Dodaj do ulubionych

Serwis ARDO - Skandl!

22.02.09, 11:16
Mam ogromny problem z serwisem ARDO, trzy tygodnie temu zepsuł mi się piekarnik pod zabudowę. Dwa tygodnie nie mogłem dodzwonić się do serwisu, a w Macro gdzie go kupowałem powiedziano mi, że ich cała sprawa nie interesuje i skoro mam gwarancję to muszę reklamować u producenta. Kiedy po dwóch tygodniach udało mi się tam dodzwonić, wyjątkowo niemiły pan powiedział mi, że w ciągu kilku dni ktoś się z serwisu ze mną skontaktuje. Czekam już ponad tydzień i... nic. Nie wiem co dalej robić!?! Strony internetowej Ardo nie ma (jest w budowie),na infolinię nie można się dodzwonić! Co mogę teraz zrobić? Przestrzegam przed zakupem artykułów tej włoskiej firmy, ponieważ są wadliwe i nie posiadają normalnie działającej sieci serwisowej!
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: 94.251.142.* 22.02.09, 11:36
      Norma. Zadzwoń jeszcze raz do serwisu albo jedz do nich i zgłoś jak nie poskutkuje powiedz że jesli nie przyjdą w przeciągu np. 7 dni zgłosisz sprawę do Miejskiego Rzecznika Praw Konsumenta przy UM w Częstochowie Pana Wojciecha Krogulca gwarantuje ci że to pomoże. Powodzenia
      • thalia_1 Re: Serwis ARDO - Skandl! 22.02.09, 11:46
        Dziękuję za radę, zrobię tak jak mówisz, bo innej możliwości nie widzę!
        • Gość: . Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: 77.87.124.* 22.02.09, 12:36
          po 1. dzwoniąc do serwisu Ardo poinformowałbym ich,że czekam
          24godziny a nie 7 dni(kolejne 7 dni)
          po 2.powinieneś mieć najwięcej pretensji do samego siebie gdyż
          kupiłeś sprzęt agd w ciemno,tzn bez sprawdzenia bazy serwisowej oraz
          jakości sprzętu(moja lodówka działa 9 lat-ufffff)
          po 3.dobrze zrobiłeś opisując taką sytuację,wiele osób zapewne
          zastanowi się 10 razy zanim kupi którykolwiek sprzęt agd
        • kawelczyk AMICA jeszcze gorzej! 24.02.09, 15:38
          pocieszam cie że z amicą jest jeszcze gorzej!
    • Gość: kriti Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 12:51
      Przejrzyj ustawę o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej
      www.abc.com.pl/serwis/du/2002/1176.htm i reklamuj w oparciu o nią w
      sklepie, z gwarancją jest ten problem, że obowiązują zapisy w niej zawarte i
      jeśli np firma wyznaczy sobie odległy termin naprawy to nic nie poradzisz,
      natomiast ustawa dokładnie zobowiązuje sprzedającego co do terminów.
      • Gość: jmk Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 15:45
        Spytaj w blaszaku przy Baczyńskiego telefo 34-3622693 - coś ich z tą firmą łączy ale nie wiem czy Gwarancyjny serwis też?
    • Gość: kos Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 19:20
      Zgodnie z zapisami Kodeksu Cywilnego towar jest objęty rękojmią.

Zwracam uwagę, że za każdy kupiony towar konsumpcyjny -
      odpowiedzialność (dwuletnią) ponosi sprzedawca (przedsiębiorca
      prowadzący sklep) i można od niego żądać naprawy albo wymiany na
      nowy.

Jeśli termin złożenia reklamacji z tytułu gwarancji upłynął lub
      gwarancja nie była udzielona, konsument może złożyć reklamację do
      sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową. Można to zrobić,
      jeśli od ujawnienia się niezgodności towaru z umową nie minęły 2
      miesiące, a od zakupu - dwa lata.

Podstawa prawna: Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych
      warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego
      (Dz.U.02.141.1176).

Jednym słowem walcz z Makro. Wszystko na piśmie, bo inaczej nic nie
      udowodnisz.
      • czest Re: Serwis ARDO - Skandl! 23.02.09, 08:45
        Hm...Korzystałem z serwisu ARDO i musze powiedzieć, że jestem nieco
        zdziwiony tym co piszecie, ale z drugiej strony w Polsce wszystko
        jest możliwe. Miałem problem też ze sprzętem tylko, że ze zmywarką
        Whirpoola. Whirpool ma serwis ten sam co Ardo, czyli na
        Rocha...Zadzwoniłem i muszę pochwalić ten serwis, bo przyjechali na
        następny dzień od zgłoszenia, nie robili problemu i naprawili
        sprzęt. Jesli chodzi o dodzwonienie się, to o ile dobrze pamietam,
        to nie miałem problemu z dodzwonieniem się, a obsługa mila...Aż
        bylem zdziwiony...bo z reguły są problemy z reklamacjami...
    • Gość: Marlena Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 15:18
      Thalia, jak mogę Ci pomóc w tej sprawie? mam bezpośredni kontakt z
      producentem ARDO. Służę pomocą....
      • thalia_1 Re: Do Marleny! 24.02.09, 19:46
        Witam! Dokładnie jutro mijają dwa tygodnie jak, zgłaszałem na Infolinię ARDO,
        usterkę mojego piekarnika, zatem do środy tj.25.02.2009 ARDO ma ustawowy czas,
        żeby zgłosić się do mnie w sprawie serwisu. Jeśli do jutra nie będzie odzewu
        wtedy prosiłbym o pomoc, bo jak do tej pory jestem bezradny. Najgorsze jest to,
        że Pan na infolinii, jak już uda mi się tam dodzwonić - rzuca słuchawką - i nic
        nie można się dowiedzieć, czy coś w mojej sprawie będzie zrobione. Poczekam więc
        do jutra i w razie braku reakcji ze strony ARDO poproszę o jakąś interwencję. Z
        góry dziękuję!
        • Gość: Marlena Re: Do Marleny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 11:23
          Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale myśle, że jest to jakieś chwilowe
          nieporozumienie i sprawę na pewno da się wyjaśnić. Poczekajmy zatem
          do jutra.
    • Gość: wieszczy3 ARDO - radomszczańskaka amatorszczyzna IP: 195.251.38.* 24.02.09, 15:26
      nigdy więcej wioskowych wynalazków!
      • Gość: . Re: ARDO - radomszczańskaka amatorszczyzna IP: 77.87.124.* 24.02.09, 16:52
        zanim kolejny raz coś napiszesz to pomyśl,poczytaj,popytaj
    • Gość: Marketing ARDO Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.ardo.com.pl 25.02.09, 16:42
      Witam,
      reprezentuję dział marketingu ARDO. Pozwoliłem sobie przeanalizować zgłoszony na forum przez Pana problem z urządzeniem ARDO. Z moich informacji wynika, że Pańskie urządzenie zostanie naprawione w dniu dzisiejszym, proszę o informacje czy tak się stało i czy naprawa została wykonana rzetelnie zachowując wszelkie zobowiązania gwarancyjne.
      Pozdrawiam,
      Dariusz Andrzejewski
      marketing (at) ardo.com.pl
      • Gość: tata Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: 94.251.137.* 25.02.09, 20:22
        Ja mam problem z suszarką do bielizny ARDO .Już kilka razy była w serwisie
        naprawiana a i tak od czasu do czasu przypala przypala suszoną odzież. Stary
        Simens działał dziesięć lat bez awarii. Kicha NIE WYRÓB .Teraz zażądam wymiany
        lub zwrotu kasy
      • Gość: agd Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 21:08
        ardo oglosilo upadlosc wiec na co liczycz na cud
        tylko rzecznik krogulec z urzedu miejskiego i makro niech odpowaida
        za bubla
      • thalia_1 Re: Serwis ARDO - Skandl! 26.02.09, 18:50
        Witam! Dokładnie stało się tak jak Pan napisał. Wczoraj skontaktował się ze mną
        Pan z serwisu i umówi się na naprawę piekarnika. "Wszelkim zobowiązaniom
        gwarancyjnym" stało się zadość :)Co prawda musiałem czekać niemal dwa tygodnie
        od daty zgłoszenia, ale z umowy gwarancyjnej wynika, iż producent ma 14 dni na
        zajęcie stanowiska w sprawie zgłoszenia. Mam nadzieję, że już nigdy nie będę
        musiał korzystać z serwisu i piekarnik będzie służył mi przez długie lata.
        Dziękuję za zajęcie się moim problemem!
        • Gość: wieszczy3 Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: 201.229.208.* 26.02.09, 18:57
          thalia_1 napisał:

> Dziękuję za zajęcie się moim problemem!

bez przesady! to jest ich obowiązek, nie trzeba bić pokłonów!!
          • thalia_1 Re: Serwis ARDO - Skandl! 26.02.09, 19:10
            Gość portalu: wieszczy3 napisał(a):

> bez przesady! to jest ich obowiązek, nie trzeba bić pokłonów!!

Ja dziękuję Forumowiczom za pomoc, rady i wsparcie a nie firmie Ardo ani Panu z
            działu Marketingu, który starał się bronic wizerunku marki, która reprezentuję.
            • Gość: załamana Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.uwoj.wroc.pl 04.03.09, 14:39
              mam podobny problem ze sprzętem ARDO- pralka zepsula sie po tygodniu
              użytkowania-na naprawe czekałam ok.3tyg. ale naprawdę miły i kompetentny Pan
              mechanik zniwelował negatywny wizerunek produktu- niestety- na krótko, zaraz
              nastepnego dnia okazało sie ,ze w czasie prania przecieka woda prze frontowe
              drzwiczki pralki. Poza tym chyba "pranie szybkie" trwające 2,5 godz. a zwykłe,
              ktore trwa 3,5godz. to troche za długo..?nie wspomnę o braku odwirowania. mam
              wrażenie że silnik jest za słaby...ale moge sie nie znac.
              W każdym razie- pomocy.
              • Gość: Marketing ARDO Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.ardo.com.pl 06.03.09, 10:31
                Prosimy o podanie problemu i danych na konto:
                marketing@ardo.com.pl
                Pozdrawiam
                Marketing ARDO
                • Gość: PASTA Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: 195.205.202.* 09.03.09, 21:36
                  To może pan pomoże w sprawie szklanej półki do lodówki ARDO FMPB34-2H
                  którą rozbiłem . Zamówiłem ją w serwisie w Częstochowie na Rocha 108 w dniu21-10-2008r oczywiście musiałem zostawić zaliczkę 50zł do dzisiejszego dnia czyli 09-03-2009 nikt z serwisu nie raczył zadzwonić.W lutym zadzwoniłem raz i usłyszałem odpowiedz że jest opóźnienie z zamówionymi częściami z zeszłego roku .Ja mogę wszystko zrozumieć tylko dlaczego nikt z serwisu nie może oddzwonić i poinformować klienta że coś się może przedłużyć . To przecież dzięki nam klientom te barany mają prace . Jeżeli im szkoda na telefon to niech zamkną ten interes a na ich miejsce napewno znajdzie się ktoś inny kto będzie umiał dbać o klienta .To wcale nie jest takie trudne trzeba tylko chęci .To takie PSEŁDO FIRMY psują renomę innych firm ,porządnych firm.
              • Gość: Robas Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.173.18.230.tesatnet.pl 15.06.09, 13:50
                Prosze o podanie numeru telefonu do serwisu Ardo mam straszny
                problem z jego znalezieniem.
    • Gość: TYM Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:24
      a kto kupuje ardo-chyba głupi
      • Gość: tata Re: Serwis ARDO - Skandl! IP: 94.251.143.* 10.03.09, 08:50
        gorszą jakość trudno znaleźć na rynku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka