kompil
23.02.09, 16:27
Ot tak na wszelki wypadek bo pracowałem tam i wiem że są co jakiś czas ogłoszenia o przjęciu do pracy kierowców do tej firmy a że mamy czasy jakie mamy to z góry chce ostrzec wszstkich zainteresowanych. Pracowałem tam trochę jako kierowca, jest to hurtownia alkoholi i napojów ma kilka oddziałów głowna baza to Puszczew. Firma ta to totalne dno na umowie kazdy pracownik czy to magazynier czy kierowca ma 1100 netto przy czym jest to tylko dla zusu bo magazynierzy dostaja stawkę za godzinę z tego co rozmawiałem często trzeba pracowac po 10-12 a nawet więcej godzin- nadgodziny płatne jak zwykłe godziny i wtedy moznan jakos normalnie zarobić a praca ciężka i to dosłownie, urlopu z tego co zrozumiałem to ciężka sprawa żeby dostać a w lato nie ma nawet o czym marzyć, oczywiście reszta ponad 1100 jest w kopercie pod stołem. Dyrektor tego oddziału to wieśniak i ham jakich mało bardzo skutecznie odstręcza już po paru dniach od przychodzenia tam, sam szef to typowy prywaciarz któremu słoma z butów wychodzi w biurze jest jszcze taka jędza Ewelinka rodzina jakaś właściciela typowy donosiciel i cytuję przykładowe okreslenia o niej rzucane to żmija, jędza, wredna... itd :) ). Co do kierowców to również umowa 1100 i tyle naprawdę dostajemy a do tego to co się rozwiezie czy 1,25 zł za 1 hektolitr :))) w ciągu dnia czyli od 7-8 do 16-18 czasem dłużej rozwiezie sie około 13-18 hektolitrów a najlepsze jest to że za sobote w która to trzeba przyjść bo jak nie przyjdzie się to Cie wywala czy to dyrektor czy to poprzez uprzejmy donos wspomnianej jędzy :) dostaje sie tylko za wywiezione hektolitry czyli ja za jedną sobote 9 godzin pracy zarobiłem 13 zł :))). Atmosfera do dupy tylko nerwy i wkurzanie, potrzebowałem pracy ale zapewniam że nie da sie tam za długo popracować jesli ktoś potrzebuuje pracy tylko po to żeby przetrwać ten zły okres to mozna iśc ale na dłużej odradzam.