Dodaj do ulubionych

Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu

IP: 80.51.246.* 24.02.04, 20:39
Komisja daje na Walentynki bo Dzień Kobiet to dyskryminacja mężczyzn, a
przecież fundusz socjalny to ani DK czy Walentynki. Oszłomomi wysiadka. A za
fundusz socjalny zakładu odpowiada kierownik a nie "krasnoludki".
Obserwuj wątek
    • Gość: Tess Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.localdomain / 213.77.7.* 24.02.04, 21:06
      A ja bym chciała dostać czy to na Walentynki czy na Dzień Kobiet. W moim
      zakładzie pracy w ogóle nie ma funduszu socjalnego... Jak dają to chyba bez
      znaczenia z jakiej okazji. Nie ma sie czego czepiać Socjalny!
      • Gość: Walentynka Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 21:58
        Niespodzianka na dzień zakochanych podobała się zarówno Walentynkom jak i
        Walentym. Dzień kobiet można w inny sposób uczcić, niekoniecznie z funduszu
        socjalnego przeznaczonego dla wszystkich pracowników.
        • Gość: Walenty Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.inteko.com.pl 25.02.04, 10:38
          Płaćcie podatki dla urzędników na czekoladki.
    • Gość: manekin-disko Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 16:16
      Co? Czy ich już całkiem porombało. Właśne wróciłem z zachodu. Tam mają
      walentynki ale dla zakochanych a nie dla urzędasów! Uważajcie nideługo kolejne
      zachodnie święta. Wiosna i lato to nic (tylko Independent Day). Najgorsza
      będzie jesień - rocznica "11 września", oktoberfest i halloween. A może macie
      jeszcze inne propozycje na extra-okazje dla urzędasów i władz?
      • Gość: śmiały Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.localdomain / 213.77.7.* 01.03.04, 17:30
        Te, manekin, jak wróciłes z Zachodu, to może powinieneś zabrać głos w
        wątku "szukam nauczyciela angielskiego", bo na tym watku Twój głos brzmi
        zupełni ebez sensu!!! Zastanów się!
        • Gość: K51 Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:57
          Ma rację "manekin". Kiedy WW rozdawał róże Paniom na Warszawskiej to był jego
          problem finansowy, ale teraz chyba zapomniał że zarządza publicznym groszem.
          Budżet Miasta niedopięty, trzeba brać kredyty, a tu Walentynki, później
          komputeryzacja za 2,5 mln. PLN. A bezrobocie ponad 20%, a jezdnie dziurawe, a
          inwestorów nie ma. Wszystko się układa jak było do przewidzenia - kolejna firma
          (tym razem publiczna) do przetracenia Panioe WW. Powodzenia !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: rzecznik prasowy Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 15:07
      a starosta rozdaje pierzyny i ścierki na dzień kobiet. Nie wierzycie? Trzeba
      było popatrzeć jak pracownice starostwa wychodziły wczoraj z zielonego
      biurowca. Komedia!!! Jak w sobotę rano przed bazarkiem!!!
      • Gość: szef Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.localdomain / 213.77.7.* 02.03.04, 16:06
        Ludzie, tu się mówi o funduszu socjalnym, który każda firma odprowadza od
        funduszu PŁAC! Te pieniądze się tym ludziom normalnie należą tak jak
        wynagrodzenie! Wiem, bo sam jestem szefem w firmie, która odprowadza fundusz
        socjalny!!! Talony na Święta też pewnie w pracy dostajecie i jakoś się nie
        sprzecowiacie! Opanujcie się!!!
      • Gość: k51 Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:07
      • Gość: k51 Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:11
        Typowe dla rzeczników nie tylko prasowych - A UWAS TO BIJĄ MURZYNÓW !!! Nikt
        nie zwróciłby uwagi na walentynkowe decyzje Pana Prezydenta w stosunku do Pań
        gdyby nie ukłon w stosunku do Walentych, a Walentynki to przecież święto
        zakochanych ?!?! I TYLE - temat nie wart dalszej gadki.
      • Gość: k51 Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:26
        Pani Rzecznik, jeszcze kilka uwag. Jak się zaczyna zdanie to z reguły pisze się
        z dużej litery, jeżeli pisze się Starosta to też (z szacunku dla urzędu) pisze
        się duża literą. Stąd pewnie bierze się też brak szacunku dla innych kobiet,
        które niewątpliwie zasługują na szacunek mimo pracy w innej instytucji -
        niekoniecznie miłej Pani Szefostwu. Rzecznikowanie nie jest wieczne i Pani też
        może kiedyś wychodzić w DK z "pierzynami i ścierkami" jak z bazarku (czy to
        dzisiaj wstyd kupować w tym miejscu?). A tak na marginesie - to były poszwy na
        pościel, których w żadnym domu nigdy nie jest za dużo. Powodzenia i wszystkiego
        najlepszego z okazji Pani Święta 8 Marca.
        • Gość: nie-rzecznik Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 00:57
          "Starosta" to rzeczownik pospolity i nie ma potrzeby pisać go z duzej litery,
          tak jak małą pisze się "kierownik" czy "dyrektor" albo "starszy referent".
          Trzeba kontrolować swoje rozbuchane ego: k51 , pozostań przy opiniach, nie pzry
          zasadach językowych. I pamiętaj: starosta z małej. Z dużej to lizusostwa. Tffu,
          bee, fuj.

Acha, i jeszcze drogbiazg. Język żyje i zmienia sie to, co w słowniku. Więc
          nawet wiedza z najlepszej skzoły wymaga aktualizowania. Pozdrawiam.
          • Gość: k51 Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:25
            Pół roku było trzeba aby pisać takie bzdety. Jeżeli ktoś chce wyrazić szacunek
            dla urzędu (nie dla osoby go piastującej) to zasady pisowni dopuszczają pisanie
            dużą (wielką) literą. Proszę zobaczyć jak pisze się w prasie i pismach
            urzędowych Prezydent (miasta, kraju) czy prezydent, Wójt / Burmistrz czy wójt /
            burmistrz. Jest to forma dopuszczalna. Ale jeżeli komuś zależy na obronie tego
            co jest nie do obrony czyli obrazu Pana WW - to będzie szukał dziury w całym. A
            co do lizusostwa to jest to z Twojej ("T" - tego też mnie uczyli aby w ten
            sposób wyrażać szacunek dla interlokutora) strony wyłącznie inwektywa, bo skąd
            możesz wiedzieć co robię, gdzie pracuję, a tym bardziej czy znam Pana Starostę
            obecnego lub porzedniego ?. POzdrawiam.
            • Gość: nie-rzecznik k51 się zaperzył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:57
              Dzięki Ci, k51, za szybką odpowiedź. Intelekt, widzę, przemieszcza się z
              prędkością światła. Ale ja tylko tytułem sprostowania - mowa była o staroście,
              a nie o panu WW. Pan WW w najmniejszym stopniu mnie interesuje, starosta SM też
              nie. Nie jestem z Ciechanowa i to sobie chwalę. :)
              Weź gazetę do ręki - proponuję "Wyborczą", bo ma dobrych korektorów - i
              poczytaj te tytuły z duzych i małych liter.
              • Gość: bzyk Re: k51 się zaperzył IP: *.crowley.pl 19.08.04, 17:24
                PANOWIE, PISZCIE WIELKIMI LITERAMI I BĘDZIE S-POKÓJ.
                NAPISZCIE COŚ NA TEMAT.

POLECAM CIEKAWĄ STRONKĘ:
                www.geocities.com/wlodek_fenrych/monuments/stylesplframe.htm
              • Gość: k51 Re: k51 się zaperzył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 09:29
                Daleko mi do zaperzania się, ale czasem mam ochotę na bardziej ciętą wypowiedź.
                Ja też kiedyś nie byłem z Ciechanowa i specyfika życia oraz problemy takiego
                małego miasta też w najmniejszym stopniu mnie nie interesowały. Przyjmuję z
                pokorą uwagi co do pisowni małymi i wielkimi literami (są mi naprawdę znane),
                ale tak jak wspomniałem wcześniej przy ogólnym upadku autorytetów ludzkich i
                władzy może chociaż drogą pisania wielkimi literami niektórych nazw (w tym
                stanowisk publicznych) przypomnimy, że władza to nie przywilej, a obowiązek
                ciężkiej i uczciwej pracy dla tych, którzy tą władzę dali - społeczności
                lokalnej. O naszych, pożal się Boże (dobrze ?) parlamentarzystach, nie
                wspominam. Pozdrwawiam.
    • Gość: max Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 23:02
      A może tak przestać narzekać i szukać dziury w całym. Słychać tylko płacze i
      narzekania na tym forum:
      - na to że nie dają na Dzień Kobiet,
      - na to że dają na Walentynki
      - na to za mało inwestorów przychodzi
      - na to że ma być hotel koło ZAMKU
      - na to że są trzy wieżowce w Ciechanowie
      Nawet zdrowy człowiek może popaść w depresję jak to wszystko czyta.
      Życzę więcej optymizmu i wszystkich pozdrawiam
      • Gość: k51 Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 15:55
        MAX-to nie są płacze, te właśnie tematy powinny funkcjonować na forum, bo
        Władzuchnie trzeba patrzec na łapki, bo trzeba ją gonić do roboty, bo żyje z
        naszych podatków i czasami zapomina po co została wybrana i za co jej się płaci
        grube tysiące.
        • ahorn Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu 04.03.04, 00:28
          Patrzeć na łapki i owszem. Ale sprawa funduszu socjalnego jest sprawą li tylko
          zakładu i pracowników!
          • Gość: a-mol Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.localdomain / 213.77.7.* 04.03.04, 05:32
            Nic dodać nic ująć! ;)
            • Gość: Ewa Blankiewicz Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 13:58
              Nigdy dotąd nie zabierałam głosu na internetowym forum Gazety Wyborczej.
              Zważywszy na treść i formę wypowiedzi podpisanej "rzecznik prasowy" dziwię się,
              że ktoś mógł ją uznać za moją. Co do meritum - decyzje komisji socjalnej Urzędu
              Miasta są suwerenne. To pracownicy decydują na co przeznaczyć pieniądze z
              funduszu socjalnego. W każdym zakładzie pracy, zatrudniającym powyżej 20 osób
              musi istnieć taki fundusz - to wymóg ustawowy. Pozdrawiam wszystkich
              internautów. Nie traktujcie tak serio podpisów - to może być mylące.
              Ewa Blankiewicz, rzecznik prasowy Prezydenta Miasta Ciechanów.
              • Gość: K.S. Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.localdomain / 213.77.7.* 04.03.04, 19:10
                Pani Ewo, powiem szczerze, czekałam, kiedy Pani zabierze głos w tej DURNEJ (bo
                inaczej jej nazwac nie można) dyskusji! I jeszcze jedno - nie wierzyłam, że
                rzeczony rzecznik to Pani! Serdecznie pozdrawiam!
                • Gość: kajetan Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 01:17
                  dzieńbez wazeliny to dzień stracony
    • Gość: mądry Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 10:14
      fundusz socjalny należy do całej załogi---i ona zadecydowała o jego podziale ,a
      wam wszystkim pieniaczom nic do tego.pozdrawiam wszystkich mądrych ludzi a
      pieniacze niech przemyśla swoje postępowanie.
    • Gość: Obywatel Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.localdomain / 213.77.7.* 20.03.04, 14:09
      Sz.P Ewo mówi pani półprawdy od pani wymaga się pełnej znajomości przepisów a
      te się ostatnio zmieniły zachęcam do czytania przepisów kłaniają
      się "zolte"strony gazety cadziennej tam panie z ministerstwa dają aktualną
      wykładnię tego przepisu- czytać!!!!
    • Gość: mądry Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 17:09
      mądry to nie ewa tylko człowiek ,który lubi mądrość a nie pie.pozdrawiam niaczy
      takich jak ty .podaj cwaniaku te przepisy których ja niby nie znam.fundusz
      socjalny należy się załodze/pracownikom/ a nie jest własnością szefa.pozdrawiam
      ludzi mądrych

• Gość: szef Re: Nowa świecka tradycja w ciechanowsikm ratuszu IP: *.localdomain / 213.77.7.* 20.03.04, 17:14
        popieram madrego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka