Dodaj do ulubionych

Ranking proboszczów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:50
hej napiszcze jesli tylko chcecie ale uczciwie o waszych proboszczach,czy sa
ludzcy czy tylko urzedascy- bo takich coraz wiewcej ksiezy...:(mi osobiscie
imponuje i podziwiam ksiedza proboszcza z parafii jana kantego ks. Marka
Kundzicza, którego pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawa Re: Ranking proboszczów IP: 217.153.246.* 17.07.07, 22:30
      A można wiedzieć czym Ci tak zaimponował? Czy to właśnie w Kantym ksiądz został
      oskarżony o zgwałcenie młodej dziewczyny?
      • Gość: Paolo Re: Ranking proboszczów IP: 89.174.23.* 17.07.07, 22:33
        Nie, te co "zgwałcił", to z parafii pomiedzy Bacewicz, a Michałowskiego - nie
        wiem pod jakim wezwaniem jest swiatynia...
    • Gość: wowowo Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:56
      Kazdy proboszcz to ch..
      • Gość: kuminiorz Re: Ranking proboszczów IP: 80.48.49.* 17.07.07, 23:39
        Też jestem "od" Kundzicza i też wydaje mi się być w porządku. Pozdrawiam.
    • Gość: iwa Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 07:30
      a w Dźbowie jest tragiczny proboszcz, nowy od jakiegoś czasu :szatan to wilk a kazdy wilk ma swoich funkcjonarjuszy którzy niedopuszczają do budowy światyń chcą zniszczyć radio maryja, telewizję trwam, gazete niedziele i cała msza to tylko polityka, poprzedni proboszcz zrobił kawał dobrej roboty przyciągnoł mnóstwo ludzi do kościoła a ten ich odepchnie, ludzie wychodzą z kościoła w czasie mszy,
      • Gość: do iwa Re: Ranking proboszczów IP: 213.25.14.* 18.07.07, 11:13
        o ile sie nie mylę to trafił do was ksiądz Zdzichu,wcześniej była na lisińcu i
        parkitce,niezły wymiatacz o czerwonych pająkach sie jeszcze nasłuchacie:)
        • Gość: iwa Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:19
          tak to ten ksiądz:) ale o pająkach jeszcze niebyło narazie są wilki i ich
          funkcjonarjusze,tragiczny facet
          • Gość: do iwa Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:13
            właśnie odszedl od parf. św. Krzyża owszem bardzo duzo politykuje ale też jest
            mocno doswiadczony przez SB świetny gospodarz i człowiek o wielkim sercu,
            troszczy się o swoich parafian, w naszej parafii zrobił wszystko aby ludzie
            mieli pracę i za to sa mu wdzięczni wrazliwy na krzywdę ludzką jest coś za coś
            przyzwyczicie się potem ta polityka już nie przeszkadza bo świadomość że jest
            człowiekiem pomocnym daje znacznie więcej to tytan pracy.
      • Gość: jkf Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:00
        Widzę, że ludzi wychodzących z Kościoła widzisz tylko przez okno zapyziałej
        chałpki z bloków bo gdybyś regularnie chopdził(a) widział(abyś) , że ludzie
        wychodzą z tego względu iż chcą zdążyć na autobus ( z końca Leśnej,
        Gościnnej ,Lakowej, Gliny ...).Ks. Stasiu bał się ludzi z osiedla bo tam ani
        wiary ani kultury za grosz i gdy tylko nadarzyła się okazja zwiał ze wsi; ks.
        Zdzisiu byćmoże utrze wam nosa i pokaże kto tu rządzi.
        A jeśli chodzi o kazania ks. Zdzisia - nic do nich nie mam.Jeśli nie chodzisz
        do Kościoła z samej pobożności to będziesz czekać na inne sensacje.
        Pozdrowienia dla ks.Proboszcza.
        • Gość: iwa Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:44
          chodzę regularnie do kościoła, są ludzie ktorzy wychodzą z kościoła żeby zdąrzyć na auto ale jest dużo ludzi którzy mieszkają blisko kościoła i wychpodzą tylko ze względu na jego kazania to jedno drugie nie mieszkam w blokach i niewiem kto dał ci prawo do obrazania ludzi, a do kościoła chodze z samej pobożnosci i niepowinno tam być polityki bo wiara w boga to nie polityka i ksiądz niepowinien siorczyć nienawiscią do "czerwonych" bo on powinien dawać przykład kulturalnego i dobrego zachowana miłosierzdia itd a nie mieszać wiare z polityką. Kościół to nie miejsce na polityke, tobie pasowały jego kazania mnie jak narazie denerwują i żyjemy w wolnej Polsce i mzoemy podzielić sie swoimi odczuciami bez obrazania innych przeciez ktoś po coś załozył ten wątek, po to jest forum:)
          • Gość: jkf Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:00
            Skoro chodzisz do k-ła z pobozności, to po krytykujesz kazania, chyba,że
            kończyłaś seminarium lub teologię (ze niby sie znasz) - tak na marginesie- Bóg
            pisze sie z dużej litery
            • Gość: iwa Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:01
              nie wiem czy powiedzenie swojego zdania to krytyka,i nie trzeba kończyć seminarium ani teologii żeby znać swoją wiarę, umieć się modlić, dziękuję za naukę porawnego pisania :)^^
    • Gość: gryfin Re: Ranking proboszczów IP: *.zana.trustnet.pl 18.07.07, 10:20
      W kościele na Słowackiego jest proboszcz Kazik-tragedia.
      • promyczekk_k Re: Ranking proboszczów 18.07.07, 10:34
        proboszcz ktorego podziwiam i ktory mi naprawde zaimponowal swoja wytrwaloscia i
        pomoca dla innych to ksiadz z parafi maksymiliana na polnocy jednostkac - ksiadz
        Gabriel jest naprawde wspanialym proboszczem co roku organizuje festyn zokazji
        dnia dziecka aby boiedne dzieci z tej parafii mogly jechac na kolonie- nie jest
        to wyjazd w jakies cudowne miesce ale na mala wioske niedaleko kamienska- nie
        azne gdzie wazne ze dzieci moga odpoczac spedzic milo czas z innymi pobawic sie
        i zapomniec o szarym brynym miescie
        ksiadz Gabriel ogranizuje rowniez rozne zawodyw pilke nozna i siatkowe w lato na
        dworze a w zime na sali gimnastycznej szkoly podstawowej nr 50
        za jago kandencji budowany tez jest kosciol naprawde piekny i ksiadz Gabriel
        nigdy nie zmuszla nikogo zeby placil na ten kosciol kto chce ten daje nigdy
        nie mowi na mszy zeby dawac bo pieniadze sa potrzebne bynajmniej ja tego nie
        zauwazylam.zorganizowal tez specjalna skrzynke ktora stoi w kosciele i
        pracodawca lub osoba szukajaca pracy daje tu ogloszenie i w ten sposob ludzie
        bezrobotni moga tez znalesc jakies zajecie. naprawde podziwiam ksiadza
        prooszcza- oby tak dalej - za bledy przepraszam szybko pisze i nie uzywam
        polskich znakow
        • Gość: mg Re: Ranking proboszczów IP: 80.54.173.* 18.07.07, 11:01
          calkowicie sie z tym zgadzam! rowniez jestem z tej parafii, ks Gabriel jest
          wspanialym proboszczem:)nie pamietam aby jakis inny proboszcz tak angazowal sie
          w zycie parafian i tak pomagal. pozdrawiam
          • Gość: parafianka Re: Ranking proboszczów IP: 80.54.174.* 18.07.07, 18:48
            tak to prawda ks. Gabriel to SKARB jesteśmy z niego bardzo
            zadowoleni-pozdrowienia dla ks. Gabriela
        • brzuchaczek Re: Ranking proboszczów 18.07.07, 17:53
          tez go lubię mądre kazania i dobry organizator ale to nie zmienia faktu ze do
          naszej parafii przeniesiono go z powodu romansu z parafianką:-),ale tak ogolnie
          polecam jesli chodzi i udzielenie slubu
          • promyczekk_k Re: Ranking proboszczów 18.07.07, 19:57
            romans? nie podejrzewalabym go o toi niezbyt mi sie chce w to wierzyc
      • Gość: Boss Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:08
        a niby dlaczego proboszcz "Kazik" to tragedia?
        ja generalnie KK i ich brednie mam od dawna gleboko w...
        ale uwazam ze ten czlowiek duzo dobrego zrobil dla swojej parafii
    • Gość: becia Re: Ranking proboszczów IP: 80.48.49.* 18.07.07, 13:09
      a ja jestem ZA księdzem proboszczem z parafii pw MB Zwycięskiej z ul.
      Słowackiego, ksiądz Kazimierz to wspaniały człowiek, całym sercem oddany swojej
      parafii i jej mieszkańcom, ale każdy może mieć swoje zdanie, gorzej jeśli ten
      ktoś jest daleko od kościoła, ale bliski obelgom !
      • Gość: m Re: Ranking proboszczów IP: *.62.inds.pl 18.07.07, 13:41
        Ja rowniez uwazam , ze Ksiadz Gabriel Maciejewski jest wspanialym probosczem.Na
        pewno drugiego takiego nie znajdziecie w calej Czestochowie . A jesli ktos cos
        takiego napisze to i tak mu nie uwierze. Dzieki ksiedzu Gabrielowi moge teraz
        pisac te slowa poniewaz wlasnie w tej parafii Ksiadz Gabriel zorganizowal kursy
        obslugi komputera z ktorych mialam mozliwosc skorzystac.Poza tym przy parafii
        jest Ognisko gdzie dzieci i mlodziez moga korzystac miedzy innymi z "douczania"
        a takze uczyc sie jezykow obcych , gry na instrumentach i wiele innych.
        • Gość: gosc Re: Ranking proboszczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:57
          W parafii MBZ (Słowackiego) ks Kazik jak go tu ładnie wszyscy nazywają też
          organizuje bezpłatne kursy językowe dla dzieci oraz zajęcia chyba z matematyki.
          Piszesz, że drugiego takiego nie ma... chyba się mylisz. Chyba jest ich w
          Częstochowie dwóch :)
          • Gość: m Re: Ranking proboszczów IP: *.63.inds.pl 19.07.07, 20:06
            Jak widzisz nie ma drugiego takiego jak ksiadz Gabriel, bo o Gabrielu wszyscy
            wypowiadaja sie tylko pozytywnie a o ksiedzu Kaziku jest sporo negatywnych
            wypowiedzi.
            • Gość: Parafianka Re: Ranking proboszczów IP: *.play-internet.pl 23.06.13, 23:10
              dlaczego on niby taki wspaniały jak parafianie musieli wykupic losy za kwote 5zł aby wygrac załosna nagrode. To nie jest zaden akt łaski bo on nic nie daje nikomu tylko zwykła loteria a nagrody sa kupowane przez pieniadze które sami dajecie niby co łaska i z podatków.Jeszcze placic trzerba za chrzest 100zł bo mniej to nie bedzie co łaska i widniejesz na czarnel liscie.Matce samotnie wychowujacej nie chce ochrzcic dzieci bo to niezgodne z jego zasadami i nie chce wypisac kartki ze sie na chrzciny nie zgadza by inna parafia to mogła zrobić,a to nie wina dziecka że rodzice sie rozstali wiec czemu mamy je obwiniać.A jeżeli chcecie poznac o nim prawde czesto widuje sie go w domu uciech(burdele).Ludzie go lubia za wybudowanie nowego koscioła ,do czego został zmuszony poniewaz poprzedni proboszcz zaczął budowe.Budowa koscioła nie była tak wspaniałomyslna jak kazdy mysli bardziej byłoto dazenie po trupach poniewaz proboszcz nie wypłacał pieniedzy w terminie a budowa dzwonnicy była odwlekana przez taki czas ze mozna było by w tym czasie kilka domow wybudowac a dzwonnica dalej nie ukończona oto nasz wspaniały proboszcz Ks. Gabriel Maciejewski.A jak was ciekawi gdzie ida wasze ciezko zarobione pieniadze prosze spojrzec na parking przy plebani tam zawsze jest jakas nowa BMKA jezeli ktos nie rozumie poprostu auto prosto z salonu dla zyjacych ubogo w nauce chrystusowej księży
              • Gość: Parafianka Re: Ranking proboszczów IP: *.play-internet.pl 23.06.13, 23:15
                jeżeli ktos chce wiedziec o parafi jeszcze wiecej oto przekazuje 2 linki do świeżych informacji
                glamrap.pl/1/14669-hip-hopowy-ksiadz-handlowal-kokaina
                www.faktyimity.pl/History/Default.aspx
                jakie dzieja sie w tej rzekomo wspaniałej parafii gdzie wszyscy sie miłuja a ksieża rozbijaja ludziaom rodziny oraz handluja narkotykami.
              • Gość: xxxxx Re: Ranking proboszczów IP: *.96.231.217.tvksmp.pl 25.06.13, 00:20
                nie wspomnę ile czasu już trwa zbieranie kasy na organy i ich montaż (które chyba są zbędne)
        • Gość: xxxxx Re: Ranking proboszczów IP: *.96.231.217.tvksmp.pl 25.06.13, 00:04
          Zdolność organizacji tu się zgadzam- ognisko dla dzieci, kolonie, wycieczki, festyny itd. Poza tym nie chciał ochrzcić mi dziecka, bo nie mam ślubu kościelnego... ot taki "służbista"
    • Gość: bela Re: Ranking proboszczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:28
      Chciałabym wspomniec o proboszczu którego na pewno parafia św. Kazimierza
      jeszcze pamięta to ks. Kabała... i takich księży dzisiaj już nie ma w
      Częstochowie,zresztą mało gdzie są,a ten jest w Przyrowie o ile się nie
      mylę.Szczęściarze!!!
      Był w tej parafii (św.Kazimierza) w latach 70-80 jakoś tak, ale to jest ksiądzz
      prawdziwego zdarzenia!!! skromny!!!co nalezy podkreślić, jeżdżący rowerem!!!Nie
      ma w sobie nic z pazerniaka nadstawiającego kieszenie...i dlatego został
      zesłany do Przyrowa!!!
      Szczególne pozdrowienia dla ks. Kabały!!!
      • Gość: ateista Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:41
        Ja niemam tego problemu odkąd wyprosiłem proboszcza za drzwi gdy chodził po
        kolędzie lat temu 6,7 to tylko z daleka patrzy, brzydko bardzo na mnie.
        Mijamy się nieraz kilka razy w tygodniu a to jest gość od św Barbary.
      • Gość: zawiedz Re: Ranking proboszczów IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.07, 15:51
        ks.KABAŁY w Przyrowie nie ma już dwa lata jest w Częstochowie w
        domu księzy emerytów. Super ksiądz ale takich już nie ma jago
        zmiennik tylko podnosi opłaty za swoje usugi, wynajduje nowe
        opłaty ,wysyła dewoty na zbiórki haraczu ,a sam zmienił sobie
        kochanke i samochód bo na stary już tak dupy nie lecjały.
        • Gość: jo Re: Ranking proboszczów IP: *.iplus.com.pl 25.08.07, 16:49
          najlepszym dla kurii jest proboszcz z koscioła na Alei Pokoju >
          potrafi wyrwać każdy wdowi grosz i na mszy nie znając człowieka
          mówi ,ze mozna wykupić mu zbawienie płacac za dodoatkowe msze .HIENA
          HIENA !!!!!!!
    • Gość: bobas Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:15
      księza z parafi na Mickiewiewicza sa wspaniali oraz bardzo zyczliwi i
      pomocni,mily jest tez proboszcz u Palotynow w dolinie
      • Gość: skalpel Re: Ranking proboszczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:13
        ja mam ta czarna mafie w dupie
    • Gość: k Re: Ranking proboszczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:56
      A ja mam wspaniałego proboszcza księdza Andrzeja Sobote z parafii na Jana pawła
      II. Mimo, że nie jestem częstym gościem w kościele, to jak tylko mam z nim do
      czynienia, to uważam, że takich właśnie księży powinien mieć Kościół. Tylko
      takich :-)
      • Gość: ja Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 13:00
        a ja jestem z parafi NMP CZESTOCHOWSKIEJ i uwazam ze teraz nasz proboszcz jest
        super ks RYSZARD po tak glosnej aferze z poprzednim naszym proboszczem mamy
        teraz czlowieka o wielkim sercu ktory pomaga a nie wola pieniedzy od kezdego
        • Gość: Aga Re: Ranking proboszczów IP: 80.54.171.* 19.07.07, 23:16
          Popieram - ks Ryszard jest super!!!!
        • Gość: obserwator Re: Ranking proboszczów IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 24.06.13, 10:09
          Ależ bzdury!
          Spadłaś z Księżyca czy jesteś po upojnej nocy?
      • Gość: była parafianka Re: Ranking proboszczów IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.07, 12:46
        Cieszę się, iż proboszcz ten ujął Cię swoją osobą, ale nie polecam dalszych
        spotkań.Ów proboszcz udzielał mi ślubu - mega rozczarowanie
        duchowe.Potrzebowałam wsparcia - nie uzyskałam, miałam dylematy duchowe - olał
        sprawę.Przykre to, ale ksiądz ten został rozpieszczony przez "parafian".Kiedyś,
        na początku był inny.O obecnej próżności najlepiej świadczy obraz nad ołtarzem -
        po prawicy Jezusa siedzi sam SObota tylko z bujną czupryną.Dzięki temu już tam
        nie chodzę.
    • ewerion Re: Ranking proboszczów 19.07.07, 14:52
      Faktycznie, ks. Marek Kundzicz z Parafii św. Jana Kantego to super człowiek,
      wspaniały ksiądz. Pozdrawiam.
      • Gość: do ewerion Re: Ranking proboszczów IP: *.cn.com.pl 19.07.07, 15:38
        Piszesz, ,że to taki super człowiek, ale dlaczego?? co on takiego robi ?? a może
        przy okazji tematu dołączymy "cenniki kościelne za usługi typu śluby, pogrzeby" ?
        • Gość: az Re: Ranking proboszczów IP: *.org 19.07.07, 17:04
          Najgorszy proboszcz pod słońcem to ten z kościoła Św. S. Kostki na
          Dąbkowskiego. Jeśli nie nie daj boze coś od niego potrzebujecie (np ślub) to
          szczerze odradzam, idźcie do innego kościoła, bo z nim to tragedia cokolwiek
          załatwić, to dyktator (zresztą sam tak mówi) ....
        • ewerion Re: Ranking proboszczów 05.08.07, 14:19
          Dlaczego ks. Kundzicz jest super? Dlaczego, albo raczej za co, go lubię? Jest
          sympatyczny, miły, uprzejmy, kontaktowy i rzeczowy. Chętny do pomocy,
          przyjazny. Tak w wielkim skrócie.
    • Gość: wdowa Re: Ranking proboszczów IP: *.iplus.com.pl 24.07.07, 12:31
      probosz z kosciola tymczasowego na placyku Orląt lwowskich /Aleje Pokoju na
      przecwko TESCO/ to prawdziwa hiena .W marcu umarł mój mąz .BYł katolikiem
      praktykującym ja nie .zawsze chciał ,aby pogrzeb maił katolicki .Byłam u
      księdza zapłAciłam ile chciał za obrzadek .cos wspominał o mszach dodatkowych .
      Powiedziałam ,że pózxniej po pgrzebie zamóowei dodatkowe msze i zapłace za
      nie .Nie wiedzaiłam ,że probosz jak mafia wymusi pieniądze / .Nie chceiał
      rozpocząć mszy dopóki rodzina nie zapłciłla za wymuszone msze. I na kazaniu
      dopominał się jeszcze o zamówienie dodtkowych ,bo mąż wiekim grzesznikiem
      był .Kupczył w kośćeile .ZWYKŁA HIENA !!!!!!! jEZŁI MIE CHCIEAŁ ODPRAWIAC
      OBRZADKU NIE MUSIAŁ. wYSTRCZYŁO BY PODPISAŁ ODMOWE .MÓGŁ TO ZROBIĆ INNY KSIĄDZ 6
      • brzuchaczek Re: Ranking proboszczów 24.07.07, 14:39
        współczuje ci serdecznie,niestety spotkało mnie i moich rodziców coś podobnego
        po śmierci babci.Zresztą kiedy zmarł mój dziadek też o mało "nie wyszłam z
        siebie" ,podczas mszy ksiądz dosłownie leżał na stole i do tego dłubał w nosie a
        potem strzelał z takich "kulek", na szczęście już go wyrzucili z tamtej parafii
        .Bezczelność niektórych księży nie ma granic jeżdżą niby tym samym autem tylko,
        że tak naprawdę wymieniają je ciągle w salonie i mają co raz lepsze wyposażenie
        a głupi parafianie dają na tacę,szkoda mi tych naiwnych babć które wierzą ,że
        księża są tacy święci,to jest dobrze zorganizowana mafia jak ktoś tu napisał,a
        ksiądz z powołania ?-jedna wielka bzdura,nie ma czegoś takiego,to po prostu
        wygodnictwo kasa płynie,nowe samochody ,pięknie urządzone domy, kobiety a jak
        się chce to i dzieci-przecież kościół zapłaci alimenty,szkoda w ogóle pisać...i
        niestety nie ma szans na zmiany
    • Gość: antymoher Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:51
      A ja uwazam ze ks.Andrzej z parafii sw.Floriana na Rakowie wielka rozpacz bo go
      nam zabrali wlasnie kurcze bedziemy sie teraz umartwiac ks.z parafii z dzbowa
      zazdroszcze parafianom z parkitki ze beda mieli naszego proboszcza ks.Andrzeja
      to jest ksiadz z powolania .Chyba sie przeprowadze na Parkitke
      • Gość: do antymohera Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:01
        nie pajacuj wszyscy oni sa tacy sami złodzieje
    • Gość: angrusz Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:47
      Pozdrawiam proboszcza Krzysztofa z Opatrzności Bożej
      i ks. Stanisława .
      • Gość: KS Re: Ranking proboszczów IP: 89.174.23.* 27.07.07, 22:30
        popieram!!!Ksiądz Stanisław i proboszcz Krzysztof z Parafii Opatrzności Bożej na
        Kamieniu są ok!!
        • Gość: neo Re: Ranking proboszczów IP: *.realestate.net.pl 28.07.07, 00:17
          Doskonałym proboszczem jest ks. Roman Łodziński z Rzymsko - Katolickiej Parafii
          pod wezwaniem Zesłania Ducha Świętego przy ulicy Gajowej. Bardzo sympatyczny
          człowiek i dobry organizator. W parafii działa ognisko wychowawcze gdzie
          dzieciaki mogą się nie tylko pobawić ale dostają też codziennie posiłek,
          korzystają z zorganizowanej przez księdza pracowni komputerowej, biorą udział w
          zajęciach wyrównawczych pod opieką nauczycieli(pracujących nieodpłatnie). Raz w
          roku organizowany jest festyn z którego dochód przeznaczony jest na kolonie w
          Wiśle. Ksiądz proboszcz rozpoczął budowę kościoła i co bardzo nam się podoba,
          nie ma żadnego wyciągania pieniędzy na ten cel-są tylko dobrowolne ofiary
          niekoniecznie imienne, zupełnie inaczej niż na mojej poprzedniej parafii(NMP w
          dzielnicy Północ).

• Gość: realista Re: Ranking proboszczów IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.07, 03:35
            najwiekszym ZSS kur.....synem....jakiego znalem byl Szecówka....kawał kmiota
            typowy PIS...oby nikt sie juz taki nie narodzil....AMEN
            • Gość: azja Re: Ranking proboszczów IP: *.iplus.com.pl 29.07.07, 11:53
              najlepszym propboszem jest ten z koscioła naprzeciwko Tesko na Rakowie .Dla
              kasy wszystko zrobi .Tylko trzeba wiedzieć ,ze trzba przepłacic tzn,zaplacic
              zausługe 30% więcej niż żąda .bot takie ma zwyczaje
              • Gość: gosc Z NMP PÓŁNOC Re: Ranking proboszczów IP: 80.54.170.* 04.08.07, 22:30
                KS.RYSZARD UMAŃSKI TO SUPER KSIĄDZ PODJĄŁ SIE OBJECIA PROBOSTWA PO ARESZTOWANYM
                KS. KRZYSZTOFIE. DZIECI UWIELBIAJA KS. RYSZARDA. NA NIEDZIELE PALMOWA PRZYWIÓZŁ
                OSIOŁKA A I SZOPKA BYŁA ZE ZWIERZETAMI NP. LAMĄ
                • kaseb Re: Ranking proboszczów 04.08.07, 23:13
                  Ja również uważam, że ks. Ryszard z parafii NMP jest świetny!
                  Wspaniały dla dzieci- szopka, niezapomniany Śmigus(!), festyn parafialny (!),
                  pełne śpiewu Msze, kolonie, no i to dokończenie-niekończącego się wykańczania
                  kościoła! Chwała Mu za to!
                  • Gość: parafianka Re: Ranking proboszczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 15:09
                    tez uwazam ze ks RYSZARD bardzo duzo zrobil dla naszej parafi NMP
                    CZESTOCHOWSKIEJ oby tak dalej to bedziemy mieli najladniejsza parafie
                    • Gość: obserwator Re: Ranking proboszczów IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 24.06.13, 10:16
                      Żarty dobre. Fajnie się czyta takie bajki!
    • Gość: parafianka Re: Ranking proboszczów IP: *.masterkom.pl 26.08.07, 17:23
      Ks. prałat Zdzisław Hatlapa, człowiek-dusza. z parafii św. Brata Alberta w
      Kiedrzynie.
    • angrusz1 Re: Ranking proboszczów 24.06.13, 11:17
      Ja jestem zadowolony z mojego proboszcza : Par.Opatrzności Bożej - na Kamieniu
      • Gość: STARY StaryWatekZ2007rJakiśDebilWyciągaaDupkiCiągną IP: *.net.stream.pl 24.06.13, 21:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka