Dodaj do ulubionych

jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomości ??

08.02.08, 17:55
Od trzech miesięcy usilnie poszukuje pracy .Mam 30 lat ,
wykształcenie wyższe (zarządzanie i marketing Politechnika
Częstochowska) , do tej pory prowadziłam własną działalność
gospodarczą (handel i produkcja). Byłam na kilkunastu rozmowach
kwalifikacyjnych, wysłałam setki cv i listów motywacyjnych i bez
efektu.Poszukuję pracy biurowej :w księgowości , jako sekretarka ,
do tej pory jedynym argumentem firmy rekrutującej jest brak
doświadczenia w pracy, o którą się ubiegam.Nie chcę wyjeżdzać za
granicę mam na utrzymaniu dwuletnie dziecko .Proszę o pomoc !!!
W międzyczasie zrobiłam kurs obsługi komputera i obsługi kasy
fiskalnej.Znajomi kiedy się dowiedzieli , że szukam pracy odwrócili
się ode mnie czując chyba zagrożenie z mojej strony.Poradżcie gdzie
szukać ? Wystarczy mi pensja 1500 ,00 zł netto i jednozmianowy
system pracy .
Obserwuj wątek
    • bezsensu123 Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś 08.02.08, 18:50
      pierwsze to dziwnych masz znajomych, moi zawsze probowali mi pomoc i ja robie
      podobnie dla tych co szukaja.
      Drugie problem to twoje wyksztalcenie - niestety popularny kierunek marketing
      zarzadzanie co roku konczyly dziesiatki tysiecy bezrobotnych.
      trzecie papierek oswiadczajacy umiejetnosc obslugi komputera czy kasy fiskalnej
      jest poprostu zalosny - ja tez to umiem, a nie konczylem 2miesiecznego kursu,
      Nie mam tez papierow na wiele rzeczy, ktore poprostu w obecnych czasach trzeba
      umiec jak obsluga programow biurowych typu Word.
      Po czwarte pije dalej do tych kursow, teraz nawet papier FCE to tylko papier
      (tego papierka tez nie mam, co nie rpzeszkadza mi swobodnie konwersowac z
      zagranicznymi kontrahentami)
      i wkoncu po piate, przykro mi to stwierdzic ale w czestochowie nie ma za wiele
      pracy biurowej, a chetnych na takie prace jak wypisalas jest gora chetnych
    • Gość: lena Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 18:52
      W Częstochowie bez znajomości pracy nie dostaniesz!!, po drugie w Częstochowie
      są bardzo małe zarobki np. w sklepie możesz zarobić z wykształceniem wyższym na
      rękę 900 zł-czy to cię satysfakcjonuje- mając dziecko? zastanów się czy w ogóle
      warto tracić życie w tym mieście?
    • Gość: angrusz Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 07:08

Do Ali 77 :

No cóż , przykro ,
      Ale pomyśl skończyłaś " marketing i zarządzanie " na Politechnice -
      przecietnej uczelni , kierunek bardzo popularny - totez pracodawcy
      tak podchodza do twoich kwalifikacji .
      Byc moze masz dobre ale jednak opinia o tego typu studiach jest
      niedobra .

Poza tym , nawet przy takim spadku bezrobocia a mimo to w
      Częstochowie ciężko o pracę , moze tu bezrobocie bylo i jest wieksze
      niż gdzieś indziej albo po prostu tu załatwia się rzeczy " po
      znajomości " .
      Niestety to ostatnie jest chyba najprawdziwsze .
      Takie to " dobre miasto " .
      W innych zawodach też trudno
    • Gość: regent Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 13:33
      Zgłoś się do Urzędu Miasta - podobno wg GAZETY masowo ludzie się
      zwalniają...masz więc szansę kobieto!
    • Gość: sss Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: 80.48.49.* 09.02.08, 23:18
      z tego co wiem, to ING Nationale-Nederlanden poszukuje pracowników,
      bodajże w charakterze specjalisty finansowo-ubezpieczeniowego oraz
      managerów zespołów, z tym, że tam trzeba prowadzić własną
      działalność - czas pracy ustalasz samodzielnie, ale trzeba wyrobić
      limit, poza tym w Częstochowie jest wiele możliwości pracy w
      finansach - prawie każda placówka bankowa potrzebuje wzmocnić kadry -
      ludzie biorą kredyty, otwierają konta, inwestują (może ostatnio
      troche mniej) jeżeli interesuje Cie branża finasowa, to przejdź się
      stronach banków, ubezpieczeycieli - tam zawsze jest praca, bo usługi
      finansowe rozwijają się najdynamiczniej.
      • ka-8 Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś 10.02.08, 13:22
        Cos pachnie mi to agentem ubezpieczeniowym. :)

Na miejscu inicjatora tego watku, spakowalbym sie i wyniosl z tego miasta do
        Wawy lub Wroclawia, bo tam mozna znalezc sensowna prace, a Czestochowa niestety
        takich mozliwosci w wiekszosci przypadkow nie daje. Moze pierwsza praca w nowym
        miescie nie bedzie od razu ta wymarzona, ale od czegos trzeba zaczac i szybko
        znajdziesz kolejna, juz lepsza.
    • Gość: up Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 20:16

Nie da się znaleźć
      • Gość: cz-wa Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 20:27
        W czestochowie bez znajomosci to tylko ElDiablo
        Ewentualnie na własna reke (ogłoszenia w gazetach, necie)
        • Gość: ehhh Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: 212.87.241.* 17.02.08, 20:37
          Jak to sie nie da !! Oczywiscie że sie da !! Jestem tego doskonałym przykładem!
          Ostatni rok studiów zaocznym ( wydzial zarz. Pcz ) i praca w finansach jest!
          Teraz praca jest i wcale znajomosci nie trzeba miec. Tylko trzeba jeszcze na
          rozmowach jakies wrazenie zrobic na pracodawcy a nie tylko przyjsc !
          A wszystkim tym, którzy mówią że w Częstochowie nie ma pracy bez znajomosci
          radze sie w głowę puknąć !!
          • Gość: da sie Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 22:28
            Da się! Ja znalazłem, i to dobrą! Może i miałem szczęście, ale trafiłem bez
            znajomości do firmy, o której krążą plotki, że bez znajomości nie da rady. A tu
            jednak jakoś się udało. Wcześniej jednak też myslałem że sie nie da bez znajomości.
          • taki_i_owaki Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś 17.02.08, 22:49
            pewno, ze sie da. Ale latwiej ponarzekac nad swoim losem i nieudolnoscia na forum.
          • Gość: angrusz Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 06:11

Do :

Różnych tych optymistów :

Z logicznego punktu widzenia oczywiście , że da się znaleźć Ale
            zwykle , niestety pracę dostaje się , znajduje po znajomości .
            Takie jest moje doświadczenie , i takie posty mnie nie przekonają .
            Za długo żyje i obserwuję , równiez różne kariery .
            • Gość: y Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: 212.87.241.* 18.02.08, 12:13
              Ja również od ponad pół roku nie mogę tu znaleść pracy. Skończyłam administrację
              i podyplomowo rachunkowość, znam komunikatywnie angielski i niemiecki (jeszcze w
              liceum dorabiałam jako tłumacz niemieckiego),"odrobiłam" staż. Wysyłam cv,
              chodzę na rozmowy kwalifikacyjne. Nic z tego nie wynika. Jeżeli nawet szansa
              pracy jest bliska to potencjalny pracodawca słysząc, że chciałabym na początek
              1200 zł netto stwierdza, że to za dużo i przyjmuje osobę, która zadowoli się 900
              zł. Przecież pracownik to "zbędny koszt"-już tak kilka razy usłyszałam w trakcie
              rozmów. Niestety jeśli trzeba utrzymać się zupełnie samemu to 1200 zł nie jest
              aż tak wiele. Coraz częściej sprawdzam ogłoszenia we Wrocławiu i pewnie tam
              wyjadę z naszego "dobrego miasta".
    • Gość: onyx Re: jak dostać pracę w Częstochowie bez znajomoś IP: *.realestate.net.pl 18.02.08, 19:25
      Po pierwsze: NIE BIADOLIC TYLKO SZUKAć DALEJ !
      Po drugie: nie myśl , że wszędzie na Ciebie czekaja z otwartymi rękoma
      (ręcami??) bo to, że mnóstwo ludzi wyjechało nie znaczy wcale,że wyjechali z
      tych zakładów do których składałaś CV-ki.
      Po trzecie: mit,że ludzie już nie chcą robic za psie pieniądze jest tylko mitem
      i ludzie dalej pracują za grosze, no może troszeczkę im podnieśli.
      Po czwarte: Galicja, Bór 164, ostatnio były tam przyjęcia do biura i magazynu. Z
      tego co wiem to fakturzystki potarfia wyciągnąć 1500 na rękę. Praca była na 2
      zmiany.
      Po piąte: pozdrawiam.
      • Gość: malwing do y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 19:31
        słuchaj skoro ukończyłeś takie szkoły i w dodatku znasz jęz.
        niemiecki w stopniu komunikatywnym to składaj w te pędy papiery do
        TRW - z tego co wiem potrzebują tam takich osób (otwiera się centrum
        finansowe na cała Europę)PENSJA NA DZIEŃ DOBRY 2500TYŚ... - ja
        pewnie gdybym miała więcej odwagi zrobiłabym to samo, ale jestem
        tchórzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka