Dodaj do ulubionych

stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej

12.05.08, 17:46
CO SADZICIE NA TEMAT JEGO działalności?? JAKIE DOSTRZEGACIE POZYTYWY DLA
MIASTA I DLA DZIECI ZE ŚRODOWISK PATOLOGICZNYCH? CZY TO MOŻE TYLKO WYłUDZANIE
PIENIĘDZY OD WłADZ I TRWONIENIE NA HEDONISTYCZNE PRZYJEMNOŚCI PRZEZ GRUPE OSOB
BEZ WYKSZTAłCENIA I DOSWIADCZENIA??
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomeczek_ Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: 195.116.81.* 15.05.08, 09:26
      panna nikt??? no cóż... trudno nazwać się "kimś" jeśli wypisuje się
      takie bzdety!!! czy ty chociaż wiesz co znaczy "hedonistyczny"???
      widać że nie masz pojęcia o pracy i działalności stowarzyszenia i
      organizacji pozarządowych zajmujących się bezinteresowną pomocą
      innym. najlepiej idź sobie kupić kolejny lakier do paznokci i nie
      wypowiadaj sie na tematy o których nie masz pojęcia. aha słonko i
      jeszcze jedno, nie pisz wielkimi literami bo to niegrzeczne...
      • Gość: pannanikt Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: *.chello.pl 15.05.08, 19:21
        drogi panie Tomku. Nie wiem czy należysz do grupy osob które nie potrafia czytać ze zrozumieniem ale temat postu dotyczy tego co sadzicie na temat działalności i jaka jest opinia na temat SPA. Moze wiec weżniesz pare lekcji i wtedy odpowiesz na to pytanie. jeżeli oczywiscie jestes skłonny do wyrażania wlasnych opinni, a nie jedynie krytykowania kogos za jego nick albo prowadzenia dysputy na temat lakieru do paznkoci. Mysle, ze jesli uda Ci sie wyskoczyć poza twój prymitywizm o czy swiadczy wczesniejszy post, to napiszesz cos sensownego. Jesli chodzi o moja wiedze na temat działalnosci tak zwanego trzeciego filaru to jest ona spora. Rowniez wiedze na temat tego stowarzyszenia posiadam. Jak stanowi polskie prawo do zalozenia stowarzyszenia potrzebni sa czlonkowie, w przypadku SPA sa to członkowie fikcyjni ktorzy nawet nie wiedza czym ono sie zajmuja. Wracają do sprawy kultury osobistej to jak to mozliwe , ze taki kulturalny człowiek jak ty zwraca sie do obcej osoby per słoneczko...a jezeli choc troche znasz sie na psychologi, reklamie etc. to powinienes wiedziec, ze cos co jest napisane dużymi literami zwraca uwage o wiele bardziej . wiec moze przestań zadzierać nosek i poczytaj troche.
        • Gość: Tomeczek_ Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: 195.116.81.* 15.05.08, 21:00
          po co pytasz co sądzą inni skoro już w pierwszym poście sugerujesz
          odpowiedź co mają sądzić... nie rozumiem doprawdy, wychodzi na to,
          że w ogole Cie nie interesuje co myśla inni a co do kultury
          osobistej to dałaś popis na innym forum - żenada
          • Gość: Tomeczek_ Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: 195.116.81.* 15.05.08, 21:03
            aha i jeszcze jedno, nie jestem członkiem stowarzyszenia ale "siedzę
            w tej branży" tzn pedagogicznej i z własnego doswiadczenia wiem
            sporo na temat samej pedagogiki ulicy jak i działalności tego
            rodzaju organizacji.
          • Gość: panna nikt Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: *.chello.pl 15.05.08, 22:43
            Tomeczku O. bo mniemam , ze to ty i widze, ze zażarcie bronisz swoich przyjaciół
            jak ich nazywasz.....i to sie nazywa stronniczosc...brawo...pamietaj mamy
            wolnosc słowa, kazdy moze pisac to co mysli, ma prawo wyrazic swoje zdanie nawet
            negatywne. Jeli dla Ciebie wyrazanie własnych opinii jest faktem ktory pokazuje,
            ze ktos jest nie kulturalny to chyba musisz pomyslec nad soba bardzo powaznie
            ...skoro uwazasz inaczej niz ja wyraz to , napisz swoje argumenty "za" SPA, a
            nie tocz prywatna wojne z kims kogo wogole nie znasz.....fakty, fakty panie
            Tomku to one przemawiaja do ludzi nie uczono Cie tego.
            • Gość: Tomeczek_ Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: 195.116.81.* 15.05.08, 22:53
              Skoro wiesz kim ja jestem to może ty także sie ujawnisz, choć mysle
              że nie masz odwagi... Ja nie mam nic do ukrycia a Ty???
              • Gość: Tomeczek_ Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: 195.116.81.* 15.05.08, 23:04
                Choć po namyśle właściwie nie interesuje mnie kim jesteś i konczę
                polemikę z Tobą bo nie mam na to czasu. Osoby, które poznały
                działalność stowarzyszenia a także dzieciaki, do których ta
                działalnośc była kierowana (z którymi mam kontakt w swoim miejscu
                pracy) mają jak najlepsze zdanie i o członkach stowarzyszenia i o
                ich dziłalności. I to właśnie ich opinia się dla mnie liczy a nie
                anonimowych i zawistnych osób, które są odważne tylko przy
                klawiaturze. Pozdrawiam wszystkich, którzy tu zajrzą, gdyż ja tu
                jestem po raz ostatni. A Tobie "pannonikt" rozumu życzę.
    • dominik.wu Co to za SPA? 15.05.08, 12:43
      Jak w temacie...
      Co to za stowarzyszenie? Proszę o namiar.
      • Gość: Miachał Borecki Re: Co to za SPA? IP: 212.87.241.* 15.05.08, 18:32
        Stowarzyszenie Pedagogiki Alternatywnej: jesteśmy grupa studentów i nie tylko którzy zajmują się pomaganiem dzieciakom które tego potrzebują np. Turniej Piłkarski dla świetlic socjoterapeutycznych. teraz realizujemy projekt pod Stowarzyszeniem Monar w Częstochowie, który dotyczy pedagogiki ulicy tzn. organizujemy zajęcia dla dzieciaków ze Śródmieścia, które większość czasu spędzają na podwórkach:) jeśli ktoś chciałby więcej informacji to proszę pisać na spa.czest@gmail.com z powodu braku czasu nie zdążyliśmy jeszcze założyć strony www:) jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje zorganizowania projektu dla dzieci i młodzieży:) pozdrawiam:)
        • dominik.wu Re: Co to za SPA? 15.05.08, 22:35
          Dziękuję serdecznie za informację. Też kończę studia pedagogiczne właśnie, a o
          Was nie słyszałem.
    • Gość: młodsza:) Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 22:33
      Droga "pannonikt1999" NIE sądzę że SPA to "wyłudzanie pieniędzy od
      władz i trwonienie na hedonistyczne przyjemności przez grupę osób
      bez wykształcenia i doświadczenia" nie zgadzam się z ani jednym
      słowem :)Uważam że jest to świetny pomysł, aby pomagać dzieciaką z
      ulicy.

A i zastanawia mnie to dlaczego zadając pytanie na temat SPA
      zasugerowałaś już odpowiedź? Wnioskuje że jesteś negatywnie
      nastawiona do tego Stowarzyszenia? A dlaczego? Chętnie się dowiem co
      oni robią takiego złego?
      • Gość: panna nikt Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: *.chello.pl 15.05.08, 22:49
        tak dla przypomnienia to dyskusja polega na tym ,ze kazda strona wymienia swoje
        argumenty. Sam fakt zaprzeczenia, ze tak a tak nie jest jest bezużyteczny.
        Jezeli uwazasz ze jest to pozyteczne to napisz dlaczego tak sadzsz, argumenty,
        argumenty, argumenty I FAKTY, FAKTY, FAKTY....a nie czcze rozprawianie sie nad
        trescia mojego pierwszego posta....jetem ciekawa co sadza o tym stowarzyszeniu
        inni ja mam swoje zdanie, ale jestem otwarta na argumenty innych.....jezeli nie
        pamietasz w pierwszym poscie sa znaki zapytania, oznacza to ze pytam o cos. Do
        swego pierwszego postu moge dodac jedynie jedno dodatkowe STWIERDZENIE, A RACZEJ
        PROŚBĘ...."PROSZE O UZASADNIENIE SWOJEJ WYPOWIEDZI"
        • Gość: Karolina Rakocz Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: *.centertel.pl 16.05.08, 00:58
          Witam!
          Panno nikt jako członek Zarządu SPA nie będe wypowiadać się na temat
          Stowarzyszenia, ale chciałam zauważyć, że skoro prosisz o
          uzasadnienie wypowiedzi to sama napisz dlaczego nas krytykujesz?
          Podaj konkretne powody swojego zdania na nasz temat tak abyśmy mogli
          wynieść z tego jakieś konkretne wnioski i usprawnić działalność
          Stowarzyszenia.
          Pozdrawiam
    • Gość: młodsza Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 17:14
      Panno nikt, wymagasz argumentów, ale sama swoich nie podajesz:)Coś
      tu chyba jest nie tak;)Fakty?Bardzo proszę, wiem ze Stowarzyszenie
      organizuje wiele ciekawych zajęć dla grup dzieciaków w
      Częstochowie.Między innymi wypady do kina, gokarty, wyjścicia
      do 'Maka', które dają tyle uciechy dzieciaką. to sa banalne
      przykłady, aby dowiedzieć się wiecej odsyłam Cię do nich, napewno
      chętnie z Tobą porozmawiają.

Pozdrawiam^^
      • Gość: Ann Re: stowarzyszenie pedagogiki alternatywnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 13:27
        SPA to świetny pomysł. Wiem, jak trudno jest zrobić cokolwiek z własnej woli. Bo
        to często spotyka się z krytyką, zawsze kiedy robisz coś dla kogoś pojawiają się
        zazdrośnicy, którzy nie potrafią Ci dorównać, lub zazdroszczą sukcesu. Myślę, że
        n i k t kto nie ma pojęcia o rzeczywistej działalności tego stowarzyszenia nie
        powinien zabierać głosu w tej sprawie, dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka