Dodaj do ulubionych

Dziady śmietnikowe

25.08.09, 09:20
... i bynajmniej nie mam na myśli ludzi myszkujących po śmietnikach w poszukiwaniu jedzenia czy czego tam. Mówię o dziadach podjeżdżających wieczorami swoimi wypasionymi mercedesami i beemkami, wiadomo po co. Od niedawna mieszkam na Północy i szczerze mówiąc jestem oszołomiony skalą tego zjawiska. Toż to prawdziwe pielgrzymki są, czasem czekają w kolejce, jeden za drugim, żeby chyłkiem, wyrzucić, i chodu do miasta. Mam w związku z tym propozycję: dogadajcie się z mieszkańcami tych bloków, niech składają się na jakąś jałmużnę dla was, celem opłacenia waszych przydomowych śmietników. Sam chętnie dam datek żeby was nie oglądać, choć olimpijskie tempo w jakim opróżniacie bagażniki jest doprawdy imponujące:) Poza tym te eskapady są zapewne dla was uciążliwe, trzeba się przecież tłuc przez miasto, a wiadomo, benzyna też kosztuje...
ps.
Mam też pytanie, bo czasem widzę że wozicie ze sobą małe dzieci - czy to dla nich szkoła radzenia sobie w życiu czy jak?
Obserwuj wątek
    • Gość: polish ćwok Najgorsze, że wydaje im się, że są sprytni IP: *.apus-net.pl 25.08.09, 09:29
      Najgorsze jest to, że wydaje im się że są bardzo sprytni i zaradni,
      że komuś śmieci podrzucą. porażka.
      słynne polskie cwaniactwo, którym się chlubi wielu Polaków, to po
      prostu, ciemnota i zacofanie. u dorobkiewicza słoma z butów zawsze
      wyjdzie, nawet gdy jeździ się wypasioną bryką. samochodzik z Reichy
      sobiue ściągnął, ale klasy już go nie nauczyli.
      • hanzel_gretyl Re: Najgorsze, że wydaje im się, że są sprytni 25.08.09, 09:52
        wystarczy wprowadzic obowiazek posiadania koszy o pojemnosci zaleznej od ilosci
        mieszkancow domu. a pozniej ktos to musi sprawdzac..
        • Gość: Maniek Re: Najgorsze, że wydaje im się, że są sprytni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 10:11
          Ja mieszkam w domku jednorodzinnym i tu jestem zameldowany małżonka jest
          zameldowana w blokach gdzie oplaca wywóz nieczystości także ma prawo swoje
          śmieci tam wyrzucac? uważam że to sprawiedliwe jest tak samo jak różnica w cenie
          wywozu nieczystości moja i jej
          • Gość: Dziad śmietnikowy Re: Najgorsze, że wydaje im się, że są sprytni IP: 85.17.146.* 25.08.09, 10:17
            Od kilku lat chodzę po śmietnikach i zbieram różne rzeczy. Nawet nie zdajecie
            sobie sprawy ile można wyciągnąć miesięcznie na takiem zbieractwie. Fakt,
            niedogodnością jest strój służbowy taki aby jacyś znajomi nie poznali bo
            oczywiście rano mówię, że wychodzę do pracy.
            Ale nie o tym miałem pisać.
            Całe szczęście, że zamożni częstocowianie podjeżdżają i wyrzucają śmieci przy
            blokowiskach. Dzięki ich praktykom moje dochody miesięczne wzrastają o jakieś 3
            tyś zł miesięcznie. Niestety ludzi z blokowisk to plebs i w ich śmieciach ciężko
            coś wartosciowego znaleźć.
            • Gość: v Re: Najgorsze, że wydaje im się, że są sprytni IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.09, 13:01
              Ludzie z blokowisk nikomu śmieci nie podrzucają , a ci „krezusi” tak , więc kto
              jest bardziej skąpy ? gwarantuję ci ,że w ich śmieciach niczego wartościowego
              byś nie znalazł , bo to jest dziesięć razy przebrane (tak sądzę po ich
              prostackim i oszczędnym zachowaniu)
              • Gość: ja Re: Najgorsze, że wydaje im się, że są sprytni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 12:23
                Dokładnie. Ja znam takich ze wsi co to kasy mają sporo, a nawet puszki po piwie
                zbierają i potem do skupu wywożą.
          • marcelmilau Re: Najgorsze, że wydaje im się, że są sprytni 05.09.09, 21:12
            czyli jesteś zwykły cwaniak.
    • Gość: siwa Re: Dziady śmietnikowe IP: *.net.stream.pl 25.08.09, 13:17
      A u nas na Rakowie robią śmietniki zamykane.Będzie spokój.
      • Gość: aga Re: Dziady śmietnikowe IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 25.08.09, 13:18
        Na Północy tez są śmietniki zamykane
    • Gość: visa Re: Dziady śmietnikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 13:28
      Doniczka wyrzucona z okna - 5zł. Naprawa wgniecionego dachu auta - 5000zł. Mina dziada - bezcena :)
    • Gość: e tam Re: Dziady śmietnikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 11:51
      A ja mam pytanie do kolegi Mańka który napisał: "małżonka jest zameldowana w
      blokach gdzie oplaca wywóz nieczystości także ma prawo swoje śmieci tam
      wyrzucac". Zgodnie z logiką (i uczciwością) powinna wyrzucać tam tylko swoje
      śmieci, nie całej waszej famili. Robi tak? Bo jakoś ci w to, lisku chytrusku,
      nie wierzę.
      • Gość: dziad smietnikowy Re: Dziady śmietnikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 12:36
        tak mi pasuje i tak wyrzucam a wam nic do tego .moze jeszcze bede
        sie was pytal o zgode ?A pety gdzie wyrzucacie ? a opakowania po
        czipsach czy batonach ? no gdzie ?
        • Gość: Pablo__79 Re: Dziady śmietnikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 15:10
          Ale z Ciebie dziad śmietnikowy!!!!!!

Ja sibie będę wyrzucał koło Twojego domku - przed bramą a co nie
          wolno mi - co sie będę pytał o zgode (....)???? hehhehehe

Przyjedź na raków tam grasuje Gienek emeryt.....hehhee....
          • Gość: kinia Re: Dziady śmietnikowe IP: *.prenet.pl 05.09.09, 21:03
            tak jest, smieci wyrzucajcie do swoich pojemnikow
    • marcelmilau Re: Dziady śmietnikowe 05.09.09, 21:11
      Widzę ,że temat powraca.
      Dawno temu chyba nawet sam pisałem na forum o tym cholerstwie.
      Powiem tak ...
      Jeszcze dawniej temu :) byłem na wakacjach w Kołobrzegu i dziwilem się czemu
      śmietniki mają zamykane na kłódki ...
      przeprowadziłem się w Częstochowie na osiedle i już zrozumiałem to co widziałem
      w Kołobrzegu.
      Walczyłem z tym, poganiałem ludzi którzy te śmieci wyrzucali i nie raz się
      skończyło szarpaniną.
      Co ciekawe, wyrzucać śmieci nie przyjeżdżają ludzie starym dużym fiatem czy
      trabancikiem,są to przeważnie bardzo ładne drogie auta.Paranoja ... ? przecież
      dopłacam do wywozu śmieci i mam śmietnik pod własnym domem a nie wożę się z tym
      po osiedlach.Bez sensu.
      Kończąc,dałem sobie spokój.Wyprowadziłem się a na nowym osiedlu mam wszystko w
      nosie bo szkoda moich nerwów.
      Kiedyś ktoś mi powiedział ,że może lepiej jak już wywali w osiedlowym koszu niż
      w lesie ... i koło się zamyka.
      Nie zmienia to faktu ,że jest to chamskie,drobnomieszczańskie i cwaniackie.
      Pozdrawiam.
    • marcelmilau jeszcze a propos śmieci.... 05.09.09, 21:16
      Czy nie opadają wam ręce kiedy idziecie sobie w parku narodowym ( bo już nie
      wspomnę o zwykłym wypadnie nad rzekę etc. ) a tutaj na ścieżce leży pet,pusta
      paczka po chipsach,puszka po napoju.
      Szlag mnie trafia jak coś takiego widzę.
      • Gość: Gośc Zamykać śmietniki i po sprawie. IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.09, 21:21
        I chołota wywozi do lasu.
        • Gość: Tomek Re: Zamykać śmietniki i po sprawie. IP: *.gre.pl 06.09.09, 00:35
          Ciekawe jak to się w ogóle kalkuluje. Benzyna przecież też kosztuje (liczmy nawet te 4,40 za litr), a jeden litr raczej na dojazd nie starczy. Trzeba by zbierać więc śmieci z kilku tygodni. Niezły w takim razie smród musi być w domu... Jeździ Chryslerem 300C, bo duży i amerykancki, a jada okrawki albo najtańszą mielonkę z REALa, bo tego sąsiad nie widzi.
    • Gość: zdołowany Re: Dziady śmietnikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 09:35
      Ciesz się że nie mieszkasz koło jednego z jeszcze bardziej zaradnych dziadów.Mój
      wspaniały sąsiad ma 4 nowe samochody,forsy jak lodu a śmieci głównie plastiki
      pali albo w koksowniku na dworze albo w piecu centralnego.Każdy z jego
      samochodów ma hak, nie wiedziałem po co...teraz wiem jeździ po okolicznych
      śmietnikach i przywozi stare okna które później tłucze na placu i spala w
      centralnym lub jakieś kuchenki które całymi dniami tnie i wywozi na złom.Ale
      tego inni sąsiedzi nie widzą bo robi to za domem więc jest wielce szanowanym i
      zaradnym biznesmenem.Jak moja babcia mawiała:"taki to z gówna nie zejdzie"
      • Gość: alpacino01 Re: Dziady śmietnikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 10:15
        ~zdołowany dzwoń na policję/straż miejską. Palenie plastiku itp. jest
        nielegalne. Sam mam piec ale pali się drewno węgiel i papier, bo tylko do tego
        ma służyć. Miałem podobnie ale tel. do miejskich zadziałał. W końcu mieszkasz w
        mieście a nie w pobliżu spalarni śmieci, a dym z plastiku itp. jest bardzo
        "upierdliwy" i niezwykle toksyczny.
        Co do "cfaniaków" to podrzucają i innym sąsiadom(normalny człowiek śmietnika nie
        pilnuje jak wystawi), więc nie tylko blokowiska są poszkodowane. Śmietnik
        średniej wielkości kosztuje majątek - ok. 25 zł/miesiąc - więc zaoszczędzenie
        paru zł. na mniejszym i podrzucanie innym śmieci to czysty zysk! Wszak tu zł tam
        zł i masz milijona :)
        Dodaj wyjazd na grzybki(sezon się zaczyna) i przy okazji wywalenie paru worków
        śmieci to kolejne złotóweczki w kieszeni!
        A tak serio śmiecenie w lasach to już szczyt buractwa i powinno być karane
        najsurowiej jak się da, bo to niszczenie lasów, a lasy to tlen=życie. Wniosek
        taki że wyrzucanie śmieci do lasów to morderstwo przyszłych pokoleń. Kara -
        przynajmniej kulka w kolano. Tanie a zapamięta taka menda do końca życia i się
        zastanowi.
        pozdrawiam i miłej niedzieli mimo wszystko.
        • Gość: zdołowany Re: Dziady śmietnikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 11:26
          dzwoniłem...nie tylko ja...no ale koleś z tych co ma układy
          • Gość: bddd Re: Dziady śmietnikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 11:36
            to zacznij sie wydzierac przy ludziach w obecnosci odpowiednich
            sluzb ze ma uklady i dlatego nic nie chca zrobic
            • Gość: 885 Re: Dziady śmietnikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 11:57
              takie wyrzucanie śmieci z prywatnych samochodów ma miejsce w każdej dzielnicy, jak ktoś posiada prywatny dom powinien mieć obowiązek posiadania śmietnika na posesji i regularnie dostawac pieczątki przy odbiorze od firmy wywózkowej, a jak nie to sadzić im kary!!!!
    • angrusz1 Każda prywatna posesja 06.09.09, 12:18
      dom - winien mieć umowę na wywożenie śmieci - czyli wydzierżawić
      pojemnik - wielkość zależna od ilości osób mieszkających .
      A potem niech wrzucają , gdzie chcą - do swojego albo gdzieś po
      drodze .
      Mają płacić .
      • Gość: ja Re: Każda prywatna posesja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 12:30
        Z dwojga złego lepiej już niech wyrzucają na osiedlach niż mają wywozic do lasu,
        bo tak by właśnie robili. Buraka kultury nie nauczysz, bo ją się nabywa w
        dzieciństwie, a tacy widać mają braki w tej kwestii. I nie pomoże tu ładny dom,
        drogi samochód i dużo kasy na koncie. Wsiór pozostanie wsiórem, a słoma z butów
        będzie wystawać jemu i jego dzieciom, bo daje im taki przykład jaki sam dostał w
        dzieciństwie.
        • Gość: Tomek Opłata dla każdego. IP: *.gre.pl 06.09.09, 20:40
          Skoro w blokach każdy mieszkaniec płaci obligatoryjnie to dlaczego nie dotyczy to domków? Oni nie śmiecą? Ja też mogę powiedzieć, że nie wynoszę śmieci, bo jadam na mieście, a pudełka po urządzeniach oddaję komuś do spalenia (babcia, wujek).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka