Dodaj do ulubionych

Które Liceum polecacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 19:06
Mam dylemat... Jestem w ostatniej klasie gimnazjum. Po jego ukończeniu
chciałabym dalej kontynuować naukę. W grę wchodzi liceum, ponieważ w
przyszłości planuję rozpocząć studia. Nie wie tylko, które ciechanowskie
liceum wybrać. Słyszałam różne mity, opowieści o ciechanowskich
ogólniakach,ale chciałabym zaczerpnąć opinii ludzi, którzy niedawno skończyli
średnią szkołę, bądź obecnie się uczą.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Które Liceum polecacie? IP: 77.255.202.* 07.02.10, 20:12
      Hm, nie szukaj odpowiedzi na forum, bo tutaj kilka razy w roku
      zakladane sa podobne watki, w ktorych jedni opluwają drugich, rzetelnej
      informacji, nikt Ci nie udzieli
      • Gość: gimnazjalistka Re: Które Liceum polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.10, 20:20
        Sama niedługo wybieram się do liceum. Prawdopodobnie będzie to Krasiniak,lub
        ewentualnie 2 na Orylskiej. Z tego co wiem w Krasiniaku jest duża rywalizacja,
        ale od lat ma najlepszą opinię. Jak w każdej szkole średniej nauczyciele
        wyróżniają dzieci np. lekarzy. Poza tym jeśli zależy Ci na dobrych ocenach, to w
        Krasiniaku musisz chodzić na korki. Niektórzy znajomi żałują, że wybrali
        Krasiniak, tłumacząc się, że już nie dają rady, nie mają sił i wg. mają dosyć. Z
        2 zaś mówią, że żałują, że nie poszli do Krasiniaka.
        Wybór należy do Ciebie. Jeśli jesteś ambitną osobą to wszędzie sobie poradzisz.
        Nie polecam innych szkół.
        Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.
        • Gość: absolwent Kracha Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 22:27
          Gucio prawda ze chcąc mieć dobre oceny w Krasiniaku musisz chodzić na korki. Ja
          co prawda byłem przeciętniakiem... ale były w klasie osoby, które miały średnią
          4,5 - 4.7 bez chodzenia na korki. I nie były to ani dzieci lekarzy, ani
          polityków, ani nauczycieli. Polecam Krasiniak. :)
          • Gość: Mała87 Re: Które Liceum polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.10, 22:43
            W Krachu możesz i lecieć na trójach, ale maturę i tak dobrze zdasz. Naprawdę -
            warto się pomęczyć 3 lata, żeby zdać maturę na co najmniej 80% - możesz wtedy
            wybierać, na jaki kierunek studiów pójdziesz.
            • Gość: kra Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 22:56
              Dzieci lekarzy nie są wyróżniane. Nie licząc jednego przypadku, który sam się wyróżnił. Ale z nim sobie akurat radzą uczniowie i nauczyciele :]
              • Gość: . Re: Które Liceum polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.10, 00:26
                Masz na myśli ,,panią'' B.?
                • Gość: ble Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 08.02.10, 00:56
                  byle nie do Kracha :)
                  bo to największy chłam na Mazowszu, tam chodzą tylko dzieci neo i noobki :)
                  • Gość: Tutejszy Które Liceum polecacie? IP: 213.77.42.* 08.02.10, 09:32
                    W Ciechanowie jest tylko jedno prawdziwe liceum ogólnokształcące.
                    Jest to oczywiście powszechnie znany "Krasiniak" przy ul. 17
                    Stycznia. TU zdobędziesz niezbędna wiedzę i doświadczenie, które
                    pomogą Tobie wejść bez większych problemów w życie akademickie.
                    Żadna inna szkoła średnia w Ciechanowie nie daje tego co
                    właśnie "Krasiniak" jest w stanie dać i przekazać. W liceum
                    wytworzyła się specyficzna atmosfera pracy i pozytywnej rywalizacji,
                    to szkoła w której trzeba sie uczyć, w której wiedza nie jest
                    oceniania "za piekne oczy". Zazdrośnicy, będą oczywiście opluwać
                    liceum, ale należy wybaczyć i zrozumieć frustracje, tych którzy albo
                    sie tu nie dostali albo nie dają sobie tutaj rady, a czego przyczyna
                    są poprostu ich organiczenia intelektualne. Cóż prawda jest czasem
                    bolesna, szczególnie dla tych, których dotyczy bezpośrednio. Nie
                    przypadkiem najznamienitsi obywatele naszego miasta są
                    absolewntami "Krasiniaka".
                    • Gość: ble Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 08.02.10, 12:20
                      nie chwal tak Kracha, bo 3/4 mojej klasy z gim. tam chodziło i wiem jak to
                      wygląda "od środka" ... ;/
                      • Gość: joja Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 12:28
                        Liceum w Gołotczyźnie spox :)
                        • Gość: Tutejszy Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.77.42.* 08.02.10, 12:40
                          Wybór należy od tego, czy chcesz się uczyć i zdobywać wiedż, wtedy
                          wybierasz "Krasiniak" lub chcesz skończyć szkołę średną i mieć
                          wykształcenie "średnie", wtedy n.p. możesz iść do Gołotczyzny.
                          • Gość: sac Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 13:52
                            a ja chodziłam do LO 2 i powiem tak:

nauczyciele byli różni, poziom też zależał od nauczyciela jaki cię uczył, są
                            przedmioty z których kompletnie nie potrafią cię nauczyć bo nie mają dobrej
                            kadry typu fizyka, geografia to takie moje własne odczucie,

trzeba było się uczyć ale miałaś też czas na tzw życie "po szkole"

3 lata spędzone w tej szkole wspominam bardzo miło i z chęcią powróciłabym
                            jeszcze do tych beztroskich lat nauki w liceum . Według mnie liceum to najlepszy
                            okres w naszym życiu :) a prawdziwą rywalizację i naukę w sesji kiedy każdy
                            egzamin odpowiada egzaminowi maturalnemu z jakiegoś przedmiotu poznasz dopiero
                            na studiach !

także trochę Ci zazdroszczę że liceum jeszcze przed Tobą :) a to na jakie studia
                            się dostaniesz i jak zdasz maturę i jakie będą Twoje dalsze losy uwierz mi nie
                            zagwarantuje Ci tego szkoła tylko własna praca,

ja tam polecam LO 2 ;)
                      • Gość: g Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 14:57
                        Ja też wiem, bo sam tam chodzę no i co? I nic :P W te 3/4 klasy to nie do końca chce mi się wierzyć tak swoją drogą...
                        • Gość: Afera Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 17:04
                          Wydaje mi się, że jak bedziesz chciała się uczyć nie ma znaczenia jakie
                          LO skonczysz, wiadomo opinie zawsze są podzielnone, każda szkoła ma
                          swoje plusy i minusy, ja osobiście chodziłam do 2 i nie żaluje ale nie
                          mam zamiaru reklamować szkoły jak co niektórzy tu...
                          • Gość: ble Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 08.02.10, 18:02
                            g - nie obchodzi mnie czy wierzysz czy nie (brzmi to tak dziecinnie "bło ja nie
                            wieze ze mas taki samochodzik") :|
                            3/4 klasy poszło, część skończyła kracha, część musiała się rozstać no cóż...
                            ale ogólnie nawet ci co skończyli na dobrym poziomie narzekają, że gdyby mieli
                            znów wybierać to by się poważnie zastanowili czy iść do Kracha ;o
                            • Gość: ze Re: Które Liceum polecacie? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.02.10, 00:05
                              Chodzilem do Kracha i nie zaluje. Z pewnoscia byl to najlepszy okres w moim zyciu, mimo, ze mialem 3 z maty u dr Nowakowskiego to mature zdalem na 90 procent (rozszerzona) i na zadne korki nie chodzilem. Ponadto poznalem duzo wartosciowych ludzi. Niestety na studiach (PW) nawet w 1/4 nie jest tak fajnie jak w Krasiniaku, a jest 10000 razy gorzej utrzymac sie. To tyle na ten temat. Pamietaj wybierz Krasiniak, bedzie ciezko, ale potem bedzie Ci lzej :)
                              • Gość: haha Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 01:48
                                haha tak naprawde to zadne liceum nie przygotuje cie do studiowania :) znam
                                ludzi ktorzy konczyli Staszica i skonczyli prawo w Toruniu (jeden z lepszych
                                wydzialow prawa w polsce) i tych ktorzy po krasiniaku wylecieli ze stodiow po
                                pierwszej sesji, jak chce ci sie uczyc to idz gdziekolwiek. tak samo jak z
                                gimnazjum "przydaje" sie wiedza w liceum tak samo na studiach z liceum
                                • Gość: ? Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 09.02.10, 09:14
                                  A w którym liceum nie oduczyli Cię pisać Polska małą literą? Nawet uniwerek w
                                  Toruniu nie pomógł:)?
                    • Gość: ANIA Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 09.02.10, 09:18

BEZ PRZESADY Z TĄ PROMOCJĄ KRASINIAKA. WCALE NIE TAKA REWELACJA. W RANKINGACH
                      TEZ NIE PRZODUJĄ. PRZEREKLAMOWANY!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: eska Re: Które Liceum polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.10, 09:59
                        ważne są wyniki matur, a ranking to wynik olimpiad przedmiotowych
                        (finaliści i laureaci) w szkole w przeliczeniu na liczbę uczniów w
                        szkole. Moja córka skończyla tę szkolę (Krasiniak) i jest bardzo
                        zadowolona. Wyboru każdy dokonuje sam.
                        Jest to najlepszy ogólniak na pólnocnym Mazowszu, prezentje na
                        stronie wyniki matur (jako jedyna szkola z Ciechanowa).
                        W każdej szkole są lepsi i slabsi nauczyciele i uczniowie. Wedlug
                        mnie krasiniak jest najlepszą i wcale nie przerelamowaną szkolą.
                        Trzeba iść na dzien otwarty, poczytać trochę i podjąć decyzję,
                        bowiem oczekiwania gimnazjalistów są różne. Do większości
                        przedmiotów kierunkowych w I LO mają dobrą kadrę.
                        A' propos prawa: są uczelnie wyżej notowane niż UMK na tym wydziale.
                        • Gość: women Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 09.02.10, 12:40
                          krasiniak ma zdecydowanie najlepsza kadre z przedmiotow scislych,
                          natomiast dwojka posiada polonistki i historykow z prawdziwego
                          zdarzenia, ktorzy podniesli poziom nauczania tych przedmiotow bardzo
                          wysoko. krasiniakowi zarzucic mozna pewien paradoks, mianowicie w
                          klasie np. o rozszerzonej historii powinien byc nauczyciel najlepszy
                          i najbardziej wymagajacy, w rzeczywistosci zostaje przydzielona
                          osoba, ktora wymaga minimum. Tzw. 'kosa' zostaje przydzielona do
                          klas o rozszerzonych przedmiotach scislych. Mozna sie tylko
                          domyslac, co ma na celu taki przydzial ciala pedagogicznego.. No ale
                          coz-Krach jak i dwojka sa bez watpienia najlepsze(patrzac rowniez na
                          grono osob, z ktorymi chcemy miec do czynienia) kazda z tych szkol
                          ma wady i zalety, jednak najlepszym rozwiazaniem jest pojscie na dni
                          otwarte oraz maly 'wywiad' z uczniami tychze szkol.
                          • Gość: VXV Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 12:53
                            A ja nie chodziłem ani do dwójki ani krasiniaka a do trójki czyli
                            Staszica i polecam tę szkołę - bardzo dobra szkoła i świetna atmosfera
                          • Gość: mar Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 09.02.10, 13:05
                            kochani, mijacie sie z prawda. krasiniak mozna bylo nazwac szkola o
                            najwyzszej klasie i poziomie za moich czasow. Przychodzilem ze
                            szkoly majac w glowie tylko ksiazki, ktore trzeba bylo przerobic na
                            nastepny dzien, bo inaczej pokazazaliby mi gdzie moje miejsce. Kazdy
                            wiedzial po co jest szkola i co mamy z niej wyniesc. Nie bylo mowy o
                            imprezach, spotkaniach itp. co teraz jest nagminne wsrod mlodziezy.
                            Obecnie do krasiniaka chodzi moj syn i z wielkim zdumieniem musze
                            przyznac, ze nad ksiazkami spedza moze godzine dziennie, albo i
                            mniej. twierdzi, ze albo nic waznego nie ma albo robi sciagi. w
                            glowie mi sie to nie miesci. poza tym slyszalem o wielu nieciekawych
                            sytuacjach, ktore mialy miejsce w tej szkole i zapewniam, ze swoje
                            lata swietnosci krasiniak ma juz dawno za soba. to juz nie te czasy,
                            nie ta kadra nauczycielska i ludzie
                            • Gość: humanista Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:35
                              Skończyłem Krasiniak parę lat temu, ale nadal jestem zainteresowany losami mojej
                              "Alma Mater":) (uśmiech sympatii, nie szyderstwa). Byłem w klasie humanistycznej
                              i muszę powiedzieć, że poziom wymagań i kompetencji nauczycieli był nieraz
                              wyższy niż ten na studiach (UW, polonistyka!). Niech mi ktoś powie, że tak samo
                              jest z przedmiotami ścisłymi, wtedy uwierzę w ten mit o wysokim poziomie
                              przedmiotów ścisłych w Krachu. Może jest niezły, ok. Ale polonista i historyk
                              MYŚLĄCY to zjawisko normalne w Krachu, a gdzie indziej? Nie wiem, ale pokażcie w
                              dwójce olimpijczyków z polskiego... pokażcie olimpijczyków z historii... Może
                              coś przeoczyłem, ale wydaje mi się, że zero. W Krachu kilku co roku.

O wynikach matur nie można pogadać, bo utajnione poza Krasiniakiem. A dlaczego?:)
                              • Gość: mar Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 09.02.10, 14:20
                                dobrze, ze zaznaczyles fakt ukonczenia krasiniaka pare lat temu. wez
                                pod uwage to, ze mlodziez z roku na rok jest inna. Krasiniak swoja
                                renome zawdzieczal w duzej mierze nauczycielom starej daty-ktorych
                                praktycznie juz nie ma w tej szkole. zastapili ich mlodsi, bez
                                doswiadczenia,bez odpowiedniego podejscia i wiedzy, ktorym mlodzi
                                ludzie wchodza na glowe nie resektujac ich. nie patrzmy co bylo
                                kiedys. Przyrzyjmy sie dzisiejszej mlodziezy, a odpowiedz uzyskamy
                                sami. warto wziac pod uwage to, co dzieje sie w ciechanowskich
                                gimnazjach..i wlasnie te dzieciaki pojda do takiego kracha, dwojki,
                                staszica..oni tworza realia, ktore z roku na rok sa coraz gorsze.
                                • Gość: eska Re: Które Liceum polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.10, 14:49
                                  mit:-)
                                  nauczyciele starej daty! jest paru jeszcze z tego, co się orientuję.
                                  Moją córkę w klasie humanistycznej historii uczyla P. JK., polskiego
                                  P.MS.oboje super i nie 'starej daty', klasy równolegle miala p. EG. -
                                  starej daty. Koszmar.
                                  Matematyki uczy chyba ze 'starej daty' p. JK., uczyla p. JW. -
                                  (nędznie), biologii uczyla (uczy?) p. TP. (slabo) - oto 'stare
                                  daty'. Natomiast, jak wszędzie, nie wiek, a predyspozycje!!!
                                  W II LO pozytywne opinie ma p. Ś. i J.Cz. z historii, a o
                                  polonistkach nie slyszalam, aby mialy wysokie wyniki. Ścisle
                                  przedmioty - tylko I LO.
                                  • Gość: xxx Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 09.02.10, 17:24
                                    a czemu to pani dyrektor nie pod swoim nickiem?
                                • Gość: humanista Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 15:06
                                  Chyba się nie dogadamy. Parę lat temu, czyli cztery. I najlepiej wspominam nie
                                  tych, których gloryfikujesz, czyli nauczycieli "starej daty", z nimi nie miałem
                                  przyjemności (choć ci z mojego rocznika, którzy mieli, mówili raczej o
                                  nieprzyjemności), ale tych w okolicach czterdzistki - według ciebie to pewnie ci
                                  młodsi. I to dzięki nim, tym "młodym", w olimpiadach co roku były (i chyba są)
                                  sukcesy. Starsi to tylko terror (nie wszyscy na szczęsście), takie słyszę opinie.
                                  • Gość: mar Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 09.02.10, 16:02
                                    4 lata-wierz mi, ze od tego czasu sporo sie zmienilo. Tak sie
                                    sklada, ze mam kontakt z mlodzieza z krasiniaka, bo chodzi tam moj
                                    syn i mam porownanie jak bylo-a jak jest. Nie neguje Twoich slow,
                                    drogi humanisto, poniewaz poniekad sie z Toba zgadam, ze ta szkola
                                    miala renome, odnosili sukcesy, wyrozniala sie. Lecz nalezy
                                    uwzglednic pewien fakt-a mianowicie podejscie mlodziezy do nauki,
                                    ktore moim zdaniem zmienilo sie diametralnie. Z przykroscia
                                    stwierdzam, ze duzy wplyw na obnizenie poziomu nauczania w tej
                                    szkole ma tez rekrutacja, a mowiac wprost-progi punktowe, ktore sa
                                    naprawde niskie. Co za tym idzie dostaja sie tu osoby przecietne.
                                    Wspominajac nauczycieli starej daty-nie mialem na mysli 'terroru'.
                                    Po prostu budzili wsrod nas respekt, potrafili trzymac mlodziec w
                                    ryzach i jasno pokazywali gdzie jest nasze miejsce w szeregu-co
                                    wyszlo nam na dobre. Badzmy obiektywni. Kazdy chcialby, aby
                                    krasiniak byl TYM WYJATKIEM na tle innych szkol, ale tak nie jest i
                                    raczej nie bedzie. Z pewnoscia jednak jest w czolowce, z czego nota
                                    bene bardzo sie ciesze :) i miejmy nadzieje, ze chociaz w polowie
                                    bedzie tak dobry, jak byl dawniej.
                                    Pozdrawiam WSZYSTKICH absolwentow :)
                                    • Gość: studentka Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 17:11
                                      Jestem absolwentką LO2, zdawałam maturę z matematyki, uczyłam się sama, dostałam
                                      się na Politechnikę Warszawską i jestem teraz na 3 roku inżynierii komunalnej.
                                      Dostałam się i do Krasiniaka i do dwójki, jednak wybrałam ta drugą szkołę ze
                                      względu na milszą atmosferę w szkole i się nie myliła! Żadne liceum nie
                                      przygotowuje do bycia studentem, to świat z innej bajki! Ale oczywiście polecam
                                      albo Krasiniak albo dwójkę, innych szkół nie bierz pod uwagę!A tak na koniec od
                                      zawsze trwa rywalizacja między tymi szkołami, każda ma wady i zalety, wybór
                                      należy do gimnazjalistów do jakiego liceum pójdą
                                    • Gość: hmm Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 18:37
                                      Są jeszcze w Krasiniaku nauczyciele, którzy nie muszą podnosić głosu, żeby w klasie była spokój, a wszyscy pracowali. I to naprawdę nie jest liczba mała. Wiek tych osób jest różny, raczej ponad 40 lat.

Problem rekrutacji jest niezależny od szkoły. Progi drastycznie maleją, bo młodzieży jest mniej. Procentowy rozkład tych zdolnych i mniej zdolnych jest podobny, także nie ma po prostu z czego robić naboru na bardzo wysokich progach, bo klasy muszą mieć w okolicach 30 osób i na to wpływ ma raczej starostwo. Zresztą w Krasiniaku po cichu mówi się o zmniejszeniu liczby klas w roczniku z 10 do 9 (10 na przestrzeni ostatnich 5 lat była 2xbiologiczno-chemiczna, 2xmatematyczno-geograficzna i 1xjęzykowo-geograficzna). Może to jest jakaś metoda, bo najczęściej ta ostatnia klasa wśród nauczycieli oceniana jest jako zwyczajnie marna.
                                      • Gość: ucz Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 19:27
                                        Na stronie kracha przecież są progi punktowe z poprzednich lat do wszystkich
                                        klas i to nie tylko do kracha ale i innych szkół,( nie wiem jak wkleić link),
                                        można porównać.
                                        • Gość: ucz2 Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 19:31
                                          www.krasiniak.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=11
                                  • Gość: Forint Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 09.02.10, 17:26
                                    Polonistka z Dwójki - pani A.C. dyktuje notatki - zero pomysłu na
                                    lekcje i zero miejsca na inwencję uczniów. Pani I.P - ta sama szkoła.
                                    Ten sam styl pracy reprezentują ponadto panowie: J.Cz i S.D (obaj
                                    tragedia). Pani M.R - oddzielny i dłuuuuugi temat. O pozostałych nie
                                    mam zdania. Podobno niezłym nauczycielm jest pan dyrektor, ale on ma
                                    pewnie tylko jedną klasę, więc nie ma co liczyć na to, że będzie
                                    uczył.
                                    Jak więc widać nie tylko ścisłe góra w Krasiniaku, ale i POLSKI!!!!
                                    • Gość: . Re: Które Liceum polecacie? IP: 77.255.198.* 09.02.10, 18:33
                                      Miałem polski przez 3 lata z S.D., to fantastyczny facet,tyle że lekcje
                                      u niego przeznaczone są tylko dla naprawdę zainteresowanych osób i
                                      tych,którzy potrafią sami się uczyc
                                      • Gość: . Re: Które Liceum polecacie? IP: 77.255.198.* 09.02.10, 18:35
                                        PS.Po lekcjach z S.D. rozszerzony polski zdałem lepiej niż uczniowie
                                        innych polonistów
                                        Cenię też go za to, że nie wtrącał się do prezentacji maturalnych
                                        swoich uczniów,jak ma to miejsce w innych szkołach. Potraktował uczniów
                                        jak dorosłych i pozwolił im byc odpowiedzialnymi samymi za siebie.
                                      • Gość: hehe Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 18:45
                                        Gość portalu: . napisał(a):

> Miałem polski przez 3 lata z S.D., to fantastyczny facet,tyle że lekcje
                                        > u niego przeznaczone są tylko dla naprawdę zainteresowanych osób i
                                        > tych,którzy potrafią sami się uczyc

No brawo:) Lepszej antyreklamy nie widziałem. Przypomnijmy, że chodzi o
                                        przedmiot zdawany przez WSZYSTKICH!
                                        • Gość: ... Re: Które Liceum polecacie? IP: 77.255.198.* 09.02.10, 18:48
                                          To nie jest antyreklama, osobiście bardzo odpowiadał mi styl
                                          prowadzenia lekcji przez S.D.
                                    • Gość: ? Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 19:51
                                      Forint, ty coś kręcisz. skończyłam II LO, miałam lekcje z polonistką
                                      A.C.ona dyktuje notatki? pierwsze słyszę. to bardzo dobra
                                      polonistka, wymagająca, może dla ciebie za bardzo? do tego
                                      sympatyczna:)ja sobie u niej radziłam, nie chwaląc się, na tyle
                                      dobrze, że dziś studiuję filologię polską. byłam zadowolona z lekcji
                                      z p. A.C, bardzo dobrze zdałam maturę i jestem zadowolona z wyboru
                                      studiów. ty się wypowiadasz o kilku polonistach z Dwójki, czyżbyś ze
                                      wszystkimi miał lekcje? Dwójka to naprawdę dobra szkoła, ja ją
                                      bardzo dobrze wspominam. oceniasz nauczycieli, ale pewnie uczyć to
                                      ci się za bardzo nie chce...
                                      • Gość: 111 Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 20:28
                                        A Ty nie kręcisz? Studiujesz filologię polską, a nie potrafisz
                                        skleić zdania.

Nie wiem, jacy są nauczyciele w Dwójce, ale wiem, jak łatwo jest się
                                        tam dostać. Dziewczyna z mojej klasy z gimnazjum, która ledwo
                                        zdawała, a z egzaminu nie uzyskała nawet 50 punktów, została tam
                                        przyjęta na wolne miejsca. Pozostali, którzy się tam podostawali,
                                        też byli zawsze słabymi uczniami. Poza tym co roku te "porządniejsze
                                        dzieci" idą do Krasiniaka i właśnie to tworzy tę atmosferę tej
                                        szkoły. Oczywiście nie mówię, że każdy uczeń z Dwójki jest słaby, a
                                        każdy, kto chodzi do Krasiniaka, jest mądry i porządny, ale z reguły
                                        tak to właśnie wygląda :)
                                        • Gość: Anka Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 10:20
                                          Droga wolna, macie przecież jeszcze do wyboru warszawskie, renomowane licea na
                                          miarę "ambicji" złotej ciechanowskiej młodzieży, która tak pali się do wiedzy,
                                          rozwija szereg swoich pasji i zainteresowań, masowo odwiedza kina, teatry i
                                          biblioteki!!!
                    • Gość: Xepzo Re: Które Liceum polecacie? IP: 195.114.161.* 16.05.10, 01:15
                      " Nie przypadkiem najznamienitsi obywatele naszego miasta są absolewntami "Krasiniaka". "

Mysle, ze przypadkiem abolwenci Krasiniaka sa "najznamienitszymi obywatele naszego miasta".

A mowia, ze ludzie sa rowni.
    • Gość: Obeznany [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: iza Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 04.03.10, 15:30
        W krachu takie akcje jak dyżury klasowe są do zawsze i nikt się tym nie
        podnieca. Turnieje siatkówki, koszykówki, w nogę, CS... normalka. Mięśniacy są w
        obu szkołach, to prawda. Skoro o poziomie mowa, to jednak z kracha ludziki
        dostają się na dobre kierunki, wystarczy porownac wyniki matur. Krach je
        publikuje na swoich stronach internetowych, a dwojka - dlaczego nie?
        Wybierajcie co chcecie, jak wybrałam kracha i nie żałuję.
        • 17karolina Re: Które Liceum polecacie? 04.03.10, 16:48
          Wiesz to zależy jakie masz oceny, do jakiej szkoły teraz chodzisz i jacy nauczyciele Cię uczą, i na czym Ci zależy.
          Faktycznie dwójka ma niemal że taki poziom jak Krasiniak i tu również ostro cisną.
          Każdy chwali tą szkołe do której chodzi, ale jeżeli się zaklimatyzujesz to wszędzie będzie dla Ciebie fajnie, a wszędzie się znajdą Ci co kozaka udają.
          W zsz 2 jest zróżnicowana młodzież, bo i jest liceum i technikum i zawodówka.
          Ale mi się wydaje że jeżeli znajdzie się swoją paczkę to wszędzie będzie fajnie ;).
        • Gość: Obeznany Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 16:08
          Nie podniecam się, ale na ten turniej poszło około 3000 zł ;) na nagrody i sprzęt. Ale każdy ma swoje zdanie. Ale to od tego na ile maturę napiszesz to nie tylko szkoła... do tego też liczą się chęci. Ale nie oszukujmy się... w dzisiejszych czasach liczą się znajomości. Ale jeśli chcesz dobrą szkołę i mieć na tzw. czas po szkole to tylko 2 i inne, a krach to raczej nauka... chyba że się jest leniem i się na 1 jedzie ;-).
      • Gość: aha Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 18:28
        W każdej szkole zdarzają się takie "przykłady", ale w Krasiniaku są
        one nieliczne, w dwójce natomiast większość reprezentuje taki
        właśnie poziom. A w nowym roku szkolnym w Krasiniaku ma być już 9
        klas, a nie 10 i nię będzie właśnie klasy HE, do której trafiali do
        tej pory ci, którzy nie dostali się do innych klas. Więc poziom
        automatycznie pójdzie jeszcze bardziej w górę :)
        • Gość: anka Re: Które Liceum polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 21:05
          No i wyszło to z was w końcu, Absolwenci Krasiniaka... minęło tyle lat odkąd
          Krach odstawał od II LO, Staszica i reszty, a wy nadal tacy sami... zapatrzone w
          siebie i swoja laurkę ukończenia TEJ (!!!)SZKOŁY snobistyczne dupki. Dowody?
          proszę bardzo

"W Ciechanowie jest tylko jedno prawdziwe liceum ogólnokształcące.
          Jest to oczywiście powszechnie znany "Krasiniak" przy ul. 17
          Stycznia. TU zdobędziesz niezbędna wiedzę i doświadczenie, które
          pomogą Tobie wejść bez większych problemów w życie akademickie.
          Żadna inna szkoła średnia w Ciechanowie nie daje tego co
          właśnie "Krasiniak" jest w stanie dać i przekazać. "

"... należy wybaczyć i zrozumieć frustracje, tych którzy albo
          są poprostu ich organiczenia intelektualne. Cóż prawda jest czasem
          bolesna, szczególnie dla tych, których dotyczy bezpośrednio. Nie
          przypadkiem najznamienitsi obywatele naszego miasta są
          absolewntami "Krasiniaka"

(WTF?)

"... ale polonista i historyk
          MYŚLĄCY to zjawisko normalne w Krachu, a gdzie indziej?"

no bo przecież bogactwo intelektualne c-nowa skoncentrowało się TYLKO w krachu...

"Poza tym co roku te "porządniejsze
          dzieci" idą do Krasiniaka i właśnie to tworzy tę atmosferę tej
          szkoły"

"W każdej szkole zdarzają się takie "przykłady", ale w Krasiniaku są
          one nieliczne, w dwójce natomiast większość reprezentuje taki
          właśnie poziom."

a na koniec... wiem, powtarzam się, ale nie mogę się oprzeć...

"należy wybaczyć i zrozumieć frustracje, tych którzy albo
          są poprostu ich organiczenia intelektualne"

no boskie :) wiesz co, Absolwencie Krasiniaka? Gdyby głupota mogła latac,
          fruwałbyś jak gołębica .. taki jestes organiczony:))
          • Gość: anka Re: Które Liceum polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 21:09
            dodam tylko ze mój post kierowałam nie do osoby o nicku "absolwent kracha" ale
            do "tutejszego"
            • Gość: Ala Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 30.03.10, 22:46
              Ja osobiście też uważam, że 2, jak i Krasiniak są na tym samym
              poziomie. Tylko, że to własnie ta opinia Krasiniaka doprowadza do
              tego, że nawet, gdyby zszedł na poziom Bema to i tak wszyscy by tam
              szli, bo "wysoki poziom i dobra szkoła".
              Cały czas obserwuję sytuację w klasach, zwłaszcza często porównuję
              biol-med i biol-chem. Niech mi ktoś powie, jak to się stało, że
              raptem jedna osoba i to z biol-chem dostała się na medycynę do
              Warszawy, skoro biol-med jest tak świetnie przygotowany itd. ?
              • Gość: ....... Re: Które Liceum polecacie? IP: *.tktelekom.pl 31.03.10, 15:11
                nie rozumiem co to za porownanie do Bema?? ja uwazam, ze w kazdym liceum jesli
                ktos CHCE sie uczyc, to sie nauczy!!
                Od wrzesnia ma zostac otwarte nowe liceum, co prawda prywatne, lecz na wysokim
                poziomie i nie tylko jesli chodzi o naukę, mają tam być bardzo mądrze podziały
                na profile, po drugiej klasie, wówczas ma dojsc do odpowiednich profili po kilka
                godzin kierunkowego przedmiotu, slyszalam wiele pozytywnych opinii, moze warto
                się dowiedzieć, to liceum ma byc pod patronatem TWP, lecz ma byc w innym miejscu.
              • Gość: do Ali Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 18:20
                Co ty za brednie wypisujesz, tymi kłamstwami chcesz leczyć swoje kompleksy
              • Gość: inny Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 31.03.10, 19:34
                opinia nie bierze się z powietrza. Porównaj wyniki matur i dostawanie się
                absolwentów na studia i nie pisz glupot!
              • Gość: g Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 23:07
                A to w Warszawie jedyna medycyna w całym kraju?
                • Gość: ............ Re: Które Liceum polecacie? IP: *.tktelekom.pl 01.04.10, 09:48
                  ważne jest podejscie uczniow a nawet w "najlepszej" szkole sa tacy ktorzy maja
                  wszystko gdzies!!!!!!!!!!!
                  • Gość: matek_pakier_cfc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 16:15
                    • Gość: olq [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 22:02
                      • Gość: gim Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 14.05.10, 21:31
                        Trzeba już podjac ostateczna decyzje i nadal mam watpliwości - Krasiniak czy
                        dwójka przy Orylskiej???
                        • Gość: ela Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 14.05.10, 22:03
                          a na jaki profil chcesz iść? jeśli humanistyczny to do dwójki, a jak
                          ścisły to krasiniak, choć będzie cięęężko.
                          • Gość: gim Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 14.05.10, 22:13
                            No wlasnie na scisly - stad te wahanie....Chyba jednak zdecyduję się na
                            Krasiniaka, ale jak poslucham mitow krazacych o tej szkole, to nie wiem czy to
                            dobra decyzja, ehhhh
                            • Gość: . Re: Które Liceum polecacie? IP: 94.254.238.* 15.05.10, 00:10
                              Masz rację-mity.Moi znajomi po Krasiniaku podostawali się na dobre kierunki na
                              prestiżowych uniwersytetach,co innego z dwójki.Tam tylko jednostki poszły na
                              USKW czy SGGW.Jeżeli chodzi o przedmioty humanistyczne to Krasiniak stoi na
                              wysokim poziomie.
                              Idź do Krasiniaka a jak sobie nie poradzisz to najwyżej się przeniesiesz.
                              • Gość: uczennica Kracha Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 09:10
                                Może i Krasiniak jest na wysokim poziomie i jest lepszy od dwójki, ale schodzi
                                na psy. Spójrzmy na klasę he(2009-2012) :/ Żenada. Wystarczyło mieć 100 pkt.
                                żeby się dostać do tej klasy. Nie mówię, że wszyscy to banda oszołomów, ale
                                większość. Wystarczy popatrzyć co wyprawiają na holu i jakie to są cwaniaki.
                                Jeden nawet czapkę na łbie ma na każdej lekcji. Trochę nauki kultury i szacunku
                                wobec nauczycieli by im się przydało...A to,że puszczają w radiu...Już nie
                                chodzi o to, że hip-hop, ale to jaki. Takiej bezwartościowej i durnej muzyki to
                                jeszcze nie słyszałam. Coraz częściej jak wchodzę od szkoły, nie mogę wytrzymać
                                z tego względu. Nie mówię o takich klasach jak np. hp czy hd, bo te w porównaniu
                                do tej klasy są stokroć lepsze. Dobrze, że w przyszłym roku nie będzie już nowej
                                pierwszej klasy he. Poza tym mają być dwie klasy hp, co mnie martwi, bo może
                                spaść poziom w tych klasach. No i oczywiście niedorzecznością jest dla mnie, że
                                nauczyciel, który nie potrafi uczyć i od wielu lat ma wylecieć ze szkoły (nie
                                będę pisała za co) nadal tu uczy. Jest to mianowicie słynny "Strażak" czyli J.K :/
                                • Gość: :] Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 11:06
                                  Idźcie wszyscy do dwójki, chociaż na maturze nikt wam SMSów z błaganiem o pomoc nie zabroni wysyłać.
                                • Gość: Yorke Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 16.05.10, 08:15
                                  hah dziewczynko, skoro możesz pisać takie rzeczy, obrażać inne osoby to
                                  czemu nawet się nie podpiszesz? Zapewne nikogo z HE nie znasz, więc po
                                  co takie głupoty wypisujesz.
                                  Nie pasuje Ci muzyka? wejdź do radia i to powiedz.
                                  Zakładaj okulary na nos i wracaj do książek.
                                • Gość: Uczen Kracha Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 12:39
                                  "Wystarczy popatrzyć co wyprawiają na holu i jakie to są cwaniaki"

Moze lepiej, aby siedzieli po cichu pod ściana, powtarzając materiał do kartkówki z PO albo WOKu ?

"Jeden nawet czapkę na łbie ma na każdej lekcji.Trochę nauki kultury i szacunku wobec nauczycieli by im się przydało..."

Zastanawia mnie skąd masz takie informacje, skoro zakładam, że na żadnej lekcji w tej klasie nie byłaś, tylko co najwyżej widziałaś, że chłopak ma czapke chodząc po szkole.Moze lepiej jakby nosił spodnie moro, glany i miał długie włosy, wtedy lepiej by pasował do I LO ? Od razu ubierz wszystkich po swojemu, bo nie pasuje Ci że ktoś sobie nosi czapkę, niech wszyscy wskocza w jednakowe mundurki, wtedy będzie OK.Ubior to sprawa prywatna.

"A to,że puszczają w radiu...Już nie chodzi o to, że hip-hop, ale to jaki.Takiej bezwartościowej i durnej muzyki to jeszcze nie słyszałam"

Rap leci przez jeden dzień w tygodniu - możesz wtedy przynieść MP3, słuchawki i koniec Twojego problemu.Zauważ, że w szkole są też osoby, którym taka muzyka sie podoba, nawet jesli to garstka.Pozatym, slyszysz w tej muzyce to, co chcesz usłyszeć - raz padnie niecenzuralne slowo i już sobie układasz w głowie, ze to muzyka dla łobuzów - śmiech na sali, podejdź do tego obiektywnie, to moze znajdziesz w niej nawet cos dla siebie.

"Nie mówię o takich klasach jak np. hp czy hd, bo te w porównaniu do tej klasy są stokroć lepsze."

Lepsze, bo lepiej się uczą, są grzeczni i spokojniejsi ? Zauważ, ze wiekszosc zlewa się w tłumie i wszyscy są jednakowi.Nie porównuj jednej klasy do drugiej: kim Ty, ja bądź ktokolwiek jesteśmy, aby oceniać i sądzić innych ?

Łatwiej jest oceniać albo obrażać kogoś na internetowym forum, anonimowo niż powiedzieć mu to prosto w oczy i normalnie porozmawiać np. w szkole. Tyczy sie to wszystkich sieciowych krzykaczy; to że nikt Was nie widzi i nie wie kim jesteście nie oznacza, że wolno jechać po kimś, bo to zwyczajne chamstwo.

Co do własciwego tematu: Krasiniak i Dwójka moim zdaniem stoją na równym poziomie, jak się chce to wszedzie mozna sie dobrze uczyć, zalezy od podejścia. W Krasiniaku wcale nie jest tak trudno, chyba że macie wielkie ambicje, żeby mieć ze wszystkiego 5 - wtedy naprawdę trzeba chyba nie wychodzić z ksiązek, to już jest przesada w drugą strone - nie ma osoby, ktora ze wszystkiego jest dobra.Jesli ktos na zdrowe podejscie do nauki i ma cos w glowie, to napewno poradzi sobie w Krasiniaku.

Zostane anonimowy, skoro wszyscy krytycy sie nie ujawniają - ja też tego nie zrobie.
                                  • Gość: już_po Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 20:24
                                    Krasiniak to szkoła indywidualistów, każdy inny trudno żeby wszyscy się lubili.
                                    Też mi nie przypadała muzyka do gustu w poniedziałki, ale stwierdziłem, że jeśli
                                    ktoś to puszcza to komuś się to musi podobać. Ubiór też osobista sprawa każdego
                                    - ryba mi czy ktoś chodzi w glanach czy spodniach z krokiem w kolanach. Płytkie
                                    to jest trochę oceniać ludzi po wyglądzie jeśli się nie zna osobiście. Czapkę w
                                    pomieszczeniu też uważałem trochę za przegięcie, mnie uczono, że mundurowi tylko
                                    i kobiety są z tego zwolnieni, może nie jestem na te czasy wychowany. Inna
                                    sprawa, że zdarzały się gatunki co nie miały do mojej osoby czy w ogóle
                                    starszych w ogóle szacunku tyle ile było z naszej strony. Ogólnie towarzysko
                                    każdy znajdzie coś dla siebie, no i chciałbym, żeby wszyscy operowali na
                                    poziomie wzajemnego szacunku, nikt się nie musi kochać, po prostu respektować,
                                    że inni też mają jakieś zdanie, niekoniecznie zbieżne z naszym.
                                • Gość: Uczennica Kracha ! Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 19:51
                                  Dziewczyno ogarnij się ... nwm kim jesteś ale bądźmy rozsądni. Na mój
                                  gust jesteś cichą myszką, która wraca ze szkoły i wbija się w
                                  zeszyty... ok nic do tego nie mam. Ale po co wjeżdżasz na inne klasy
                                  ? to, że moze nie mamy za dobrych wyników to nie twój interes. To
                                  samo z kolegą który nosi czapke, co Ci to przeszkadza ? to jest jeden
                                  z powodów przez który krasiniak spada na psy ? pozdrawiam ;) Ja jak
                                  będe chciał to będe chodził w kapeluszu i nikt mi nie zabroni. Co do
                                  muzyki... staramy się wybierać takie kawałki, które zawierają jakieś
                                  przesłanie, nie wszystkie mają na celu wyzywanie policji itd.
                                  posłuchaj czasami nic Ci się nie stanie. Gorzej jak jesteś jakąś
                                  Rockwomen wtedy 'nie mam pytań'. Podsumowując ... przeszkadza Ci
                                  życie na korytarzach ? gogle w książki i po sprawie.Mamy piekny
                                  sobotni poranek... Juz możesz zabierać się do nauki, Pozdrówki ;)
                                  • Gość: . Re: Które Liceum polecacie? IP: 188.33.172.* 16.05.10, 21:52
                                    To może zdz? :D
                                    Btw. Do szkoły chodzi się żeby się uczyć a nie dla towarzystwa.
                                • Gość: Komentujący Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 21:37
                                  Widzę, że ktoś tu się w hejtera nieźle zabawia :)

Szkoda, że nie podpisujesz się pod swoimi postami, bo przez to nie mamy pewności, czy na prawde jesteś uczennicą Kracha, czy też tym jakże zabawnym kolegą, który jeździ całej 1 HE. Jest on autorem kilku postów w tym wątku, m. in. rozpoczynającym wątek 1 HE :) Moje przypuszczenie jest takie, że robi to wszystko, bo może poprostu dostał od rodziców zbyt mało miłości w dzieciństwie i nie poświęcano mu zbyt dużej uwagi, przez co teraz musi znajdować się w centrum zainteresowania i pokazywać innym swoje żałosne poczucie humoru. Oczywiście też nie podpisuje się pod swoimi postami ;( Jeśli jesteś nim, pozdrawiam Cię, kolego :)

No ale dobra, dosyć ustalania tożsamości. Przejdźmy do sedna sprawy. Skoro tak czepiasz się poziomu i ilości punktów, jakie trzeba było uzyskać na koniec gimnazjum, aby dostać sie do tej klasy, może warto byłoby wspomnieć również o klasie 1 JH (z całym szacunkiem do Was, poruszam temat Waszej klasy tylko ze względu na to, ile punktów trzeba było mieć, żeby się do Was dostać, ja osobiście Waszą klasę na prawdę lubię :))? Wydaje mi się, że różnica była naprawdę minimalna, więc samo to pokazuje, że masz jakąś obsesje na punkcie klasy HE.

"Wystarczy popatrzyć co wyprawiają na holu i jakie to są cwaniaki." - cóż takiego robią, że tak Ci to przeszkadza i nie daj Bóg utrudnia normalne funkcjonowanie? Będę czekał z niecierpliwością na odpowiedź :)

Co do muzyki w radiu - niestety, na świecie nie ma tylko jednej(Twojej) subkultury. Wydaje mi się, że to chyba dobrze, że każdego dnia w szkolnym radiowęźle leci inny rodzaj muzyki. Dla każdego coś dobrego :) Gdyby leciał codziennie np. metal, mogło by to nieodpowiadać uczniom, którzy nie słuchają tej muzyki. Myślę, że taki układ sprawy jest sprawiedliwy ;) No ale cóż, wedle ustroju Polski, każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii. Przeszkadza Ci - trudno, w inne dni leci inna muzyka, do której może jesteś bardziej skłonna. Innym może odpowiada ten typ muzyki. Trochę tolerancji. Mimo wszystko szanuję Twoją opinię. A tak nawiasem - skoro już nie możesz wytrzymać w szkole, trzymaj się blisko pani pielęgniarki, w razie co szybko znajdziesz pomoc medyczną :)

Ocenianie ludzi po ubiorze jest chyba dosyć płytkie, przynajmniej według mnie. Widać, że słabo znasz osoby z tej klasy, skoro uważasz, że nie okazują szacunku nauczycielom. Podejrzewam, że gdybyś poobcowała trochę z tym towarzsystwem, byłabyś zaskoczona :) Nie rozumiem, w czym Ci przeszkadza ta czapka? Przepraszam, ale jak przeczytałem to zdanie "Jeden nawet czapkę na łbie ma na każdej lekcji" wybuchłem śmiechem. Z tego, co można zaobserwować, wielu ludzi w Krasiniaku chodzi w różnorodnym nakryciu głowy. Ciekawe, kiedy nad Twoją śliczną główką będzie widnieć aureola. Myślę, że już niebawem, bo z tego co widzę, jesteś wzorowa i nie masz żadnych skaz. Normalnie żywy aniołek :)

Co do obniżania poziomu - nie wiem czy zauważyłaś, ale z roku na rok poziom spada. Widać, że nie interesujesz się zbytnio społeczeństwem, jak nie wiesz takich rzeczy. A skoro tak się boisz, że w nowych klasach HP spadnie poziom, mam dla Ciebie nowinkę - nie martw się, Dyrekcja i cała Rada Pedagogiczna zadba o to, żeby uchronić się z całych sił przed tym zjawiskiem.

Aż ciśnie się człowiekowi w tym przypadku na klawiaturę zdanie, że uważasz się jednak za zbyt mądrą i wykształconą osóbkę. Trochę przesadzasz z tym wywyższaniem się, koleżanko :)

Na koniec podsumuję, oceniaj ludzi dopiero jak ich poznasz, wydawanie opinii po wyglądzie, stylu ubierania tylko o Tobie źle świadczy. Trochę tolerancji, kimkolwiek jesteś. Nie będę również się ujawiał, zgrywał wielkiego bohatera, bo to w tym przypadku nie ma najmniejszego sensu oraz jest to chyba modne :) Pozdrawiam
                                • Gość: Harlem_Finest Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 14:38
                                  Hmmmm bardzo prymitywne jest to co piszesz. Wystarczy wziac na chlopski rozum, ze czapki nie da się nosić na lekcjach, bo pewnie nauczyciel zwróci uwagę. A noszenie jej jest kwestią stylu. Inną sprawą jest to, ze NIE OCENIA SIĘ KSIĄŻKI PO OKŁADCE więc jak kogoś nie znasz to się nie wypowiadaj. Jak ktoś ma jeszcze takie bzdury pisać to niech nie pisze, a jak nie ma co robić to niech się rozbierze i pilnuje ubrania. Każdy gatunek muzyki jest dobry tyle, ze zależy od gustu, a są takie teksty w gatunkach muzyki wywodzących się z Hip Hopu, ze trzeba je INTERPRETOWAĆ chyba, ze ktoś się nie zastanowi co pisze i jest tak pusty, prymitywny i żałosny jak Ty. O i jakbyś wiedziała to właśnie muzyka HH jest bardzo wartościowa(oprócz niej jeszcze reggae), jeśli ją ktoś rozumie to wie o co chodzi. No i wiesz, nie ma lepszych czy gorszych, bo każdy jest równy więc nie oceniaj, bo nie Ty jesteś od oceniania tylko Bóg. I w życiu trzeba być cwaniakiem , bo nie wystarczy wiedza z książek i mogę się założyć i nawet się nie zdziwię jak połowa z HE lepiej wyjdzie niż ludzie, którzy siedzą tylko w książkach i są totalnymi niemotami i nie wiedza nic o życiu. I jeśli masz problem to podejdź i powiedz prosto w oczy, bo pisać gdzieś to jest łatwo ale powiedzieć w oczy już nie i to jest właśnie typowa dwulicowość, chamstwo i zachowanie fałszywej osoby. Typowy hejter chyba masz jakieś kompleksy lub czegoś zazdrościsz chyba, bo zachowanie więcej niż żałosne. A i jakby każdemu tak nic nie pasowało to każdy by leżał w łóżku i z niego nie wychodził. Takie jest życie dziewczyno więc się dostosuj. Pozdro dla wszystkich
                                • Gość: uczeń I HE Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 18.05.10, 20:07
                                  Jest mi niezmiernie miło, z tego powodu, że tak bardzo dobrze znasz moją klasę!
                                  Jestem po prostu zachwycony Twoją, jakże wielką wiedzą na nasz temat. Rozumiem,
                                  że prowadzisz/łaś zeszyt z notatkami, w którym o każdym z nas masz notkę :D.
                                  Niestety, jestem zmuszony uświadomić Cię, w jak wielkim jesteś błędzie i w jak
                                  mylnym przekonaniu świadczysz o I HE. Przełamując wszystkie zabobony i legendy -
                                  nie nosimy czapek na lekcji, nie jesteśmy aroganccy, szanujemy autorytety. Co
                                  roku kolejna HE miała co raz gorzej ze względu na przeświadczenia o ogóle
                                  profilu z zeszłych lat (uświadamiali nas o tym nauczyciele, jak również
                                  uczniowie), więc na samym starcie nauki w Krasiniaku mieliśmy wyrobioną opinię,
                                  więc proszę ograniczyć źródła, a samemu sprawdzić. Poziomu nie mamy niższego od
                                  klas HD, HP, wystarczy przeprowadzić kilka konwersacji z osobami z różnych klas
                                  i od razu widać z kim można przeprowadzić rozmowę na poziomie. Nie obrzucając
                                  nikogo błotem, jesteśmy na równi, tyle że mamy trudniej, bo z nami nauczyciele
                                  się nie patyczkują. Co do tematu, który został zatracony - Krasiniak "nie
                                  schodzi na psy" jest dobrym wyborem skzoły.
                            • Gość: edyta Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 16.05.10, 10:15
                              Nie słuchaj żadnych mitów tylko idź. A wszystkim innym
                              gimnazjalistom którzy w przyszloścci również będą stali przed tym
                              wyborem stanowczo odradzam zasięgania porad na tym forum. Dziękuję,
                              dobranoc.
                              • Gość: Pimpek Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 15:22
                                Krasiniak i dwójka. Nie boisz się hardcoru, idź do Kracha. Przetrwasz go, to przetrzymasz wszystko. Nauczysz się i tak sam i zgadzam się z edytą (pozdrówko dla rozsądnej kobiety), że forum to nie jest dobre miejsce na rady. Młody jesteś, ale swój rozum masz.
                          • Gość: aha Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 23:45
                            Ej, nie zgadzam się. Krasiniak ma co najmniej trzech naprawdę
                            dobrych polonistów (pani GC, pan MR i pan MS), do tego pani Kamińska
                            i pan Kamiński potrafią dobrze przygotować do matury z historii.
                            Jedyny przedmiot, którego poziom jest w dwójce wyższy niż w
                            Krasiniaku, to język angielski, w dwójce jest kilku dobrych
                            nauczycieli, ale musisz mieć szczęście, żeby trafić na któregoś z
                            nich, reszta jest naprawdę kiepska. Poza tym, angielskiego można się
                            nauczyć samemu.

I nie zgadzam się z jeszcze jednym- na profilach ścisłych w
                            Krasiniaku wcale nie jest tak cięęęężko :)
    • Gość: . Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 16:38
      heh widzę że tworzy się jak zwykle spór między 2 a krachem... ja skończyłam 2 i
      ogólnie jestem zadowolona maturki napisałam dobrze i nie chodziłam na korki
      jeśli chodzi o naukę to trzeba i w 2 się uczyć bo jest ciężko bynajmniej moi
      nauczyciele byli wymagający i sporo czasu poświęcałam na naukę a osoby które
      sobie olewały szkołę nie wytrwały do 3 klasy:) w krachu byli moi znajomi to z
      tego co wiem to chodzili na korki przez co i wyniki na maturze były lepsze no
      ale nie każdego stać na korki atmosfera też tam jest inna niż w 2 a więc gdybym
      miała iść znowu do liceum to wybrałabym 2:)
      • Gość: Lila Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 16.05.10, 18:20
        Popieram cię BYNAJMNIEJ
        • Gość: redoed Re: Które Liceum polecacie? IP: 109.243.197.* 16.05.10, 18:50
          Może warto zacząć od informacji na stronach internetowych:
          www.krasiniak.pl
          www.zs2.ciechanow.pl/news.php
          a potem wybieraj. jesteś wolnym człowiekiem
        • Gość: życzliwy Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 20:27
          sprawdź w słowniku co znaczy słowo bynajmniej, bo bynajmniej nie oznacza ono
          przynajmniej, ani innego słowo do kontekstu Twojej wypowiedzi
    • Gość: m_93 Re: Które Liceum polecacie? IP: *.cnow.pl 17.05.10, 07:19
      a ja w tamtym roku skonczylem edukacje u bema i powiem Ci tak...
      dostalem sie do krasiniaka, "dwojki" i bema. wybor padl od tak...
      atmosfera w szkole jest swietna i na luzie, mi wystarczalo to co wynioslem z
      lekcji i nie musialem uczyc sie po nocach (czyt. wcale), jesli chcesz byc
      nolife'em i siedziec po szkole tylko i wylacznie w ksiazkach to idz do kracha.
      pierwsze dwa lata byly bardzo luzackie, 3 klasa juz troszke ostrzej. dodam ze
      maturke zdalem bardzo dobrze. pozdrawiam.
      • Gość: edyta Re: Które Liceum polecacie? IP: 213.199.253.* 17.05.10, 09:49
        tak tak , skończyłeś inną szkołę ale wiesz najlepiej że w Krasiniaku
        nie ma życia.
        BZDURA
        • Gość: xxx Re: Które Liceum polecacie? IP: *.chello.pl 17.05.10, 14:07
          Nie wiem kim jest 'Uczennica Kracha', ale chetnie bym ją poznała :) nie wiem skad masz takie informacje o mojej klasie, ale zapewniam Cię, że nie jest tak, jak Ty to opisujesz ;>. Wszystkie inne klasy poza nasza są takie świetne? Nie sądze. Powiedz, co takiego wyprawiamy na holu? Bo z tego co ja zauważyłam, to rzadko ktoś od nas na tym holu siedzi. Ciekawa jestem czy kiedys w trakcie jakiejś lekcji weszłaś do naszej klasy i widziałaś "tego jednego co ma cały czas czapkę na łbie" :) Nie mogłaś tego widzieć, bo tak nigdy nie było. To, ze nie mamy szacunku do nauczycieli też jest bardzo ciekawe :) Co do muzyki... Równie dobrze mogłabyś się przyczepić innych ludzi, ktorzy puszczają muzykę w inne dni, ale nie, musisz się czepnąć 1 he. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś miał do tego jakiekolwiek zastrzeżenia, a tu nagle znajduje się dziewczynka, której nic nie pasuje. Co takiego bezwartościowego i durnego jest w tej muzyce? Podejrzewam, że jesteś uczennicą hp lub hd, skoro tak dobrze mówisz o tych klasach. Poziom w krachu spadł już dawno i z cała pewnościa nie jest to nasza wina :) Rozumiem, że może Cie bulwersować to, że ktoś NIE MA ŚREDNIEJ 5.5. Przecież to jest straszne. To tak zaniża poziom Krasiniaka.
          Btw. Dobrze, że nie będzie już żadnej he, bo żadna następna nie byłaby taka wspaniała jak nasza :] peace.
          • Gość: Zuta Re: Które Liceum polecacie? IP: 109.243.222.* 17.05.10, 15:59
            Też mnie dziwią poglądy ludzi takich jak ,,uczennica Kracha''.Przecież nikogo
            nie powinno oceniać się po tym co ma na głowie tylko po tym co ma W głowie.To,że
            być może słuchasz muzyki rockowej,nie czyni Cię wcale lepszą.Wbrew pozorom
            ambitny rap ma często tę samą tematykę co ambitny rock(z tym,że muzyka jest
            inna).Trzeba coś najpierw dobrze poznać aby ocenić.Behemot czy Nirvana w mp3
            wcale nie czynią Cię lepszą- ,,Barba non facit philosophum''.
            Co do chłopaka,który tak wychwala Bema to ja się z nim nie zgodzę.Ogólniak
            skończyłam jakiś czas temu.Chodziłam do Bema.Jedyne co potrafią tam nauczyciele
            to przekreślanie ucznia,który na przykład na początku ma oceny
            słabsze(np.J.K.).Tam się nie rozwija zdolności uczniów,nie zachęca się ich do
            rozwijania pasji.Pamiętam,że dopiero korepetycje u nauczycieli z Kracha pomogły
            mi odnaleźć to w czym jestem dobra.
            Z Bema fajna była Pani Monika Kowalska od języka polskiego i nikt inny nie
            przychodzi mi już do głowy.
      • Gość: jfk Re: Które Liceum polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 15:58
        "dodam ze maturke zdalem bardzo dobrze"
        ciekawe, co dla Ciebie znaczy to "bardzo dobrze" :]

"jesli chcesz byc nolife'em i siedziec po szkole tylko i wylacznie w
        ksiazkach to idz do kracha"
        Po pierwsze- nolifem, nie nolife'em, panie Bardzo Dobrze Zdana
        Maturka.
        Poza tym, jeżeli chcesz się uczyć po nocach, to będziesz to robił,
        niezależnie, czy jesteś uczniem Krasiniaka czy Bema. Jeśli w ogóle
        nie zamierzasz się uczyć, to nie będziesz się uczył nawet w
        Krasiniaku.
        • Gość: justyna a dlaczego liceum??? IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 19:14
          nie idź do liceum...idź do technikum....a jeśli technikum to tylko budowlanka:)
          • Gość: Zuta Re: a dlaczego liceum??? IP: 94.254.133.* 18.05.10, 00:43
            Czy dla Was naprawdę siedzenie w książkach w LO jest takim strasznym obciachem?
            W takim razie proponuję poszukać zaocznej zawodówki.Tam nie będziecie
            ,,nolifem''tylko ciekawe co potem.
            • Gość: życzliwy Re: a dlaczego liceum??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 15:15
              myślałem, że im wyżej w edukacji to ten kto wie więcej jest bardziej szanowany,
              bo coś UMIE, ma lepsze możliwości w przyszłości, ale tendencja jak widać jest
              taka, że lepiej się migać od książek, bo to jest cool jak masz 'czas', znam
              wielu ludzi z tej szkoły którzy zarówno naukowo i towarzysko mają naprawdę
              dobrze, takich trzeba szanować - potrafią pogodzić naukę z życiem.
              • Gość: Szczęsliwy Re: a dlaczego liceum??? IP: *.centertel.pl 18.05.10, 17:06
                Witam.

W związku z zadanym pytaniem "Które liceum polecacie?" - Odpowiadam:
                Ja z całego serca polecam Ci 'Krasiniaka'. Wspaniała atmoswera. Nauczyciele
                wykształceni, tolerancyjni, dobrze uczą [wkońcu to tytułowy 'Krach' -tradycja i
                wysoka klasa-]. Naprawde nie bedziesz żałować tego wyboru, wrecz przeciwnie
                bedziesz jeszcze nam wdzieczna ze Cie namówilismy do takiej decyzji. Pozdro.

Niestety czytając posty, stwierdzam ze niektóre osoby nie powinny sie znajdowac
                w ogole w naszym pięknym Krasiniaku. Ich poziom intelektualny i prostactwo które
                swoją osobą reprezentują na to wskazuje. Mowa oczywiscie o tych wszystkich,
                którzy wypisuja rózne bzdety na temat klasy 1HE 09/12. To ze masz jakies
                kompleksy, nikt nie zwraca na Ciebie uwagi, jestes cieniem i bezwartosciową
                istotą nie upoważnia Cie do wymyslania i upubliczniania tego na takim forum jak te.

Krasiniak jak to stwierdzasz 'schodzi na psy' tylko i wyłącznie przez Twoje
                puste posty. To ze kogos nie lubisz, nie znaczy zze musisz obrazac całą klase.
                Równiez to ze nie stac Cie na czapkę z daszkiem, nie upowaznia Cie do tego.
                Będąc przy kwestii ubioru:

Na jakiej podstawie twierdzisz ze ktos ma czapke na głowie, w czasie lekcji?
                Jestes nauczycielem ? NIE , ilośc Twojego IQ wyklucza tą możliwosc.
                Jestes Uczniem IHE? NIE , wnioskując po poscie jednej osoby z HE stwierdzam iż
                oni mają stokroć lepszy poziom od Ciebie. Wybacz.

Nastepna sprawa:
                Z jakiego źródła sie dowiedzialas ze na przyjecie do tej klasy wystarcza 100pktów ?
                Podaj mi adres strony, proszę

Nie wiem co wyprawiają na holu, bo skończylem Kracha 2 lata temu.
                Ale jestem przekonany ze zachowują sie jak normalni uczniowie.
                (chyba ze kolezanko masz jakies schizy)

Nazywając kogoś bandą oszołomów, pokazujesz jak bardzo jesteś pusta i
                niedowartościowana. Bandę oszołomów spotkasz w TECHNIKUM , ZAWODÓWCE. NIe w
                liceum . NO WAY. I do tego w Krachu... Co jak co ale do zeby dostac sie do
                kracha trzeba miec troszke rozumu.

Muzyka: To ze nie rozumiesz muzyki , puszczaną przez klase HE, znowu pokazuje
                jak bardzo jestes pusta, wsłuchaj sie w słowa, pomysl, moze zrozumiesz.(w co
                wątpię) Jestem w 100% pewien ze kazdemu ta muzyka nie bedzie sie podobac i
                doskonale to rozumiem. Ja przykladowo słucham HH. nie cierpie Metalu ani rocka.
                :// i co obrazam Tych co słuchają takiej muzyki ? NIE ! bo jestem
                tolerancyjny, jesli oczywiscie wiesz co znaczy 'Byc tolerancyjnym'

Irytuje mnie tez 'anonimowosc' . Wszyscy jestescie tacy mądrzy. Chcecie poczuć
                sie lepsi, dowartosciowani, fajni, chcecie byc cool..
                Owszem mozna byc kims takim, ale nie w internecie...

Sokół spiewa:
                "Bo nie chodzi o to żeby wozić się tu,
                i być mądrzejszym od internetu,
                ze wszystkich szydzić z każdym cisnąć,
                tylko po to zeby na ich tle tu zabłysnąć

Wbij sobie ten tekst do głowy i pomyśl zanim cos napiszesz.
                Pozdrawiam wszystkich :)

PS: Tak dla jasnosci nie chodzę juz do Krasiniaka. Skończylem go 2 lata temu.

• Gość: Szczodry Re: a dlaczego liceum??? IP: *.chello.pl 18.05.10, 19:34
                  "Bandę oszołomów spotkasz w TECHNIKUM , ZAWODÓWCE. NIe w
                  liceum . NO WAY. I do tego w Krachu..."

Jestem ciekaw na jakiej podstawie wygłaszasz takie stwierdzenia??
                  Skoro mówisz "... jestem tolerancyjny..." nie powinieneś obrażać uczniów szkół
                  Zawodowych czy Techników. Moim zdaniem jesteś snobem, który uważa że skończył
                  Krasiniak i jest najlepszy na świecie. Czy ktoś kto skończył technikum o profilu
                  geodezyjnym jest gorszy od tego kto skończył szkołę na kierunku humanistycznym
                  ?? Ciekawe która osoba z tych dwojga przykładowych postaci szybciej znajdzie pracę?
                  Nie mam na celu obrażenie kogokolwiek .Po prostu wszyscy wiemy jaka sytuacja
                  jest na rynku pracy i obrażanie kogokolwiek ,nie ważne z jakiej szkoły, uważam
                  za bezsensowne.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Szczęśliwy Re: a dlaczego liceum??? IP: *.centertel.pl 18.05.10, 19:55
                    @Szczodry

Masz rację po zawodówce , masz zawód..

Ale nie oszukujmy się dzisiejsze Zawodówki to nie to co kiedyś.
                    Moj ojciec skończył dawno Zawodówkę Bema i szybko dostał pracę, jest w branży do dziś , a z zarobków jest bardzo zadowolony.

ale teraz Ci wszyscy którzy kończą gimnazjum i nie chcą sie uczyć idą do Zawodówki , aby szybko skonczyc szkołę i sie opalac.

Również Pozdrawiam
                    • Gość: aaaaa Re: a dlaczego liceum??? IP: *.chello.pl 18.05.10, 22:53
                      Dzieciaki, ważne jest co w głowie macie, a nie jaką szkołę skończycie. Znam oszołomów po renmowanych szkołach i normalnych ludzi po prowincjonalnych liceach, a i tak najważniejsze jest, aby być porządnym, uczciwym i dobrym człowiekiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka