subotua 25.04.09, 09:32 To prawda, chociaż jeszcze troche czasu zostało. Ni pozostaje nam nic innego jak tylko czekać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vehapi Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 09:50 Czekać? Na kogo? na co? Aż znów Pana Tadzia wybiorą i znów... "stanie przy korycie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojętny Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.220.121.228.dsl.dynamic.eranet.pl 25.04.09, 09:57 Mówić i narzekać każdy potrafi. Ale pokaż na kogo będziesz głosował ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.xdsl.centertel.pl 25.04.09, 21:09 Będę na pewno głosował na Krzyśka Matyjaszczyka jeśli tylko wystartuje.Nie będę się za niego wstydził i wiem, że chce w tym mieście żyć i zrobi wszystko dla tego miasta i jego mieszkańców. Krzysiek wracaj z Warszawy- jesteś jedyną nadzieją żeby przepędzić wronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojętny Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.220.121.228.dsl.dynamic.eranet.pl 25.04.09, 09:56 Wśród radnych jest kilku "z głową" zarówno z lewej (Kasprzyk) jak i z prawej strony (Domagała), są młodzi gniewni (Balt, Kasprzyk) czy tylko oni się przebiją?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.prenet.pl 25.04.09, 11:08 bez żartów - Kasprzyk młody gniewny i jeszcze prezydent Częstochowy ?, na pewno bym na niego nie zagłosował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila do andrzeja Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 17:58 Ani ja...Brak mu przygotowania,wykształcenia.......Kandydat musi w tej materii przynajmniej, dorównać Panu Wronie.Doktorat ,znajomość języków obcych......bo będziemy płacić tłumaczom,wiedza ogólna i horyzonty umysłowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 26.04.09, 09:35 I przez taki beton jak wy znowu wygra wybory ta popierdółka wrona. Trzeba dać młodym szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 212.244.68.* 27.04.09, 07:45 Tylko nie młodym narwańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 10:18 właśnie w tym rzecz, że NIE MA na KOGO głosować... "Mądrzy" nie chcą kandydować; same OSZOŁOMY pchają sie do TEGO ŻŁOBU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Krawczyk Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 10:21 Jacek Krawczyk niech startuje - ja chętnie oddam na niego głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof B. Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.159.15.10.static.crowley.pl 25.04.09, 17:45 Jeśli Jacek Krawczyk by wystartował bez wahania oddał bym na niego swój głos. Ale PO niestety nie wystawi Jacka... jest za dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czewsky Jacek Krawczyk??? Poszaleliście??? IP: *.rev.inds.pl 26.04.09, 19:43 Jacek Krawczyk to miałby być Król Maciuś Pierwszy??? Przecież to dzieciak, którego największym sukcesem jest nazwanie stadionu Arena Częstochowa. A mogli prawa do nazwy sprzedać za dobrą kasę jakiejś prywatnej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jla Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 21:14 Jest za młody i za...........Bez pierdół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osservatore Romano Nie ma mocnych na Irusia. Klepie nocą ile wlezie IP: *.realestate.net.pl 28.04.09, 22:40 Irek! tyle razy ci powtarzam, ze powinienes chodzić wczesniej spac! Do tego zacznij brac jakies dobre tabletki, bo popadasz w coraz wiekszą nerwicę i uzaleznienie od forum. Takie klonowanie pod roznymi nickami pozwala stwierdzic, ze masz zaburzenia osobowe. Czy twoj lekarz o tym wie? Jesli nie, to porozmawiaj lepiej z nim poki nie jest za pozno. A teraz szybko pod kołderkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.159.15.10.static.crowley.pl 25.04.09, 17:59 Powiem wam że też bym widział bardzo chętnie właśnie Jacka Krawczyka w fotelu prezydenta. To znakomity samorządowiec, człowiek niezwykle kompetentny mający wizje tego miasta. Poza tym młody i z dużym zapałem. Nie jestem przeciwnikiem obecnego prezydenta ale być może trzeba wpuścić trochę "świeżej krwi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meeschkan Jakieś konkrety wizji Jacka Krawczyka można?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 09:46 A jakieś konkrety co do wizji miasta autorstwa Jacka Krawczyka można prosić? Bo ogólnie Twój wpis brzmi jak niezła wypowiedź szefa sztabu wyborczego Jacka Krawczyka. A jednak racjonalnie wolałbym ocenić na podstawie konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bandyta wyborczy Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 193.138.241.* 25.04.09, 18:15 Ja też. Jeśli mi zapłaci :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.apus-net.pl 25.04.09, 10:43 Wrona musi teraz przegrac wybory na prezydenta MUSI bo przez niego Częstochowa sie zwija a nie rozwija wont z wrona koniec dziadostwa i kolesiostwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 11:04 Partie nie chcą dziennikarzom mówić narazie o kandydatach, bo wiedzą, jaka jatka ich czeka na forum , nawet gdyby byli ze złota i najlepsi z najlepszych - to forum by ich zniszczyło. A wiem, że mają i PO i PIS i Lewica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jura land Może jakiś dziennikarz z GW by zastartował? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 11:44 Może jakiś dziennikarz z GW by zastartował na prezydenta miasta? dziennikarze GW wszystkie problemy miasta znają, bo ciągle o nich piszą. ciągle krytykują Wronę, więc wiedzą jak się zachowywać, żeby nie być krytykowanym. należy to przemśleć. krytykować i pisać mądrzej lub głupiej na papierze każdy potrafi. tylko gorzej z wykonaniem w rzeczywistości. Czekam na kandydata dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriot Re: Może jakiś dziennikarz z GW by zastartował? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 11:53 Tylko Angrusz na prezydenta!!! Tylko ANGRUSZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Może jakiś dziennikarz z GW by zastartował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 12:23 Ciiiiiiiiiiii... Bo jeszcze uwierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.s.waleczny Re: Może jakiś dziennikarz z GW by zastartował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 12:55 Gdzie Ty tu widzisz krytykę??? Ukryta gloryfikacja T.W. to specjalność Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 13:27 Każdy dzień rządów Wrony to krok do tyłu i kolejne zaprzepaszczone szanse na rozwój miasta, to kolejni odstraszeni inwestorzy i przegapione środki unijne itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.rev.masterkom.pl 25.04.09, 13:58 i to jest ten paradoks ... że takie typy ja wrona są zawsze i ktoś ich wybiera na kolejne kadencje ... ja myślę że to powoli się robi kryzys organizacji państwa demokratycznego w ogóle ... niby demokracja a wiadomo kto zawsze wygra ... smutne ale prawdziwe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genzeryk Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 195.205.202.* 25.04.09, 14:41 tylko Jacek Krawczyk, jak PO nie chce go wystawic niech startuje jako niezależny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daja Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 217.153.246.* 25.04.09, 14:48 Za te dziury w drogach Wrona stracił już teraz mój głos !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 15:39 A co on nocą chodzi i kuje asfalt? Jak nie ma kasy to i Salomon nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 15:51 No właśnie, nie ma kasy bo nie umie o nią walczyć, a to co ma wydaje na atrapy i fasady. I to jest właśnie "syndrom Wrony" i dramat miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slovak Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.speed-net.rk.cust.gts.sk 25.04.09, 16:28 Jacek Krawczyk'nie mylić z Kasprzykiem.Chłopak z otwartą głową widzący problemy miasta.i w odpowiednim wieku.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witja wierzchiem Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.09, 16:47 Miasto dotuje prywatne zabytki KATEDRA Po raz kolejny miasto dofinansuje remonty częstochowskich zabytków. Gros pieniędzy chce przeznaczyć na obiekty sakralne. teraz juz wiecie gdzie jest kasa na dziury w drogach. znajomy mieszka na pustyni w IZRAELU: jak przyjechal do niego kumpel i sie smial powiedzial za kazda dziure w drodze dostaniesz 100 dolcoW. UCIESZYL SIE ZE WROCI BOGATY; A TU SIE OKAZALO ZE NIE NIE DOTAL ANI CENTA mam nadzieje, ze uda WAM SIE ZNALEsc MADREGO ZASTEPCE wrony. i najlepiej, zeby to byla osoba swiecka, nie zwiazana z kosciolem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Północ Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 195.88.28.* 25.04.09, 17:07 Ptak z Lasem musza odejść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 17:46 ja i tak zagłosuję na Pana Taduesza!!!! Platforma to już przeżytek. Nic z obietnic wyborczych nie wywiązali się: - darmowe laptopy dla gimnazjalistów - autostrady - zniesienie abonementu TV - zniesienie meldunków - wprowadzają wysokie podatki od samochodów - i wiele innych (szkoda czasu na pisanie....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 94.251.140.* 25.04.09, 18:34 Głosuj sobie, głosuj.Wiesz, czy dozyjesz tego głosowania?Masz około 34 lata.Czas na jakiś zawał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:05 > Czas na jakiś zawał! Chłopie - wyluzuj z tym zawałem! Komu tak źle życzysz? "Nie życz nikomu złego co tobie nie miłe...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 21:28 Wont z peowcami.Na Islandię owce dojć.Dośc pie...nia tych obojniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Anty Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 26.04.09, 09:41 A ty won do szkoły bo prostych wyrazów nie umiesz napisać Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę? 25.04.09, 17:53 Jeśli ktoś tak uważa, to jest robalem w ludzkiej skórze.Dość mam robali w rodzaju Wrony i sutannowych.Ktoś, kto jest robalem, nie zauważył,że w 2005 roku PPN, była jako jedyna tzw partia, widoczna i ze spójnym programem wyborczym.Partia tylko Polska.Kto tego nie rozumie czym jest Polak, nie jest Polakiem.Częstochowa jest stolicą Polski-nie ze względu na jakieś położenie czy inne uwarunkowania,ale zawsze była, jest i będzie.Tylko na okres "panowania" żydowskiego, stolicą żydowskiej Polski była "warszawa".1 kwietnia minęła 68 rocznica najazdu żydowskiego na Polskę.Czy któryś z żydowskich politykow wspomniał kim byli Ci, których wymordowali ich dziadowie? Dzisiaj pokazuje się Jaruzelskiego, który już dawno zdechł i Bartoszewskiego, którego już też nie ma,jacy to wspaniali "polacy" są.Kto wie czym to było? Zbrodniarze na wzór jakiegoś eichmanna, czy jakiegoś innego wymyślonego.Kto wie kim był Kobylański?Kim był niejaki Tony Halik, czy "bohater" Skalski? Wy, redaktorzy niezwykle poczytnej szmatławej szmiry żydowskiej, sugerujecie, że niejaki Wrona ma nadal "rządzić" w Częstochowie.Otóż żaden z was nie dożyje rządów arendarzy.Nie będą to nawet jakieś rządy,ale ustalenia.Żaden robal w "ludzkiej" skórze nie będzie tego widział.Mam już dość robali.Jestem 44!Niech ktokolwiek spróbuje się ze mną!Dowie się w ostatniej sekundzie swojego marnego żywota, kim jestem.Kim jestem?Jestem Energią i Świadomością!Niech to każdemu wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Galiński Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:35 Jesteś klinicznym przypadkiem, spacerujących po lublinieckim parku. Nikim, a może niczym innym... FG Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę? 25.04.09, 23:54 Krzysztof lat 30.Tyle mogę napisać o tobie.Nie ubliżyłem ci robaku.Jesteś, a właściwie już cię nie ma.Wiesz kim jestem?Ja ciebie zawsze znajdę.Wiem gdzie mieszkasz i gdzie pracujesz.Przyjdę o godzinie- po cichu.Poznasz mnie w ostatniej sekundzie życia.Dla wron i wszelkiej maści polityków oraz robali, nie ma miejsca w Polsce. Jestem Energią i Świadomością.Jestem jednym i drugim, czy każdym z osobna?Spróbujesz się jeszcze ze mną?Tym razem poczujesz kim naprawdę jestem,ośli synu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Galiński Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 09:41 Teraz już wiem, że to totalna schizofrenia. Ale zawsze jej objawy można jakoś łagodzić. Może spacer wśród parkowej zieleni? Farmaceutyki przestały działać? A Krzysztofa oszczędź FG Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę? 27.04.09, 12:03 Jesteś pewien swojej głupoty.Jesteś pewien,że przeżyjesz dzień i następny?Jesteś pewien,że wrócisz do domu? Nie chce mi się dyskutować z robalami.Robale tępię.Po za tym, to czujesz się tak pewnie, bo imię i nazwisko jest twoje?Uważasz,że nie wiem gdzie w Częstochowie mieszkasz i z kim?Poczekaj,aż zjawię się o godzinie.Mieszkasz w kwartale ulic:Dekabrystów,Kilińskiego i do linii tramwajowej.Spróbuj jeszcze coś dodać.Tym ,którzy nie wiedzą kim i czym jestem,niech raczej dadzą sobie spokój.Po za tym, to nie komentuję bez zaczepek.Komentuję bzdurne artykuły zgodnie z moją wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę? IP: *.macau.ctm.net 27.04.09, 16:48 Kim Ty benio jesteś? Co Ty wiesz o internecie? Co Ty wiesz o mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychiatra Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę? IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 26.04.09, 21:45 Idź się lecz.W Lublińcu są miejsca,a jak chcesz trochę dalej,zapraszam do Toszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 18:05 Czestochowa to biedne miasto,brak pracy ,a Wrona wszyskie fundusze miasta ,lokuje w J.Gora.Nic go interesuja mieszkancy.Cale Aleje dla pielgrzymow,ktorzy przychodza raz w roku.Prezydent doprowadil miasto do upadku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Poczekajcie na eurowybory! IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.09, 19:07 Spadkowiczów będzie dużo i każda z partii będzie chciała swojego człowieka urządzić znów na świeczniku. Ponoć chodzą plotki, że gdyby Buzka nie wybrali ponownie, to może na Częstochowę by go wystawić na prezydenta. Choć tak naprawdę czy nie wpadlibyśmy wówczas z deszczu pod rynnę? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vehapi Re: Poczekajcie na eurowybory! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:26 A co uważasz, że Buzkowi by zależało na "Jakieś" tam Częstochowie? Nawet gdyby Taka opcja wygrała to TEN PAN realizowałby postulaty Ojców Paulinów, nie mieszkańców ! W końcu to AP / czytaj: Akademia Polonijna/, zarządzana dziś przez Paulinów, dała mu pracę - stworzono dla NIEGO tzw. szkołę dyplomacji - filię w Gliwicach, by nie musiał się "męczyć" i dojeżdżać na zajęcia do Częstochowy... Odpowiedz Link Zgłoś
car50 Re: Poczekajcie na eurowybory! 25.04.09, 21:03 Buzek na prezydenta Cz-wy -przecież on jako premier przebił samego Pawlaka a do wielka sztuka.Zdecydowanie wole Kononowicza. Sugerowanie spadochroniarza swiadczy o braku poczucia własnej wartości częstochowian. Odpowiedz Link Zgłoś
car50 Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę 25.04.09, 20:58 Po pierwsze dlaczego sygeruje Pani redaktor że kandydaci na prezydenta muszą być z list partyjnych.To nie jest prawda . Mamy dość partyjniaków a stopień "upartyjnienia " stanowisk za chwile dojdzie do stanowisk przedszkolnych i bedziemy mieli ''czasy Gierka" Po drugie - PO wystawi Jacka Krawczyka - zakładam się z Panią np. o lody - przyjmuje Pani zakład ? Po trzecie - kandydat naprawdę niezależny, chcący działać dla dobra mieszkańców miasta / nie parti, kuzynów , firemek itp / szanujacy grosz publiczny może wygrac w Częstochowie ale musi prowadzić bardzo długą kampanie wyborczą i bardzo wczesnie wystawic sie na "ostrzał" konkurencji. Ale ma ogromne szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRONA MUSI ODEJŚĆ Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.chello.pl 25.04.09, 21:25 WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! WRONA MUSI ODEJŚĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boy Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 21:33 ale piana idzie Ci z ust.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 195.88.28.* 25.04.09, 21:36 List otwarty do Radnych Miasta Częstochowy Uprzejmię zwracam się do Szanownej Rady o oddanie sprawy absolutorium w ręce wyborców. Uważam, że jest to najsprawiedliwsze rozwiązanie wielomaterialnego kryzysu jaki nastał. Nadmieniam, że wyborcy będą się bacznie przyglądać, kto z Państwa Radnych głosuje przeciw wnioskowi klubu Lewica, bo podjąc odpowiednie działania przy urnie, podczas najbliższych wyborów samorządowych. Panie i Panowie Radni, pamiętajcie, że to my - mieszkańcy Częstochowy jesteśmy Państwa pracodawcami i to my zadecydujemy, czy zatrudnimi Państwa ponownie. Z poważaniem, Janusz Stoch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.chello.pl 25.04.09, 22:00 a jak tu skomentować taką sprawę: miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,6512281,Miasto_dotuje_prywatne_zabytki.html ... dlaczego pieniądze nie idą na sprawy, które są pilniejsze??? - poprawa życia codziennego, - drogi, poprawa przepustowości miasta (z dwóch pasów ruchu robi się jeden), - obwodnice miasta, - imprezy kulturalne i plenerowe (dla mieszkańców, a nie tylko dla pielgrzymów), - rozrywka. Aqua Park - Tarnowskie Góry już mają, a Lubliniec buduje, kręgielnia - Lubliniec już ma, a w Myszkowie właśnie powstała, nowe zakłady pracy - powstają, ale w Radomsku ... a Czewka będzie miała wronę ... - drogi są w opłakanym stanie, mosty i wiadukty grożą zawaleniem, a miasto stawia komputery na ulicach!!??!! - urzędnicy nie potrafią złożyć wniosku o dotacje z Unii, a wypłaca się im premie za dobrą pracę!!??!! - kobieta, która nie potrafiła zatrzymać tu inwestorów, a wręcz ich wystraszyła dalej ma ciepłą posadkę!!??!! - prezydent miasta jest oceniany jako jeden z 3-ech najgorszych w kraju i dalej rządzi!!??!! - na 250 tysięczne miasto są tylko dwa żłobki!!??!! - miejsc w przedszkolach dla dzieciaków też brakuje, a chcą wysłać tu jeszcze młodsze dzieci!!??!! - z małym dzieckiem też nie ma gdzie wyjść na spacer, albo beton, albo piach* * (no jest jeden plac na Kopernika, ale tłok taki że hohoho) - zbliża się wielki remont Alei, i nie ma w planach żadnego konkretnych rozmiarów parkingu!!??!! - szkoda pisać, palce bolą, trzeba iść się napić, bo tu niema gdzie wyjść w weekend!!??!! "Częstochowa to umierające miasto!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek C. Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.zone8.bethere.co.uk 25.04.09, 23:01 No to znowu "Rozdziobia na kruki, .....WRONY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.icpnet.pl 26.04.09, 21:08 Już nas rozdziobały.....a mówiłem żebyście szli na wybory, ale mało kto posłuchał a teraz muszę napisać z żalem i przykrością a nie mówiłem.... nie jestem prorokiem ale mobilizowałem znajomych i nie tylko....niestety przewidzieć nie było trudno że będzie źle ale niestety ludzie tyłka nie raczyli ruszyć...tyle zmarnowanych lat które będzie ciężko odrobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro...... Dobra, nie ze mną te numery > Pataszyska IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.09, 02:16 zxcvbnm,./asdfghjkl;'qwertyuiop[] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Czy Częstochowa może żyć bez Jasnej Góry ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 19:12 Chyba raczej nie... A czy Jasna Góra może się obyć bez Częstochowy ? Chyba raczej TAK ! No to macie odpowiedź jaki kandydat ma największe szanse na stanowisko Prezydenta Miasta Częstochowy... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_wu Re: Czy Częstochowa może żyć bez Jasnej Góry ? 26.04.09, 22:24 Twardy elektorat Wrony to emeryci i kler. W kwestii wymogów tego drugiego wykonuje wszystkie postulaty, a w tym i przyszłym roku wyborczym zrobi trochę chodników w dzielnicach "sypialno-telewizyjnych" i ma temat z głowy. Ten bowiem elektorat ma głęboko w butach koszmarnie dziurawe ulice, brak miejsc nowoczesnego wypoczynku i rozrywki, żłobków i miejsc w przedszkolach, juwenaliów, pubów, parkingów, toalet na mieście, sprawnej komunikacji między dzielnicami, prężnych i nowoczesnych uczelni...no i przede wszystkim miejsc pracy w nowoczesnym przemyśle. O pozostałych uprawnionych do głosowania zabiegać nie musi, bo ci wybory zlewają. Co z tego,że poszczekają trochę na forum? Ten facet takie banalne socjotechniki rządzenia ma w małym paluszku i w ten prosty sposób robi z nami co chce realizując swoją wizję miasta jako, jak to sam kiedyś określił, "okolic Jasnej Góry". Sanktuarium mogłoby być i dla miasta kopalnią pieniędzy, ale coś musi turyście czy pielgrzymowi zaoferować "dla ciała", nie tylko swobodne przejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anotherman Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 07:56 Sam głosowałem na Wronę, bo w porównaniu do poprzednika (prezydent maras) i tak, nawet dzisiaj, wypada nieźle. A Pani Rozpondek jakoś nie miasłem ochoty swoim głosem sponsorowac kolejnego urzedniczego stolka. A teraz - sam nie wiem na kogo bede glosowal. Wrona - odpada. Czestochowa zawsze bedzie silnie zwiazana duchowienstwem, nie oszukujmy sie, ale co za duzo to nie zdrowo. Matyjaszczyk? Nich sie chlopak jeszcze czegos nauczy, moze kiedys... Kasprzyk? Jakby Czestochowa byla wiekosci Myszkowa albo Klobucka to czemu nie, ale jestesmy sredniej wielkosci miastem w Polsce - zaslugujemy na kogos lepszego. W artykule wspomniano o Maniurze... Tak sobie pomyslalem, ze tak to wlasnie powinno wygladac - gosciu najpierw jest burmistrzem malego miasta, sprawdza sie i wtedy moze startowac do rzadzenia czyms wiekszym. A moze i nam w Czestochowie przydalby sie ktos z zewnatrz - bez uwiklania w te wszystkie ukladziki wewnatrzczestochowskie. No ale raczej facet nie zrezygnuje z burmistrzowania w Lublincu. A szkoda, moj glos by mial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstoch Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:01 Nie mam pewności czy Maniura nie jest uwikłany w układziki częstochowskie. Raczej zakładam, że tak, więc ryzyko jest takie, że wejdzie nowy układ (platformy) i zacznie się czyszczenie i wsadzanie swoich ludzi, a co za tym idzie chaos, a to byłoby niekorzystne dla miasta. Wrona mógłby wrócić do Sejmu, a tutaj przydałby się ktoś przedsiębiorczy, np. Marek Domagała. Niby jest radnym z listy PiS, ale członkiem PiSu nie jest. Zresztą zdarzało mu się krytycznie podchodzić do stanowiska PiSu, a to sygnał, że jest racjonalistą a nie wyznawcą ideologii. I do tego ma za sobą sukces w postaci dobrze prosperującej firmy. Jeśli to potrafiłby przełożyć na poziom miasta to byłaby naprawdę nadzieja dla Częstochowy. Nie jest za stary, nie za młody, po prostu w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:53 Gdyby zwolnił np. odpowiedzialnych za stan dróg, to nie nazwałbym tego czyszczeniem a rezygnacją z osób, które się nie sprawdziły przez długie lata na zajmowanych stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konduktorzy po tym co zrobil zachecie nie przejdzie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 08:53 NO PASSARAN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heliodor Re: po tym co zrobil zachecie nie przejdzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:23 Czy w 260tyś mieście niema ludzi mądrych, rzudkich tylko człowiek namaszczony przez czarnych? krasomówczości temu panu nie brakuje to fakt taki kit ludowi wstawiał ze trzy kadencje był prezydentem Za jego arogancje zrozumiłość ,butność nieliczeniem się z opinią mieszkańców miasta z zrobieniem z Częstochowy zapyziałego miasta wydawanie publicznych pięniedzy na nikomu niepotrzebne pomniki za zakorkowane miasto na jego zkazy ,za wazeliniarstwo wobec kleru który nim steruje za wszystko co spieszył w Częstochowie dość dla świętojebliwych gdy przyjdzie do głosowania to bedę głosował na młodego Matyjaszczyka chociaż nie będzie dupy lizał czarnym jest on z Lewicy ale mi to wcale nieprzeszkadza Panie Matyjaszczyk będę głosował napewno na pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: po tym co zrobil zachecie nie przejdzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:03 Nie wiem czy Matyjaszczyk widzi twoją ortografię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Re: po tym co zrobil zachecie nie przejdzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 13:07 do ja gościu nie przejmuj się jego ortografią ma skończoe pełne podstawowe ty napewno jesteś od niego lepszy to odrazu widać po twojej odpowiedzi do niego tak gościu trzymaj i wytykaj błędy w pisowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.waleczny Re: głos rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:26 Częstochowianie mieli pecha wybierając T.W. Obawiam się że frekwencja na najbliższych wyborach będzie znikoma,gdyż wyborcy czują się rozczarowani.Większość chciała wybrać dobrze i postawiła na kandydata niezależnego politycznie bo wiadomo jaką klasę reprezentują dzisiejsi politycy.Nikt jednak nie przewidział że ten "niezależny" okaże się tak "uległy" i przebiegły. Krzywda w sensie socjologiczno-społecznym przez niego wyrządzona naszym mieszkańcom jest wielokroć większa od problemu jego złej gospodarności.Dzisiaj stawiamy sobie pytanie kogo wybrać komu tym razem zaufać aby wyrwać się ze szponów Belzebuba w czerwono białe paski/fot/,który uśmiercił "Ducha Społecznego". Apatia i poczucie beznadziei które ogarnia mieszkańców Częstochowy jest zatrważająca.Naszemu społeczeństwu obecnie bardziej potrzeba jest psychologa,psychoanalityka a nie polityka. Ci którzy głoszą z ambon opiniotwórczych Gazet "wielkość tego pana" niechaj to wezmą pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slou Re: głos rozsądku IP: *.com.pl 27.04.09, 13:45 No to jest dwóch kandydatów- Matyjaszczyk i Kasprzyk. Napiszcie proszę więcej o tych kandydatach, z jakiego ugrupowania, czym się zajmują itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambaras Re: głos rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 15:29 > No to jest dwóch kandydatów- Matyjaszczyk i Kasprzyk. Napiszcie > proszę więcej o tych kandydatach, z jakiego ugrupowania, czym się > zajmują itp. W komentarzach chyba mowa o Krawczyku z PO, a nie o Kasprzyku z SLD! A to znacząca roznica na korzyść tego pierwszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: głos rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 18:06 Tadeusz Wrona był już: a/ posłem na sejm RP b/ prezydentem miasta wojewódzkiego c/ prezydentem miasta powiatowego Tadeusz Wrona nie może być wójtem lub sołtysem Częstochowy z przyczyn od siebie niezależnych, ale wioskę z miasta robi skutecznie. Taki sobie szczególnej urody program awansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: głos rozsądku IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 27.04.09, 21:55 Nie ważne kto, ważne żeby był z lewicy!!!! Mam dosyć parobków czarnej, pazernej, odwracającej się tyłem do ludzi MAFII!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anzelm rotfl IP: 195.205.202.* 27.04.09, 22:08 Gość portalu: Cezar napisał(a): > ważne żeby był z lewicy!!!! zapomnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: rotfl IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 28.04.09, 14:55 Nie mam zamiaru. Tylkko oni nie są podatni na wpływy czarnej zarazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hupek Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 00:30 jak to 'nie ma mocnych'??? Są wyborcy !!! Mocniejsi niż sto wron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowiak Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 83.16.102.* 28.04.09, 07:29 musi być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 21:19 Nie ma mocnych na Pana Wronę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładnie Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 22:11 Nie ma mocnych na T.Wronę. Czy kilku! nawiedzonych forumowiczów może coś zmienić? Nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 22:41 Jak juz pisalem w innym temacie, potrzeba nam ludzi nie z tego "partyjnego" towarzystwa. Czyli Rozpondkowa, Gizynski, Matyjaszczyk a nawet Krawczyk (zapowiadal sie niezle, a teraz przydupas dzialaczy PO) dla mnie odpadaja ;) Zostaja ludzie tacy jak Lasecki, Domagala, Skalik (prezes Aeroklubu), moze Balt? Kogos kto ma pomysl, a decyzje bedzie podejmowal dobre, z jajem, nie dajac sie poddawac interesom jednostek w sprawach calego miasta (Glowna, zamkniecie alej itd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osservatore Romano Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.realestate.net.pl 28.04.09, 23:12 Ale dowaliłeś bb! Potrzeba nam ludzi nie z tego "partyjnego" towarzystwa i polecasz Balta, szefa Klubu SLD, który już bardziej partyjny i czerwony być nie może! O d.u.p.ę twoja ocena w całości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: 89.174.23.* 29.04.09, 18:14 Jest taki jeden nie przekupny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.xdsl.centertel.pl 30.04.09, 21:48 Balt to taki częstochowski Palikot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion Re: Nie ma mocnych na Tadeusza Wronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 00:11 Palikot ma duży zasób inteligencji, Balt niestety bardzo mały -wystarczy być na sesji rady - proponuje wielbicielom jego, żeby przyszli i posłuchali, a zdanie o nim zmienią, chyba ,ze maja taki sam ilozaz jak on Odpowiedz Link Zgłoś