Dodaj do ulubionych

boze cialo

12.05.08, 19:40
zbliza sie boze cialo co roku przy moim bloku jest oltarz.dobra ok, spoko ale
juz od pewnego czasu te stare dewoty ktore organizuja ten caly cyrk chodza po
okolicznych blokach i zebraja na kwiaty i inne wystrojenia.to jest chore takie
zebranie.Mamy juz dosc jako mieszkancy i w koncu zglosimy ta sprawe na policje
a natarczywe nachodzenie na nasze mieszkania.to sa okolice al.pokoju parafia
melchiora ta na placu orlat lwowskich na przeciw tesco
Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 20:02
      Jeżeli one " stare dewoty " to ty stary komuch .
      Kogo jest więcej i kto ma perspektywę większych wpływów .
      Więc morda w kubeł i cicho siedziec
    • Gość: do 1komunisty a kogo to obchodzi, kapusiu IP: *.strefa.com 12.05.08, 20:11
      Donosić na policje, że jakieś babki zbierają na kwiaty.
      Człowieku, w jakim domu ty sie chowałeś, że na ludzi na policje
      donosisz.
      Oj nie przyniosłeś chluby Rakowowi.
      Wstyd, kapusiu.
    • Gość: really Re: boze cialo IP: *.prenet.pl 12.05.08, 21:21
      nie przejmuj sie wypowiedziami zakompleksionego angrusze i tego
      drugiego. Trzeba gonić czarnych i ich pomocników poki można.
      • 1komunista Re: boze cialo 12.05.08, 21:30
        Really wielki szacunek.kapusiem nie jestem a jak wam sie nie podoba to zostancie
        sponsoramin tej parafii
        • Gość: frogman stara rymowanka IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 22:53
          stary wierszyk z lat wcześniejszych: "a na drzewach zamiast liśc
          winni wisieć komuniści"
          nie chcesz nie dawaj, nie otwieraj, przegoń babice, czerwony łachmyto
      • Gość: ona Re: boze cialo IP: *.realestate.net.pl 12.05.08, 21:32
        przecież nie masz obowiązku dawania pieniedzy chcesz to dajesz, nie
        to nie. Zastanów sie czy miło tym panią chodzić po kase bo mnie się
        zdaje że raczej nie?.
        • 1komunista Re: boze cialo 12.05.08, 21:37
          to niech nie chodzą, a co najśmieszniejsze bo to chodzą....panowie
        • Gość: mim Re: boze cialo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 21:38
          a mnie molestuje sprzątaczka z klatki. Pracownica starego komucha z Tysiąclecia
          - okolice Naszej Pracy
          • Gość: guest Re: boze cialo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 21:42
            Z policja to w sumie nie potrzeba ale jak przyjdą to po prostu sam im powiedz,
            żeby spier*** do proboszcza Marka, on ma pieniądze :]
            • Gość: dedee Re: boze cialo IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 22:18
              Co racja to racja.
              Pogańskie obrządki.
              • 1komunista Re: boze cialo 12.05.08, 22:42
                no właśnie oni sie staraja a marek przyjedzie tylko kiece zadrze zeby nie
                pobrudzic sobie jej od trawy i powie ze to ladne
              • Gość: storima Re: boze cialo IP: *.d4.club-internet.fr 12.05.08, 22:51
                To mowisz, ze to faceci kwestuja? super. Gdybym byl kobieta to dla dobra rodziny
                byłabym dumna z mojego, to juz chyba lepsze niz w tym przypadku--zebranie na
                jabola, bo to mozna nazwac zebraniem. Na Zachodzie to i strazacy kwestuja, kto
                chce to daje, kto nie chce to nie.
                I nikt nie uwaza tego (kwestowania) za cos tak niezwykle szczegolnego, aby
                pisac o tym na publicznym forum;)
                • Gość: aaanka Re: boze cialo IP: 89.174.23.* 12.05.08, 23:02
                  Wg mnie kwestowanie to ma miejsce np.we Wszystkich Świętych na cmentarzu i
                  odbywa się bez natrętnego nagabywania.A chodzenie po mieszkaniach z kwestowaniem
                  nie ma nic wspólnego.To raczej stawianie ludzi w niezręcznej sytuacji i
                  komentarze na parafialnym gruncie "ten dał,ten nie dał".Popieram sprzeciw
                  • storima Re: boze cialo 12.05.08, 23:17
                    Gość portalu: aaanka napisał(a):

> Wg mnie kwestowanie to ma miejsce np.we Wszystkich Świętych na cmentarzu

Tak moga rozumiec kwestowanie czestochowianie.
                    Na Zachodzie kwestowac znaczy to samo co w jezyku polskim:
                    zbierac dobrowolne datki,
                    np.
                    "Podczas spotkania kibice z SKWK będą kwestować na rzecz hospicjum"
                    "Irak: Polscy żołnierze będą kwestować w WOŚP. Ponadto: WOŚP gra także w Iraku"

to tyle co oznacza kwestowanie.

tak jak pisalem wyzej na zachodzie to i kwestowanie na kwiaty dla dzielnicy nie
                    wydaje sie dziwne.

tylko tyle
                    nic wiecej.
                    • Gość: aaanka Re: boze cialo IP: 89.174.23.* 12.05.08, 23:25
                      Ale my nie jesteśmy na zachodzie, rzecz ma miejsce w Częstochowie i należy brać
                      pod uwagę tutejsze standardy. Nie musisz mi wyjaśniać pojęcia kwestowanie.
                      Chodzenie po mieszkaniach i nagabywanie o kasę nie ma nic wspólnego z
                      dobrowolnymi datkami i tym samym z kwestowaniem.

• burzasty Re: boze cialo 12.05.08, 23:35
                        popieram!, kultura musi być! :D
                      • 1komunista Re: boze cialo 12.05.08, 23:35
                        no wlasnie to jest natretne nachodzenie po domch bo jak kogos nie ma w domu bo
                        jest w pracy to oni pukaja do mieszkan az do skutku, gorzej niz akwizytorzy, a
                        jak sie nie da to zaraz wezma na jezyki na swoich spotkaniach ktore nazywaja
                        spotkaniem kolka rozancowego
                        • Gość: nie w temacie a o co chodzi w tym b.ciele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 23:43
                          bo mi się wydaje że to taki pochód klerykałów dla równowagi dla pochodu komuchów!!!
                          P.S. jak można swoje "życie" powierzyć i spowiadać się pedofilowi w kiecce??
                          katolicy nie boicie się o swoje dzieci posyłając na religiję w lepkie rączki
                          napalonych zakonnic i klechów
                        • Gość: ja Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 23:59
                          Ja mieszkam w Twoim rejonie i jakoś nikt po domu mi nie chodzi. Nie jesteś
                          czasem przewrażliwiony?
                        • Gość: PURYSTA Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 06:20
                          1 KOMUCHU!
                          PRZEDE WSZYSTKIM TO ty SIĘ PUKNIJ W TEN SWÓJ PUSTY KOMUSZY ŁEB!!!
                          MUSIMY ZREKONSTUOWAĆ BEREZĘ KARTUSKĄ!! DLA TAKICH ŚWIRÓW JAK ty
                          ubeku !!!!
                          • Gość: PURYSTA PETRONIUSZ Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 06:31
                            KOCHANI INTERNAUCI!
                            Z TEGO CO WIDZĘ, TO TEN "1KOMUNISTA", UBEK,CHYBA JUŻ WYZIONĄŁ DUCHA.
                            OSTATNIA JEGO WYPOWIEDŹ JEST Z GODZ.23:35.
                            "JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA...!!!
                            TYLKO PAMIĘTAJCIE!!! NASI DZIADOWIE I OJCOWIE WALCZYLI O NIEPODLEGŁĄ
                            POLSKĘ, A TE SZUMOWINY KOMUCHY, CHCIAŁY Z NAS ZROBIĆ KOLEJNĄ
                            REPUBLIKĘ SOWIECKĄ (albo Radosną- jak kto woli).
                            POZDRAWIAM WSZYSTKICH RODAKÓW, KTÓRYM OJCZYZNA LEŻY NA SERCU !
                            • Gość: PURYSTA PETRONIUSZ Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 06:47
                              DO PRZYJACIELA OPERATORA SERWISU "GAZETY FORUM":
                              DZIĘKUJĘ!
                              DZIĘKUJĘ, ŻE PUŚCIŁEŚ TEN MÓJ TEKST.
                              OJCZYZNA BĘDZIE MIAŁA Z CIEBIE POCIECHĘ!
                              (nie pamiętasz zapewne tego, ale Tobie podobni, nasi starsi bracia,
                              w okupowanej przez hitlerowców Warszawie,podłączali się do
                              radiostacji, i puszczali "Mazurka Dąbrowskiego!"...
                              A taka czerwona szumowina będzie nam teraz bredziła, jaka ona mądra!
                              POZDRAWIAM CIĘ PRZYJACIELU OPERATORZE SERDECZNIE - PO BRATERSKU, PO
                              POLSKU ! Z PANEM BOGIEM I Z PANIĄ JASNOGÓRSKĄ, KRÓLOWĄ KORONY
                              POLSKIEJ!
                              • Gość: plako12 Re: boze cialo IP: 80.54.171.* 22.05.08, 10:55
                                ja mam pytanie co zrobili komunisci a co kler
                                komunisci - wbudowali szkoly, szpitale ,bloki , huty itp.
                                kler - kradnie ile sie da oczywiscie im sie to należy no i jeszcze opieke
                                zdrowotna maja za friko
                      • storima Re: boze cialo 12.05.08, 23:40
                        Gość portalu: aaanka napisał(a):

> Ale my nie jesteśmy na zachodzie, rzecz ma miejsce w Częstochowie i należy brać
                        > pod uwagę tutejsze standardy.

Totez dwa razy pisalem wyraznie, ze nie o Czestochowie w moich wpisach mowa lecz
                        o tym samym przykladzie w realich spoleczenstw Zachodu.

>nie musisz mi wyjaśniać pojęcia kwestowanie.
                        > Chodzenie po mieszkaniach i nagabywanie o kasę nie ma nic wspólnego z
                        > dobrowolnymi datkami i tym samym z kwestowaniem.

Wlasnie ma w kontekscie tego o czym pisze.
                        "Prosimy niekwestowac" takie napisy znajdziesz na wielu prywatnych domach badz
                        super kamiennicach;)

Ja nie o Czestochowie, dla porownania jak Wasz problem, nie musi wcale byc
                        problemem;)
                        • Gość: stary praktyk Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 08:30
                          Do " 1komunisty ": masz rację. Dziadostwo należy likwidować w zarodku.
                          Samemu jednak nie dasz rady. Sporo jednak jeszcze czasu musi upłynąć
                          nim ten naród zmądrzeje, Mądrze ktoś gdzieś napisał, że to zmieni
                          się dopiero, gdy z poszukiwań " za chlebem czy pracą " z zachodu wróci do kraju
                          młode pokolenie, które dzisiaj tam szuka lepszego życia.
                          Dopiero oni, pozbawieni moherowych nakryć głów, będą w stanie
                          uczynić coś dla zmiany coponiektórych zwyczaji panujących w tym kraju.
                          A postami " angruszy i im podobnych " się nie przejmuj, wcześniej
                          czy póżniej wymrą i rozsądek oraz mądrość jak i miłość powszechna
                          na Alejii Pokoju zapanują - amen!
                          Pozdrawiam.

p.s

Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się!
                          / może kogoś szlag trafi /
                          • Gość: angrusz Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 22:48

Do starego praktyka :

Stary to jesteś ale dureń.
                            Wartości , które płyną z ewangelii wytrzymają niejedną durnotę
                            takiego " starego praktyka ".
                            Kościół w Polsce istnieje 1000 lat czy masz tego świadomość .
                            Jeszcze 30, 50 lat temu twierdzono , że ścieżki na JG zarosną i co ?
                            To komuna rozpadła się w pył .
                            Tak i twoje bajdurzenie pójdzie w zapomnienie .
                            Oj głupiś ty , głupiś .
                            • storima Re: boze cialo 13.05.08, 23:36
                              Gość portalu: angrusz napisał(a):
                              > Do starego praktyka :
                              >
                              > Stary to jesteś ale dureń.

Cos ponownie sie chrzani, jak zwykle Angrusz, opisujesz
                              siebie samego.

Tys chyba w oslej lawce siedzial
                              bo Twoj wiek rowny mojemu
                              as wypisywal idiotyzmy, ze w PRL nie bylo pustych polek

tak pelnych
                              z butelkami ^przeterminowanego octu.

wpisaywales sie i wpisujesz jako
                              Duren,
                              zaprzeczajac istnieniu tasemcowych kolejkom, w PRL.

Spisz caly czas rozbudzajac sie w klozecie.

To Gombrowicz, nie ja.

Ale Ty tak.

Pisanie na forum to jak wytrysk w publicznym szalecie, dla Ciebie.

To Gombrowicz sie Tobie, z poza szaletu

m r u g a ;);););)

R.S. Przeraza mnie ta ohydna niewspolnosc mego pokolenia.

I ironia jest to, ze ja siedzialem w pôlitycznym PRLu kiciu,
                              abys TY "bezkarnie' sobie durniowal na moj
                              k r e d y t

Wiec juz dobrze wiezsz, ze tym razem odpowiem Ci nazistow Twym cytatem, epoki
                              wspolnie jako szczeniaki ogladajce seriale Klossa/

"Nie zemną takie numery Bruner",

Angrusz nazisto.

Storima

• Gość: babciadoangrusz Re: boze cialo IP: *.iplus.com.pl 24.05.08, 12:14
                              Do starego praktyka :
                              >
                              > Wartości , które płyną z ewangelii wytrzymają niejedną durnotę
                              > takiego " starego praktyka ".
                              > Kościół w Polsce istnieje 1000 lat czy masz tego świadomość .
                              > Jeszcze 30, 50 lat temu twierdzono , że ścieżki na JG zarosną i
                              co ?
                              > To komuna rozpadła się w pył .
                              > Tak i twoje bajdurzenie pójdzie w zapomnienie .
                              > Oj głupiś ty , głupiś .

a ty angruszku jak zwyle ze zrozunmieniem czytac nie umiesz
                              temAtem postu jest pazernosC kleru i żebractwo jakie uprawia
                              cudzymi ręakmi .takiej babci ostatnie grosz taki klecha potrafi
                              wyciągnoc .
                              A ksiĘŻA z tego kościłÓka na Rakowei . przekroczyli juz wszelkie
                              granice .
                              Ostatnie wdowi grosz wyciągną za pogrzeb .Sa tak pzerni ,że firmy
                              pogrzebowe załAtwijają wszelki sprawy z wyjątkiem księdza ,bo
                              zżarliby im całe zyski.
                              Moze nie wiesz ,ale ten kościółek mieści sie w baraku /Jak nadzór
                              budowlany pozwala na jego funkcjownie , chociaż nie spełnia
                              podstawowych wymogów p-poż np .drogi ewakuacyjne ...) ale plebania
                              okazała ,a księzula wypasionymi brykami jeżdzą .
                              TO WOŁA O POMSTE DO NIEBA 11
                          • Gość: PURYSTA PETRONIUSZ Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 07:03
                            DO "STAREGO PRAKTYKA"
                            WOLĘ MIEĆ MOHER NA GŁOWIE, NIŻ W GŁOWIE NASRANE, JAK MASZ TY.
                            TO TY, FRAJERZE,I TWOJA FRAJERSKA GENERACJA UBECKA JEST NA WYMARCIU!!
                            POWTARZAM ! JEŚLI KOMUNIZM, TO TYLKO WARSTWOWY- WARSTWA KOMUNISTÓW
                            PRZEŁOŻONA WARSTWĄ ZIEMI. ..POMIOCIE DZIERŻYŃSKICH,STALINÓW,
                            BIERUTÓW,RADKIEWICZÓW I INNEJ SWOŁOCZY!!!!
    • Gość: do komucha typowy komuch - tchórz i donosiciel IP: 212.87.232.* 13.05.08, 08:27
      A na PZPR dziadek obowiązkowe składki płacił i ryj miał zamknięty.
      Mógł wtedy iść na MO, że nie bedzie płacił. Komuniści to śmiecie.
      • Gość: Stary Praktyk Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 08:38
        Do " do komucha "; śmieci nie śmieci, jednak gdyby nie one " śmieci "
        to do dnia dzisiejszego mieszkał byś " nie śmieciu " nadal w swoich
        Kusiętach, razem z kozami,kurami w siedemnaście osób w jednej izbie
        i dwa razy w tygodniu chodził i dziesięcinę u dobrodzieja odrabiał.
        Nie pozdrawiam.
        • Gość: a a może bym żył tak jak w Europie Zachodniej IP: 212.87.232.* 13.05.08, 09:09
          a może bym żył tak jak żyli na Zachodzie Europy, wykorzystując plan
          Marshalla, w dobrobycie i luksusie.
          Komuna zniszczyła ludziom młodośc i życie.
          • Gość: pierdu Re: a może bym żył tak jak w Europie Zachodniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 15:00
            żył byś w luksusie. takiej jak za sanacji. a kasę z planu marshalla
            bys zobaczył jak swinia niebo. Polska zalezność historyczna, ani
            położenie geograficzne nigdy nie pozwalało czuć się i być "zachodem".
            gdzie się tacy ignoranci rodzą?????
      • mikolaj862 Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel 13.05.08, 09:40
        NA PZPR płacił ten kto do niego należał Więc to jakby nie to samo
        Dużo kwiatów to oile wiem parafie dostają za friko od szklarniarzy
        ale mnie to wali śmieszy mnie wycinanie brzóz na ustrojenie trasy
        procesji Jak w Alternatywach 4 Tylko że tam to była komedia A tu co
        • Gość: ochr.środowiska Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 11:36
          A mnie wycinanie brzóz na ustrojenie ołtarzy nie śmieszy. Wręcz odwrotnie,
          delikatnie mówiąc - WNERWIA! Coraz mniej zieleni w tym "dobrym mieście", a coraz
          więcej draństwa, niestety. Chcą stroić ołtarzyki, niech kupują za swoje, albo
          niech klecha kupi z pieniędzy zebranych na tacę, lub z tych zebranych podczas
          kolędowania po domach. Im ciągle mało, mało, mało!
          • Gość: nieczęstochowianin Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel IP: *.ingram.com.pl 13.05.08, 19:42
            macie racje to wolny kraj, więc jak przyjdą to jak uwazcie dajcie lub nie i po
            sprawie. oni mogą chodzić a wy możecie a nie musicie dać. a tak w ogóle to ile
            im potrzeba na te kwiaty, bo jak przejdą po tylu blokach to niezłą kase skasują,
            i co wszystko na kwiaty???
            • storima Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel 13.05.08, 23:50
              Gość portalu: angrusz napisał(a):
              > Do starego praktyka :
              >

Cos ponownie sie chrzani, jak zwykle Angrusz, opisujesz
              siebie samego.

Tys chyba w oslej lawce siedzial
              bo Twoj wiek rowny mojemu
              as wypisywal idiotyzmy, ze w PRL nie bylo pustych polek

tak pelnych
              z butelkami ^przeterminowanego octu.

wpisaywales sie i wpisujesz jako
              Duren,
              zaprzeczajac istnieniu tasemcowych kolejkom, w PRL.

Spisz caly czas rozbudzajac sie w klozecie.

To Gombrowicz, nie ja.

Ale Ty tak.

Pisanie na forum to jak wytrysk w publicznym szalecie, dla Ciebie.

To Gombrowicz sie Tobie, z poza szaletu

m r u g a ;);););)

R.S. Przeraza mnie ta ohydna niewspolnosc mego pokolenia.

I ironia jest to, ze ja siedzialem w pôlitycznym PRLu kiciu,
              abys TY "bezkarnie' sobie durniowal na moj
              k r e d y t

Wiec juz dobrze wiezsz, ze tym razem odpowiem Ci nazistow Twym cytatem, epoki
              wspolnie jako szczeniaki ogladajce seriale Klossa/

"Nie zemną takie numery Bruner",

Angrusz nazisto.

Storima
              • storima Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel "Nie zemną 14.05.08, 00:02
                > "Nie zemną takie numery Bruner",

Nie zemną!!!

Kapitan Kloss.
              • Gość: ja Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 00:05
                Dajcie już spokój tym babciom. Nie możecie spojrzeć na to jak na inicjatywę?
                Babcie siedzą w domu i się nudzą, msza święta to dla nich jedyna rozrywka, a raz
                w roku mogą wczuć się w rolę organizatorek procesji. To dla nich też jakiegoś
                rodzaju przeżycie, wtedy czują się potrzebne a nie zapomniane i odrzucone. Ja
                bym dał im te 2 zł, niech idą kobieciny, zdrowaśkę za mnie zmówią i wszyscy będą
                zadowoleni.
                • storima Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel 14.05.08, 00:09
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> Dajcie już spokój tym babciom. Nie możecie spojrzeć na to jak na inicjatywę?

Ja tak to widze.
                  Alem, przykro mi, jam ten wywrotowy element Zachodu;)
                  • storima Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel 14.05.08, 00:16
                    Inicjatywa warta tradycji.

P.S. Angruszn czy to Ty nazwales swe corki tak
                    globalnie po kobylansku:

"TRADYKCJA"

???

bo ani to to
                    dykcjaa,, a a a
                    ani
                    *Tradycja.
                    • Gość: Stary Praktyk Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 09:15
                      Do " ja ": zgadzam się z Tobą odnośnie tych babć. Masz świętą rację.
                      Nie do nich mam pretensje lecz do tego, który ten stan rzeczy
                      wykorzystuje, a w tym wypadku niestety to klecha. Z równym skutkiem
                      mogły by babcie kwestować na schronisko dla bezdomnych zwierząt albo
                      na pomoc dla jakiegoś chorego dzieciaka czy na hospicja, wiecznie w tym kraju
                      nie dofinansowane.
                      Bo jest w tym "dobrym mieście" wielu bardziej potrzebujących aniżeli
                      kościół katolicki akurat który w dodatku w swoich hasłach ma o ironio!- UBOSTWO!
                      a o dobre samopoczucie w/w jak i stan posiadania
                      dba jak należy nasz super-Prezydent.
                      I to mnie wk......wia, panie angrusz, a nie te babcie.
                      A tak na marginesie: czyś ty angrusz przypadkiem nie klecha? - bo
                      coś bardzo o stan posiadania swojej firmy się upominasz???
                      Czy to aby etyczne, tak te babiny wykorzystywać dla swoich celów?!
                      Pozdro!

Proletariusze wszystkich.............. etc.
                      • n.i.p.69 Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel 14.05.08, 18:31
                        Ale czlowieku, o co ci chodzi?...idź do tego swojego kleryka wypisz sie z
                        parafii, tamtem da babci wytyczne, zeby Cie omijała z daleka i wszycho.....
                        tylko musiałbys miec jeszcze jaja, zeby to zrobić a nie pyszczyc jak dewota na
                        forum.....hmmmmm te babcie mają więcej ikry od Ciebie!!!!
                        • Gość: Stary Praktyk Re: typowy komuch - tchórz i donosiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 21:46
                          n.i.p, - jak nie rozumiesz, to po co zabierasz głos?
                          Ja, jeśli czegoś nie rozumiem, idę do mądrzejszych od siebie i
                          pytam. Jeśli temat cię przerasta, odpuść sobie. Po co się denerwować.
                          Pa!
                          Stary..........etc,etc.
                          • Gość: zeus Storima sie powtarza IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.08, 01:25
                            i wkleja dwa razy te same watki.
                            Te Storima jak tak walczyłeś z komuchami i Wy teraz góra, to
                            dlaczego nie wracasz do Polski i nie żyjesz w kochanej Ojczyżnie?
                            Teraz wolność i swoboda, wiec wykaż sie, a jak Ci sie uda to sobie
                            załatw kombatancki dodatek, to Ci na tacę starczy jak tu będziesz.

Re: boze cialoIP: *.d4.club-internet.fr
                            Gość: storima 12.05.08, 22:51 Odpowiedz To mowisz, ze to faceci
                            kwestuja? super. Gdybym byl kobieta to dla dobra rodziny
                            byłabym dumna z mojego, to juz chyba lepsze niz w tym przypadku--
                            zebranie na
                            jabola, bo to mozna nazwac zebraniem. Na Zachodzie to i strazacy
                            kwestuja, kto
                            chce to daje, kto nie chce to nie.
                            I nikt nie uwaza tego (kwestowania) za cos tak niezwykle
                            szczegolnego, aby
                            pisac o tym na publicznym forum;)

A Ty też kwestujesz na Zachodzie?
                            To wykup sobie wizytę u dobrego psychiatry, bo czasami się nie da
                            Ciebie czytać
                            Tchórz i cwaniak z Ciebie. WIELKI GOŚĆ zachodni się znalazł, a jak
                            trzeba było to spierniczył za granice,
                            SWracaj....kraj czeka [potrzeba podobno ludzi do pracy.
                            AAA prawda, Ty pracować nie umiesz
                            • Gość: znajomy z Rakowa Re: Storima sie powtarza IP: *.tktelekom.pl 22.05.08, 13:08
                              > Te Storima jak tak walczyłeś z komuchami i Wy teraz góra, to
                              > dlaczego nie wracasz do Polski i nie żyjesz w kochanej Ojczyżnie?

Może by i wrócił, ale pewnie obawia się, że ci na których donosił mogą mu
                              dokopać. Na Zachód wyjechał w ramach nagrody "za zasługi" a może "usługi" ;-)
                          • n.i.p.69 Re:Owszem, masz racje....!!! 15.05.08, 09:53
                            Tamto co prawda, nie bylo do ciebie tylko do "1komunisty, ale ta wypocina >>>>>
                            "....Do " do komucha "; śmieci nie śmieci, jednak gdyby nie one "
                            śmieci "to do dnia dzisiejszego mieszkał byś " nie śmieciu " nadal w swoich
                            Kusiętach, razem z kozami,kurami w siedemnaście osób w jednej izbiei dwa razy w
                            tygodniu chodził i dziesięcinę u dobrodzieja odrabiał......"
                            <<<< jest dla mnie wystarczajacym powodem, zeby z
                            toba nie dyskutować, niestety "dzieci komunizmu" mają doszczętnie wyprane mózgi!!!!!
    • Gość: PURYSTA-PETRONIUSZ Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 06:04
      DO 1 KOMUNISTY!
      PRZEKONAŁEŚ MNIE KOMUNISTO DO USTROJU, KTÓREGO JESTEŚ ZWOLENNIKIEM.
      DODAŁ BYM TYLKO JEDEN POSTULAT: ŻEBY TO BYŁ KOMUNIZM WARSTWOWY,
      CZYLI: WARSTWA KOMUNISTÓW- WARSTWA ZIEMI; WARSTWA KOMUNISTÓW-
      WARSTAWA ZIEMI; WARSTWA KOMUNISTÓW- WARSTAWA ZIEMI. ITD, I ETC.
      NA KONIEC ZACYTUJĘ ci J.TUWIMA:"Próżnoś repliki się spodziewał,
      nie dam ci prztyczka ani klapsa. Nie powiem nawet pies cie j...ł,
      bo to mezalians byłby dla psa..."
      • Gość: gosc Re: boze cialo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 06:48
        W parafi Rafała Kalinowskiego na Zrodlanej co miesiac proboszcz wysyła po dwie
        baby z kazdego bloku zeby zbierały na budowe koscioła.Nie sa to datki anonimowe
        bo babiny maja loste i zapisuja ile kto dał.Kiedys chodzac po koledzie to mowił
        ludziom ze wasza rodzina to dobrzy parafianie bo dajecie na budowe koscioła.
      • Gość: eeewkaaa Re: boze cialo IP: 89.174.23.* 15.05.08, 12:47
        Sądząc po tonie Twoich wypowiedzi to jesteś fanatykiem>Takich trzeba się bać. Po
        co ten wrzask na forum? Ja się Ciebie bojęęęę
        Nie wiesz,że nick może ale nie musi odpowiadać poglądom,może być prowokacyjny
        może też nic nie znaczyć. Dla wielu młodych ludzi komunizm to miniona karta
        historii jakich wiele w podręcznikach.I to jest normalne. A protest przeciw
        nachalnym zbieraczkom datków przez moherową armię jest jak najbardziej
        uzasadniony. Jak ktoś chce to może przed uroczystościami złożyć stosowną ofiarę
        ,nie potrzeba nachodzenia po domach
        • Gość: eeewkaaa Re: boze cialo IP: 89.174.23.* 15.05.08, 12:49
          Moja wypowiedź dotyczyła PURYSTY-szalonego
          • Gość: Stary Praktyk Re: boze cialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 08:09
            Do " eeewwwccii " - masz w zupełności rację. Dziwię Ci się tylko,
            że będąc osobą rozsądną, dyskutujesz z osobnikiem typu " purysta
            jakiś tam..." Ktoś tu niedawno użył niegłupiego określenia iż
            " nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i
            pokona doświadczeniem " - skorzystaj z tego. Oszołoma i tak nie przekonasz a
            czas swój wykorzystaj w innym, lepszym celu.
            Pozdrawiam, Stary.....etc.
            • Gość: eeewkaaa Re: boze cialo IP: 89.174.23.* 16.05.08, 13:23
              Masz Praktyku absolutną rację. Ale prawie w każdym wątku doczepi się jakiś
              oszołom sprowadzający dyskusję do poziomu żenującej pyskówki.
              Czasami trudno ugryźć się w język. Pozdrawiam
              • Gość: inna Re: boze cialo IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 11:03
                czy nie wystarczy ołtarz w kosciele???po co te ceregiele?zeby pokazac jakimi jestesmy wierzacymi ludzmi?a po Bozym Ciele wszystko wroci do normy...JEDNA WIELKA OBŁUDA
              • Gość: driver Re: boze cialo IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.08, 11:05
                Dzialalnosc charytatywna jest potrzebna.Ale ksieza popelniaja nieraz
                blad ze za duzo mysla o sobie.W ten sposob wczesniej czy pozniej
                moze dojsc do konfliktu interesow.Ksiadz powinien dawac pieniadze na
                pomoc dla biednych albo ofiar katastrof,wtedy nikt by sie nie zloscil
                • Gość: inna Re: boze cialo IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 11:16
                  dokładnie,ktos tu wczesniej napisal ze babki chodza i zbieraja na budowe kosciola,czyz nie ma na to osobnych pieniedzy?czy jak dam na budowe kosciola to juz bede dobrym chrzescijanem?wiem jakie zycie prowadzi wiekszosc tych lezacych krzyzem w kosciele....i szkoda słów
                • Gość: z kruchty Re: boze cialo IP: *.tktelekom.pl 22.05.08, 13:13
                  > Ksiadz powinien dawac pieniadze na pomoc dla biednych albo ofiar
                  > katastrof,wtedy nikt by sie nie zloscil

Synu, nawet nie wiesz jak wielkie potrzeby ma Kościół a jak sam wiesz, dochody
                  też marne, na nic nie starcza. Pomoc biednym powinno zapewnić Państwo.
                  • Gość: inna Re: boze cialo IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 13:41
                    taaa kosciół ma potrzeby...wcale w to nie wątpimy.
                    • Gość: obserwator Re: boze cialo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 20:15
                      wg moich obserwacji, najwięcej kościołów w Czwie wybudowano za
                      tamtej Polski w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku
                      • Gość: zeus no i co Storima? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.08, 03:28

coś ucichnął,
                        trafiony, zatopiony ???
                        • Gość: zniesmaczona Re: no i co Storima? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 15:27
                          Ucichł, bo Boże Ciało było wczoraj. O czym tu więcej pisać, chyba, że o
                          pazerności naszego kleru.
                          • Gość: inna Re: no i co Storima? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.08, 23:57
                            bylo minelo...
                            • Gość: gość Re: no i co Storima? IP: 195.16.91.* 24.05.08, 06:51
                              A no babcie chodzą to fakt drażni mnie to ale co zorbić :( Bardziej od tych babć denerwuje mnie coś bardziej !!! A mianowicie wszystkie te ołtarze są przystrojone młodymi brzózkami w skali całej Polski to są tysiące MŁODYCH brzózek tyle się piszę aby nie wycinać drzew walą za to kary normalnym śmiertelnikom a tu normalnie cmentarzysko brzóz. Jeszcze pare takich imprez i o młodej brzozie będziem można zapomnieć :)
                              • taniarada Re: no i co Storima? 23.08.15, 21:58
                                A że moje musi być na wierzchu .Więc powielam wątek.
            • taniarada Re: boze cialo 23.08.15, 21:55
              Gość portalu: Stary Praktyk napisał(a:Dawne forum ,były kiedyś rozmowy.I wcale się nie zmieniły.Pytanie za 10 euro ?Kto to jest stary praktyk i jego stara wklejka "nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i
              > pokona doświadczeniem.O to jest pytanie.Polaków rozmowy na dawnym forum.Też były dylematy jak teraz moje .Nieprawdaż ?
              • helbietka Re: boze cialo 23.08.15, 22:33
                To "dyziek_o" ,- jak się przyznał, że jest przedstawicielem " paligłupa " w Częstochowie .
                • taniarada Re: boze cialo 23.08.15, 22:46
                  helbietka napisała:

> To "dyziek_o" ,- jak się przyznał, że jest przedstawicielem " paligłupa " w Cz
                  > ęstochowie .
                  Czy mam Ci przelać na konto .Czy wręczyć osobiście?Dla "szanownego kolegi Storimy wszyscy są be .Oprócz powszechnie nieszanowanych dyzio o i pluto 33.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka