Dodaj do ulubionych

choroby w szkołach

IP: 195.117.122.* 23.11.09, 12:26
Czy coś Wam wiadomo w temacie zamykania szkół z powodu niskiej
frekwencji?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 14:49
      gim nr 2 w czwartek sprawdzali ile osób nie ma w klasach i wyszło że
      średnio nie ma 6 osób każdej klasie.
    • Gość: Anna Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 17:07
      Zdecydowanie gorzej jest chyba w szkołach podstawowych, w klasie mojej córki (SP
      nr 5) nie było dzisiaj 13 osób. Nie wiem ile w tej liczbie jest faktycznie
      chorych a ile dzieci zostało profilaktycznie w domu. Najgorsze jeszcze przed
      nami, bo podobno szczyt zachorowań w Polsce na grypę i infekcje grypopodobne
      przypada od stycznia do marca.
      • Gość: Anna Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 22:18
        Jestem również zdziwiona decyzją dyrekcji niektórych ciechanowskich szkół, w
        których w tym tygodniu organizowane są dyskoteki andrzejkowe. Kiedy w sąsiednich
        krajach szkoły są zamykane żeby uniknąć rozprzestrzeniania się epidemii,
        nawołuje się rodziców, żeby unikali z dziećmi dużych skupisk ludzi, kiedy w
        klasach nie ma ponad 50% uczniów (u syna w gimnazjum 11 osób, u córki w szkole
        podstawowej 18) to u nas szkoły organizują spędy dzieciaków, które następnie
        zamknięte w dusznych salach gimnastycznych będą się wzajemnie zarażać. Gratuluję
        pomysłu!!!
        • Gość: Paranoja Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 17:42
          cała otoczka medialna na temat świńskiej grypy to jakaś jedna wielka paranoja,
          ludzie więcej jest zgonów na zwykła grypę w ciągu roku niż na ah1n1 i jakoś nikt
          nie robi z tego paniki bo zdążyliśmy się już do tego przyzwyczaić i wiadomo że
          nie ma zimy bez grypy chyba w każdej rodzinie ale o zgonach tych nie trąbią w
          telewizji i nie liczą ofiar, przecież na to grypę nie umierają ludzie z samego
          faktu zachorowania od kataru i kaszlu tylko z innymi schorzeniami i to właśnie
          te inne schorzenia odgrywają tu 90% w klasyfikacji tej choroby jako śmiertelną,
          więc najlepiej weźmy urlopy w pracy na całą zimę, nie jeździjmy autobusami, nie
          wychodźmy na miasto i do sklepów, ubierajmy się w kombinezony z kaskami na
          twarzy i co najważniejsze unikajmy ludzi !!!! poczytajcie trochę fachowej
          literatury na ten temat a później wygłaszajcie swoje urojenia... Masakra :///
          • Gość: Anna Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 17:59
            Czyli mnie i mojego syna mój przedmówca zaliczył z góry do "skazańców" i ofiar
            grypy, bo należymy do grupy wysokiego ryzyka. Ludzie zdrowi może i nie wpadają
            jak to określiłeś w paranoję, licząc że dopadnie to tych chorych i niech się ci
            martwią. Ale oprócz takich okazów zdrowia, jak mój przedmówca, są jeszcze
            miliony dorosłych i dzieci chorych na serce, z astmą, cukrzycą czy chorobami
            nowotworowymi. Pisząc o tych paranoikach, którzy powinni się zwolnić z pracy na
            całą zimę i nosić kombinezony ochronne myślałeś o takich jak ja i moje dziecko.
            To nie żadna paranoja, ale zwyczajny ludzki strach o bliskich, zwłaszcza, że ta
            zwyczajna grypa może takich jak ja i moje przewlekle chore dziecko zabić.
            Pozdrawiam i życzę zdrowia!!!
            • Gość: gosc Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 20:27
              tak! Pozamykajmy się w domach i nie wychodźmy na dwór:)
            • Gość: Paranoja Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 20:37
              jeśli Twoje dziecko jest przewlekle chore i Ty to chyba logiczne kobieto że
              siedzisz w domu i dochodzisz do zdrowia, ja mówię tu o ludzkiej głupocie i
              tekstach typu " w szkole organizują andrzejki- świńska grypa będzie się
              rozprzestrzeniać, to siedlisko chorób " i inne durne wypociny,

nie dajmy się zwariować ! jesteś chory to się lecz ale nie panikuj i nie
              dezorganizuj życia innym, najlepiej pozamykajmy wszystko co skupia dużą ilość
              ludzi tak? tak powinno być Twoim zdaniem?

Mam nadzieję że już zrozumiałaś przesłanie
              • Gość: Paranoja Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 20:40
                Ludzie przestańcie tak ślepo wierzyć w to co mówią w telewizji- to ogranicza !
                • Gość: Jotka Re: choroby w szkołach IP: 213.199.253.* 25.11.09, 22:15
                  Niestety strasznie chorują nauczyciele i w szkole mojej córki nie ma
                  polskiego, religii, matematyki, angielskiego i WFu. Dzisiaj moje
                  dziecko miało 2 lekcje. Dyrektorzy powinni coś wymysleć, żeby mimo
                  wszystko zajęcia się odbywały. Nie dajmy się zwariować i nie zamykajmy
                  szkół!!!
                  • Gość: Polele Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 12:38
                    A co to za filozofia - wystarczy połączyc klasy w poziomie tak jak
                    zrobili w szkole mojej córki. I dzieki temu lekcje sie odbywają.
    • Gość: atk Re: choroby w szkołach IP: 193.243.143.* 26.11.09, 11:17
      choroby to plaga w szkołach
      • Gość: xXx Re: choroby w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 12:48
        wszyscy się boją o A-H1N1 hehe a to jest wyleczalne tylko w stanie krytycznym
        jak się do szpitala dotrze to nie jest :(
        ludzie uspokójcie się epidemii nie ma i nie będzie trzeba tylko jak się
        zachoruje iść do tego lekarza a nie leczyć się na własną rękę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka