Gość: krętlik Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:37 W cywilizowanym świecie władze terenu przygotowuja miejsca - szalety dla czworonogów. Sa one oznakowane i utrzymywane przez gospodarza terenu. Wychodząc na spacer , naszego ulubieńca szybko można nauczyc co i gdzie ma robić, bez przykrości dla innych . W naszej mentalnosci jest tylko zakaz a stwarzanie coraz lepszego samopoczucia wszystkim? to na własną rękę. Z wyjątkiem zeszłego roku płace podatki i co? Po co ? Na co? Ni pies - ni wydra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazoo Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:41 Popieram i gorąco pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RKS CZESTOCHOWA Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 10:45 i bardzo dobrze ze takie zakazy sa, masz kundla to zbieraj po nim gowno a nie zostawiaj komus pod oknem... ciekaw jestem dlaczego wlasiciele pieskow nie puszczaja ich przed swoje okna i tam nie sraja nimi????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo___79 Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 11:09 nie mam psa - nie oznacza to że ich nie lubie Ale strasznie mnie wku.....a jak sraja gdzie popadnie Kiedyś walczylismy z administracją o boisko do plażówki... Udało się tym większym zdziwieniem było jak pewna Pani przychodziła ze swoimi dwoma małymi brzydkimi psami i myslała, że to wielka kuweta...........hehhehe.........po zwróceniu uwagi oczywiście zaczęła krzyczeć!!!!!!! myślenie nie boli.............. za niesprzatnięcie.....mandat za brak kagańca......... mandat ..............................może sie nauczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j 23 Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 13:10 A ptaki ? ,koty,jeze ? Odpowiedz Link Zgłoś
tata_ok Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 11:55 Nie rozumiem tego, na trawnik nie wolno wchodzić człowiekowi. Nie wolno deptać trawników to po co pies ma tam wchodzić? Cieszy mnie bardzo, że zauważamy problem psich odchodów. Mam nadzieję, że już niedługo sranie psami na chodnikach i trawnikach skończy się. Bo ludzie mają już dość smrodu i widoku stert gówna. psiakupa.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 20:41 Opiszę lepszy przypadek. Paniusia z wieżowca 41 z ul........ przychodzi z wielkim psem pod blok 37 z tej samej ulicy aby tam pies narżnął wielką kupę po czym dumna wraca do domu. Czemu psa nie "wysadza" pod własnym blokiem? Gdy zwrócić jej uwagę to jest obużona. To jest dobitny obraz że właściciele psów rżną głupa, bo dobrze wiedzą o co chodzi tylko nie chcą sie do tego przyznać. WYPROWADZAJCIE SWOJE PSY NA SWÓJ DYWAN WE WŁASNYM MIESZKANIU. I nie sprzątajcie tego, bo czemu, przecież miasto nie dało Wam woreczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldona7-7-8-8 Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 00:24 Na Glogera podobnie. Jest dom z cegły z kilkoma mieszkaniami, zamykane podwórko. Do ściany tego budynku przylega blok. Przed domem i blokiem jest chodnik i pas trawy szerokości ok. metra. Z domu z cegły wychodzi pańcia w wieku lekko pomenopauzalnym, elegantka, pieska wyprowadza na kupkę na pasek trawy, ale nie pod swoje okna, tylko pod okna mieszkańców bloku obok. Piesek spory, kupsko spore, przecież nie będzie nim srała pod własnym oknem, pod cudzym to co innego. Śmierdzielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 12:07 inbecylem i durniem jesteś ty o czy świadczy twoja wypowiedż kompletne zero kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.rev.masterkom.pl 20.05.09, 12:50 "Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" — Mark Twain Zacznijmy do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 12:58 Sam posiadam psa ale jak pies zrobi kupę to trzeba sprzątnąć po min nikt za mnie tego nie zrobi . Wkurza mnie to że osób które to robią jest mało ,fakt skoro płacimy podatek za posiadanie psa to może urząd zapewniłby nam woreczki i łopatki na psie odchody. Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 13:02 nie przeszkadza mi pies na trawniku - ale na placu zabaw owszem, lub na skwerku gdzie można usiąść na ławkach... We wszystkim trzeba mieć umiar i kulturę działania. Właściciele psów powinni po nich sprzątać lub wychodzić w miejsca gdzie nikomu nie będzie to przeszkadzało - takie tereny powinny być w mieście. Podobnie "reszta świata" nie powinna utrudniać życia właścicielom czworonogów, wystarczy odrobina dobrej woli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j 23 Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 13:14 na placu zabaw,ma balkonie,na parapecie nie przesadzaj z tymi psami na placach zabaw.?Ja widze tylko na placach zabaw rozwydrzone bachory Odpowiedz Link Zgłoś
david007s Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 13:25 A krowe mozna wyprowadzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed psy na osiedlach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 13:30 psy w miastach to jest plaga. czasami mam wrażenie, że na osiedlach jest więcej psów niż ludzi. pomijam odwieczny problem z obsrywaniem wszystkiego i nie sprzątaniem gówien przez wrażliwych właścicieli psów. to jest chyba nie do wyplenienia. poza psimi gównami występują jeszcze inne problemy świadczące o kompletnym braku empatii posiadaczy psów, a właściwie zwyczajnym chamstwie. mam tu na myśli: 1. wystawianie ujadającego psa na cały dzień na balkon. 2. wychodzenie o godz. 7 rano w sobotę i niedzielę na skwer między budynkami, gdzie odbywa się godzinne rzucanie piłeczki dziamgającemu yorkowi (ta "rasa" to dosłownie plaga ostatnimi czasy). poziom decybeli i częstotliwość ujadania tego nieudanego eksperymetu genetycznego stawia na nogi próbujących wypocząć mieszkańców w promieniu 200 metrów - sytuacja autentyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: psy na osiedlach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 13:51 no widzisz a mnie przeszkadza ze dzieci sasiadow drą się przez cały dzień 7 dni w tygodniu, i że zapraszają swoich znajomych i bawią się na parkingu między samochodami (granie w piłkę, strzelanie z pistoletów na kulki, jazda na rowerze co oczywiście kończy się porysowaniem samochodu) i jeszcze mają odwagę powiedzieć że im auto na parkingu przeszkadza w zabawie i zeby je przestawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Re: psy na osiedlach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:07 wrzeszczące dzieciaki to inny problem (zgadzam się, że to problem). zbieżny z problemem psów: za jedno i drugie odpowiada właściciel psa/rodzic dziecka. gdyby człowiek wystawił na cały dzień na balkon wrzeszczące dziecko, to pojawiłaby sie policja, a sąd zrobił wielkie kuku rodzicom - to ad. mojego punktu 1. gdzie jest w takich wypadkach TOnZ??. nie przypominam sobie aby jakiś dorosły, niby odpowiedzialny człowiek wyszedł kiedykolwiek ze swoim dzieckiem o 7 rano w niedzielę i zachęcał go do robienia jak największego hałasu - to ad. mojego punktu 2. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: psy na osiedlach 20.05.09, 16:21 akurat halas szczekajacego psa, halas wrzeszczacego bachora oraz halas 'muzyki' z samochodu czy z domu to jest dokladnie ten sam problem; pies nie szczeka od rana do wieczora, a dziecko - owszem, jesli nie spi, drze sie, nie ma znaczenia, czy w domu, czy w parku, nigdzie nie ma spokoju; psy szczekaja 100 razy mniej niz dzieci sie dra; to samo dotyczy glosnej muzyki, jak nie jeden sasiad to drugi - policja ma to w nosie Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: psy na osiedlach 20.05.09, 16:38 Rikol ,ale ja z dzieckiem nie idę pod Twój balkon , czy na trawe pod klatką żeby zrobiło kupkę. Mam dziecko więc mam obowiązki i nikogo to nie obchodzi jakie mam problemy ,bo to mój problem. Musze sie nim zając , zrób to ze swoim psem i Tobie podobni i nikt nie bedzie zabraniać Ci chodzic z pieskiem po trawniku. po prostu zachowywac się kulturalnie i przyzwoicie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 13:43 za niesprzątnięcie kupy - mandat, za sprzątnięcie kupy i wrzucenie do normalnego kosza - mandat. taka rzeczywistość. dopóki nie ma specjalnych koszy uważam że sprzątanie takie jest bezsensu bo i tak zapłacę mandat. Jeżeli komuś się to nie podoba niech napisze pismo do Urzędu miasta, Prezydenta czy kogoś tam i niech postawią te kosze i wtedy wymagają od obywateli sprzątania po swoich psach. Pozatym niewiem co tak się uwzieliście psów - może zacznijcie najpierw patrzeć na to jak wychowujecie dzieci? dziecko nie moze sie polozyc na trawce bo piesek kupke zrobil? mam okna na plac zabaw i co jakis czas slychac jak jakis dzieciak sie drze ze mu sie kupe chce i co mamusia robi? idzie pod blok/drzewko i dzieciak robi poczym szczesliwi wracaja bawic sie dalej. Mamusia posprzątała? nie.... Pozatym co to za argument ze ktos sie chce polozyc na trawce? to co piesek nie może się załatwić ale człowiek może się położyc, odbić swoje cztery litery na trawce, polamac jakies roslinki, zmiażdzyc robaczki itp?? bądźcie konsekwentni co do tego o czym mówicie.. Większość z was jest na nie tak dla zasady, nie chcecie miec psow ok wasza sprawa ale zastanówcie się nad tym że niektórzy mają te psy bo się kiedyś nad nimi zlitowali, wzieli schroniska (proponuje odwiedzic i sprawdzic w jakich warunkach zyja) znalezli przywiązane do drzewa i postanowili stworzyc im dom chociaz czasami nie stac ich na kupowanie codziennie po kilka woreczków i właśnie w tym momencie powinno pomagać miasto które zamiast tego wprowadzilo podatek na psy (który psów ze schroniska co prawda nie obowiązuje ale ile osób biorących psy dostało jakieś pokwitowani?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 14:17 heh ewa co ty za bzdury wypisujesz !!!! zobaczymy jak bedziesz miala swoje dzieci i wyjdziesz z dzieckiem na plac zabaw i wdepnie ci w wilka psia kupe!!! albo wezmie ja do raczki ciekawe jaka bedzie twoja reakcja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:21 > za niesprzątnięcie kupy - mandat, za sprzątnięcie kupy i wrzucenie do normalneg > o > kosza - mandat. taka rzeczywistość. dopóki nie ma specjalnych koszy uważam że > sprzątanie takie jest bezsensu bo i tak zapłacę mandat. rozumiem, że kiedy w pobliżu nie ma kosza na smieci (nazwijmy je zwykłymi) rzucasz papier/puszkę/butelkę na glebę zamiast zabrać ze sobą? bo przecież "kosza nie ma". > mam okna na plac zabaw i co jakis czas slychac jak jakis dzieciak > sie drze ze mu sie kupe chce i co mamusia robi? idzie pod blok/drzewko i > dzieciak robi poczym szczesliwi wracaja bawic sie dalej. Mamusia posprzątała? > nie.... no ale to świadczy o tej matce. podobnie jak źle świadczy o właścicelu psa to, że nie sprzątnął gówna swego czworonoga, za którego jest odpowiedzialny. nie rozumiesz jednego. my nie mamy pretensji do psów. my mamy pretensje do ludzi - właścicieli tych psów. > właśnie w tym momencie powinno pomagać miasto które zamiast tego wprowadzilo > podatek na psy w krajach skandynawskich podatek za psiadanie psa jest horrendalny. i co? przede wszystkim to, że nie istnieje sytuacja, gdzie psów jest wiecej niż ludzi. na psy decydują się ich pasjonaci. są to psy rasowe, dobrze ułożone, grzeczne etc. pies to obowiązek. i nie chodzi tylko o to aby dac mu miskę wody i jedzenia oraz aby wyprowadzić przed blok, żeby nie nasrał na dywan. chodzi również o to aby umieć z nim funkcjonować w takich zbiorowiskach ludzkich jakimi są miasta i osiedla. chodzi o odrobinę empatii. akurat właścicieli psów, bo o tym jest ten artykuł i ta dyskusja. jak będzie artykuł o flejach rzucających papiery, puszki, butelki i pety gdzie popadnie, to będziemy rozmawiać o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 14:45 Gość portalu: Ewa napisał(a): > mam okna na plac zabaw i co jakis czas slychac jak jakis dzieciak > sie drze ze mu sie kupe chce i co mamusia robi? idzie pod blok/drzewko i > dzieciak robi poczym szczesliwi wracaja bawic sie dalej. Mamusia posprzątała? > nie.... Jakie tu porównanie? O czy Ty piszesz Ewa? Nawet jak taka sytuacja jest to o co sie oburzasz?? Jednostkowy przypadek, dwie kupy dziecka na rok. A oblicz sobie, jak śrdenio w bloku jest 10 psów razy 365 dnie w roku dwa razy dziennie daje Ci 7000 kup rocznie pod Twoim blokiem. Czy to przemówi do Ciebie???? Dalej być za pieskami i ich kupami i zgadzaj sie aby właściciele psów nie sprzątali po swoich pupilach. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 14:22 "Właściciele czworonogów argumentują, że nie sprzątają kup, bo nie zapewniamy im woreczków" A co to za idiotyczna argumentacja? Chciałeś człowieku psa, to kup sobie sam worki na jego odchody. Po sobie w kiblu też wody nie spuścisz, bo miasto ci za nią nie zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piesek Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.chello.pl 20.05.09, 14:24 Za nie sprzątnięcie po psie mandat, ale i mandat dla wywieszających tabliczki Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 14:35 Mam gotowe rozwiązanie tego problemu: psy powinni posiadać jedynie ci, którzy mają teren do ich wyprowadzania/działkę. Psy nie mogłyby opuszczać tego terenu i zanieczyszczać przestrzeń publiczną. Problem rozwiązany, nie dziękujcie, zrzekam się praw do niego, potraktujcie to jak mój dar dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.masterkom.pl 20.05.09, 15:44 Oczywiscie jeszcze więcej nakazów,zakazów i obowiązków,do tego podniósłby podatki lokalne o jakieś 200%,tylko co to zmieni w mieście?No może premie dla pracowników magistratu byłyby troche więkrze. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 14:57 Same mądrale w tej spółdzielni:);nie wystarczy napis 'sprzątaj po swoim psie'? Odpowiedz Link Zgłoś
fiodor.dom Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 15:17 Patrząc na co niektórzy tutaj piszą wprawia mnie w osłupienie. Żyjemy w wolnym kraju. A w tym momencie to dla mnie ograniczenie swobód. Płacimy podatki za wszystko tak samo za zwierzęta. Co innego jakbym nie płacił, (tak samo można powiedzieć o remontach dróg - jak są dziury to zamykamy ulice i ciekawie co wtedy - a też płacimy podatki). Jeżeli miastko kupiło jeden odkurzacz to dlaczego nie kupiło więcej... Bo nie stać - śmieszne. A gdzie są te pieniądze - prawdopodobnie idą na coś innego. Pies jest przjacielem człowieka - i tak już zostanie. A jak ktoś to chce zmienić bo nie potrafi dobrze zarządzać miastem to chyba powinien zacząć robić coś innego. Pozdrawiam i chyba najlepsza w tym wszystkim będzie refleksja i zastanowienie się naszych władnych. Ps. Nie wszystkich stać na domek z ogródkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123. Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.inds.pl 20.05.09, 16:17 Czegoś zabrakło w tych komentarzach. Właściciel psa płaci za niego podatek a skoro tak to dlaczego Spółdzielnie z tych pieniędzy nie wydzielą miejsc gdzie pies mógłby się załatwić (tak jak jest to w wielu krajach Europy). Ktoś słusznie zwrócił uwagę, że jeśli nawet posprząta to i tak nie ma gdzie tego wyrzucić (brak odpowiednich pojemników). Myślę, że przeznaczenie pieniędzy na ten cel byłoby bardziej rozsądne niż malowanie idiotycznych tabliczek. Narzekamy na psy, a co robią ludzie? - już kilkakrotnie widziałem jak mamusie wysadzają swoje pociechy w piaskownicy i to nikomu nie przeszkadza (i tak będzie na psa) Co się tyczy karania – już widzę jak SM wręcza mandat bezdomnemu psu a ten szczeka, że jutro zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_a_t_k_a Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 00:36 > już kilkakrotnie widziałem > jak mamusie wysadzają swoje pociechy w piaskownicy Chyba nikt normalny ci w to nie uwierzy. Mamusie to akurat pilnują czystości w piaskownicach jak mogą i na pewno nie wysadzają tam dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.masterkom.pl 20.05.09, 15:39 Sfołocz-czy to twoja rodzina? Głupota i arogancja-babcia i mama? Chamstwo-pochodzenie? Dureń-to pewnie tato? Nie mam psa ale idąc twoim tokiem rozumowania trza wybić koty,myszy,szczury,no i srające wszędzie ptaki? Człowieku zmień doktora bo obecny cie oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_magda A czym się różni psie gó... od ludzkiego? 20.05.09, 16:02 Proponuję rozwiązanie skrajne. Jeśli komuś zapcha się kibel i nie będzie miał gdzie odcedzić kartofelków, niech śmiało rżnie na trawnik przed blokiem. Płaci podatki? Niech nie sprząta. Jak w dowcipie - rządzi ten, kto gó... robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 16:43 Ci ludzie zamienili osiedla w psie kloaki. Dzieci nie mogą bawić się w piaskownicach, bo psiarze potraktowali je jak duże kuwety dla swych "pociech". Kiedy wreszcie władze miasta zajmą się tym, coraz poważniejszym, problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
labradorolubni Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni 20.05.09, 16:55 Ku pokrzepieniu serc :):):) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=56305073&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin www.kupaniegryzie.pl IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.05.09, 17:58 www.kupaniegryzie.pl/ - polecam lekturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 18:32 Psów niedługo będzie więcej niż mieszkańców w danym osiedlu, czym rodzina biedniejsza to większy pies. Jest to nieraz przerażające jak można takie wielkie psisko trzymać w blokach, dzieci 5-oro i pies ...który potrzebuje zjeść więcej od nich.A na tych "spacerowiczów" z pieskami po trawnikach, klombach itd. też patrzeć nie można.Jeszcze ardziej wówczas kiedy piesek wypnie zadek a "paniusia" patrzy w niebo i udaje że nic nie widzi !!! Najlepiej jakby weszła w to g.... i z....... bucikami weszła do swego mieszkania i na dywany, a już ,żeby bardziej smierdziało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 20.05.09, 19:25 Mam pieska, ale nie będę sprzątać dopóki miasto nie ustawi na osiedlach odpowiednich pojemników na psie odchody. Woreczki i łopatkę kupię sobie sama. Zapłaciłam podatek więc wymagam czegoś w zamian od Miasta. Do tej pory zapłaciło ok 540 osób podatek za psa co daje 32.400 zł na co poszły te pieniądze?? Nie można było ustawić pojemników, zrobić jakiegoś miejsca gdzie można wyprowadzić spokojnie psa. Nie, nie można było, bo pieniędzy nie ma, ale na pomniki są pieniądze. Chodząc z psem na spacer omijam place zabaw, nie chodzę z psem pod balkonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azor i kiciuś A papiery, puszki i butelki to wam nie przeszkadza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 20:38 A papiery, butelki i puszki po piwie na trawie to nie przekszadzają. porozbijane butle po wódzie i piwie na chodnikach. brud i syf na ulicach. a niektórzy się nie myją i wali od nich gorzej niż od capa. najpierw niech ludzie zrobią porządek ze swoją higieną a potem się czepiają czworonogów. kot się "myje" codziennie. a niektórzy ludzie....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A papiery, puszki i butelki to wam nie przesz IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 20:44 Gość portalu: Azor i kiciuś napisał(a): > A papiery, butelki i puszki po piwie na trawie to nie przekszadzają. > porozbijane butle po wódzie i piwie na chodnikach. brud i syf na > ulicach. a niektórzy się nie myją i wali od nich gorzej niż od capa. > najpierw niech ludzie zrobią porządek ze swoją higieną a potem się > czepiają czworonogów. kot się "myje" codziennie. a niektórzy > ludzie....? Załóż osobny temat jeśli Ci przeszkadza że ktoś się nie myje. Tutaj jest temat o PSICH GÓWNACH NA TRAWNIKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hatems Re: A papiery, puszki i butelki to wam nie przesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 20:56 nikt nie czepia się czworonogów matołku. wszystkie pretensje skierowane są do flejowatych włascicieli tychże czworonogów - do ludzi. nie do psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wew Re: A papiery, puszki i butelki to wam nie przesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 21:04 a ty matołku nigdy nie sikałeś albo nie sra.łeś w krzakach przy parkingu na trasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A papiery, puszki i butelki to wam nie przesz IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 21:12 Gość portalu: wew napisał(a): > a ty matołku nigdy nie sikałeś albo nie sra.łeś w krzakach przy > parkingu na trasie? Tak sra.łem w krzakach przy trasie, tylko że zdarza mi się to raz w roku a pies sra dwa razy dziennie 365dni w roku i pod tym samym blokiem robi rocznie 700 kup. Nie przekonują Cie takie liczby????? Odpowiedz Link Zgłoś
jankomuzykant.dwa Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 21:26 Cieszę się że zapoczątkowałem tak twórczą i burzliwą dyskusję, temat psich odchodów wraca jak bumerang co jakiś czas, i oczywiście komentarze i uwagi są podobne do poprzednich, jakoś nie przekonują mnie argumenty o porzuconych puszkach, butelkach, śmieciach czy srających ptakach, Cieszy mnie też to że ludzi których drażni zachowanie właścicieli psów przybywa, może zmuśmy nasze ułomne władze do zajęcia się tym problemem, bądź co bądź miasto powinno chociaż ustawić kosze na psie odchody, i Straż Miejska powinna konsekwentnie nakładać wysokie mandaty za nie sprzątanie po piesku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 22:28 Moim zdaniem wyznaczenie specjalnej strefy, gdzie można wyprowadzać psy też nie jest dobrym pomysłem. Proszę sobie wyobrazić taką strefę po tygodniu... Wiadomo, jeden pójdzie i posprząta, a za nim 10 innych zostawi kupe! Efektem będzie zasrana cała strefa i nikt więcej tam nie pójdzie z psem, bo nawet nie będzie się dało tego zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś