Dodaj do ulubionych

Firma RADEX

23.02.09, 16:27
Ot tak na wszelki wypadek bo pracowałem tam i wiem że są co jakiś czas ogłoszenia o przjęciu do pracy kierowców do tej firmy a że mamy czasy jakie mamy to z góry chce ostrzec wszstkich zainteresowanych. Pracowałem tam trochę jako kierowca, jest to hurtownia alkoholi i napojów ma kilka oddziałów głowna baza to Puszczew. Firma ta to totalne dno na umowie kazdy pracownik czy to magazynier czy kierowca ma 1100 netto przy czym jest to tylko dla zusu bo magazynierzy dostaja stawkę za godzinę z tego co rozmawiałem często trzeba pracowac po 10-12 a nawet więcej godzin- nadgodziny płatne jak zwykłe godziny i wtedy moznan jakos normalnie zarobić a praca ciężka i to dosłownie, urlopu z tego co zrozumiałem to ciężka sprawa żeby dostać a w lato nie ma nawet o czym marzyć, oczywiście reszta ponad 1100 jest w kopercie pod stołem. Dyrektor tego oddziału to wieśniak i ham jakich mało bardzo skutecznie odstręcza już po paru dniach od przychodzenia tam, sam szef to typowy prywaciarz któremu słoma z butów wychodzi w biurze jest jszcze taka jędza Ewelinka rodzina jakaś właściciela typowy donosiciel i cytuję przykładowe okreslenia o niej rzucane to żmija, jędza, wredna... itd :) ). Co do kierowców to również umowa 1100 i tyle naprawdę dostajemy a do tego to co się rozwiezie czy 1,25 zł za 1 hektolitr :))) w ciągu dnia czyli od 7-8 do 16-18 czasem dłużej rozwiezie sie około 13-18 hektolitrów a najlepsze jest to że za sobote w która to trzeba przyjść bo jak nie przyjdzie się to Cie wywala czy to dyrektor czy to poprzez uprzejmy donos wspomnianej jędzy :) dostaje sie tylko za wywiezione hektolitry czyli ja za jedną sobote 9 godzin pracy zarobiłem 13 zł :))). Atmosfera do dupy tylko nerwy i wkurzanie, potrzebowałem pracy ale zapewniam że nie da sie tam za długo popracować jesli ktoś potrzebuuje pracy tylko po to żeby przetrwać ten zły okres to mozna iśc ale na dłużej odradzam.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 23.02.09, 16:53
      (c)hłopie a wiesz co to PIP??
      • Gość: olo Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:54
        nie jestem w temacie RADEXU ale PIP to jedna wielka mafia.
        • Gość: Gość Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 14:30
          Ale spróbować zawsze warto.
      • Gość: xtonyx Re: Firma RADEX IP: 212.87.240.* 11.03.09, 21:34
        on może nie wie, ale Ty nie wiesz na pewno.
    • Gość: miras Re: Firma RADEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:42
      potwierdzam twoje słowa ta firma to jedna i to bardzo wielka pomyłka tez tam
      pracowałem zła atmosfera jestes trakrowany jako fizol serdesznie odradzam
      • Gość: głos ludu Re: Firma RADEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 08:08
        Pracowałem tam kiedyś w sezonie,i faktycznie tak jest tzw objazdówki latem
        niekiedy były od 6 do 20, a tych hektolitrów wywozu nikt nie jest w stanie
        policzyć. Poza tym nie ma czegoś takiego jak napoje latem można sobie kupić lub
        wypić przeterminowane.Nie wiem jak jest teraz ale dawniej kierowca zbierał
        jeszcze pieniądze a było tego niekiedy nawet 6 tyś, jednego okradli to musiał
        zwrócić , apotem go zwolnili .
        Szczerze odradzam
        • Gość: xyz Re: Firma RADEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 10:30
          potwierdzam :-(
          • Gość: do piszących Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 17:35
            Jak umiesz czytać i trochę pisać to załóż swoją firmę -zatrudnij
            pracowników i będzie szefem płacącym po 2500zł netto?Życzę
            powodzenia i sukcesów .
            • Gość: Gość Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 18:19
              Po twojej wypowiedzi wnioskuję, że wystarczy nauczyc sie jedynie czytac i pisać
              i można wzystko. I właśni tacy ludzie co to ledwo podstawówke skonczyli myślą,
              że maja prawo do takiego traktowania ludzi ( nie mówię tu o właścicielu tej
              firmy, bo nie wiem, co on tam skończył)
              Zadziwia mnie tylko to, że właścicieli takich potęznych firm stać na wspaniałe
              wyjazdy, duże domy itp... a nie stac by godnie płacic ludziom. Dorabiać się
              cudzym kosztem, no cóz tak też mozna.
              • Gość: kompil Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 20:38
                No niestety tak to wygląda a w Polsce to niestety normalka jest, jak widać po
                kilku wypowiedziach nie kłamałem. Co do wypowiedzi kilka postów wyżej to umiem i
                czytać i pisać jak widać i chętnie bym założył firmę ale żeby założyć firmę i
                trzepać kasę to trzeba najpierw ta kasę mieć niestety i koło zamknięte,
                oczywiście nikt żadna instytucja która ma pomagać za bardzo nie pomorze że o
                procedurach w naszym przyjaznym obywatelowi państwie nie wspomnę. Co do Pip to
                zgadza się banda jedna wielka a ich wizyty wyglądają tak że są zapowiedziane
                odpowiednio wcześniej co by koperta była gotowa na czas. Nic sie nie zmieniło
                rozmawiałem ostatnio z jednym kierowcą nadal wyzysk na całego kasa do d.... (
                1600 za 9-10 godzinne zmiany ) praca po 10 minimum godzin, z piciem zgadza się
                umrzeć możesz a nie dostaniesz zupełnie jak w kawale o ośle co padł między
                jadłem. Ja juz mam nowa pracę na szczęscie jest lepiej
                • Gość: głos ludu Re: Firma RADEX IP: 212.87.240.* 06.03.09, 21:47
                  Kolego od 2500 tys, nie wiesz jak tam jest . Czy pracodawce nie stać na skrzynkę
                  wody na zmianę. Ta woda butelka 0,33l kosztuje w sklepie 0,50 groszy a jego ile
                  0,30 groszy. Proponuje pojeździć latem w gorącu 10 godzin biegając po sklepach ,
                  schodach i piwnicach i zobaczymy czy będziesz taki mądry.
                • Gość: ja Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 10:39
                  Do kompil.
                  Sam sobie odpowiedziales. Twojemu pracodawcy tez nikt nie pomaga, procedury musial wszystkie wykonac i zalozyl firmę. Prócz tego musi użerać sie z wszystki,i urzędami, które są nastawione na karanie i szukanie przestępcy. ZUS, US, PIP, Sanepid, ITD, Policja itd... nawet nie masz pojęcia ile tego jest i w ilu miejscach pracodawca moze lamac prawo. Dlatego jego stać na wyjazdy i inne dogodności,bo to on z tym wszystkim walczy a nie Ty. Pracownik ma do wykonania tylko bardzo wąski fragment pracy w dzialalności firmy. Pracodawca niestety nie konczy pracy po wyjsciu z pracy, on w pracy mozna powiedziec ze jest calą dobę. Ale Ty i tak tego nie zrozumiesz.
                  Jedyna rada dla Ciebie. Załóż firmę sam zarabiaj np. 5000 zł a swoim pracownikom płać 3000 zł. Szybko zmienisz zdanie. Ale taki już jest w naszym kraju.
                  Pozdrawiam Cię i życzę powodzienia w prowadzeniu własnej firmy.
    • Gość: Guest Re: Firma RADEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 19:37
      Gosc pisze totalne bzdury... Ile to razy byly pracownik oskarza
      bylego pracodawce... Firme ta znam osobiscie i sprawa z zatrudnieniem
      wacale tak nie wyglada, a tym bardziej z woda. Wiesniakiem zapewne
      jestes ty - to wlasnie jest zmora dzisiejszej firmy, wiecej takich
      polglowkow jak ty.
    • mostowiak89i Re: Firma RADEX 10.03.09, 21:03
      Powyższe komentarze negatywne są jak najbardziej zgodne z rzeczywistością tam
      panującą. Zarobki są minimalizowane do jak najmniejszej kwoty. Idąc po kosztach
      prezes firmy zatrudnia więźniów z zakładu karnego. Poza tym jak by nie oni to w
      firmie nie miał by kto pracować. Pracownicy są poniżani, traktowani są jak woły
      robocze. Woda do picia tylko po terminie. A propos więźniów są oni traktowani
      lepiej niż normalni pracownicy, co więcej mają płacone za nad godziny. Kierowca
      jest najgorzej traktowany a wykonuje największa prace: musi towar dowieść,
      zanieść na sklep i zebrać za niego pieniądze. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED
      CHĘCIĄ PRACY W TYM ZAKŁADZIE !!!
      • Gość: oko mostowiak zmień pracę IP: *.chello.pl 10.03.09, 21:11
        " Te mostowiak zmień pracę , piszesz :
        "kierowca musi towar dowieść,
        zanieść na sklep i zebrać za niego pieniądze".
        To co ma zrobić w godzinach pracy ?
        zawieść nie - to kto ?
        zanieść na sklep- nie ? to kto ? sklepowa, konwojent ?
        skasować -nie, to kto ? dodatkowy kasjer ?
        • Gość: mostowiak re IP: 77.87.124.* 11.03.09, 16:17
          ej gościu obrońco RADEXU, pracę na szczęście już zmieniłem, teraz pracuje jako
          kierowca i tylko jako kierowca bez dodatkowych obowiązków a co ważne godziwie mi
          za to płacą. A propos twojej riposty to pieniądze za towar powinni zbierać
          przedstawiciele a towar roznosić konwojenci .
    • Gość: gość23 Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:40
      Ja powiem to tak:, jeśli ktoś chce pracować to będzie pracować i
      będzie z tej pracy zadowolony. Nie podoba się to po dwóch dniach
      zabieraj facet du... I nie siej smrodu. Pracownikowi sie wszystko
      należy tak??? Skoro ta woda kosztuje 0, 50 gr. to, co Cię tak
      boli!!! Co to 0, 50 dla Ciebie?!! Z pracownikami jest tak, że dasz
      palec to wezmą rękę. Dostaniesz wody później chcesz tonik, następnie
      fanty i cole!!! Po pierwsze najważniejsze pracodawca nie ma
      obowiązku częstować pracowników napojami. To tylko jego dobra wola,
      gdybyś jeździł, jako kierowca zbierający odpady po ubojowe też by Ci
      sie należało?:-) Tu właśnie jest siła tego szefa, ze takim ludziom
      jak Ty nie da sobie wejść na głowę tylko pokaże gdzie jest Twoje
      miejsce!!! Poza tym Panie "kompil" tak wspaniale umiesz liczyć, wiec
      policz ilość pracowników, którzy dostają na dniówkę jedną zgrzewkę
      wody. W skali roku, tworzy to ogrom. Ja Niewinem dokładnie ile, bo
      mnie to nie interesuje i jako osoba pracująca nie mam czasu, ale Ty,
      jako przyszły bezrobotny możesz się tym zająć, poszukując nowej
      pracy. A tak się stanie, gdyż osoba Twojego pokroju nigdzie nie po
      pracuje długo. I tu wskazuje problem Twojej osobowości: -) Wszędzie
      dobrze tam gdzie nas nie ma. To, że wyrażasz swą opinie na forum
      świadczy o Twojej nie dojrzałości. Co więcej jesteś egoistą i świata
      poza własnym ja nie widzisz? Twoja potrzeba kończy się na Twojej
      wypłacie i tu cały problem. Nie widzisz tego, co jest naprawdę w
      firmie, problemów i zmagań, wysiłku i czasu włożonego w to, aby
      stworzyć miejsca pracy, a z tego, co wiem jest tych miejsc w tej
      firmie sporo. Starania o to, aby utrzymać klientów, pozyskiwać
      nowych, dbać o płynność finansową i można by tak pisać. I GRATULACJE
      dla Pani Eweliny, właśnie takich pracowników się ceni. Ta Pani po
      prostu wie, za co dostaje pensje. Robi po stronie pracodawcy, a nie
      przeciwko niemu. I tutaj cała sztuka. Pozostaje tylko życzyć Panu
      pracodawcy, właśnie takich pracowników, a nie takich jak ty, który
      poza własnym nosem nie widzisz niczego.
      • Gość: l Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:44
        pracodawcy też jak się da palec to po pewnym czasie będzie chciał ręke, itd...
        • Gość: gosc24 Re: Firma RADEX IP: 195.205.202.* 11.03.09, 20:41
          Gosci 23 szczeliles psychologiczną popisowke ,ze az mi cie zal. Pracodawca ma
          obowiazek w pewnych warunkach zapewnic pracownikowi wode do picia.Moze Twoj szef
          albo ty sam/a sadzisz,ze jak dasz komus butelke napoju po terminie to ratujesz
          mu zycie i powinien cie za to po tylku calowac :) A i jescze jedno. Juz widze
          jak pan Sef mysli i kombinuje jak tu stworzyc nowe miejsca pracy :) By zapewnic
          bogate zycie swym rodakom Buhah ha ha A pani Ewelina to chyba jest
          spowinowacona z szefem,prawda ?
          • Gość: mostowiak Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 11.03.09, 21:06
            Zgadzam się z przedmówcą !!! Marek, bo podejrzewam,że to ty te piszesz riposty,
            człowieku z twoim wykształceniem powinieneś butelki przebierać i plac zamiatać !!!
            • Gość: gosc24 Re: Firma RADEX IP: 195.205.202.* 12.03.09, 13:20
              Czy to chodzi o Marka -przedstawiciela,ktory bajerowal kiedys corke szefa tej
              firmy ?
              • Gość: fdf Re: Firma RADEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 13:52
                chyba o Marka, ktory jest bratem Szefa.
            • Gość: gość23 Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:03
              A pro po wykształcenia! Nie ono świadczy o tym, kim człowiek jest w
              życiu i co robi, czy może, jakie stanowisko pełni w firmie. Skoro
              jesteś taki wykształcony to, co robisz w pracy za kierowcę!!! Choć
              uważam, że żadna praca nie hańbi. Bijesz nie w tą stronę, analizując
              czyjeś wykształcenie. Cenne jest doświadczenie, a nie pusta wiedza
              książkowa. Gdyby było inaczej, każda osoba po studiach powinna mieć
              własną firmę, lub co najmniej wysoko osadzone stanowisko, a
              rzeczywistość taka nie jest! Szukają pracy nie mogąc jej znaleźć!
              Często to wykształcenie nie jest ogóle wykorzystane w życiu i
              rzeczywistości.
          • Gość: BYŁY PRACOWNIK > Re: Firma RADEX IP: *.2.141.239.tvksmp.pl 19.03.09, 07:53
            Jak tak siedzę sobie i przeglądam te teksty to nie wiem czy się smiać czy
            płakać.Jak człowiek,właściciel takiej co prawda dziadoskiej ale w miarę dużej
            firmy może pisać takie głupoty-szmieszne!!!!!!!!!!!!!!----------------po
            pierwsze jak można gadać ,że takiego pracownika jak Ewelina trzeba cenić-zgodzę
            się pracodawca ma prawo ją cenić skoro donosi na wszystkich,robi wszystko po
            swojemu,sprzedaje na każdym kroku,nie potrafi żyć choć w najmniejszym stopniu z
            kolegami z pracy tylko i wyłącznie z pracodawcą ,a na kolegów donosić i być z
            tego zadowoloną i uśmiechnietą to chyba każdy pracodawca by cenił,bez
            wyjątków-----------p.s. ale zapewniam pani Ewelino!!,że z takim
            wrednym,podłym,hamskim,niekoleżeńskim charakterem to w żadnej pracy nie będziesz
            szanowana[nawet jak widzisz żaden facet kobiety o tak wrednym charakteże nie
            chce a ty to jeszcze pogłębiasz----ojjjjjjjjjjjjj ja to się dziwie ,bo na twoim
            miejscu po prostu bym się wstydził....--
            • Gość: Gość Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 16:19
              Zamotałeś się w tej wypowiedzi i byków narobiłeś co nie miara.
              Chciałeś powiedzieć z sensem,a wyszło masło maślane:)
              • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 20.03.09, 21:02

Byków to trochę narobił, ale na pewno napisał z sensem!!!
          • Gość: xedos 4ever Re: Firma RADEX IP: *.realestate.net.pl 13.02.10, 20:27
            Co się dziwisz? Skoro to pisał sam kierownik Radexu to nie ma co się dziwić, że
            pędzel nie zna przepisów i nie wie co się pracownikowi należy. Tłuka nie
            nauczysz a czytać też trzeba umieć.
            • Gość: XXX Re: Firma RADEX IP: *.unknown.vectranet.pl 22.02.10, 19:02
              CHYBA W RADEXIE SIĘ DOBRZE DZIEJE,ŻE NIKT NIC NIE PISZE .
      • Gość: ja Re: Firma RADEX IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.03.09, 20:10
        Brawo dla gość23. Lepiej nie można było tego opisać.
        Jestem tego samego zdania co Ty.
        Jak ktoś chce pracować to będzie pracował.
        Jak się komuś nie podoba to niech się zwolni i założy firmę w której będzie
        respektował wszystkie prawa i przepisy (zwłaszcza te dotyczące pracowników).
        Najlepiej by było, żeby pan szofer jeździł w białych rękawiczkach, paliwo którym
        handluje spuszczał za niego murzyn a on jeździłby i woził tragarza( do
        roznoszenia towaru), przedstawiciela handlowego (do inkasowania pieniędzy),
        mechanika ( bo przecież auto lubi się zepsuć), masażystkę ( w razie jakby plecy
        zabolały) i księdza ( w razie jakby umarł z nudów za kółkiem). W dupie się
        poprzewracało i tyle. Jeszcze trochę lat minie zanim ludzie zaczną doceniać to,
        że mają pracę a nie to że im się należy. Chce lepszych warunków to niech se stworzy.
        Pozdrowienia dla wsystkich tych którzy wiedzą co to praca.
        • Gość: haha Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 13.03.09, 11:00
          marku.. sam sobie bijesz brawo.. mówi się "w głowie się poprzewracało" a nie "w
          dupie" :p widać że do szkoły miałeś pod górkę!!! w psychologa się nie baw bo nie
          masz o tym pojęcia i daruj sobie te filozofie.. lepiej znajdź pracę w firmie
          takiej jak radex ale żeby prezesem nie był twój brat tylko obca osoba.. wtedy
          zobaczysz co to znaczy praca i dołączysz do osób piszących negatywne komentarze
          na tym forum..
          • Gość: gość23 Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:48
            hallllooo ja jestem Kobietą!!!! Panowie: -) Osobą z boku zupełnie
            niezwiązaną z tą firmą!!!!
            • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 13.03.09, 13:54
              hahaha; zmieniłeś płeć??
          • Gość: Gość Re: Firma RADEX IP: 212.87.240.* 13.03.09, 18:32
            Jak ktoś uważa że Marek ma łatwo to nic nie wie co sie w firmie
            dzieje - nie bronie nikogo i nie osądzam. Jaka firma jest każdy
            widzi ale nie powinno to być tematem publicznym bo ani nie poprawia
            to atmosfery w firmie, ani nie polepszy jej sytuacji. A poza tym
            zastanówcie się co piszecie bo obrażanie kogoś i wytykanie mu braku
            wykształcenia świadczy również o waszym poziomie.
            • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 15.03.09, 09:59
              Żona powinna bronić męża!! Inaczej nie wypada!!!
      • Gość: Anthony Re: Firma RADEX IP: *.gprs.plus.pl 19.03.09, 20:50
        a ja jestem ciekaw co na to Maspex ??? Pewnie dumny z opinii o swoim
        dystrybutorze?
        • Gość: gość23 Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 07:17
          Gdyby ludzie, choć trochę chcieli pracować, nie było by dziś
          bezrobocia tych wszystkich negatywnych komentarzach odczuwa się
          tylko chorą zazdrość i zawiść. Istnieje jeszcze zdrowa zazdrość,
          która motywuje do pracy i chęci osiągnięcia czegoś, tylko własną
          pracą, a nie liczeniem tego, że inny ma to mi też się należy.
          Niestety to pojęcie jest w naszym społeczeństwie mało znane, a co
          dopiero.... Szkoda słów i czas na waszą próżność...
          • Gość: gosc Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 21.03.09, 12:40
            Gościu 23 jesteś daremny! Wciąż pleciesz to samo!!
            • Gość: gosc 24 Re: Firma RADEX IP: 195.205.202.* 21.03.09, 13:01
              Ewelina przyszla do pracy , zrobila kawe, odpaliła kompa i sie rospisuje :-)
              • mayday123 Re: Firma RADEX 15.06.09, 15:41
                Witam wszystkich zawiedzionych pracą w Radexie oraz tych,którzy są
                lub byli z niej zadowoleni.Pracowałem tam w ubiegłe
                wakacje,wiedziałem dokładnie co to za firma i jaką cieszy się
                sławą.Mając prawko na C chciałem zdobyć troche doświadczenia i
                pojeździłem sobie tam troszke.Zgodziłbym sie po części z każdym z
                Was-wylałem tam dużo dużo potu,bo to naprawde ciężka praca
                rozładować codziennie takie volvo pod sklepami,ale z drugiej strony
                jak ktoś się zaweźmie to da rade.Co do atmosfery to nikt mi tam nie
                powiedział złego słowa w firmie,jedynie na sklepach zdażali sie buce
                i cwaniaczki...na szczęście w mniejszości przypadków.Jestem
                studentem i na początku wszyscy obstawiali,że sobie nie poradze
                bo "ciężko",ale jakoś poszło i jeździłem prawie 3
                miesiące.Pozdrawiam Grześka z magazynu i Tomka kierowce-fajni goście.
                • Gość: xyz Re: Firma RADEX IP: *.rev.masterkom.pl 18.06.09, 08:47
                  Kolego M. od kiedy jesteś studentem? Nie ośmieszaj się! Ale masz rację,że
                  Grzesiek i Tomek to fajni goście!!
                  • Gość: ktoś Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 17:33
                    Grzeska juz wyjebali bo Aśka go podpie...ła,ze browary spija z magazynu
                    • mayday123 Re: Firma RADEX 20.06.09, 19:39
                      Kolego XYZ,a w czym się ośmieszyłem Twoim zdaniem.Napisałem jak to
                      mniej więcej wygląda z mojego punktu widzenia.A studia w tym roku
                      kończe.
                      • Gość: xyz Re: Firma RADEX IP: *.rev.masterkom.pl 22.06.09, 15:09
                        Żeby studia skończyć to trzeba je najpierw rozpocząć! Ty tego jeszcze nie
                        zrobiłeś!! Lubisz mydlić ludziom oczy i podawać się za kogoś kim nie jesteś!
                        • mayday123 Re: Firma RADEX 22.06.09, 20:22
                          Panie XYZ,sprawdź sobie jeśli masz taką możliwość czy w tamtym roku
                          nie pracował w radexie student(jako kierowca)...Oczu nie mam
                          potrzeby nikomu mydlić,a tymbardziej nie musze Ci nic udowadniac.Nie
                          wyrabiales sie,szybko zrezygnowales,a teraz czepiasz sie kogoś kto
                          chce coś od siebie na tym forum dopisać.Troche kultury kolego...
                          • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: *.rev.masterkom.pl 24.06.09, 18:00
                            Gdyby w tej firmie było tak dobrze jak opisujesz to nie byłoby tych negatywnych
                            komentarzy! Jak widzisz Marku tylko Ty masz dobre zdanie o firmie brata i
                            walczysz na forum z całą resztą, nawet napisałeś ,że jesteś studentem! Na naukę
                            nigdy nie jest za późno, więc możesz spełnić swoje marzenia o studiach. Zamiast
                            dolewać "oliwy do ognia " weź się lepiej do solidnej roboty i nie kpij sobie z
                            ludzi ciężko pracujących!!
                            • mayday123 Re: Firma RADEX 25.06.09, 00:51
                              Po pierwsze to nie jestem Marek, jestem od niego troche młodszy, a
                              po drugie to jeśli umiesz juz składać literki to wczytaj się dobrze
                              w to co napisałem a zobaczysz, że nie opisywałem tam samych
                              cudownych rzeczy. Owszem, jest tam bardzo bardzo dużo niedociągnięć,
                              a już z napojami dla kierowców na drogę to rzeczywiście tragedia,
                              tylko dla kogoś takiego jak ja, który przyszedł tak z założeniem
                              zdobycia praktyki nie jest to najgorsza perspektywa...
                              • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: *.rev.masterkom.pl 25.06.09, 10:55
                                Ludzie plują Ci w oczy a Ty mówisz że deszcz pada!
                                • mayday123 Re: Firma RADEX 25.06.09, 18:21
                                  Kolego "gość", postarał byś sie może troche bardziej jeśli chcesz
                                  zebym poczuł się urażony. Jeśli moge zapytać to na jakim stanowisku
                                  Ty tam pracowałes, czy moze pracujesz?
                                  • Gość: Obserwator_Zdarzeń Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 11:56
                                    jedno jest pewne,każdy pracownik zatrudniony w tej firmie jest postrzegany tylko
                                    jako narzędzie do robienia kasy szefuniowi,który jest miły tylko na rozmowach
                                    kwalifikacyjnych,a po pewnym czasie pokazuje swoje chamstwo i jakbyś
                                    zachorował,to najchętniej wywaliłby cie na zbity ryj,z tym,że juz sie
                                    przekonał,że nie ma ludzi (kierowców) którzy za małą kase co do wysiłku,stresu i
                                    ryzyka włożonego w tą prace po prostu nie chcą pracować
                                    • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: *.rev.masterkom.pl 07.07.09, 09:29
                                      Szczera prawda kolego!
                                      • Gość: maly-sc UPADEK IP: *.prenet.pl 08.07.09, 17:07
                                        .......ot tak dla zainteresowanych siec hurtowni RADEX po malutku
                                        upada najpierw zamknieto Kłobuck teraz kolejna na śląsku wydaje mi
                                        sie ze nastepna będzie w częstochowie.
                                        Lubliniec tez cięko stoi
                                        • Gość: warlock za jakie pieniadze IP: 195.205.202.* 08.07.09, 23:43
                                          Widzialem i przygladałem sie dzis przypadkiem napotkanemu kierowcy z Radexu.
                                          Wnosil towar do sklepu ,nie gdzies na pietra biznes centrum ,lecz to sklepu na
                                          osiedlu. Musze przysnac,ze trzeba zapier- lać na stanowisku kierowcy . Chcialem
                                          z ciekawosci podejsc i zagadac,ale jak gosc skonczyl to widzialem ,ze nie ma na
                                          nic ochoty jak tylko jechac dalej.Ile Panowie kierowcy zarabiacie jako kierowcy
                                          kat.C w Radexie ?
                                          • Gość: gość znający temat Re: za jakie pieniadze IP: *.rev.masterkom.pl 09.07.09, 10:06
                                            Netto ok. 1000 zł + premia od wywozu
                                            • Gość: maly-sc Re: za jakie pieniadze IP: *.prenet.pl 10.07.09, 10:44
                                              z tymi zarobkami jest roznie jezdzilem fordem to bralem na reke
                                              jakies 1400-1500 pracowalem 0d 7 - do 18-20 kolesie na volvie maja
                                              tyle samo moze ciut wiecej.teraz wydaje mi sie ze maja lipe. Jak
                                              pisal moj przedmowca jest 1000pln +premia czyli tzw hektolitry czyli
                                              ile wywieziesz tyle zarobisz
                                              1 hekto= 1,20pln czyli tysiac hekto wywieziesz masz 1200pln+ten 1000
                                              jak dobrze pamietam to skrzynka piwa ma 0,50 hektolitra
                                              aha na fordzie srednia to 300-500 hekto w miesiacu
                                              w ten sposob mozesz przeliczyc ile zarabiaja
                                              pozdro
                                              • Gość: ja Re: za jakie pieniadze IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 12:02
                                                jak skrzynka piwa moze miec 0,5 hekto jak 1 hektolitr= 100 L ,czyli jak w
                                                skrzynce znajduje sie 20 piw x 0,5 L =10 L czyli 0,1 hekto chyba nie namotałem ;)
                                                • Gość: ja Re: za jakie pieniadze IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 12:04
                                                  10 skrzynek z piwem 0,5 L = 1 hektolitr
                                                  • Gość: ja Re: za jakie pieniadze IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 12:07
                                                    zeby zarobic to 1200 wożąc samo piwo o pojemnosci 0,5 L w skrzynkach,musiałbys
                                                    wywieżć 10000(dziesiec tysiecy)skrzynek -pozdrawiam
                                                  • Gość: ja Re: za jakie pieniadze IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 12:09

dodam ze ze chodziło mi o 1200 samej premii + ten 1000 z podstawy co dałoby
                                                    2200 ,ale wywieź tyle hekto w miesiącu graniczy z cudem :)
                                                  • Gość: ja Re: za jakie pieniadze IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 12:12
                                                    jaa 10000 hekto w miesiacu,biorac srednio 22 dni robocze,daje nam 454,5 skrzynki
                                                    na dzien roboczy-powodzenia :D
                                                  • Gość: gość Re: za jakie pieniadze IP: *.rev.masterkom.pl 10.07.09, 22:15
                                                    Czy ktoś kiedyś dostał 1200 zł premii? Kilka lat wstecz miałem 900zł premii za
                                                    harówkę od świtu do późnego wieczora!!! A ile można dostać teraz w dobie kryzysu??
                                                  • Gość: GOŚĆ Re: za jakie pieniadze IP: *.rev.masterkom.pl 12.07.09, 11:38
                                                    Wypłaty zajebiste!!! W granicach 1500zł!
      • Gość: aga Re: Firma RADEX IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 10.07.09, 20:07
        Pracodawca ma zapewnić pracownikowi wodę do picia tak jest wg przepisów. Ja
        pracując w jednej z firm co miesiąc dostawałam kg cukru, paczkę kawy sypanej i
        rozpuszczalnej,100 szt, herbaty oraz 6 szt 1,5l wody do picia.
        • mayday123 Re: Firma RADEX 12.07.09, 20:09
          To fajnego miałaś pracodawce:)
          • Gość: aga Re: Firma RADEX IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 12.07.09, 20:35
            Teraz też mam nie najgorzej. Zawsze mamy kawę ( rozpuszczalną, sypaną), herbatę,
            cukier, wodę mineralną. Uważam, że tak powinno być w każdym zakładzie pracy.

"Ludzie pracują za pieniądze,
            ale pójdą za tobą dodatkowy szmat
            drogi, jeśli okażesz im szacunek,
            nagrodzisz pochwałą i uznaniem"
            • mayday123 Re: Firma RADEX 14.07.09, 17:51
              To w jakiej firmie jest tak fajnie,może złoże tam swoje CV:)?
          • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: *.rev.masterkom.pl 14.07.09, 12:06
            Śmieszne!!!
    • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 15:28
      złodzieje,złodzieje i jeszcze raz złodzieje !!!!! jebac tą chołote
      • mayday123 Re: Firma RADEX 17.07.09, 19:01
        Widzę Panie "gość", że nie wszyscy powinni mieć dostęp do internetu:)
        • Gość: inna Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 19:27
          jesli ktos chce pracowac to bedzie pracować a co niektorzy wynajduja 1000 wymowek zeby tylko nie pracowac...usprawiedliwiają się
          • Gość: szefowa Mariola Re: Firma RADEX IP: 195.205.202.* 18.07.09, 09:48
            Tak jest zgadzam sie :-) Jak ktos chce zap***dalac za miske ryzu to bedzie
            zap***dalał i takich wlasnie cenimy i z takich zyjemy.Jak ktos ma noz na gardle
            to pracuje za marne grosze i takich nam potrzeba,takich pracowitych lubimy . Ha
            Ha Ha
            • Gość: inna Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.09, 10:15
              nie sądze by to byla miska ryżu,zarobki jak wszedzie.
              a kazdy zaklad czy pracodawca jest na forum zjechany
            • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 21.07.09, 08:42
              Szefowa firmy używa takich słów? WSTYD!! Świadczy to o tym, że traktujecie ludzi
              jak niewolników!
              • Gość: szefowa Mariola Re: Firma RADEX IP: 195.205.202.* 21.07.09, 10:05
                E tam ,zaraz wstyd i wstyd. Jestem normalna polska szefowa,jak miałam malo to
                siedzialam cicho,jak sie dorobiłam, to sie nosze i panosze.Wychowałam sie na
                ławce przed blokiem a nie w jakiejs okolocznej wiosce.Jestem miastowa i <piip>
                -uj wam w <pip > -pe :-)
                • Gość: nowa Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 22.07.09, 13:05
                  Herby to miasto? Do tego komentarza pasuje stare przysłowie:
                  "Nie masz większego chama, jak dziad idzie na pana"
                  • Gość: Herbus Re: Firma RADEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.10, 11:00
                    Firma Radex ma siedzibę w miejscowości Puszczew, powiat Kłobucki, Szef Radeksu
                    tylko pomieszkuje w "gargamelu" w miejscowości Herby.
    • Gość: mistrz obserwacji Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 16:28
      nie dziwie sie ze niektorzy parcownicy co dupe liżą szefowi będą bronic tej firmy pisząc ze jak ktos chce pracowac to bedzie pracowac,za te pieniadze to moge robic za pseudo ochroniarza w tesco lub innym markecie,a nie zapie...c cały dzien zeby było na opłaty
      • Gość: inna Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 18:25
        no to idz i rób kto Ci broni!!!
        • Gość: nowa Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 23.07.09, 08:13
          Jakby odeszło kilka osób to ciekawe kto by na was robił!!! Już jest
          beznadziejnie!!
          • mayday123 Re: Firma RADEX 23.07.09, 12:56
            Mam pytanie do wtajemniczonych...Poszukują tam jeszcze kierowców na
            Volvo?
            • Gość: gosc89== Re: Firma RADEX IP: 77.87.124.* 23.07.09, 18:39
              Chyba nie, bo 100 podań o przyjecie leży u szefa, chętni walą drzwiami i
              oknami. hehe :D a tak w ogóle dobrze, że są koledzy z ZK.
              • Gość: inna Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.09, 19:12
                zadzwon najlepiej do firmy i spytaj.
    • Gość: szyderca Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 19:43
      ciekawe gdzie w te wakacje wypoczywali i wypoczywac będą kierowcy hehe
      urlop zima to niech se w dupe wcisna,to najgorsze gowno w jakie mozna wdepnąć
      • Gość: gość112 Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 14:08
        Wy teraz rozmawiacie o hurtowni w Częstochowie, o ile się nie mylę na Puszczewiu
        kierowcy mają o wiele gorzej.
        • Gość: maly-sc Re: Firma RADEX IP: *.prenet.pl 03.08.09, 20:29
          Walic radex
          mam nadzieje ze szybko padnie tego zycze panu "prezesuniowi"
    • Gość: uciekinier Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 22:27
      popieram 3 ostatnie wypowiedzi -jebac radex
      • Gość: www Re: Firma RADEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:15
        popieram uciekiniera jebać Radex
        • Gość: maly-sc Re: Firma RADEX IP: *.prenet.pl 10.08.09, 20:24
          KONIEC RADEXU JEST BLISKI
          • Gość: inna Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 06:44
            widzę,że jakiś jasnowidzów na forum też mamy.oj ludzie,ludzie...
            • mayday123 Re: Firma RADEX 11.08.09, 15:00
              Chyba raczej czarnowidzów:D
              • Gość: cygan Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 14:23
                Ta gó...ana firma jeszcze istnieje?
                • Gość: bast Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 21:08
                  W Częstochowie dostawałem jak pracowałem na magazynie do picia od pracodawcy Radlaka wode przeterminowaną i inni zresztą też i tylko taką, dobrze że jak byłem kierowcą potem to czasem te debile dwa Rysiek i Darek sie mylili i wydawali czasem za dużo picia, chociaż przeciez są nieomylni i idealni i cudowni, to miałem świerzą. Tak apropo w CZĘSTOCHOWIE PRACUJĄ NA JEDNEJ ZMIANIE TAKIE DWA DUPOWŁAZY I SZMACIARZE kazdy chyba wie kto, nic innego nie robią tylko donoszą i kopia pod innymi dołki, jak ktoś sie tam dostanie do pracy i będzie na ich zmianie to będzie ok ale jak tylko będzie na innej jak ja potem byłem to prędzej czy późnij zaczną pod nim ryć i na niego nadawac do prezesunia, a prezesuniek tylko gadał z tym staruchem Ryśkiem ( do piachu powinienes iśc juz a nie tak motać głąbie głupi ) i tak po kolei zwalniali ludzi, od paru lat jest tam tylko jedna stała zmina Rysiek i jego przyboczny przydupas głupek Darek a pozostali sa zwalniani właśnie prze rycie tych dwu. Także jak ktos sie tam przyjmie to jak nie trafi na ich zmiane to raczej długo nie poppracuje a na ich zmianę ciężko wejśc bo oni są nierozłączni chyba nawet do kibla razem chodzą :). Pozostali ludzie sa ok wszyscy po za oczywiście tą małpa głupią Ewelinką. Beznadziejna firma odradzam każdemu kto szuka pracy na stałe jesli ktoś tymczasowo to można.
                  Kawał:
                  Czemu Ewelina jeździ samochodem koloru czarnego?
                  Bo poprosiła sprzedawcę żeby dobrał kolor samochodu do jej charakteru :)))
                  • Gość: Gościu Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 20:07
                    Radlak to kawał sku...syna,nie radze nikomu tam podejmowac pracy
                    • Gość: maly-sc Re: Firma RADEX IP: 195.117.70.* 25.08.09, 14:33
                      Mam pytanie do Eweliny
                      Czy jestes zadowolona z komentarzy na twoj temat??????
                      • Gość: www Re: Firma RADEX IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.09, 11:32
                        Ewelina z Czestochowy gdyby miala faceta to moze by byla inna, ale
                        kto by sie zainteresowal takim debilem.Ona to chyba tylko Radlakowi
                        moze zrobic laske, nic wiecej. Szecunek dla skazanych. Oni sa sila
                        napedowa tej firmy. Odwalaja cala czarna robote. Zycze wolnosci dla
                        ziomkow.
                        • Gość: xxxxxxxx Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.09, 20:17
                          To fakt jaby nie więźniowie to ta firma padała by już dawno na ryj razem z tym
                          swoim prezesuniem kretynem. Taka ciekawostka że juz chyba ze 3 uciekło w tym
                          jeden skazany za zabujstwo i nadal dostaje nowych. Tam w chyba specjalnie ich
                          daja żeby wszyscy uciekli albo oczywiście kasę daje komuś w łapę.
                          • Gość: maly-sc Re: Firma RADEX IP: 195.117.70.* 09.09.09, 09:17
                            fuck the radex
                            • Gość: GOŚĆ Re: Firma RADEX IP: 195.116.157.* 12.09.09, 12:14
                              Podziwiam kierowców,którzy jeszcze tam harują za tak marne wypłaty!
                              • Gość: zuczek Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 18:53
                                Ja uwazam ze ci kierowcy to desperaci,człowiek powinien miec odrobine godnosci,a
                                nie zeby dla jakiegos pasibrzucha sie szmacic,lepiej isc do łopaty i lepiej sie
                                wyciagnie ale człowiek ma przynajmniej spokoj
                                • mayday123 Re: Firma RADEX 19.09.09, 15:22
                                  Więc żuczku Ty idź do łopaty, a my popatrzymy.Większość ludzi chcąc
                                  niechcąc pracuje dla jakiegoś pasibrzucha ponieważ żyjemy w
                                  kapitalizmie gdyby ktoś zapomniał...Ale żyjemy też w wolnym kraju i
                                  każdy ma prawo poprostu powiedzieć: "dziękuję za pracę, nieodpowiada
                                  mi..."
                                  • Gość: 123456 Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 21:38
                                    Słyszeliście,ostatnio jakiś kierowca miał wypadek. Może wiecie jakieś szczegóły?
                                    • storiima Re: Firma RADEX 20.09.09, 22:34
                                      > Słyszeliście,ostatnio jakiś kierowca miał wypadek. Może wiecie jakieś szczegóły
                                      > ? To nie
                                      moja wina,pojebal mi sie matrix ,a ten kierowiec patrzyl jak na ... na... na
                                      ... storime. Popatrzyl na mnie jak na jakiegos zyda i tak mnie to ubodlo,ze
                                      nawet depresanty nie pomogly. Wywalilem na niego wszystkie zakupy i ucieklem w
                                      strone ryneczku,byle poza granice mojego obwodu.Teraz moga mi naskoczyc.
                                      • Gość: gość112 Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 14:54
                                        Ten wypadek był chyba w Kaletach, a więcej nie wiem
                                        • Gość: radexowiec Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.09, 22:58
                                          Jak ma nie byc wypadków jak samochody którymi się w tej firmie jeździ to złom
                                          gorszy od tego co na złomie :))) wszystko odpada i szwankuje. A co do firmy to
                                          proponuje panu prezesuniowi który tak kocha swoich więźniów żeby sie
                                          przeprowadził do ich lokum w Herbach to będzie z nimi bliżej :). Ty debilu głupi
                                          zainteresuj sie co sie dzieje w firmie co potrzeba może byś hamie głupi po
                                          przyjeździe chociaż zapytał dla przyzwoitości co tam słychac a nie od razu
                                          lecisz i choćby na placu było 100 tirów i 30 klientów a my latali urobieni po
                                          łokcie każesz leźć ze soba na butelkownie i pieprzysz ile to więźniowie
                                          przebrali i dlaczego tak mało. W dupie mamy twoich więźniów i ile przebrali
                                          palet, jak chcesz wiedzieć to se przy nich stój głąbie cały dzień i pilnuj.
                                          • Gość: obserwator Re: Firma RADEX IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.09.09, 21:28
                                            Co prawda,to prawda-samochody to złomy,aż dziw mnie bierze że nikt
                                            jeszcze nie zginął.Wszystko przed Wami ,idzie zima...zobaczymy.Jesli
                                            chodzi o firmę ,to powiem krótko-są gorsze.
                                            • Gość: pracol Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 18:09
                                              No zima to prawdziwa zabawa zwłaszcza na wózkach widłowych w cz-wie, tam jest
                                              dośc stromo i wózki albo się ślizgaja bokiem albo wogóle spod auta nie mozna
                                              odjechać a ponieważ to firma radex więc nie ma piasku z solą do posypania tylko
                                              popiół z pieca którego przeważnie prakuje. Zawsze mnie ciekawi czy tej zimy
                                              ktoś wywali palety z piwem czy tez może przywali w auto. Jako kierowca mam
                                              szacunek dla wózkowych naprawde mają umiejętności tego kto tam pracował w tej
                                              firmie przez zimę jako operator wózków naprawde polecam każdemu pracodawcy
                                              • Gość: abc Re: Firma RADEX IP: 195.116.157.* 16.12.09, 13:14
                                                Czy ta firma już upadła?
                                                • Gość: ja Re: Firma RADEX IP: *.chello.pl 16.12.09, 21:04
                                                  no właśnie co tu tak cicho a i autek jakoś mało widać, co tam w firmie słychać,
                                                  Radlak już wszystkich zwolnił i sam robi :))
                                                  • Gość: GOŚĆ Re: Firma RADEX IP: 195.116.157.* 18.12.09, 09:32
                                                    Jest gorzej niż źle!! Towaru brakuje, wyjazdów coraz mniej no i wypłaty wciąż
                                                    mniejsze-ok.1200zł!
                                                  • Gość: 123 Re: Firma RADEX IP: 195.116.157.* 11.02.10, 09:33
                                                    Czyżby to koniec RADEXU !!!! Pieniędzy nie ma nie tylko na wypłaty dla
                                                    pracowników ale i na towar,a zadłużenie firmy wciąż rośnie!!!!
                                                  • Gość: anka Re: Firma RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 09:47
                                                    A wy się cieszycie?
                                                    Jest takie przysłowie:
                                                    " Nie smiej sie dziadku z cudzego wypadku, dziadek sie smial to samo miał" taka
                                                    nienawiśc i zło życzenie może sie odwrócic.

Znam tych ludzi, pamietam jak zaczynali, jacy byli wtedy, a jacy sa teraz. Wielu
                                                    ludzi których znali dzisiaj "nie znaja" szczególnie p.K, ale mam to gdzieś i
                                                    nigdy nie zyczyłabym mu upadku.

Rozumiem że mozna byc rozzalonym i pomstowac na firme, ale zawsze mozna sie
                                                    zwolnic i poszukac cos innego, a wy pracujecie trzymacie sie kurczowo i wyzywacie.

Troche więcej pokory i samokrytyki...
                                                  • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: 195.116.157.* 12.02.10, 09:22
                                                    Ten kto kiedykolwiek tam pracował wie, że pracownik zawsze był i jest traktowany
                                                    jak zło konieczne,był i jest poniżany!! Szef nigdy nie miał szacunku do zwykłych
                                                    pracowników i to może jego karta się teraz odwraca!!!
                                                  • Gość: hmm Re: Firma RADEX IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.10, 15:33
                                                    ktos tu pisal ze jak nie pasuje to niech sie zwolni i własnie pomalu wszyscy sie zwalniają.
                                                  • Gość: antyRadex Re: Firma RADEX IP: 87.204.35.* 10.03.10, 18:55
                                                    i powinni sie zwolnic,a nie robic na jakiegos chuja ,ktory jedzie na
                                                    psychotropach,pewnie to one w połączeniu z alkoholem sprawiły ze ten łach czuje
                                                    sie właścicielem pracowników,jeszcze mu sie do dupy naleje,wierze,że jest
                                                    sprawiedliwosc na tym swiecie
                                                  • Gość: ja Re: Firma RADEX IP: *.chello.pl 18.03.10, 22:05
                                                    Jak tam ta beznadziejna firma jest jeszcze, pracuje tam ktoś po za ewelinką i
                                                    radlakami no i więźniami, no i oczywiście po za tymi dwoma dupowłazami i mendami
                                                    wiadomo kto D. i R.
                                                  • Gość: kolbi Re: Firma RADEX IP: *.2.141.239.tvksmp.pl 21.07.10, 13:46
                                                    racja ----radex to dno
                                                  • Gość: PAN FAJNY!!!!!! Re: Firma RADEX IP: *.2.141.239.tvksmp.pl 21.07.10, 14:57
                                                    A jak tam żyje sobie firma RADEX?----pozdrawiam panią Ewelinkę,panią ewę i panią
                                                    Agnieszkę-----a chciałem jeszcze pozdrowić starych kolegów kierowców ale na
                                                    mieście widzę,że już się jak zwykle pozmieniali ,a przepraszam został jeszcze
                                                    jeden który podpisał umowę dożywotnio-------mmmmmmmmmmmmmmm nio o kogo chodzi
                                                    drogie koleżanki milusie-----nio oczywiśćie fanfary dla pana Jerzego P.,który
                                                    szuka już kilka lat innej pracy tylko szkoda ,że szuka jej tak ,żeby po prostu
                                                    nie znaleść ale cóż człowiek tak wspaniały i wygadany -{szkoda ,że jak tylko
                                                    szefa zobaczy to pędzi na objazdówkę ,że aż mu się z bucików kopci} z
                                                    przepukliną i lizus musi utrzymać ,powtarzam,musi,utrzymać firmę RADEX- bo bez
                                                    niego padnie - ale cóż taki jego los-no chyba pan prezes nie będzie cały czas
                                                    tolerował jego widzimisi -no wiecie ,że ma przepuklinę ,że ma 50 lat ,a no i
                                                    oczywiście co no no podpowiem wam,no jasne ,że zrobił volvo swoje ukochane o
                                                    15:00 i idzie do domu---niech się nie zdziwi jak mu się to utnie----nio to tyle
                                                    ale tak to jako kierowca to oceniam na jakieś 13% na 100 o myślę ,że to
                                                    sprawiedliwe. nio i zostaje sprawa dwóch ..........ło och jejku
                                                    ,jejku,jejku,jejku jak mam wypowiedzieć te imiona to aż mi ciarki
                                                    przechodzą---łe fuj,fuj,fuj,fuj no ale jak wszyscy to wszyscy---o fuj
                                                    ,fuj-----pan Darek i Rysiek --dwóch najbardziej cenionych pracowników przez pana
                                                    prezesa---to dopiero lizusy a złodzieji to większych jeszcze nie widziałem---tak
                                                    złodzieje kradną wszystko co się da a pózniej płaca za to kierowcy no i
                                                    oczywiście prezes---pan Ryś to nawet folie i butle z gazem wynosił do swojej
                                                    kóchenki ,a pan Darek to sprzedał tyle skrzynek z panem Śliwakowskim ,ze tyle
                                                    to chyba Mirex i Grada razem nie maja-mówię oczywiście w ilościach
                                                    paletowych--ja widziałem,że było to jakieś 1-2 palety oczywiśćie piwne dziennie
                                                    --może czasami mniej albo więcej ale coś w tych granicach na pewno--ale nie
                                                    odzywałem się bo wiecie drodzy państwo jak to jest czym mniej wie inny
                                                    pracownik tym lepiej---no ale role się już odwróciły i ja nie jestem już
                                                    pracownikiem a oni są --no panu Darkowi na pewno się tam troszkę ucięło bo
                                                    ostatnio czytałem gdzieś tam ,nieważne gdzie ,że słynny pijaczyna śliwka
                                                    stracił prawo jazdy---no ale pewnie znajdzie tam sobie innego kompana do
                                                    interesów.Gratulacje panie Janie wreście pan odpocznie na magazynie} bo
                                                    przecież genialny pan prezes dalej toleruje takiego pijaka i złodzieja ---tak
                                                    tak z tym cwaniakiem i pijakiem co go pan prezes 10 razy przyjmował a on dalej
                                                    go kradł,kradł,kradł,kradł no ale to sprawa prezesa ,życzę mu żeby tak dalej
                                                    sobie go przyjmował -paczcie a tak im pan prezes wierzy--jak to możliwe --takich
                                                    pupilków grają przed pracodawca a tak go kradną i nikt tego nie widzi---a no
                                                    przecież najwygodniej kraść tym którzy maja najlepsze przywileje u
                                                    szefa---------to koniec tego pięknego listu-----może i po częśćci pomogłem panu
                                                    prezesowi co nie powinienem,bo nigdy mi nie dał zarobić a ni mnie nie szanował
                                                    ale napisałem ten przykry ale jednakże jak najbardziej prawdziwy list w
                                                    podzięce dla pana DARKA B I RYSZARDA B za to za przeproszeniem jakimi są
                                                    sku...synami ,chamami i złodziejami,a także w przestrodze dla tych którzy będą
                                                    z nimi w przyszłości współpracowali i się męczyli--------dziękuję za uwagę---z
                                                    poszanowaniem pan fajny!!!!!!
                                                  • Gość: JA Re: Firma RADEX IP: *.chello.pl 25.07.10, 20:54
                                                    Gratuluję wypowiedzi, sensowna i śmieszna :) mało nie pękłem jak
                                                    czytałem wersy fuj fuj fuj :))) widzę że znowu ktoś inteligentny
                                                    trafił tam przypadkiem do pracy. Co do Pana P. kierowcy to może jest
                                                    cos w tym co piszesz ale w sumie jak tam pracowałem to bardzo go
                                                    lubiłem bo był jedynym sensownym kierowcą z którym można było jakoś
                                                    normalnie współpracować. Co do wymienionych fuj fujów :) R i D to
                                                    widze że nic się nie zmieniło jak było tak jest. Ale pomyśl że to są
                                                    najlepsi pracownicy Radlaka wala nadgodziny jak mało gdzie przychodzą
                                                    kiedy trzeba i nawet kiedy nie trzeba, pod.... kolegów, wiążą
                                                    sznurkami towar zamiast wymagać folii itd.... Oczywiście o wynoszeniu
                                                    towaru nie wspomnę czy o sprzedawaniau butelek na lewo, jakby Radlak
                                                    tak kiedys sobie te swoje pojemniki sam policzyłył to faktycznie nie
                                                    wiem czy by mu z całego tira albo i dwóch nie brakło :). Ale gdzie
                                                    znajdzie dwu takich głąbów co mało wymagają a pracuja za 2-ch.
                                                  • Gość: sebkowicz Re: Firma RADEX IP: *.2.141.239.tvksmp.pl 03.09.10, 10:07
                                                    radex to oszustwo i dno
                                                  • Gość: cegiełka Re: Firma RADEX IP: *.2.141.239.tvksmp.pl 03.09.10, 10:45
                                                    Ło to ta okropna niby firma jeszcze istnieje-ani nawet auta na mieście nie widać
                                                    ani nic---pewnie ta filia w Częstochowie już splajtowała bo tak ją pewnie
                                                    rozkradli te dupowłazy magazyniery,ten siwy i ten drugi grubas przebrzydły,że
                                                    nie maja czym handlować-gdzie to tyle towaru wywozić,nawet mnie kiedyś
                                                    proponowali ,żebym im wywiózł parę zgrzewek coca-coli i browarów-dziwne,że się
                                                    nie bali przecież mogłem ich podjebać,no chyba,że to była podpucha ----w każdym
                                                    bądz razie odradzam każdemu tej niby firmy .Jeśli ktoś chce pracować za marne
                                                    grosze to spoko ale zapewniam,że będzie tego puzniej żałował --tam zarabiają
                                                    wszyscy: te cwaniaki przedstawiciele,biuro,najwięcej dupowłazy na magazynie
                                                    tylko nie kierowca-kierowca dostaje marne ochłapy a przecież wykonuje najcięższą
                                                    robotę ale tego nikt nie docenia a te fordziki którymi jezdziłem to co jeden to
                                                    gorsz---już MPK ma w lepszym stanie te żuczki co to nimi śmigają i sprzątają
                                                    przystanki-dobrze radze jeśli ta firma jeszcze istnieje to trzymajcie się od
                                                    niej z
                                                    daleka----pozdrawiam..............................................................
    • Gość: legenda Radexu Re: Firma RADEX IP: *.masterkom.pl 29.10.10, 20:27
      Więc wyszła jednak na jaw cała prawda o złodziejstwie w firmie, kradli magazynierzy, a winą obarczani byli kierowcy...pan prezes i jego wielki brat zrzucali winę na niewinnych pracowników!! ofiarą padła również Pani z biura, która niesłusznie została obwiniona przez pana prezesa(rekina) w konsekwencji zwolniona ze stanowiska "ochrona pepsi"... teraz kontrole nad przyjmowaniem zwrotów przejął sam rekin, ponieważ nie ma już zaufanych pracowników na to stanowisko...w konsekwencji sam musi sprawdzać zawartość pojemników, czy przypadkiem nie brakuje choćby jednej butelki za ogromną sumę w wysokości 0,35zł...
    • Gość: parahybana Re: Firma RADEX IP: 212.87.240.* 03.01.11, 23:34
      Coraz bliżej dno :) miło to słyszeć...kupa ludzi zawsze według prezesa prosi sie by ich przyjął a jak przyjdzie co do czego to wiadomo jak jest...gdyby nie oni to już dawno by było po tej "firmie"...mówie tu o chłopakach z Herb. Ta firma oszukuje ludzi jak tylko może, zwalniają ludzi tych co są OK a zostawiają tych którzy kradną i robia co chcą no ale to panu R. nie przeszkadza...a niech tam...niema sie co denerwować :)
      • Gość: JA Re: Firma RADEX IP: 78.149.81.* 11.01.11, 17:29
        Nie oklamujmy sie pad R czyli Radlak jest zlodziejem zamyka czestochowe a w Herbach myjnie sobie otworzyl oszukal ludzi na grubie pieniadze ale spotka go sprawiedliwosc skonczy sie niebawem jego bez karnosc. Panie R... jest pan namierzony proponuje auto firmowym przeglady zrobic pozdrawiam ty tepy ch.....
        • Gość: logo Re: Firma RADEX IP: *.net.stream.pl 12.01.11, 10:24
          panowie byli pracownicy tej firmy...
          zaznaczę że nie jestem w żaden sposób związany z tą firmą,powiem więcej pierwszy raz o niej słyszę ale...
          jak czytam te wpisy,sposób wysławiania się,słownictwo (pominę już inne kwestie) to ogarnia mnie uczucie współczucia dla was oraz nasuwa nieodparte przypuszczenie że mieliście ogromne szczęście że właściciel tej firmy (chyba przez nieuwagę) was zatrudnił,ponieważ biorąc pod uwagę to co wcześniej napisałem nie nadajecie sie do żadnej pracy,powtarzam żadnej bo nawet do kopania rowów intelekt pracownika powinien wychodzić powyżej poziomu ameby.Współczuję właścicielowi takich pracowników a was drodzy pokrzywdzeni zachęcam do edukacji,może wtedy wasze wymagania staną się zbieżne z waszymi kompetencjami.
          • Gość: gosc Re: Firma RADEX IP: *.159.48.193.static.crowley.pl 12.01.11, 18:21
            Co ciebie to obchodzi ? Chciales sie wybic na piedestal i zrobic sobie dobrze na reszte dnia ? Silisz sie na kolejnego forumowego pajaca moraliste ? Moze ty jestes sklonowany w linii prostej od pachujca ?
            • Gość: logo Re: Firma RADEX IP: *.net.stream.pl 12.01.11, 21:38
              po pierwsze to proszę się nie spoufalać,nie jesteśmy kolegami ...forumowiczu
              po drugie -słownik wyjaśni znaczenie trudnego słowa "moralizować"
              po trzecie-z pijackim bełkotem nie przywykłem polemizować.
              • knecht_ruprecht Re: Firma RADEX 14.01.11, 20:16
                Też nie mam nic wspolnego z ta firmą, ale jak zobaczyłem IP Wachmanna z Błeszna to poczułem nieodpartą ochotę udzielic porady - a mianowicie nie zabieraj głosu w tematach które cie nie dotyczą a będziesz szczęśliwszym człowiekiem.
                P.S
                Dalej poruszasz się tramwajem i śpisz w wagonie Wachmannie od foto radaru umieszczonego w bagażniku ?
                • Gość: parahybana Re: Firma RADEX IP: 212.87.240.* 18.01.11, 00:44
                  Nie powinno sie wrzucać wszystkich pracowników do jednego worka. Najgorsze było to że Ci co pracowali na szkode firmy byli traktowani normalnie i oni zawsze widzieli w każdym pracowniku złodzieja tylko nie w sobie. A no takie los. Firma jak firma, pracować trzeba ale szacunku nie ma szef do nikogo. Taka prawda. Ma się w miesiącu po 40-60 h nadgodzin a masz płacone jak za normalną godzinę. Wykorzystywanie jak się da. Nieodpowiednie osoby na nieodpowiednich stanowiskach. Zmiany trzeba było wprowadzać dawno teraz już chyba jest za późno.
                  • Gość: gość Re: Firma RADEX IP: *.masterkom.pl 04.02.11, 13:53
                    Jedyne pochlebne komentarze na temat firmy pisze wielki brat ,,radexa'',który ciągle inaczej się podpisuje. Zarzuca ludziom brak wykształcenia, a sam go nie ma!! Wielki bracie Marku na naukę nigdy nie jest za późno,potrzebne tylko chęci!!
    • fsgffsgsg Re: Firma RADEX 01.03.25, 13:16
      Nie polecam tej firmy
      Szew Radlak czysty burak nie pozdrawiam firmy
      A sam Marek R. Czysty idiota
      On powiniem przebierac buteli i zamiatac plac
      Myc kible w Ubikacji
      A nie jedzenie na wozku widłowym
      Nie pozdrawiam tej firmy Herby Puszczew
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka