Dodaj do ulubionych

Radio-taxi w Ciechanowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 10:42
Mam pytanie: jakie są polecane w Ciechanowie firmy radio-taxi?
Jakie mają ceny opłaty startowej i za km?

W internecie brak stron internetowych takich firm z Ciechanowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: T.S. Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.chello.pl 25.11.09, 14:26
      A to w Ciechanowie są jakieś firmy taksówkowe? chyba sami prywaciarze, żadnej korporacji chyba nie ma.
      • Gość: ja Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.chello.pl 25.11.09, 17:38
        w ciechanowie na postojach czekają po 3-4 godziny za kursem a ty pytasz o
        radio-taxi?
        • Gość: autor Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 21:14
          Za drogie taksi w Ciechanowie. To jest błędne koło. Spadała liczba
          klientów więc podnoszono ceny, żeby zarobić na samochód. I teraz
          mamy wysokie ceny. Gdyby było korpo to mogłaby wprowadzić niższe
          ceny i oczywiście wypromować. Niech ludzie mówią o tym. Czasem
          trzeba wrócić z PKP czy imprezy do domu. W Przasnyszu jest za 5 zł
          do każdego miejsca w mieście. Bardzo dużo jeździ.
          A może to dobry pomysł na biznes?
          • Gość: ktosik Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 22:57
            podchodzisz, mowisz dajmy na ten przyklad pod PKP. daje panu 10zł i zawiezie
            mnie pan pod sad. bez problemu zawioza
            • Gość: poli Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.chello.pl 26.11.09, 16:03
              za 5 zł to dziady jeżdżą......
              weż 10 kursów każdy w te i z powrotem tylko 5km licz..daje nam 50 km
              przy cenie paliwa to koszt 25zł...( zima cykl miejski)
              zostaje połowa ..
              gdzie amortyzacja
              gdzie nasz czas
              gdzie ogrzewanie na postoju?
              gdzie honor?
              po prostu dziady!!!!!!!
              • Gość: autor Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 19:41
                Nie mówię, że po 5 musisz jeździć. Jeśli dasz dużo wyższą ceną to
                będziesz tak rzadko jezdził, że też nie uzbierasz na koszty. Daj
                niższą cenę z kartą rabatową (np -10% od ceny kursu, 10 kurs za
                darmo). Cena jednostkowa niższa, ale w totalu i tak zarabiasz Ty
                (przy okazji też klient). Przywiązujesz sobie lojalnego klienta. Ale
                jego nie możesz oszukać (np. jeśli klient jest po alkoholu bo czasem
                pamiętają co się działo, podkręcania taksometru) bo już nie wróci z
                kartą na której jest Twój numer telefonu.
              • Gość: Al Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.chello.pl 27.11.09, 06:29
                Cóż ostatnio w niedzielę rano kurs Osiedle Zachód - Jeziorko kosztował mnie 20zł
                (trasa około 5km) więc nie ma się co dziwić, że mało osób jeździ taksówkami
                • Gość: Pytanie Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 13:40
                  Dlaczego w niedzielę cena przejazdu taksówką jest wyższa od ceny obowiązującej
                  od poniedziałku do soboty?
                  Droższy jest chyba przejazd za miasto, tzw. druga strefa, uwzględnia bowiem
                  koszt powrotu bez pasażera.

Ani komunikacja miejska, ani kolejowa, ani inne usługi nie mają odmiennych cen w
                  niedzielę. Jakie argumenty przemawiają za wyższą ceną przejazdu w niedzielę?

Ile wynosi (przeciętnie) cena za kilometr przejazdu taksówką w Ciechanowie? Ile
                  wynosi opłata startowa?
    • Gość: trt Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.chello.pl 27.11.09, 14:12
      w niedzielę oszołomie od razu wsiadasz i jedziesz na 2 taryfie
      / święto/
      • Gość: :) re IP: *.chello.pl 27.11.09, 15:48
        hehe, mój tata jest taksówkarzem i wiem trochę o tym...
        są ludzie tacy, że pojadą za duże pieniądze w niedalekie trasy, a są
        ludzie którzy wyobrażają sobie niewiadomo co..
        pytają się czy np. za 10 zł zawiezie ich do sońska, albo w inne
        okolice ciechanowa, więc wcale się nie dziwię, że ludzie w
        dzisiejszych czasach tak reagują na jazdę taksówkami...
    • Gość: Bezi Taxi IP: 212.14.0.* 27.08.13, 02:39
      no byłem w Ciechanowie u koleżanki, ale niestety nie ma tam cenników Taxi...
      Jakbym się wkurzył to bym zadzwonił do Taxi4You (2,99 start + 2,30 za km na dziennej taryfie) albo Taxi Dobosz (2.60 start + 2,40 za km na dziennej taryfie - też mają rabat 20%)
      • Gość: Ziom Re: Taxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 07:04
        Podnoszenie cen za start ze słupka i za kilometr doprowadziło do tego że w Ciechanowie panuje powszechne przekonanie o tym że usługi te są drogie. I słusznie. Ludzie liczą pieniądze i mają co raz wyższą świadomość.Trzeba tu wspomnieć o kulturze niektórych taksówkarzy, która to pozostawia wiele do życzenia. Dawniej dorożkarz widząc zbliżającego się klienta zdejmował czapkę z głowy , kłaniał się witając uprzejmie. To jest ten sam zawód tylko pojazd się zmienił i upłynęło sporo lat , ale to klient jest panem a taksówkarz żyje z jego pięniążków a nie odwrotnie. Nie wszyscy o tym pamiętają a to błąd.Trochę pokory panowie hrabiowie albo skiśniecie na tych słupkach. Ja wybieram zawsze usługodawców uprzejmych i uśmiechniętych, to moje prawo,to samo dotyczy taksówek .Szerokiej drogi.

• Gość: mm Re: Taxi IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.04.14, 18:32
          To klienci zazwyczaj zachowują się jak paniska, którzy za 15 złotych chcieliby nie wiadomo gdzie zajechać. Ludzie, paliwo, utrzymanie samochodu i opłacenie ZUSu trochę kosztuje. Cena za paliwo wzrasta, koszty za naprawę (części robocizna) wzrasta, składki do ZUSu również. Nie ma się co dziwić, że ceny za jazdę taksówką rosną. Nie licznie na to, że do Waszej jazdy ktoś będzie dopłacał. Jak nie macie kasy to na rower. Albo sami zróbcie sobie prawo jazdy, kupcie auto i się woźcie.
        • Gość: Kazik Re: Taxi IP: 213.199.253.* 07.04.14, 19:13
          Cala ta sytuacja jest chora. Mam z PKP 2,5 km do domu. W tygodniu jeden bierze 11 zł. inny 12zł, inny 14zł a jeszcze inny po znajomości 15zeta. Chore to jest. Prawada jest taka ze czesc z tych kierowcow to emeryci lub renciści. Co do kultury to dużo do zyczenia mam w ich strone. Cwaniactwem nie grzeszą. Jeden lepszy od drugiego. Tylko nieliczni sa uczciwi. Co do sobot i niedziel to wogole porazka. Jechalem kiedyś z rynku do kościoła do fatimy 40 zl wziol taki wysoki wielki facet chyba jakims zielonym złomem jezdzil. Od tej pory nawet ak stal pierwszy w kolejce bywal omijany z daleka a do tego opinie tez mu wyrobiłem odpowiednia Nie ma na nich bata. Jakies solidne radio taxi by się przydalo w Ciechanowie Może ktoś o tym pomylsli.
      • makskolar Re: Taxi 28.08.13, 23:47
        Gość portalu: Bezi napisał(a):

> no byłem w Ciechanowie u koleżanki, ale niestety nie ma tam cenników Taxi...
        > Jakbym się wkurzył to bym zadzwonił do Taxiu (2,99 start + 2,30 za km na dzi
        > ennej taryfie) albo Taxi Do (2.60 start + 2,40 za km na dziennej taryfie -
        > też mają rabat 20%)

No to pozostaje opcja zamówienia taxi przez internet i wtedy będzie wszystko jasne ;) Ciekawa opcja i warta wypróbowania.
        • Gość: Paweł Re: Taxi IP: *.centertel.pl 11.09.13, 13:24
          Ciekawy pomysł
    • Gość: taxi Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 07:14
      Zgadza się ale nikt tego nie zrozumie ze jak stoję całą dobę na słupku i zarobie 100 zl przy dobrym bardzo dobrym dniu,a gdzie umyć się zjeść to co mi die zostanie ,20 zl ,,pan z audi,,,,
      • Gość: Zezu Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 27.08.13, 12:22
        Panie z audi Niech Pan się cieszy z tego co Pan masz. Nie piszecie ze czesc taksiarzy to dziadki na emeryturach Ceny w Ciechanowie za taxi to masakra. A oszustwo jeszcze większe. Kilka kursów, kilka taksówek i kilka różnych kwot za przejazd w to samo miejsce 2,5 km od PKP równomiernie: 9zł, 10zł, 12 zł, a Pan z Forda którym kiedyś jeździł a teraz chyba oplem szarym bierze 15 zł
        • Gość: gość Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 28.08.13, 11:48
          Bo w Ciechanowie są "inne koszty" Często w niedzielę wracałam do Warszawy taxi po znajomości za kurs płaciłam 270 - 350 zł. Od przeszło pół roku zamawiam taxi z Warszawy - koszt ok.220zł.
          Nie wiem jak oni to robią, ale koszt przejazdu z tego samego miejsca do takiego samego jest bardzo różny.
          • Gość: ela Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 09:00
            Bardzo proszę, podaj numer telefonu do taxi w Warszawie, myślałam, że dużo więcej biorą.
          • Gość: mm Re: Radio-taxi w Ciechanowie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.04.14, 18:37
            Ceny są różne, ponieważ nikt nie liczy z kilometrów (z taksometru). Cena za taki kurs byłaby kolosalna i dlatego każdy taksówkarz jak jedzie dalej za miasto ustala tak zwaną cenę umowną z klientem co jest jak najbardziej legalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka