malo prosze sobie odjac 3 godziny do wyplaty, niestety tyakie
        sa czasy i podkreslam ze sie pracuje a nie sciemnia.
        • Gość: szef Re: Na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:43
          bez obrazy zmien firme, kilka lat temu faktycznie za upomnienie sie o
          podstawowe moje prawa (czyli np wode) moglbym wyleciec z pracy.
          Teraz wystarczy ze sie glupio usmiechnie i mnie juz tam nie ma
        • Gość: Mr X Musisz być wyjątkowo kiepskim budowlańcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:07
          Bo akurat w tej branży jest rynek pracownika jak nigdzie indziej. No chyba, że
          pracujesz na czarno zagranicą, to wtedy faktycznie nie podskoczysz.
    • patman Właśnie zrobiłem biegiem 6 km 17.07.07, 18:12
      Ledwo się spociłem. Proszę dołożyć do pieca, bo zimno. :P
      • Gość: warszawski cwaniak Uważaj, bo zamiast patman będzie padłman :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:08
        Take torturowanie swojego organizmu jest fajne do czasu. Znam to z autopsji.
    • Gość: exit Re: Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:50
      a u nas soki+woda w nieograniczonej ilosci, klimatyzacja dziala w calym biurze,
      a po pracy basen za free. chyba po prostu dobrze trafilem i kazdemu zycze
      takiego pracodawcy.
    • Gość: ziutek amerykanski Pracodawco, pomóż pracownikom w upały IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 18.07.07, 01:34
      pracowalem w phoenix arizona w zeszlym roku w temperaturze 49C.cienia nie
      bylo,wiaterek parzyl,klima w aucie wysiadla.i co.... zyje ,nic mi sie nie
      stalo,troche mocniej sie opalilem.nie narzekajcie na 30C ,to naprawde
      niewiele.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka