pit123 27.01.08, 14:06 Sytuacja naszego kraju jest coraz gorsza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mateusz Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 14:16 pit123 napisał: > Sytuacja naszego kraju jest coraz gorsza A po czym kolega tak sądzi? Aha śnieg pada, za oknem plucha i pogoda typowo marcowa. Tak to ma fatalny wpływ na samopoczucie.;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 27.01.08, 15:01 a ty kolego nadal czekasz na cuda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.08, 15:05 do roboty a nie czekać społeczeństwo bogaci się a ty czekaj dalej na cud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 27.01.08, 21:17 zainwestowałam wiele kasy na giełdzie i stał się cud. O ile pamiętam tusk mówił, że dolar będzie kosztował 6 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 29.01.08, 19:09 W lutym lecę do Irlandii doczekałam sie cudu. Mam już załatwioną pracę pa pa . Wy nadal czekajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sese Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 15:24 Ja juz zarabiam lepiej. Podwyzka o 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 08:56 miałeś 800 teraz masz 1200 . Mieszkając z rodzicami można przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.iplus.com.pl 27.01.08, 15:36 A co tyjesteś człowiekim małej wiary . Wierz a wiara czyni cuda . Wypełnij PIta o do roboty się zabierz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coyote Tusk chce byc prezydentem,a lud to szara masa IP: 213.76.167.* 27.01.08, 16:33 Tusk chce byc prezydentem. Prezydent nic nie robi, tylko sie fotogtrafuje i jeżdzi po swiecie, niby pracuje. A premier troche juz musi umieć, no Tusk jaki jest fachowiec, wszyscy widzimy. Strajki i bałagan. Teraz lobby, które kieruje Tuskiem, każe mu sie podać do dymisji, żeby miał czyste konto na prezydenta. A wy szara maso sie tutaj nie wywnętrzać tylko brać sie do roboty. Za chwilę będą wybory i też polecicie głosować, wierząc że będzie lepiej. Taki już los naiwniaka i szaraczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 19:55 Donaldu Tusku obiecywał: 1.Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2.Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty 3.Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic 4.Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ 5.Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych 6.Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 7.Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku 8.Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce 9.Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet 10.Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Co zrobił odpowiedzcie sobie sami, nie na darmo mówią o nim: "plastikowy premier" i "śmierdzący leń". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.d4.club-internet.fr 27.01.08, 20:06 Gość portalu: niecierpliwy napisał(a): > Co zrobił odpowiedzcie sobie sami, nie na darmo mówią o nim: "plastikowy premier" Cos Ci sie poszamotalo. Plastikowy premier, mowilo sie o Marcinkiewiczu. > r" i "śmierdzący leń". przykro mi, ze ponownie ublizasz Prezydentowi. Wszak prezydentem jest dluzej niz obecny premier. I zauwaz, ze przedtym mial za premiera swego brata. Malo tego. Brata blizniaka. I co ten tandem takiego dobrego uczynil dla Ciebie. Dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk46 Re: Kiedy te cuda Tuska? 27.01.08, 20:47 Jako dziecko uczęszczałem na religię. Ksiądz, którego nazwiska nie podam (nb. szkoda,że już nieżyjący prałat i wspaniały człowiek) w trakcie opowieści o cudach stwierdził brak długopisu ipowiedział:"Kto mi niechcący zabrał długopis niech odda. Cudów nie ma." Ponieważ był to niezwykle szlachetny Człowiek ja Mu wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Walka o rzadowy dlugopis IP: *.d4.club-internet.fr 27.01.08, 20:59 jerzyk46 napisał: > trakcie opowieści o cudach stwierdził brak długopisu > ipowiedział:"Kto mi niechcący zabrał długopis niech odda. Cudów nie > ma." To kto niechcacy zabral ten CUDOWNY dlugopis Tuskowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: Walka o rzadowy dlugopis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 21:05 na pewno czekasz na odpowiedź, ze ci którzy ukradli kiedyś księżyc. Nic z tego, on tego długopisu nigdy nie miał, za cienki z niego Bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 21:22 Do pita : Przesadzasz . Nie widzę różnicy . A cudów to naiwny może się spodziewać . Szkoda , ze tyle naiwnych jest iże są politycy , którzy to wykorzystują . No ale to świadczy o niski poziomie części wyborców . Ciekawe co lepsze : czy by do wyborów szło więcej osób ale w tym sporo " zielonych " by nie rzec głupich czy żeby szły osoby bardziej wyrobione w polityce choć w mniejszej ilości . Odpowiedz Link Zgłoś
pit123 Re: Kiedy te cuda Tuska? 27.01.08, 21:37 mądry Polak po szkodzie. Nie jestem fanatykiem kaczyńskich ale tusk omamił młodzież. Cud cuda rozdawał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 tak jak przeidywałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 22:08 tak jak przewidywałem dwa lata po przejęciu rządów prze z pis gospodarka zaczyna padać, a najgorsze jest to że ten cały spadek odbije się na PO, ekonomiści zawsze maja niestety rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hangman Re: tak jak przeidywałem IP: 89.174.23.* 27.01.08, 23:15 Gość portalu: K2 napisał(a): > tak jak przewidywałem dwa lata po przejęciu rządów prze z pis gospodarka zaczyna padać, a najgorsze jest to że ten cały spadek odbije się na PO no popatrz jaki ty geniusz jesteś, a twoj idol konDonek tego nie przewidział i naobiecywał ludziom dyrdymałów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: tak jak przeidywałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 23:45 To nie moje.. Taki dramatyczny apel przeczytałam dzisiaj !!! ''Panie i Panowie dziennikarze Mam nadzieję, że nie zapomnieliście o tym jak, nagłośniliście do granic absurdu problem czterech pielęgniarek które nie miały (rzekomo) podpasek podczas okupacji gabinetu premiera Kaczyńskiego. Pamiętacie jakiego wówczas zrobiliście z niego potwora? Gdzie dziś jest Wasza nieodparta chęć informowania społeczeństwa. Dlaczego nie robicie wywiadów, programów w których przekazywalibyście informacje o tym, jak kierowcy tirów stoją w kolejkach po kilkadziesiąt godzin -bardzo często bez podstawowego źródła życia jakim jest woda! Dlaczego nie piszecie o potworach z rządu, którzy dopuścili do takiej sytuacji! Dlaczego nie piszecie o zdziczeniu klasy politycznej, o nieludzkiej władzy? Czyżby podobne problemy z czasów PiSu były inne niż w czasach PO? Ile jeszcze czasu, będziecie roztaczać parasol ochronny nad tym rządem nieudaczników? Co Wam za to obiecali? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że jako ludzie inteligentni i wykształceni nie wiedzieliście, że ten rząd jest dobry propagandowo ale nic po za tym. No, nie wierze, że byliście aż tak głupi i naiwni.. Panie i Panowie politycy Platformy Obywatelskiej Czy zostało jeszcze w waszej pamięci to, jak ubolewaliście nad losem kobiet w „białym miasteczku?” Nosiliście kanapki, napoje. Bardzo przejmowaliście się strajkującymi. Co się stało, że dziś nie ma Was na wschodniej granicy naszego kraju gdzie strajkują nie tylko celnicy ale ogromna rzesza kierowców tirów. Czy ich los tak mało Was już obchodzi? A może nie obchodził Was również los strajkujących pielęgniarek a to co robiliście było na pokaz dla poklasku?...'' I słyszę właśnie,że nikt rządu nawet nie wykonał telefonu w tej sprawie. Już są dwie ofiary śmiertelne; jeden kierowca umarł na zawał,drugi spalił się w kabinie. Co byłoby,gdyby premierem był Kaczyński ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: 83.2.140.* 28.01.08, 00:44 Ja uważam, że gdyby Tuskowi nie przeszkadzały pozostałości poprzedniego rządu, to by było na pewno o niebo lepiej.Poprzednicy nic nie zrobili prócz bałaganu, a teraz przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 09:51 żeby babka miała wąsy ,to byłaby dziadkiem..Jemu wszystko przeszkadza . Naobiecywał jak glupi,a inni głupcy uwierzyli. PiS np.dla celników przewidział 500 zł podwyżki.I byłoby Ok,ale skoro wszyscy wołają o 1.500 ,to i oni też.A nuż się uda. Cyrk i wstyd na granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 10:16 POpaprańcy pomagali wcześniej jak premierem był Kaczyński co? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re:A w czym mieli pomóc...? 28.01.08, 10:31 skoro tamci nic nie robili!!! (..no może z wyjatkiem olewania wszystkich, z reszta do czego innego PiSioki sie nadają?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re:A w czym mieli pomóc...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 10:38 do nip-a.. Kiedyś tu pisałam sporo,bo na babski rozum ,wydawało mi się śmieszne i straszne,że tylu ludzi wierzy w brednie.. Teraz już nie muszę.Wystarczy mi zacytować innych,ktorzy czekają na RAJ-Tuski rządu.Chyba nie zobaczą.. Cytuje głos ludu,który niedługo weźmie się za wyborców PO,którzy najpierw wybrali a teraz strajkują.Bo strajkują wyborcy PO. ''(PO) rozbudził ich potrzebę godnego zarobku. “Wszyscy będą godnie zarabiać, będzie dobrobyt a wokół sama miłość” Oczywiście obietnice te, to populizm i demagogia ale proszę zauważyć, że wszelakie “autorytety” poparły te hasełka. To “polska inteligencja” ludzie wykształceni uwiarygodnili ten wyssany z palca lub stworzony w chorej głowie - program. Może dlatego, zamiast fali żądań skierowanych w stronę ekipy rządzącej zmienić jej kierunek i skierować właśnie do nich, do inteligencji i “autorytetów” niech również odpowiedzą za swoje “czyny”. “Ciemny Lud” oczekuje od klasy inteligenckiej, od ludzi dobrze wykształconych by ci “podpowiadali” rozsądnie i mądrze. I chyba w jakiś sposób powinni również odpowiedzieć za te rozbujałe żądania lub stwierdzić: Jesteśmy inteligentami- bo tak sami się nazwaliśmy! A nasz rozsądek jest równy z rozsądkiem samoobrony. Nie, nie powiedzą nawet słowa przepraszam. Będą dalej brnąc - by nie stracić twarzy- w poparcie partii która być może wygląda pięknie ale w środku jest pusta. “Gabinet cieni”, “mamy program” to kolejne hasełka bez pokrycia. Strajkujący uwierzyli zapewnieniom pana Premiera i zagłosowali na jego partie. Dziś chcą by PO spłaciła dług. I spłaca. To lekarze coś tam dostali to celnicy czy nauczyciele.'' PO-prańcy !! To wy zgotowaliście ten los Polsce.To każdy z was odpowiada za to co się dzieje obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re:A w czym mieli pomóc...? 28.01.08, 11:17 Kiedy przeczytalem Twoja wypowiedź o kobietach w Afganistanie(sprawa bombardowania wioski) postanowilem nie dyskutowć z Toba, ale zrobie jeden wyjatek. ...cyt. "...inteligencja” ludzie wykształceni uwiarygodnili ten wyssany z palca lub stworzony w chorej głowie - program." ........jaki program pytam? tylko w chorej głowie wizja dobrobytu i ekonomicznego sukcesu mogły zrodzić tak niedorzeczne oczekiwania i urosnać do miana programu narodowego o jednomiesięcznym czasie realizacji "cuda donalda", chyba sie ze mna zgodzisz? są czymś do czego wszyscy na swój sposób dążymy, ale niestety w wieloletnim przedziale czasowym bo chyba nie wszyscy uważaja, że szczytem dobrobytu sa "3mln mieszkan" obiecane przez kaczorka po osmiu latach i to pod warunkiem, że bedzie jeszcze rzadzil, to byl dopiero populizm !!!) Zawiedzeni tym, że owego dobrobytu jeszcze nie ma sa tylko ci, którzy swoje poglady zmieniają w zależności od tego kto, im wiecej naobiecuje, a to cyt. >>> "...PO-prańcy !! To wy zgotowaliście ten los Polsce.To każdy z was odpowiada za to co się dzieje obecnie.<<<< ....świadczy tylko o poziomie intelektualnym, wygłaszajacego te hasła. (...mam nadzieje,że to tylko zajadlość odjeła Ci rozum i kiedy troche ochloniesz to odzyskasz nad nim władze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.hcz.com.pl 31.01.08, 12:43 tak masz oczywiscie racje, z tym ze racje w tym kraju maja glupcy bo im nie mozna niczego wytlumaczyc, ty tez masz racje, powodzenia, niech zyje debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 22:35 Nie komentuję,nie oceniam...ku przemyśleniu... ''Celnicy zgodzili się na 500 zł podwyżki zamiast 1500 zł które chcieli. Platforma Obywatelska zdołała ich przekonać aby przestali „strajkować” (czyli przestali brać lewe zwolnienia lekarskie od lekarzy, którym zapewne płacili za to łapówki). Co Donald Tusk zaoferował celnikom, że zgodzili się na to 500 zł? Rząd zaoferował celnikom „większą ochronę prawną”. Cóż to będzie oznaczać w praktyce? Bezkarność w braniu łapówek. Celnik dostanie 1000 zł mniej niż chciał, ale za to będzie miał możliwość dorobienia sobie z nawiązką na boku w postaci łapówek. Dziwna to doprawdy taktyka rządu. Zwiększanie poziomu korupcji w Polsce i przerzucanie na prywatnych przedsiębiorców i przestępców swoich obietnic wyborczych. (…) Tak samo celnicy. Praktycznie na oczach wszystkich złamali prawo idąc masowo „na chorobowe”. Czy Ćwiąkalski i Tusk zainterweniowali, czy będą konsekwencje oczywistego złamania prawa, które wszyscy widzieliśmy (lewe zwolnienia lekarskie)? Czy poniosą finansowe kary za straty jakie budżet państwa wypłaci prywatnym firmom jako odszkodowania za stanie na granicy? Nie. Bo Donald Tusk się boi. Bo obiecał dużo kasy i nie ma jej skąd wziąć.'' CO WY NA TO ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 28.01.08, 10:24 A czego sie spodziewałeś?... CUDU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 10:51 Profesjonalizmu i odpowiedzialności, a tego Donkowi i jego ekipie brak. Plastikowy premier i jego POpaprana formacja zostali wykreowani przez prywatne i małoPolskie media na potrzeby klasy oligarchicznej w celu dalszego zawłaszczania Polski czyt. "kręcenia lodów". Przykład z dzisiejszej prasy: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4875204.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Noga Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: 213.76.167.* 28.01.08, 10:59 Ciekawe, czy w rządzie Tuska są Polacy. A może to tylko osoby, które mają jedynie dowód osobisty i paszport PL. Z tego co robi ten rząd, można wnioskować, że leckeważy sobie Polaków. Ludzie protestują, blokują, strajkują a rząd ma to w nosie. Czyli lekaceważy społeczeństwo polskie, tak jak to ma miejsce na zachodzie Europy czy w USA. Czy nami rzeczywiście "rządzą" Polacy. A może chodzi im jedynie o zarobienie forsy, a potem wyjadą do USA, Niemiec czy Izraela. Czy liberlizm w Polsce nie wchodzi w rachubę. Może trzeba go przegonić, tak jak kiedyś PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 12:49 www.polskiejutro.com/art.php?p=13504 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 13:22 do nipa który napisał...''"...dzięki waszym rządom już straciłam pieniądze z giełdy.." jesli masz takie pojęcie o obecnych spadkach na giełdzie, to dobrze Ci radzę zastanów się nad sensownoscia dalszego inwestowania tam swoich pieniedzy, bo z taka wiedza ekonomiczna, to tam wiele nie zarobisz...' Fundusze inwestycyjne ,mówi ci to coś ? Setki tysięcy Polaków straciło na tym pieniądze i za to wam łby uciupią.Także ciupagami,bo Podhale mialo instynkt i nie głosowało za wami. Michał Boni,od SB zajmuje się doradzanim. Bartoszewski ,profesor o malo co ,też. I co ? A nico. Oczywiście nikt nie wymaga ,aby było lepiej już na gwiazdkę.Ale dlaczego do cholery jest dużo gorzej ? I ma być gorzej ? Oczywiście,to nie RAJ -Tusek,to Kaczor winien.Tylko jak nie potrafisz,to nie pchaj się na afisz. Było pomóc w koalicji z PiS-em,ale nie.Prezydentura się panu zamarzyła i na grzbietach idiotów zamierza wjechać na fotel prezydencki. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? 28.01.08, 13:54 wykaże sie jeszcze pewna doza cierpliwosci i grzecznie poprosze abys wytłumaczyła w jaki sposób tusk wpływa na giełde i wartosć funduszy inwestycyjnych i jesli mozna to bez ciupagi, choc rozumiem, ze brak silnych argumentów skłanie ku argumentom siły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 14:05 Nie Tusk ,tylko gospodarka pod wpływem jego rządów..to do nip-a w tej chwili od godziny mówi Olejniczak.Pojechał po Tusku ,jak nikt przedtem,mówiąc o nim jako leniu,który nastawił się na prezydenturę,mając wszystkich w d... Nigdy jeszcze nie słyszałam Kaczora ,aby tak krytykował bezpośrednio Tuska.Czyli sprawa jest jasna.Na tym wszystkim ,wygra LEWICA. Czy o to chodziło nam wszystkim ? ps.Może będzie powtórka tej konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 14:07 Jeszcze do nip-a bo się nie doczytałam.. Twoją cierpliwość to ja mam dokładnie tam,gdzie Tusk ma ciebie i innych swoich wyborców...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? 28.01.08, 14:35 Czy ni wydaje ci się, że zbyt często czegoś nie doczytujesz albo zapominasz co npisalas wczesniej, nie mówiac o tym, że raczej nie zdarza ci sie odpowiedzieć na pytanie !!!!! (...I od kiedy to tak bardzo liczysz sie ze zdaniem olejniczaka?) HIPOKRYZJA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 14:53 Nipie ...ojojoj OD DZISIAJ !!! I tobie reż radzę się liczyć.Nie hipokryzja ,ale hipoteza ...prawdopodobna,o której wolę nie pisać,aby złego nie kusić. POza tym nie muszę ci ściśle ,z dokładnością do przecinka i kropki odpowiadać na zadane mi pytania,choćby dywagować o znajomości ekonomii.Nie chce mi się.Nie jesteś moim belfrem ,OK ? I jeszcze - zakładam,że chcesz dobrze dla tego naszego wspólnego miejsca na ziemi.Więc proszę,nie traktuj mnie jak wroga,bo i ja chcę tego samego.Ja i całe pokolenia przede mną.Moja rodzina zawsze wracała z emigracji,gdy tylko Polska była wolna.A mnie serce wyje,jak młodzi uciekają i siły swoje dają innym,gdy Polska jest właśnie wolna.. Jestem takim niemodnym wykopaliskiem,nie obywatelką świata ,choć znam go dobrze,ale obywatelką tego kraju.Dlatego przyglądam się tym co rządzą .I to co widzę - nie podoba mi się wcale .. Wolno mi ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? 29.01.08, 09:18 Moze wreszcie zmienilabys ten swój rodem ze szkolnego kolka teatralnego kolorowo-kwiecisty i pseudopoetycki styl wypowiedzi na jakies konkrety. Nie stawiam cie do tablicy, jedynie w imie przyjetych i stosowanych wsród cywilizowanych i doroslych ludzi zasad, domagam sie abyś sprecyzowało i uzasadnila merytorycznie, oskarżenia kierowane pod moim(jako wyborcy PO) adresem o rzekome straty finasowe, ktore ponioslaś ponoć w wyniku dzialań wybranego z moim udzialem, rządu RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 10:06 Polska przestała być krajem stabilnym, samodzielnym. Do łask wrócili dawni przestępcy, przestano bronić naszych interesów. Znów jesteśmy starą panną bez posagu która powinna siedzieć cicho. Ktochciałby tutaj inwestować? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? 29.01.08, 10:53 Ojciec, dosć juz tego fermentu, zamiast doszukiwać sie przyczyn swoich niepowodzeń u innych poszukaj ich wreszcie u siebie, odpuść sobie narzekania i puste hasła. Zapomnij, ze ktos przyjdzie i przyniesie Ci szczescie i bogactwo na talerzu, opowiastki o prawie i sprawiedliwosci dla wszystkich włóż miedzy bajki(nigdzie i nigdy jeszcze w historii tak nie bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 11:24 Czy ja narzekam? szmalu mam w h... a wiesz dlaczego? bo leszcze zapi...ją u mnie za 800zł. Ale nie o to chodzi, mam dość biedy w tym kraju. Widząc cwaniaczków w białych kołnierzykach manipulujących społeczeństwem to żal bierze. Lekarstwa droższe niż na zachodzie, dla rodziny na szeregowych państwowych posadkach kupienie codziennie gazety to wydatek ponad ich dochody, bilet do kina czy teatru dla całej rodziny to tydzień zaciskania pasa. Podaj jakie twoim zdaniem powinna mieć dochody 4 osobowa rodzina aby godnie żyć w Polsce ( ojciec i matka pracują)? Gdzie tyle zarobisz he he nie u mnie, nie w szkole, nie w szpitalu, nie w urzędzie. Ja owszem wziąłem sprawy w swoie ręce ale nie każdy może prowadzić firmę, zresztą kto wtedy pracowałby na mnie?. I jeszce jedno mimo iż na brak kasy nie narzekam to wku... mnie czytanie , że 1/3 dzieci chodzi głodna a większość społeczeństwa bieduje. Ale cwaniaki w białych kołnierzykach okradają ten kraj. Czy za pensje nauczyciela, urzędnika, pielęgniarki, pracownika supermarketu czy montowni można godnie żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? 29.01.08, 11:38 Szmalu masz w h.., wiec wytłumacz mi dlaczego twoi pracownicy zap... za 800zl, wkurza cie, że 1/3 dzieci chodzi głodne, hmmm !!!! A MOŻE TO DZIECI TWOICH PRACOWNIKOW (.?.) ......i jeszcze bezczelnie obwiniasz innych!!! JESTEś NAJGORSZYM Z NAJGORSZYCH TYPKóW WYTYKAJACYCH KOMUŚ ŹDŹBŁO W OKU NIE WIDZC BELKI W SWOIM!!!!!(...nawet nie chce mi się z toba gadać, Pa! PASOżYCIE !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Czy Tuska i jego ministrowie to aby Polacy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 11:47 Kolego u nas masz wybór albo być takim "pasożytem " jak ja albo klepać biedę. Wierz mi czasem patrząc w lustro chce mi się rzy.... Pracowałem kiedyś w zakładzie państwowym i biorąc wypłatę postanowiłem być "pasożytem". Czy rozdając moje pieniądze coś zmienię na lepsze? nie zastanę najwyżej znowu biedakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 10:52 toć Donek zapewniał żeby uwierzyć w cuda? i co? miała być druga Irlandia he he drugą Japonię już przerabialiśmy. A co mamy ? podwyżki energii, gazu, mieszkań itp. ceny europejskie a płace he he he. Oczywiście to wina poprzedniego rządu. Był gabinet cieni, widzieliśmy co robił poprzedni rząd, były obiecanki więc nie można zganiać na poprzednie rządy. Obiecywał to niech czyni cuda he he. Rozumię te cuda tylko dla wybranych , ja jestem uczciwy i mnie to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 11:23 Ponoc powiedzial ze nie mam takiego GUZIKA co by problemy za jego nacisnieciem rozwiazywal i prosi aby sie do roboty wziasc, ot: cudok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 11:26 cd. wiadomosci.onet.pl/1681066,11,item.html wiadomosci.onet.pl/1452870,2677,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 11:44 A ty możesz dyskutować,czy nie.Mnie to wisi ,tylko to ty jesteś odpowiedzialny między innymi .Ty i twoja ślepota i bezprzykładna głupota.Bo co ty sobie wyobrażasz,że ja jestem zainteresowana,aby Tusk się rozłożył ? NIE ! JA NIE POPRANIEC ! Tym bardziej,że dzięki waszym rządom już straciłam pieniądze z giełdy,będącej zabezpieczeniem jakimś tam.. Teraz piszą inni..i i cytuję mądrego człowieka.Ciekawe ,czy jego też zjedziesz..( nie pamiętam ,co mogłam pisac o kobietach w Afganistanie ???? )..Tym bardziej,że nie tylko ja posługuję się nikiem ANKA. '' Sto dni nowego rządu jeszcze nie minęło, a tu urodzaj wprost niezwykły. I uczciwie muszę przyznać: gdyby ten urodzaj był udziałem poprzedniego rządu, już dawno trwałby stan histerii, a różni Żakowscy wieszczyliby rychły Rzeczypospolitej upadek. Kilka dni temu podałem tylko jeden mały, malutki przykład: odpowiedź Radka Sikorskiego na pytanie Pawła Wrońskiego o to, czemu do Davos nie pojechał premier: „Panie redaktorze, niech pan nie przesadza, ta konferencja nie jest taka ważna…”. Cóż, była arcyważna tylko, gdy nie pojechał na nią Jarosław Kaczyński. Rząd wreszcie odbył jakieś obrady kryzysowe na temat sytuacji na wschodniej granicy. A strajk celników i protesty kierowców trwają - zaraz zaraz, od kiedy? Tak gdzieś chyba od tygodnia? Nie chcę się teraz wdawać w ocenianie samej akcji protestacyjnej, jednej i ewentualnej drugiej. Chciałbym tylko wiedzieć, na co przez te kilka dni liczył Donald Tusk. Że celnicy grzecznie wrócą do pracy, utuleni atmosferą wszechogarniającej miłości? Że „jakoś to będzie” (jak pięknie takim podejściem wpisywałby się pan premier w tradycję polskich powstań, wokół których ostatnio było tyle szumu)? Co musiałoby się stać, żeby pan premier wszedł nieco szybciej do akcji? Zamach w stolicy za pomocą ładunku jądrowego? Może, ale też nie wiadomo na pewno. (Łukasz Warzecha)'' Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 28.01.08, 12:32 "...dzięki waszym rządom już straciłam pieniądze z giełdy.." jesli masz takie pojęcie o obecnych spadkach na giełdzie, to dobrze Ci radzę zastanów się nad sensownoscia dalszego inwestowania tam swoich pieniedzy, bo z taka wiedza ekonomiczna, to tam wiele nie zarobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: 83.2.140.* 28.01.08, 12:02 Najgorsze jest to ,że na tym forum wypowiadają się ci którzy w życiu jeszcze nic nie pokazali co potrafią, a zarabiać by chcieli krocie.Kończą studia z tytułem i tylko z tytułem mgr lub inż i nic nie potrafią.Tak to my daleko nie zajdziemy. Ci co trochę więcej umieją -widzą że nie mają wsparcia wśrud swoich i wyjeżdżają pracując tam za roboli.Ale skoro ten po studiach nie widzi możliwości pracy w Polsce - to co ma powiedzieć ten po maturze i nie mając konkretnego zawodu./elektryk,ślusarz,murarz, cieśla itp./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 12:06 Donaldu Tusku obiecywał: 1.Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2.Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty 3.Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic 4.Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ 5.Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych 6.Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 7.Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku 8.Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce 9.Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet 10.Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Co zrobił odpowiedzcie sobie sami, nie na darmo mówią o nim: "plastikowy premier" i "śmierdzący leń". Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 28.01.08, 12:19 Tak! tak! i to wszystko miało już być w wigilie bożego narodzenia.....POD CHOINKĄ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 12:39 z krajowego forum: O większego trudno zucha, niż Ja - Donek Burczymucha, - Ja nikogo się nie boję! Choćby niedźwiedź... to dostoję! Wilki?... Ja ich całą zgraję Pozabijam i pokraję! Te hieny, te lamparty To są dla mnie czyste żarty! A pantery i tygrysy Na sztyk wezmę u swej spisy! Lew!... Cóż lew jest?! - Kociak duży! Naczytałem się podróży! I znam tego jegomości, Co zły tylko, kiedy pości. Szakal, wilk,?... Straszna nowina! To jest tylko większa psina!... (Brysia mijam zaś z daleka, Bo nie lubię, gdy kto szczeka! Komu zechcę, to dam radę! Zaraz za ocean jadę I nie będę Donkiem chyba, Jak nie chwycę wieloryba! I tak przez dzień boży cały Zuch nasz trąbi swe pochwały, Aż raz usnął gdzieś na sianie... Wtem się budzi niespodzianie. Patrzy, aż tu jakieś zwierzę Do śniadania mu się bierze. Jak nie zerwie się na nogi, Jak nie wrzaśnie z wielkiej trwogi! Pędzi jakby chart ze smyczy... - Tygrys, tato! Tygrys! - krzyczy. - Tygrys?... - ojciec się zapyta. - Ach, lew może!... Miał kopyta Straszne! Trzy czy cztery nogi, Paszczę taką! Przy tym rogi... - Gdzie to było? - Tam na sianie. - Właśnie porwał mi śniadanie... Idzie ojciec, służba cała, Patrzą... a tu myszka mała Polna myszka siedzi sobie I ząbkami serek skrobie!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bente Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: 80.48.204.* 28.01.08, 14:59 W PRL i jego powtórce - "IV RP - Pisolandi" mottem dla wszelkiej maści nieudaczników było powiedzenie - Czy się stoi, czy się leży 1500 się należy. Otóż nie należy się. Żeby się bogacić to trzeba pracować, a nie czekać na cud. Bo cudem, o którym mówił Tusk, to będzie jak w końcu ci malkontenci wezmą się do roboty, a nie będą czekać na mannę z nieba, bo im obiecali i się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:41 bente czy ty nie widzisz jak ludzie zapie..ją w tym kochanym kraju za 1000 zł. A kto się bogaci? Porównaj zarobki robotników u nas i na zachodzie oraz zarobki "psełdobiznesmanów". Czy ty myślisz , że robotnik teraz to leży? nauczyciel czy pielęgniarka pije kawkę? To pomyśl, że w Polsce robotnik czy pracownik oprócz swoich zadań wykonuje też inne nie należące do czynności wykonywanych w danym zawodzie. Teraz to jest raj dla cwaniaków, krętaczy i obiboków na wysokich stanowiskach i z układami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 16:06 Ciekawe co Ty robisz baranie i czyim kosztem się bogacisz. Zdecydowana większość obywateli naszej Rzeczypospolitej bardzo uczciwie pracuje za bardzo nieuczciwe wynagrodzenie. Nie każdy może i lubi "kręcić lody" i nie każdy może prowadzić własny biznes. Za czym coś napiszesz pomysł, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 29.01.08, 10:58 Czy ktoś w tym kraju zmusza cie do pracy najemnej? i dlaczego uwazasz, że nie każdy moze prowadzić własny biznes? (...według mojej wiedzy, nie ma prawnych przeszkod!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:04 ja prowadzę własny biznes i nazwałeś mnie pasożytem. Coś z tobą nie tak. Masz czas siedzieć przy kompie? he he he . Ja mam ,na mnie zap.. inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.iplus.com.pl 29.01.08, 14:09 Kiedy te cuda Tuska? juz zaczeła sie epoka cudów . * ksiądz rydzyk zakłada partię polityczna ,bo chce miec bat na PIS !!!czy ktoś mógł sie spodziewac sie tego rok temu . * pracownicy z kancelarii prezydenta robią wszystko co mogą ,aby ośmieszyc Lecha . Nie wiedzą co sie dzieje w kraju Pilot samolotu w którym leciał nie jest zdziwiony ze prezydent jednak nie zmieniał planów . Odwołują Sikorkiego ze spotaknia w UE ,bo nie przyczytali planu zajęc Sikorskiego . * zamiast odpowiedziec jednozncznie i dołaczyc oswiadczenie lekarza ,ze prezydent nie pije ,bawią sie w jakieś gierki z tym co pali koty WSZYSTKO TO ŚWIADCZY W SPOSÓB OCZYWIŚCIE OCZYWISTY ,ZE W KANCELARII PREZYDENTA URZĘDUJE KONRAD WALLENDROD I KTO NIM JEST ???? cZY NAJBARDXEJ AKTYWNY JEGO MINISTER??? I do takiego stanu potrafił doprowadzic TuSK . To nie cuda !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 29.01.08, 20:05 Twój malutki rozumek i tak tego nie pojmie, że mozna godnie zarabiać nie bedac pasozytem ani pracownikiem najemnym. W tym właśnie tkwi problem, że ty idąc na łatwiznę wolisz wmawiac sobie i innym, że inaczej sie nie da i dla uspokojenia wlasnego sumienia uzalać się nad głodnymi dziećmi SZCZYT HIPOKRYZJI TYPOWY DLA PISOWSKIEJ MENTALNOśCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pit123 Re: Kiedy te cuda Tuska? 29.01.08, 20:46 Oj dlaczego zwolennicy PO tak nienawidzą zwolenników PiS. Przecież jednym i drugim powinno zależeć na POLSCE. Czytając te wypowiedzi nie wiem kto dzieli Polaków na mohery i "wykształconych" POwców. Wystarczy tylko , że ktoś popiera PiS to jest be dla zwolennika PO i odwrotnie, kiedyś mówiono nam, że nie mamy innego wyjścia itp. Pomyślcie zgoda buduje niezgoda rujnuje, Polak i po szkodzie głupi, czy my sami nic nie potrafimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka do Nip-a Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 21:28 Rodem z kółka teatralnego to ty jesteś.Grałeś pewnie wieniec z liści bobkowych w Odprawie posłów greckich. Mniejsza o to.. Pierwsze primo - twój rząd nie był przygotowany do objęcia władzy i spadek dolara + niestabilna sytuacja spowodowała spadek oszczędności w funduszach inwestycyjnych.Nie tylko spadek dolara,ale ta sytuacja.Co to są te fundusze to sobie poczytaj.. Drugie primo - nie wściekaj się tak na ojca ,bo on nie jest żadnym przedsiębiorcą.:-)Zapewniam cię,że wpuszcza cię w maliny.Poczytaj uważnie jeszcze raz.Ja WIEM,że nie może on mieć firmy,chyba że to jest stragan na rynku,z tego prostego powodu iż sama mam firmę.Wiem ile ludzie zarabiają,a poza tym nigdy nie wyraziłabym się w ten sposób o swoich pracownikach,związanymi ze mną od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 08:04 Oczywiscie, że ojciec sciemnia, jako byly pracownik szanowałby swoich, z reszta kto w tej chwili tyrałby za 800zł, ale kit mu w oko.......wracajac do naszego tematu, jestem mile zaskoczony faktem, ze do niego wrócilaś (mam na mysli oczywiście temat!) ale dalej uzywasz tylko populistycznych ogólników ja chciałbym wiedzieć jakie dzialanie obecnego rzadu lub ich zaniechanie, doprowadziły do spadków...bo najwyraźniej znalezienie takich informacji przerasta moje mozliwości. .....jak widzisz odkryłem juz całkowicie swoje miękkie podbrzusze, i czekam na druzgocący cios...którego sie nie doczekam, z prostej przyczyny, nie masz czym go zadać !! bo nic takiego w kiludziesięciodniowej historii tego rzadu sie nie wydarzyło i takie pierdoły to na przyszłość opowiadaj babom na bazarze a nie na forum. Pozdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 08:28 Anka jest inteligentniejsza niż ty he he he he widać GW i TVN nie wyprał jej rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:04 do Nip-a.. Weź ty serce rozbieg i walnij się głową w ścianę.Może Ci się rozjaśni w otumanioniej PO-wską propagandą -głowinie.Jeszcze raz : mam Ci pisać punkt po punkcie, to czego Twój rząd NIE zrobił,a co w zestawieniu z niesłychaną arogancją,pewnością siebie i populizmem ,doprowadza do chaosu i stopniowego pogrążania się kraju w trzęsawisku,że tak powiem kwieciście i teatralnie. Odszkodowania dla Ukrainy będą także z Twojej kieszeni,tylko Ty nie masz prawa się buntować ,a ja - ponieważ one będą także z mojej - mam !! A podbrzusze Nip ,to Ty sobie pokazuj komu innemu,bardziej zainteresowanemu.Nie wątpię iż ktoś taki istnieje ..:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 09:36 ..... tak!!! bardzo proszę wypisz punkt po punkcie, bo jestem za głupi, zeby do tego dojść i nie "wykręcaj sie sianem" tylko w akcie litosci wytlumacz głupiemu nip-owi W JAKI SPOSóB PRZYCZYNIł SIę DO TWOICH STRAT!!! błagam zlituj sie........... albo PRZEPROś!!! Z tym podbrzuszem. to sobie myslałem, że zajarzysz, ale widzę, że "głodnemu chleb na mysli"....hmm ....ale o taką głupote, to nawet ciebie nie podejrzewałem >>>>>>.....w zestawieniu z niesłychaną arogancją,pewnością siebie i > populizmem ,doprowadza do chaosu i stopniowego pogrążania się kraju > w trzęsawisku....<<< I TY FAKTYCZNIE W TO WIERZYSZ?????? WYRAZY WSPółCZUCIA !!!!!(..rownierz w kwestii odszkodowań jakie bedziesz musiała wyplacić Ukrainie )....ale jeśli masz racje to trzeba przyznać, że rząd tuska jest niebywale skuteczny, doprowadzić w kilka tygodni do takiego stanu, w dodatku jak to napisalaś nic nie robiac to jakis chyba swiatowy rekord....MYSL ! MYSL ! KOBIETO TO NA PRAWDę NIE BOLI!!! (..może wtedy zaczniesz kierować swoją złość i frustracje pod właściwy adres) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 10:09 No Nip..ile ty sobie latek liczysz ? Zajarzyłam a jakże,tylko mnie ta finezja stylistyczna o miękkim podbrzuszu -rozwaliła..:-) Czyli punkt po punkcie dla wyborcy PO ? Chłopie ,ty to masz to poczucie humoru ,ale mój tydzień dobroci dla zwierząt skończył się po twoim wpisie.. > KOBIETO TO NA PRAWDę NIE BOLI!!! (..może wtedy zaczniesz kierować swoją złość i > frustracje pod właściwy adres) Sorry Nip ,nie gramy w jednej lidze.Byłam uprzejma ,ale było tego. Natomiast ty wysil komórki szare czy jakie tam chcesz ,i przemyśl na ten przykład to .( to też spowoduje dalszy spadek giełdy ,ale ja nie mogę cię uczyć ,jak się giełda ma do naszych oszczędności ).. ''Jeszcze w niedzielę wieczorem premier Donald Tusk mówił: “Gdybym miał taki guzik, który mogę wcisnąć i granica jest odblokowana, zrobiłbym to kilka dni temu. Ale musimy działać zgodnie z prawem”. Wczoraj guzik wcisnął. Obiecał protestującym wszystko, czego żądali, włącznie z zasugerowaniem bezkarności za wątpliwe zwolnienia chorobowe - pisze w DZIENNIKU Michał Karnowski. Trudno było nie zgodzić się z szefem rządu, kiedy czując dramat kierowców i powagę sytuacji, mówił otwarcie: “Nie mamy już czasu, już na nic nie mamy czasu”. To prawda, choć nie można nie zapytać, dlaczego czasu zostało tak mało? Dlaczego po tygodniu bezwładu musi nagle przyspieszać, wręcz biec, czując na plecach nacisk bezwzględnej siły celników? Dlaczego zmuszony jest do obiecania protestującym wszystkiego, czego żądają?'' No i puszka Pandory została otwarta.. Zwracam uwagę po raz n-ty,że strajkują wyborcy PO.Czego do ciężkiej cholery chcecie ? Wybraliście sobie rząd,więc dajcie mu rządzić jak potrafi,ale nie ....lekarze,pielęgniarki ,nauczyciele - toż to elektorat PO.Dalej inni.Więc panowie PO ..strajkujcie,strajkujcie bo zaczęliście już taniec chocholi. Ale oczywiście winien PiS i prezydent.Tylko jak ich zniszczycie,kto będzie winien ? Chyba jak złemu tancerzowi,zaczną wam przeszkadzać własne gatki. Więc je zdejmiecie i świat zobaczy was...saute. To, że PO od momentu przejęcia władzy przez PiS w 2005 r. stała się ostatnią nadzieją Układu, w której to sukces polityczny zainwestowano wszystkie możliwe środki finansowe i medialne, było oczywiste. Symbioza, jak to określa Wildstein w Rzeczpospolitej , była niezbędna, ponieważ partie komunistyczne były skłócone między sobą i zapowiadał się wielomiesięczny "regres na lewicy". Na pewno jednak poparcie Układu było warunkowe - "damy wam rozwalić kaczystów, o ile naszych ludzi potem wciągniecie do interesu". Tak też się stało. Nastawiona wyłącznie na utrzymanie i rozszerzenie (na prezydencką) władzy Platforma nie przygotowała kadr, które przejęłyby administrację państwową.. Ty Nip i tobie podobni jesteście tylko trampoliną do fotela prezydenckiego.Władza to opium niestety ...dla niektórych.No i możliwość ustawienia się do końca życia ( patrz -Wałęsa )... Trzymaj się cieplutko Nip,a szczególnie chroń głowkę...cokolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 10:38 Chyba rzeczywiście, będę chronił główkę, bo choć wciąż mimo usilnych próśb nie dowiedziałem się za co chcesz mi ja "uciupać" to jednak sobie ja cenie, mimo wszystkich jej slabości to uchronila mnie przed stratą pieniedzy na gieldzie, a ty bidulo jednak o swojej tego powiedzieć nie możesz. Pa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 11:12 n.i.p.69 napisał: > Chyba rzeczywiście, będę chronił główkę, bo choć wciąż mimo usilnych próśb nie > dowiedziałem się za co chcesz mi ja "uciupać" to jednak sobie ja cenie, mimo > wszystkich jej slabości to uchronila mnie przed stratą pieniedzy na gieldzie, a > ty bidulo jednak o swojej tego powiedzieć nie możesz. Pa !!!! Wiesz Nip ...zaczynam cię lubić.Za prostotę ,dzięki której można w tobie czytać jak w elementarzu..:-) Skoro nie miałeś pieniędzy w owych funduszach o których ci pisałam ,to ich nie straciłeś .Proste ? Ale ty nawet nie wiesz o czym ja piszę. Zresztą podoba mi się ta filozofia - nic nie mieć.Wtedy nie trzeba się obawiać ani złodzieja ,ani złodziejskiego rządu. Tak trzymaj..:-) Ps.Błagam ,tylko nie pisz jak bardzo się mylę,co do stanu twojej kieszeni,bo to nieważne jest całkowicie.:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 11:45 Tobie aniu wydaje sie, ze kwiecistym stylem jesteś w stanie nadrobić inne braki (np. argumentów) ale jestes w błędzie to nic innego jak przerost formy nad trescia, a jesli chodzi o mnie to sobie nie schlebiaj bo w przeciwieństwie do ciebie niczego nie udaje dla mnie najważniejszą wartoscia jest BYC! a dlaciebie MIEĆ!!!i to jest to co nas najbardziej dzieli.(... Kiedyś pewnie zrozumiesz, jak bardzo jesteś w błędzie, ale frycowe zaplacisz, bo pamiętaj, żE NIC NIE MA ZA DARMO) ... z dobrego serca dodam jeszcze, że MASZ! dopiero w tedy kiedy JESTEś!!!(..i dotyczy to również dóbr materialnych, wiem z doświadczenia) PO-wodzenia w interesach,życze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 11:57 Ale łokej...łokej...już se idę.Właśnie wcisnęłam se moher na gŁowę i do kościółka podrepcę..:-)) Moi mili.Ja nie chcę nikogo przekonywać,dlatego nie ustosunkowuję się do wielu waszych argumentów.Myślę może nieco subiektywnie,że dorosły chłopczyk czy dziewczynka ,mają swój rozum a na walkę o poglądy już nie czas.. Wy też nie odpowiedziliście mi na pytanie ,szanowni wyborcy PO.. DLACZEGO STRAJKUJECIE ??? DALCZEGO NIE DAJECIE SZNASY SWEMU RZĄDOWI ? Bo wiecie co ? Ja głosowałam na PiS,ale jak widzę zgaszonego i zmartwionego premiera ,to burzę się ...nie na niego ,tylko na was... Bo mohery nie strajkują ,tylko wykształciuchy tak zwane.. ps.Szykuje się strajk sędziów,pracowników ZUS-u oraz pocztowców. I proszę mi tu chamstwa nie zarzucać ,Łokej ? Niech weźmie jeden z drugim i poczyta ,co sam nagryzmolił.I niech odpowie wszystkim...DLACZEGO PEŁOWCY STRAJKUJECIE ???? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 12:11 Przepraszam, cię Aniu, że "nadepnałem ci na odcisk" nie chcialem, az tak wyprowadzić cie z równowagi, no ale tak jak pisałem wczesniej, nie ma nic darmo, a NATURA(w tym ludzka) nie znosi PUSTKI!!!(cokolwiek przez to zrozumiesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:19 Nip...LITOŚCIIIII...:-) > Przepraszam, cię Aniu, że "nadepnałem ci na odcisk" nie chcialem, az tak > wyprowadzić cie z równowagi, no ale tak jak pisałem wczesniej, nie ma nic darmo > , > a NATURA(w tym ludzka) nie znosi PUSTKI!!!(cokolwiek przez to zrozumiesz) A o czym ty kurna piszesz ? Czy to ty,czy twój małoletni synek dostał się do komputera ?:-))) No dobra.Za trudne to wszystko.Rozumiem...Ale odpowiedz,chociaż spróbuj.. DLACZEGO PEŁOWCY ROBICIE NA ZŁOŚĆ SWEMU RZĄDOWI I STRAJKUJECIE ? ps.jeszcze policja dochodzi jak słyszę. No śmiało Nip.Nie bój się ,ja ci nie powiem iż natura pustki nie znosi,bo ty jesteś żywym dowodem na to,że jednak PUSTKA jest możliwa nie tylko w pustaku.W naturze ...tyż..:-) Fajnie się z tobą...hmm..dyskutuje..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 12:38 Cokolwiek by mówić, to cieszę sie, ze zarzuciłaś ten swoj wydumany, nienaturalny styl i pokazujesz swoje prawdziwe oblicze(....znaczna ulga !!!! chyba przyznasz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 14:05 do Nipa Mój styl jest naturalny dla każdego .kto czyta coś poza komiksami i GW.Sorry.. Ale doczekam się kurna,czy się nie doczekam ? DLACZEGO ELEKTORAT PO STRAJKUJE ??? Bo może jesteście zwykłymi politycznymi awanturnikami ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 16:56 Widzisz, mimo iz ty rzucasz oskarzenia i nie potrafisz tego poprzeć zadnymi argumentami, choć zwykla kultura by tego wymagała, to ja nie będę tak prymitywnych chamem i w przeciwieństwie do ciebie udziele ci odpowiedzi, mimo, że w zaden sposób nie czuje sie do tego zobligowany, a wiec słuchaj kobitko, bo wiecej nie będe powtarzał, ludzie zaczęli strajkować bo zobaczyli, że ......WRESZCIE JEST Z KIM ROZMAWIAć!!!! i w dodatku ten ktoś ma szczere checi naprawić ten poPiSowski bajzel. dowiedzialaś sie wreszcie, no to teraz na bazarek tam będą cię słuchały kobitki z pootwieranymi z wrazenia paszczami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 30.01.08, 17:21 Nip dnoooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 17:24 synku, czy Ty sam wierzysz w te bzdury, które wypisujesz ? Żałosne jest to mierne pokolenie TVN 24, zero własnej zdolności myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 17:38 Oj, przepraszam chyba trafiłem w sedno !!!! (.....co zabolało? upsss...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 30.01.08, 18:42 śmieszny jesteś .~. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 18:56 Miło,że chociaż to! (...bo wasza głupota juz dawno przestała być zabawna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 30.01.08, 19:02 nip czas na fakty w TVN a jutro GW Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 19:19 ...ech, czuje się bardzo rozczarowany taką ripostą, (jednak anka w waszych szeregach to pierwsza liga)doucz się jeszcze, puki co Pa!pa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 30.01.08, 19:21 nie czujesz się osamotniony ?pa Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 20:57 Chyba wypada mi jedynie pogratulować(...ale jakoś mnie to nie dziwi, bo instynkt stadny, to cecha typowa dla każdego barana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 21:22 n.i.p.69 napisał: > Chyba wypada mi jedynie pogratulować(...ale jakoś mnie to nie dziwi, bo instynk > t > stadny, to cecha typowa dla każdego barana) A ty co ? Ni w pięć ni w dziewięć,ni z kija ni z pietruszki.. Takie myślątka puściłeś sobie a muzom,wspominając jak 21 października gnałeś na wybory w stadzie baranów ? Nie martw się... Jedna grupa ma dotrzymane obietnice,mianowicie : szykują się zwolnienia z więzień.Masowe.Cudnie..wraca emigracja zza krat.W końcu elektorat ,czyż nie ?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 31.01.08, 07:54 Masz trudności z rozumieniem czytanego tekstu ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:09 .i.p.69 napisał: > Masz trudności z rozumieniem czytanego tekstu ????? A w żadnym razie.To Ty masz problem z przelewaniem swych myśli na klawiaturę..:-) Pozdrawiam cieplutko,zawiadamiając przy okazji radośnie iż kolejki na granicy zmniejszyły się.. No,szczęście ma.On i jego Raj-Tusek.:-) Tylko jeszcze niech pogoni do roboty pielęgniarki,nie przejmując się tym ,że może im braknąć podpasek,bo znowu ktoś umrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do anki Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.iplus.com.pl 31.01.08, 10:57 Niekarmic trolla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 11:19 do babci.. Jakże mi przykro za to rodeo ...:-).Ale skąd miałam wiedzieć ,że dziadek w ziemi ? No faktycznie,nie polecam.. A powinnam się domyślać,ze względu na tę twoją -babciu obsesję .Męską.. Babciu,a co ty chcesz od mojej kultury ? Czy ja piszę,że wolę jednego kandydata zw względu na brak kobiety przy jego boku ? Weź ty babciu puknij się w głowę i może bromu zażyj,to nie będzie ci się wszystko z jednym kojarzyło. ps.Swoją drogą co brak penisa robi z kobietą.. Więc babciu odrzuć na chwilę tę kuszącą wizję i poczytaj ... ''ujawnione zostały wczoraj przez Tuska plany "wzmocnienia samorządu" (starannie przykryte w depeszy rytualnymi szyderstwami i zaczepkami wobec Prezydenta. Nawiasem, ciekawe na co zareaguje - na zaczepki czy na to co w tej informacji naprawdę groźne?) poprzez dalszą decentralizacją polskiego państwa. Państwa, które nawet teraz nie potrafi się utrzymać w kupie w obliczu strajku kilkuset celników.'' Babciu mówi ci o coś ? Bo dla większości myślących ludzi w Polsce ,jest to tak przezroczyste jak foliowa torba na głowie ofiary mafii wołomińskiej. Oczywiście każdy kto myśli inaczej, niż pierwszy lepszy PEŁOWIEC,jest ani chybi trollem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni doankinieczytaj Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.iplus.com.pl 31.01.08, 11:42 Stawiam dolary przeciwko kasztanom ,ze ta pisówka nie wie kto i w jakim seriału mówił kultowe dziś słowa " mówi ci o to coś ? " i jak ten działcz partyjny skończył cha,cha,cha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 11:44 Ależ właśnie przegrałeś dolary...serial "Dom''...oczywiście..:-) Pozdrawiam cieplutko Platfusa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypis Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.iplus.com.pl 01.02.08, 09:48 Ależ właśnie przegrałeś dolary...serial "Dom''...oczywiście..:-) > gratuluje wygranej .A nie zauważyłaś jak bardzo upodobniłas sie do tego działacza partyjnego ,jak często powtarzasz jego teksty ho ho ho!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 09:58 > Ależ właśnie przegrałeś dolary...serial "Dom''...oczywiście..:-) > > > gratuluje wygranej .A nie zauważyłaś jak bardzo upodobniłas sie do > tego działacza partyjnego ,jak często powtarzasz jego teksty ho ho > ho!!! Hii,zacytuj.Pamięć ci szwankuje antypisie .No cóż,nie każdy ją posiada ..:-) Ja mogę np.powiedzieć,że ty zacytowałeś Mein Kampf,bo w twojej wypowiedzi są 3 wyrazy z tej książki.Swiadczy to o tym pewnikiem,że antypis jest faszystą..:-) A feee !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbys Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.iplus.com.pl 01.02.08, 16:54 Anka co ty bezrobotna jesteś ,ze po całych dniach i nocach na forum głupoty pleciesz 11czy opłacana działaczka pisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: spieprzaj dziadu pod złote tarasy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.08, 00:09 . Pan Lech Wałęsa potwierdza, że Platforma Obywatelska jest zagrożeniem społecznym i politycznym! Strajki doprowadzą do stanu wyjątkowego - powiedział w Kontrwywiadzie RMF FM Lech Wałęsa. - Może polać się krew. Apeluję: dajmy tym ludziom trochę porządzić - mówił były prezydent. ''Postawmy cały kraj na strajki to zobaczymy, czy chleba będzie więcej. Były prezydent uważa, że “te strajki to polityka, a nie brak pieniędzy.” Jeszcze nie tak dawno Pan i cała PO twierdzili, że protesty społeczne są jak najbardziej uzasadnione! Co się stało, że zmieniliście zdanie? Polityka a nie brak pieniędzy? I to mówi Pan! A przepraszam a z jakie przedziału finansowego Pan przemawia? Czy 600-900 osób na pana 60-tych urodzinach to brak pieniędzy? No, mogłoby być ich około 1500. Prawda! Ale obecny rząd jest grzeczny i kulturalny - uważa dawny przywódca “Solidarności” A przed chwilą mówił pan o krwi! No tak są grzeczni i to wystarczy.Nam też.Lecha W.No więc spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbys Re: spieprzaj dziadu pod złote tarasy !!! IP: *.iplus.com.pl 03.02.08, 11:07 Anka a kto powiedział "spieprzaj dziadu .Czy aby nie twój guru!!! A teraz wiszy i spokoju poczytaj i pomyśl to nie boli!! Dwa małe tuzy - Jarek i Leszek z miną meduzy" Politycy, osobistości życia publicznego i dziennikarze wystąpili w sobotę wieczorem na scenie krakowskiego Teatru Groteska w VIII Reality Shopka Szoł. Zgodnie ze słowami piosenki otwierającej wieczór "Będzie coś o mitach, będzie coś o faktach/ Oraz o tym, kto wciąż figuruje w aktach", bohaterowie wieczoru przede wszystkim rozliczali się z IV RP i próbowali opisać powyborczy układ sił na scenie politycznej. Publiczność bawili m.in.: Seweryn Blumsztajn, Krzysztof Bosak, Bronisław Cieślak, Krzysztof Janik, Janusz Korwin-Mikke, Paweł Kowal, Jacek Majchrowski, Janusz Maksymiuk, Katarzyna Piekarska, Jan Rokita, Zbigniew Wassermann, Bronisław Wildstein i Andrzej Zoll. REK Przy okazji rozrachunków z IV RP okazało się, że Zbigniew Wassermann wciąż rozpamiętuje osobistą "tragedię łazienną" z "wasser-wanną pod napięciem" w tle. "Męczy się moje ciało/ Mają na Podhalu herbatkę z prądem/ Ja mam z prądem wannę całą" - wzdychał do publiczności. Z kolei prezydent Krakowa, Jacek Majchrowski, jako postać z Matrixa, przypomniał polsko-niemiecką "wojnę kartoflaną": "W roli ofiar tej niby podłej Niemców draki/ Wystąpiły bliźniaczo podobne bliźniaki/ W roli Wandy, co Niemcom wstydu zadać miała/ Osadzono Fotygę, by głośno płakała/ I by jasno świadczyły jej spłonione lica, że nie odda się Niemcom taka cud-dziewica". Krzysztof Janik, w roli zawiadowcy stacji, scharakteryzował powyborczy układ sceny politycznej: "I pełno ludzi w każdym wagonie/ A w pierwszym Pawlak zaciera dłonie/ W drugim Sawicki za siebie zerka/ Razem z Platformą zagrają w berka/ W trzecim wagonie siedzą dwa małe tuzy/ Jarek i Leszek z miną meduzy/ W czwartym wagonie niby łodyga/ Sterczy na straży Anna Fotyga/ W piątym Cymański, Karski i Putra/ Co chcą bez futra doczekać jutra/ A na buforze - któż się ośmielił?/ Widzę kapelusz Rokity - Nelly/ Pragnie się dostać do prezydenta/ Lecz do przedziału droga zamknięta". "A szósty wagon pustkami świeci/ Ziobro nie zdążył - zgubił bilecik/ W szóstym jest Saba Ludwika Dorna/ W siódmym zasiadła cała Platforma/ Śmieją się, jedzą tłuste kiełbasy/ Do pracy jadą? Może na wczasy?/ I pan Ćwiąkalski, i pan Schetyna/ I pan Chlebowski, i ... Jasia ni ma" - wyliczał poseł Janik ku uciesze rozbawionej publiczności, wśród której zobaczyć można było także Nelly i Jana Rokitów. "Janek Maria smutną ma twarz" - zaśpiewała posłanka Katarzyna Piekarska. A Bronisław Cieślak w sutannie przeszedł przez salę "po składce" i podsumowując "utarg" wrzasnął: "Wiecie dlaczego mówi się »Bóg zapłać«? Bo na ludzi nie ma co liczyć!". Z kolei Andrzej Zoll, jako ratownik medyczny, odebrał obywatelom resztkę nadziei na to, że w wolnej Polsce mają szansę na przyzwoitą opiekę lekarską. Radził jej szukać, podobnie jak specjalistów, w więzieniach: "Bo coraz trudniej cela się zdarza/ W której nie byłoby lekarza". Najwięcej braw zebrał obdarzony striptizerskimi talentami krakowski radny Bogusław Krzeczkowski, który na oczach osłupiałej widowni błyskawicznie przeistoczył się z Thinky-Winky w moherową istotę. Przy okazji zaprezentował złożoność i niepozorne wyrafinowanie stroju bojowego Toruńskich Brygad Radiowo - Szturmowych. Doroczne przedstawienie wyreżyserował Adolf Weltschek. Teksty napisali: Mariusz Parlicki, Paweł Szumiec, Adolf Weltschek, Jolanta Łada, Włodzimierz Jasiński, Jan Polewka i Krzysztof Niedźwiedzki. Jeżeli na tej stronie widzisz błąd, napisz do nas wyślij link strona do druku Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 31.01.08, 11:34 Oj widzę, że gwardia upssss... STADO!!! idzie z odsieczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 11:40 n.i.p.69 napisał: > Oj widzę, że gwardia upssss... STADO!!! idzie z odsieczą. Ależ NiP,nie znasz Pełowskiej nomenklatury..:-) Nie stado ,nie stado....WATAHA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.iplus.com.pl 30.01.08, 15:32 Aniu czytam twoje posty i jestem zainiepokojona poziomem agresji ,który ujawniasz w stosunku do mężczyzn . Kobieto a może ty z tych co kochają inaczej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 15:47 babciu a ty skąd wiesz , że można kochać inaczej. Głodnemu chleb na myśli. Ania ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
prawyprosty Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 11:26 Gość portalu: Anka napisał(a): > To, że PO od momentu przejęcia władzy przez PiS w 2005 r.stała się > ostatnią nadzieją Układu, w której to sukces polityczny > zainwestowano wszystkie możliwe środki finansowe i medialne, było > oczywiste. Symbioza, jak to określa Wildstein w Rzeczpospolitej , > była niezbędna, ponieważ partie komunistyczne były skłócone między > sobą i zapowiadał się wielomiesięczny "regres na lewicy". Na pewno > jednak poparcie Układu było warunkowe - "damy wam rozwalić > kaczystów, o ile naszych ludzi potem wciągniecie do interesu". Tak > też się stało. Cierpisz na podobną chorobę psychiczną jak twój wódz. Dwa lat szukał układu i go nie znalazł. W końcu sam stworzył układ, potem go zdemaskował i na koniec (na całe szczęście) wszystko pier.....ło > Władza to opium niestety ...dla niektórych.No i > możliwość ustawienia się do końca życia ( patrz -Wałęsa )... Gdyby nie Wałesa i kilku jeszcze innych pisałabyś teraz pewnie jak twój wódz peany na cześć związku radzieckiego i jego myśli politycznej i prawnej. "Wódz", który w stanie wojennym razem z bratem ukrył się pod spódnicą mamusi w willi podarowanej ich ojcu od władzy ludowej (ciekawe za co). Nie wspomnę, że swoją karierę bracia zawdzięczają Wałęsie (niestety nie przysłużył się tym krajowi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.iplus.com.pl 30.01.08, 11:21 Weź ty serce rozbieg i walnij się głową w ścianę.Może Ci się > rozjaśni w otumanioniej PO-wską propagandą -głowinie.Jeszcze raz : Amka nie musisz sie z wszystkimi zgadzac .,Ale twoje argumenty podawnej w takiej chamskiej formie nikogo nie przekonają .Sprobój Inaczej .Bez emocji i spokojnej przekonywac do swoich racji .Wtedy masz szanse przekonac . A taki napastliwy jazgod zraża nawet tych którzy sie z tobą mogą zgadzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:35 Czwarta władza czyli środki masowego przekazu podzieliły Polaków na zwolenników PO i PiS. Ciekawy jestem czy ty nip znasz program PO i dlaczego tak nienawidziś innych poglądów. Wiem PiS to mohery a PO to wykształciuchy, wstyd być przeciwko PO. Tak manipulują społeczeństwem właśnie media. Jesteś europejczykiem co tam Polska. Zapewniam cię , że większość osób które głosowały na PO nie ma pojęcia o programie tej partii. Ważne aby nie być moherem lecz światłym europejczykiem. Pamiętaj jednak, że jesteśmy europejczykami ale przede wszystkim jesteśmy Polakami a najważniejsza dla nas powinna być rodzina. Zróbmy więc coś dla Polski a nie zwalczajmy się nawzajem. Przecież i POwcom i moherom zależy właśnie na POLSCE. Nie ośmieszajmy się nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 10:02 Wiesz no chyba ameryki nie adkryleś, pisząc o braku znajomosci programu PO przez swoich wyborców i chyba zgodzisz sie, ze podobnie sytuacja wyglada w druga strone, to samo z resztą dotyczy wzajemnego "zwalczania" jak to nazwaleś i podobnie jak Ty, myslę, że zarówno zomowcy jak mohery chcą dobrze dla kraju, jednak koncepcje PO moim zdaniem sa lepsze i przyszłościowe i mam do tego prawo, podobnie jak Ty, a że różnimy sie to normalne, powiem więcej wskazane! i nie uniknione! Pozostaje tylko kwestia sposobu i stylu dochodzenia do kompromisów a tutaj PiS-owi mozna zarzucić BARDZO! BARDZO! WIELE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Kiedy te cuda Tuska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 11:52 Do spełnienia wielu obiecanek nie potrzeba wcale szukania kompromisów lub wprowadzania "zmian systemowych". Nie potrzeba również jakiegoś dłuższego czasu. Jeśli ktoś obiecuje coś co nie wymaga spełnienia żadnego z powyższych warunków i nie wypełnia obietnic - to można przyjąć że nie mówił serio. Znaczy - lekceważył słuchaczy... Wyżej ktoś zamieścił bardzo skrócone streszczenie obiecanek Miłośćipokójniosącego Donalda. Wymaga to czasu, pieniędzy, zaangażowania, rozwiązań systemowych. A ja ostatnio pojechałem sobie pociągiem do Katowic. I co? - pomimo obietnicy (już wtedy premiera) o posprzątaniu dworców, wszystki dworce są dalej tak samo brudne i syfiaste jak były. Katowicki nawet chyba bardziej. A to przecież jeden z najłatwiejszych do realizacji punktów "programu" platformy. Brakło czasu na wprowadzenie "systemowej zmiany programu sprzątania"? Czy może zorientował się że nie może wydać dekretu o obowiązku sprzątania dworców? I jak się ma do tego "program" - bo z nieprzedstawienia całościowego, spójnego planu działania, należy wnioskować że owo wiekopomne wystąpienie z bajkami dla nierozgarniętych dzieci to właśnie jest "program" PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska płonie Cud to będzie jak Polacy ten bałagan wytrzymają IP: 213.76.167.* 30.01.08, 12:08 Cud to bedzie jak Polacy ten bałagan wytrzymają. Polak to człowiek cierpliwy i nie daje się szybko sprowokować, chociaż rząd pluje mu w twarz, lekceważeniem go. Strajki, dzielenie społeczeństwa na lepszych i gorszych, wypuszczanie podjerzanych z więzienia, zablokowana granica, lekceważenie ludzi pracy. Ten rząd naprawdę traktuje ludzi jak "bydło". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Cud to będzie jak Polacy ten bałagan wytrzyma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 14:08 W TVN pokazali wczoraj strajk celników. Kierowcy Tirów słuchają country, to tacy współcześni kowboje wolą spać w tirach niż z żoną w domu. Więc o co tyle krzyku Odpowiedz Link Zgłoś
pit123 Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 19:14 Czyżby stał się cud i Polacy przejrzeli na oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mrucus Re: Kiedy te cuda Tuska? 30.01.08, 20:36 Polska to dziwny Kraj. Strajk za strajkiem,każdy chce kasy,hehe. Za rządów PiS-u bało się społeczeństwo strajkować,z małymi wyjątkami,a teraz jak poszła informacja,że gospodarka się rozwija to wszyscy chcą nagle podwyżek. A rok temu to zarobki się podobały,że siedzieliscie cicho?(celnicy,górnicy,lekarki i cała reszta) Najlepiej to niech każda grupa społeczna zacznie strajkować to będzie dopiero ciekawie. Czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój zdarzeń w Polsce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Szanowny n.i.p.-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 20:05 Daj sobie spokój.Szkoda Twojego zdrowia i pozytywnej energii. Na szczęście ponad połowa Polaków podobnie jak ty trzeżwo i realistycznie ocenia sytuację.Ciemnogród chwyta się różnych metod.Jedną z nich jest podszywanie się na forum pojedynczej osoby pod wiele nicków w celu wywołania wrażenia mnogości tych myślących inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szanowny n.i.p.-ie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 20:21 Mateusz co racja to racja.Sporo was...sporo.. Nip jest poczciwy,choć mądrością nie grzeszy,ale może z tego wyrośnie. Ale rozpoczęła tu działalność niejaka babcia,pisząca jakiś czas temu pod całkiem innym nikiem. Tylko teraz rura jej zmiękła ,bo i sukcesy są jakie każdy widzi.. Oto odpowiedź inteligencji Pełowskiej..hihi.. Gość: babcia 30.01.08, 15:32 Odpowiedz Aniu czytam twoje posty i jestem zainiepokojona poziomem agresji ,który ujawniasz w stosunku do mężczyzn . Kobieto a może ty z tych co kochają inaczej!!!! Babciu,to nie na temat ,ale weź ty tego dziadka do galopu.A może rodeo spróbujesz ,co ? Wleź na niego , powiedz że masz trypra ...i staraj się utrzymać 5 sekund. A tak w ogóle co tam panie na granicy ? Nadal strajkują,bo wiedzą ,że mają z kim gadać ? To ja wolę ,aby wiedzieli ,że nie mają z kim i ...do roboty kurna,nie trzymać ludzi w chłodzie i głodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Szanowny n.i.p.-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 20:37 > A tak w ogóle co tam panie na granicy ? Nadal strajkują,bo > wiedzą ,że mają z kim gadać ? > To ja wolę ,aby wiedzieli ,że nie mają z kim i ...do roboty > kurna,nie trzymać ludzi w chłodzie i głodzie. "Politycy zaczęli przerzucać się odpowiedzialnością za tragiczną sytuację na wschodniej granicy. Wczoraj przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwości (PiS) na trzech konferencjach prasowych grzmieli, że chaosowi na granicy i gehennie kierowców winny jest rząd Platformy Obywatelskiej (PO). Lewica też swoje dołożyła. Innego zdania są przywódcy strajkujących celników. Głównym winowajcą jest Zyta Gilowska, minister finansów, która przez kilkanaście miesięcy nie odpowiadała na nasze prośby i apele. Zlekceważyła nas i nasze postulaty ujawnia Iwona Fołta, przewodnicząca Federacji Związków Zawodowych Służby Celnej (FZZSC), największej związkowej centrali celników. Nagonkę na rząd Tuska rozpoczął Przemysław Gosiewski, szef klubu PiS. Gdyby rząd podjął w grudniu rozmowy z celnikami, uniknąłby protestu. Zawiniła bierność. Przez 1,5 miesiąca protest narastał. Ignorowano sytuację aż do śmierci dwóch kierowców mówił Gosiewski. PO wykazuje niebywałą bezradność wobec problemów na granicy dodaje Jarosław Kaczyński, prezes PiS. Trzy grosze wtrącił Wojciech Olejniczak, szef LiD. Premier Tusk jest zainteresowany wyłącznie swoją kampanią prezydencką i unika trudnych tematów. Co na to sami zinteresowani, czyli celnicy? Żaden z poprzednich rządów nie ma czystych rąk w naszej sprawie. Wszystkie zamiatały problemy pod dywan. Jednak najbardziej winny temu, co teraz się dzieje, jest rząd PiS. Minister Gilowska tylko raz się z nami spotkała w ciągu całej swojej kadencji. Nie rozwiązała żadnego problemu celników. A gorycz funkcjonariuszy narastała. Podobnie głowę w piasek chował Marian Banaś, PiS-owski szef Służby Celnej. A rząd Donalda Tuska po prostu przespał odpowiednią chwilę na podjęcie negocjacji mówi Iwona Fołta. Wojciechowi Olejniczakowi warto z kolei przypomnieć, że konflikt z celnikami zaczął narastać, gdy przy władzy było SLD. Celnicy grozili ówczesnemu prezydentowi Aleksandrowi Kwaśniewskiemu, że jeśli nie pomoże im uzyskać tzw. emerytur mundurowych, to wezmą przykład z górników i przyjadą demonstrować pod Sejmem. Domagali się też dymisji ówczesnego szefa celników Wiesława Czyżowicza. Potem było już coraz gorzej. Zaniechania rządu PiS doprowadziły do obecnego wybuchu. Akcja protestacyjna nie rozpoczęła się kilka dni temu, ale 11 października 2007 r. dodaje szefowa FZZSC. Walczymy do końca Rząd jest gotów dać celnikom 500 zł podwyżki i po- prawić warunki ich pracy. To protestujących nie zadowala. Domagamy się negocjacji z rządem. Nie odstępujemy od naszych żądań podwyżek płac o 1,5 tys. zł na osobę, emerytur mundurowych i ochrony dla funkcjonariuszy. Jeśli rząd ich nie spełni, celnicy masowo zaczną składać wypowiedzenia z pracy mówi Iwona Fołta. Z nieoficjalnych informacji wynika, że premier obiecał po 1,5 tys. zł jednorazowej nagrody tym celnikom, którzy przyjadą na granicę pomóc w rozładowaniu kolejek tirów. Tak narastał konflikt celników z rządami Styczeń 2006 Zyta Gilowska , minister finansów, zapowiada łączenie urzędów skarbowych z celnymi i tzw. opcję zerową (weryfikacja zatrudnionych). Celnicy zaczęli obawiać się masowych zwolnień i zażądali gwarancji zatrudnienia (NIE dostali) Marzec 2007 Związki zawodowe urzędników skarbowych i celnych domagają się od minister Gilowskiej rezygnacji z reformy i grożą akcją protestacyjną. Lipiec 2007 Celnicy żądają podwyżek płac o 1,5 tys. zł oraz dymisji Mariana Banasia, szefa Służby Celnej. Rozpoczynają przygotowania do akcji protestacyjnej. 11 października 2007 Rozpoczyna się akcja protestacyjna tzw. strajk włoski. Styczeń 2008 Celnicy masowo idą na urlopy na żądanie oraz zwolnienia lekarskie. Na wschodnich przejściach granicznych zaczyna się paraliż. Tworzą się gigantyczne kolejki tirów." "Nagonkę na rząd Tuska rozpoczął Przemysław Gosiewski, szef klubu PiS" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Szanowny n.i.p.-ie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 20:55 Łoj Mateusz,aleś się napracował. Ja zaczęłam czytać początek,będąc pewna podsumowania. Mogłeś poprostu napisać ....MARTYROLOGII CELNIKÓW WINIEN JEST PiS!!!! Że zaczęło się za SLD ,to nie szkodzi... Że Donald rady nie daje,winien PiS.. Że Niesiołowski dostał rozwolnienia,winien PiS,bo to nerwica była... A cholera ,jakoś tak nie pomyślicie,że to idiotyczne obietnice w które uwierzyli ...myślący inaczej. Tusk zwyczajnie nie przewidział zwycięstwa a szykował sobie fundament pod kampanię prezydencką.Ot i cała prawda.To nie tak miało być. Ale jest i....? Co dalej ? Paraliż państwa ? Acha,kolejka na Kasprowy chodzi,nikt nie koczuje na szczycie..:-) Górale głosowali na PiS,a mądrość górali jest przysłowiowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard Re: Szanowny n.i.p.-ie IP: 89.174.23.* 30.01.08, 21:49 Gość portalu: Anka napisał(a): > Łoj Mateusz,aleś się napracował. > Ja zaczęłam czytać początek,będąc pewna podsumowania. > Mogłeś poprostu napisać ....MARTYROLOGII CELNIKÓW WINIEN JEST PiS!!!! > > Że zaczęło się za SLD ,to nie szkodzi... > Że Donald rady nie daje,winien PiS.. > Że Niesiołowski dostał rozwolnienia,winien PiS,bo to nerwica była... > > A cholera ,jakoś tak nie pomyślicie,że to idiotyczne obietnice w > które uwierzyli ...myślący inaczej. > Tusk zwyczajnie nie przewidział zwycięstwa a szykował sobie > fundament pod kampanię prezydencką.Ot i cała prawda.To nie tak miało > być. > Ale jest i....? Co dalej ? Paraliż państwa ? > Acha,kolejka na Kasprowy chodzi,nikt nie koczuje na szczycie..:-) > Górale głosowali na PiS,a mądrość górali jest przysłowiowa.. Post został pochwalony 1 raz (Jeśli uważasz, że ten post zasługuje na pochwałę, kliknij tutaj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Szanowny n.i.p.-ie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:19 Wałęsa "Ja aż tak nie tęsknię, ale walczyłem o inną Europę. Ona jest inna. Mam parę pomysłów, chciałbym je zrealizować dla moich dzieci i wnuków i to jest miejsce, gdzie można coś zrobić, a naprawdę mam pomysły, co zauważa cały świat, gorzej w Polsce." Chciałbym abyś coś zrobił nie tylko dla SWOICH DZIECI I WNUKÓW ale dle Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Szanowny n.i.p.-ie IP: *.iplus.com.pl 31.01.08, 10:56 Gość: babcia 30.01.08, 15:32 Odpowiedz Aniu czytam twoje posty i > jestem zainiepokojona poziomem > agresji ,który ujawniasz w stosunku do mężczyzn . > Kobieto a może ty z tych co kochają inaczej!!!! Podziwiam twoją klasę i finezje wypowiedzi .u was wszyscy odznaczją sie taką "kulturką ".?????? A dziadka nie mam jestem wdowa . i to by było na tyle . I was nie trzeba zwalcza .jesteście klasą dla siebie . I jak komuniści nierefrmowalni .Nie wyciągneliście zadnych wnisków z przegranej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordo ty moja mój idol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 15:42 bp1.blogger.com/_t4MZURCs3sw/R59-RI2c8VI/AAAAAAAAASs/MbgpoPvpcmk/s1600-h/Tusk_narko.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka do zbysia Re: mój idol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.08, 17:38 Noooo...mój idol powiedział..:-) I ja teraz mówię...spieprzaj dziadu ,Lechu W.bo byłoby to już chichotem historii abyś ty jeszcze ogłaszał stan wyjątkowy... Odpowiedz Link Zgłoś