Gość: zaintersowana IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.09, 14:00 był ktos z was dzis na giełdzie pracy jakie macie opinie bo było bardzo duzo ludzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poszukująca Re: giełda pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 16:22 a było coś ciekawego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: giełda pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:00 Powiem tak jeszcze nigdy nie widziałam tego co się tam działo!!!Ludzi było faktycznie dużo tylko jakoś nie było chętnego żeby zapanować nad tymi ludźmi!stałam tam 3 godziny i serdecznie miałam dość!jak zwykle nasz urząd pracy błysnął inteligencją było aż 5 panów z czego jeden robił sztuczny tłum następny pracował a reszta udawała że pracuje!Nie wiem po co były robione zdjęcia ludziom którzy czekali na wejście do pokoju chyba tylko po to by pokazać jakie to duże bezrobocie jest w naszym mieście i jak to urząd pracy dba o bezrobotnych!Mam nadzieje że jutro będzie choć trochę lepiej niż dziś!Pozdrawiam i życzę wytrwałości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: giełda pracy IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.09, 21:56 tam panował jeden wielki bałagan wypełnianie ankiet przepychanie nie tak to sobie wyobrazałam jedni mieli skierowania z urzedu pracy inni nie i kto ma tu pierwszenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black Re: giełda pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 28.10.09, 21:22 To była giełda pracy? Chyba raczej to było przysłowiowe "rzucenie kiełbasy" - jeden pracodawca i tłum ludzi czekających na zostawienie kwestionariusza (to powinno dać wiele do myślenia osobom z Urzedu Pracy, znając życie tak nie będzie, bo ciężko nieraz im się myśli). Giełda pracy to była kiedyś gdzie było wielu oferujących się pracodawców. Podsumować mogę to tak: w tym roku wyglądało to na porażkę, którą nasz wspaniały Urząd Pracy będzie i tak oczywiście uważać za wielki sukces walki z bezrobociem - żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: giełda pracy IP: *.chello.pl 29.10.09, 08:49 Mała dygresja znawco rynku pracy-to właśnie była giełda a spotkania z wieloma pracodawcami zwą się targami pracy.Trzeba się do tematu przygotować żeby się wymądrzać na forum.Zapraszam do ogarnięcia takiego tłumu-najlepiej się mądrzyć nic nie robiąc(wnioskuje,że nic nie robisz skoro tam byłeś/byłaś)Zatrudnij się na ochronę w Kauflandzie a będziesz miał pole do popisu w ogarnianiu tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black Re: giełda pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.09, 16:09 Ta kiś mądry to, dlaczego wcześniej było coś takiego z kilkoma pracodawcami i tak samo się nazywało to po pierwsze, po drugie giełda to miejsce oferowania usług, towarów, które można nabyć (a tam nic nie było do sprzedaży), a więc nazwa do tego spotkania nie pasuje znawco tematu, po trzecie, dlaczego sam nie ogarnąłeś takiego tłumu mądralo (jakoś na większych spotkaniach organizatorzy potrafią sobie z tym poradzić) i po czwarte to, że tam byłem nie oznacza, że nic nie robię (pomyśl najpierw zanim coś napiszesz), a o pracę w ochronie mógłbyś się sam postarać dobrze by ci to zrobiło, bynajmniej miałbyś się, na kim wyżywać. P.S. widocznie swoją wypowiedzią uraziłem kogoś z Urzędu Pracy, ale takie są realia kolego/koleżanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: giełda pracy IP: 94.75.253.* 27.10.09, 22:33 W Ciechanowie jest mnóstwo pracy, tylko robić nie ma komu. To jest przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: giełda pracy IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.09, 09:11 skoro jest tyle pracy to zatrudnij pare osob za godziwe pieniadze i godziny ja nawet moge pracowac za najnizsza 40godzin tygodniowo i plus soboty odzielnie placone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotna Re: giełda pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 12:19 Muszę stwierdzić, że bardzo się zawiodłam (i nie tylko ja), gdyż byłam w środę ok. godz 14:00 i niestety otrzymałam informację, że pracodawca już pojechał i go nie ma. Miałam nadzieję, że będzie do godz. 16:00 tak jak to było wcześniej ogłaszane. Tak się nie robi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asdfghjkl-5 Re: giełda pracy 29.10.09, 12:49 Ja mogę powiedzieć tylko tyle: czekałam również 3 godziny, ale warto było, zostałam przyjęta. A reszcie kulturalnych osób, będących w tym bałaganie, życzę powodzenia!!! Mam nadzieję,że z niektórymi osobami, które tam spotkałam i miałam przyjemność rozmawiać, zostaną docenione i przyjęte, chociażby za tą anielską cierpliwość w stosunku to tych, którzy nie znają słowa kolejka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: who Re: giełda pracy IP: 188.33.56.* 29.10.09, 13:41 a kto był tym tajemniczym pracodawcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: giełda pracy IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.09, 20:42 Czy na tej giełdzie od razu po rozmowie z pracodawcą otrzymywało się odpowiedz czy jest się przyjętym do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
asdfghjkl-5 Re: giełda pracy 30.10.09, 09:39 niektórzy od razu otrzymali pozytywną odpowiedź i czekają już na przesłanie papierów.Ci, którzy nie mieli tyle szczęścia na wejściu muszą czekać około 3 tygodni na odpowiedź telefoniczną. Odpowiedz Link Zgłoś