Dodaj do ulubionych

Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta

IP: *.211.inds.pl 25.07.07, 19:31
Mam nadzieje, ze wladze Częstochowy sie nie skompromituja i ta inwestycja nie
dojdzie do skutku bo naprawde jest wiele innych duzo wazniejszych skrzyzowan
do przebudowy, a te swiatla jakby powstaly to dopiero bylyby wypadki, poza
tym ulice trzeba by czesciej remontowac bo stojace auta niszcylyby
nawiezchnie, nie mowiac juz o zaniczyszczeniu srodowiska podczas ruszania...
Obserwuj wątek
    • Gość: potrzebny Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:50
      brak mi słów na głupotę i szukanie sensacji i spisku przez gazetę wyborczą. czy
      nie można napisać, że ta inwestycja też jest potrzebna? inne są potrzebne i ta
      też. i wcześniej czy później trzeba ją zbudować.
      • Gość: K. Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: 80.54.174.* 25.07.07, 20:10
        Wiesz co oznacza slowo 'PRIORYTET'?

Jesli chodzi o priorytetowe inwestycje to ta z pewnoscia jest na szarym
        koncu!!!!!!!!!
      • Gość: gość Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:39
        Jeżdżę tą trasą prawie codziennie i stworzenie tam kolejnego skrzyżowania z
        sygnalizacją to beznadziejny pomysł szkoda kasy. Co do mieszkańców to już ich
        problem i tak 150 metrów jakie muszą pokonać aby pojechać w stronę reala to jest
        nic i można sie do tego przyzwyczaić. sama mieszkam na ulicy Fieldorfa i odkąd
        wybudowali dwupasmówkę chcąc jechać w stronę Michałowskiego muszę nadłożyć ok
        500 metrów podobnie jest z dojazdem pod blok ale jakoś nie marudzimy z tego
        powodu i się do tego przyzwyczailiśmy. Takie drogi maja ułatwiać i usprawniać
        komunikacje w mieście a kolejne beznadziejne światła tylko wydłużają czas jazdy.
      • Gość: POLAK Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:35
        kolega potrzebny z kolakowskiego??:)))
    • Gość: Mieszkaniec Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:12
      Panie Wrona i Panie Augustyn robicie z miasta pośmiewisko. Wstyd
    • Gość: Wyborca Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:14
      Co na to prokuratura? Przecież to trzeba zbadać z urzędu !!!! To są nasze
      pieniądze, a nie tych 2 panów i ich kolesi.
    • Gość: Marek Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:16
      A co z ekranami na Szajnowicza panie Tadeuszu ?
    • Gość: Jarek Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:17
      Trzeba jednak spadac z tego miasta i kraju. Moze jak wroce nie bedzie juz Wrony
      i Augustyna papa
    • Gość: Gość A ja proponuję w tym miejscu wybudować wiadukt... IP: *.eranet.pl 25.07.07, 21:17
      a co ?! Częstochowa jest bogata a i odpowiedni patron dla inwestycji się
      znajdzie.
    • Gość: Tomek Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:20
      Popieram wiadukt a moze rondo takie jak na Mickiewicza.Super sprawa
      • Gość: Darek Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:21
        Panowie z Urzedu ja proponuje duze bezkolizyjne skrzyzowanie.
      • Gość: Adam Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:22
        Popieram Was koledzy. Mam inny pomysł zrobic tam tunel az do samego urzedu.
      • Gość: Darek z Okólnej Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:26
        Panowie podono nie ma kasy na ekrany na parkitce i szajnowicza. Znowu zostalismy
        oszukani. A wiecie ze milay byc ekrany przy drodze szybkiego ruchu? I co?
        Brak kasy. Mam nadzieje ze ktos Was rozliczy.
        • Gość: Wyborca Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:29
          Panie Prezydencie mam pan fajna fure Full wypas. A dzieci nie maja na obiady w
          szkole. Moze czas pomyslec o skromnosci katolika
      • Gość: up Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.realestate.net.pl 28.07.07, 23:53
        up
    • Gość: Darek z Okólnej Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:37
      JESZCZE RAZ JA. A moze przekazac cala sume na przebudowe tego skrzyzowania
      poszkodowanym w piatkowej wichurze.Napewno oni tego potrzebuja. Brawo dla
      gazety wyborczej i autora tego artykulu
      • Gość: Stefan Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:38
        popieram Darka
      • Gość: Beata Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:38
        Darek mam racje
        • Gość: Agnieszka Kasa dla poszkodowanych z okolic Cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:41
          A co na to Urzad ???????????????????????
      • Gość: Ala Popieram Darka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:40
        Masz racje
        • Gość: BINGo Kasa dla poszkodowanych z okolic Cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:42
          to bardzo dobry pomysł
        • Gość: Waldek Koniec Inwestycji.Czas na NIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:44
          tak czas na NIK i prokurature. Przciez to marnowanie kasy
          • Gość: Skrzyżowanie - OK Re: Koniec Inwestycji.Czas na NIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:40
            Twoja wypowiedz jest żałosna.
        • mmaly Re: Popieram Darka 25.07.07, 21:45
          A ci biedni ludzie z zaślepionej Okólnej? Trzeba by im przebić ulicę z powrotem,
          żeby mieli wyjazd na Jana Pawła II. I najlepiej im tam światła zamontować. To
          będzie nawet takie zupełnie analogiczne do sytuacji z Kołakowskiego.
          No i całe to Tysiąclecie Wschód biedne. W ogóle tyle jest tych ślepych uliczek,
          z których nawet w prawo nie da się wyjechać w Jana Pawła, w Wojska Polskiego i
          wiele innych ważnych arterii. Wszystkim umożliwić skręcanie i w prawo i w lewo i
          wszędzie postawić światła!
          • Gość: ależ na zachodzie Re: Popieram Darka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:52
            tak się robi, nie ma quasi-autostrad w mieście.
    • Gość: janusz Swiatła dla przyhamowania można zbudować wcześniej IP: 195.205.171.* 25.07.07, 21:43
      na istniejącym skrzyżowaniu, wyjdzie taniej, a pieniądze przeznaczyć np na ul.
      Traugutta (jeśli już nie można na poszkodowanych w wichurze).
      • Gość: Basia wystarczy foto- radar czynny 24 h a nie tyle kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:46
        opamietajcie sie Panowie
        • Gość: MIrek Czwa Moze Gazeta Wybocza poinformuje Pana Prazydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:57
          Popieram wszystkich. Kasa dla pokrzywdzonych
      • Gość: Ania 3 x tak cala suma dla poszkodowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:48
        tak trzeba
      • Gość: Maciek tak kasa dla poszkodowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:51
        kasa dla poszkodowanych
        • Gość: Paweł Re: tak kasa dla poszkodowanych IP: 89.174.23.* 25.07.07, 21:53
          z tego co wiem, to o tym "skrzyzowaniu" juz wie NIK:))))) Powodzenia Panie W. i
          A.:))))
    • dudi_82 Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta 25.07.07, 22:42
      Szkoda klawiatur na komentowanie tego po raz kolejny, ale warto o tym pamiętać
      przy najbliższych wyborach. To chyba jedyne wyjście.
    • Gość: gość Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.numeron.pl 25.07.07, 22:56
      A ja właśnie mam nadzieję, że się skompromitują. Jak to miło rżnąć głupa.
      Zamiast przeznaczyć te pieniądze na drużynę koszykarską to wyrzucają je
      w .błoto. Oj zapamiętamy sobie to, zapamiętamy.
      • Gość: gość Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: 80.48.49.* 25.07.07, 23:20
        co z tego , że sobie to zapamiętacie ,
        jak zapomnicie o najważniejszym -
        IŚĆ NA TE PIEPRZONE WYBORY !!!
    • Gość: wściekły Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 23:56
      A ja się do ku.. nędzy trzeci raz dziś pytam.Kiedy zbudują ronda: pierwsze przy PZU na skrzyżowaniu al. Niepodległości z ul. Jagiellońską i drugie na skrzyżowaniu ul. Dekabrystów i ul. Armii Krajowej??!!!!!!Kiedy wreszcie przestanie sie wydawać kasę na beznadziejne inwestycje drogowe?Pewnie przy Kołakowskiego mieszka jakiś ..y notabl i musi mieć wygodny wyjazd ku.. jego mać??!!!!!!!!!
      • Gość: Obserwator Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: 213.25.14.* 26.07.07, 08:28
        Masz własnie rację. Tam mieszka sporo wysoko postawionych i dla nich buduje się
        to skrzyzowanie, a nie dla podniesienia bezpieczeństwa.
    • Gość: lol Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 00:19
      a co w tym kraju panstwowe instytucje robia zzgodnie z prawem?? odp prosta NIC
      • Gość: erka Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: 212.87.244.* 26.07.07, 01:55
        Mieszkam niedaleko Westerplatte, tyle, że po drugiej stronie. Z całą
        odpowiedzialnością stwierdzam, że argumentacje Urzędu Miasta jakoby przyczyną
        kolizji, niszczenia siatki i rozbijania plastikowych zapór na zakręcie
        Westerplatte - Szajnowicza były kłopoty z nawracaniem samochodów zmieniających
        kierunek ruchu na Obr.Westerplatte, są całkowicie wyssane z palca. Owe bariery
        rozbijają samochody skręcające z Westerplatte w Szajnowicza,nie dostosowujące
        się do obowiązującego ograniczenia prędkości (do 20 km/h! - czterdziestką
        przejeżdża się spokojnie, pięćdziesiątką - czasem, sześćdziesiątka ląduje na
        barierach). Jest tam b. ostry zakręt - to w tym miejscu planowano duże
        skrzyżowanie ze światłami, ul. Szajnowicza miała iść na północ,
        Obr.Westerplatte miała przebijać się dalej na zachód, do szpitala na Parkitce.
        Tymczasem na planowanym przedłużeniu Szajnowicza zaczęły wyrastać prywatne
        domki (ciekawe czyje w tak dogodnym miejscu :). Budowa zachodniej części
        Westerplatte ma jednak ruszyć niebawem, a wtedy nie obędzie się bez
        sygnalizacji świetlnej w tym miejscu, bo i ruch będzie znacznie większy. Na
        odcinku ok. 0,5 km będziemy wtedy mieli 3 sygnalizacje świetlne, w tym jedną na
        osiedlowej uliczce, zresztą prywatnej (po stronie południowej Westerplatte nie
        ma nawet ulicy - jest tam tylko dojazd do kościoła - owszem wygląda lepiej (co
        zresztą fatalnie świadczy o gospodarzach miasta)niż np. ulica Kwiatkowskiego
        czy Obrońców Poczty Gdańskiej ale ULICĄ NIE JEST! Opamiętajcie się więc i nie
        twórzcie kolejnego bubla komunikacyjnego za NASZE pieniądze!
    • Gość: Sceptyk Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 06:20
      Uważam ,że od lat w Cz-wie skandalicznie są prowadzone inwestycje dot. dróg.
      Wprost idiotyczna niezasadna eskalacja drogich i niezaradnych systemów
      sygnalizacji świetlnych na skrzyżowaniach ! W całej Europie od dawna zarzucono
      ten kierunek! Korupcja?? Ryba psuje się od głowy...Do tego ,,plastykowy,, obłęd
      w środkach komunikacji miejskiej..Najwyższy czas aby chociaż część radnych
      wytrzeźwiała i zawetowała kaprysy popaprańców!
      • Gość: Aga Skrzyżowanie jest potrzebne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:12
        Wypowiedzi sceptyków są niedorzeczne. Skrzyżowanie to jest potrzebne jak wiele
        innych inwestycji w mieście.
        • Gość: Mieszkaniec Skrzyżowanie jest potrzebne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:17
          Skrzyżowanie należy wybudować. Zwiększy się przez to bezpieczeństwo pieszych
          przechodzących przez ul. Westereplatte, zwłaszcza dzieci!!!!!!
          • Gość: Marek Re: Skrzyżowanie jest potrzebne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:19
            Popieram budowę skrzyżowania. Zdecydowanie jest ono potrzebne!
          • Gość: kierowca Skrzyżowanie jest potrzebne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:23
            Skrzyżowanie to powinno powstać podczas budowy przedłużenia ul. Westerplatte.
            Będzie to inwestycja trafna. Ograniczy prędkość samochodów pędzących ul.
            Westerplatte. Zwiększy bezpieczeństwo.
            • Gość: lol Re: Skrzyżowanie jest potrzebne!!! IP: *.blutmagie.de 26.07.07, 09:15
              A ja mam pytanie czy piszesz to jako jedna osoba, czy nielegalnie dzielicie ta
              jedna neostrada na kilka osob? Czas najwyzszy zeby na forum kazdy mogl zobaczyc
              pelne adresy IP, wtedy nie bedzie tak jak powyzej, ze 5 osob pisze pod jednym
              nikiem ta sama opinie.
        • Gość: observer Re: Skrzyżowanie jest NIEpotrzebne!!! IP: *.realestate.net.pl 26.07.07, 10:38
          do Aga mieszkaniec, marek itd. chwalacych skrzyzowanie
          Widac, ze piszecie w krotkich odstepach parominutowych z neostrady niemalze ten sam pean pochwalny na rzecz skrzyzowania. Typowe je... oszusty ktore pewnie mieszkaja na tym osiedlu albo jakis je... urzedas przed praca z domu. KOS czy ktos z biura prasowego? Moze czas podawac pełne IP?
          • Gość: Marek Do gościa observer! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:57
            Gościu "observer" widzę, że leczysz swe kompleksy w sieci! Jak chcesz prowadzić
            dochodzenia do zgłoś się na "komisariat dworcowy", a jak nie to udaj sie do
            specjalisty lekarza. Tylko nie wiem, czy leczenia twojego schorzenia
            jakikolwiek lekarz się podejmie. A może wyjedz na wakacje aby ochłonąć.
    • Gość: ankus Czy ktoś "ważny" mieszka na tym osiedlu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:09
      Działanie UM przypomina mi działanie urzędników z czasów komuny, kiedy jakiś wysoko postawiony urzędnik forsował inwestycje które osobiście mu odpowiadały.
    • Gość: Marek Re: Skrzyżowanie jest potrzebne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:25
      Mam nadzieję,że skrzyżowanie to powstanie jak najszybciej.
      • Gość: Ada Skrzyżowanie jest potrzebne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:30
        Popieram budowę skrzyżowania. Powinno powstać przed 1 września, przed pójściem
        dzieci do szkoły!!!
      • Gość: mieszkaniec Re: Należy je jak najszybciej wybudować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:33
        Skrzyżowanie to uratuje może komuś zdrowie lub nawet życie. Sceptycy
        pamiętajcie o tym!!!!!
        • Gość: Kierowca Re: Należy je jak najszybciej wybudować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:36
          Z tego co wiem to ma powstać do końca października. Może oddają je do użytku
          wcześniej. Mam taką nadzieję.
    • Gość: moze to nie ja Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.adsl.alicedsl.de 26.07.07, 07:47
      Czy nikt nie wie ktory z radnych tam mieszka!!
      • Gość: Mieszkaniec Należy je wybudować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:51
        Nie ma znaczenia kto mieszka na rym osiedlu! Wszyscy płacą podatki!!!
        • Gość: ojojoj Re: Należy je wybudować! IP: *.blutmagie.de 26.07.07, 09:16
          Oj .... nie tylko radny. Ciekawa lista by byla :D Po prostu mocni ludzie, mocna
          lobby :D
      • Gość: krzyspr Re: "uliczka... jest prywatna." IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:54
        Światła szczególnego rodzaju

"Budowa świateł przy ul. Kołakowskiego wymaga zastosowania nietypowego
        rozwiązania. Zwykle w asfalt zatapiane są pętle indukcyjne, które wyczuwają
        zbliżające się samochody i przekazują informację do sterownika sygnalizacji.
        Jednak na wlocie Kołakowskiego miasto nie może zainstalować pętli, ponieważ
        uliczka... jest prywatna. Dlatego wyjeżdżające z osiedla auta obserwować ma
        kamera, ustawiona na gruncie komunalnym."

Coś mi tu brzydko pachnie z tą prywatnością, czy ze względu na właściciela
        uliczki powstanie skrzyżowanie? To daję dużo do myślenia i przeanalizowania,
        nikogo nie podejrzewam, ale jakiś haczyk tu jest, że miasto tak się uparło na
        to skrzyżowanie, a nie inne.
    • Gość: Zdesperowany Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:44
      Czy Pan Prezydent nie jeździ ul. Jana Pawła na odcinku z Tesco do skrzyżowania
      Trzech Krzyży i nie widzi jak tam jest niebezpiecznie na koleinach niedługo będą
      zawieszać się samochody tam trzeba szybkiego remontu a pieniądze chce wydawać na
      fanaberie mieszkańców luksusowych domów.
      • Gość: Wkurzony Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:58
        precz z kolesiostwem!
        mieszkam niedaleko na szajnowicza gdzie sa rownie niebezpieczne przejscia dla
        pieszych przez ktore takze musza przejsc dzieci a auta pedza z gorki jeszcze
        szybciej niz na westerplatte
        i tutaj jakos nikt sie tym nie przejmuje
        w miescie sa wazniejsze rzeczy niz zachcianki znajomkow z osiedla
        na ekrany dzwiekochlonne przy DK1 gdzie ludzie maja PRZESRANE ze wzgledu na
        pedzace tiry jakos pieniedzy nie ma
        • Gość: MATI Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:17
          DOKLADNIE TAK ,
          Sa bardziej niebezpieczne przejscia , np. na szajnowicza kolo bylego ZUS-u , Tu
          auta szybciej jada , mieszkam przy ulicy sikorskiego i tez nie mam przelotki na
          szajnowicza , tylko musze jezdzic i obiezdzac za kazdym razem , i nikomu to nie
          przeszkadza , Pan prezydent cos nie za bardzo rozgarnieety jest , Podobna
          sytuacja z ta jak chcial dzialke na wyszynskiego warta milion sprzedac za pare
          tysiecy , dobrze ze sie gazeta za to zabrala , Mam dosc tego miasta tak bardzo
          ze az sie zy...ac chce . Wszystko jest na opak , To Kielce sa 100 lat przed
          nami , Tu nic nie moze byc zrobione tak jak nalezy , Glupia jedna aleje mecza
          przez 1.5 roku , to smiech i wstyd , !!! W Nowym Yorku maja do 2010 nowe WTC
          postawic , Au nas troche kostki nie potrafia polozyc , Ale to wszystko to wina
          miasta i wladz , Pozabierac koncesje i zamiast pubow klubow koscioly porobic ,
          I zakaz ogladania i sluchania telewizji , tylko TRWAM i Radio Maryja , A
          glosniki z jasnej gory w calym miescie , To jes parodia, a nie miasto , PS:
          Strasznie sie ten W uczepil tego skrzyzowania , Musi to byc niezly WALEK !!!!
          Pozdrawiam
        • Gość: do go Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:54
          Dojazd do tesco niech wyremontuje tesco,a nie miasto.
      • Gość: marek/ male " r " Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:11
        W normalnym świecie i w normalnym mieście sprawy tego typu rozwiązywane byłyby w
        sposób logiczny i przejrzysty....Wobec fatalnej sytuacji komunikacyjnej w
        mieście ustalono by czytelne priorytety bezpieczeństwa i kolejność realizacji
        stosownych inwestycji na podstawie danych policyjnych- które to skrzyżowania i w
        jakiej kolejności należy modernizować.Obiektywne kryteria to ilość wypadków i
        drożność ruchu / w takiej absolutnie kolejności /.Niestety, pan prezydent i jego
        służby za nic mają kryteria obiektywne,czego przykłady mnożyć można. Statystyki
        policyjne nie kłamią,a wysiłki policji przy takiej polityce to robota
        głupiego.Działalność tego człowieka,p.Wrony, to dla miasta już nie groteska, ale
        dramat.
    • Gość: Stephen Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.range86-140.btcentralplus.com 26.07.07, 09:30
      Nowo postałe skrzyżowanie proponuje nazwać imieniem "Wrony-Gosiewskiego"
      Dłuższy czas śledżę akcję przy ul.Kołakowskiego. Mieszkam na stałe za granicą i
      dziś wszedłem w plan miasta i dokładnie przyjżałem się sytuacji.
      TAM MUSI MIESZKAś JEDNAK KTOś WAżNY!Ważny oczywiście dla naszego prezydentuńća
      i dlatego ma mieszkańców i miasto w D...E.Przeciesz nie płaci ze swojej kieszeni.
      • Gość: częstochowianin Skrzyżowanie jest potrzebne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:45
        Stephen! Skoro mieszkasz za granicą to nie zabieraj głosu!!! Nie jesteś
        obiektywny!
        • Gość: obserwator Należy je wybudować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:51
          Wybudowanie skrzyżowania z całą pewnością poprawi bezpieczeństwo ludzi, więc
          jest potrzebne. Sceptycy budowy zawsze będą. Ale te kilka czy kilkanaście osób
          osób stanowi margines wobec ludzi mieszkających na ul. Poświatowskiej i
          Kołakowskiego. Więc nie ma co znimi dyskutować! Jestem za wybudowaniem
          skrzyżowania, zwłaszcza świateł. Stop piratom drogowym!!!
          • Gość: janek Re:nie budować! IP: 212.87.244.* 26.07.07, 11:14
            jeżeli ma być bezpiecznie to wystarczy postawić światła na już istniejącym
            skrzyżowaniu z ul. Grochowskiego, która prowadzi prosto do szkoły
    • Gość: xkx Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.152.bloklan.org 26.07.07, 11:42
      Idąc śladem myślenia niektórych popierających budowę skrzyżowania i świateł
      trzeba by zamontować światła na niemalże każdym przejściu dla pieszych i każdym
      skrzyżowaniu. Popatrzmy jak by wyglądała Westerplatte (po ewentualnym
      przedłużeniu do Wrocławskiej) gdyby zrealizować wszystkie postulaty.
      1 - światła na krzyżówce Westerplatte - Wyzwolenia - Kisielewskiego.
      2 - - * - Westerplatte - Grochowskiego
      3 - - * - Westerplatte - Kołakowskiego
      4 - - * - Westerplatte - Szajnowicza - Iwanowa
      5 - - * - Westerplatte - Łódzka
      6 - - * - Westerplatte - Wrocławska - Bialska - Nowobialska
      Oczywiście nie ma mowy o synchronizacji tych sygnalizacji czyli mając pecha
      odcinek w linii prostej max 1,5 - 2 km od krzyżówki obok M1 do Wrocławskiej
      można jechać 10 min. Rozumiem iż na wymienionej trasie 4 sygnalizacje świetlne
      będą koniecznością ale pozostałe 2 jeśli by miały powstać to nie będzie to miało
      wspólnego nic z oszczędnością i sensownością. Bo naprawdę jest tyle miejsc gdzie
      wypadki są codziennością (w tym wypadki z udziałem pieszych) i jakoś nikt nie
      spieszy się z inwestycją w postaci sygnalizacji świetlnej. Wymieniać wszystkich
      niema sensu bo w kilku poprzednich postach lokalizacje tych krzyżówek i przejść
      dla pieszych były wymienione parokrotnie (a list jest długa) przypomnę tylko 2
      lokalizacje:
      1 - Szajnowicza - Iwaniwa obok ul. Wysockiego i ZUS
      2 - Skrzyżowanie: Kopernika - Pułaskiego - św. Kazimierza
      Tak więc skoro tam się można obyć bez świateł mimo iż ruch jest dużo większy niż
      na Kołakowskiego czy Grochowskiego to można się obyć i na tych skrzyżowaniach.

• Gość: kris Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.21.pl 26.07.07, 12:22
      nasze władze nic sobie nierobią z tego że wyrzucą pieniądze w błoto,ci co za tą
      inwestycją stoją powinni iśc do prokuratora się z tego wytłumaczyć,niech
      zapłaca z własnych pieniędzy urzędasy to zobaczymy czy tak szybko będą optowali
      za tym skrzyżowaniem
      • Gość: york Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:41
        Kurcze, brakuje mi w tej gorącej dyskusji rzeczowych, obiektywnych i
        bezstronnych wyjaśnień tego pryncypialnego buca, Leśnikowskiego.Pewnie urlop.
        • Gość: xkx Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.152.bloklan.org 26.07.07, 13:57
          A po co rzecznik UM ma cokolwiek wyjaśniać? Pan Prezydent stwierdził iż
          inwestycja jest niezbedna przetarg został zrobiony zapewne juz jest zwycięzca
          wobec tego znaczy to tylko jedno inwestycja zostanie zrealizowana. A jak za
          jakiś czas zostanie stwiedzone np. iż kawałek dalej przy Grochowskiego światła
          tez sa potrzebne to sie je tez zrobi. I to wszystko. I żadna dyskusja nic tu
          nie zmieni.
          • Gość: york Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:56
            Niestety Stary masz racje, toć to miasto to prywatny folwark Wrony i jego
            kamaryli.A my tylko jak te psy za jego karawaną szczekamy.AMEN!
        • Gość: :) Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: 89.174.23.* 26.07.07, 21:09
          Pan Rzecznik juz sie wypowiadal na ten temat w innym watku. Co do Twojej
          wypowiedzi, to mozesz miec teraz problemy...Pan rzecznik moze Cie pozwac do
          Sądu o zniesławienie.
    • Gość: teral59 Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.cn.com.pl 26.07.07, 20:58
      Tylko prokuratura z innego województwa może skończy panowanie tego ignoranta
      Augustyna i dogrzebie się gdzie, za co i kto łyknął kasę. Piszmy wszyscy do
      programów interwencyjnych może jakąś poważną kontrolę media sprowadzą.
      • Gość: Chcemy swiatel Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:15
        • Gość: Darek to taki sam skandal jak remont III Aleji NMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:20
          skandal
        • Gość: wierny czy bedzie oddzielny pas do skrecania do kosciola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:21
          super sprawa
        • Gość: Matka dziecka Prosimy o swiatła na ul,Szajnowicza- tu jest szkol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:24
          TU jest szkola
        • Gość: Mirek ludzie ul,Rocha czeka na ratunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:26
          POMOCY
      • Gość: Darek prosimy o światła z okolnej do JP II pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:18
        bardzo pilne sa swiatla z Okolnej do Jana Pawla II
      • Gość: NIK -t Kto za tytm wszystkim stoi prosze o nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:19
        Prosze o nazwiska wysle pismo do TVN
        • road151 Chaos w mieście 26.07.07, 21:26
          Strach się bać. Z każdym dniem w naszym mieście jest coraz gorzej. Fatalnie
          zarządzana komunikacja miejska, inwestycje drogowe chaotyczne i bezsensowne,
          bałagan w działaniu. Z każdym dniem jest coraz gorzej. Nasze miasto topi się...
          Ciekawe jakim cudem Częstochowa jako powiat grodzki znalazła się na trzecim
          miejscu za Poznaniem w ranking miast na prawach powiatu???
          • Gość: Roman parkingi w centrum tylko dla radnych i prac.UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:30
            cala strefa platego parkowania powinna byc zlikwidowana i wszystkie parkingi dla
            radnych i pracownikow UM bezplatnie Teraz parking przed urzedem miasta w czsie
            obrad radnych juz jest tylko dla nich zarezerwowany Miasto cudow
          • Gość: Bacal wzorem radnychZakopanego..parkingi za miastem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:31
            chyba oni pochodza z czwy
          • Gość: Sprawiedliwy po co szukac nowych afer mamy ja tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:42
            • Gość: xkx Re: po co szukac nowych afer mamy ja tu IP: *.152.bloklan.org 26.07.07, 22:35
              Afera czy nie afer trudno tu roztrzygać. Nie miej dyskutowa na ten temat
              naprawde niema sensu bo decyzja juz zapadła sa plany był przetarg i tyle.
              • ulisses_czwa >>> Skarga do Wojewody <<< 26.07.07, 23:05
                > Afera czy nie afer trudno tu roztrzygać. Nie miej dyskutowa na ten temat
                > naprawde niema sensu bo decyzja juz zapadła sa plany był przetarg i tyle.

Ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Przebrała się pewna miara i własnie złozyłem droga elektroniczna (rano wysyłam do Katowic w formie papierowej na wszelkie wypadek ;)) skarge na uchwałę Rady Miasta do Wojewody w zakresie zwiekszenia 200 tysiecy na realizacje zadania naruszajcego prawo (chodzi o uchylenie tego zapisu) oraz na podjecie odpowiednich kroków prawnych (czyt. zaskarzenie zadania naruszajacego prawo do sądu administracyjnego [z uchwały budzetowej z 5 lutego 2007]) Decyzja zatem w rekach Wojewody... Na mój gust wszystkie znaki na niebie i na ziemii wskazują, że dojdzie do rozpoczecia procedur zwiazanych z nadzorem prawnym i jesli nie zostana uchylone ostatnie zapisy dot. 200 tysięcy to i tak próba realizacji całego zadania skończy się w Sądzie Administracyjnym.
                • Gość: expertum credere p Panie Krawczyk - popieram IP: *.mysmart.ie 27.07.07, 00:29
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=65940026&a=66494779
                  • Gość: mm Re:Panie Krawczyk - a co z bezpieczeństwem dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 18:49
                    Panie Krawczyk, a pomyślał Pan o bezpieczństwie dzieci idących do szkoły?
                    Przecież Westerplatte pędzą samochody z prędkością ponad 100 km/h, nie mówiąc
                    już o dawcach nerek.
                • Gość: Paolo Re: >>> Skarga do Wojewody << IP: 89.174.23.* 28.07.07, 20:14
                  Brawo:)
                • Gość: brawo Re: >>> Skarga do Wojewody << IP: *.iplus.com.pl 03.08.07, 14:45
    • Gość: Dan Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.realestate.net.pl 27.07.07, 00:26
      Widać, że jakiś kolo pisze kilka komentarzy pod rząd jako by to miało być kilka
      osób, stary śmierdzisz naprawdę czuć strasznie, nie stukaj w klawiaturke bo zal
      mi ciebie wskórasz coś tym lajzo?
      • Gość: gośc Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 01:57
        Czy mnie pamiec nie myli, ze m.in. mieszkancy tej uliczki protestowali
        przeciwko budowie Westerplatte a teraz potrzebuja wyjazdu?
        • Gość: xxc Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.152.bloklan.org 27.07.07, 08:51
          Proltestowli czy nie niema to w tej chwili absolutnie żadnego znaczenia. Ulica
          powstała a nasi decydenci uważają i w związku z tym niezbędne są na tym
          skrzyzówaniu światła aj esli tak uważają to zapewne światła powstaną bo bedę
          szczery nie za bardzo wierze w to aby w tak błachej sprawie interweniował
          Wojewoda. Zwłaszcza iż zawsze budowe mozna uzasadnić.
    • Gość: upper Re: Nielegalna inwestycja Urzędu Miasta IP: *.realestate.net.pl 28.07.07, 17:27
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka