marzyciel31 20.12.08, 22:35 Chcę korzystnie sprzedać dom, czy możecie mi polecić jakieś dobre agencje nieruchomości w Częstochowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ~~ Re: Nieruchomość IP: *.sfc.pl 20.12.08, 23:49 Niekoniecznie musisz korzystać z usług agencji:) Przez notariusza dasz rade sprzedać. Ewentualnego kupca szukaj w pośredniku np. Przecież masz jakaś cenę za którą sprzedałbyś ten dom:)?? Jak nie wiesz zorientuj się ile kosztuje podobny domek w tej okolicy wtedy będziesz miał widełki cenowe:) Pozdrawiam udanej transakcji:) Odpowiedz Link Zgłoś
marzyciel31 Re: Nieruchomość 21.12.08, 00:18 A czy będąc zapisanym do jednej z agencji mogę zamieszczać ogłoszenia dotyczące sprzedaży również samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nieruchomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 04:42 ...a to zależy od umowy z agencją ale często bywa tak,że agencja i tak żąda tantiem mimo znalezienia kupca osobiście przez Ciebie.p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ./ Re: Nieruchomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 07:55 a gdzie masz ten dom i za ile??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Nieruchomość IP: *.ekspres.net.pl 21.12.08, 11:55 Polecam nie korzystać z usług żadnej agencji. Na 100% uda ci się szybciej i korzystniej samodzielnie sprzedać. W Czw-ie najważniejsze media to Pośrednik i Internet /gratka, allegro/. Musisz jednak mieć świadomość, że w obecnej chwili bardzo trudno sprzedać nieruchomość - rynek oczekuje na znaczną zniżkę cen. Jeśli chodzi o kwestie prawne to wszystkiego dowiesz się u notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Nieruchomość IP: 195.205.202.* 21.12.08, 13:19 Podpisuje sie pod opiniami dotycz gazety Posrednik. To najlepszy sposob na szukanie klienta ,cena gloszenia cos kolo 5 pln chyba za dwie emisje to nie 5% prowizji od sprzedazy. Znam 1 przypadek odstapienia agencji od prowizji mimo umowy/inny klient,znaleziony indywidualnie przez sprzedawce/.Jednak to gest dobrej woli i na cos takiego nie ma co liczyc. Dodatkowo na forom lokalnym przewijal sie temat dzialek w okolicach czewy.Warto poszukac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Nieruchomość IP: 89.174.23.* 21.12.08, 15:24 ...a ja uwazam ze wlasne teraz ludzi kupują...bo chodzą głosy ze po nowym roku mieszkania i domy beda drozsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd raczej drozej nie bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 16:32 w przeciagu kilku miesiecy posypia sie zwolnienia w firmach wiec nie bedzie mial kto kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
marzyciel31 Re: raczej drozej nie bedzie 21.12.08, 17:21 Miejmy nadzieję że tak źle nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
allegazeta.pl Re: raczej drozej nie bedzie 21.12.08, 17:56 Daj ogłoszenie na stronie z mojego podpisu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: raczej drozej nie bedzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 00:39 ja jestem zainteresowana kupnem domu w Cz-wie, co do korzystnych warunków to niestety w obecnej sytuacji rynek i załatwienie kredytu dyktuje ceny. Masz ochotę napisz co,gdzie i za ile masz do zaoferowania, kto wie może się dogadamy? tola70@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: Nieruchomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 08:01 Chyba jestes z jakiegos biura i ostatnimi sposobami probujesz nakrecic kogos na kupno domu czy mieszkania! Kazdy juz wie, ze ceny mieszkan pojda w dol... Po pierwsze, otrzymanie kredytu nie bedzie juz tak proste, po drugie ...mieszkamy w Cz-wie a tutaj mlodzi ludzie mieszkac nie chca, bo brak dobrej pracy i perspektywy na to, ze cos w tej kwestii sie zmieni. Ciekwe skad te Twoje "chodzace glosy" o podwyzkach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena12345 Re: Nieruchomość IP: *.rev.inds.pl 22.12.08, 15:40 Jesli podpiszesz umowe z agencją na wyłącznośc to ma ona prawo naliczyć prowizje nawet jesli sam znajdziesz kupca. Najlepiej podpisac umowę tzw. "otwartą" wtedy możesz podpisać kilka takich umów i szukac tez kupca sam. Polecam czytać umowy i negocjować prowizje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena12345 Re: Nieruchomość IP: *.rev.inds.pl 22.12.08, 15:37 od kiedy notariusz sprzedaje domy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Nieruchomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 16:38 biuro masz w prawie każdej bramie ale radze korzystać z dużych sprawdzonych: Megaron, Centrum Nieruchomości i Finansów no i może Libra....a co do tekstów że przez notariusza że bezposrednio...śmiać mi sie chce...znajomy tak kupił...z zameldowanym poprzednim właścicielem (tym co sprzedał ludziom od których znajomy kupował:) wiec życze powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nieruchomość IP: *.realestate.net.pl 22.12.08, 22:43 jasne a pamiętasz głośną sprawę sprzedaży domu,w Częstochowie a opisywaną przez wszystkie media ,tam właśnie pośredniczyła agencja nieruchomości ,i co zabezpieczyła kupujących? Niestety nie .Ja sam miałem wątpliwą przyjemność z agencją która zachowała się w "profesjonalny sposób " nie sprawdzając czy sprzedający ma akt własności czy jest tylko lokatorem ,na spotkaniu okazało się że pan starszy ma spółdzielcze-lokatorskie prawo do lokalu ,a agencja tego nie sprawdziła . POLECAM GAZETĘ POŚREDNIK LUB ALLEGRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojber Re: Nieruchomość IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.12.08, 07:20 i po to chyba posrednik ma jakies ubezpieczenie....idziesz z nim do sądu i udowaniasz ze nie zrobił tego co miał...:))jeśli masz racje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Nieruchomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 10:09 do sądu i odszkodowanie z ubezepieczenia, lub ewntualne cofnięcie tranzakcji, bo posrednik nie o wszystkim poinformował a co miało wpływ na podjęcie prze cieibe decyzji ... no chyba że się kupiło u osoby bez licencji... wtedy.... no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Nieruchomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 14:33 z tego co mi wiadomo to transakcji cofnąć nie można....bo nie da sie unieważnić aktu notarialnego...ale sąd - jak najbardziej:) poczytałem troszke na ten temat i jest jeszcze Komisja Odpowiedzialności Zawodowej przy Ministerstwie Infrastruktury tam też można skarżyć:) ale...z tego co czytałem...to trzeba mieć podstawę do złożenia skargi lub wniosku do sądu bo chyba niektórzy to myślą że skoro transakcja zajeła pośrednikowi 2,3,4 dni albo tydzień to wynagrodzenie mu sie nie należy...ale podpisałeś umowę, przyszedłeś, widziały gały co brały....no chyba że się nie pośrednik nie wywiązał z umowy...ale w każdym innym przypadku wynagrodzenie się należy...zresztą...każdy z nas pracuje...i każdy za swoją prace chce otrzymywać wynagrodzenie...wiec nie dziwmy się...a jeśli idziesz do pośrednika adwokata lub jakiego kolwiek specjalisty tzn że chcesz mieć porządną obsługę...a za to trzeba zapłacić...ja korzystałem z usług biura - jednego dwa razy i szykują mi następną transakcje, to biuro polecam znajomym i są zadowoleni:) i to bardzo:) a zamiast psioczyć na innych...weź inteligencie pośrednika znajdź mieszkanie sam...kup i mieszkaj spokojnie...a nie odradzaj drugiemu tego na co Cie nie stać:) pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Nieruchomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 18:26 nie martw sie i tak juz dlugo nie pociagniesz na tych nieruchomosciach. Mnie nie stac? <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Nieruchomość IP: *.sfc.pl 24.12.08, 21:34 Przecież takie rzeczy to bezwzględnie sprawdzasz kto jest zameldowany w lokalu więc dziwne że nie wyszło to wcześniej, a w umowie notarialnej jest podkreślone że nikogo na lokalu nie ma zameldowanego, ani nie mają osoby trzecie żadnych praw do lokalu (tak przynajmniej w mojej było:) ale tez sprawdzałem jeszcze) bo jeśli było to jest zwykłe oszustwo a z tym się idzie do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzara Re: Nieruchomość IP: *.2.141.164.tvksmp.pl 23.12.08, 16:48 napisz gdzie masz ten dom do sprzedania muzara@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Nieruchomość IP: 195.205.202.* 24.12.08, 14:58 Cyt"...ja korzystałem z usług biura - jednego dwa razy i szykują mi następną transakcje, to biuro polecam znajomym i są zadowoleni:) i to bardzo:) a zamiast psioczyć na innych...weź inteligencie pośrednika znajdź mieszkanie sam...kup i mieszkaj spokojnie...a nie odradzaj drugiemu tego na co Cie nie stać" Mógłbym sobie kupić perfumy za 600zł ale tego nie robię bo nie ma to dla mnie uzasadnienia ekonomicznego - ty korzystając z tych biur kilka razy jesteś najzwyklejszym jeleniem - ja zawsze żałuję, że nie spotykam takich na swojej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: Nieruchomość IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.08, 01:47 widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia..... ja tam nie kupuję perfum za 20-50 zł i nie robię z tego halo, nie korzytsam też z usług biur. ale rozumiem ludzi którzy tak robią, po prostu zarabiają inaczej... i życzę Ci w nowym roku, na pewno trudniejszym niż ubiegły , byś zobaczył, poczuł różnicę w tych perfumach za 600 zł, warto spróbować I to nie są Jelenie, i bliżej masz do tych zwierzątek niż Oni, przykro bardzo pozdrawiam nie złośliwie na nowy rok Odpowiedz Link Zgłoś