Dodaj do ulubionych

Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie

06.10.08, 19:30
Musze sie zarejestrowac i czy musze przychodzic z samego rana bo
potem nie ma numerkow? Czy moge pryjsc kolo 11-12?
Obserwuj wątek
    • Gość: szwedka.szwedka Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 06.10.08, 20:13
      Jak przyjdziesz o 11-12 to możesz liczyć na dostanie zaszczytnego
      ostatniego numerka lub możesz liczyć pocałowanie klamki.
      Jeśli spotka Cię zaszczytny ostatni numerek na drodze do szczęścia
      zwanego "wpisaniem do rejestru bezrobotnych"... spędzisz urocze
      chwile w towarzystwie zapijaczonych mord brudnych meneli, obrzydliwie
      jeszcze starających się zaczepić na gadkę...
      Z rana, po 7.00 przychodzą ludzie "normalniejsi", zadbani, życiowi,
      spokojni. Najlepiej od 7.00 do 9.00 załatwić sprawę rejestracji. No
      chyba, że wolisz sobie posiedzieć w duchocie w doborowym południowym
      towarzystwie...
      • menel83 Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie 06.10.08, 20:32
        Dzieki:) Ale chyba jest podzial na mgr i absolwentow i reszte
        MENELI:)Podobno juz Ujmy nie pracuja?
        • Gość: ja Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.ludowa.netcominternet.pl 06.10.08, 21:41
          pracuja pracuja. masz jakies niesprawdzone informacje:)
          • Gość: Menel Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:11
            Ale ja nie chce stac z Menelami w kolejce rana, jest male
            bezrobocie wiec co te nieroby tam robia?
            • Gość: szwedka.szwedka Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 07.10.08, 07:33
              > jest male
              > bezrobocie wiec co te nieroby tam robia?

To samo, co i Ty.. idą się zarejestrować:)
              Skoro takie małe bezrobocie, to spróbuj znaleźć sensowną pracę w tym
              mieście bez szerokich pleców:)
        • Gość: szwedka.szwedka Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 07.10.08, 07:28
          Jakieś 3 lata temu, jak miałam wątpliwą przyjemność odwiedzania UP (i
          dwukrotnej rejestracji :/ - przed i po stażowej)... nie było żadnego
          podziału na absolwentów uczelni wyższych i na resztę. Taki podział to
          istniał w czasach lat 90-tych, jak w Polsce szalało mega bezrobocie.
          (Wiem, wiem, mój ojciec zasilał wtedy rzeszę bezrobotnych i sam się
          dziwił, że kiedyś byłoby nie do pomyślenia pomieszanie ludzi z różnym
          poziomem wykształcenia, stażem pracy)
          Teraz jest "groch mydło i powidło". Dla UP absolwent, inżynier z 10-
          letnim stażem pracy, czy zapijaczona morda znaczy tyle samo: jedno
          wielkie NIC.

ps. sorry za tego MENELA:))

• Gość: momo Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: 89.174.23.* 07.10.08, 10:10
            To do UP są jeszcze kolejki ?, myslałem ze kolejki zostały tylko do lekarza i
            na egzamin w WORD
            • Gość: mika Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 07.10.08, 14:06
              poza tym jeszcze do ksero, do dziekanatu, na poczcie też są kolejki
              (na Orzechowskiego szczególnie), do kasy na dworcu PKP, do
              doładowania sieciówki do niedawna były, do kasy w Mc D, do kasy w
              Realu, Tesco, Auchanie, Castoramie, Leroy Merlin... coś by się
              jeszcze znalazło:))
              • Gość: Wietnamski kucharz Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:31
                ... tylko po rozum nie ma - bo każdy uważa że ma go aż nadto...
                ;)
                • Gość: Marcildo Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:12
                  Recepta jest taka - szykujesz sobie szałas nieopodal Urzedu Pracy i wyczekujesz tam (czyt. czatujesz) na godzinę 7.30, kiedy to szanowne drzwi do wydawania numerków się otworzą. Po drodze musisz przepchnąć się przez tłumy podobnych tobie bo ...uwaga uwaga liczba numerków jest ograniczona - ponoć 100 ale ja jakoś nigdy nie widziałem aby ktoś miał większy niż 60; poza tym nawet takiej ilości panie których jest czwórka nie dały by rade przyjąć pomimo iż godziny urzędowania pań rejestrujących osoby bezrobotne są bodajże 7.30-14.00. Pytanie teraz jest takie, czy rzeczywiście pań jest 4 (bo przecież 2 z nich zawsze mogą mieć przerwę na kawe, pierdułi lub tzw. "pilne sprawy służbowe" itp.) i czy proces rejestracj musi tak długo trwać? Bo przecież (licząc 8 godzinny czas pracy) co panie robią z czasem który im zostaje ? (czyli o ile sobie policzyłem 2-4,5 godziny w zależności od dnia) Nie mnie to osądzać. Ale powodzenia brachu, wytrwałości życze (lub ominięcia szerokim łukiem UPka i poszukania roboty na własną rękę).
    • Gość: Barbara Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 19:21
      Rejestrowałam sie w ubiegłym tygiodniu. Przyszłam około 6 rano i nie
      byłam pierwsza w kolejce...O godzinie 7.30 jest tyle ludzi ze marne
      szanse na dostanie numerka. Wydają tylko 100 numerków. Jak
      przyjdziesz o godzinie 11 to nic nie załatwisz...Trzeba byc około 6
      rano. Wtedy bedziesz miec pewnosc ze dostaniesz numerek. Taka
      prawda....Powodzenia
      • Gość: ja Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 19:52
        Bez przesady. Ja chodzę na 7:30 i zawsze numerek mam.
        • Gość: iwona Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 08:57
          a najlepsze jest to, że ksero zrobili na 3 pietrze
          • Gość: do "ja" Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 09.10.08, 09:06
            Może taki natłok jest w poniedziałki/wtorki, ja rejestrowałam się
            kiedyś i to ze 2 czy 3 razy (cóż, życie), i pod koniec tygodnia,
            około czwartku, piątku było znacznie mniej ludzi.
            Numerków za moich czasów było wydawanych tylko 60. Raz jak przyszłam
            koło 11.00 przypadł mi zaszczytny 60-ty numerek.
            • Gość: kami000 Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 13:42
              to czy dostaniesz numerek zalezy od tych Pań ktore wydaja numerki.
              ja przyszłam o 7.40 i Pani bardzo mi nie miło powiedziala że
              numerków już nie ma a widziałam że w korytarzu bylo może jakieś 20
              osób. :)
              • Gość: hm Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 09.10.08, 14:10
                Weź no się zastanów, jeśli ktoś dostał numerek 60, to trudno, żeby od
                7.30 rano gnił na korytarzu w urzędzie do 13.00!
                Ludzie mają swoje życie, dom rodzinę, wracają dopiero o takiej porze,
                o której spodziewają się, że przyjdzie ich kolej.
                • Gość: Menel Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 16:54
                  Ja planuje zaatakowac jutro, obcykalem sobie ze "reszta do mnie
                  podobnych" nie pomyslala tak samo i spokojnie wezme numerek i ok. 2
                  godz poczekam. Gdyby nie to ze mam miec zasilek to w ogole bym z
                  tymi pierdołami nie gadal! Kurde 9,7 bezrobocie w Polsce a tu jakies
                  kolejki w UP... A chyba rozp...ole w 3 du..y ten caly PUP, jak
                  znajde prace w jakis tydzien po zarejestrowaniu!!!!!!!!!!!!!

Nieroby jedne ( mowie o urzednikach) !!! Trzymajcie mnie....
                  • Gość: ja Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.tktelekom.pl 10.10.08, 06:02
                    He he he...jeśli urzędnicy są nierobami to jak nazwać Ciebie, osobę która idzie
                    po jałmużnę jaką jest zasiłek zamiast pójść do pracy i uczciwie zapracować na
                    pieniądze. I nie mów mi, że nie ma pracy...jest, tylko nie od razu za 3tys.
                    netto, ale ludziom Tobie podobnym nie chce się pracować za 1tys., lepiej bez
                    honoru i ambicji wyciągać rękę po zasiłek, którego kwota wynosi jeszcze mniej i
                    trzeba za niego żyć a za zapracowany 1tys. się nie da wg Was...
                    No i jeszcze jedno...zarabianie dużych pieniędzy na stanowisku urzędnika to
                    zbieranie plonów z przeszłości, kiedy to życie nie polegało wyłącznie na
                    rozrywce, ale i na studiowaniu.
                    Pozdrawiam wszystkich bezrobotnych:)
                    • Gość: Menel Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:10
                      A ten to skad sie urwal? Przerwa miedzy kawa a ciastkiem?
                      • Gość: Menel Podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 11:16
                        Bylem o 6:30 pod PUP-em i chyba bylo 5 osob przede mna. Potem pol
                        godziny czekanie na otwarcie pokoju i bylem 2 do pokoju:)I od razu
                        mnie wpuscili... ale pol godziny obsluga jednego klienta, jak nie
                        wiecej. O 8:15 bylo po wszytskim...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka