Dodaj do ulubionych

MIRENA ZA ILE?

12.08.09, 16:04
Mam pytanie do kobiet które maja założoną wkładkę antykoncepcyjna Mirena. Ile
kosztował Was ta przyjemność i u kogo zakładałyście?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzelika Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 17:31
      Rzerznik z klobucka takie montuje. Wskakujesz na kanał i kluczem francuskim ci
      zaklada.
      • mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 12.08.09, 18:32
        a co tobie już założył ze tak dobrze poinformowana jesteś jak to sie robi !!!
        • Gość: ola Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 20:36
          Też miałam zakładaną spirale w Kłobucku tam gdzie napisała Andrzelika.
        • Gość: agnieszka Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 21:02
          Mania wstrzemięźliwość przede wszystkim!!

Przestań sie ru... po kątach to nie będziesz zadawać takich głupich pytań!

• Gość: m Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.centertel.pl 12.08.09, 22:33
            Mnie założenie jej i ona sama kosztowała 1000zł.
            • Gość: Monika89 Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 23:00
              Gość portalu: m napisał(a):

> Mnie założenie jej i ona sama kosztowała 1000zł.

A mnie mówiłaś ze robiłaś w kłobucku i dałaś 50 zł ;p
              • Gość: m Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.centertel.pl 13.08.09, 10:43
                Przede wszystkim to nie bywam w Kłobucku.
                Pozdrowienia.
                • Gość: milena Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 12:17
                  Gość portalu: m napisał(a):

> Przede wszystkim to nie bywam w Kłobucku.
                  > Pozdrowienia.

No fakt, autobusy z Zimnowody do Większych miast nie kursują ;)
      • mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 13.08.09, 14:07
        Odpowiedziałam sobie na pytanie hm. Napisałam to co znalazłam w necie. Zaczęłam
        ten wątek bo chciałam mieć jakieś porównanie gdyż lekarze nie maja taryfikatora
        i u każdego inna cena.
        Nadal idiotom mówimy stop!!!
        Jeśli nie poczuwasz się za takowego przeczytaj co napisałaś/eś zanim wyślesz.
    • mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 13.08.09, 13:34
      Sama spiralka kosztuje ok 700 zł
      www.nokaut.pl/szukaj/zdrowie-i-uroda/mirena.html
      Natomiast całkowity koszt u ginekologa spiralka + założenie to kwota około 1000
      zł czy 300zł za samo założenie.
      Idiotom mówimy stop!!!
      • Gość: x Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 13:42
        sam sobie odpowiedziałaś na zadane pytanie na FORUM publicznym i jeszcze masz
        czelność innych nazywać idiotami.
        • Gość: tosia Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.net.stream.pl 13.08.09, 16:24
          wszystko razem kosztowało mnie 1000 zł (wkładka+założenie)ale ja nie jestem z niej zadowolona niestety
          • mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 13.08.09, 20:05
            Tosiu a dlaczego nie jesteś zadowolona. Mnie lekarz ja bardzo zachwalał.Dlatego
            zastanawiam się właśnie nad Mirena mimo dość wysokiej ceny.
            • Gość: m Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.centertel.pl 13.08.09, 20:34
              Przed Mireną miałam różne spiralki ale ta jest wyjątkowa. mnie bardzo odpowiada
              i gdybym miała w tej chwili kasę to znów bym ją założyła. Mianowicie dlatego, że
              moje długie, bolesne i obfite miesiączki zmieniły się w 3 dniowe plamienia. W
              zasadzie gdybym nie zapisywała ich daty to mogłabym o nich zapomnieć. Poza tym
              Mirena wydziela hormon, który leczy mniejsze ranki. Przed jej założeniem miałam
              niewielką i zniknęła podczas następnej wizyty
              A przez Zimnowodę, Kłobuck i inne "Większe miasta" jedynie przejeżdżam w drodze
              do mniejszych miasteczek i wsi.
              Pozdrawiam.
              • mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 13.08.09, 20:50
                No właśnie to jest duży plus tej spiralki że skraca miesiączkę.No i jeszcze 5lat
                spokoju nie trzeba pamiętać o codziennym łykaniu tabletek. Chyba się skuszę
                pomimo tego 1000 chyba warto.Pozdrawiam
            • ania.mierzejek Re: MIRENA ZA ILE? 07.12.14, 22:45
              wkladka mirena kosztuje w aptece dr max w ostrodzie ok 550zl
          • Gość: tosia Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.net.stream.pl 14.08.09, 17:25
            ja mam mirene od 5 mies. cały czas mam plamienia,krwawienia,właściwie to nie wiem co jest miesiączką
            męczy mnie to tym bardziej,że jest lato,wakacje
            gin mówi,że do roku powinno się wszystko unormować jeśli chodzi o te krwawienia,ale moim problemem jest także libido na poziomie zerowym przy tej wkładce z hormonem,martwi mnie to że nie wytrzymam z nią 5 lat,bo już jestem do niej nastawiona anty:)
            zaczekam co będzie po roku i wtedy podejmę ostateczną decyzję.
            Czytałam na jej temat mnóstwo pozytywów więc założyłam bez wahania a teraz jestem jakaś zawiedziona,w moim przypadku nie jest taka super,szkoda.
            • mania303 Re: MIRENA ZA ILE? 15.08.09, 22:06
              Tosiu to faktycznie nie za ciekawie:(. Przeglądam sporo artykułów i wypowiedzi
              kobiet na temat Mireny i zaczynam mieć wątpliwości.
              • Gość: tosia Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 04:02
                Generalnie to gdybym sie tak nie pruła, spiralka byłaby niepoczebna. Ale
                życie...torba mnie swędzi i jak nie zaliczę to nie usnę.
                pozdrawiam wszystkie wyzwolone!!!
    • Gość: ivona25 Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.09, 14:05
      u ruskich na wałach mają taniej !!!
      używane po regeneracji ;)
    • Gość: gość Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.net.stream.pl 25.08.09, 21:34
      Hej , koszt 1000 zł z założeniem. Plus : 5 lat spokoju, ale MINUSY: cały czas
      stan zapalny, teraz lekarz stwierdził, ze powinnam sobie aplikować globulki raz
      na miesiąc profilaktycznie, spadek ochoty na seks DRASTYCZNY !!!! to podobno
      normalne. mam ją 3 lata i serdecznie dość, wiec planuję wyciągnąć , poza tym rok
      temu wytworzyła mi się jakaś torbielka przez mirenę i lekarz potwierdził że to
      sie przy tej spirali dzieje.... nie polecam , założyłam bo naiwnie uwierzyłam ,
      ze jak zapłacę 1000 to będę miała SUPER wygodę a tu....
      • Gość: egon Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 07:16
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Hej , koszt 1000 zł z założeniem. Plus : 5 lat spokoju, ale MINUSY: cały czas
        > stan zapalny, teraz lekarz stwierdził, ze powinnam sobie aplikować globulki raz
        > na miesiąc profilaktycznie, spadek ochoty na seks DRASTYCZNY !!!! to podobno
        > normalne. mam ją 3 lata i serdecznie dość, wiec planuję wyciągnąć , poza tym ro
        > k
        > temu wytworzyła mi się jakaś torbielka przez mirenę i lekarz potwierdził że to
        > sie przy tej spirali dzieje.... nie polecam , założyłam bo naiwnie uwierzyłam ,
        > ze jak zapłacę 1000 to będę miała SUPER wygodę a tu....

gdzie to sie tak puszczasz to przyjde z kolegami ;)
        • Gość: kacha Re: MIRENA ZA ILE? IP: *.152.149.1.dsl.dynamic.eranet.pl 26.08.09, 22:11
          Ja zakładałam Mirenę u dr. Witkowskiej. Oczywiście przed zabiegiem
          naczytałam się opinii na temat strasznego bólu przy zakładaniu. Ja
          nic nawet nie poczułam, potem USG i super siedzi. Jeśli chodzi o
          krwawienia to miałam także parę miesięcy i było to coś więcej niż
          plamienia. Mój mąż nawet się zastanawiał czy to na tym ma polegać ta
          antykoncepcja. Na forum wyczytałam o Rutinoskorbinie, pani dr
          sceptycznie podeszła do tematu ale powiedziała że nie zaszkodzi.
          Pomogło prawie natychmiast. Teraz jest Oki. Polecam
    • bazydloa Re: MIRENA ZA ILE? 05.09.09, 21:51
      też płaciłam tysiaka w Trójmieście. mirenę mam od maja,po założeniu miałam
      plamienia przez miesiąc, a później zero! i od tamtej pory nie mam ani plamień
      ani miesiączki, czuję się dobrze. a założenie faktycznie trochę boli, ale tylko
      przez moment, da się wytrzymać! Jak na razie jestem zadowolona ze swojej
      wkładki. Pozdrawiam!
      • whisky7 Re: MIRENA ZA ILE? 16.09.09, 21:43
        U kogo w Trójmieście zakładałaś? Bo mi mój gin zaproponował za 1200..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka