mania303 12.08.09, 16:04 Mam pytanie do kobiet które maja założoną wkładkę antykoncepcyjna Mirena. Ile kosztował Was ta przyjemność i u kogo zakładałyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzelika Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 17:31 Rzerznik z klobucka takie montuje. Wskakujesz na kanał i kluczem francuskim ci zaklada. Odpowiedz Link Zgłoś
mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 12.08.09, 18:32 a co tobie już założył ze tak dobrze poinformowana jesteś jak to sie robi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 20:36 Też miałam zakładaną spirale w Kłobucku tam gdzie napisała Andrzelika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 21:02 Mania wstrzemięźliwość przede wszystkim!! Przestań sie ru... po kątach to nie będziesz zadawać takich głupich pytań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.centertel.pl 12.08.09, 22:33 Mnie założenie jej i ona sama kosztowała 1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika89 Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 23:00 Gość portalu: m napisał(a): > Mnie założenie jej i ona sama kosztowała 1000zł. A mnie mówiłaś ze robiłaś w kłobucku i dałaś 50 zł ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.centertel.pl 13.08.09, 10:43 Przede wszystkim to nie bywam w Kłobucku. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 12:17 Gość portalu: m napisał(a): > Przede wszystkim to nie bywam w Kłobucku. > Pozdrowienia. No fakt, autobusy z Zimnowody do Większych miast nie kursują ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 13.08.09, 14:07 Odpowiedziałam sobie na pytanie hm. Napisałam to co znalazłam w necie. Zaczęłam ten wątek bo chciałam mieć jakieś porównanie gdyż lekarze nie maja taryfikatora i u każdego inna cena. Nadal idiotom mówimy stop!!! Jeśli nie poczuwasz się za takowego przeczytaj co napisałaś/eś zanim wyślesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 13.08.09, 13:34 Sama spiralka kosztuje ok 700 zł www.nokaut.pl/szukaj/zdrowie-i-uroda/mirena.html Natomiast całkowity koszt u ginekologa spiralka + założenie to kwota około 1000 zł czy 300zł za samo założenie. Idiotom mówimy stop!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 13:42 sam sobie odpowiedziałaś na zadane pytanie na FORUM publicznym i jeszcze masz czelność innych nazywać idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.net.stream.pl 13.08.09, 16:24 wszystko razem kosztowało mnie 1000 zł (wkładka+założenie)ale ja nie jestem z niej zadowolona niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 13.08.09, 20:05 Tosiu a dlaczego nie jesteś zadowolona. Mnie lekarz ja bardzo zachwalał.Dlatego zastanawiam się właśnie nad Mirena mimo dość wysokiej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.centertel.pl 13.08.09, 20:34 Przed Mireną miałam różne spiralki ale ta jest wyjątkowa. mnie bardzo odpowiada i gdybym miała w tej chwili kasę to znów bym ją założyła. Mianowicie dlatego, że moje długie, bolesne i obfite miesiączki zmieniły się w 3 dniowe plamienia. W zasadzie gdybym nie zapisywała ich daty to mogłabym o nich zapomnieć. Poza tym Mirena wydziela hormon, który leczy mniejsze ranki. Przed jej założeniem miałam niewielką i zniknęła podczas następnej wizyty A przez Zimnowodę, Kłobuck i inne "Większe miasta" jedynie przejeżdżam w drodze do mniejszych miasteczek i wsi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 13.08.09, 20:50 No właśnie to jest duży plus tej spiralki że skraca miesiączkę.No i jeszcze 5lat spokoju nie trzeba pamiętać o codziennym łykaniu tabletek. Chyba się skuszę pomimo tego 1000 chyba warto.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania.mierzejek Re: MIRENA ZA ILE? 07.12.14, 22:45 wkladka mirena kosztuje w aptece dr max w ostrodzie ok 550zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.net.stream.pl 14.08.09, 17:25 ja mam mirene od 5 mies. cały czas mam plamienia,krwawienia,właściwie to nie wiem co jest miesiączką męczy mnie to tym bardziej,że jest lato,wakacje gin mówi,że do roku powinno się wszystko unormować jeśli chodzi o te krwawienia,ale moim problemem jest także libido na poziomie zerowym przy tej wkładce z hormonem,martwi mnie to że nie wytrzymam z nią 5 lat,bo już jestem do niej nastawiona anty:) zaczekam co będzie po roku i wtedy podejmę ostateczną decyzję. Czytałam na jej temat mnóstwo pozytywów więc założyłam bez wahania a teraz jestem jakaś zawiedziona,w moim przypadku nie jest taka super,szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 15.08.09, 22:06 Tosiu to faktycznie nie za ciekawie:(. Przeglądam sporo artykułów i wypowiedzi kobiet na temat Mireny i zaczynam mieć wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 04:02 Generalnie to gdybym sie tak nie pruła, spiralka byłaby niepoczebna. Ale życie...torba mnie swędzi i jak nie zaliczę to nie usnę. pozdrawiam wszystkie wyzwolone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivona25 Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.09, 14:05 u ruskich na wałach mają taniej !!! używane po regeneracji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.net.stream.pl 25.08.09, 21:34 Hej , koszt 1000 zł z założeniem. Plus : 5 lat spokoju, ale MINUSY: cały czas stan zapalny, teraz lekarz stwierdził, ze powinnam sobie aplikować globulki raz na miesiąc profilaktycznie, spadek ochoty na seks DRASTYCZNY !!!! to podobno normalne. mam ją 3 lata i serdecznie dość, wiec planuję wyciągnąć , poza tym rok temu wytworzyła mi się jakaś torbielka przez mirenę i lekarz potwierdził że to sie przy tej spirali dzieje.... nie polecam , założyłam bo naiwnie uwierzyłam , ze jak zapłacę 1000 to będę miała SUPER wygodę a tu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 07:16 Gość portalu: gość napisał(a): > Hej , koszt 1000 zł z założeniem. Plus : 5 lat spokoju, ale MINUSY: cały czas > stan zapalny, teraz lekarz stwierdził, ze powinnam sobie aplikować globulki raz > na miesiąc profilaktycznie, spadek ochoty na seks DRASTYCZNY !!!! to podobno > normalne. mam ją 3 lata i serdecznie dość, wiec planuję wyciągnąć , poza tym ro > k > temu wytworzyła mi się jakaś torbielka przez mirenę i lekarz potwierdził że to > sie przy tej spirali dzieje.... nie polecam , założyłam bo naiwnie uwierzyłam , > ze jak zapłacę 1000 to będę miała SUPER wygodę a tu.... gdzie to sie tak puszczasz to przyjde z kolegami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.152.149.1.dsl.dynamic.eranet.pl 26.08.09, 22:11 Ja zakładałam Mirenę u dr. Witkowskiej. Oczywiście przed zabiegiem naczytałam się opinii na temat strasznego bólu przy zakładaniu. Ja nic nawet nie poczułam, potem USG i super siedzi. Jeśli chodzi o krwawienia to miałam także parę miesięcy i było to coś więcej niż plamienia. Mój mąż nawet się zastanawiał czy to na tym ma polegać ta antykoncepcja. Na forum wyczytałam o Rutinoskorbinie, pani dr sceptycznie podeszła do tematu ale powiedziała że nie zaszkodzi. Pomogło prawie natychmiast. Teraz jest Oki. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bazydloa Re: MIRENA ZA ILE? 05.09.09, 21:51 też płaciłam tysiaka w Trójmieście. mirenę mam od maja,po założeniu miałam plamienia przez miesiąc, a później zero! i od tamtej pory nie mam ani plamień ani miesiączki, czuję się dobrze. a założenie faktycznie trochę boli, ale tylko przez moment, da się wytrzymać! Jak na razie jestem zadowolona ze swojej wkładki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
whisky7 Re: MIRENA ZA ILE? 16.09.09, 21:43 U kogo w Trójmieście zakładałaś? Bo mi mój gin zaproponował za 1200.. Odpowiedz Link Zgłoś