IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 08:39
Ciechan to najlepsze piwo w Polsce! Wszędzie je chwalą, tylko nie u
nas.
Obserwuj wątek
    • Gość: mistrz świata Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 16:33
      żalisz się, czy chwalisz ? Jesli się żalisz to ( nie wiem ile masz
      lat ) przypomnij sobie jakość tego piwa jeszcze 15 lat temu, teraz
      owszem jest bardzo dobre,( ale drogie ) tylko do picia takiego piwa
      trzeba podchodzić z szacunkiem, tak jak do picia dobrego wina. Pić
      Ciechana trzeba umieć, nie można wlewać je prosto do żolądka ;)
      na zdrowie ;)
    • Gość: kurczaczek Re: ciechan IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.10, 19:08
      zgadza się dobre, ale rzeczywiście - trochę za drogie w porównaniu z
      innymi
    • Gość: Ciekawy Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 19:47
      Fakt faktem, ze np. ciechan miodowe jest uwazane za jedne z lepszych piw
      gatunkowych i to nie jeden znajomy z roznych czesci Polski mi powiedzial, ale
      jesli chodzi o Bar kolo zamku, to jedno wielkie dno.
      • Gość: SX4 Re: ciechan IP: *.multimo.pl 30.04.10, 20:21
        Ciechan it is it !!!!
        • Gość: Bernie Re: ciechan IP: *.chello.pl 30.04.10, 20:28
          To ty Maniek?!
    • Gość: ciech [...] IP: 94.254.214.* 30.04.10, 21:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: news Re: ciechan IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 12:22
      polska.newsweek.pl/kim-jest-magnat-polskich-lokalnych-browarow-wideo-newsweek-pl,film,281863.html
      • opin7 Re: ciechan 11.03.14, 12:36
        Niech zejdą z ceną to ludzie będą wychwalać pod niebiosa. Lokalne piwo, a europejska cena. Rozumiem, niech zarabia na siebie, ale w mieście Ciechanowie powinno kosztować mniej.
        • Gość: Mefisto Re: ciechan IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 17:03
          Ale to jest Polska właśnie! Najdroższa wacha jest w .... Płocku :)
        • Gość: marley Re: ciechan IP: *.jjs.pl 23.09.14, 12:47
          w wawie man po 2,69. To nie promocja tylko stała cena. A lager jest po 2,79, alllle dobreeeee.............
      • Gość: Oooo Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 12:41
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16680609.html#TRrel_nc_SST
        i jakże trafne komentarze:
        " Browar powinien zmienić nazwę na CieCham"
        " Nie byłem pewien czym trąci piwo ciechan. Teraz już wiem - burakiem! "
        • Gość: Oooo Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 12:46
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16683647,Warszawski_lokal_wyleje_caly_zapas_piwa_Ciechan__To.html#TRNajCzytSST
          Wyjeżdzam o 17.00 Cztery miejsca wolne. Są chętni?
    • Gość: marek Re: ciechan IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 17:01
      Ciechan is the best!
      • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 18:28
        Teraz w browarze jest nowy produkt czyli Extra Ciechanów i co oni tam za piwo z tego zrobią?
    • aelion Re: ciechan 14.03.14, 08:36
      biznes.newsweek.pl/marek-jakubiak-wlasciciel-browaru-ciechan-sylwetka-na-newsweek-pl,artykuly,281781,1.html
    • aelion Re: ciechan 14.03.14, 08:36
      Zgadzam się Ciechan najlepszy jest!!! Uwielbiany od wroclawia po Suwałki!
      • Gość: ktoś Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 13:17
        Prezes uruchomił dział marketingu po fali bojkotu ? Piwo dobre ale właściciel homofob. Bojkot.
        • Gość:   Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 14:22
          Bojkotuj. Na 1 bojkotujacego jest 3 kontr bojkotujacych a na 1 napastliwy artykuł 500 nowych zagożałych zwolenników :).
          • Gość: smakosz Re: ciechan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.14, 15:10
            Gorszej bredni dawno nie słyszałem , bojkotować rodzimy ,świetny wyrób bo ktoś nie lubi homoseksualistów ??
            Wypiję dodatkowe 5 piw za tego co bojkotuje :))
            • Gość: Gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 15:53
              Poglądy każdy może mieć jakie chce, jego sprawa. Lubi czy nie lubi homo, guzik mnie to obchodzi. Język w jakim te swoje poglądy ,,raczył'' wyrazić ... to kompromitacja sięgająca rynsztoka. Przeczytałem artykulik w Extra, jest jego właścicielem o najlepszym wychowaniu dzieci przez sport... jeżeli tak pan prezes ma wychowywać? Nie, dziękuję...
              • opin7 Re: ciechan 22.09.14, 17:25
                Wiadomo, że homo trzeba leczyć. Przecież to jest choroba. A piwo należy pić. Jak jest dobre to pić i zachwalać.
                • Gość: Gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 17:34
                  Tu nie chodzi o piwo ani o homoseksualistów tylko o chamskie gadanie tego gościa.
                  • Gość: Ziom Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 20:18
                    Ciechan to jedno z najlepszych polskich piw, a homusie mają swoje miejsce w Polsce zgodne ze zdrowymi proporcjami.
                    • Gość: asterix Re: ciechan IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.14, 20:25
                      cena /jakość chyba nie jest w najlepszych proporcjach
                      • Gość: Mieszkanka Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 21:42
                        Lubię Ciechana, chociaż rzadko go pijam. Odrzuca mnie prostacki wpis właściciela browaru na Twitterze. Marek "Życzę ci mamusi z fujarką będziesz miał co ssać" Jakubiak pokazał się z najgorszej strony. Chamski post i trudno będzie go zapomnieć...
                        • iso_1 [...] 22.09.14, 21:52
                          • Gość: X Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 22:56
                            Trudno oczekiwać od żołdaka dyplomatycznej ogłady. Wyraził się tak jak go nauczono, w domu, szkole komunistycznych oficerów, czego oczekiwać, wszystko jasne.
                            • Gość: bogumił Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 23:03
                              Jeśli z powodu że kupię to piwo wkurzę jakiegoś homosia to jutro kupię całą zgrzewkę ;)
                        • Gość: b Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 09:10
                          Tu nie ma czego komentować. Wyjątkowej klasy chamstwo. Tak mu słoma z butów wylazła, że zimą będzie mógł robić za paśnik dla zwierzyny płowej.
            • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 06:56
              Rodzimy ? Trochę dziwny patriota z pana J. skoro prowadząc całą produkcję w Ciechanowie browar zarejestrowany jest i podatki z tego tytułu płacone są w Warszawie. Patriotyzm który polega na krzyczeniu o historii i wycieraniu sobie gęby żołnierzami wyklętymi to pójście na łatwizne. A przepraszam że spytam co Pan niepokorny robił w czasie komunizmu gdzie wyrażanie swoich opinii nie kończyło się artykułami w prasie tylko więzieniem? W jakim wtedy ruchu oporu Pan działał?
              • Gość: Agol Re: ciechan IP: *.devs.futuro.pl 23.09.14, 13:35
                dodaj jeszcze że zatrudnia piwowarów z Marsa, robotników z Kurzęcina a wodę czerpie z Oceanu Atlantyckiego. Łobuz jeden.
                A ty gość podatki jakieś płacisz czy tylko narzekać potrafisz? Ludzi ilu zatrudniasz? Z czegoś jesteś znany? Masz odwagę coś pod swoim imieniem powiedzieć? Chyba bardzo się go wstydzisz bo występujesz jako gość ...
                A w styczniu w wigilię 81 to co robiłeś?
                • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 14:07
                  :)
                  JA w przeciwieństwie do innych nie krzyczę jakim to wielkim patriotą jestem.
                  Postaram się łopatologicznie : jeśli ja bym kombinował przy płaceniu podatków to byłbym ciechanowianinem kombinatorem. Jeśli wielki patriota by kombinował to byłby ciechanowianinem kombinatorem hipokrytą. Rozumiesz różnicę? Podobnie mogę odpowiedzieć o wigilii 81. Ja miałem 10 lat i wpie...łem karpia. A jeśli ktoś wtedy był żołnierzem LWP, nie z poboru a z wyboru a dziś krzyczy że wszystko co wtedy było było złe to jest karierowiczem i hipokrytą. Możesz mnie nazywać lewakiem, srakiem czy kim chcesz. Tak się składa że trochę jeszcze tego komunizmu pamiętam i to co mi się najbardziej wtedy nie podobało to fakt że ktoś mi chce narzucać jak mam żyć. Dziś facet który wtedy przysięgał że będzie bronił socjalistycznej ojczyzny do krwi ostatniej chce innym narzucąć jak mają żyć. Parafrazując .... ja stoję tam gdzie wtedy stałem a ...... niektórzy tam gdzie stało ZOMO.
                  A na przyszłość jak chcesz dyskutować to merytorycznie. Może Wam tamw dziale PR browaru nie znane są takie słowa ale uwierz że warto czasem.
                • Gość: smakosz Re: ciechan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.14, 14:13
                  Myślę ,że zwykła ludzka zazdrość kieruje większością tych postów.
                  Co ma czyjaś orientacja seksualna do piwa , co ma polityka do piwa ??
                  Dobrze ,ze browar funkcjonuje, daje pracę i świetny wyrób.
                  • Gość: Magda-Lena Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 15:05
                    Wątpię, czy to zazdrość. Mną nie kieruje a Ciechana bardzo lubię i daję w prezencie rodzinie spoza miasta. Nie zamierzam przestać pić dobrego piwa z powodu grubiańskich słów właściciela, chociaż niesmak jest... Myślę, że komentujemy, bo pan J. zachował się wyjątkowo słabo. Nie chodzi tylko o poglądy. Zabrakło mu rozsądku, żeby ordynarne odzywki zachować dla siebie a nie publikować w necie. Poważnie stracił na wizerunku, bo chamstwa nikt nie lubi. No, może poza chamami. Nie wystarczy deklarować, że się kocha ojczyznę i dzieci. Dla dzieci to fatalny wzór, takie zachowanie.
                    • Gość: takinijaki Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 16:45
                      A ja myślę że to bardzo dobrze przemyślany ruch którego idea powstałą w gabinetach PR - owców browaru. Od dwóch dni wszyscy mówią chamstwie prezesa browaru którego do tej pory znała garstka . Marketingowcy przeliczyli i wyszło na to żę nawet jak ileś osób wyleje piwo to i tak im się to opłaca. Cały dymany patriotyzm na sprzedaż. Jak się nazywa taki ktoś kto sprzedaje najważniejsze uczucia????
                      • Gość: m Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 19:52
                        przeceniasz ich. chlapnął w swoim niewybrednym stylu i tyle. widać to prosty chłop jest.
            • Gość: Oooo Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 21:41
              A jak go wypijesz?

vod.pl/programy-tv/szymon-majewski-supersam-ciechan/2c6sh#0
    • Gość: Gość1957 Re: ciechan IP: *.tktelekom.pl 23.09.14, 19:51
      Brawo panie Prezesie
      Od jutra piję tylko Pana piwo, Michalczewski ma obity mózg i szuka poklasku w byle czym. Jesteśmy za Panem - tak trzymać.
      • Gość: Żłopuś Re: ciechan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.14, 20:49
        Gość: Mieszkanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 21:42
        Lubię Ciechana, chociaż rzadko go pijam. Odrzuca mnie prostacki wpis właściciela browaru na Twitterze. Marek "Życzę ci mamusi z fujarką będziesz miał co ssać" Jakubiak pokazał się z najgorszej strony. Chamski post i trudno będzie go zapomnieć...

Wszystkim zmanipulowanym niedowiarkom,którzy tak dzielnie bronią Michalczewskiego i których odrzuca prostacki wpis właściciela browaru zachęcam do sprawdzenia co powiedział Darek o kadrze reprezentacji Polski w piłce nożnej.
        www.przegladsportowy.pl/felietony/dariusz-michalczewski,dariusz-michalczewski-o-reprezentantach-polski-w-pilce-noznej,artykul,187529,1,1080.html
        I co teraz powiecie obrońcy Darka i mniejszości seksualnej ?
        Proponuję wylać wszystkie Tigery :D
        • Gość: Żłopuś Re: ciechan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.14, 20:53
          Dla mniej zorientowanych jest to wypowiedź Darka z listopada zeszłego roku.
      • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 21:01
        Pan Marek Jakubiak i Jego udany biznes jest kością w gardle dla konkurencji. Nic się tutaj moim zdaniem nie dzieje przypadkowo. A że dał się złapać za słówka, to inna sprawa. Stare ruskie przysłowie mówi: " cisze budziesz - dalsze budziesz". Jak ktoś tu napisał niepotrzebnie "chlapnął". Miejmy jednak nadzieję, że pokona ten problem, czego Jemu i naszemu browarowi serdecznie życzę. W końcu to też miejsca pracy dla naszych mieszkańców, których w mieście za dużo nie ma.
        • Gość: Ciechanowianin Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 21:13
          "chlapnął'' po chamsku . Przeprosił za swój chamski język . Miejmy jednak nadzieję, że pokona ten problem, czego Jemu i naszemu browarowi serdecznie życzę
          • Gość: AN Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 23:35
            Piwa nie pijam, ale przyłączam się do obrony dzieci przed wychowywaniem przez pary tej samej płci. Głupotą jest ta walka o takie przywileje. Nigdy facet ("zniewieściały"?) nie zastąpi matki która nosi dziecko pod sercem 9 miesięcy i posiada instynkt macierzyński. Nigdy kobieta (jak "chłopczyca" ) nie da bezpieczeństwa i właściwego wzorca mężczyzny dziecku. To absurd.
            Takie pary niech sobie żyją dla siebie, ale wara od dzieci, którym nie zastąpią rodziny normalnej,wielopokoleniowej i z zasadami moralnymi.
            Nie wolno dzieciom gotować nienormalności i pozbawiać je głosu gdy są małoletni.
            Nie wolno dziećmi manipulować i traktować jak "mebelki". Pary homoseksualne powinny pomyśleć jak by się czuli sami będąc w takiej sytuacji, np. pytani w szkole o mamę i tatę...
            Dodatkowo - wystarczy popatrzeć jak wygląda facet w szpilkach umalowany czy kobieta zrobiona na faceta. Jestem przeciwna wychowywaniu dzieci przez takie pary i popieram w tej kwestii prezesa Ciechana, któremu jak widać nerwy puściły ( a w sumie to inteligentny gość).
            A wylanie piwa śmiechu warte, ktoś za to zapłacił, ktoś sponsorował tę akcję.
            • Gość: Ciechanowianin Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 23:47
              Masz rację, zgadzam się z tobą co do homo, ale nigdy nie zgodzę się na chamstwo. Chamstwo to gangrena życia publicznego w Polsce i o to w tym wszystkim chodzi. Tylko nie zróbcie za chwilę z chama bohatera walczącego, niezłomnego. Wystarczy.
              • Gość: max_ol Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 00:16
                popieram ciechanowianina. inna sprawa poglądy na homoseksualizm a co innego wulgarny język i prostacka wypowiedź prezesa browaru. jak się chce uchodzić za poważnego biznesmena to nie mówi się językiem menela.
                • Gość: gość123 Re: ciechan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.14, 07:59
                  oj naiwność ludzka nie zna granic.
                  Czy Wy myślicie, że P. Marek to po prostu " chlapnął"?
                  Tu się zaczyna POLITYKA!!!!!
                  Najtańszy sposób, żeby rozsławić swoje nazwisko i zrobić darmową reklamę swoim produktom.
    • Gość: Mirka Re: ciechan IP: *.centertel.pl 24.09.14, 11:20
      Czekam cierpliwie na to,kiedy media lokalne podejmą temat sprawy wiadomej. gdzie jest KRDP? Pani Edyto liczymy ze dzięki Pani, Ciechanów i nie tylko będzie miał okazję posłuchać tego co prezes ma do przekazania. Może jakaś debata słuszna by się przydała? Nie jedna osoba z chęcią by posłuchała o tym co nasza opinia publiczna myśli.Temat aż się prosi na naszą lokalna antenę... A Tygodnik czemu milczy?
      • Gość: pannikt Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 11:57
        nie kąsam ręki która dokarmia choć to ta sama która poskramia
    • Gość: gościu Re: ciechan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.14, 12:39
      A co tu tłumaczyć? Piwo Ciechan jest pyszne a zboczeńcy nie muszą go pić. Ode mnie kolejny plus dla "ciechana" i będę go pił przy każdej okazji aby zamanifestować swój sprzeciw przeciw prawom jakie chodzą po głowie zboczkom np. adopcje dzieci, legalizacji związków w urzędzie...itd
      Bravo CIECHAN - to piwo dla prawdziwych facetów:)
      • Gość: Minus Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 14:49
        Ode mnie duży minus za ordynarną odzywkę. Jeżeli tak twoim zdaniem mówią prawdziwi faceci, to znaczy, że to podgatunek, skazany na degradację, bo bez szans na kompilację genów z inteligentnymi kobietami. One z reguły chamów omijają z daleka. A jak dowiedzione naukowo, inteligentne są tylko dzieci inteligentnych matek.
        • Gość: kaka o Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 23:01
          inteligentne kobiety omijają dużym łukiem nie tylko wulgarnych ale i takich co chcą w związkach homo... wychowywać dzieci. Wiedzą co znaczy rodzina zdrowa i nie zagrożona ani zarażona zniesmaczeniem
          • Gość: gość Re: ciechan IP: *.play-internet.pl 25.09.14, 10:59
            rodzina zdrowa i niezagrożona. Piękne słowa. Szczególnie w kraju gdzie co drugi ojciec bije swoje dziecko. W kraju gdzie co drugi mąż znęca się fizycznie lub psychicznie nad swoją żoną traktując ją jak darmową służnę w domu i narzędzie do zaspoajania swoich erotycznych potrzeb. W kraju gdzie pomimo symboli religijnych spoglądających z każdej ściany co 4 dziecko wychowuje się w rozbitej rodzinie. Faktycznie homoseksualizm to tu największy problem.
            • Gość: a-z Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 11:18
              gościu - to nie jedyny problem. jest ich wiele o czym każdy wie. Ale czy myslisz, że w takich "innych" związkach o tej samej płci to normalne wychowywanie? ja się tego i boje nazwać normalne i nawet brzydze, bo włąsnie nienormalne i niepoprawne kulturowo.
      • Gość: b Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 21:25
        Dla "prawdziwych facetów"? Twój chłopak ci to powiedział?
      • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 11:27
        Dla zboków powinny być zamknięte enklawy gdzie jako nie zdolni do utrzymania gatunku skazani by byli na wymarcie i nie gorszenie ludzi normalnych. Precz ze zbokami.
        • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 14:15
          A później precz z rudymi, precz z okularnikami , precz z ch... wie czym. Hej małe Hitlerki. Czy już kiedyś tego nie było?
          • Gość: Andrzej Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 16:24
            Witam. Z tego co się orientuję to ta akcja przeciwko Ciechanowi odniosła odwrotny skutek niż zamierzano bo sprzedaż piwa wzrosła :) Widać że większość Polaków i to młodych nie darzy zbytnią sympatią homoniewiadomo ;)
            • Gość: Oooo Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 17:00
              Tekst linka
              Wystarczyło wylać parę wiader Ciechana i pan Jakubiak nie jest już narodowcem. Nawet homoseksualizm uważa za normę, za coś co jest równie naturalne jak "drzewa czy trawa ". Słusznie Marks prawił, że "byt kształtuje świadomość".
              Czysta kalkulacja biznesowa. Geje przecież mogą i stać ich by wypić więcej piwa niż pedały kibole.
              • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 18:09
                geje na pohybel!
                • Gość: użyszkodnik Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 19:18
                  Tylko czy 2 matki albo 2 ojców jest rozwiazaniem problemów zachodzących na linii matka - ojciec? A niby gdzie ma szukać zaspokojenia seksualnego jak nie u żony?
                  • Gość: Andrzej Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 19:29
                    Raz sierpem, raz młotem tęczową hołotę
                    • Gość: x Re: ciechan IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.14, 10:19
                      www.ciechtivi.pl/marek-jakubiak-ja-nie-pekam/
                      • Gość: Ciechanowianin Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.14, 10:50
                        Żeby nie wiem co opowiadał, i nawet mądrze w tym wywiadzie mówi /dla swojego pracownika Marka Szyperskiego/ to i tak nie przykryje nieciekawych, obrzydliwych słów, które napisał. Tu nie chodzi o jego poglądy, tu chodzi o chamstwo.
                      • Gość: b Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.14, 12:59
                        Co, jak co, ale na wizji to on nie powinien się pojawiać. Nie trzeba być wielkim fachowcem by zauważyć brak spójnego przekazu. Co innego głos, co innego przekaz niewerbalny. Praktycznie przez cały czas unika kontaktu wzrokowego, a oczka biegają po bokach. Nawet kompletny laik instynktownie odbiera to jako brak szczerości.
                        Mleczko się rozlało i jakoś trzeba posprzątać. Póki co pełna amatorszczyzna i dalsze brnięcie w bagno. Potrzebny dobry specjalista od PR, ale pewnie szkoda na niego pieniążków?

• Gość: gizmo Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.14, 10:22
                      a może tak trzepnąć zdrowo chamów? "chamstwu trzeba się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom". pewnie nie jarzysz, ale cytat ze słynnego skeczu z hydraulikiem kabaretu "dudek"
                      • Gość: smakosz Re: ciechan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.14, 11:01
                        Na szczęście Polska to kraj normalnych ludzi i jakiś tam homoseksualny bojkot sprawia ,że normalni heteroseksualni ludzie kupują nie 2 a 5 piw marki Ciechan.
                        Czyli i tak wychodzi ,że sprzedaż piwa wzrasta.
                        Najbardziej śmieszy mnie to wylewanie bo ktoś i tak zapłacił za te piwo aby móc je wylać czyli dał zarobić heteroseksualnemu browarowi :))
                        • Gość: Wojtek Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.14, 11:18
                          Pewnie , że normalny i chamstwo nazywa chamstwem a smaczne piwko smacznym piwkiem
                          • Gość: Wojtek P.a Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.14, 17:40
                            Wojtek popiera Wojtka -bez podtekstów. Na chmstwo mam alergię a pan J. wylądował o kilka mostów za daleko i nijak tego nie przykryje. Mnie zawsze będzie się kojarzyć z chamskim tekstem do Michalczewskiego.
                            • sponsorek5 Re: ciechan 27.09.14, 13:33
                              Hello.Mi sie milo kojarzy pub Ciechan kiedy to byly Moniki Karoliny i"rzadzilo"sie do rana ....Achhh to byly czasy piekne.....Bardzo fajne bylo kiedy kelnerki powinny skonczyc prace to siedzialy do rana az do wyjscia ostatniego klienta.
                              ....Dziekuje.Czy ktos pamieta te kelnerki?
                              • Gość: el Re: ciechan IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.14, 21:23
                                do nich nie chodze wpolityce.pl/gospodarka/215672-kto-wylewa-ciechana-kim-sa-wlasciciele-restauracji-bojkotujacych-browar
                                • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 19:32
                                  Ten sam pajac Michalczewski z listopada 2013 tako rzecze
                                  '..włosy wyżelowane,pedalskie torebki przez ramię'
                                  Wiecie o kim mowa?
                                  To sobie wyguglujcie i też nie kupujcie napoju Tiger.
                                  • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 19:35
                                    Mówienie " pedalskie torebki" to dla Ciebie homofobia? Może ty nie powinieneś pić z innych powodów. Alko ci po prostu zabija szare komórki. A sądząc po pogladach nie masz ich za wiele
                                    • Gość: ........ Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.14, 11:38
                                      ,, Wolność poglądów" o to walczyliśmy z komuną, nie psujmy tego.
                                      • Gość: Kosmo Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.14, 17:54
                                        O wolność zgoda, ale od chamstwa też. Takie słowa, jakie napisał właściciel browaru na Twitterze mogłyby się co najwyżej znaleźć na ścianie w kiblu. Oczywiście anonimowo.
                                      • Gość: zwykły gość Czy kołtun może być patriotą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.14, 19:19
                                        Gdzie ja to słyszałem? Wolność poglądów,wolność wypowiedzi artystycznej?
                                        Kiedyś STUDIUM DOBRYCH MYSLI(:)jest takie w Ciechanowie,wiecie?SDM:)) zorganizowało pokaz filmu "Historia Roja" i przed wyświetlaniem pan dr Marian Karczmarz czytał widzom Konstytucję na temat wolności artystycznej wypowiedzi. Kompletnie organizatorzy nie znali i nie czuli tematu. Nie rozumieli zupełnie, że wolność wypowiedzi nie oznacza całkowitej DOWOLNOŚCI, że pewne reguły obowiązują każdego. W filmie opartym na faktach i nazwiskach nie można pokazywać bredni, które wypaczają ZUPEŁNIE prawdę. To można w filmie fabularnym wojennym, a nie historycznym. Zwykły widz historii nie zna ,więc przyjmuje to co widzi i tu jest brak właśnie elementarnej odpowiedzialności artysty.
                                        Sponsorem tego pokazu był pan Marek Jakubiak. To wtedy dogadał się z Arturem Zawiszą i Ruchem Narodowym, a potem z EXTRA, a potem był na spotkaniu ONRu w Ciechanowie( bo było blisko jego domu ,jak mówi:).
                                        W kontekście ostatniej wypowiedzi pana Marka muszę stwierdzić, że znowu wiele osób nie odróżnia zupełnie wolności wypowiedzi i wolności poglądów od formy i poziomu ich wygłaszania.
                                        W związku z tym zadam pytanie, które wtedy, zadawano:
                                        Po czym poznać kołtuna?
                                        Otóż po tym, że zarzuca kołtunerię wszystkim, tylko nie sobie.
                                        A czy kołtun może być patriotą?
                                        Niech to każdy sam rozważy....
    • Gość: m Re: ciechan IP: 195.117.122.* 03.10.14, 14:23
      bardzo dobre piwo
      • Gość: b Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.14, 20:49
        Dobre? Nie znam się na tym, ale codziennie rano wylewam z pół litra czegoś, co wygląda tak samo. Czy tak samo smakuje? Nie wiem, trzeba by zapytać znawców.

biznes.onet.pl/dygotki-husarza,40467,5659826,1,prasa-detal
        No i wyszło szydło z worka. Al Capone to mały pikuś.

Zadziwia mnie to nawiązywanie do husarzy. Gdyby Jakubiak chodził do szkoły zamiast zadawać się z szemranymi kolegami, to by wiedział, że podwójne skrzydła husarskie mocowane do napleczników, to XIX wieczny wymysł. Fikcja!

• Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 12:44
          Dzięki Panu Markowi Jakubiakowi w Ciechanowie przybył zakład, który dał zatrudnienie ludziom na tym bardzo ubogim rynku pracy. Dodatkowo piwo tam ważone zdobyło dobrą markę i sławi Ciechanów. Dlatego dziwię się ciechanowiakom, którzy potrafią teraz mieszać z błotem Pana Marka tylko dlatego, ze powiedział komuś kilka słów prawdy. Forma w jaka ją ubrał naganna ale za nią przeprosił. Przepraszam też ja za słowo którego użyję, aby przytoczyć stare powiedzenie -"Nie sr....e we własne gniazdo". Bo warto też się zastanowić czy w tej nagonce na Ciechan chodzi o ten niefortunny wpis na twitterze, czy też o to, że Ciechan wyrażnie komuś bardzo zaszkodził.
          • Gość: b Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 17:35
            Strzeż się bałwochwalstwa. Jakubiak równie rozsławił Ciechanów, jak mafia Pruszków czy Wołomin.

A odnośnie tych "słów prawdy", to nie powiedział, tylko napisał. Wyszedł dzięki temu na ostatniego buraka i żadne przeprosiny tego nie zmienią. Walnąć babola można w rozmowie, w nerwach. Na piśmie,to każdy ma wystarczająco czasu by się zastanowić nad tym, co pisze.

Czyżbyś sugerował, że Ciechan szkodzi na zdrowie?

• Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 19:13
              Po pierwsze piwo Ciechan rozsławia Ciechanów przez kojarzenie nazw a nie Pan Jakubiak. Chyba wyrażnie to napisałem. Bywam w różnych miejscach Polski i słyszę o tym napoju dobre opinie oraz skojarzenia z naszym miastem, co mnie cieszy. Po drugie sugeruję, że to piwo nie szkodzi zdrowiu tylko dobremu samopoczuciu i spokojnemu snu konkurencji. Wątpię abym musiał Tobie to tłumaczyć ale na wszelki wypadek wyjaśniam. A Twój tekst o płynach w takim samym kolorze i znawcach z poprzedniego postu skomentuję tak - Też miałeś czas na zastanowienie się co piszesz.
              • Gość: b Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 09:29
                Owszem miałem czas i napisałem dokładnie, to co chciałem napisać. Nie piję ani jednego płynu, ani drugiego. Oba mają dla mnie taką samą wartość i nie ma znaczenia, że jeden leci z fujarki (jak to napisał Jakubiak), a drugi nalewany jest z pipy (nie chodzi tu o wulgarną nazwę żeńskich narządów płciowych, lecz o fachową nazwę pewnego elementu dystrybucji piwa).
                Wolę odnieść się do samego właściciela, którego brak elementarnej umiejętności oddzielenia biznesu od emocji doprowadza do kolejnych skandali z Ciechanowem w tle. Sprawiają one, że miasto jest kojarzone jako bastion narodowców i homofobów.
                A teraz niecierpliwie czekam na odpowiedź na zarzuty Newsweeka o "biznesowych" powiązaniach MJ z trójmiejskim półświatkiem. Może uda się wypromować nazwę Mafia Ciechanowska?
                • Gość: Ciechanowianin Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 09:33
                  Swoją drogą ciekaw jestem dokąd ten wątek szerzącego się chamstwa nas Polaków zaprowadzi.
                  • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 11:50
                    To po dużej części efekt chamstwa w mediach. Oglądając np. nawet fora polityczne w różnych stacjach TV widać kulturę dyskusji a właściwie jej brak. Np. przerywanie w pół zdania komuś wypowiedzi przez prowadzącego redaktora. Mówienie w tym samym czasie przez kilku dyskutantów jak na jarmarku. Wyczyny przed kamerami celebrytów. Im wulgarniej i bardziej chamsko, tym lepiej się to sprzedaje. Skąd tam tacy luminarze kultury się biorą? Ludzie to oglądają i się uczą. Bo przecież to kreatorzy kultury bycia dla dzieci, młodzieży. Nie rodzice, nie szkoła. Dodać do tego wypowiedzi na forach internetowych i mamy komplet naszej kultury inaczej. Dobre pytanie - dokąd to nas zaprowadzi?
                    • Gość: Ciechanowianin Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 11:58
                      Niestety to prawda. Może jednak nie naprawiajmy Świata a spróbujmy trochę popatrzeć na to co w Ciechanowie jest chamstwem.
                      • Gość: zwykły gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.14, 21:46
                        Na ogół zwykli ludzie wiedzą co jest chamstwem i chamów zauważają. Starają się ich unikać jeżeli mogą. Niestety coraz częściej zwyczajny byt tych zwyczajnych ludzi jest uzależniony od tego na ile potrafią udawać, że ich to nie razi i często wbrew sobie wmawiają sobie i wszystkim wokół, że to co ich spotyka to wcale nie chamstwo tylko norma, przypadek,dowcip . Przyzwyczajają się do takich reguł.
                        Coraz częściej słyszę, że prawdziwy mężczyzna (uwaga!) "z krwi i kości" to normalne, że używa wulgaryzmów czy kogoś po chamsku potraktuje. Kłopot w tym, że to coraz częściej zauważam też u dzieciaków i młodzieży.
                • Gość: b Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 08:39
                  www.wiadomosci24.pl/artykul/jakubiak_zada_od_fundacji_instytut_reportazu_100_tys_zlotych_za_wylewanie_browaru_ciechan_pieniadze_ma_otrzymac_muzeum_316117.html
                  No to się teraz zacznie zabawa. Kolejny strzał w kolano?
          • iso_1 Re: ciechan 10.10.14, 22:23
            " Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 12:44
            Dzięki Panu Markowi Jakubiakowi w Ciechanowie przybył zakład, który dał zatrudnienie ludziom na tym bardzo ubogim rynku pracy. Dodatkowo piwo tam ważone zdobyło dobrą markę i sławi Ciechanów. Dlatego dziwię się ciechanowiakom, którzy potrafią teraz mieszać z błotem Pana Marka tylko dlatego, ze powiedział komuś kilka słów prawdy. Forma w jaka ją ubrał naganna ale za nią przeprosił. Przepraszam też ja za słowo którego użyję, aby przytoczyć stare powiedzenie -"Nie sr....e we własne gniazdo". Bo warto też się zastanowić czy w tej nagonce na Ciechan chodzi o ten niefortunny wpis na twitterze, czy też o to, że Ciechan wyrażnie komuś bardzo zaszkodził. "

Jakubiak to cham i idiota bez dwóch zdań ale piwo warzy dobre
            • Gość: CiechanowskiWawiak Re: ciechan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.14, 15:26
              Lepszy zimny Ciechan niż ciepły Tiger :)
            • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 20:49
              Mocne słowa! Byłbym ostrożny w formułowaniu takich opinii o kimś, tym bardziej na ogólnie dostępnym forum, aby nie być posądzonym o ........chamstwo. Jak widać nie zaszkodziło by, gdybyśmy się wszyscy zaczęli uczyć kultury.
              • Gość: czytacz Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.14, 22:56
                www.pudelek.pl/artykul/72058/newsweek_atakuje_ciechana_browar_finansowala_mafia/
                • Gość: ............ Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 00:22
                  interesy z mafią jako współudziałowcami? jeżeli gazeta ma rację, to nieciekawie to wygląda
                  • Gość: Adam Re: ciechan IP: *.centertel.pl 15.10.14, 08:20
                    Biorąc pod uwagę,że jest to gazeta lewaka Liska-wroga Polaków i polskości mozna przypuszczać,że informacje mogą być nieprawdziwe.
                    • Gość: czytacz Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 08:25
                      Jak te informacje napisane nie będą prawdziwe to się okaże.
                    • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 09:41
                      • Gość: frania Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 13:44
                        Pewien głos w temacie
                        www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3230
                        • Gość: fdsafas Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 13:50
                          głos :) jeszcze może z michalkiewica czowieka zrób.
                          • Gość: Marwik Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 16:59
                            Tu nie chodzi o poglądy pana J. tylko o pieniądze - czy były z legalnego źródła. Nielegalnych chyba nie pochwalacie? Neewsweek nie zaryzykowałby procesu o zniesławienie. CBŚ prowadzi śledztwo i sprawa się wyjaśni. Jeżeli nie po myśli właściciela browaru to nie będzie czego bronić.
                            • Gość: gość Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 21:35
                              O co tu chodzi "Marwik" to przysłowiowe małe dziecko wie. Wystarczy być nieco rozgarniętym. A co do tych nielegalnych pieniędzy, to my ich oczywiście nie pochwalamy. Skądże znowu! Ale może trzeba będzie zmienić niedługo zdanie bo o dziwo przestały one śmierdzieć ostatnio GUS-owi. Wliczył je do PKB i dają one wg szacunków 0,1% PKB.
                              • Gość: m Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.14, 21:58
                                swąd jest, ale pifffko dobre. jakubiak nie umie się zachować - trudno, nie każdy ma osobistą kulturę. z ciechana nie zrezygnuję, a z właścicielem na szczęście nie muszę mieć do czynienia
                                • Gość: RZ Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.14, 23:13
                                  a jak mury idą w górę koło browaru, i zniknął zabytkowy mur przy uliczce którą niedawno szedł Pan Prezydent RP. To już nie to co było historią. Zmiana jak się patrzy
                                  • Gość: gościu Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 20:13
                                    wolałem stary mur a ciechan jak dla mnie się skończył. kiedyś to było naprawdę dobre piwo a dziś nie ten smak
                                    • Gość: lol Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 23:03
                                      masz rację bracie. smak nie ten a jak właściciel rozczarowuje :(
                                      • Gość: ........ Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.14, 23:01
                                        A czego oczekujemy od żołdaka, gdzie wszystko na głowie stoi. A za wciąż dobry browar ukłon się należy i nic tego nie zmieni.
                                        • Gość: skubi dubi Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.14, 23:09
                                          Dziś Pan Marek otrzymał od telewidzów w programie "Tak czy Nie" na Polsat News 70% poparcia dla żądania przeprosin... i tu uwaga!!. Program w swoim tytule podawał, że Pan Marek żąda przeprosin za wylanie piwa. Tymczasem wg Pana Jakubiaka przeprosiny mają dotyczyć nawoływania do bojkotu, jako formy niszczenia przedsiębiorcy za poglądy w demokratycznym kraju. Ot taka mała różnica. Nieistotna prawda? Jak widać telewidzowie na ten prymitywny chwyt złapać się nie dali.
                                          • Gość: Minus Re: ciechan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.14, 23:28
                                            W mediach mamy do czynienia prawie wyłącznie z prymitywnymi chwytami a telewidzowie łykają papkę- im głupsza tym lepsza. Poglądy ... cóż, właściciel browaru nie musi być postępowym intelektualistą. Przeciętny prowincjonalny chłop i takie też wypowiedzi. Jest chwilową sensacją. Dla mnie żenua.
    • Gość: bojan Re: ciechan IP: *.centertel.pl 15.11.14, 12:21
      spróbuj Bojan Strażackie - wymiata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka